The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó tudom. Azért még reménykedek. 😊

PiszkosFred
Kulon PC-s DLC nem lesz. Csak Xbox-os igen. Kulon PC-re majd a modderek csinalnak millio es egy modot.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Én a legvégére gondoltam. De nyilván ez az egyik legjobb tulajdonsága ennek a világnak hogy mindig éri meglepetés az embert. Emlékszem volt az olbiba a hajós quest amit én csak 1 év múlva véletlenül találtam meg. Szóval itt is lesznek majd talán ilyenek. És azért összességében a Skyrim tényleg sokkal jobb mint az obli volt. Mindössze a céhes questek lettek talán gyengébbek ahogy wedge is írta.

Te is alfoldi gyerek vagy? Az embernel magasabb kituremkedese a talajnak mar minimum domb, de ha magasabb, mint egy haz, akkor hegynek szamit. <#smile>

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

wedge31
Ez tényleg jól hangzik. Elsöre lázadó voltam.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Azt nem ismerem, nem játszottam vele. Nekem még a legelsõ Fallout játékból maradt meg ez az opció ahol a hülye karakternek bizony kevesebb és teljesen más lehetõségei voltak mint az okosnak.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Ok kösz! Na ez nagyon pozitív!!!

Ok kösz. Reméljük a 2 kieg közül egyet fognak csinálni a pcnek is már egy Obli kieg szintnek is eképesztõen fogok örülni. Amúgy az õrület szigete nem is volt rossz ahhoz tényleg tartalmas kieget adtak ki jó érték/ár arányon reméljük a pcsekre is gondolnak majd nem csak a konzolosokra. Oké hogy csak 13%-ék de azért nekik is adjanak már valamit. Minden játékukat megvettem én is. És elfogadom ez a világ már a konzolról szól de talán egy igazi " rp" kieget mi is érdemelnénk. Vagy legalább a részünkre csináljanak egy 2.0 patchet ahol felturbozzák a storykat kicsit több választási lehetõség etc.

Ki kérdez meg és mit? Amire én gondolok az a következõ:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Zajlik a polgárháború a maga ütemében és a fõ sztoriban való elõrehaladáshoz egy bizonyos szintig el kéne jutni úgy, hogy a két pofozkodó fél közül valamelyiket támogatja a játékos és az õ feladataikat csinálja. Na ehelyett dönthet úgy, hogy tojik a két pofozkodóra és mikor elõkerül a jarl-nál a probléma, miszerint addig nem segít míg valahogy nem rendezõdik a helyzet, na ekkor kezdhet akcióba a játékos és tárgyalóasztalhoz ültetheti a feleket egy harmadik oldal bevonásával (a hegyi remeték). Nincs itt semmi hosszú beszélgetés meg békére felszólítás, csak magánakció aminek a vége a béke is lehet ha jól csinálja az ember.

wedge31
Olyan már volt a Bloodlinesben is.

A párbeszédekben új opció nem jön elõ magas speech mellett ha erre vagy kíváncsi (olyat a Fallout csinált egyedül hogy stathoz kötötten elõkerültek újabb párbeszéd opciók). Ez a skill egyedül a kereskedelmet és a meggyõzést/megfélemlítést szolgálja (már ahol van ennek szerepe).

Arra gondolsz amikor megkérdezi a hosszú beszélgetés végén, végre mi is csinálhatunk valamit? Akkor a három válasz között az egyik a béke ugye? 😊

Jól hangzik! Egy kérdés szerinted érdemben van hatása a speech fejlesztésének vagy csak az eladáshoz jó? Nem kell részleteiben csak ha már próbáltad van hatsa is a beszélgetéseknél? Megjelennek új válaszok is etc? Most épp egy ilyet akarok majd indítani ha lesz idõm.

Igazából van ott 3 oldal is ha nagyon megkapargatjuk a felszínt, mert kihozható a polgárháború végkimenetele úgy is, hogy nem gyõz egyik fél sem mégis lesz béke.

Oda kéne adni az Obsidiannak egy kis ráncfelvarrásra. 😊

Azért azt kifelejteted hogy itt már van legalább két választható oldal a polgárháborúban! Az obliba ennyi se volt. 😊 De korrekt, ettõl ez még biza megint az év játéka lesz mint az obli is volt. Sajnos nagyon látható a reklámra és a sok sok vevõ kiszolgálásra mentek rá. Egyszerû történettel a lehetõ leglátványosabb effektekkel egy a felszínen tényleg élõ világgal ami hihetetlenül jól sikerült. De sajna a mélység úgy néz ki nem szerepel a Bethesda szótárában továbbra sem. Mindegy a modereknek maradt így legalább munka. Mert maga a felépítés bármennyire is egyszerû de tökéletesen funkciónál az Oblivionnal ellentétben. Remélhetõleg a cicababa modokon kívül lesz olyan moder aki effektív jobb rpg-t csinál belõle. Elvileg itt már tényleg nem kell más mivel minden mást tökéletresen megcsinált a Bethesda ez is valami.

yesname
Egyes ponttal teljesen egyetértek. A második viszont sántít. Attól még teljse értékû RPG, hgoy a questek nem szövõdnek olyan szinten egymásba, mint pl. FNV-be. Példa a már említett Planescape, amit sokan a legjobbnak tartanak vagy akár BG is lehetne. Azokban sem függenek jobban össze a különbözõ questek, mint itt. (W2-rõl ne is beszéljünk, ott aztán semmikképpen sem függenek össze, csupán a fejlõdést szolgálják. Tiszta röhej ebbõl a szempontból. Ráadásul ott nincs elõre-hátra, jobbra-balra. Mész a történettel ha akarod, ha nem. Ezért is mondom a többi tény mellé sorolva ezt is, hogy inkább egy interaktív film.)
FNV-t nagyon jól összerakták ilyen szempontból. Obsidian nagyon a frakciók és köztük lévõ kapcsolatok kidolgozására ment rá. De tegyük hozzá nekik erre volt idejük rendesen, hiszen grafikai elemek, obejktumok, engine tulajdonképpen készen volt. "Csak" a sztorit és a hátteret kellett felépíteni nekik.
Mellékesen én már több questtel találkoztam Skyrimben, ahol igenis tõlem függött mi lesz, nem csak szemlélõ voltam és választanom kellett. Volt olyan is aminek az eredménye megjelent máshol. Mélységében és összetettségében viszont messze van az FNV-tõl, ez tény. Itt majdnem teljesen szeparáltak egymástól a frakciók. (Azért vannak kapcsolatok köztük, mint említettem és ezek vissza is köszönnek.)

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

wedge31
68h alatt a végére értem lv40-es karival. a Fõszálat a szokás szerint sajnos a bethesda takaritó részlege írhata annyira középszerü vagy inkább gyenge lett. Most, hogy belegondolok nem is emlékszem jó storyra a bethesdától...
A céhes küldik szintén gyengék lettek még az oblivionhoz képest is.
Sajnos a srácok leragadtak a Morowindnél pedig azóta már jöttek ki storyban példamutató játékok abból a szempontból hogy ne legyen ennyire csö minden föszál / minimum legyen már hatása, következménye a döntéseinknek ha nem is olyan szinten mint egy witcherben mert olyan történeti mélységet senki se vár egy TES epizodtól / a játékaikban.

Addiktivitást ad a hatalmas bejárható terület és a rengeteg küldetés némelyik gyengébb de a többség érdekes.
Maga a játék 9/10 nálam mert a szokásos open/sandbox rpg-és elemek benne vannak mint az elözõ két részben de sajnos többnyire ugyan azok a hibák is.

Calver
meglepõ, mi? <#idiota>
de hát... tényleg zseniális könyv, egy olyan fõszereplõvel, akit még mai napig nem tudom belõni minek kéne nevezni - anti hõs valamiféle hõsiességet igényel, nem pedig azt, h mindenkinek sokkal rosszabbá tegye az illetõ az életét, de a másik verzió is messze van a valóságtól... <#hawaii>

"The trees move. Do you not see it?"

Fantusz
Könyvekbõl (Spell Tome)
Találhatsz ilyen könyveket a kalandozásaid során is, de az a biztos, ha megvásárolod varázslóktól.
Már az elsõ faluban vehetsz ilyen könyveket a "szatóscstól", Whiterunban Farangar a mágus (a fõküldetés hozzá visz)
"el kell olvasni a könyvet", s a benne lévõ varázslatot megtanultad

40 óránál tartok, de úgy érzem még sehol sem vagyok, a sárkányokat szépen ölöm, de egy-két labirintus mélyen, a boss-nál szívok még mindig.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Minden településen a jarl-nak van varázslója és tõle lehet vásárolni varázslatot tartalmazó könyveket, de vegyesboltokban is felbukkannak varázskönyvek. A megvett könyvet elolvasod akkor bekerül a varázslatlistába.

A legerõsebb varázslatokat meg a mágusok céhénél tudod beszerezni.

A felénél vagy. A hátralévõ rész már gyorsan lepereg bár kell benne talpalni, viszont legalább innentõl felgyorsul valamelyest.

Molnibalage
Whiterunban a palotában a varázslótól vehetsz könyveket. Gondolom másoktól is, de én ott még nem jártam. Eddig voltam W-ben és Solitudban csak érintõlegsen. Egy másik nagyváros kapuja elõtt is elrohantam. Vagy 30 órát már pakoltam a játékba és itt tartok. A 200 órán belül befejezem, akkor nagyot nézek majd. Szerintem ez nem is idén lesz. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Igy van és ezáltal még szomorúbb a helyzet a többi rpg szempontjából mert már pár évvel ezelött a F3 is megmutatta hogy kell 100 órás játékot csinálni és még másolni se tudják a többiek. Vesszõparipám a witcher 2 mert azt évekig fejlesztették, nagy volt a hype, szép is a játék de valahogy meg is hal a szépségben, a lényeg hiányzik. Megvettem, végigjátszottam, tetszett de azért éreztem, hogy nem az igazi.

Molnibalage
Azért hozzáteszem, hogy a G3 kicsit rontott a G széria megítélésén, a G3 lényegében a CEP 1.7x után lett kiadva úgy, ahogy ki kellett volna adni. Új MI és AB + grafikai és egyéb fejlesztések. Azzal már jó volt.

A G4-et meg sem vettem a kritikák és a preview videók után. Volt helyette Risen. Szép volt, jó volt, de rohadtul nem emlékszem már az egészre. A G2-re mai napig. Borotvaélesen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Magh
Elnézést, ha volt már, de a HDR-t nem lehet kikapcsolni? Ini-vel nem mûködik.

Sir Quno Jedi
Hüleség arról vitázni, hogy New Vegas, vagy ez. Nekem mindkettõ epic volt, egyik elõl sem bírtam felállni és szinte fanatikusként magához szegezett mindkettõ. Leszarom melyik jobb, mindkettõ 10/10, mert NINCS jobb náluk. Majd ha lesz, akkor ezek mennek 9.5/10-re vissza... 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

OFF
Legend of the seeker igencsak elrontott adaptációja az eredeti mûnek. Elvben a 10 részes sorozatnak csak az elsõ részét dolgozták fel, mégis egy halom történés van a késõbbiekbõl is. Inkább a könyveket olvasd el: Terry Goodkind: Az Igazság Kardja...
Magyarul az elsõ rész két kötetben, a továbbiak 3-3 kötetben jelentek meg.
ON

Rengeteg szöveg van benne, tényleg mindig hallani új dolgokat a kocsmákban, nem mondom nem hallottam 2x ugyanazt de elég változatos így is. Talán a vihetõ társak lehetnének kicsit kommunikatívabbak.

KaszaN
Hol lehet új varázslatokat tanulni?

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Rengeteg helyen iszonyúan érezni a kényszerített vonalat pl. nem tudod elvégezni a üzenet átvételt mert jön a sárkány és neked is az röökkel kell menned és nem kapsz választ a Jarl kérdésére. És utána is teljesen független lineáris mindig ugyanúgy végzõdõ beszélgetés és rengeteg helyen. Nem tudom a speech magas szinten változtat ezen vagy nem de ez nem egy helyen így van. nem tudom lehet az Obsidian nem adta oda a javított script szerkesztõt amivel a Fallout new vegastcsinálták. 😊 Ennek a játéknak az újrajátszhatóságát a sok céh és a többfajta építhet karakter és a sok sok küldetés adja. Ez is valami.

Pretorian
Én is így vagyok vele, de majd a Gothic 5 topikjában (ha lesz olyan) biztos elõkerülnek a "hardcore szerepjátékosok", és megmagyarázzák, hogy a Skyrim mennyire és miért nem rpg, ahogy az Oblivion csak tech demó volt ott sokak számára. Ezek az rpg-szobok ott vannak a Fallout 3 topikban is, a DE: Human Revolution-témában is, de még a Dragon Age tápigot is ellepték anno. A letöbbjüknek van egy saját maguk által kreált definció a fejében az rpg fogalmáról, és kb. ennyi. Ami az õ értékrendjük szerint nem rpg, arra ráaggatják az akciójáték-titulust, az pedig a "true rpg-fan" szemében egy degradáló jelzõ. Bla bla.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Molnibalage
Mindih is gyengéim a magas hegyek - ahol élek ott a 10 méteres homokbucka már a Les-hegy nevet viseli... - és nagy szintkülönbésgek és hatalmas belsõ terek. Hát van itt van bõven mindkettõbõl. A zene atomzsír, múlkor cask háradõltem egy kocsmátban és percekig hallgattam a pletykát és a zenét és bámultam a tüzet.

Mennyi van még a fõsztoriból a
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Thalmor nagykövetség
után? Kezd unalmas lenni...

Mert ha sok akkor hagyom inkább az egészet és elkezdem megint a Nehrimet.

Molnibalage
Egy biztos, ha lesz egy olya csapat, mint aki összehozta a Nehrimet, az olyan játékot tudna csinálni ezzel a motorral, hogy ehaj...

Nekem is abszolute gothic érzésem van, ott volt ez hogy nem birok felállni, még megnézem azt a barlangot, stb. Van egy-két olyan hely ahol a grafika szó szerint lenyûgözõ.

1. A questeknek, fõszállaknak nincsenek kapcsolodási pontjai mint a Fallout new vegasba. Egymástól teljesen függetlenül futnak céhes illetve a fõszál küldijei. Tény felszín szinten szépen felépíteték egy két hibától eltekintve kicserélõdnek a katonák etc, de pl a polgárháborút végigcsináltam úgy hogy kapcsolat sem volt a fõküldivel. Lehet van olyan nem tudom nekem így sikerült. Volt egy küldi a sapkáért ami mind a két oldalnál megvan de ez a vonal is félbeszakadt. Ennyi. írhatnák pár hasonlót még Sok helyen az az érzésem mintha a questek félbe lettek volna hagyva.
2. A Fallout New vegasnak van a DAo hoz hasonló ágyazotsága nem olyan mély de 2 év alat teljesen jó ahol a questek hathatnak egymásra. Itt ilyen nem volt eddig. Gyönyörûen megcsinálták, tényleg él, az utóbbi 20 év egyik legjobb játéka de nem igazi rpg. Felszínen sok mindent tettek bele de a mélység az hiányzik nagyon egymástól független questek, láncolatok, semmivel se jobb mint az Oblivion volt. ASz oblivion egyik nagy hibája szintén ez volt. De nekem speciel több emlékezetes quest élmény köt az oblihoz mint ehhez eddig. Szépek szépek. Egyszerûen annyi hogy egyetértek Psychedelic ebben. Nem nincsenek benne jó storyk vagy valami. Mindössze minden quest lineáris. Eddig legalábbis. Sok helyen csak szemlélõje voltam az eseményeknek, minden rajtam kívül történik. Sokkal inkább mint a witcherben. Ennyi ez egy vélemény. Már csak arra vagyok kiváncsi a speechcraftnak van e olyan hatása mint a DAo. ban hogy több párbeszéd elemet megnyit és bõvülnek a lehetõségek vagy csak az is felszín és az eladáson kívül nincs igazi hatása. De egy szóval nem írtam hogy rossz! És nem is vártam egy konzolportól tulajdonképpen többet. Sõt. De azért legalább az oblivion pár ötletes story elemét megtarthatták volna ha már igazából nem sok mindent vettek át a Fallout new vegas beágyazásából.

Molnibalage
Hozzáteszem, a kezedi eurófira nálam is csökkent, de tegnap mégsem tudtam felállni a játék mellõl. Nem volt ilyen függõségi érzésem azt sem tudom mióta. A hangulat magával ragadó, ezen nincs mit szépíteni. a Gothc 2-õt idézi nálam, ami nagyn szó, mert nekem mai napig eatol. (

(Úgy, hogy a G1 történetét csak olvastam, az 1. részt késõbb toltam végig. Mondjuk a TES IV-et sem toltam végig. Lehet, hogy kelle. Csak honnan lopjak rá idõt...?)

A gond az a Skyrim-mel, hogy olyan kib..szott jó, hogy az utóbbi idõben megjelent "next-gen" rpg-k a nyomába se érhetnek. Semmilyen szempontból és ez nem feltétlenül a skyrim érdeme (persze az is) hanem a konkurencia kritikája. Amennyi munkát a witcher2-be, a DA2-ben vagy a TwoWorld2-ben fektettek (talán a da2-re ez nem igaz mert abban szemmel láthatóan nem sok energiát fektettek) akar skyrim szintû játékok is születhettek volna. És még egy gondolat a kalózkodásról: kalózkodás nincs, csak rossz játék. Ezt a skyrim is megmutatta (tudnék még pár címet írni), a világon mindig van 2-3 millió ember aki megveszi a JÓ játékot. És 3 milliós eladással nincs veszteséges játék, akármeddig és akárhányan fejlesztik.

Pretorian
Lvl 32-n bõven van még olyan mob, amelyik hazavág, pedig eléggé ki van találva a karakterem és nem masteren játszom. Az hogy a számítógépes szerepjáték mennyire rpg az mindig érzékeny téma volt, és valahogy az összes hasonló nagyobb nevû játék topikjában elõkerül, szerintem teljesen értelmetlenül. Lehetne errõl vitázni, de felesleges. Én klasszik rpg-veterán vagyok, a '90-es évek közepétõl nagyon hosszú idõn át játszottam D&D-t, Shadowrun-t, Call of Cthulhu-t, Cyberpunkot, Vampire-t és még sok egyéb játékot, szóval van róla némi lövésem mi a szerepjáték, de az nem ide tartozik.
Akciójáték....az a God of War, vagy a Prince of Persia.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Nem t'om, valaszolt-e mar valaki, de az enchantot kb. ugyanazzal lehet huzni, mint a smithinget, torokkel. Menj, gyujts egy marek lelket(petty is boven eleg), egy halom egyszeru tort, es valamilyen egyszerubb fegyvert, amit szet tudsz bontani a spellert! Ezutan gyarthatod sorozatban a toroket, mondjuk tuz sebzessel. Hogy egy kis anyagi hasznod is legyen, a sebzes csuszkat hagyd maximumon.
Btw: A kereskedok lemeszarlasaval sokkal boldogabba lehetne tenni Skyrimet. Olyan arcatlan arressel dolgoznak, hogy idonkent kedvem tamad tuzgolyokkal fizetni.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

UUUU
Öreg vedd már észre, hogy másoknak is lehet véleménye.

Molnibalage
Én most 28 vagy 29. szintû vagyok és fagylehelletes sárkány is meg tudott még fektetni tegnap, pedig alapból van rá ellenállás, nord karakterem van. A tûzlehellõs sárkány meg aztán tényleg. Társ nélkül teljesen esélytelen vagy. Valaki szerint könnyû? Toljam master sziten társ nélkül. A 7000 lépcsõn soha nem értem volna fel csak jó sok sidequest után mert a macik leverése sem megy...

yesname
Hááát. Azt mondani erre, hogy akciójáték az nem ízlések és pofonok kérdése, hanem oltári nagy baromság. Bocs, de ez kivertek nálam a biztosítékot pont tõled, akit hozzáértõnek gondolok.
Fõleg éppen egy inkább akció RPG-t helyezve elé. A történet linearitása, a világ nyitottsága/zártsága, a lehetõségek (alkémia, tárgyak, harci módok, stratégiák) mértéke nem szubjektív dolog.
Itt masteron rendesen (legalábbis még ezen a szinten) meg kell gondolni, hogy milyen mérgeket, italokat, tekercseket használok a enemyk/bossok ellen stb. Önmagában ez is sokat számít.
W2-ben ha letelt az idõ, megittam a fecskémet, aztán mehetett az agyatlan hent. Nem volt szükségem semmire. Szintén hard fokozaton... Nem beszélve, hogy 2. fejezet második felétõl a hard is olyan volt, mint az easy. Bár itt is ez lesz a helyzet, ahogy olvasom másoktól 😞
Szóval nem mondom, hogy neked jobban tetszett a W2 vagy bármi más, de ekkora hülyeséget mondani: "Ez akció játék lett rpg elemekkel"
De tudod mit, a Planescape Torment is akciójáték RPG elemekkel, mert csapkodni kell a fegyverekkel meg varázsolgatni. Igazi hent volt abban is, jöttek tömegével a patkányok éás egyéb enemyk.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Fantusz
Mágussal el lehet messzire repíteni a csontvázat.
Jégtüske, villám (csak arra figyelj, hogy ne támadásnak véljék az NPC-k)

Fpocok
De nekem onnan is tûnt már el. A tér közepérõl. Elõször visszanõtt a bõre, legközelebbre meg már eltûnt.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Szerintem azért tûnnek le mert elfújja a szél õket... De a College udvaráról nem tudja kifújni 😊.

Fpocok
Nem tudom mitõl van, de egy idõ után eltûnnek. Van amelyik a következõ látogatásra, van amelyik a 10 után is ott van még. Volt olyan is, hogy visszanõtt a bõr a csontvázra lol...

Parasite Eve 2, best game EVER!

Ezeket a sárkányhullákat el lehet valahogy tüntetni? elég lehangoló hogy a Winterholi College-ben 3 sárkánycsonthaltmot fújdolgál a szél, mintha levelek lennének + winterholdban is be van akadva 1nek a szárnya a Jarl házának sarkába.