The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mondjuk olyat el tudok képzelni mint a Dragon Agesekben van idõt rendelni a megivott potionhoz és nem lehetne nyakra fõre inni. Nos igen ilyenekbõl ordít hogy konzolra készült és nem a DA játékokon vagy máson edzõdõt rp játékosok minden szintû igényét akarták kielégíteni. és még találtam pár ilyet. Ettõl függetlenül iszonyat mennyiségû extra tartalom van az rpseknek is. Meg olyan extrák, pl mikor be kell gyûjtenem a fejet a questhez és "levágom" akkor a testrõl is eltûnik Nagyon-nagyon sok apróságra figyelt a Bethesda. És tényleg azt tudom javasolni mindenkinek véletlenül se olvasson el spoilereket semmilyen formában mivel ezt az elsõ perctõl az utolsóig át kell élni úgy hogy mindent a monitoron látsz meg elõször és fedezed fel ezt a világot nyilván ezzel a megjegyzéssel már elkéstem emrt talán csak nagyon kevesen "élik" így át ezt a dolgot. Tök jó tényleg meglepõdni dolgokon és ebbe van min.😊 Így ez tényleg képes kikapcsolni bárkit ebbõl a világból arra a pár órára amit rá tud szánni.

yesname
Ja és dodgeolni is, mert ha 2x eltalá valamelyik Necro Mage purcanok, nem beszélve mikor egyszerre 4-en támadnak. Épp most voltam ilyen helyen. Kb. 8x visszatöltés és a végén 5 perces harc volt a siker.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

yesname
Ha jól belegondolok, tulajdonképpen igazad van. Nem nagyon van olyan játék ahol ne lehetne túltápolni a karaktert. A lényeg, hogy eddig a Master fokozat nekem bevált. Kell scrollokat használni, mérgeket stb. különben gyorshalál.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Van valami jó kis uniqe bow a játékban?
Calver
ööö... izé... nekem ennél erõsebb cuccaim vannak... pedig nem is mondanám h sokat agyaltam rajta, csak nyitva tartottam a szemem... <#rolleyes>

yesname: hát nem tudom, nekem egy kapásból ̶e̶g̶y̶ kettõ single player játék ugrik be, ahol rengeteg választási lehetõség volt és viszonylag ki volt egyensúlyozva: Fallout 1-2. ott is lehetett pofátlanul eltápolódni, de nem volt olyan bazinagy szakadék a karakterek között, és a legtöbb stílussal el lehetett lenni.
de még mindig megvan az h egyjátékos - avagy úgy játszik a kétlábú, ahogy akar. van aki tápolódik, van aki szerepjátékozik, van aki mindkettõt, mivel egyik sem zárja ki a másikat. ez van, ezt kell szeretni.

"The trees move. Do you not see it?"

yesname
Mondjuk ezzel egyetértek, engem csak a god mód regenek és statok lehetõsége zavar.
Én masteron játszom és azért szopás van rendesen most már (21-e szinten). Sárkányt pl. masteron csak úgy tudom legyilkolászni, ha nem velem van elfoglalva és így sem rövid távú futás a mûvelet.
Végleges véleményt tulajdonképpen nem alkothatok, mert még viszonylag alacsony szinten vagyok. Meglátom mi lesz 40 körül, én remélem azért a master kihívás marad még OP cuccokkal is.

yesname
De lehet, csupán át kell gondolni az egészet. Itt tisztán látszik, hogy kitalálták mit szeretnének a játékban látni, blerakták, de nem gondolták át. Ez már ilyen elcseszett rendszerrel lett megalkotva és körülméynes lenne átszabni egy patchben, de limiteket belerakhatnának (regen/resistance/damage limitek). Azért javítani a helyzeten.

Nem tudom nekem az expert megfelelõ nehézségû fõleg mivel nem használok enchantot, és armorsmithet sem biza kell ötletelni egy két kezes bandit chief egy háromlépcsõs comboval 3x nyírt ki egyszerûen lassítva is ugyan megszakítottam a comboját de rögtön újra kezde és hiába van 50-es blockom meg 65-ös kéz kezesem bizony nem segített sima hrcban. És ez csak expert. Persze a megoldás könnyû és nem kell sok gondolkodás hozzá nyilván az egyszerû rendszer miatt ott van elõl, kellett a nord csatakiálltás kicsit szomorú voltam hogy halálfélelem fogta el elég lett volna ha csak meg töri de ez, de használhattam volna a beast fomát is mivel nem ezüst fegyverre volt. Nos szerintem A Bethesda még az életben nem csinált ilyen jól összerakott játékot. Nyilván mivel nem a tapasztalt rps ek voltak a fõ célcsoport így nekik ezzel a gyermeki rendszerrel nehéz komoly nehézséget okozni. És nyilván sok szempontot kell mérlegelni ha csak egyszeren a siránkozásotok véget levenné a perkek értékét akkor armorsmith és enchant nélkül mi lesz? Szupi cuccok nélkül bizony keményen mozognom kellett az árnyékból támadó wood ell ellen aki azonnal powerrel indított és folyamatosan tûz alapú sebzést használt az íjához. Mi kell még? Az hogy használjátok a fejeteket és megkeresitek a gyenge pontokat? nyilván ezt jelenti ha valaki nem elöszõr játszik egy ilyen játékkal. De mi van azokkal akiknek ez az elsõ? Nos szerintem talán a legerõsebb szintet lehetne még upgradelni de az expert nem rossz. Pár helyen sima fine light páncélal és egy sima õsi nord kardal elég kemény azért. 😊 Mivel még nem találtam eldobott szupi két kezest. És azért mintha figyelték volna a többi játékot isnagyon kevés játék van ennyire jól összerakva nagyon jók a dropsok nincsenek szuper cuccok úton útfélen. Tényleg az egyszerû rendszert leszámítva 110%-ot hozott a Bethesda most.

PiszkosFred
Ha ugyanarra gondolunk - delen a hegycsucson - akkor a sarkany "orseg" veletlen volt csupan, azt a helyet csak par tucat Frostworn (vagykik) szektas orzi eredetileg.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

SzirmosSzisza
Hát ja, de nem muszáj használni ezeket a dolgokat. Pl itt van ez, instant végigmegy vele az arc bárhol, de qrva uncsi lehet így játszani :!

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

SzirmosSzisza
Nekem 4 lövés volt , picit kiábrándító 😄

Amúgy igen, vannak ilyen sárkénylelõhelyek, néha adnak is városokban küldetést, hogy öld meg a sárkányt ott. Térképen ilyen sárkányfej a jelük.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Általában szokták, de csak azután hogy a sztoriban leverted az elsõ sárkányt. Addig nem sárkány õrzi a helyeket hanem egyéb, olykor a sárkányt megszégyenítõ erejû ellenfelek vagy egy kisebbfajta csapat (volt amit egy nevesített dragon priest õrzött a maszkot dobáló fajtából, volt amit egy ötfõs elementalista csapat élükön egy master pyromancer-rel és egy master cryomancer-rel az aprót meg adta 3 adept storm mage).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Calver
lecsalogatásra remek megoldás egy íj használata, megkínálod pár nyílvesszõvel, és még ha fürgeségébõl nem is veszít, de legalább a hp-ja lecsökken csöppet.

btw ha a lelõhely, amire gondolsz
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Azura's Shrine közelében van

akkor én is találkoztam vele. ha nem, akkor több ilyen is van.

Calver
igazából ahol ENNYI választási lehetõség van, ott nem is igazán lehet összerakni egy kiegyensúlyozott rendszert, mondhatni ez a bõség átka - pl Dragon Age 2 remekül balanszolt... és van benne 3 kaszt.
bár persze kivételek mindkét oldalon akadnak... de nem sok.

Igen, csinaltak egy baromi jo vilagot annyi lehetoseggel, hogy meg akar gondolkodni is lehetne, hogy egy- egy dolgot hogy oldjunk meg. Aztan az egeszet telepakoltak annyi tappal, hogy ezekre a lehetosegekre egy ido utan nincs is semmi szukseged. Egy ovis is elboldogulna. Kar.
Ettol meg nagyszeru jatek.
Laza
A balance nem az erõsségük, sosem volt az 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
Létezik, hogy a szabadban lévõ sárkány kiáltások lelõhelyét egy sárkány õrzi?
Mert tegnap kóricáltam a hegyek között és betámadott egy sárkány (levertem), majd mikor továbbmentem felfelé, találtam a hegy tetején csak úgy kint a szabadban egy kiáltás szentélyt.

Mondjuk a sárkányok lehetnének kicsit keményebbek ... normál erõsségen játszom, de nem igazán tudnak megsebezni, pedig lvl12-es vagyok. Sokszor nagyobb kihívás lecsalni õket az égrõl 😄

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
Na, én tegnap voltam abban a dungeonban, ahol a ceremonial fegyverekkel kell kinyitni egy ajtót, és annak mélyén van egy trónon ülõ, dual 1h fegyverrel nyomuló szellem boss ... azt csak úgy tudtam kinyírni, hogy eleve íjjal csaltam el (különben lett volna egy erõs másik mob mellette), és kifutottam a ceremonia ajtó elé ... ott volt egy áldozati pult, aminek a tetejére felugrottam, és ott nem ért el az ütéseivel 😊 közben a segítõm csapkodta a hátát, majd mikor ráfordult akkor Én is lemásztam és ütlegeltem 😊
Egyébként esélyem se lett volna, mert ha 1:1-ben harcoltunk, kb 3 ütéssel levert (11-12-es szinten). Így is vagy 10-15 percig tartott a csata 😊 (utána külön a benti segítõje is kemény volt)

Calver
lassan én arra kezdek rájönni, h biza jó Bethesda játékhoz híven szinte MINDEN túl van tápolva. smithing, enchanting? úgy ahogy. illusion és sneak? bahahahaw. ha megvan Quiet Casting és 75-ös illusion kb meg tudod azt játszani, h hátbaszúr -> láthatlanná válik -> hátbaszúr, és ismételd ahányszor akarod. mindezt 12x sebzéssel kardokkal. khmm...

Csacsi
Valaki tudna nekem mondani pár egyszerûbb receptet?

Leginkább Mana, és health töltés kéne 😊

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Calver
a bukfenc btw perk nélkül is végrehajtható - lopakodás közben sprintelj, és rakd el/vedd elõ a fegyveredet (R) <#hawaii>

SzirmosSzisza
Tud valaki valami összefoglalót linkelni a történetrõl ? Nagyjából képben vagyok, de nem tudok dönteni, hogy imperial legyek vagy lázadó :/ Imperial város(ok?) sokkal jobban tetszenek, mert nem ilyen lepukkant lepratelepek, de ugye
Dark Brotherhood küldetés most váratlan fordulatot vett 😄

Mondjuk Én csak 24-es vagyok ,de nincsenek még ekkora skilljeim ,de masteren játszok elég hard pedig rendesen fel vagyok öltöztetve és néhány enemyt ígyis csak az orc berserkerével sikerült megölnöm! Lehet platesnek nem való a dual spec. oda 2 kezes kell! 8)
A jatek nagyon jo, de az biztos, ha meg egy karaktert inditok, akkor az nem fog enchantolni. Tul van tapolva. 35os szinten vagyok 100 smithy es 80 enchant kornyeken es mar igy is alig van ellenfel, mert olyan cuccaim vannak, mi lesz, ha 100as enchantal meg minden targyba egy plussz tulajdonsagot is berakok. Pedig experten jatszok, de most is 170 kornyeken sebzek a magic sebzessel egyutt, raadasul annyi a potion, hogy szinte mindig powerattackozok, mert ha kell, akkor van potion es stamina is. Szoval igy tul egyszeru, de mar ezzel a karakterrel csinalok meg par kuldit. Viszont a mage, thief, darkbh, es imperial kuldit direkt egy masik karakterre tartogatom. Azok nem hangulatosak az en nord pusztitimmal.
A missing texture hiba az már ismert hiba vagy csak nekem van ilyen hogy eltûnik a szín és a csak a sima texture marad meg?

Sehogy (már ha a silver swords-ra gondolsz). Õk csak mint ellenfelek vannak jelen.

Liar's Retreat, Dragon Bridge-töl délre, ott lesz minden féle, hulla és mob, ami csak kell.
Azért Morrowind zene befigyel itt-ott 😊
Másik kérdés: A vérfarkas vadászok közé hogyan lehet belépni?
Sziasztok

Kéne némi help a Hermius Mora (biztos nem jól írtam de kb 😊) küldijéhez.

Ti honnan szedtétek össze a szükséges vérkészletet? Városban nem akarok gyilkolászni, van esetleg valami más mód? High elf vér már van, de a dark elf/wood elf/ ork vérre nincs nagyon ötletem.
Azt! 😊)
Krisztiam
köszi, akkor azt hiszem kipróbálom 😊

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Ami kimaradt, hogy nyitott a játék, tehát ha vége a sztorinak attól még koránt sincs vége a játéknak, sõt. Akkor indul csak be igazán a kalandozgatás. A sztori felfogható egy amolyan hosszú tutorial jelleggel is, ám a lényeg, a tartomány felfedezése és megismerése sokkal de sokkal hosszabb, tartalmasabb idõtöltést biztosít.

Krisztiam
köszi

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Krisztiam
nah most komolyan kérdeztem..

valaki elmondaná nekem, hogy mirõl szól ez a játék?
a kikapcsolódásról...

és mit kell csinálni a játékban?
kikapcsolódni...

mert mindenki ezt a játékot isteníti.. 😊
akkor kikapcsolódtak...
CRPG, azaz számítógépes szerepjáték. Készítesz egy karaktert, fejlesztgeted és játszol vele a világban (feladatokat teljesítesz, problémákat oldasz meg, felderítesz számodra ismeretlen helyeket és hasonlók). Van egy nagyon rövid fõ sztorivonal és ott az egész felfedezésre váró, bejárható tartomány. Úgy nagy vonalakban ennyi.

Vagy használhat rá konzol parancsot. Ha jól emlékszem akkor a "set timescale to 1" a parancs (természetesen " nélkül). Alapból ez 16-on van, az 1 meg a real time. Ha csak kicsit akar jobbat az ember akkor elég 8-ra levenni esetleg 4-re.

Krisztiam
sziasztok
valaki elmondaná nekem, hogy mirõl szól ez a játék? és mit kell csinálni a játékban? mert mindenki ezt a játékot isteníti.. 😊

Bukfenc lopakodás közben végrehajtható ha megtanultad az ehhez szükséges perk-et. Ekkor lopakodás közben megnyomod a sprint gombot (alt) és gurul egyet a manus.

Irányított power attack pedig úgy megy ahogy mondod csak egyszerre nyomd a power attack-ot és az irányt is. FPS módban nem fogsz nagy különbséget látni, ahhoz TPS-ben kell lenned. Például mace esetén a sima power attack egy csapás fentrõl lefelé. Ha elõre irányt is használsz akkor lendületbõl üt a manus és így megy elõre is pár lépést. Jobbra iránynál megpördül és úgy üt de FPS módban csak annyit látsz hogy oldalról suhint egyet. A balra iránynál egy fél lépést tesz oldalra és a másik irányból csap le. Hátrafelé meg egy kis lépést tesz, felugrásból fentrõl lecsap (FPS módban annyit látsz ebbõl hogy kicsit hátramozdul a manus és lecsap fentrõl).

Szóval ha látványos mozgásokat akarsz akkor TPS módba válts át.

Imperial Legionnaire páncélt kell szerezned teljes szettet, és akkor be tudsz sétálni. Ez eszement ritka páncél és nem keverendõ a sima imeprial páncéllal. Kell sapka, kesztyû, páncél és lábbeli. A fegyver lehet akármi. Ha enélkül mész oda akkor harc nélkül nincs esélyed a kiszabadításra. Esetleg ha sikerül teljes készletet szerválni a testõrségtõl (ez sem lesz könnyû mert satyek az nem nagyon található) talán az is megteszi.

Carmang
Helló! Hogyan lehet bukfencezni (dodge/roll), és irányított Power Attack-ot végrehajtani? Nyomtam támadás közben a WASD-t, de valahogy nem tûnnek különbözõnek az egyes irányok mozdulatai.

Könnyû páncélból a dragonscale a legjobb, nehézbõl a daedric. A Dragonbone az erõsebb kicsivel mint az ebony de gyengébb mint a daedric. Szóval heavy páncélból nem éri meg a dragon variáns.

Calver
és igen, végre, megérkezett (már igazából két napja, csak nem vettem észre):
No Helmet Mod

avagy: fuckyeah.

Pretorian
Experten, one handed 65, block 60, heavy armor 60+, exquisite elven/dwarven cuccaim vannak.

Az utcán elkezdtem lövöldözni civilekre.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

na megnezzük még a gametrailersnek a reviewat is, csak hogy jobban erezzem magam, aztan gotosleep

ez mehetett volna spoilerbe

TVelvet
Eszméletlen amikor srákánnyokkal beszélgetünk. 😊
Jakuza001
A kezedbe veve is megnezted az uj ijadat ?