The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SzirmosSzisza
Könyörgöm kapcsoljátok ki, ha zavar. Vannak olyan emberek, akik így játszanak, 0 térkép, 0 fast travel, közlekedési táblákon ki lehet igazodni 😊

Olvasgattam külföldi oldalakat pl volt olyan, aki krumplis tolvajt játszik és minden kinyitott ládában hagy 1 krumplit 😊)

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

KaszaN
Ez az... már csak annyiból geciség, hogy nem azt írja, hogy szerezzem meg azokat az izéket és olvassam el, hanem, hogy jelentsem a csajnak.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Van és igen viccesen is tud mutatni bizonyos helyeken amint kvázi a levegõben a semmin állva küzdöd magad felfelé. <#hehe>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Lényegében ha egy olyan meredek, de nem függõleges falszakaszhoz érsz amin nem tudsz átmenni, fordíts hátat neki és hátrálj meg ugrálj. Szép lassan felérsz. De idõnként annyi is elég ha jobbra-balra oldalazgatsz és próbálsz elõre menni. NPC-k ezt nem csinálják utánad de egy hiba miatt a karaktereddel ez kivitelezhetõ.

Tulajdonképpen a zuhanás is túlélhetõ így ha fal mellett zuhansz és próbálsz hozzá tapadni, felé mozogni háttal. Olyankor lefékezõdik vagy meg is áll a zuhanás.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

yesname
Akkor miért nem kapcsolod ki? 😊

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Az is el lett mondva (meg az is hogyan jutsz oda). Elõre is és késõbb pontosítva lett a segítõd által a helyszínen. De már spoiler-be leírtam ha arról a feladatról van szó amire gondolok (még nem pontosítottad, nem adtad meg a feladat nevét).
Sok lehetõség meg nincs, mert 1 szóba jöhetõ épület van a helyszínen, abban pár szoba és onnan kell két dolgot megszerezni, amirõl tudod hogy micsoda, magyarán nem kell mindent felszedegetni.

Az esetek 90%-ában elmondják (a fõ küldetésekben meg mindig), ahol meg nem arra van valami infó könyvekben vagy jegyzetekben. Eddig csak délen, a temetõjérõl híres településen fordult elõ hogy nem volt semmi infó arról hogy merre keressem a delikvenst akinek át kell adni a hamvakat amivel megbízott egy helyi lakos. De kb 2 sec alatt leesett hogy hol lehet a delikvens.

Végre sikerült legyártanom magamnak egy komplett Daedra felszerelést, hát volt áll-leesés. Rohadtjól néz ki, azt meg meg se említem, hogy mennyire sikerült feljavítani smithinggel, 600+ def, és megfelelõ medállal és gyûrûvel (+55% 1h atk) 140 attos a kardom 😊
KaszaN
De, honnan kell megszerezni azt az összegyûjtött cuccot? Ha nem jelöli akkor nem tudom hol van, amit meg mond abból nem tudom kivenni, pláne az én angol tudásommal.

Molnibalage
Köszi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Csak elég ha odafigyelsz arra amit mod hogy mit kell csinálni mert elmondja elõre a dolgot. Ha már túl vagy a feladaton, tehát visszajöttél a "külképviseletrõl" akkor keresd fel a csajt a szokott helyén.

Az meg hogy mit mutat a jelölés az lényegtelen, mert idõnként beragadhat, fõleg ha több feladat is ki van jelölve. A lényeg hogy tedd amit elmondtak neked. Olvasd el az összegyûjtött cuccot és utána mehetsz vissza beszélni. Ha nagyon nem megy akkor reload a feladat és kezdd elölrõl vagy elég ha valamelyik korábbi lépést visszatöltöd.

Molnibalage
Itt még nem tartok. Honnan tudjam.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Mászó bug? Olyan is van?

KaszaN
És úgy honnan lehet tudni, hogy hova kell menni?

Kerüld meg a hegyet és a déli oldala felõl van a felvezetõ ösvény. Magyarán egy szép nagy kerülõvel mehetsz fel ha úton akarsz menni vagy kihasználod a mászó bugot és azzal felmész toronyiránt.

berlinboy6329
Az hogy van,h bemegyek egy random helyre draugrokkal harcolni meg lootolni,erre van egy szoba tele cuccal asztalon,polcon stb. és aszongya:STEAL...Mivan?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Molnibalage
Mert van olyan, amit nem jelez. Nem sok, de van.

Kösz meglesem.

TVelvet
Eszméletlen látványos amikor Odaviing-et odahívod amikor harcolsz egy sárkánnyal. Olyan harcot levágnak, csak lesek. 😄 Vicces volt, Odaviing tüzet fújt, a sárkány akivel meg harcoltam jeget, egymásra. Volt feeling. 😄
Calver
off topic, #352?

"The trees move. Do you not see it?"

Páncélba pedig lehet.

Mért probléma ez? Morrowindben sem volt semmi help, sõt sokszor még journal is ködösített. Amúgy meg igen, van pár küldi aminél nincs bejegyzés. Winterholdban, kocsmában megkérnek segíts a részegen, csak nevet meg helyet adnak, késõbb csak "labirintus" nevét, hol, merre semmit. Meg kell keresni, ennyi, ha más nem google a barátod.
Calver
de, páncélba tudsz, csak enchant nélkülit használj - két cuccot csak frissen tudsz tárgyba belerakni, már enchantolthoz nem rakhatsz még egyet.

Valakinek nincs véletlen egy térképe Blackreach egészéhez? 😄

KaszaN
De, eddig úgy vettem észre, hogy mindegyiket jelezte rendesen, de ennél csak a Delphint jelzi, semmi mást.

Calver
szintúgy, fõleg mivel ugye én is pajzs nélkül nyomulok - bár utóbbi idõben vagy láthatatlanul kapom el unszimpatikusokat, vagy pedig paralízist hála közelebbrõl megnézik a követ ahelyett, h engem püfölnének <#gonosz1>

Molnibalage
Soha semmikokr egyik questnél sem?

Olvastam itt régebben hogy le lehet nullázni a desto vazsik manaköltségét. Abban tudna nekem valaki segíteni, hogyan?

100as enchanttal, három tárgyba tudtam destruction fortify-t nyomni (circlet, amulett és gyûrû) ez összesen -75% cast költséget jelent.

Na de más tárgyba nem tudok rakni ilyet... Se páncél se kesztyû...
Fpocok
Na? Vajon hülyén nézek ki ebben a sapiban, vagy hülyén nézek ki? 😄

Parasite Eve 2, best game EVER!

Calver
tippre legázolás olyan, mint paralyze - rohadtul vicces <#vigyor1>
én kétfegyveres karakterrel tolom, mindkét kardomon van 1 sec paralyze-ra *esély*, és biza még mindig elvigyorodok amikor eldõlnek az ellenfelek mint egy szobor <#bohoc>
másik hasonló hülyeség, amikor láthatatlanságból hátbaszúrsz valakit - aki, miközben épp a nyakát nyiszálod át a kardoddal, ünnepélyesen közli a világgal, h õ bizony most megtalált téged <#idiota>

KaszaN
Nálam aztán nem mutat az év világon semmit. Máskülönben nem kérdeztem volna meg, hogy mit kell csinálni.

Molnibalage
Sajnáloatos, hogy mutatja. Ugyanis ahelyett, hogy szépen párbeszédben elmondanák, hogy mi merre és stb. kapsz egy nyilat. Ez a pont valahogy még picit ciki. A Gothicban semmiféle ilyen help nem volt. Elõre fiam, azt hajrá...

Fpocok
Kedves Házigazdi. Majd cseréld le a szöveget, mert már nem aktuális 😄

Molnibalage
A Misc részét sejtettem / tudom. A többirõl nem tudom, hogy mennyire random. Helgenbõl kell elindulni? Mert onnan csak valami Northwatch helyre találtam el eddig. Ott volt egy piedestal, amivel semmit nem tudtam kezdeni, se scroll se könyv, hogy akkor az mi.

Viszont megint volt egy gusztustalan pók. Boaa.. Távolról szétlõttem íjjal. 😊

KaszaN
Hát, akkor nekem itt a vége a játéknak, én ezt nem értem. Miért nem azt mutatja, hogy hova kell menni, ahogy azt eddig is tette...?

Fpocok
Azt írták, hogy ha van olyan hely, amerre nem jártál, akkor adnak egy random qstet pl az õrök, vagy a futársrác, vagy az innkeeperek.

Molnibalage
Hát, örülj, hogy van mi inni. Én potionok nélkül haladok kvázi, mert 23. szintûlént képtelenség bármi értelmeset kotyvasztani. Minor heling potion szerûségek, meg ilyesmik mennek. Alap healing varázslat van, 200 HP, magas armor, kísérõ és ügyesség. A legdurvább ellenfelek ellen szoktam inn, de vicces, hogy egyszerre 8-0 piát...

SzirmosSzisza
Bal oldalt a hegynek (ahol ki akartak végezni város felett) van ilyen banditatanya, ott fel lehet bugolni a hegyoldalon 😄

Amúgy azt ugye tudod, hogy a questek nagy része random generált ? (misc részleg legalábbis nagyobbrészt)

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Molnibalage
Skacok, ez a játék nagyon hosszú... Még mindig alig bandukoltam el Whiterun környékérõl, csak annak questjeit tolom. 23 szintû vagyok így is...

Viszont az istennek sem tudtam felmenni még a hegy tetején levõ szakállasokhoz. Merre kell menni? Tiszta labirintus az a hegy..

Fpocok
Mert elõtte be kell lenned logolva. Utána átmehetsz.

shaba23
szerintem én is elcsesztem a pontok osztását, de azért haladgatok, bár nem úgy mint itt mások, akiknek könnyû a dolog😊
Teppik Amon
Olvasgatom itt a hozzászólásokat, de ezekszerint én vagyok csak ennyire béna, vagy nagyon elqrtam a karaktert, de nekem azért meg kell küzdeni itt-ott. Kard+pajzs-al megyek és bizony fogynak a varázsitalok harc közben. :o
Hozzá tartozik hogy a karakter ért egy kicsit mindenhez, magamnak csinálom az italokat, fegyvereket encsantolok, lopakodok, íjjazok, gyógyvarázsokban utazom csak. Kovácsolásra nem tettem MÉG, de már jócsomó sárkány cuccom van, majd eljön annak is az ideje 😉
És még játszható a játék, 27es szinten, közepes fokozaton.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Ha nem tévedek nagyot, akkor ez a fõ szál egyik feladata és úgy látszik nem nagyon értetted meg mi a feladat (pedig elég szájbarágósan magyarázta el a hölgyemény).
Ez a feladat arról szól, hogy be kell szivárognod a Thalmor embassy-ra és onnan megszerezni pár infót. Ebben a csajnak annyi a szerepe hogy megadta a feladatot és elküldött az összekötõhöz a fõvárosba hogy õ juttasson be. Beszélsz a manussal, átadod neki a cuccot amit magadnál akarsz majd tudni odabent és elindulsz a feladatra.
Bejutás után beszélsz benn a manussal, aki majd hátravisz amint megoldod hogy el legyen terelve mindenki figyelme. Miután hátravitt, kiveszed a ládából a becsempészett cuccaidat és kimész hátul. A megkeresendõ doksik a másik épületben vannak. Ha azok megvannak és elolvastad õket akkor folytatódik a feladat, lelépsz a "hátsó" kijáraton és ezután kell csak visszamenned a csajhoz, leadni a cuccokat és jelenteni. Eztán jön a következõ feladat.

SzirmosSzisza
Õõõõ ezeket a megidézett dolgokat el lehet valahogy tüntetni ? Eléggé esélytelen velük lopakodni 😄

Jakuza001
Engem mar eleve az is zavar, hogy a jatekos szintje is iszonyat mod fejlodik veluk, es nem csak maga a jartassag az adott mestersegben.

KaszaN
Hali
Ott vagyok, hogy a "Delphinhez" kell oda menni és nem lehet vele beszélni mert valami Thalmoral kéne lennem vagy mittudomén. Elötte elküldött valami mukeszhez, asszem annak volt ez a neve, de egy kis ideig nem figyeltem, hogy hova futott és nyoma vaszett. Van ötlet?

yesname
Igen. Elbukfenc nincs, de ugrás/gyors oldalazás van. Nekem igen erõsen használnom kell ezeket masteron.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Itt ehelyett van a nagyon erõsre sikeredett pajzsos blokkolás és ellentámadás (ha nem számítjuk be a félrelökdösõs kiáltásokat és egyéb shout képességeket amik egyszerre támadó és védelmi hatásúak). Úgy látszik inkább ezt favorizálták a játék készítõi.
A korábbi karakterem nem használt pajzsot és experten azért elõfordultak a korai szakaszban izzasztó szituációk.
A mostani karakterem (pajzsos+buzogányos, heavy páncélos redguard) igen és bár master-en harcolgatok eszement nagy a különbség már a játék legelejétõl kezdve (mondjuk nem csak a pajzs de a buzogány is más élményeket hozott és könnyítette a harcot jelentõsen a korábbi kard és tõr harcmodorhoz képest).
Tulajdonképpen nem nagyon van olyan, hogy eltalálnak a harcos ellenfelek (a mágusok más tészta, de azok ellen is van perk ami növeli az ellenállást míg pajzsot használok és blokkolok), ellenben elég könnyen pusztulnak amint odaérek hozzájuk, mert kapnak egyet pajzzsal és míg szédelegnek két ütés lazán bemegy a buzogánnyal nekik. Ez az átlag mobnak elég. Boss ellen kell egy power blokk és utána két ütés, majd ennek ismétlése, kivéve ha sikerül lefegyverezni a blokk során.
Az is hatalmas elõny, hogy blokkolás közben van idõ hárítani a power attack kísérleteket, a varázslási próbálkozásokat és a kiáltásokat, szintén egy ütés formájában a pajzzsal kivitelezve.
Majd a legázolásra leszek kíváncsi az hogy néz ki, mert a leírása nagyon jól hangzik, miszerint blokkolás közben sprintelve legázolja az útjába kerülõket a karakter és azok kidõlnek, földre kerülnek egy idõre.

Észleltem egy visszásságot is a buzogány kapcsán, mert néha olyan kivégzést ad be a szokásos lezúzós/lábtörõs/felcsapós helyett, ahol pördül egyet a manus és lefejezi a célpontot ugyanazzal a mozdulattal ahogy a kardoknál tette. <#guluszem1> Ez valami bug lenne, mert elég visszásan hat egy buzogány esetében...

Magh
Offtopicot miért nem tudom elérni?

Calver
dodge alatt mit értesz btw? "kisétálni" ütések elõl? sajnos Skyrim-bõl én nagyon hiányolom az Oblivion-féle bukfenceket - lehet h irl egy baromság lenne, de ott látványos, és jól mûködõ játékmechanika volt szvsz.

Több is. Például ott a nightingale bow (thief guild végigjátszásával érhetõ el), de kezdetben jó az az íj is amit Angi ad ha végigcsinálod a tréningjét (ezen ugyan nincs semmi plusz mágia mint az elõzõn, de