30713
TES
-
#10685 Igen. MER-ek, amely az ELF (hülye fordítás, közük nincs hozzá egyébként) megfelelője. DunMER, AltMER, BosMER, DweMER, OrsiMER, stb. -
koalalompos #10684 a tündék trendy törpök. szedik a szemöldöküket is, és legyantázzák a kukit. :) -
koalalompos #10683 a kérdés jó: miért? elfek? :) -
#10682 Azért mert picik. Plusz a tündék is szőrösek lennének mint
a törpök csak van valami mágikus gyantájuk. -
#10681 Ha a Dwarven az dwarf,ami törp,akkor ők miért elfek? -
bgabor #10680 Végülis igaz, én például imádok kovácsolni a varázslómmal szórakozásképpen, és saját kezűleg készített és enchantolt elven light armort használok. Ha az ember nem hanyagolja el a fő irányvonalát, mellékesben lehet karakteridegen skillekkel is foglalkozni.
Csak hát éppen a sneak és a heavy armor két olyan dolog, ami eléggé egymás ellen dolgozik. -
bega82 #10679 Aha, sejtettem én, hogy így van. Túl szép is lenne, ha nem csapna nagyobb zajt... akkor tényleg nem érné meg semmilyen karakterrel a light armor, mint ahogy az délelőtt is szóba került!
Na jól van, kezd összeállni a kép. -
Richardix #10678 A 70-es perk nullázza a rajtad lévő nehézpáncél súlyát és nem alssít le, de zajt ugyanúgy fogsz vele csapni. A zaj csökkentésére 2 mód van: 1. Sneak ágon van egy perk (relatíve kis szinten), ami 50%-al csökkenti a páncélzat általi zajcsapást. A másik pedig a csizmára egy Muffle enchant, ami szintén csökkenti a keltett zajt.
@bgabor
Te meg ne szóld le helyből, elvégre itt akár íjászkodó mágust is lehet csinálni aki magának enchantolja a saját készítésű heavy armorját. -
bega82 #10677 Tudom, persze, hogy jó, csak ha már a kovácsolásnál a heavy ágra pakolok majd pontokat, azért gondoltam a heavy armorokra. De a lopakodásnál tényleg csak hátrány az uesp szerint is, úgyhogy lehet mégse lesz ilyen karakterem! :D -
#10676 Vascsizmára Muffle-t lehet enchantolni?
Mert akkor más a történet. xD
Vagy picit ha konyítasz Illusion Magic-hez akkor magadra castolod. -
bgabor #10675 Kénytelen leszel dönteni, mert a lopakodós karakterhez light armor való, nem heavy. Képzeld el ahogy egy ötkilós vascsizmában próbálsz meg észrevételül és könnyedén lopakodni. :D
Mellesleg nem kell túlmisztifikálni a heavy armort, a light is tökéletesen jó. -
#10674 Elvileg Heavy Armor zajt csap ha mozogsz benne. A zaj meg növeli az észlelés esélyét. Nem vagyok biztos benne hogy ugyan olyan szinten lehet benne osonni, mint egy könnyű páncélban vagy egy parasztruhában. -
bgabor #10673 Hát nekem meg az erődben nem volt semmi gondom, de a végén amikor visszavittem Azurahoz a csillagot, ott négy daedra volt és mágus, és a daedrák erős fireballokat nyomattak, amikből egy darab is lekapott 60% életerőt belőlem.
Viszont ezt a Lord Stone-t megkeresem, ha tényleg 25% állandó magis resistancet ad. -
bega82 #10672 De a 70-es heavy armor perk megszerzése után már ugyanúgy lehet lopakodni azzal is, mint light armorral? Igazából ez a lényegi kérdés, mert én ebben még mindig nem vagyok biztos! -
mike01010101 #10671 Van rá javitás a skyrimnexuson, javítja azt a furcsa kézlóbálást. -
#10670 A kettő üti egymást a Heavy Armor meg nem 2 perc alatt lesz 70!
Vagy az egyiket fejleszted vagy a másikat, egyszerre a kettőt
nehézkes lesz. Sneak akkor fejlődik ha lopakodsz és nem vesznek észre
vagy lopakodásból támadsz esetleg észrevesznek de elbújsz és nem találnak
meg.
Heavy Armor meg akkor ha csépelnek téged. -
#10669 mondjuk ilyen téren h őszinte legyek, annyira nem vagyok kompetens: én lopakodás csak magas szinten kezdtem el, mégpedig azért, mert egy csapat ellenfél között egyszer csak láthatatlanságból előtűnni az egyikük torkát átnyiszálva = rohadtul szórakoztató
a játék nagy részében szimpla kétfegyveres pofozógép voltam, mire illusion és sneak képzettségekbe belemerültem, már mind heavy armor mind one-handed 80 felett volt. -
whisper #10668 Amúgy azt vettem észre ha íjat előveszed minden karakter úgy fut mint egy majom! 8)
-
bega82 #10667 Hát pont ez az: hogy lopakodóst akarok, de nehézpáncélban! -
koalalompos #10666 egyes szám: elf, többes szám: elves, jelentés: tünde
elven: elf készítésű, elf által használt
egyes szám: dwarf, többes szám: dwarves, jelentés: törpe.
dwarven: dwarf készítésű, dwarf által használt
és több "eleven", meg "dwarvenok" meg "dwarvesok" jellegű sületlenséget nem szükséges a továbbiakban alkalmazni. :P -
#10665 Most azt döntsd el hogy lopakodós vagy nem lopakodós lesz e a karakter.
Előbbi esetben mehetsz parasztruhában is akár. -
SaGa Jr #10664 Gátolni nem gátolja a stamina regen-t, mindössze a light-nál van egy olyan plusz perk ami gyorsítja a stamina visszatöltést. De csak mert viseled nem lesz lassabb a visszatöltés. Nem mintha nem lenne dögivel kaja, ital és egyéb effekt amivel meg tudod növelni a dolgot (már a visszatöltés sebességét). :) -
#10663 ha végigviszed a Companion küldetéseket, ingyen feltrainelheted 90-ig az egyik srácnál. de ha az ilyen nem szimpatikus, azzal sincs gond - 50 és 70 között van szakadék, de azért nem olyan óriási...
valamint ott a Steed kő, amit ha aktiválsz, semmilyen páncél nem fog lelassítani - hátránya, h egyszerre max egy kő hatása lehet rajtad, szóval akkor buktad az összes többit. -
#10662 akkor ajánlanám, h próbáld ki a Companion-ok küldetéseit - ott van pár Silver Hand íjász, aki egy lövésből kiszedik pl a mágusokat, de ha nehézvértbe rájukrontasz... nos, legyél gyors - úgy is csak két lövés leszel -
bega82 #10661 Viszont Calver: a nehézvérttel még az lesz a szopóág, hogy ugye csak 70-es szintnél lesz súlytalan. A könnyű meg már 50-esnél. És addig meg nehéz páncélban mindenki észre fog venni, hiába lopakodok majd! -
#10660 ez a retek hír k*rva naaaagy xDDDD -
#10659 igazából Archery kezdőértéke... nos, kb lényegtelen sajnos - az első városban ha segítesz egy hegyesfülűnek (Faendal talán?) szerelmi háromszögében, fel tudod vele trainelni "ingyen" íjászatot 50-ig -
whisper #10658 Egyetlen doldog ami vissza tart , hogy az íjászokat master fokozaton úgy darláltam az orc harcosommal mintha ott se lettek volna. -
bega82 #10657 Szerintem én inkább valami "embert" fogok kreálni. Breton vagy redguard. -
bega82 #10656 Na jó de Legolas névvel indítottam az íjászomat... még szép, hogy Tünde lett 25-ös alap archery-vel! -
whisper #10655 Nem akarlak befolyásolni én csak elmondom ,hogy Én úgy képzelem el,hogy Dark Elf nehéz vértben . Ebonyban vagy Daedric iylesmi. nulla mágis aztán gyókolom mehet a Health meg a stamina 8) -
#10654 pedig a wood elf maga a nehezítés
szegények mindegyik TES játékban nagyon a tápláléklánc alján voltak - ez Oblivion-ban volt a csúcs, ahol mindenkinél apróbbak voltak és emiatt lassabban mozogtak, itt még annyira nincsenek is szörnyű helyzetben, de egy Orc/Redguard/Breton "csöppet" erősebb. -
bega82 #10653 Világos. Viszont most a Calverrel való eszmefuttatások alapján én is erősen gondolkodom rajta, hogy újrakezdek egy íjász karaktert, de ezúttal nehézpáncélosat! És a múltkoritól eltérően nehezítésképpen nem wood elf-ként, hanem valami másik fajjal. -
#10652 igen. legerősebb anyagok sorrendje úgy néz ki, h Daedric > Ebony > Glass > Elven > ... -
whisper #10651 már végig vittem egy meleevel ezért gondolkoztam az íjászon 8) -
#10650 olyan páncélban nyomulsz, amiben akarsz de tényleg, semmi különbség nincs köztük. h ne csak a levegőbe dumáljak: [URL=http://skyrimcalculator.com/#9943]nehézpáncélossal ennyi perk kell[/URL] ahhoz, h max védettsége legyen, [URL=http://skyrimcalculator.com/#9948]könnyűpáncélossal tippre ennyi[/URL] - nem vagyok teljesen biztos benne, h kell-e 2 pont agile defenderen... de ha mégnézed, a vége pont annyi perk.
nehézpáncél előnye, h combat képességeket között van (mint íjászat), így együtt gyorsabban fejlődnek Warrior kővel, valamint trainelni is egyszerűbb sokkal, h végigviszed Companion küldetéseket. -
bega82 #10649 És a glass fegyverek? Azok sokkal gyengébbek, mint a daedric-ek? -
whisper #10648 VOlt egy 10-esm csak elvesztek az elmentéseim és nehéz armorra gyúrtam 8)) -
#10647 konkrétan semmit nem számít a páncél súlyát kinullázó (Conditioning/Unhindered) perk után h miben futkározol - a lopakodást a páncél súlya nehezíti csak, de ha az nulla... szóval érted. -
bega82 #10646 Jaaaa értem! Akkor az előb hülyeséget írtam. Tehát akkor light armorban érdemes nyomulni íjásszal, csak a kovácsolásnál a "jobboldali" ágat kell húzni!