30713
TES
  • IXEMGabeo
    igen Markarth nagyon jó és a bányás küldetés egyik etalon:D Eola féle pap feláldozósdi is tetszett, meg amikor szegény Eltrysnek kellett gyűjteni infót
  • Ragnar360
    jó kis képek - lál, segitönek is csinaltal Dragonarmort ?
    (egyébként te is irtad, h nem csinalod a smithing vagy vmi ilyesmi, nem?)
  • IXEMGabeo
    tudom Helgentől van délre, de az az eleje óta jelölve van:)

akkor tulajdonképpen Markarth city, Whiterun és Solitude a legérdekesebb városok...

Windhelm hihetetlen fos:) ilyen üres, kevés emberrel teli erődöt sosem láttam még, van egy kocsma középen van 5-6 ház kb:D, egy nagy terem a király lakhelye és a barakk azt ennyi:) havazik, havazik és semmi más:)
  • Ragnar360
    tudtok ajánlani, jó followert nkem - jelenleg thievesként tolom a guildbe, elsö missziot most adtam le - nemtudom eldönteni azt se mondjuk, hogy maradjak e addig, mig befejezem a klánt, vagyis hát ameddig lehetséges viszonylag Riftenben maradni, vagy menjek Whindhelmbe stb stb.

visszatérve a segítőkre, e.wikin végigovlastam az összeset, majdnem mindhez volt leírás, h mit hogy csinál

leírás alapján az egyik legerősebb itt riftenbe az arcane varázsló faszi - ez mennyire passzolna hozzám ?

igazabol, nyilas, tőrös, lopakodosnak mégjobban örülnék, de abból nemtudok jót, mivel soknál azért nem volt részletes jellemzés, vagy csak az volt megemlitve hogy hol van és hogy warrior, mage, vagy thieve - 3 kategória van ugye
  • Kly
    Bár még nem jártam minden városban, nekem Solitude és Markath a két kedvencem, mindkettő a szívemhez nőtt :)
  • Molnibalage
    Még tegnap ígértem. Árnyékok high felbontásban. Ez is bőven szép.

• gabo91
    én még nem jártam solitude-ben, viszont [spoiler] beálltam a felkelőkhöz. Be fognak engedni solitude-be vagy bukom az ottani küldetéseket? és elindult whiterun -ért a harc, már nem is tudok a városba teleportálni. Companions-al mi lesz? elfoglaljuk várost ugyanúgy leadhatom a küldetésemet oda?
  • CamelX
    Solitude tán a leglátványosabb kívülről nézve :) persze ha a természeti adottságok és az urbanizáció bejövős neked
  • Fantusz
    Soltitude inkább az imperial legio bázisa, nem csúnya, de nekem valamiért nem tetszett.
    Igazi erődítmény, látványos, de képtelen felépítéssel.

Dawnstar egy zord környezetben fekvő település, nem igazán hasonlít városrta, mint ahogy Wintehold sem.
    Itt talán a legérdekesebb a "múzeum", amit egy Mythic Dawn leszármazott vezet, s ad küldetéseket, már ott kell lenni nálad egy levélnek, hogy látogad meg. Jah, és pofozkodtam egy norddal - ezeknek az északiaknak mániájuk, ha lepofozod, szivesen lesz a kisérőd, ha nincs társad.

Falkreath sem egy tipikus város, bár legalább az éghajlata nem zord.
    A lakói is elég zordaknak tűnnek, azért küldetéseket adnak (poént meg nem akarok lelőni)
    Tulajdonképpen ide úgy a legegyszerűbb eljutni, ha a játék kezdetekor nem Whiterunba indulsz, hanem ide, egy határmenti település, ami eléggé kiesik az útból.

• IXEMGabeo
    óó nekem az a célom, hogy minden egyes küldetést megcsináljak:D, mindenkihez belépek és lenyomok mindent a fejlődés érdekében...ha fekete jelek vannak a térképen azok is felfedezésre várnak:)

már a GTA-akkal is így voltam...nem az öldöklés érdekelt főként, hanem a küldetések és a teljes térkép bejárása
  • grebber
    Most jutottam el nem tudom mi célból a tolvajok céhéhez.Lopni kell de kaszabolni is rendesen mert minden mercenary tag rámtámad az adott résznél.
    És szokás szerint amikor jól irtom őket szeretek nem menteni azt kezdhetem újból mert kinyirtak :(
  • IXEMGabeo
    még Whiterun eskü a legkulturáltabb hely...nekem eddig az jött be a legjobban. Markarth volt a leglátványosabb bár eddig 3 nagyvárost jártam meg:D
  • Ironman2
    Ja.Megtaláltam a fazont nappal a piacon,akinél csatlakozni kell.Rögtön adott is egy tolvajos küldetést
  • Ironman2
    Ott van a varázslóképző iskola.DDD De tényleg
  • Molnibalage
    Őszintén szólva annyi küldivel nyomták tele a játékot, hogy egy végigjátszás alatt nincs értelme megcsinálni az összeset. Töredéként csináltam meg és lassan 50. szintű vagyok. Egy városban még mindig be se tettem a lában, több faluba sem, de Dawnstarba is csak beugrottam, mert a játék elej óta ott volt a kezembe a múzeumi meghívó...
  • Molnibalage
    Óriásölésre meg nem is emlékszem. Mondjuk a compainonos küldiket ott hagytam abba, mikor vezérként megkértek, hogy egy nyamvadt fehér farkast verjek agyon Markhartban...
  • PiszkosFred
    Bar nem, a csajt aki ott dolgozik, maskent hivjak. Akkor a fickotol kaphattal vagyont, nem a csajt nyultad le, majd nyirtad ki. :)
  • Molnibalage
    Én is ettől féltem, de nem. Megvan az asszony. :)
  • PiszkosFred
    Sajnos ozvegy lettel. A futar az asszonytol orokolt vagyont hozta.
  • Fantusz
    Severio Pelagia farmja Whiterun közelében van, ott ölte Alea, Ria és Farkas a giantot, amikor először a közelébe értél.
    Az üzenetből kiderül, hogy Skyrimben szigorú az adózás: örököltél 100 aranyat, de csak 90et kaptál, 10 az adó :-)
  • PiszkosFred
    A Patkanyut egy menedek a sopredeknek, sok csavargo es gyilkos huzza meg ott magat, akar napokra, akar elete vegeig. A torveny keze nem er el oda, igaz, torveny meg Riften... szoval a Tolvajok Varosaban maskent mukodnek a dolgok. Akik megtamadtak, csak idiota csavargok, ne foglalkozz veluk. Nem kar ertuk. A Tolvajok Ceha bentebb lesz, a csatornarendszer kozepen.
  • IXEMGabeo
    Falkreathről mit tudnátok nekem mondani?:) és Dawnstarről? erre a 2 nagyobb városra kíváncsi lennék:)

Solitude-ot már elképzeltem az a varázslók hazája gondolom:D
  • Fantusz
    Már a városba lépve megállít egy "jóarc" aztán érdemes benézni a kocsmába, ott is adnak néhány megbízást.
    Kóborolni picit a városban, a piacon, a kikötőben, itt is jön néhány feladat.
  • IXEMGabeo
    én arra még pont nem jártam, de Aventinus miatt oda fogom venni az irányt...
  • Ironman2
    Ja.De miért támadnak meg a csatornában?
  • IXEMGabeo
    ilyen durva az a Riften?
  • Molnibalage
    Pont ezt érzem. Mikor megérkeztem Solitudba, akkor legszívesebben a fél várost ott helyben kardélre hánytam volna. Kicsit nagy szórással dolgozik az "igazságszolgáltatás".

Persze a Stormcloak féle duma helyenlént meg picit olyan, amire szép világunkba azt mondanák, hogy "tubró", "rasszista" és egyebek. Nyugodt hely ez a Skyrim no...

Más. Egy futár hozott egy tök lényegtelennek tűnő üzenetet, hogy Pelegia mittomén ki meghalt és örököltem valami kemény 10 aranyat. Van valami jelentősége?
  • Ironman2
    Lementem a Ratwayba Riftenben,hogy megkeressem a fickót akinél csatlakozok a Thieves Guildhoz,erre megtámadnak,és még a társamat is megölték.DD
  • IXEMGabeo
    ennyi, ha lesz ilyen és, aki csak világos oldalon szeretné végigvinni annak majd szólunk:)

jó ez a kettős szerep:) van, hogy adakozok 1 aranyat a koldusnak, ugyanakkor olyan is volt, amikor Markarth city őrt öltem meg, papot áldoztam fel, ez a valamit valamiért elve:D
  • IXEMGabeo
    igen, na ez jó hír...bár mostmár LEGO Harry Potter és Karib tenger kalózai meg a Star Wars számítógépen inkább ezeket ismerik nemde?:D
  • Fantusz
    Alacsony szinten az ellenfeleid is gyengébbek.

A polgárháború érdekel legkevésbé a játékban őket még a sárkányok is beelőzik.
    Részigazságok vannak mindkét oldalon, egyik félre sem lehet rámondani, hogy ők a jók, a másik meg a gonosz - ezzel nincs is gond, az életben is így van.

A hóhér bakója alól kiszabadulva elég nehéz az Imperial légióért lelkesedni, a Viharköpenyesek meg egy szedett-vedett bagázsnak tűnnek, s nem igazán kedvelik a többi fajt.
    Persze, mikor már ott tart a játékos, hogy nem tud mást csinálni, beáll valamelyik oldalra, pedig tudja, hogy az egyik kutya, másik eb :-)
  • PiszkosFred
    De, azt igen, azt az 1.2 okozta, azt orvosolni fogjak, az tul nagy visszhangot kapott.
  • whisper
    Nekem az tetszik ,hogy lvl 40 vagyok és még nem álltam be egyik odalra se. Se a harcosokhoz. Mivel 2 kezes fegyveres vámpír lovag vagyok hp-ra meg mágiára gyúrva restoból jön stamina így a mágusos questeket elkezdtem éppen hogy csak! fő questhez meg közöm nincs még és még fele térkép megvan. Ahhoz képest ,hogy 39-en végig vertem előző karival masteren a fő vonalat most 40-en még sehol sem vagyok! 8)) Jó ez a game 8)
  • whisper
    Itt kint Angliába olyan modellező botlok vannak ,hogy bepisilsz. a biciklitől a második VH-s löveg vonatokig amik 1-2-esek és kivannak állítva a kirakatba plusz nem beszélve a warhammer terepasztalozásról! 8))
  • Molnibalage
    Tehát a rezisztancia bugot nem?

Más. Szar dolog ez a polgárháború, egyol oldalhoz csatalkozva sem vidámság a dolog.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az viszont vicces, hogy mivel egyből a játék elejéb ballaghattam volna a felkelőkhöz, akkor megszakadtam volna, hogy megcsináljam a questeket. A koronás quest 3 dragur lordja még +20 szintűként is vicces lett volna...
  • Fantusz
    Az általános iskolában volt modellező szakkörünk.
    Hatalmas élmény volt, amikor a megépített "modell" végre repülhetett, s repült is.
    Az idézőjel azért van, mert ezek a modellek nem valaminek az utánzatai voltak, ezeket repülésre tervezték, egy 50 méteres damillal húztuk fel, aztán elvileg körbe-körbe repült, gyakorlatilag a légáramlatoktól függően esetenként "világgá is ment".
    Az MHSZ támogatásával ingyér kaptuk a félkész modelleket, s szépen összebarkácsoltuk. - nekem soha nem volt LEGO-m, helyette volt Papirusz, Pajtás, Fecske, Gólya, Balsa

Mostanság már alig-alig van normális modellező, vagy barkácsbolt, ahol lehetne ilyen modellekhez cuccot szerezni, s valami irdatlan összegekbe kerülne egyetlen megépítése.
  • xblades
    Na itthon én is kipróbáltam hogy meg nézem a külső területet, de hálisten engem a láthatatlan fal megállított és nem engedett tovább mint őt, pedig a Tcl kód is be volt kapcsolva( csak a tfc segített de így meg törlődik a terület nagy része).

De az tényleg látszik hogy nem teljes sajnos.
    pl. Morrowind-be egy átjáró szurdok is van (persze láthatatlan fallal):

A háttérben már látszik a központi sziget:

Amiről a tűzhányó (gondolom én mert azzal nem játszottam) már hiányzik:

És ha oda mész bizony látszik hogy itt valami hiányzik, ami ha megnyitnánk a területet elég lehangoló lenne:

Ha nincs lezárva a főcella pótolni lehet, de a fallout-ból kiindulva ez nem valószinű.
  • francois
    Egyébként ezt szerepjátékos célzattal írtam, mivel többeknél láttam, hogy játékbeli hatásoktól függetlenül igyekeznek pozitív vagy legalábbis morálisan elfogadható módon cselekedni, azért gondoltam, hogy szólok, mert talán az az egyik, ami úgy megkérdőjelezhető. Korábban különben írtam, hogy nálam minden ami küldetés végigviszem, tök mindegy milyen áron.
  • Dobronski
    elegem van a dungeonokból... uncsik.
  • whisper
    Tudják mi az a LEGO mert most olvastam nem rég ,hogy a LEGO az egyetlen egy Cég ami a válság alatt is bevétel növekedést tudott produkálni 8)) SZóval a LEGO köszi jól van 8))