The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Megnyomod a console gombot (alapbol "0") ekkor megall az egesz. Beirod konzolba hogy "tm" ami a togglemenu roviditese, es eltuntet mindent a kepernyorol. Konzolt bezarod ujra. Nyomsz egy F12-t, vagy amit beallitottal screenshotra a Steam fiokodban. Konzolt elohivod, ujra "tm", enter, es visszakapscolod az ui cuccokat. A masodik tm-t vakon kell gepelned ertelemszeruen.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

SzirmosSzisza
Nyugi, íjjal sincs semmi. Néha csak azért váltok át tõrre, hogy elvágjam a banditák torkát ;D

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

koschwarz
nekem nagyon tetszenek ezek a képek, meg általában a grafika.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

shaba23
hol találok Stendarr papot?
SzirmosSzisza
Jajj, ilyenkor csorog a nyálam 😞

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Fpocok
Köszi. Akkor mágussal azért nem adta be még nekem 😄

Parasite Eve 2, best game EVER!

Fpocok
Mondjuk fraps. Benyomod a screenshot gombot az egérre és megvan 😄

0Fritz0
Fraps-al és veszettül kell nyomni a felvevõ billentyût.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

csak 2 kezessel lehet fejet vágni, ha megvan az a PERK ami a 2 kezesnél a csonkolást adja.

War. War never changes...

0Fritz0
Próbáltam rájönni, de szerintem véletlenszerûen adja be a 3-4 kivégzési módok egyikét.
Meg gondolom függ a fegyvertõl is, nálam kétkezes pallóssal úgy 30% esély van a fejezésre.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Arra van egy perk (vagy lehet több is, nem tudom), de szerintem véletlenszerûen bedobott "kivégzés szimuláció", nem a user dönti el, hogy mikor történjen. De javítsatok ki, ha hülyeséget beszélek!
Figyi már, hogy csináltok ilyen harc közbeni szkrínsotokat? Mondjuk még sose meg se próbáltam, mert nem jutna eszembe, de hát ahhoz nagyon gyorsnak kell lenni, nem? <#fejvakaras> Meg elkapni a megfelelõ pillanatot!
Fpocok
Hogy vágtok le fejet? Én még nem tudtam.

hát nekem is leesik a fps 3 környékére, ha fényekkel teli shaderes, nagy méretû dungeonban vagyok.

Nincs még egy olyan technológia ami ennyi fizikával bíró tárgyat kezel mint ez. Egy szobában több dimanikus, felvehetõ, eldobható tárgy van mint máshol egy egész játékban. És ha eldobok valamit sokszor még 40-50 óra játék után is ott találom.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Jóvanna! <#vigyor> Fáradt vagyok má' így délután környékén!
Ja, hát az tényleg nem egy brutál vas! <#smile> Viszont ennek fényévben tényleg le a kalappal a fejlesztõk elõtt, hogy egy ilyen gépen is megy 10-20 fps között! <#worship>
Mondjuk engem viszont idegesít, hogy jóval erõsebb vason is leesik néha 15 környékére! <#duma> <#gonosz3>
Fpocok
Egy csikóhoz hasonlítottam. Mi a fene lehetne? 😄DD

0Fritz0
Elhozom ezeknek a békét, még ha beledöglenek is. 😊

yesname
Na ne röhögtess. A CryEngine 3, még csak-csak egy erõmûvön, de GTA?

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Nekem csak a néha megálló képpel van gondom, amikor nagy területeken futok.

10-20 fps a game. archer nem lehetek emiatt... de harcos igen.

256 megás vidkarim van és 2 magos 1.5 ghz-es proci. 2 giga ram.

xblades
Talán a Gta és Engine-je? De nálam a lényeg hogy ha már nem új az alap hibákat javíthaták volna.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

yesname
Csak a rendszergazda után 😄

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Jah, hogy Frost egy ló... jóvan! <#vigyor>
Nekem Frost az elsõ lovam, a küldtésben szereztem, elötte sajnáltam az 1000 aranyat lóra.

Tényleg? Milyec configot takar ez a "150 éves"? <#smile> Neked nem esik le néha 20 fps alá?
A programozó a leglustább "állatfaj", amit meg lehet oldani copy-paste-tel azt soha nem fogja újrairni.😊 Ezért nincs olyan hogy teljesen új engine.

<#fejvakaras> Ezt csak én nem értem? <#nemtudom>
persze hogy jó.

A Fallout/Skyrim/Oblivion az egyetlen jó game ami a szövegszerkesztõn kívül fut a 150 éves laptopomon! Méghozzá úgy, hogy olyan a táj, hogy csak állok és bámulom!

xblades
Itt gondolom az a hiba hogy sokan összekeverik az Engine-t a grafikai megjelenítéssel pedig az utóbbi csak egy része az elõbbinek. Engem a grafika nem is érdekkel csak az hogy az engine a jövõben hogy állja meg a helyét (amikor már évek óta van sokkal jobb is ami legalább alap lehetett volna)ha csak foltozgatják.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

PiszkosFred
A fanyalgoknak talan jo hir, hogy elobb utobb jon egy overhaul, amely javitja a scripteket, ai-kat, egyeb bugokat, es akkor tokeletes lesz. Addig jatsszanak massal legfeljebb, a szokasosnal igy is sokkal kevesebb bug kerult a jatekba... 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Igy van. Pont ezt akartam irni, hogy kevés olyan engine van ami ekkora tereket igy kezel. Falloutok, oblivion, skyrim , a legnagyobb területü játékok és a legnagyobb szabadság. Jó ez.

Fpocok
Vajon csak beképzelem, vagy Frost tényleg gyorsabb, mint az 1000g-s csikó?

Olvasom itt az aláírásodat, mondom "miaf*sz?!" <#vigyor>

"A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy Válasz 'mike01010101' üzenetére (#6024)" ... <#nevetes1> Aztán leesett... <#smile>
Pretorian
Én már azt is hatalmas elõrelépésként tekintem, hogy nincs többé oldalra csúszás futás/gyaloglás közben, mint az Oblivionban és a Falloutokban.
Egyébként tényleg elég szarok az animátorok, valamelyik videóban pont azt mutogatták, ahogy éppen be mocapoznak egy embert. Elég furcsa mozgású statisztákkal dolgozhattak Bethesdáék, de tény, hogy a már említett játékokhoz képest így is fényévekkel jobb minõségû az animáció.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

tobias88
cryengine 3...
yesname
Nem ugyanaz az animációs engine. Licenszelt (Havok Behaviour). Ez is megerõsíti amit mondasz, hogy a Bethnél csapnivaló animátorok vannak.
Más kérdés, hogy egy nyitott, nagy terû világban nem lehet olyan minõségi animokat csinálni, mnt egy zártabb, kis területet megjelenítõben. Hiszen a karaktereknek mindig alkalmazkodniuk kell a környezethez, ami bármi lehet, azt úgy olvassa le az animációs engine.
Továábá itt sokan enginet szidják. Valóban technikailag elmaradott, de mutasson már nekem valaki egyet amely ilyen nagy teret tud megjeleníteni és editálható az a tér. BÁrmit teszek bele akárhova NPC-k alakalmazkodnak (amennyire tudnak) mozgásuk stb. során és meg is jeleníti. Nem említve hogy nem kell hozzá 4xGTX580.

Solid Snake
xblades
Igen ez kb. a viselkedési model változtatásával elérhetõ. Egy kislányból is lehet csinálni vadállatot és egy sárkányból szelíd bárányt aki rettegve elbújik egy szikla mögé <#zavart1>

Higgyjétek el az animáció minõsége nem engine kérdés. pl. itt a skyrimben mennyivel szebben kardozik a karakter mint az oblivion-ban pedig az engine ugyanaz. Az csak a designer döntésén és a mo-cap file-ok feldolgozásán múlik.

shaba23
Szóval? FAQ-ban nincs benne, és mivel -30 pontban vagyok, nem ártana kikúrálni😊
En meg egyetertek veled. (Bar szerintem grafikailag sem egy nagy mutatvany.) Az egesz szabalyrendszert megtartani, a Radiant-ot detto, a grafikai enginet(legelol az animacioert felelos modulokat) meg kivagni, es inkabb licenszelni egyet!

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

xblades
Ezért írtam én nem a grafikát nézem hanem az engine-t 😊

Hagyjuk már a GTA4-et! Ne hasonlítsuk semmihez se már a Skyrimet.Ez így jó ahogy van önmagában.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

tobias88
Nálatok mennyi fps-en megy a játék? Nálam alapban 60at eléri, de néhe lemegy 40ig, és akkor akadozik. Kicsit érdekes...
Fpocok
Hehe.
Most olvasom, hogy PS3on is szar a játék, van vele egy kis gond.
Lehetséges, hogy ez egy olyan játék, ahol a PC verzióval kevesebb gond van, mint a konzolosokkal? 😄

Dehogynem. Ne lovagolj! Setalni egeszseges, es tobb idod van korulnezni.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

xblades
Én a játék grafikáját a néhány apró hibán kívül amik inkább az Npc-re korlátozodik nem is szólom le. A játék története és világa pedig az egyik legjobb végigjátszás nélkül is mondhatom.

Az észrevétel a engine-rõl szól ami ígéretek szerint egy új és a késõbbi játékok alapja. És ez a lényeg hogy lesz ez egy alap amikor már most elavult?

Maguskent mikor ruhakat hordok, a ruha rajtam minek szamit, light armornak ?
Azt nem lehet megoldani valahogy, hogy a társaim ne fussanak utánam, hanem õk is lovagolhassanak?
<#rinya><#confused><#zavart2>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB