30713
TES
  • ratgab
    Akkor mivel én ember vagyok, hívhatom őket törpének ugye?
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, már ismerték a giroszkópot, a különböző lencséket és kutatták az eget is. Biztos, hogy ha hagyják őket, egy idő után meghódítják a világűrt is. Akkor most a Skyrim egy igencsak steampunk világban játszódna... :D
  • PiszkosFred
    Jo, akkor ugy fogalmazok, hogy a magiat a gepeikhez hasznaltak, nem arra, amire a hagyomanyos ertelemben hasznalja minden mas faj.
  • wedge31
    Csak mágikus védelmem van plusz a lord stone amit mindenkinek csak ajánlani tudok.
  • PiszkosFred
    Mert az emberek es elfek hivjak igy a dwemereket Tamriel szerte, akik az eletben nem lattak egyet sem, es a teves infoknak es legendak koszonhetoen torpnek hivjak a nepet.
  • Sir Quno Jedi
    De éppenhogy profin értettek pl. a lélekkövek tisztításához stb. Csak ők afféle technomágusok voltak. Ötvözték a mágiát és a technológiát (gőzgépekkel elsősorban), így építettek mágia+gőz által hajtott gépeket, katonákat.
  • ratgab
    De miért Dwarven a páncél és miért nem Dwemer?
  • jarlaxxe
    Lord stone-nal tolod gondolom.
  • Fpocok
    Broken Steel Sword Handle mire jó?
    Companionok most már az idpk végezetéig azt a 4 qstet fogják csak adni?
  • PiszkosFred
    Mert az elnevezes nem az emberektol szarmazik, hanem az oriasoktol es a sarkanyoktol, akik kis embereknek, torpeknek hivtak oket, a meretbeli kulonbseg miatt. Leven mind az oriasok es a sarkanyok is a hegyek kornyeken laknak, mint a Dwemer nep, sok a kozos multjaikban.

Az emberek pedig atvettek az elnevezest, mert evszazadok ota nem lattak elo Dwemert. Addig kisertettek a sorsukat, es akartak sajat istent gyartani, amig hirtelen egesz fajuk eltunt, es senki sem tudja, hova. A kepek amit fennmaradtak, mutatjak, hogy elfek ok is, magasak es technokratak, magiat es az isteneket elutasitottak, es csak a sajat eszkozeikben biztak es kerestek az az isteni erot, amellyel sajat istent tudnak teremteni.
  • bega82
    Ez vótmá'?

• ratgab
    Érdekes, hogy a Dwemereknek miért volt Dwarven páncélja? Ezt elcseszerintették a készítők? Miért nem Dwemer a páncélzat neve?
  • ratgab
    De a páncél Dwarven, az meg biza törpét jelent.
  • Ragnar360
    kösz, ismerős :)):P

úgyhallottam, konkrétan van ilyen NPC, vki lőhetne képet, meg infot:) bar a dal is elarul egy s mást ;)
  • wedge31
    Ezt sajnos kevesen tudják.
  • Micsu
    dwemer az meg nem törpe de sebaj
  • ratgab
    Speciel a Dwarventől hányingerem van? Ki volt az a hülye, aki kitalálta, hogy ilyen giccses szarban jártak a törpék?

Steelek tényleg jók, de nekem a sárkány is tetszik (habár nordom van, illik hozzá, de egy nem emberen nem tudnám elképzelni.... röhejes lenne egy Khajiton vagy egy Argonian-en szerintem).
  • Sir Quno Jedi
    Mármeg miért ne lehetne engemet megsebezni?!?!? Minden rezkónak és páncélnak és nyavalyának van határa, ami felett nem véd már. Viszont így ha csökkentik is a rezkót, vagy az armort (esetleg nem számít annyit, mint a mace-es perknél), akkor sem tudnak csak úgy lazán elpicsázni.
  • Calver
    80% sebzést nyel el max páncélzat, ez ha mind a négy darab rajtad van 567-nél következik be, afelett már jelentéktelen... szóval SQJ-t is meg tudják azért karcolgatni, csak nem nagyon
  • Molnibalage
    Nem közel, nagyobbat...
  • ratgab
    Akkor téged már nem is lehet megsebezni? Ez mondjuk akkor jó (gondolom, hogy enchant 100-on van), ha enchantra gyúrtál. Én karakteremnek csak 40-en áll és nem is raktam még rá pontokat, így nekem nem jönne össze +100 % smithing.

Egyébként, amit hiányosságként felróhatnék a játéknak az az, hogy nem lehet megrendelésre enchantoltatni, illetve kovácsoltatni (úgy gondolnám, hogy valami bazi drágán, de jó lenne ha lenne rá lehetőség).
  • wedge31
    Ehhez képest most gyakorlatilag 0 armorral tolom a játékot, persze mage a kari és kerüli a közelharcot.
  • ratgab
    Pont ugyanerre gondoltam én is. Advanced Steelnél jobban nem véd semmi (persze 200%-os smithinggel ez még fokozható is!).

Fegyverekben is teljesen egyetértünk: Skyforge greatsword közel akkorát üt, mint egy ebony greatsword! Persze 200%-os smithinggel és enchanttal növelhető a különbség, de szerintem ennek már csak masteren van igazán jelentőssége (én még experten sem érzem, hogy ilyen jellegű előnyre kéne szert tennem).
  • ratgab
    Ne is mond! Level 30-on mentem 0-a tűzimmunitással és a 3 rohadás dremora másodpercenként köpte a fireball-t... Úgy meghaltam ott, mint a pinty, de aztán visszatöltöttem és 50-es rezisztanciával már meg tudtam őket ölni!
  • ratgab
    Úgy nem próbáltam! Biztos úgy nagyobb a difi (de nekem az már kissé cheat szagú, vagy mondjuk exploitnak!).
  • ratgab
    Mert alap páncél ugyanolyan erős (persze kovácsolást elősegítő tárgyakat, potionöket nem használtam!), mint a Dragon.
  • wedge31
    Kolskeggr Mine, Markathtól keletre.
  • MaRee
    Szegény sárkány:

• ratgab
    Ott van egy könyv az asztalon a 4 szimbólum közelében! Abban vannak leírva az állatok (Balról jobbra úgy kell kirakni, ahogy a könyvben időrendben szerepelnek).

Kincses térkép arra jó, hogy elvezessen a kincshez természetesen.
  • Molnibalage
    Hol?
  • wedge31
    Aranybányát bezzeg találtam, annyi ore van ott, hogy egyszerre ki se tudtam hozni mindet. Még jó, hogy mindjárt a bánya elött van egy kohó.
  • Fpocok
    Há míván tesvír... báj há á zembő gyűjtie a rezetet? Há mijá gond vele?
  • PiszkosFred
    Bohom nehez tulzas, egy darab ket kilos Dwemer ocskavasbol 3 ignot nyerheto, 30-40 kilonyit meg barki elbir rohogve, abbol siman megvan egy teljes szett, fegyverekkel mindennel. Jó, van 25 kilos is, amibol 5 ignot lesz, azt teljesen marhasag cipelni.
  • Fantusz
  • Fantusz
    Viszonylag sok helyen vannak fémtömbök, de sehol sincs tömegesen.
    Kovácsoknál lehet venni ércet, és fémet is.
    Nagyobb tételben dwemer épületekből lehet szerezni alapanyagot (természetesen dwemer), mindegyiket nem lehet beolvasztani, nézz utána melyek az alapanyagnak való darabok.
    Az a baj azokkal a fémekkel, hogy böhöm nehezek, és a kovácsoktól kényelmesebb megvenni, de ha neked mégis az a vágyad, hogy gyűjtöd a rezet, vigyél magaddal egy kisérőt.
    A bányászat sem elhanyagolandó mennyiségű ércet ad, sok helyen lehet bányászni, de igazán nagy mennyiségű érc szinte sehol nincs - viszont, ha van nálad csákány a sokszor kevés mennyiség igen sok lehet.
  • PiszkosFred
    Szerintem egesz jo lett, gratula.
  • Micsu
    lol
  • Fpocok
    Tetszik, hogy rímelősre csináltad.
    A ragnar a rőt kicsit furán hangzik :D
  • Flora2
    Ez egy helyi kedvenc, és az első dal, amit Skyrimban hallottam...

(Lefordítottam.)
    Volt egyszer egy hős, neve Ragnar, a Rőt,
    ki jő lovagolván Rorikstead felől,

és nagy garral lengetve kardját a hős,
    ő hirdette fennen, mily gazdag s erős!

De elnémul ő, a hős Ragnar, a Rőt,
    amint páncélos Matilda szólítja őt:

"Ó, csak hencegsz és borunkat így iszod el,
    itt az idő, hogy szavadért lakolnod kell!"

És csengett és zengett a fényes acél,
    bátor Matildán úrrá lőn a szenvedély,

És Ragnar, a Rőt már nem henceg továááább...
    mert rút feje nem vöröslik már nyakán.

És mielőtt megkérdezitek, igen, a Bard College-ban képeztek.
  • Dobronski
    Tudtok egy helyet ahol "kölcsön" tudnék kérni alapanyagokat smithinghez? :D főleg steel kéne. :)