30713
TES
-
ratgab #13728 Mi ebben a különleges? Vízinyúl, csodanyúl... Vagy az pók volt? -
ratgab #13727 Construction tool révén szerintem itt grandiózusabb modok is készülnek majd ebben biztos vagyok! -
#13726 Látott már valaki nyulat víz alatt szaladni?
-
ratgab #13725 Tényleg kulturáltan mondjátok a véleményeteket, ez szerintem igen dicséretes. Én csak azt mondom, hogy valószínűleg oka volt, hogy nincs pacifista hozzáállás a játékban és nem feltétlen a célcsoport miatt.
Kritika jó dolog, de szerintem itt modban is kivitelezhetetlen lesz, így ez a kritika nem viszi előre a dolgokat.
Igazatok van abban, hogy 1 feature-rel kevesebb van, de én mégis azt mondom ennek az az oka, hogy olyan zord és kemény a világ, hogy nem is illik ide a pacifizmus. Mikor egy országban polgárháború van, sárkányinvázióval tetézve, egy ősi gonosszal, korrupcióval, gyilkolászással és mindez helyi konfliktusokkal spékelve, akkor nem biztos, hogy a " ne lőj, beszéljük meg" hozzáállás szóba jöhet.
Én úgy érzem Skyrimben inkább az először lő, aztán kérdez hangulat van ebben a korszakban (lehet a fejlesztők is pont ezért hagyták ki a békés megoldásokat!).
Nem lehet, hogy nektek (nekünk, mert én is játszottam már nem 1 rpg-vel és én is simán eligazodok), azért egyszerű a játék, mert már van kellő tapasztalatunk rpg terén? Hogy már nem nagyon lehet újat mutatni? Nem rpg szempontból vannak itt problémák, hanem level 30 után nincs erősebb ellenfél. Ez tényleg hiba a Bethesda részéről! Ilyen szempontból az Oblivion szintezős megoldása és max szintje sokkal jobb megoldás volt!
Én is próbáltam az Age of Conan-t, sajnos nálam valamiért szaggatott. Ez volt a végzetének oka a gépeme. -
#13724 Én most pure mágust viszek Masteren, egyedül, segítőket rühellem,
szakmákat nem húzok.
Teljesen életképes, egy gond volt vanillában hogy az Impact perk
túl erős volt - fogtam moddal visszanerfeltem hogy csak 50% esélye
legyen a 'tántorgásnak'. Így már egy fokkal élvezhetőbb. -
Although #13723 Nem játszottam, játszok sokat vele eddig sok időm se volt. Szerintem egyébként a mágus vonalra adott skill rendszer talán elég bár kicsit szegényes az is de ok. A harcos skilleket pl megcsinálhatták volna legalább a DA2 szintre ágakkal ,stb. De mindegy. A conanos guildba, metacriticen és itt is egyre többen vannak akik érzik hogy valami nem kerek ezzel. hoyg közel se hozták ki belőle amit lehetett volna. Mindössze abba nem értek velük egyet hogy lesz sok modder aki javítja majd ezt elnézve a készülő módokat. Talán a német csapat majd felturbozza egy kicsit akik a Nehrimet csinálták azzal csak egy baj lesz németül adják ki elösszőr és úgy biztos nem fogom feltenni. -
#13722 Idegen a power train. Az első játékban még vettem anyagot, hogy kovácskodjak. Most gyakorlatilag csak hozott anyagból dolgozok, kiéve a steel páncél fejlesztés. Tehát saját páncél fejlesztésre vettem, de maga a skill fejlesztése gyúrtás csak talált anyaból van. Bőr, vas, minden így. Még így is piszok gyorsan megy fel. -
ratgab #13721 Érdekes. Korábban még arról volt szó, hogy mindkét kézbe flame varázslat és minden fekszik alszik 2 perc alatt... -
#13720 Azt, hogy mit nem csinálsz jól, neked kellene tudni, hosz már elég sok időt eltöltöttél a játékkal.
A mágia a legkönnyebben fejleszthető képességek közé tartozik, bármelyik varázshasználóval kezdesz, szinte azonnal megkapod a küldetést, hogy menj Winteholdba.
Ott lesznek a trénerek, akiktől a spell book-okat is megveheted.
Faralda már a bejárat előtt leszólít, ő a destruction master, tőle tranulhatsz pusztítómágiát.
Mellesleg, ha nem idegen tőled a powertrénelés, egy félreeső helyen idézel egy tűz elementált, és villámmal megtámadod (spark) - ez sem rosszabb, mint a vastőr gyártás.
A destruction a leggyengébb mágia iskola, egy-egy ellni közdelemre jó, de amikor többen támadnak...
Mágusnak pedig nem kötelező aktívan részt venni a harcokban.
Csatamágussal oké, hogy harcolsz, de neki a mágia inkább kiegészítő képesség, kivéve az idézést.
S itt lehet a te problámád: az idézés mellé a destruction fölösleges, főleg azért mert nem bírod manával.
Gyenge destro spellekre elpazarolni a manát, s ha újabb lényt kellene idézni, nincs miből - öngyilkosság.
Nem rosszabb a mágus, mint egy harcos, vagy az íjász, csak máshogy kell vele játszani.
A problámád abból van, hogy akaratlanul is harcost kezdél ismét tápolni. -
ratgab #13719 Ez a taktika nálam ott megbukik, hogy a harcosom max gyógyító varázslatot tol (idézés kizárva, társat viszek, de experten 2 ellenfél megeszi reggelire!) és esetenként clairvoyance-t, hogy sárkányfészkekhez könnyebben odataláljak.
Nehézpáncél+fegyveresharc+ idézés meg már nem harcos kategória, az már más. Tisztán harcosként nyomd, varázslat nélkül!
Elképzelem, hogy közelharcra gyúrok és látom magam előtt, ahogy a sárkányok szénné aláznak íjászkodás nélkül (tapasztalat, mert próbáltam expert szinten, adepten meg nem vagyok hajlandó játszani, mikor minden 1 csapásból kinyúlik.). Mellesleg nagyfegyveres harcról tapasztaltam ezt, meggyőzödésem, hogy egykezes fegyóval pajzssal hulla egyszerű lesz a játék. Pajzshoz baromi op perk-ek vannak szerintem (teljes mágiavisszaverés, hogy csak egyet említsek a nem kevés + védelem mellett) -
alyr2 #13718 Nekem 60 valamennyi a destru de itt mar kurva lassan halad..enchantom 34, Archmage robe van rajtam es tudok haladni csak spellekkel, nem vagom mi a problema ezzel. Dualcastos chainlightning vagy foűireball mindent visz eleg beloluk 3-4 es eddig minden fekszik..Melle meg vampir is vagyok mert az kicsit nehezit rajta..(ha nem tudok szivni 3-4 napig ) mert akkor okosan kell lopakodni nehogy kiszurjanak..es igy is elvezheto naggyabol -
ratgab #13717 Rare itemek: Erre nem gondoltam, de nagyon tetszik az ötlet! -
SuLtAN17 #13716 Nem arról van szó, hogy divat a fikázás, szerintem ő is én is és mások is itt abszolút kúlturált módon adjuk elő, és az építőjellegű kritika viszi előre a dolgokat szerintem. Persze én is úgy játszom, hogy harcos vagyok akkor Companion és nem vagyok se dark b-s se más, de pl van egy quest amihez kell csatlakozni a mágus guildhez akkor ez ne legyen. Ez szerintem egy tömeg rpg mindenkit próbál megcélozni aki 1-2 órát tud játszani az széttápolja magát azt ennyi, akinek 10-12 órája van az meg "lore"-kodik egész nap, de elárulom neked én se potit se encsát se bs-t nem használok és lvl 30-ra így is eszméletlen könnyű a dolog. Sajnos ez a Skyrim az új játékfejlesztési tendencia szüleménye márt, ahogy elbutították a wowot, úgy a TES is el kellett a Pistiknek. Ami nehezebb játék több észt és időt igényel (rpg-re gondolok) az pedig megbukik pl.: Age of Conan. Persze ott más gond is volt, de az átlagéletkor állítom 20+ volt :) -
SuLtAN17 #13715 Ebben igazad van mágust nem próbáltam nem vagyok egy távolról varázsló alkat :) Szóval lehet ott nagyobb nehézségek vannak az elején, de ahogy olvastam a 100% magicka csökkentő cuccok meg enchantok, azért ott is hamar elviszik a dolgot, nem véletlenül van balanced magic mód :) -
alyr2 #13714 Igen sajnos ő volt... -
steeldriver #13713 na, közbe látom van még két rab, ők már említik, de sokat nem tesznek a kiszabadulásuk érdekében..
érdekes,
+nézem hogy nem kell vacakolni a zárakkal, van két kar az ajtónyitásra, szóval kéne legyen valami célja így -
steeldriver #13712 Ezzel a növel létezik bármiféle interakció? azonkívül hogy azt mondogatja : "Hagyj békén" (majd nyugodtan visszafekszik aludni szénarakásra, figyelmen kívül hagyva hogy mennyit kínlódtam a zárral, a kiszabadítása érdekében)
(Northwatch keep fortress, ahol az egyik graymane fivért kell kiszabaditani, lehet hogy quest közben kellett volna?) -
#13711 Látom nem értesz. Mivel a játék elején nincs enchat hiába rakok manára elég hamar elfogy minden. Ekkor jön az íj, ha ez sem elég, akkor jön a közelharc.
Nem tudok varázslat perkeket tanulni, mert baszik fejlődni. Amikor csak lehet tűzvarázsolok és így lett félelemetesen magas, 21-es a destruction. Tanárral még nem futottam össze, de röjehes, hogy a visszafogott közelharc mellett is 30 felett van az egykezes és alig 20 felett a destrc.
Ja, ha meg önmegtartoztatóan akarsz játaszni, akkor a másug röhejesen versenyképtelen, mert annak esélye, hogy a páncélszetthez tartozó komoly destruction tápoló és/vagy erősítő elemet egyszerre találj = 0.
Úgyhogy most "csatamágus" vagyok. Egyszerűen tettem one hand és armor és block skillre is, mert anélkül sehova nem haladnék.
Fingom sincs, hogy egy mágus mikor lesz önálló, mert már bocsánat lehet, hogy enchanttal később tényleg isten lesz, csak addig segítővel is mindenki lever, mint vak a poharat... -
#13710 Igen. A kovácsolást pillanatok alatt fel lehet húzni és törpe vértben 200-300-as védelemmel nem sokat ütnek le. Ha meg gáz van, akkor ott a társ. Minimális mana gyúrással fire atrch. idézhető, ami még egy plusz cél. A legerősebb ellent addig ütöm, amíg mással van elfoglalva.
Amíg nincs mágihasználnó addig ezzel a taktikával úgy szét lehet ütni mindenkit, hogy ehaj...
Most 18. szintű vagyok, de még a mágia és íjászbalfaszkodásra kölött erőforássok mellett is meg ez. Akkor képzeld el, hogy csak közelharca gyúrsz... -
#13709 Ezért írtam, hogy ha nem is elzárni, de valami jelentős büntit lehetne rátenni.
Kovácsolásra szerintem az volna a megoldás, hogy lehessen potival, encsantolt cuccal még jobbat csinálni, ekkor készülhetnének "rare" itemek, vagy valami extra, de akkor ezekhez még kéne ezer más összetevő is (receptek elrejtve a könyvekben, elszórva dungeonok mélyén, akár több fejezetnyi könyvben, más-más helyeken). Mint anno diablo2-ben a horadric cube-os transmute-ok, rúnaszavak, sötöbö. De ezekhez az itemekhez mind 100+ BS kéne, de perkek nem feltétlen, max az arcane smithing.
Csak az a baj, hogy még így az alap BS-el is olyan OP cuccokat tudsz gyártani, ami teljesen feleslegessé teszi ezeket a rare itemeket. Vagy nerfeljék a mostani BS-t, vagy legyen kihívás a játék 30as lvl felett is :) -
ratgab #13708 "Hogy is van az a dwarf fortress-es kép?!": Bedugod a kislábujjad a fortressbe és már nem húzod ki többet... -
ratgab #13707 Elzárni szerintem fölösleges (amúgy esélye van egy encsantoló kovácsnak, csak igen kevés), hagyjuk meg a lehetőséget a Superman kedvelőknek is.
Ha már encsant, kovácsolás én azt hiányolom, hogy pénzért ezt nem tették elérhető szolgáltatássá. Jah és persze ha le lenne korlátozva mindkettő 100%-ra nem születnének op cuccok (Hogyan lehet egyébként tökéletesnél jobbat alkotni azt elmondja nekem valamki? Mert ugye a 101%-os kard már tökéletes +-os tulajdonképpen Ha meg nagyon belemagyarázunk, hogy az már egy új ötvözet, akkor meg nem kéne, hogy lehetséges legyen pl. akár egy kezdő kovácsnak ruhákkal és potival elérni azt. Ezzel a játéknehézség probléma is orvosolódna valamelyest szerintem.) -
#13706 Király, jól küldöd :)
Ha nem unalmas, akkor játssz, a játék lényege a szórakoztatás. Csak az én hülyeségem hogy beleunok egy karakterbe ha rájövök hogy hogyan kell vele aprítani. Már komolyan ott vagyok, hogy a leglehetetlenebb build-eket csinálom hogy szivassam magam, kitalálok nekik mindenféle elcseszett előtörténetet, hogy miért is ezen az úton indult el :)
Itt látszik hogy hülye wow kocka voltam, ahol HC raideket toltuk elsőkként, amikor még nehezek voltak az insták, és tényleg oda kellett figyelni mindenre :) Valamiért én a mazochista típusba tartozom, egy játék igenis legyen baromi nehéz, szinte lehetetlen, de ha én le tudom tolni, akkor én vagyok a király :)) Hogy is van az a dwarf fortress-es kép?! :) -
#13705 Dehát ha nem unalmas. 60as szintű vagyok jelenleg, ép könnyű páncélban íjjászkodok meg lopakodok. Mivel elég alacsony szinten vagyok belőlük, hát nem egyszerű... :D
És még mindig élvezetes a játék! Nemrég fejeztem be a tolvajos céh fő küldijeit, most a számlakönyveket hamisítgatom. És nekem is az összes shout megtalálása a cél. Rengeteg helyre még nem mentem be, van 2 város amit csak érintettem valami küldi okán.
Röviden: Nem feltétlenül könnyű viszont élvezetes még mindig. -
#13704 Pl encsant nyugodtan kizárhatná a kovácsolást. Ha mágus vagy, értesz a bűvöléshez, de nem fogsz 200 kilós páncélokat gyártani. Ugyanez vice-versa, ha nagydarab izmoktól dagadó kovács vagy, nem tudsz finom kezet igénylő bűvöléseket csinálni (itt jóformán nem is perkeket, hanem egész perk fákat el lehetne zárni egymástól).
Ugyanígy a nehéz páncél sem passzol épp a shadow warriorral, meg amúgy az egész sneak tree-vel. Szintén érdekes kombó a conjuration/restoration, ha oblivionból idézem a lényeket, elég furán hat, hogy gyógyítgatom magam (holy warlcok ftw).
Persze ne öljük meg a változatosságot, lehetne ezeket együtt tolni, csak valami büntetés nyugodtan mehetne rá. -
#13703 "Viszont, mivel az elején ez könnyű, akkor minak szarozzak a mágus léttel...?"
A mágus egy másik életpálya, de amit te próbálsz, a leírásodból itélve az nem mágus, hanem egy összvér karakter, ráadásul a legnehezebben tápolható "mindenes"
Mágussal semmi keresnivalód nincs a Chommanionsoknál, főleg nem alacsony szinten.
Túlerővel, létszámbeli fölénnyel szemben két lehetőséged lesz, az idézés, vagy az illusion.
Ezt már a kezdetkor el kellett volna döntened, melyik lesz a fő fejlesztési irány, s azt tápolni.
Az íj kétkezes fegyver, nem tudsz varázsolni, ha a kezedben van, így nem fejlődnek a skilljeid, perkek nélkül, alacsony skillel meg sebezni sem tudsz rendesen az íjjal, akkor minek?
(Faendal a megoldás, ha íjászkodni szeretnél)
Csatamágust szeretnél?
Öltözz páncélba, idézz egy elemetált, és egy kardot, vegyél magad mellé egy tankot, s indulhatsz a csatába.
Fejlődik az idézés, egykezes, és a páncél.
Lehetőleg minél hamarabb érd el a dremora lordok idézésének lehetőségét.
Természetesen nem ez az egyetlen lehetőséged a karaktered fejlesztésére, de "mindent játszó" mágussal szenvedni fogsz.
-
#13702 Félreértesz, nem azt mondtam hogy csinálj 5 karaktert, és csak akkor élvezhető a játék. Nem, ez csak az én hülyeségem, persze lehet egy karakterrel is felfedezni, csak sajnos a játék felépítéséből adódóan egy idő után unalmas lesz, mert egyszerűen túl erőssé válsz.
Én ezért várok valami izmosító modra, mert a játék eleje még csak-csak élvezhető nehézségű (főleg robe-os mágussal, na ott végre éreztem valami kihívást is), de utána az is könnyűvé válik :( -
ratgab #13701 *amúgy -
ratgab #13700 Egyedül az egymást kizáró perkeket nem értem, hogy hogy gondolod (elmagyaráznád?), amúg a többivel egyetértek! -
ratgab #13699 Közelharc könnyű? Én nem éreztem nagyfegyvere, nehézpáncélos nordomnál (no trainer, no enchant csak kovácsolás skill, amit exploit nélkül fejlesztettem). Mindez expert szinten. Többet halltam, mint haladtam. -
ratgab #13698 Beszélgetni nem is lehet, de azért időnként mondanak 1-2 mondatot ("utálom az ilyen barlangokat", "készülj, mert harc lesz", "azta de szép" típusú igaz nem túl bonyolult mondatokat mondanak, de ez is valami) Majd talán lesz olyan DLC, melyben életet lehelnek beléjük, ha más nem majd a modderek.
Azért FNV-ben se mondtak olyan sok mindent alapból. Egyetlen pozitívumok volt, hogy volt háttértörténetük, amely bizalmuk megszerzése után fedtek fel folyamatosan, majd ehhez kapcsolódva questeket adtak. Reméljük DLC-ben vagy Modban ezeket újra megkapjuk (januárban a modtools kiadásakor szerintem biztos lesz ilyen mod!) -
ratgab #13697 Karakterfejlesztésre: Ez szép és jó, hogy tudod, mit mire, de ez már korábban megszerzett tudást, rutint feltételez. Sokan ezzel a játékkal kezdik kóstolgatni az "rpg-ket". Szóval te magadból indulsz ki, mikor azt mondod, hogy könnyű fejleszteni (más kérdés, hogy én is tudom, de pl nekem a Neverwinter Nights 2 skilljei voltak bonyolultak, túl sok volt belőlük. Nem 1 rpg-vel játszottam már és mégis túl soknak találtam. És a tanulság, hogy nem bonyolult a rendszer az tény, de így legalább tudom, hogy mit csinálok, ugyanakkor azt is érzem, hogy hányféle egyéb útvonalon fejleszthetnék még és ez nagyon jót tesz a változatosságnak szerintem).
Unalmasságra: Ha nem ráveti magát az ember valamire és amikor szabadideje van azzal tolja, akkor nem lesz semmi unalmas. Egyszerűen be kell osztani, mással is játszani, mással is foglalkozni. -
#13696 Játszok, de ez lószart sem fejlődik, ahogy az íjászat sem, pedig elég rendes sebzést okoznak... -
ratgab #13695 *De ne gyertek itt nekem... -
ratgab #13694 "Mindennek lehetsz egyszerre a feje": Mondj már egy olyan RPG-t az utóbbi 5-8 évből, ahol nem így volt! De gyertek itt nekem 2000 előtti gamekkel, mert az az idő már elmúlt!
Kovácsolás, enchant op lett, ez nem is kérdés, de nem kötelező használni (akár egész végig hozzá se kell szagolnod). Olbivionban is lehettél op enchanttal, F3-ban is lehettél op sneakes sniper, FNV-ben szintén op a sneakes sniper, szóval minden játékban van ilyen feature. Aki kihasználja az meg magára vessen. -
ratgab #13693 Tudományos szintre emelitek ezt a dolgot, amit számítógépes játéknak nevezünk, azon belül pedig "rpg", "akciójáték" (kinek melyik kifejezés tetszik). Pedig az összes produktumnak 1 a lényege a szórakoztatás. Ha titeket nem szórakoztat, nem kapcsol ki, nem tudtok elmerülni benne, akkor nagyon egyszerűen uninstalláljátok a játékot. Nem kell szenvedni valamivel csak, mert Elder Scroll's.
No offense, de én azt látom a mai világban a játékszoftverek kapcsán, hogy divat a fikázás, csak mert valamit nem úgy készítettek el, ahogy a user elvárta. Sajnos az van, hogy nincs olyan dolog, ami mindenkinek tetszik. Ha nem tetszik valami töröljétek, nem kell itt sírni állandóan, hogy ilyen vagy olyan. Ha van alternatíva (FNV vagy netalán modolt Oblivion) játszatok azzal. Higyjétek el, hogy a saját életeteket is megkímélitek és minket is az állandó flame-től.
Rpg alapvető eleme a harc, erre ti olyan elemet vártok, aminek vagy nincs létjogosultsága (elég zord és kegyetlen világ ez a Skyrim, Nordok sem a kíméletességről híresek, szóval szerintem baromira nem hiányzik ide a pacifista hozzáállás), vagy csak a fejlesztők megfeledkeztek róla (tudják a Bethesdások, hogy mit csinálnak, átgondolták ők ezt a feature-t abban biztosak lehettek!), vagy csak simán elvetették az ötletet.
Ha jól emlékszem Oblivionnál se volt túl sok lehetőség pacifistának lenni (Mehrunes Dagon-t se beszélhetted le, hogy ugyan ne támadja már meg a fővárost), annyi meg van a Skyrimben is.
Egy dolog a lényeg: Élvezzétek a játékot (mert van rajta mit szerintem, én már csak a tájban el tudok gyönyörködni!), vagy töröljétek a francba, ha nem szórakoztat. -
bega82 #13692 Erre senki? Ez mi a fenétől van? Elolvasom a könyvet, és onnantól kezdve "beragadtam, semmit nem tudok csinálni, csak task managerből kilőni a cuccot! :S -
#13691 Biztos, hogy Faralda halt meg, nem valamylek csicska?
Master tréner csak egy van a játékban, Soltitude-ben van egy mágus, aki expert szint, de ha valóban kinyírattad Faraldát lesznek gondjaid.
Faralda nélkül nem lesz Destruction Ritual spell küldetésed, s ezt meg kell csinálnod, hogy master szintű spell bookokat tudj vásárolni.
(mellesleg az anomáliák ellen is jól jön a segítsége) -
#13690 casual vérpistimódszerrel: vegyél lovat, két kezes destruct skill külön külön rá indítva a pacira ha el fogy a mangíca , vagy mielőtt meghalna a paci állj le "T" 1 óra pihi (paci élet vissza tölt, magicka vissza tölt) és kezded elölről....
Profi ként: játsz és fejlődni fog.... -
#13689 Sok mindenben igazad van. De abban nem értek egyet, hogy csak akkor tudod élvezni a játékot, ha 5 karit indítasz. A játékban egy csomó cave van, shoutok csomó minden elrejtve, amik azért könyörögnek hogy fedezd fel őket. Ha állandóan újrakezded a legelejéről, sose fogod felfedezni mindet. Mert beléjuk unsz amikot 5ödik kariddal mész végig ugyanazokon.
Nem az a lényeg, hogy ugyanazokon a caveken menj végig 6 szor. Hanem, hogy egyszer menj végig de akkor mindegyiken, fedezd fel a teljes térképet. Úgy nem lehet felfedezni skyrimet, hogy mindig félbehagyod és újrakezded a nulláról. Ezzel csak a saját magaddal szúrsz ki, lefogadom, hogy a shoutok közül is csak a felét találtad meg, pedig az igazi élmény, amikor találsz egy kis elrejtett cavet aminek a végén shout is van. Ez az élmény, amikor barangolsz ebben a csodás világban és leszállsz a lovadról megpihenni és körülnézel. Nem az, hogy végigtolod 5 ször és sose jutsz el a rejtett helyekre. Egy karival sem kell übertápot csinálnod. Én ököllel megyek masteren és elég nehéz, de élvezem és felfedezem a térképet 100%osan mert élmény barangolni megcsinálni az összes side questet és megtalálni az összes shoutot.