30713
TES
  • PiszkosFred
    Kulon DLC volt (frostcrag spire), de a KoTN bolti verziojaba bekerult a tobbi DLC-val egyutt, igy meg lehetett venni ugy is.
  • SaGa
    Battlehorn Castle. Hivatalos DLC, de a KotN csomagban pont nem volt benne, külön kellett letölteni, tán 5 USD-ért...
  • francois
    Azt viszont hiányolom, hogy nem lehet megnézni, hogy milyen címeim vannak. Oblivionban ha jól emlékszem írta, hogy bizonyos frakcióknál milyen poszton vagyok stb. Skyrimban már lassan azt sem tudom hol vagyok Thane és hol nem.

A másik, nem tudom, hogy az külön mod vagy valami hivatalos kiadáshoz tartozott-e, de volt egy rohadt jó kastély, amibe be lehetett költözni, állatpreparáló szoba is volt, saját testőrség meg stb. Knights of the Nine-hoz tartozott vagy third-party volt, emlékszik valaki?
  • SaGa
    Ha tényleg benne van az egész kontinens a Skyrim terében, neki lehet állni összerakni...
  • SaGa
    Szar modok lesznek többségben akkor is, amikor már lesz CK. Ez mindig így van. Az első, amibe azonnal belefognak, minden ilyen programnál a nude mod. Aztán (vagy vele egyszerre) jönnek a könnyítők, a max szint kitoló, a feltunningolt fegyverek, enchantok, meg a textura modok, god mode cuccok.
    Ezeket ontják az önjelölt konzolhuszárok.

Az igazán jó modok elkészítéséhez rengeteg idő kell, meg szerepjátékos gondolkodás. Ott van pl a TIE. Eredetileg egy arc cserélőnek indult, minden npc arcát lecserélte szebbre, jobban kidolgozottra, az alkotója. Aztán átdolgozta a loot és enemí levelinget és összépítette a már említett arc cserélővel, meg egy halom plusz npc-vel. Pontosabban: rögzítette az ellenfelekét és véletlenszerűre állította a megjelenésüket. Azzal, hogy nem akart újabb fegyvereket, mágiát mifenét bepakolni, csak kiegyensúlyozta a meglévőket, talán a legjobb, de mindenképp a legkisebb overhaul mod lett, ami - pont amiatt, hogy egy ilyet összerakni igencsak macerás, mert alaposan át kell gondolni az összefüggéseket, igazodni a világ szabályaihoz, hogy kiegyensúlyozott legyen - a legutolsó időben elkészült overhaul. A nála sokkal nagyobb mmm, ooo, és hasonlók sokkal korábban elkészültek, van is bennük átgondolatlanság és egyensúly borító dolog rendesen, pedig folyamatosan faragják őket. A CUO? az Elsweir és hasonlóan átgondolt, de új területeket, feladatokat, eszközöket behozó modokra is 4-5 évet kellett várni, míg összeállnak, kifforrnak.
  • xblades
    Komolyan egyszer úgy bejárnám Tamriel teljes területét, az sem zavarna ha nem lenne egy fő történet száll, csak a barangolás lehetősége esetleg némi mellék küldetéssel.
    De ez egy álom marad, de mégis egy érdekes élmény lenne.
  • Molnibalage
    Pedig a steam talán egyelten előnye amit élveztem az, hogy a Civ V-höz a modok könnyen felrakhatóak voltak. Más nem jut eszembe. (Persze a Civ V-ön az sem segített...)
  • xblades
    Mint írtam sz.r modok már így is vannak, amikből sok meg pont a Kit hiánya miatt van.
    A sírásokat meg sajna az emberi butaság miatt kizárni nem lehet, ezután is lesznek.

"Es mivel a modok a Steamen keresztul lesznek integralva a jatekba"

Ez nem egészen igaz, a steam csak egy lehetőség lesz.( én pl. biztos nem azon keresztül fogom használni őket)
  • PiszkosFred
    Hat akkor tolts vissza egy korabbi allast, es mentsd meg Lidit, vagy bucsuzz el tole es keress egy masik tarsat.
  • BBazsi
    Ja visszataltam kinyirtam a trollt, de lídia hullaja van mar csak meg és nem akar felkelni.
  • Fantusz
    Oblivionban a kapukkal volt hasonló a történet, mint itt a sárkányokkal, azzal a különbséggel, hogy ott végleg bezárultak a kapuk, ha a főküldetést végigcsináltuk.
    Legtöbbször Kvatch közelébe sem mentünk 20as szintig.
    A legerősebb Sigil Stone-kat 17es szint fölött kapja a karakter, alacsony szinten a loot is gyengébb, és a rengeteg Oblivionkapu is idegesítő egy idő után, szinte minden küldetési hely közelében volt 1-2 kapu.
    Kvatch egy félreeső kis zugban van a térkép közepén, oda más küldetés nem vezetett, lehetett nyugodtan csinálni a céhes, és városi küldetéseket, s amikor úgy gondoltuk, hogy márpedig nyíljanak azok a kapuk, elslattyogtunk dremorákat verni Kvarchba, Martint elkísértük a monostorba (amitől aztán a Mythic Dawn hívők is bekattantak).
  • PiszkosFred
    A rab (meg talan Marlborn is, ha tulelte) majd Riftenbe talal menedeket a Tolvajoknal, ott huzza meg magat. A barlangbejarata az eszakon a tengerparton van, Solitude felett keresd valahol.
  • BBazsi
    hogy találok vissza a barlangba ahol volt a troll? Meg egy rabot is kiszabadítottam az a barlang bejáratánál maradt.
  • SaGa
    Lehet, igazából a Morrowindhez akkor adtam modokat, amikor már az Oblivionm is kijött, azzal mentem egy kört és kedvet kaptam mégegyszer visszanézni Morrowindre, meg az északi szigetre.
  • PiszkosFred
    Hat nalam sose halt meg meg Lidike, max lepihent picit harc kozben, ezert passzolom. Tobbi kiserot mar nyirtam ki.
  • Flora2
    Ó de jó lesz, ha majd egyszer lesznek olyan hatalmas quest-modok, mint az Oblivionhoz, engem azok érdekelnek legjobban, volt, amelyik egy default várost írt felül teljesen, és új questeket és szereplőket rakott bele; volt, amelyik teljes új shivering isle-méretű szigetet csinált, önálló quest-sorozattal; meg hát ugye a Nehrim, amelyik egy majdnem Oblivion-méretű önálló játék. - De persze ráér, ráér ez két év múlva, amikor már a Skyrimot leporolva veszem elő újra, hogy quest-modokkal is kipróbáljam.
  • SaGa
    Ha meghalt, akkor nem...
    Amúgy a legjobb companion Barbas, mert amíg nem teljesíted a küldetését, halhatatlan... A küldetését meg akkor teljesíted, amikor akarod, csak el kell viselni, hogy folyton lökdös, próbál ara terelni, amerre szerinte menned kéne...
  • BBazsi
    és akkor kampec? már vissza se tudom hozni?
  • PiszkosFred
    Fast travel utan altalaban elokerul. Vagy lehet a troll megette a barlangban.
  • SaGa
    Ppassz. Gyanús, hogy nem csak a fájl nevében, hanem valahol a fájlban is benne van a sorszám. Talán ha egy wrye bash-nak (van már skyrimhez is beta, a nexuson) megmutatod a mentés fájlt, tudsz benne turkálni.
  • BBazsi
    Végezetem a thalmor embassy küldetéssel. Kijöttem a barlangból és visszamentem vmelyik városba dumálni a delfinnel. Viszont Lydiat elhagytam vhol. HOgy tudom megkeresni?
  • PiszkosFred
    Mert igy legalabb 2 honapig mod nelkul, az eredeti scriptekkel jatszottal, es ez alapjan aranylag pontosak voltak a visszajelzeseid a fejlesztok fele. (na magunkbol induljun ki most)

A korabbi jatekok megjelenese utan 1 nappal mar irtak at a scripteket, AI-kat, stb, ezert sose volt pontos visszajelzes a fejlesztok fele, mert a modok szetsz*rtak az egesz rendszert. Sok fagyast es egyeb hibat a modok rossz programozasa, vagy utkozose okozott, de a siras a Bethesdanak ment. Na most vartak vele picit.

Es mivel a modok a Steamen keresztul lesznek integralva a jatekba (nem kell manualisan installalni semmit, csak kattintasz es hasznalod), a steam klienst is fel kellett erre kesziteni. Es persze teszteni, ami jelenleg is zajlik.
  • xblades
    Nem negativumkén írtam csak érdeklődés szinten.
    Leginkább azért azokat írtam mert azok érdekelnek, és ha mindig csak kis infókkal bővülnek az egyes cikkek már az is sokat segít.

Ha a végigjátszás elkészül az is nagy segítség. (sejtetem hogy az készül mert így egyúttal jó szórakozás is )
  • PiszkosFred
    Hogyne lett volna, Morrowindhez is volt TES CS, csak a dokumentacioja volt szegenyesebb, minden modder maga jott ra a dolgokra. Az Oblivion utan mar kiszolgaltak a moddereket, kaptak szerkesztohoz segitseget boven.
  • Batmanci
    "SaGa, ha vagy, erre nem tudsz valami cseles megoldást?
    #11875"
  • mousee
    Ne is mond, épp azon filózok, hogy ismét belekezdek az oblivionba... pontosabban egyáltalán belekezdek komolyabban játszani, idáig mindig csak az első obli kapuig mentem, utána mindig jött valami (más játék, lehalt gép, időhiány).
  • Fantusz
    Oblivonban a saját kerálmányú restore magicka lötyi folyamatosan töltötte vissza a manát, és 0,1 egység volt tömege.
    A játék elején persze nyűg volt a regenerálódás hiánya, de ott volt értelme az alkímiának, ami ráadásul az intelligencia szorzóját is nyomta felfele.
    Magas alkímiával készített poti kb 2 percig töltötte vissza folyanatosan a manát, s a lenvirág a játék leggyakoribb dudvái közé tartozott.
    75ös alkímia fölött gyártott restore magicka kifogyhatatlanná tette a manát az Elementál csillagjegyűeknek - kezdeti nehézséget nem vitatom, kellett taktikázni.
  • SaGa
    A Creation Kit a cég ajándéka. Azért nem fizet senki és ha nem adnák ki, akkor nem adnák ki. Akkor a modderek kendácsolnának össze valamit, ahogy anno a Morrowindhez és az Oblivionhoz is. A Morrowindhoz nem is volt (ha jól tudom), ilyen hivatalos eszköz, mégis modok tömegeit gyártották a modderek. Az Oblivion volt talán az első olyan játék, amihez hivatalos modgyártó szoftvert adott ki a fejlesztő cég. Korábban max mapmakerek voltak a komolyabb játékokhoz.

Egyébként meg igen: ezzel a felszínen tartják a játékot jó sokáig. Gondolj bele: az Oblivion lassan 6 éves program és a mai napig készülnek hozzá modok, és még mindig veszik a boltokban, ha előbukkan valahol.
  • SaGa
    WS-sel lehet, görgővel biztos nem, azt automatikusan próbáltam mindig...
  • xblades
    Ja és milyen hogy igérnek fűt-fát majd aztán hónapokkal később adják ki hozzá a creation kit-et.
    Már így is tele van a Nexus sok szeméttel, az egy két értelmes mod meg eltűnik a sokaságban.
    Nem tudom milyen üzletpolitika van ebben? Talán hogy majd a mod-ok hónapokkal a kiadás után is embereket vonzzon a játékhoz? (passz)
  • SaGa
    Persze. Az enchantmentnél attól, hogy mekkora lelket raksz bele, a kapacitása függ (azt hiszem), az ereje nem. Az, hogy milyen erős, a te enchant képességed függvénye.
    Ha kifogy, egy másik, töltött kővel ismét feltöltheted.
  • Molnibalage
    Sokáig nekem sem fogyott el. Mióta a kovácsolás maxon van azóta halmozógik állatir úgy, hogy el tudjam adni a cuccaimat vásárolom a soul gemeket hegyekbe, hogy a craftingot húzzam fel. A szintlépések között olyan képességet fejlesztek trainernél, am alacsony, gyorsítja a szintlépést. Ez szintenként 2-3 ezer arany. Nudli. Ha találok 10 db ilyenolyan tőrt és felenchantolom, azok ára kúszik fel a 200 aranyhoz.
  • PiszkosFred
    Hat, eleg sok minden hianyzik meg, de igyekszunk. Az uesprol nem akarom telerakni kopipaszte+nyersforditas a dolgokat, igy amig valaki el nem kuldi a reszletes ismerteto mailben, vagy mi magunk nem erunk oda a jatekban, addig varni kell picit. Lassan de biztosan keszulgetnek a cikkek, de igy legalabb tapasztalatbol kerul fel minden iras, nem vakon. Most a legfontosabb a vegigjatszasok befejezese, abbol mar nem sok van hatra, csak meg kell formazni es kepeket szedni hozza, aztan kesz is.

Hobbibol csinaljuk az oldalt, csalad, melo es egyeb irl dolgok mellett, minimalis segitseggel, de haladunk, haladunk...
  • IXEMGabeo
    na várj, az enchantmentet tudom sosem a legnagyobbat tettem bele. Újra is tudom tölteni utána miután lement a csík??
  • xblades
    És mikor lesz fojtatása az oldal tartamának bővítésének?

Mert a házak, bajtársak rész is elég hiányos.
  • JethroHUN
    Dehogy, ugyan úgy lehet bele petty-t tölteni is, csak lejjebb kell léptetni.(W/S, talán még görgővel is)
  • SaGa
    Figyelj, hogy csak három követ (a három legerősebbet) fog megjeleníteni a kiválasztásnál. A fegyveren egy halványabb szürkés csík mutatja, hogy az adott kő mennyire tölti vissza a fegyvert. Kár bele nagyobbat tenni, mint ami épp feltöltené. Inkább ne legyen teljesen tele, mint elpazarolj egy túl nagy lelket...
  • SaGa
    Azért nézd meg, nincsenek-e eleve feltöltve. Nagyon sokat úgy hagytak szerteszét, meg a boltokban is többnyire olyat vehetsz.
  • SaGa
    Sehogy.
  • IXEMGabeo
    köszi ezt meg is lesem