30713
TES
  • plu604
    Amit kihagytam (mielőtt tovább flamelnénk a harc nélkül boldoguláson): nem azt mondom hogy végig lehet vinni a játékot 0 killel, hanem hogy igenis "VAN NYOMA" a harc nélkül boldogulásnak. Nem mintha kifejezetten ez lett volna a mondandóm lényege, sokkal inkább az, hogy hagyjuk a kinek-mennyire-tetszik-vagy-mennyire-nem témát. Előjött már ez hatvanszor a topic indulása óta. Vannak hibái, akinek nem tetszenek, ne játsszon vele. pont.
  • Micsu
    most jöhetsz ezzel a videóval, new vegasba sok küldetést tényleg megoldhattál úgy hogy nem kellett gyilkolni, beszédben opció főleg ha magas volt a speeched itt ritkábban tapasztaltam jóval
  • jarlaxxe
    De pussy a gyerek...
  • SzirmosSzisza
    "I got a pacifist to level 11 but just got bored of the fact that I pretty much was forced to indirectly kill certain things via fury or leading them into traps in order to complete important parts of certain quest lines. Granted, I have 0's down the combat stats but I still was indirectly (directly) the cause of several npc deaths. That's not very pacifist.
    Why is it that you can't use illusion magic on undead/automotons until illusion level 100? You mean to tell me that I can cast fear, calm, or fury on any humanoid or animal in the game (creatures that potentially have free will) but a stupid undead or robot is impossible to trick? On top of that, I can sneak right up behind a dragur who is holding onto an important stone tablet or necklace or dagger or what-have-you, but I can't just grab the item off him and make a mad dash for the door?
    Basically, the pacifistic character ended up being so unimmersive for me that I couldn't play it. For a game that allows you to do damn near anything you want, it sure doesn't want you to not kill shit. My next guy was a spellsword/conjurer that I found to be much more entertaining."
  • plu604
    "Nyoma sincs benne ami FNV-be van hogy harc nélkül is tudsz boldogulni..."
    Hmmm, let's see...

(ha elszúrtam volna a videó beillesztést, itt a link.

Megértettük, tetszik neked is valamennyire, de nem az igazi, szerintem elég is lesz. A te véleményed is olyan mint a segglyuk. Van-van, csak minket nem érdekel. :)
  • steeldriver
    na, közben megoldódott, véletlenül rámentettem egyet autosave-el ahogy visszamentem egy korábbi részre (hátha az megoldja a problémát)
    Igaz már vagy egy órája kerestem hozzá megoldást a neten vagy parancsot (de hanggal kapcsolatban nincs is semmi)

Ugy tűnik pont mentés közben történhetett valami a hanggal amit csak egy + rámentés/betöltés old meg
  • steeldriver
    Üdv

Olyannal már találkozott valaki hogy mentés után elnémul a hang, és csak a menüben/inventoryban szól? mi lehet erre a megoldás? A legutóbbi mentéstől nem akarom folytatni mert az meg jóval visszább van..
  • Calver
    íme egy teljes lista a modderekről
    (hosszú, de sírtam az arcokon a röhögéstől, főleg a "sexy mudcrab-en" )

• SzirmosSzisza
    Nem, az első a nude mod volt :D
  • SaGa
    Tessék végre felfogni, hogy a Bethesda egy nyílt világot ad a játékosok alá. Ha rpg-s vagy, akkor kijátszod úgy, hogy magad emelsz magad elé korlátokat, nem a szigorú DM (Bethesda programozó) fog terelgetni az úton. Ha meg Vér Pistike vagy, akkor felkovácsolod magad százra és annak örülsz, hogy lefújod a sárkányt az égből.

Az exploit lehetőségek pont azért vannak benne, mert a játékos közösség túlnyomó része ezt akarja. ha megnézed a modokat, a legelsők rögtön a játékot könnyítő, minél magasabb szint elérését lehetővé tevő modok voltak. Az Oblivionnál, Fallout 3-nál, minden erre a motorra épült játéknál. Senki sem kényszerít, hogy kihasználd. Ha megteszed, akkor meg ne itt sírj miatta.
    Azt sem értem, aki azzal jön: már 20 órát beleöltem, nem kezdem újra... Ha "beleölted", akkor miért játszol vele? Arról szól, hogy a magad örömére foglalkozz a játékkal. Ha az erre fordított idő "beleölt", akkor sokkal értelmesebben is tölthetted volna.
  • SzirmosSzisza
    Nem loptál el valamit véletlen ? Esetleg bántottál 1 csirkét ? :D
  • SaGa
    A kovácsnál a vas és acéldarabok felhasználhatók, ha az elején, a sárkány elől menekülve az imperial katonát követeted. Ha a stormcloack-ot, akkor nem...
    A műhely asztalán lévő fegyverek mindenképp tiltott kategória...
  • Laza
    Én QD Inventory-t használok, teljesen jó:
  • Although
    Egyébként hogy meglepő legyen ha ezeket a szempontokat meg pár mást számolok akkor a Dragon Age 2 is jobb rpg mint a Skyrim. Ettől függetlenül ez még az év játéka és szuper. Csak sokan azt vártuk végre tényleg mai szinten megismétli a Bethesda amit anno a Morrowindel csinált. De ez tisztán teljesen akció alapú játék. Nyoma sincs benne ami FNV-be van hogy harc nélkül is tudsz boldogulni pl. Nekem is tetszik mint játék és megérte a pénzt csak hamar meg lehet unni szerintem és ez baj.
  • Although
    Te ha gondolod írhatsz a kis összefoglalómra is valamit mi az amit nem jól láttok.
  • Calver
    ne aggódj, ez nem fogja visszatartani, legalábbis az alapján amit DA2 topicban művelt valaha.
  • Although
    De írhatók még párat.
  • Hegi90
    akkor lehet nem kéne vele foglalkozni?
  • Although
    Gyenge vagy nagyon sokkal jobban mint gondolnád. Keress már igazolást erre a conan vagy a DRagon Age origins, vagy a Fallout new vegas topicban...
  • Although
    Hosszú, de pár dolog.
    - Companionok ki vannak dolgozva mind a 6. igaz csak ennyi van.
    - Az NPc-k is jobban élnek, legalábbis szerintem mint itt. Itt talán a bárdok akik tényleg jók.
    - Ténylegesen létezik a charisma a questek főszál és sok mellékszál úgy lett megírva ha charismára mész, harc nélkül is boldogulsz az olyan extrákról nem beszélve mint ha magas a strenghted,etc az is ad beszéd opciót, és etc.
    - Ténylegesen felépített történet ami a cselekedeteid szerint változik van ugye 3 fő frakció meg vannak minor factionok ezeket tetszés szerint karaktertől függően és az általad játszott történetnek megfelelően, ahogy szeretnéd alakíthatod nem részletezem jobban de remélem érthető mire gondolok. Ez itt nincs szépen megcsinálták és tényleg változik a világ a helyzetnek megfelelően de alapvetően személője vagy főleg a dolgoknak. Legalábbis nekem kettőből kettő eddig ilyen volt.Ami még nem lenne baj, de ezt már ismerjük az Oblivionból Meg van írva előre és végig mész rajta. Ezt az FNV-be nem érzed ennyire mert párhuzamosság van és a döntéseidnek megfelelően törtödnek a már nem folytatható irányok, de csak utána. Arról nem is beszélve sokkal több lehetőség van benne.
    - Ez szubjektív mert tetszik a Skyrim szotri is de a FNV-nek jobb van. De ez mellékes.
    - Nincsenek baromságok benne, hogy a kovács nem tudja fejleszteni a fegyvereidet. Nem tudsz szuperhősé válni. Jól működik a tulajdonság rendszere. És már hardon sokkal nehezebb mint a Skyrim.
    A Skyrim egy remek alap de sokat kell még dolgozni rajta. Például ötletek korábban azt gondoltam a class rendszer nem működhet de egyszerűen muszály visszatenni kiküszöbölendő ezt a minden út nyitott vagy hogy mondjam tehát inaktívá kell tenni bizonyos skill részeket mert ez így gáz de nagyon. És van még pár ötletem már írtam a Bethesdának :D
  • Calver
    kifejtem én: Although hobbija, hogy frissen megjelent CRPG-k topicjába jár be sírni. mindig, minden frissen megjelent játéknál.
    és már mindenki rohadtul unja.
  • PiszkosFred
    Elobbre? FNV jo pelda? Kifejtened? Mert teny, hogy a FNV 6-7 darab tarsa ki lett dolgozva, szemben a Skyrim 30-40 felveheto tarssal, de ezen kivul? Mitol elobb a FNV?
  • Although
    Meg lehet ezt csinálni élőbbre is. A Fallout new vegas a példa rá. Sajnos a Bethesdások nem hülyék, tudják mit akar az emberek 98% megveszi azt ecseteli ogy milyen fasza páncélt tud csinálni milyen fasza ahogy lebaszom a fejét. És csak kevesen foglalkoznak azzal hogy még mindig nem akar a Bethesda igazi rpg-tcsinálni nem erre helyezi a hangsúlyt. Persze túlozni sem kell azért egyrészt a LA noire tudatommal egy lineáris játék pár óra történettel ez minimum 200+ mármint a Skyrim. És pl a bárdok már relatíve jól sikerültek.
    Egyébként milyen fokozaton játszol? Master alatt el sem érdemes indítani aki egy kicsit is gyakorlott már, ebben is volt pár negativ dolog de olyat amit te írsz nos nem. Masteren jól használják a dolgokat sec pec halott vagy ennyi. Lehetne jobb is kicsit furcsa volt hogy egy ősi nord szelem főboss hangot használ és a karim meg se rezdül de ez van. Hidd el a bethesda tudja mit csinál nem véletlen erre helyezik a hangsúlyt ebből van extra profit ami kell a prémiumok kifizetéséhez. Sajnos az rpgként jobb FNV feleennyit ha produkált.
  • gregtom6
    Tibor16, Piszkosfred, eszem ágában sincs trollkodni, nem azért vagyok itt, csak leírtam a véleményem.
    Ezenkívül, írtam, hogy a történetet és a földrészt érdekesnek találom, szóval 1 végigjátszást minimum megér.

Lehet am. az a baj, h L.A. Noirhoz képest minden élettelen, ez írta is valaki régebben, és látok benne rációt.
  • wedge31
    Pl Lord Stone is ad resistet.
  • tibor16
    szia,
    - akkor minek játszol vele?
    Úgy tudom, nem kötelező.
    Vagy csak el akarod az időd ütni azzal, hogy beírogatsz? Várod, hogy a játék helyett, összehozz itt egy jó kis flémet?
  • Fantusz
    - Faji tulajdonsággal lehet resisted (nord, dunmer, breton)
    - Aletation perkkel 30% resistet lehet összehozni
    - Otar maszk (heavy armor, 30% fire, 30% shock, 30% frost resistance)
  • gabo91
    Köszönöm szépen!
  • PiszkosFred
    Hat, meg nem keso uninstallalnod a jatekot, es a karacsonyi szunetre mast letolteni. Ha mar az elso fel ora alatt ennyire kiakadtal es ennyire utalod, ne kinozd magad feleslegesen.
  • Molnibalage
    Azok, akik önkorlátozással játszanak és nem használnak echantot, akkor az alkímiára mennek rá? Mert máshogy resistet nemigen lehet kapni...
  • Fantusz
    Lesser ward - mágia elleni pajzs varázslat működését szeretné megmutatni Tholdir.
  • gregtom6
    Miért, itt a nem küldetésben szereplő karakterek ki vannak dolgozva? xD
  • gabo91
    First lessons quest-nál elakadtam picit.
    Beszélgettem a diákokkal, meg a mesterrer.
    Rakott ki egy kis jelet, és azt írja "Listen to Toldfir" oké, naplóban is ennyit ír, figyelek figyelek de semmi se történik. Beszélni nem tudok vele mert elfoglalt. Viszont szerintem nekem kéne valami támadó varázslatot csinálni. Valami ilyesmit vettem ki a szavaiból, de ugye beszélni nem tudok már vele, meg azt írja hogy figyeljek.

Hogy van itt?
  • gregtom6
    Tudom, h nem Valve játék, csak egybeírtam vele. Nem kell belekötni.
  • gregtom6
    Ja, és ne mondja nekem, h az kicsit is reális, hogy a kisgyerek nekiáll ököllel ütni egy hozzá képest azért erős, páncélos, kardos, majdnem 2-es szintű harcost(de még a 40-es szintűt is biztos), ha megtámadják. Inkább menekülne egyből, nem csak akkor, ha már fél élete hiányzik.
    Vicc.
    És ugyanezek a bugok voltak már a motoruk Oblivionos változatában is, és azóta se a Falloutban, se a Skyrimban nem tökéletesítették.
  • JethroHUN
    Mi van?
  • JethroHUN
    Élettelenséget? viccel ugye? Az általad felsoroltakhoz képest sokat fejlődött ilyen téren. Sok animációt és scriptet kaptak az NPC, LA Noire? hogy az ottani világ él? A nem küldetésben szereplő karakterek ki sincsenek dolgozva, a LA Noire mióta Valve játék? beszél zöldségeket, Team Bondy stúdió csinálta, de Rockstar game amúgy.
  • gregtom6
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    megyünk a börtönök között, a cellás emberke megáll, meg a másik is, vagy 5 mp-ig néznek egymásra, és nem történik semmi. Pedig az fps-em jó.
    Másik: a nő jön fel a lépcsőn az első városban, a lépcső tetejére befagy. Akkor már kicsit felhúztam magam, nekiálltam lekardozni őket, úgyis vissza kell tölteni. Erre a gyerek (akivel jöttem), megáll, és bámul, amíg én a családját ölöm. Eltelik 4-5 mp, mire észbekap, h mi történik.

Csak a játék első városáig spoilereztem, az idáig látott bugokat írtam le.
  • JethroHUN
    Szép és jó... de egy problémája van Script extender kell hozzá!! Nem próbáltam, és nem is fogom, NVSE-vel a new vegas kb óránként fagyott, vagy 3-4 töltésenként... Skyrim pedig (nálam) soha nem fagyott ki, inkább görgetek minthogy instabil legyen :/
  • gregtom6
    Elkezdtem én is a játékot.
    Érdekesen kezdődik, és érdekes is...a történet.
    De maga a játék most is olyan élettelen, olyan bugos, olyan Bethesda. Még most se hiszem el, h tényleg ott vagyok, ugyanazt érzem, mint a Fallout 3, az Oblivion és a Morrowind játékokban. Ezt az élettelenséget. Olyan mű az egész.
    Nem hiszem el, h tényleg ott vagyok, elég csak ránéznem a játékra, és beugrik, h hopp, ez csak egy játék.
    A Valve játékokban elhiszem, h ott vagyok, azok élettel telibbek, mint ez. Pláne az L.A. Noir.

Ebből 1 dolog hiányzik, mégpedig az emberek mozgása, az a legélettelenebb. Nem olyan, mint az L.A. Noir, vagy a HL-ok telescriptelt emberei.

Am. érdekes játék, történet miatt megér egy végigjátszást, de a játékélmény azonos az eddigi Bethesda játékokkal...számomra.