The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez vmi taposcsirke lötty? ahogy kiveszem elég ütös kis kotyvalek lehet ezeeeee😄

Jakuza001
Rosszul van irva. Igaz nincs nagy kulonbseg aketto kozott ertekben 127 vs 133 az alapertek az armoroknal, ha jol emlekszem.
Ellenben sulyban nagyonn kulonbsegek vannak a dragon javara eleve 10 a kulonbseg csak az armornal.
Szerintem erdemesebb azt hordani emiatt.

Fpocok
Biztos? Wikin azt látom, hogy a dragonplaten több van...

Parasite Eve 2, best game EVER!

Heavy páncélból a daedric a legerõsebb nem a dragonbone (az éppen csak kicsit jobb mint az ebony). Light páncélból a dragonscale a legjobb védelmet adó.

Lélekbõl kizárólag grand legyen használva azokra a tárgyakra amelyiket használni is akarod és nem gyakorlásként, skill fejlesztés céjából gyártasz. A grand lélek adja a legtöbb töltetet és az biztosítja a legmagasabb bonuszokat. A greater gyengébb, a common még gyengébb, a lesser harmatgyenge és a petty a bányász béka feneke alatti kategória.

Ha meg igazán ütõs eszközöket akarsz akkor készíts egy oylan enchanting készletet ami emeli az enchanting skill-t,keverj vagy vegyél olyan piát ami ebbe besegít és ezeket alkalmazva készíts új tárgyakat. Erõsebbek lesznek.

Az általad vizicsilagnak aposztrofált Azura's star egy lélekkõ amibe bármilyen lelket be lehet fogni, nem méretkorlátos. A black star meg kimondottan emberi lelkek befogására van (ahogy a black soul gem-ek is) és az emberi/elf/ork/macsek/gyíkember lelkek mindig grand lelkek.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

I've pickpocketed the Jarrin root out of Astrid's pocket and mixed it with a briar and human heart in the alchemy lab.

Mr_no_NaMe
Sziasztok! Valaki egy pár mondatban össze tudná foglalni, hogy a grafikán és a tájon kívül miben különbözik ez a játék az Obliviontól? Mennyire lett jobb, mennyivel több? És hogy milyen a játékélmény, az is érdekelne 😊
Fpocok
KÉRDÉS:
Én úgy láttam, hogy a dragon armor ad a legtöbbet... Még nem kezdtem el gyártani...
Hogy van az, hogy mennyi armoar a cap? Hogy nem mindegyik ruha kell hozzá...
Encsantolni hogy a leginkább érdemesebb high-end geart? Kimaxolom az összes olyan perket, amitõl erõsebb lesz az encsant... aztán a greater valami gemet használom encsantnál? Láttam van egy ilyen vizicsillag szerû kövem is a küldetés után, azt is fel lehet használni... de mit csináljak vele? 1 van csak.

Jakuza001
LINK

A kepek a keszitotol, bar szerintem allithatott meg rajta, mert kisebb a tulszinezettseg. Mindenesetre, aki azt mondja hogy nincs nagy kulonbseg, azt rossz szemmel aldotta meg a mindenhato. 😄
Csak szed le a beallitasi fajljat es ird felul a regi injFX_Settings.h -t.

H3LLBoY
Köszi, mindjárt kipróbálom, remélem így már jó lesz.

Gigabyte Z68P-DS3, Intel Core i5 2320, Gigabyte GTX560 SOC 1GB, GeIL 8GB DDR3 1600MHz EVO Corsa, Western Digital 2TB

Fpocok
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Ezt elraktam kedvencekhez... majd használom 😄

Molnibalage
Oké, tudnál adni egy pontos leírásts, hogy mit hova és milyen beállításokkal. Tényleg jobb, így picit élesebben.

Én egyébként nem állítottam semmit. Letölöttem azt az exe-s valamit, felraktam, az ennyi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

nem jó!! erre van egy modder tool már! /ott írja is a föszer hogy az .ini buheráció nem müxik/

"I have removed the INI tweak from this page because I don't believe it actually does anything, considering the default is 76800 and people are setting this to 1800000000, something is not right here and the setting is not what people believe it to be.
"

itt a tool :
memória növelés
Irány a skyrim nexus oldala és ott találsz rá megoldást ha nem akarsz te fájlokat bontogatni és manipulálni.
esbern bugfix

MerlinW
Ismert bug, nexuson van rá 1-2 megoldás.

[merlinw.org]

Nem nagyon akad rá mód bár van két kivétel. Az egyik a kétkezes fegyvereknél van és a fejlevágós animációt csalhatja elõ ha megvan a devastating blow perk. Hasonló szerepet tölt be az egykezes fegyvereknél a savage strike. Mindkettõnél azonban ott van az, hogy ez akkor következhet be amikor amúgy is kipurcanna a támadástól a célpont. Viszont pontos esélyt nem mond rá, csak azt hogy van rá esély hogy bekövetkezik a lefejezés. Magyarán nem igazi finishing move abból a szempontból, hogy a nem lefejezõs kivégzõ mozdulatok Hp-tól függetlenül végeznek azonnal a célponttal, míg a két említett perk erre nem alkalmas (benne van a leírásukban is).

A többi finishing move (átdöfés, láb és nyak elvágása, fejbevágás és a többi) beadásának esélye és gyakorisága teljesen véletlenszerû(hivatalosan is megerõsített infó). Már harcban.
Lopakodós, késsel nyaknyiszálás észrevétlenül hátulról támadva többnyire elég gyakori. Ám normál bunyó közben véletlenszerû eséllyel jön elõ (állítólag a legnagyobb esély mindig az adott összecsapás utolsó szereplõjénél van, amennyiben a fegyver sebzése végez a delikvenssel és nem az esetleges mágikus hatás ami a fegyveren van; azt hogy ez igaz vagy sem azt a csoda tudja).

H3LLBoY
Skacok volt már valakinek azzal a feladattal problémája, amikor Esbern rejtekhelyét kell megkeresni a Ratwayben? Meg is találtam, de amikor beszélek vele a kukucskálón keresztül egy hangot nem ad ki a csávó, a feliratokat írja a játék kb. egy másodpercig, aztán el is tûnnek. Utána meg mikor be kellene menni hozzá nem nyílik ki az ajtó, hiába nyomok E betût nem történik semmi. Mi a francot csináljak, hogy jó legyen? Kezdjem elölrõl a játékot, még nem tartok olyan messze, hogy probléma lenne, de nem biztos hogy ez megoldja a problémát.

Gigabyte Z68P-DS3, Intel Core i5 2320, Gigabyte GTX560 SOC 1GB, GeIL 8GB DDR3 1600MHz EVO Corsa, Western Digital 2TB

Ez valami Easter Egg lenne? <#vigyor>

yesname
Ez nem csinál semmit, csak úgy mondom. Semmi jelentõsége, csupán egy elterjedt pletyka.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Jakuza001
Nem e ? Toltsd le a kepeket es a windows kepnezojeben nezd a kurzorbillentyukkel valtva. Ilyen kis meretben vagy kulon-kulon nyitva nem veszed annyira eszre, pedig nagy a kulonbseg.

Deer
Memória limit megnövelése
User/My Games/Skyrim mappában a Skyrim.ini fileban a sor alá szúrd be (vagy módosítsd) ezeket a sorokat:
iMinMemoryPageSize=100000
iMaxMemoryPageSize=5000000
iMaxAllocatedMemoryBytes=1800000000

különbség
van külömbség DE NEM ég és föld azért...
Jakuza001
Majdnem jo helyen vagy ne add fel. (Na jo megsem. 😄)
Amugy a kert kepek a FXAA utan. Talaltam egy nagyon jo beallitast az FXAA-hoz, ami szinte csak elesseget allit a kepnek.
Meglehet nezni a kulonbseget. Eg es fold, es jatek kozben sokkal szebben naz ki minden, nem a homalyos texturaval. A felso az alap allapot.

Deer
Átlátszó tárgyak fix
Egy esetben egy acélsisakot adtam Lydiára, ami teljesen átlátszó volt. Bármit csináltam vele, ha felvette valaki olyanná vált, mint ha üvegbõl lenne. ATI kártyám van, a CCC-ben ki kell kapcsolni az ún. Adaptive AA-t és megoldódik a probléma.

Data Files menü szürke, nem lehet rákattintani
User/My Games/Skyrim mappában a SkyrimPrefs.ini fileban a sor alá szúrd be ezt a sort:
bEnableFileSelection=1

KaszaN
Tényleg. Mivel lehet növelni az esélyét annak a kivégzéses jelenetnek a benyomásához?

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

SzirmosSzisza
Én lopakodós íjász vagyok, de közelharcit így 25 szint alatt egyszer se használtam 😄 Néha poénból átváltok tõrre a nyakelvágós animáció miatt aztán annyi.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

SzirmosSzisza
Rossz hegyen vagy <#idiota>

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

lehetseges hogy viszonylag majd az elejetöl.....mindenkepp pro huntert szeretnek ez mar köztudott, de közelharc is kell bele, mégha nem is olyan szinten, ezért gondoltam ilyen kis közelharci gyorskaszabolos megoldasra, EGYKEZES KARD/TÕRREL operálva, ekkor másik kézbe nemtudom még mi menjen majd... - mindezt megspécizve lopakodassal dehat ez meg a velejaroja, ha nem éppen közelröl csapkodok
tehát nem kétkezes nehéz fegyverekre gondolok, hanem íjjaszat mellé vmi nagyon profi kis összeallitas kell majd...
mágiábol meg a termeszeti varazslatok jöhetnek szoba sztem, gyogyitas, meg vmi tüztamadas esetleg...nemtom így egyenlõre...

vélemény ??

Rolly
Miért van az hogy csökken a manám? Csak azért mert hp-ra gyúrok vagy mi?

Laa shay\'a waqi\'un moutlaq bale kouloun moumkine.

KaszaN
Tökfej

<#vigyor>

KaszaN

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Képek, csak úgy. Néha van FXAA vagy milyen mod, néha nincs. Néha jól néz ki, néha nem.

A cirkusz után jön a nép. 😊

Így múlt ki.

A dél keleti oldalán a nagy hegynek van egy település (Ivarstead) na onnan próbálkozz mert nagyjából ott ágazik el az út és indul egy kis ösvény felfelé (adott idõközönként kis oltárszerûséggel az út mellett amin olvasható plakett van).

Oda meg eljuthatsz úton onnan is ahol éppen vagy csak menj visszább ahhoz a barlanghoz (souteastern sanctuary) ami a képen látható pozíciódtól ÉK-i irányban van és kövesd az ott lévõ utat. Vagy visszamész Whiterunba éés onnan az útat követve megkerülöd a hegyet míg elérsz a Dk-i oldalon látható településig ami látszik a térképeden (tornyos házikó ikon).

Molnibalage
Ok.

Menj el a ivarsteadbe, onnan vezet fel 7000 lépcsõfok hozzájuk. Most nagyon rossz helyen vagy éppen.

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

Molnibalage
Hogy a rákba jutok el a szakállasokhoz? Keletrõl kell kerülni a déli lejtõhöz?

A jelzett helyen egy fakapu van, amit nem lehet kinyitni. Megkerülõ ösvényt nem találtam.

Ha minimum egy Shivering Isles minõségõ dlc jön majd ki, az már fasza lenne. Bár a poén kedvéért én mindenképp kiadnám a lópáncélt is <#idiota>

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

De sok mindent megfigyeltek a crpg-bõl és ez nagyon jó sokkla sokkal jobb mint az oblivion. Ha hátrébb húzom a karimat és a segéd vonja magára a figyelmet mint egy tank akkor az aggro mûködik és mögé tudok kerülni az ellennek és aztán kivégzés szóval nem rossz sok sok játékot tanulmányoztak és elég jó kis játék lett. Reméljük a kiegek hoznak egy kis extrát is. Ezenfelül jó lenne pár dlc pl silver hand mint választható guild, etc,etc. De legalább 5 teljes értékû végigjátszást ad a game ez is extrém a mai ínséges idõkben.

Nos igen sokat fejlõdtek storyban az Oblivionhoz képest de továbbra is minimális a többszálúság meg a lineáris vonaltól való eltérés. Vannak benne választási lehetõségek de aztán meggondolni magad vagy trükközni nem lehet. Ettõl függetlenül zseniális kis játék de bizony az obsidian csinálta Fallout new vegas kicsivel jobb ezen a téren most fejeztem be a harcos küldetéseket szép szép de erõltetett a vége. Kellett volna legalább itt több választási lehetõség illetve válasz lehetõség. Az rengeteget dobott volna rajta. Szóval igen a Dragon Age történetmesélés szintje de akár a DA2-é is még messze van még. Szép szép de lineárisak nagyon hosszú távon ez unalmas lehet. persze a Radiant story sokat segít rajta de azok sem multi véges küldik. Pedig titkoban abban reménykedtem most majd összehoznak egy igazán jó kis rpg-t. De sajna tökéletesen a konzol rétegre mennek azok ilyet nem igényelnek. Sajna.

Fantusz
Az Oblivionban a kapuk kezdtek számolatlanul nyíéni, miután Martint visszakisértük az apátságba, itt a sárkányok jönnek számolatlanul, ha a sárkánykövet visszavisszük Whiterunba.

Értelemszerû, hogy kíváncsiak vagyunk a fõszálra is, de guildos karrier-építésekhez, kalandozásokhoz sárkány nélkül jobb a feeling.
Sárkánykiáltás nélkül is meg lehet csinálni a küldetéseket, a sárkánycsont, sárkánypikkely sem egy nagy kincs, ha nincs hozzá 100as kovácsolás képesség.

Mágusom 31-es szintû, irdatlan sok a küldetés, rengeteg a felderíteni való, s bizony engem már bosszant, hogy számolatlanul, a leg lehetetlenebb helyezetekben esnek a nyakába a sárkányok.
Fullra pakolt hátizsákba nagyon kell még egy mázsa fölösleges csont :-)

Mindezzel nem a játékot kritizálom, ilyen volt az Oblivion is, megvan a taktikai ellenszere: nem kell foglalkozni a fõszállal, s akkor nem jönnek a sárkányok, ott lesz viszont minden más, sárkánybõgés (és Lydia) nélkül.

Adnátok tanácsot légyszíves. lvl 25 vagyok. master nehézségi fokozaton játszom és van egy problémám. maxra élezett törpe 1 keezs axeokkal emgyek encahntolva dual specre gyurva már csak az autolsó perk van hátra. A problémám ,hogy mindig amikro elkell venrem egy nagy bosst azt csak úgy tudom megoldani ,hogyha a berserkerem aktiv és eltudom tolni, különben karcolgatom csak az ellenfelet. viszont a sima lényeket meg darálom! 1xüen nem tudom mit kellene még tennem ,hogy igazi harcos legyen a karakterem és a velem egyszintû ellenfeleket ne csak akrcolgassam már. mivel védekezni nem tudok sajnos és csak elmozgással tudom kivédeni az ütéseiket.

Van-e olyan dolgo amire nem gondoltam és hátha más igen itt!
Hátra bukfenc az nincs, csak elõre és csak lopakodva. Az meg nem éppen alkalmas a harcra.

A módosításokkor automatán törlõdik a beállított gyorsbillentyû pont azért mert változás történt. Akkor is ez van ha véletlenül a fav-ot módosítod. De nálam még nem fordult elõ elfelejtés normál játékmenet során csak ha fejlesztettem vagy átneveztem valami tárgyat. Akkor meg természetes hogy újra be kell állítani.

KaszaN
Ja, de felül írja az automentéseket.

Carmang
Közben megnéztem magam kívülrõl, úgy tényleg látszik az irányított Power Attack 😊
A perk-hez kötött bukfenc miatt kicsit csalódott vagyok, mert Snaek-et egyáltalán nem fejlesztek. Pedig jól jönne harc során (dual wield vagyok, és ugye nincs védelmem, hátrabukfenc segítene).

Találtam egy idegesítõ hibát: ha van két, ugyanolyan alap fegyóm, az az inventory-ban 1 tételt képez, és fel tudom egyben venni Fav-ra, meg LR gombra. Ha viszont fejlesztem Fine-ra, akkor rákattintva különbontja õket, és csak L, vagy R lehetnek. A Fav-ot, és a gyorsbillentyût pedig gyakran elfelejti.

vagyis mi a konzolparancsa?

bár ezzel a refid-vel már kerestem,de nem adta vissza

Fpocok
Egérrel kattintva nekem is néha. De WASD vel jó.

köszi