The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
UH... Szoval "inditsd" es "allits" 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PiszkosFred
General egy teljesen szuzet. Indutsd el a jatekot, allitsd be mindent az optionsban es hajra.

Batmanci
Nem fogja hiányolni õket? Vagy gyárt másikat, aztán azt is összefirkálhatom?

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

SzirmosSzisza
Mehh, ez a lopakodás vs vérdíj vs õrök cucc nagyon gáz :/

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

PiszkosFred
Torold le a gameprefs.ini es a skyrim.ini-t fileokat. A Steam-Skyrim mappabol is, es a doku-user-mygames-stb mappabol is. (persze elotte csinalj roluk masolatot, ha atnevezed az is eleg). Ugy probald meg.

Batmanci
Persze, hogy raktam fel.
De azzal is nyomtam eddig.
3 órát volt kikapcsolva, és kampó.
Nem indul. Se moddal, se mod nélkül.
Az oprendszerrel kapcsolatban azt akarod mondani, hogy rendszert kell rakni minden második héten a Skyrim-nek?
Az azért igen furcsa lenne.
A mentést hova másoljam?
Ha uninstall van, azt nem törli.
Két mentésem van, és egyikkel sem megy. Sõt új játék sem.
Akkor csak megy a betöltõ kép, de 5 perc után leállítottam.
Unatkoztam.
Abban egyetértünk, hogy addig sem Skyrimezünk, de ezentúl mihez kezdek a sivár életemmel? Lemegyek az utcára nem megy a varázslás, ha szájon kapok valakit és visszaüt az fáj. A lopásról nem is beszélve.

annyi könyv van a jatekban, h bexarás...nem semmi volt ezt se összedobniuk - mar unom felvenni öket 😊 igyis csak azt veszem fel, ami cimröl eredeksnek tünik - annyi side/misc questem lett most h csak na.
könyvek is adtak jopárat és még cska Whiterunba vagyok - odabaszós😊

ti hogy vagytok a könyvekkel ?

ps: Companionos fönök merre van whiterunba, az egesz kastélyba se talalom, ami az is akkora h könnyü elveszni benne:p

Lydiat magam akartam ma tobbszor megolni. Azt hittem a macskaknak van kulonleges erzekuk hozza, hogy utban legyenek, de Lidi uberel mindent es mindenkit. Hiaba hagyom hatra, rendszeresen a legrosszabb pillanatban ront be a szituaciokba, hogy o kapja a varazslataim nagy reszet, es a testevel fedezze az ellenseget. Talan Labyrintianban van egy idozitett ajto, ami csak par masodpercig van nyitva. Mire azon atimadkoztam...

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Modokat raktál fel?
Csak mert el tudja Baszarinteni a játékot. Az op rendszerrõl nem is beszélve.
Szerintem a legbiztosabb ha a mentésedet kimásolod és reinstal.
Én ilyenkor azzal vigasztalom magamat hogy legalább addig sem játszok
Batmanci
Kikapcsoltam a gépet.
Hazajöttem, bekapcsoltam. Elindítottam a játékot, Bethesda, Menü, katt a kontinjú, felvillan a betöltõ, majd lelép, mint kurva a sezlonyról.
Soha többé nem tudtam elindítani. Fél órája baszakszom vele, és semmi.
Drivert cseréltem, reinstall is volt. DirectX is, ablakban is, mentés csere, load más mentés. Semmi.
Idõzáras lenne?
Megveszed, játszol egy hetet, 'oszt kapufa?
Minden más játék, ugyanarról a meghajtóról mükszik. Steam-es is.
Most mi van? Fussunk?

nem szoltam, sorry😊

IJIazz
Én is ezt kérdeztem magamtól, amikor szembesültem vele 😄D

Calver
úristen... Sam Guevenne... hogy a fenébe nem vágtam én ezt le kapásból? <#idiota>

"The trees move. Do you not see it?"

PiszkosFred
Amit hallottal, az nem sarkanytol jott - bar a hang termeszete azonos eredetu 😊 Meglatod, ha folytatod a jatekot.

... (nemtudom mi a bajod, mind1)

<#nevetes1>Most olvastam vissza a munka után a hozzászólásokat, épp írni akartam, hogy akinek könnyû, ne használja smithinget meg az enchantot erre eggyel beelõznek.
Nem azok a Szürkeszakállok voltak.. majd meglátod.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
na nemreg leöltem az elsö sarkanyt juppijajé:d - visszakartam vonni kardom csapását, mikor megszolitott gecc, bexarás, utolso szava meg mindenn, de gondolom mindenkepp kikellett nyirni...majd visszafelé utamon Whiterunba a kis mezön talaltam oriasokat, mondom nem hiszem h ramtamadnak ha nem bantom öket, de aztán mégis nekemjöttek, vagyis csak az egyik, egy ütéssel elintezett kb, repültem is az égbe😊

Whiterunba érve, beremeg a föld és ég, a hegyröl egy fuvallat jön, Dovakhin asszem ennyit mondott v hozzatette még azt is h Dragonborn nemtudom...beszarás ez valami fösarkany lett volna ? elöször aszittem betamadjak a várost, eszméletlen 😊

Sikeresen félreértettelek akkor. <#falbav>

Ha az a baj, hogy túl erõs a karakter az enchant cuccai miatt, akkor ne használd azt a felszerelést. 😊

A tõrök meg a maguk területén (hátbaszúrás, fejelsztett lopakodással és az így nyerhetõ 15-ös szorzóval) eszement erõsek. Rossz belegondolni mit mûvelnének ha még egyéb módon is tovább erõsödnének (lemosnának minden más fegyvert a placcról).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Ezeket tudom, mibe mit lehet, csak azt nem tudtam, hogy daggerrel nem müködik a One-hand, viszont ha most kardra váltok, akkor az 180% dmg növekedés ami gearböl jön, már nagyon el fog tápolni.
Gyûrûbe, nyakláncba, kesztyûbe és csizmába lehet a fegyver sebzés növelõket (fortify one/two handed) pakolni. Az archery esetén meg a lábbeli helyett a sisak jöhet szóba extraként.

Fegyverekbe a következõk mehetnek bele:
Absorb health/magicka/stamina
Banish
Fear
Fire/Frost/Magicka/Shock/Stamina damage
Paralize
Turn Undead

Vegyesboltok, jarl-ok varázslói akiknél érdemes szétnézni, de garancia nincs rá. Boltban én még nem nagyon futottam bele ilyesmikbe, ellenben találni már sok helyen találtam (mivel véletlenszerû hogy mit találsz így sosem lehet elõre megjósolni a dolgot, próbálkozni kell).
Illetve talán a lockpick skill-nél van valami olyan perk, ami megnöveli a mágikus tárgyak erejét/esélyt arra hogy mágikus ketyeréket találj ládákban. Az jelentõsen megkönnyítheti a dolgot. Magasabb szintû ellenfeleknél, fõleg amik varázsolni is tudnak (például vámpírok, mágiahasználók, falmerek) általában szoktak lenni ilyen cuccok (nem garantált hogy pont resistance-t adók de mágikus vackok mindig vannak náluk ha más nem hát a köpenyük.

na jól megszívtam. már vagy 4X lefagyott a játék egyküldinél és csak pc reboot segített. pedig eddig nem volt bajom vele. Valaki linkelt már olyan modot ahol a TES.exét lehet fölbuherálni hogy használja a 4GB ramot.
Valaki belinkelné újra? Köszi.
Remek, ezt eddig nem tudtam, hogy one-hand enchant nem müködik daggerrel, most akkor, vagy csinálok, kardokat, vagy új geart, és enchantot cserélek. 😊
Állítólag valamivel erõsebben sebeznek (van aki szerint 10 van aki szerint 25% a differencia minden fokozatért az adept fölött, de konkrétumra nem sikerült még bukkannom) és kapnak némi ellenállást a támadásokkal szemben, de õszintén szólva ezt nem nagyon vettem észre (talán az lehet ebben a dologban a ludas, hogy eleve expert-en játszottam most meg master-en így nem venni észre különbséget, míg talán a gyengébb fokozatokból váltva észrevehetõ változás is tapasztalható).

Amit észrevettem, hogy master fokozaton elõszeretettel pakolja be ellenfélnek ugyanazon ellenféltípus erõsebb variánsát (például 10-es szinten gyakorta találkoztam már bandit marauder-rel master fokozaton míg experten inkább csak plunderer tûnt fel nagy néha, illetve alapból a megszokott banditák helyett már bandit akármik jöttek nem az alap kis puhányok) a program mint mondjuk expert-en.
Az erõsebb típus meg eleve nagyobb Hp és sebzés értékekkel bír.

Egy elõnye van a master fokozatnak az expert-hez képest, hogy a korábban bejövõ erõsebb ellenfél altípusokat tovább kell verni így hamarabb fejlõdik a karakter harci dolgokban (harcban használt skill-ek terén). Pénzt ugyanannyit találni, kincsek sem lesznek jobbak vagy rosszabbak, szóval tulajdonképpen nagyobb nehézségen játszani még jobb is mert pörgõsebb a dolog, nagyon minimális hátrányért cserébe jelentõs elõnyök szerezhetõek azonos játékidõn belül.

Ezt csináljátok utánam:

HIJJÁÁÁ!
Csacsi
Koszi.Az enchantot azt vagom,csak meg ilyen hatast nem tudtam kinyerni semmibol ezert kerdeztem,hogy merrefele talalhatok ilyeN cuccot,hogy a hatast tudjam en enchantolni.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Resist magicka effektet fõként gyûrûkben és láncokban fogsz találni, szóval ne ruhákat keress kizárólag. Az hogy mibõl szeded ki az lényegtelen, az enchant-nál a felruházandó tárgy az ami meghatározza hogy mit pakolhatsz bele (nem a minõsége, csak a típusa, szóval sisakba nem feltétlenül tudsz ugyanoylan hatásoakt belerakni mint ruhába/vértbe avagy éppen ékszerbe).

A boltban kapható mágikus rucik többsége amúgy sem szokott védelmi hatásokat tartalmazni, sokkal inkább magicka rengenerációt és/vagy valamelyik magic ág magicka igényét csökkentik.

berlinboy6329
Feltoltam expertre..Több életük van az ellenfeleknek?V csak nagyopbbat sebeznek?

Rámfúj a sárkány 1x,360 életból marad v 80....

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Jajj már, tök könnyû kinyitni õket 😛
A szintedtõl. Magasabb szint komolyabb sárkányt jelent (kis eséllyel gyengébbet is kaphatsz). Bár ez annyiból vicc, hogy magasabb szintû karakternek a magasabb szintû sárkány kevésbé jelent kihívást mint az alacsony szintûnek a gyenge.
Magasabb nehézség esetén meg kicsit gyakrabban kaphatsz 1 fokozattal erõsebb sárkányt, mint normál (adept) fokozaton.

Szaruman
Elõzõ jobb 😊

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

plu604
Bocs ezt is muszáj 😄

mammutokat hol találok?

every damn day

Szaruman
Vagyis alapból a játék nem tud képet csinálni? zsír.
Nekem soul capture (vagy mi a rák) van a fegyverbe, ugyanis ha spellbõl nyomom, akkor lebuknék. De tény, h a többi encsant felejtõs.

plu604
Besírtam 😄DD

Calver
én ha lopakodok, akkor bal kézen láthatatlanság, jobban fegyver.
azért paralyze, mert más nem éri meg (kardom alap sebzése 376 - 20-30 pont extra sebzés erre semmiség), és mert rohadtul vicces, ahogy eldõlnek tõle az ellenfelek <#idiota> na meg én nem csak lopakodok, és ha két fegyverrel elkezdek valakit gyepálni, az esetek nagy részében elsõ ütés után vagy halott, vagy paralizált.

képlopásra meg ott a fraps.

Szaruman
Láthatatlanság imba, de macerás fölrakni (nem is foglalkoztam vele). Én arra gondoltam, h sneak használata közben szúrnak ki. Ott viszont a legtahóbb alap ellenfelek is néha.
Lehet, h én is nyomok ilyen mesh cserét, vagy mit, mert a ng páncél vmi kurvajól néz ki.
Enchantból minek a para? Mindenki resisteli 50%ban kb (az orkom 2kezes dae kardján az van), assával meg amúgy is mozdulatlanok lesznek 1 ütés után (a többi már csak hullagyalázás lenne).

Képet hogy lehet csinálni? prtscr semmit sem csinál (atm virágbolti verzió van^^).

Calver
nézegesd a boltosokat, teljesen véletlenszerûen árulják.

Calver
egy dolgot kihagytam a meghallanak részbõl: quiet casting. ha nincs kigyúrva ez a perk, akkor biza az ellenfelek azért vesznek észre, mert meghallják, ahogy láthatatlanná válsz. baromi fontos dolog, és gyakorlatilag kötelezõ, ha a láthatatlanságot komolyabban akarod használni.

Csacsi
Sziasztok!

Nincs ötlet, hogy találhatnék Resist Magicka ruhát? Mert kéne az enchantomhoz.

Köszönöm elõre is.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Üdv!
Valaki meg tudná mondani, mitõl függ az, hogy épp milyen erõsségû sárkányba botlok? A "simák" semmilyen nehézséget sem okoznak, a Blood Dragonokkal sincs különösebb gond, de ha Elder Dragonba botlok, annak sajnos mindig futás volt a vége. Elõször azt hittem, egyszerûen csak erõsödnek, nehezedik a játék. De már az Elderek után is találkoztam újra simávl is, szóval sok logikát nem látok benne.

Calver
két okból vehetnek észre láthatatlanul szembõl:
- meghallanak - ez ellen ott a muffle varázslat
- nekikoccansz az ellenfélnek - ilyenkor mindig észrevesznek, igazán csak FPS nézetbõl lehet elkerülni, mivel ugye meglehetõsen átlátszó vagy amúgy <#smile>

Nightingale-t enchantolni nem lehet, de más páncéllal megcserélni a külsejét igen.

enchantból meg 1 sec paralyze a nyerõ, meg ha akarja a kétlábú az effektet, akkor 1 pont tûz/villám sebzés.

*nõi

http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu

Sziasztok!

Küldjetek képet a hõsötökrõl, ide!

Nem gondoltam volna, hogy ennyien nõ karaktert fognak indítani.

http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu

thanks, hsz elmentve, picit kesöbbre, jolesz 😊

Magh
Az enchanting macróhoz tudsz adni egy linket? Mert most kezdtem el fejleszteni, és baromi unalmas a default UI-val.

Calver
használd az oldal alján keresõt, ezek már mind le lettek írva, de akkor még egyszer:

kovácsolás: veszel iron ingot-ot és leather strips-et (kelleni fog durván 300 mindkettõbõl) és iron dagger-t csinálsz tucatszám, pillanatok alatt max lesz.

enchanting: veszel egy rakás petty/lesser soul gem-et (250 körüli fog kelleni, szóval olcsó legyen), raksz fegyveredre soul trap-et, megtöltöd õket, majd pakolsz fegyverekre (elõbb elkészített iron dagger tökéletes célpont) enchant-ot - stamina drain vagy paralyze a két legjövedelmezõbb. én spec írtam rá macrot, mert fogja a tököm 250-szer elismételni ugyanazt a mozdulatsort.

természetesen mindkettõt úgy csináld, h elõtte aktiválod megfelelõ standing stone-t (warrior/mage) és pihensz, h well rested legyél.

Hát igen, és nekem mint sunyulós gyilkosnak szinte lételemem hogy észleljem a közelembe lévõ ellenségeket... de nem fogok csak ezért mágiához nyúlni. Dragon Age óta félek a mágiától 😛 Megszáll vmi démon azt nekem lõttek.