The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Ja, nem túl erõs. Én nem is használom.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ja, tényleg.Akkor mások ellen lehet jó(mondjuk attól én sebezhettem volna jó nagyokat)Hopp, most vállaltam el a fõnöktõl, hogy kinyírom a boszorkákat, akik miatt ilyen a Companions....Na most mi legyen?Holnapra kitalálom.
mousee
Gondolom ezüst karddal ütött, azt meg állítólag elég szarul bírják a vérfarkasok 😄

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Na most vagy én vagyok nagyon béna(könnyen lehet<#nevetes1>)vagy ez a vérfarkas alak nem oly erõs.Összecsaptam egy Silver Handes fõnökkel farkasalakban , gondoltam szétszedem simán de sajna fordítva történt.Aztán nekimentem karddal és simán levertem.
jarlaxxe
Ja, de a kétkezesnél inkább arra gyurjál, hogy egy-két ütésböl lecsapd a mobot mert tökéletes blokod nem lesz soha

Molnibalage
Igen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

mousee
Köszönöm, mûködik, nagyon pöpec 😊

ps: Anyááááás ez a gamepad... nagyon feelinges vele játszani, de szokni kell nagyon... életemben nem játszottam gamepaddal, hát persze hogy jött egy "bossfight" pont amikor elkezdtem tolni 😄

Na megyek, szokom tovább 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

@jarlaxxe,Molnibalage:
köszi , azt hittem , hogy múlik valami az ügyességen (reflex , idõzítés) is de akkor ezek szerint nem.
és pl. kétkezesnél mit kellene fejleszteni , hogy nagyobb eséllyel lehessen hárítani? simán a blocking skill fán a pajzsra nem vonatkozó skilleket?
jarlaxxe
Azura Start én már megszereztem lv11-n, szerintem nem érdemes várni vele mert nagyon hasznos. Mivel nekem sunnyogos karim van én a Black Start választottam igy már elég régóta grand souljaim vannak.

Molnibalage
Whiterunban a palotánbana varázslónál meg tudod venni a könyvet. Lényegében minden alapspell kapható, ha jól látom.

Más. Hogy a rákba van az, hogy a saját házam ágyikója owned? Ki alszik benne? Hófehérke...? 😊

Moyko

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kurva jó a játék !

csak ennyit akartam mondani...

There is only one Boss!

Fantusz
Mágusoknál lehet könyveket venni, amibõl a varázslatokat meg lehet tanulni.
Random, nézni kell a kínálatot, idõnként változik.
A sajátkezû enchantolásra nem a játék elsõ harmadában kerül sor, picit összetett a mûvelet, nem bonyolult csak vannak elõfelltételek, pl, ahhoz hogy soultrap fegyvert tudj készíteni, elõször szét kell szedned egyet.
(most az mellékes, hogyx alacsony tudással, gyenge kövekkel, csak gyenge cuccot tudsz készíteni)

Nekem a mágusom még csak 15ös, de már elég sok helyen láttam a könyvet, más kérdés, hogy neki meg nem kell egyenlõre.
Pusztakezes mágus, nem kell fegyvereket töltögetnie - az enchant pedig még korai, majd, ha garand kövek (Asura Star) lesznek, akkor talán elkezdi a lélekvadászatot.

SzirmosSzisza
A Jarlok varázslóinál nézelõdj én ott vettem.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Fpocok
Én az egyik vendornál láttam egy soul trap-es spellbookot. Mindig át kell nézni, miket adnak.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Fantusz
Illetve talán még annyit hozzá lehet tenni, hogy harcosoknak a blokkolás mellett a páncélviselés perkjei is adnak fontos képességeket.
A könnyûpáncél perkjei a támadás elkerülésére adnak esélyt, a nehézpáncéloknál pedig a sebzés visszatükrézére (természetesen mindkettõ magasabb szintû perk)

Az szerintem egyértelmû, hogy a nagyobb sebzés érdekében a hõsünk kénytelen a védelembõl áldozni, így aki kétkezes fegyverrel, vagy két egykezessel indul harcba, az ne akarjon egy pajzsos karakter védelmével versenybe szállni (annak meg a sebzése kisebb, még úgy is, ha a pajzsot fegyverként használja)

Itt pontosan az a lényeg, hogy kompromisszumokat kell kötni, nem lehet minden képességben a maximális szinten tartani a hõsünket.
Egy harcosnál kellene a fegyverismeret, blokkolás, páncélismeret, kovácsolás, a perkekkel, de nincs lehetõség a kezdetektõl mindegyiket "perkelni".

shaba23
soul trap spellt hol tudok szerezni? lvl20 vagyok de még nem találkoztam vele😊
Vagy hogy tudok ilyen fegyvert csinálni/venni?
xblades
Igen és valószínûleg nem is fog eltérni a Geck-tõl ha már ua. az engine. Csak ne legyen olyan bug-os az is mint a New Vegas-é.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Szóval ,ha egy pontot félre raktam mert elnéztem a 2 kezes kardra akkor azt a elvesztettem kivétel ha nem mostantól akrdra gyúrok? vagy lesz elég pontom min a 3-at ki maxolni?
Vraaanyek
eddig mûködött a lovaskocsis utazás solitude-tól, de most bármelyik várost kérem, és felülök hátra, úgy tesz,mintha nem ültem volna fel, és egy helyben állunk... mitõl van ez??? másnak ilyen???

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Molnibalage
Mint a pajzsnál. Az erejük más. Az erõs ütéseket alacsony block és pajzs sem fogja meg. Technikailag semmi difi nincs a pajzsos blokk és kétkezes blokk között. A stathoz a bemenõ imput más, mert egyes block perkek csak pajzsra hatnak.

jarlaxxe
Igen, igy müködik ahogy egyre nagyobb szintre érsz ugy fog egyre többet sikeresen blokolni de egy pajzs szintjét sose fogod elérni.

gabo91
Ha valaki szeretne kigyógyulni a vámpírkorból, itt a megoldás:

Harapástól számított 72 órán belül, csak imátkozni kell egy oltárnál!

Ha ez már nem mûködik, akkor a nehezebb út:

Morthal-ba kell elmenni és Falion nevû varázslóval beszélni. Meg kell venni tõle a Black Soul Gem-et (200pénz), majd keresni egy EMBERT, ráküldeni a Soul Trap varázslatot, és megölni. Ekkor látványosan magadba, illetve a nálad lévõ Black Soul Gembe szívod a lelkét. Vissza kell menni Falionhoz, odaadni neki a gemet, és találkozni vele a megadott helyen. Fontos, hogy éjszaka keressetek valakit aki alszik, szívjátok ki a vérét, hogy ne legyetek éhesek! Menjetek a kijelölt helyre, nem lesz ott Falion csak a helyét fogja jelezni. (Van amikor meg nem is jelöli a helyet, akkor pihenjetek pár órát). Várjatok a megadott helyen napfelkeltéig, akkor megérkezik és megtudja csinálni a rituálét.
(am5-am6 h között)

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

hogy mûködik a játékban a blokkolás , pl. kétkezes fegyverrel?
nyomod a jobb egérgombot ezzel maga elé tartja a fegyvert és vagy bejön vagy nem?
mert ez így elég sovány.
alma2
kell neked egy xinput emulator, mert a jelek szerint dinputosat vettel. Toltsd le, allitasd be (ingyenes) es menni fog.

szerintem

mousee
Kérdés:
Mivel írták hogy nagyon konzolos a játék, meg minden, gondoltam egye bökõ, veszek egy mezei USB-s gamepadot occsóé'.
Vettem is egy fain 12 gombos 2 analógos kütyüt, viszont nem tudom beállítani, hogy ezzel menjen a skyrim 😞
Win7 felismeri, mind a 12 gomb megy, analóg is szépen mûködik, de a játék nem eszi meg ha át akarom állítani a vezérlõgombokat... eni ájdíõ?

0Fritz0
Deep wounds a kétkezes kard perkje.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

TWO heanded weaponra ha gyúrok csak axe-ra meg mace-ra látok bonus talentelést ,de vannak greater swordök is azokra van valahol bonus pont?
PTW
az a textúrázáshoz nem kell, de énis nagyon várom már mert jó lenne minél elöbb elkezdeni a temérdek bug írtását.

meg hát akkor fog elkezdõdni a minõségi moddolás amit alig várok. gondolkodom rajta hogy énis visszatérek a dologhoz és kicsit jobban beleásom magam, mert már most van jópár ötletem.

xblades
Akkor legalább a Creator engine hit-et adnák ki.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

xblades
Hát már változtatni úgysem lehet rajta.<#vigyor2>

berlinboy6329
Ááá picsa elkúrtam egy küldit

Blood on the ice....

Windhelmben sorozatgyilkosság elkövetõjét kellene elfogni...Nem tudtam mit kell csinálni mert nem jöttek a dialógusok meg minden,megnéztem neten aztán együtt rájöttünk,h nálam kell lennie az amulettnek meg a szólapnak,h kérdezni tudjak..Na most elvittem megnézetni az amuletet vmi csávónak aki ért hozzá,felajánlotta h 500 aranyért megveszi..Nem si furcsálottam,aztán kiderült,h õ a gyilkos..A quest menne tovább attól függetlenül,h azt mondta h kész és eltünt,e ahhoz el kellene pickpockettelni az amulete..A baj az,h a)Hiába ölöm meg nem döglik meg..
b) az esély a pickpocektre NULLA! %...ennyi volt a uest?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

PTW
én csak arra emlékszem amikor liar Todd egy intejúban mondta, hoyg the PC version will obviously look better, maxed out textures etc..

már akkor kiröhögtem "perzse..." 😄

PiszkosFred
Anno volt egy nyilatkozat, hogy "nyugi PC-sek, megkapjatok a nagyfelbontasu texturakat", miutan kijott par felvetel a "kaloz xbox" verziobol. Ez lett teves ertelmezve - en is igy ertettem, mea culpa - hogy adnak ki majd texture packet. De nem kell, alapban ott a jatekban minden ami kell.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Pretorian
De kemény, elindultam
Reachwater Rock-ba, hogy összerakjam a Gauldur Amulet-et, erre belefutok Esbern-be meg Delphine-be Reachwatertõl egy köpésre, plusz egy adag nomád sámánba/harcosba, egy hag-be, egy óriásba és egy sárkányba lol. Szóval lett nagy kavarodás, végül levertünk mindenkit. Aztán Esbern és Delphine annak ellenére csatlakoztak hozzám, hogy nem a fõ szálat nyomtam tovább, hanem elmentem Reachwaterbe az amulett miatt. Szóval van velem két halhatatlan companion 😄)

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

0Fritz0
Nem hiába akarták lecsapni a fejünk. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

PTW
ezt nem is tudom honnan vette bárki is, hogy lesz 😄 egyértelmû volt....
szerintem gyönyörû a játék attól függetlenül is, hogy van egy gyatra textúra

amúgy meg már most szállingóznak a textúrajavítások. párat feltettem már énis.

SzirmosSzisza

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

koschwarz
jut eszembe, többen emlegettek valami hi-res textúra packot, hogy majd kiadnak pc-re egy ilyet. hát most olvastam utána, hogy NEM. az van, ami benne van a játékban.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

francois
Van valakinek ötlete, hogy a Marthal környékén kinek lehet segíteni? 3ból kettõ megvan, de annyira lepusztult falu, hogy még probléma sincs.

Azért 1 feeling-t romboló random questet már találtam. Szegény Winterhold jarl-nak már 3szor kellene visszahozni a sapkáját, ami rég elveszett..
jarlaxxe
Nekem is a Vlindrel Hall van meg és egyébbként is Markath a kedvenc városom a vizeséseivel nagyon tetszik.

francois
"A háznak csak legnagyobb jóindulattal nevezhetõ viskó a városkapu mellett található, közel a kovácshoz, emiatt - ellentétben a minõségével - igazán jó a "fekvése". Ha dugig vagyunk pakolva fantasztikus kincsekkel, akkor csak pár métert kell kibírnunk a házig."

Óriási<#eljen>

PiszkosFred
Whiterun házról infó - a többi tapasztalat hiányában csak címszavakban😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

wedge31
Spórolj még egy kicsit és inkább a Vlindrel Hallt vedd meg sokkal nagyobb és szebb, persze a manor a csucs de az elég drága.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

francois
Bleak Falls Barrow quest legyen meg.

francois
Küldetéshez kötött, ha jól emlékszem az elsõ vagy a 2. amit tõle kapsz.

Sir Quno Jedi
Megcsináltad a jarl küldijét, akkor than leszel és 5000 aranyér máris vehetsz házat.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

francois
Windhelmtõl délkeletre van egy az tuti.

Molnibalage
Whiterunban mi a feltétele annak, hogy házat vegyek? Mert nem jelenik meg a kovács leányzó faterjánál, annál az olaszos nevû fazonnál.