The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
FNV-t nagyon jól összerakták ilyen szempontból. Obsidian nagyon a frakciók és köztük lévõ kapcsolatok kidolgozására ment rá. De tegyük hozzá nekik erre volt idejük rendesen, hiszen grafikai elemek, obejktumok, engine tulajdonképpen készen volt. "Csak" a sztorit és a hátteret kellett felépíteni nekik.
Mellékesen én már több questtel találkoztam Skyrimben, ahol igenis tõlem függött mi lesz, nem csak szemlélõ voltam és választanom kellett. Volt olyan is aminek az eredménye megjelent máshol. Mélységében és összetettségében viszont messze van az FNV-tõl, ez tény. Itt majdnem teljesen szeparáltak egymástól a frakciók. (Azért vannak kapcsolatok köztük, mint említettem és ezek vissza is köszönnek.)
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
A céhes küldik szintén gyengék lettek még az oblivionhoz képest is.
Sajnos a srácok leragadtak a Morowindnél pedig azóta már jöttek ki storyban példamutató játékok abból a szempontból hogy ne legyen ennyire csö minden föszál / minimum legyen már hatása, következménye a döntéseinknek ha nem is olyan szinten mint egy witcherben mert olyan történeti mélységet senki se vár egy TES epizodtól / a játékaikban.
Addiktivitást ad a hatalmas bejárható terület és a rengeteg küldetés némelyik gyengébb de a többség érdekes.
Maga a játék 9/10 nálam mert a szokásos open/sandbox rpg-és elemek benne vannak mint az elözõ két részben de sajnos többnyire ugyan azok a hibák is.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
de hát... tényleg zseniális könyv, egy olyan fõszereplõvel, akit még mai napig nem tudom belõni minek kéne nevezni - anti hõs valamiféle hõsiességet igényel, nem pedig azt, h mindenkinek sokkal rosszabbá tegye az illetõ az életét, de a másik verzió is messze van a valóságtól... <#hawaii>#hawaii>
"The trees move. Do you not see it?"
Találhatsz ilyen könyveket a kalandozásaid során is, de az a biztos, ha megvásárolod varázslóktól.
Már az elsõ faluban vehetsz ilyen könyveket a "szatóscstól", Whiterunban Farangar a mágus (a fõküldetés hozzá visz)
"el kell olvasni a könyvet", s a benne lévõ varázslatot megtanultad
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
A legerõsebb varázslatokat meg a mágusok céhénél tudod beszerezni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A G4-et meg sem vettem a kritikák és a preview videók után. Volt helyette Risen. Szép volt, jó volt, de rohadtul nem emlékszem már az egészre. A G2-re mai napig. Borotvaélesen.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Legend of the seeker igencsak elrontott adaptációja az eredeti mûnek. Elvben a 10 részes sorozatnak csak az elsõ részét dolgozták fel, mégis egy halom történés van a késõbbiekbõl is. Inkább a könyveket olvasd el: Terry Goodkind: Az Igazság Kardja...
Magyarul az elsõ rész két kötetben, a továbbiak 3-3 kötetben jelentek meg.
ON
Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mert ha sok akkor hagyom inkább az egészet és elkezdem megint a Nehrimet.
2. A Fallout New vegasnak van a DAo hoz hasonló ágyazotsága nem olyan mély de 2 év alat teljesen jó ahol a questek hathatnak egymásra. Itt ilyen nem volt eddig. Gyönyörûen megcsinálták, tényleg él, az utóbbi 20 év egyik legjobb játéka de nem igazi rpg. Felszínen sok mindent tettek bele de a mélység az hiányzik nagyon egymástól független questek, láncolatok, semmivel se jobb mint az Oblivion volt. ASz oblivion egyik nagy hibája szintén ez volt. De nekem speciel több emlékezetes quest élmény köt az oblihoz mint ehhez eddig. Szépek szépek. Egyszerûen annyi hogy egyetértek Psychedelic ebben. Nem nincsenek benne jó storyk vagy valami. Mindössze minden quest lineáris. Eddig legalábbis. Sok helyen csak szemlélõje voltam az eseményeknek, minden rajtam kívül történik. Sokkal inkább mint a witcherben. Ennyi ez egy vélemény. Már csak arra vagyok kiváncsi a speechcraftnak van e olyan hatása mint a DAo. ban hogy több párbeszéd elemet megnyit és bõvülnek a lehetõségek vagy csak az is felszín és az eladáson kívül nincs igazi hatása. De egy szóval nem írtam hogy rossz! És nem is vártam egy konzolportól tulajdonképpen többet. Sõt. De azért legalább az oblivion pár ötletes story elemét megtarthatták volna ha már igazából nem sok mindent vettek át a Fallout new vegas beágyazásából.
(Úgy, hogy a G1 történetét csak olvastam, az 1. részt késõbb toltam végig. Mondjuk a TES IV-et sem toltam végig. Lehet, hogy kelle. Csak honnan lopjak rá idõt...?)
Akciójáték....az a God of War, vagy a Prince of Persia.
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Btw: A kereskedok lemeszarlasaval sokkal boldogabba lehetne tenni Skyrimet. Olyan arcatlan arressel dolgoznak, hogy idonkent kedvem tamad tuzgolyokkal fizetni.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Fõleg éppen egy inkább akció RPG-t helyezve elé. A történet linearitása, a világ nyitottsága/zártsága, a lehetõségek (alkémia, tárgyak, harci módok, stratégiák) mértéke nem szubjektív dolog.
Itt masteron rendesen (legalábbis még ezen a szinten) meg kell gondolni, hogy milyen mérgeket, italokat, tekercseket használok a enemyk/bossok ellen stb. Önmagában ez is sokat számít.
W2-ben ha letelt az idõ, megittam a fecskémet, aztán mehetett az agyatlan hent. Nem volt szükségem semmire. Szintén hard fokozaton... Nem beszélve, hogy 2. fejezet második felétõl a hard is olyan volt, mint az easy. Bár itt is ez lesz a helyzet, ahogy olvasom másoktól 😞
Szóval nem mondom, hogy neked jobban tetszett a W2 vagy bármi más, de ekkora hülyeséget mondani: "Ez akció játék lett rpg elemekkel"
De tudod mit, a Planescape Torment is akciójáték RPG elemekkel, mert csapkodni kell a fegyverekkel meg varázsolgatni. Igazi hent volt abban is, jöttek tömegével a patkányok éás egyéb enemyk.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Jégtüske, villám (csak arra figyelj, hogy ne támadásnak véljék az NPC-k)
Parasite Eve 2, best game EVER!
Parasite Eve 2, best game EVER!