The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Egy háború errõl szól. Odamész és levered az ellent...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Izlések pofonok.

Nem erre céloztam az obli mágus céhes küldije sokkal kidolgozottab mint amit itt láttam eddig. Nyilván itt ráadásul vége sincs mert utána is kapsz küldiket. Tehát ebbõl ez jobb. Tisztán benne van az alapanyag. Mint említettem a beszélgetések, a story jól indul ott van az öreg naplója amibe te is belekerülsz mint a guild élete az alapján nagyon sok lehetõség lett volna benne nem így lett egy relatív rövid storyval lezárult.Ott például a céhes küldinek a világra is volt minimális hatása. Arról nem is beszélve Mannimarco a játék egyik legjobb bossa volt. Csak nem akarok spoilerezni már így is leírtam most egy szempontot nem szeretem ellõni más szórakozását.

yesname
"és Master fokozaton sincs már semmi ami egy kis gondot is jelentene a karinak"

Ennek viszont nem örülök. Éreztem, hogy a master is könnyû lesz magasabb szinten (bár még csak 22-n vagyok). Miért kellett ennyire OP cuccokat belerakni... 😞
Legalább limiteket csináltak volna.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

shaba23
Ilyen nicknévvel nem is értem miért ajánlod <#crazya>
yesname
Miért a Witcher 2 nem akciójáték? Szinte jobban az, mint a Skyrim. A nagy ugró-pörgések stb. A tárgylista/készletlista/lehetõségek rettentõ szûkössége, a történet és a világ teljes linearitása. Witcher 2 egy jól elkészített RPG mozifilm, mely a 3. fejezetre már totál unalomba fullad. Nagyon jó a sztorija, a kivitelezése, grafika, design és negatívumai ellenére szerettem.
Annyi viszont nem volt benne, hogy képes legyek a másik oldalon is játszani vele (a választás elõtti mentéstõl sem), mert a végére már teljes unalom volt. A világ, a háttérinformációk szinte csak a fõsztorit szolgálják ki. Nekem a Witcher 9/10, ez pedig 10/10. Lehet, hogy a frakció és fõküldik rövidek, viszonylag kidolgozatlanok, de a dungeonok nagyon jól meg vannak tervezve és a mellékküldik (fõleg melyek a shoutok megszerzéséhez vezetnek) nagyon tetszenek, egyedieknek érzem õket a játékon belül.
FNV-t végigjátszottam és összességében eddig azt mondom ez sokkal jobban leköt és szórakoztat annak ellenére, hogy valóban az FNV questjei, frakció jobban ki vannak dolgozva.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Fantusz
Minden Bethesda kalandjátékban "elvágták a végét" a történetnek.
Ez hiba, de ezzel együtt a játék a legjobbak közé tartozik.
A céhes küldetések rövidebbek mint az Oblivionban voltak, s bizony mindkét játéknál, guildmesterként megáll az élet a házban.
Felhoztad példának az Oblivion Mages Guild történetét, amit Giskard a modjaival szépen tovább vitt - egy példa arra, hogy inkább ne legyen a hõsünk a céh elsõ embere, aki semmittevésre van kárhoztatva, egy kalandornak kihívások kellenek.

Egy nagyon jó játékot kaptunk, rengeteg lehetõség van benne, igaz itt is az Oblivion-séma megy.
A kisebb karaktereimet újra indítottam, s nem foglalkozom a fõküldetéssel, nekem a sárkányinvázió nem igazán tetszik, a leg lehetetlenebb helyzetekben esik a fejünkre egy adag sárkánycsont, aminek igazán nincs is haszna, csak bekavarnak a bestiák egy egész jó feelingbe (tolvaj miért hadakozna sárkánnyal?)

Bug is van a játékban, nem is kevés, de ezeket minden bizonnyal kijavítják, s még ezekkel együtt is egy jó kalandjátékot kaptunk, akciójátéknak semmiképpen nem nevezném, bár kétségtelen, hogy a küldetések többségénél nincs döntéshelyzetben a hõsünk - megcsinálja vagy sem, de harmadik félnek nem tud kedvezni (vannak kivételek, de nem jellemzõ), és jónéhányan hiányolták a küldetések visszautasításának lehetõségét.

Ez csak egy sima grafikus pack. 😊 Még nem adták ki a costruction kitet úgyhogy az igazi tuning modokra(pl. te is le tudj ülni a tábortûz mellé vagy imádkozni valahol, esetleg az fenyegetést meg a nyomásgyakorlást többet tud használni, vagy védelmi pénzt tudj szedni ha úgy adódik. ha olyan karid van. vagy még jobban tud befolyásolni az eseményeket 😊, etc ,etc esetleg bõvített céhes quest vonalak)) Ez még kb 1 év miután kiadták TES-et de úgy néz ki nagyon nem akarják. Persze ha Arthmoor meg a többi tényleg jó moder fog foglalkozni Skyrimmel. Szóval az legalább 1 év. Elöszõr meg kell csinálni a bõvített utasítás készletet szokás szerint. Bár remélem már elkezdték. Utána jön a többi. Nem az ilyen grafikus szarságok a lényeg szerintem ez az elsõ játéka a Bethesdának ahova tényleg nem kell grafikus mod talán csak egy sima renderelés. Az meg fent van már.

AnarchoiD
Akcioban a modderek 😉 milyen allat kis pack

The.Elder.Scrolls.V.Skyrim.HD.textures.and.other.mods

es ezis biztatoan nez ki :

STEP - Skyrim Total Enhancement Project

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Nos igen remélem az egyiket legalább a pc-seknek csinálják. 😊 De amit írtam azt dlcvel nem lehet javítani. Nem rossz tehát pl a harcos céh story sem rossz csak valahogy a végén olyan érzésem volt mintha valamit hirtelen elvágták volna a történetet. 😊

Ha nem lenne hiányérzete az embereknek sokkal nehezebb lenne eladni a DLC-ket 😊

Van egyébként a játékban ilyen szóval hosszabb quest a fõküldin kívül? Amit még nem fejeztem be de az tényleg jó eddig. De rengeteg a potenciál benne csak elrontották. Ott a harcos céh questline. Benne lehetett volna egy komolyabb összetûzés nem részletezem miben hátha valaki még nem játszott vele. És különösen a végén éreztem nagyon nem így kellene befejezni. Rengeteg nagyon jó ötlet volt menet közben ott volt a öreg naplója a céhtagokról, vélemények. Tényleg tényleg minden alapot beleraktak egy igazi vérbeli rpg legyen és a felét se hozták ki. Persze van még pár céh, remélem javul ez a vélemény. De a brotherhoodos beírás Psychedelic által nagyon szomorú tényleg.Na mindegy. Itt tényleg látszik rengeteg idõt öltek abba hogy a játék bugmentes legyen és ez egy ilyen hatalmas világ készítése után elmondható sikerült. Br inkább örültem volna ha több bug van de látom az ötletet benne. de ez már bizony az EA féle profi szemlélet így lehet sok játékot eladni. De a hiányérzet megmarad jobban mint egy bugos Fallout New Vegas után.

Most túl pár questen azt kell mondanom a kezdeti lelkesedés alább hagyott a questek miatt. Még annyi ötlet sincs bennük mint az Obliba volt és ez szomorú. De ettõl ez még tényleg az utóbbi húsz év legjobb játéka. 😊 De az rpg cím szerintem a Witcher 2 kellene maradjon sokkal kidolgozottabb questek vannak benne. És ez szerintem döntõ. Ez akció játék lett rpg elemekkel még inkább mint az Obli volt. De annak nagyon jó. 😊 Legalább idióta naavis elfek meg gyerekes animációk nincsenek benne. Tökéletes profi munka. De mint rpg kezd az az érzésem lenni a Fallout New vegas jobb. És ez csak a questek szintje miatt van. Eddig még egyetlen egy fordulatos hosszan tartó qustett nem találtam. Olyat mint a mágus céh quest lineja volt például az Obliba. Sajna.

Calver
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
végigviszed a Companion-ok küldisorozatát.
amikor boszorkákat kell darálni, felkapsz több fejet is, nem csak egyet, ennyi a lényeg. amikor majd szükség lesz rá, akkor meg tudod önmagadat is tisztítani.

"The trees move. Do you not see it?"

Fpocok
Hogy kell kigyógyulni a vérfarkasból?
Amúgy baromi idegesítõ, hogy egy sor a qst leírás a wstlogban.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Calver
abból a szempontból, h a karakterednek lesz-e valami baja tõle? nem.
ellenben így kihagytad a well rested bónuszt, amivel könnyed +10%-al gyorsabban fejlõdnek a képességeid.

Az "baj" ha 1 percet nem aludtam még?😊
Konzolosoknak készült. 😊 De ez sokkal jobb alap a modereknek mint az obli volt, rengeteg plussz dolog van benne. csak kell valaki aki felturbozza a questeket az rpg-seknek. Én jó elõre felkészültem erre teljesen tudatosítottam magamba mit jelent ha valamit konzolra fejlesztenek. Bár már az obli is az volt. De a questek talán kidolgozottabbak voltak. De mindent összetéve ez sokkal összerakottabb és nem félkész mint az obli volt. Én azt modok nélkül nem is igen tudtam játszani. Szomorúan olvasom a Brotherhoodos megjegyzésedet, mondjuk az tényleg az obli egyik legjobb része volt. Mindent összetéve nagyon jó lett ez a játék. Csak sajna sok helyen érezni hogy kinek készült. 😞 Végtelenül egyszerû és rövid minden. De azért van néhány kisebb fejtörést is igénylõ feladat. A könyves puzzle kifejezetten tetszett.😊

Fpocok
10 lelket halmoztam fel, mielõtt szereztem egy új shoutot... de az is elég, ehh...

Fpocok
Nem játszottam oblival, de itt a mellékküldetések jobbak, mint a fõküldik.

Mellék küldit nem irtam, viszont ha játszottál az oblivional, és összehasonlitod az ottani céh küldiket, a skyrimban lévökkel, szerintem rájössz miért irtam ezt. Companion, megcsinálsz kb 2 küldit, ami nem is tart sokáig, és már farkasember is vagy, dark brotherhood köszönöviszonyban sincs ahoz képest amilyen oblivionban volt, sima eszetlen gyilkolás az egész, oblivionban, mindig volt valami spéci dolog, balesetnek kell tünnie, stb. itt csak odamész és lelövöd, egyedül az esküvön adnak bónuszt ha a fejére lököd a követ, de az is azonnal levágós, hogy mit kell csinálni.

És hosszuságban pedig pláne elmaradnak az obliviontól. Elküldenek 3 helyre és vége az egész történetnek. A fõ küldinél nekem megint hiányérzetem volt, pillanatok alatt le lehet zavarni azt is.
És ok, hogy ezer 1 küldi van ezen kivül, de én legalább vmi komoly fõ storyt vártam, de igy megölsz 1 sárkányt, futsz pár kört, hogy megtanulj pár shout-ot, aztán már szét is kaptad a gonoszt.

Szerintem ez kevés, az elözö játékaikban ennél jobban odatették magukat, ha fõ küldit/céh küldiket nézünk.

Az imperial/stormcloak harc meg egyenesen vicc.
Fpocok
Ja ok, semmi. Megvan.
Gloom Wraith1, Goblin Warlord, Lich1, Minotaur Lord, Rumare Slaughterfish,Brood Mother, Xivilai1, Savage Ogre, Gatekeeper, Giant Slaughterfish, Mammoth

Calver
mondom, fekete kõbe.
Black Soul Gem, vagy The Black Star. (Azura küldetése)

Fpocok
Nem? És akkor mi megy bele?

Calver
mert emberek lelke nem megy grand-ba, csak fekete kõbe.

Fpocok
Miért írja ki, hogy no soul gem large enough vagy mi? Van egy csomó grandom, ami üres.

Fpocok
LVL39en jöttem rá, hogy bíza lehet sprintelni is.

j0nNyKa
az n betûs oldalon ezek mind fent vannak pdf-ben

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

igazad lehet (de nemtudok most könyvre beruhazni, viszont linket dobahtnál, ahol vannak ilyen jóságok)...megnéztem elsõ két részt Game of Thronesból és annyira nem vagyok lenyügözve... van benne pár köcsög, mint egy szappanoperaban kb. akiket szivesen lecsapnál pl és ennyi, bár a kiváncsiságot valamelyest azért hozza, úgyhogy lehet nézem még.

ha odatették volna magukat fõ, mellék, céhküldiknél ? pont az a nagy erõssége, nem értelek...

SzirmosSzisza
Lépj egy szintet azzal a skillel és visszaáll.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

a lecsökkenõ skill level bugra van valami konzolos hack?

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Nah, 87 óra azt hiszem kivégeztem az elsõ karimat, persze rengeteg dolog van ahol nem voltam még, nem toltam le pl a thief céh küldiket, de mágussal nem akartam bohockodni, most majd inditok tolvaj karaktert.
Azért meglett a 75 Illusion, 100 Conju, 100 Destro, 100 enchanting, 75 restoration, 75 alteration, meg 80-as heavy armor, lvl 46, és Master fokozaton sincs már semmi ami egy kis gondot is jelentene a karinak. 😊

Nagyon bejött a játék, élveztem végig, de azért akad pár dolog ami nem tetszik, ilyen pl a térkép, nekem az legyen térkép forma, ahol látni a fö utvonalakat vagy valamit, nem pedig a felhöket lesni folyamat. Nem szerettem a quest logot, egy rpg-ben ne a quest logot nerfeljék már be. Adjon már a küldihez egy szép köritést kelljen elolvasni, és ne csak bejelölni és menni a jel után.

Illetve ami nekem csalódás, azok a céh küldik, a mage dolog még elment az nem volt rossz. Viszont pl a Dark Brotherhood csalódás volt, oblivionhoz képest, menj oda öld meg, ami kb annyibol áll, hogy ül a széken te meg lebököd, még az esküvös elment, ott legalább lehetett vmit csinálni nem csak megölni simán, de a többi kb semmi. A companion küldiket is le lehetett zavarni pillanatok alatt, és valahogy nem is sikerült megfognia az egésznek. Ami végtelenül gyenge volt, az az egész stormcloak imparial dolog, imperialosként toltam végig, de ez a menj el ebbe a táborba beszél ezzel, majd támadjátok meg x erõdöt dolog, és ezt letolni többször, nekem gyenge volt, föleg hogy össze vissza bugosodott az egész.

Szerintem ezekre sokkal több hangsúlyt kellett volna fektetni, és a fõ külditöl se dobtam magam hanyatt, ennél szerintem sokkal jobbat is tudnak, rászánhatták volna az idõt, hogy tényleg epikus történeteket adjanak ehez.

Ettöl függetlenül tetszett a dolog, és már kezdem is következö karit, mert az egész világ, és a játék azért odavág, a karakterfejlödés is bejött, tényleg olyan karit csinálsz amilyet akarsz, nem kezdem el sorolni a jó dolgokat, akad böven, de azért igy 87 óra után nekem max 9/10 a játék, ha odatették volna magukat a fö illetve a céh küldiknél, akkor 10/10 lenne, de igy legalább lehet majd a következö játékukkal überelni a dolog.

Dragon Priest maskokat összegyüjtötte valaki? Én megszereztem mind meg mellé kb minden artifactot, de vhogy egyiknél se éreztem azt, hogy hu nekem most ezt hordanom kell, enchantingal tul táp geart lehet csinálni.
Calver
egyszer már beraktam, de az rég volt, plusz én spec megõrülnék ha nem lenne, szóval:

Spring Toggle
aki unja, hogy folyton lenyomva kell tartania sprint-et gyorsabb haladáshoz, azoknak autohotkey leszed, sprint átállít "," gombra, azaz vesszõre*, és AutoHotkey.ahk-ba ezt bemásol:

LShift::Send % "{, " ((Cnt := !Cnt) ? "Down}" : "Up}" )

ezek után shift elsõ lenyomására sprintelni kezd a karakter, következõre abbahagyja, és nem kell lenyomva tartani.

*bal altot nem szereti, és ez az egyik olyan gomb, ami semmiképpen sem fog bezavarni akkor sem, ha konzolt használja a kétlábú

Akkor bug, talán patch segít majd, én is tele vagyok ilyen bugokkal. Questek amiket nem tudok megcsinálni; megcsináltam, de megint megkaptam; vagy olyan ami ide-oda mutatgat az iránytû, stb..
wesker24
Jah 4 fej is volt nálam Kodlak Vilkas Farkas is megvolt de nekem csak Kodlaknál engedte hogy szabad legyek a többinél már inaktiv volt !
Calver
btw nem fog soha lecsukatni szerencsére... mármint az õrök szerencséjére, különben azt hiszem egy baromi mély tömegsírt kellene nekik ásni <#vigyor1>
én simán rá szoktam nyomni tab-ra és kilépek a dumálásból, egyszerûbb mint a hülyeségeiket hallgatni.

Calver
fantasy szvsz nem az a mûfaj, ami igazán jól mutat a képernyõn, azt inkább olvasni érdemes - és érdemes is, tekintve h vannak ilyen íróink kicsiny magyarhonban, mint Nemes István (Jeffrey Stone, John Caldwell)...

olvass el 1-2 könyvet a Káosz Ciklusból vagy még inkább Az Élõhalott Balladáját, és érteni fogod miért ajánlom <#hawaii>

Elméletileg akármikor lehet, én közvetlen azután, hogy kodlak-t, még quest befejezése után, és utána farkas, meg vilkas is kérte csináljuk meg neki is, csak kellett fej.
Vittél magaddal hagraven fejet?
PiszkosFred
bEnableFileSelection=1 a gameprefs.ini-ben. Ird be ha nincs benne, vagy ha benne van, a 0-t ird at 1-re.

Mas:
Majdnem letartoztatott a Whiteruni varosorseg, mert este veletlenyul nyomtam egy WW shoutot... Odajott egy a katona, es szolt, fejezzem be ezt a tevekenyseget, mert a lakok idegesek lesznek tole. Ha tovabbra is ugralok, lecsukat. 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Aha, hát köszi. :-D Még utánaolvastam, és valaki azt írta, hogy pár késõbbi küldetés után Vilkas-t is elkísérte oda, és akkor sikerült meggyógyulnia. De más NPC-vel nem. Egyesek szerint bug. -.-
skymannn
Tudja valaki hogyan lehet elérhetõvé tenni a Skyrim Launcher-ben a "data files" feliratot?

wesker24
Onnan tudom hogy nekem is felajánlotta a lehetõséget hogy örökre kigyógyulhatok belõle de mikor legközelebb vissza mentem már inaktív volt
Ez mekkora szívás... én nem hallottam, amikor mondta. <#miaz>
shaba23
Az enchantingot sikerül felhúznom hirtelen ~60ra. Vettem egy tonna soul gemet, enchantoltam 2 1h lélekevõs fegyvert és kimentem nyuszikra meg õzekre vadászni😊 Rohangáltam körbe-körbe a mezõn az állatok után...
shaba23
Én sem a Merlint, sem az Arthurt ne tudtam nézni (mondjuk a LotSeeker-sem, csak pár epizódik. A Trónok harca meg a könyvhöz képest gagyi 😞 Jó fantasy sorozat nem nagyon van. Vagy legalább is nekem nem jönnek be. Lehet csak több esélyt kéne adnom nekik.)
MerlinW
Ízlések és pofonok, de én cirka három hét alatt elolvastam azt a ~3000 oldalt, szóval a világgal nincs baj😊 Persze mint írtam volt nem láttam még a sorozatot.

[merlinw.org]

skymannn
😄 ez jópofa volt 😊

Úgyis az elsõ két rész a döntö szinte mindig 😊 ha megfog a világa, meg úgy a karakterek akkor má ok. Amit eddig láttam belöle az nemsok, de pont a világába kételkedtem, meglátjuk mit tud...1-2 óra és re