30713
TES
  • mousee
    *Nehéz páncélban a MANA. Sry :)

Plusz ha már ilyen szép kiakadtam, akkor javíthatnák a buckethead poént is :)
  • mousee
    Nagyon nagy igazság amit írsz, sajnos a játék nem limitál semmiben, és ezért nagyon könnyen csinálhatsz űbertápos mega-giga classokat, de ezzel saját magaddal szúrsz ki. A játék lehetőséget ad a vér istvánoknak, hogy űbergigamegaszupercsillagharcosmégusrugójuk legyen, amivel 30-as szint után csúnyán nézéssel aprítják hármasával a sárkányokat, de cserébe ~10 óra játék után az egészet oda fogják vágni a falhoz hogy unalmas szar.

Viszont ha kicsit "RPG hűen" játszol, akkor nem egy karaktert csinálsz, hanem minden egyes karival a neki adott úton mész végig. Ez nagyon kitolja a játék idejét, és fun faktorát. Plusz nem kötelező az encsant+bs kombó sem, mert iszonyatos tápot ad, szintén magadtól fosztasz meg játékélményt, kicsit kiábrándítóak az 1hit-el ölt sárkányok.

Mindezektől függetlenül egyet értek veled, a döntéseknek sajnos nem sok súlya van, inkább csak látszat az egész. Igazából én arra várok, hogy amint kiadták a construction kit-et, akkor azzal egy összeszedett modder csapat valami nagyon komolyat alkot, mivel az alapanyag nagyon jó, de ebben a formában messze nem hozza ki a maximumot.

Igenis legyen értelme a főzésnek (buff), legyenek egymást kizáró perkek, ne lehessen visszalopni a pénzt a trainertől ha a társad, iron dagger késztés után ne tudjunk rögtön daedric-et hegeszteni (wow-os skill rendszer nagyon jó lenne ide), a lovunk ne játsszon szuperhirót, a társaknak legyen eszük is, nehéz páncélba lassabban regenerálódjon a stamina, és igenis, a sárkányok legyenek #!&@?># erősek! :)
  • Molnibalage
    A semmi nehézséget azért nem igazán vágom. A mostani karimmal szenvedés játszani, mert 14 szinten kísérőval és idézett lénnyel is levertek a comanion küldetés vonalban és a misc questek egy részénél is az erős banditák. Egyedül meg tényleg semmi esélyem.

Inkább azt mondanám, hogy a közelharcos olyan könnyű és olyan jól fejleszthető, hogy az elején labdába nem rúg semmi más. Viszont, mivel az elején ez könnyű, akkor minak szarozzak a mágus léttel...?
  • Molnibalage
    Nem tudom, hogy ti hogyan fejlesztitek a másgusos íjászos karaktert. Amikor csak lehet használom a képességeket, de gyakorlatilag önerőből nem fejlődnek. Önereőből 30 felett van a block és az egykezes. Az Archery képességre vagy 15 pontot pénzzel gyúrtam és így éri el a 42-őt...

Destruction 20 alatt van...

A ward-ok jók bármire is...?
  • Looooser
    Hali
    lehet pronyó kérdés, de mentéseket hol tárolja a játék? Újra kő húzni a gépet és nincs kedvem elölről kezdeni...
  • Although
    De ilyem esetben jó megoldás ha végiglátogatód pl a helytartók varázslóit melyik mit tud. pl.
  • Although
    Egyet láttam a Lázadó fővárosban.
  • alyr2
    marmint chainlightning folotti spelleket.
  • alyr2
    Hol van destruction tanar , es hol vehetek spelleket.. winterholdban nincs mert meghalt az elejen...
  • Although
    Harc szempontjából pl a companionok zseniálisak jól mozognak és tiszta crpg érzésem volt néha ahogy kis assámmal anno leálltam és vártam hogy a tank társam meg az aggro magára húzza a masteron bár brutális nagy spidereket. Viszont beszélgetni velük vagy mint Fred forumtárs írta reakciókra ne nagyon számolj. :) Így visszagondolva anno nemigen láttam modot ami ebből a szempontból javította volna az obliviont. Ezt igazából ebbe a sandbox világba az obsidian hozta be, bebizonyítva meg lehet jól csinálni egy ilyen jellegű játékot is mint rpg ha nem is könnyű és mindig tudsz mondani valamit ami szerinted hiányzik :D
  • Although
    Alapvetően minden jobb modot beépítettek és jól működik, tényleg optimalizálták és nekem szinte csak elvétve lép ki a program. Az egész olyan mintha átléptek volna az EA stílusra. A profizmus és az eladási számok a lényeg.
    Ami gond az hogy ellentétben az oblivionnal itt előrehaladva egyre könnyebb lesz. Mondjuk masteron kell játszani ez tény ott elég sokáig élvezhető szerintem.
    Szóval fatalityk vannak benne tudsz főzni tudsz mindent csinálni. Tényleg szép és él de és mint rpg is jobb mint az Oblivion azért pár helyen lehet döntéseket is hozni. Pl Broman forumtárssal ellentétben nem érzem hogy a mass effect 2-ben több döntést lehetett volna hozni. :)Sőt.
    Itt legalább ténylegesen van két oldal amiknek az oldalára állhatsz. És ez bizony két teljesen különböző véget eredményez. És ez állítólag van egy harmadik is a polgárháborúra. Tehát a polgárháborús rész relative jó. A bárdok zseniálisak a kocsmában. Nem tdom mennyire olvastad korábban a topicot de ugye tudod az attribokat és a hozzá tartozó skilleket törölték, tehát athletics és acrobatics:) Ez egy konstans perk rendszerre épül ami elfogadható szerintem, ha nem is jobb mint az Oblié. Mindössze baromi nehéz dolog egy ilyen konstans dolgot úgy megcsinálni hogy ne túl erős vagy ne gyenge legyen ez láthatóan a Bethesdának sem sikerült. És tény elég kevés elemből áll egy skill perk része gyakorlatilag bármit nyomogathatsz teljesen lényegtelen működni fog. Egy szabály van amire figyelni kell ami általános ugye minden rpg-be ne össze vissza fejleszt mindent ha fejben vannak a régi classok felépítése akkor semmi gondod nem esz ha aszerint lépegetsz előre.
    De amúgy egyetértek Broman kollégával a dolgokban. Tehát ha Fallout new vegas szerű rpg-re számítasz vagy reménykedsz azért ha nem is nagyon, amolyan Obsidian szintre akkor nos valószínű csalódás fog érni egy kicsit. :) De tény valamiért nehéz megmagyarázni miért, talán túl gyenge lett a nehézség, vagy többet vártunk azért, nem tudom, legalábbis a régi játékosok részére unalmassá válik, legalábbis nekem úgy tűnik. szerintem ebben az is benne van nyilván hogy ez bizony ugyanúgy mint minden mostanában konzol port. De mint játék nagyon jó és élvezetes egy időre kellemes kikapcsolódást ad.
  • steweee
    na a héten kihagytam a fórumot, de előtte mindent elolvastam. egyetértek, egy játék akkor van jól megcsinálva, ha a balanszolást már kiadáskor megvalósítják. egyáltalán nem arra kell alapozni a programozóknak, hogy aki hülye (haljon meg de csak vásárlás után) annak jó ahogy van mindenféle csít lehetőséggel és könnyítéssel, amik persze teljesen irreálisak, aki meg nehézségre vágyik és összetettebb dolgokra, nehezítse meg magának..

ez teljesen hülyeség. nem KELL egy játéknak igazán nehéznek lennie, mert már nem úgy van szabadidőnk legtöbbünknek mint régen, a fiatalok meg rengeteg játékkal játszhatnak, ha 1nél leragad nem jut idő a többire.

de igenis az ostoba dolgokat ki kellene gyárilag küszöbölni.

mivel én még nem próbáltam, kérdésem az, hogy az ilyen faszányos dolgokat, mint pl: amazing jump, deadly reflex, improved combat moves stb... mennyire vitték itt bele az alapjátékba ? vagy várni kell itt is a modokra?
  • SuLtAN17
    Tökéletesen egyetértek veled. Az első héten szerelmes voltam a játékba eljutottam lvl 30 körülig és azóta nem loggoltam be. Semmi nehézség nincs benne, pedig potikat sem használok. Tudom itt írtatok mindenféle dolgot, hogy nehezítsem meg magamnak, de nehogy már ezt nekem kelljen csinálni... A kovácsolás, enchanting gusztustalan op lett, tényleg nincs semmiben semmi választási lehetőséged, arról nem is beszélve, hogy mindennek lehetsz egyszerre a feje pl.: dark b.-nek 20-as sneak skillel. Szóval ez az egész Skyrim egy nagy szemfényvesztés parasztvakítás. Majd fél/1 év múlva mikorra meglesz hozzá minden értelmes mód majd, akkor lehet visszatérek, de az már nem a Bethesda munkája lesz, hanem a moddereké. Persze tele van jópofa dologgal, de szerintem messze nem minden idők legnagyobb rpg-je, sőt én nem adnék neki 80-85%-nál többet...
  • Prank
    a modok még változtathatnak ezen...
  • broman191
    Egyéb hasznos észrevétel, vélemény?
  • Hegi90
    spoiler.
  • broman191
    Amikor meg kell ölni valakit/valamit egy adott quest-ben, azért érdekesen festhet egy ilyen kari, hogy életében nem ölt meg senkit/semmit...ezen az alapon eleve nem lehet a játékot eredményesen játszani, mert a fősztoriban pl. eljutsz Alduin-ig, aztán azt mondod nem ölöd meg Alduin-t, mert akkora szíved van, hogy te szereted a téged reggelinek tekintő, rücskös nagy sárkányokat, mivel ők is isten teremtményei...rögtön befejezhetetlen a játék.
    Nem lehet beszélni Alduin-nal, hogy hagyd abba amit teszel, fejezd be, jöjj rá hogy a bosszúdnak-haragodnak semmi értelme - és elismerné így van. Lehet kicsit nonszensz lenne ez a befejezés a hatalmas sárkányszülöttől, inkább várnánk a kardélre hányást tőle...de miért ne? A Fallout első részében 97'-ben rábeszélhetted magas speech skill mellett a főellenséget hogy amit tesz az rossz, és öngyilkos lett, harc megkerülve, sztori befejezve. Majdnem másfél évtized alatt oda fejlődött az RPG(?) stílus, hogy megválaszthatod hogyan ölöd meg az ellenséged...nem választhatod hogy nem teszed. Nincs választásod...legalábbis az érzését azért próbálják megteremteni, sokszor adnak háromféle utat, amely ugyanarra a kimenetelre vezet - pl. információ megszerzése - lefizetés, megfélemlítés, rábeszélés. Semmi következménye hogy melyiket használod, a sztori sem változik semmiféle téren. Látszólagos választások...valójában nem létező választások. Sajnálatosan tapasztalom hogy ilyen szinten a Speech szerepe teljesen kiveszett a játékból, elég pénzzel (amivel megszedheted magad könnyen) minden megoldható gyakorlatilag. A Fallout New Vegas-ban is még megvolt az a nagyszerű rendszer, hogy a dialógusok során bizonyos válaszlehetőségeket csak megfelelő szintű skillek birtokában lehetett választani, legyen az speech vagy bármiféle kapcsolódó skill. A Skyrim-ben ennek nyoma sincs. Archmage lehetsz úgy hogy szinte életedben nem varázsoltál, Companion vezér lehetsz úgy hogy sohasem voltál harcos lelkületű, kardot nem fogtál soha (a vérfarkasságot el sem lehet utasítani, függvénye a továbbhaladásnak...az is milyen dolog?!), a tolvajok vezére lehetsz, közben nem lopakodtál soha...tehát RPG-t játszhatsz RPG elemek, korlátok nélkül.
    Mellesleg én nem ragaszkodtam a pacifista stílushoz a játékban (de nem ölök ha nem muszáj), viszont nagyon sok helyen hiányoltam a döntéseket úgy általánosan...nagyon kevés küldetésben tudsz olyan döntést hozni, amely kihat a további a történésekre. Ha tudsz is, akkor sem hat ki gyakorlatilag semmire...maximum a küldetésen belül, elhanyagolható mértékben. Linearitás, átkozott linearitás...egy úgynevezett RPG-ben. A Mass Effect 2-t érte sok-sok fikázás hogy mennyire lecsökkentették benne az RPG elemek számát...de legalább dönteni lehetett benne, komoly dolgokról, változatos kimenetekkel...érezted hogy a saját sztoridat játszod, nem valami lineárisan szkriptelt csőben mész. 2011-ben sajnps már olyan játék is tud az év RPG-je lenni, amelyben nem lehet dönteni, és siralmasan lineáris...de vannak benne király nagy gyíkok, és lehet 2 karddal aprítani előre...a Pistikék szeretik a 2 kardot és a nagy gyíkokat, innentől már a részletek lehetnek nagyon homályosak, a siker adott...nyitunk a szélesebb közönség felé ugye Bethesda?

ui.: Most lehet utálni, lehet leszólni...ahogyan Although fórumtársat is, bár nem hinném hogy átgondolva lenne ok rá...
  • peter01
    Lenne egy kérdésen a blacksmithing-el kapcsolatba, light armoron végig mentem egészen a dragon armorig, valahol azt olvastam hogy onnan tovább lehet menni a daedric-ra de azt tapasztaltam, hogy nem. Esetleg valamelyik patch változtat ezen vagy a heavy armor felől lehet csak, ha legendary daedric bow-t akarok...
  • JethroHUN
    Hát tény hogy vannak elég, fura modok hozzá. Pláne a kihagyhatatlan fénykard... de amúgy arc textúrák azok nagyon rosszak, egyáltalán nem illik a játékba :/ de aki barbievalé akar sárkányra vadászni, tegye
  • Solid Snake
    Jóféle ötletek karakter alkotáshoz:
    Assassin build
    Mage build
    Warrior build
    és segítség a perkek elosztásához.

• grebber
    Skyrim Enhancer: Neue Bilder und Beta-Video zur Grafikmod
  • Although
    Nem már onnan is törölték :) Gyorsan reagált a nexus szó se róla :D
  • Although
    Ah épp törölték nagy kár de még a kép bent van a főmenűben.. nagyon állat.. :)
  • Although
    Nos mindig van lejjebb, az szerintem látható egyre kevésbé lore friendly modok vannak általában ezt úgy megszokja az ember és próbálja kivadászni azt a nagyon nagyon keveset amit érdemes felrakni nem cica baba mod meg a társai.. de ez szerintem nagyon új dolog.
    http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=3917
  • Louis Cyphre
    Kezdtem egy új karaktert, eldöntöttem csinálok egy jó kis mágus karaktert a high elf-emből. Fegyverekkel, páncélokkal nem is nagyon fogok foglalkozni.
    Destruction,conjuration, restoration, alteration és enchanting-ra megyek majd rá. Bár mondjuk jó lenne az Illusion is...
    Kiváncsi vagyok, hogy fog sikerülni. :)
  • JethroHUN
    Tudja vki hogy van-e quest eltávolító konzol parancs? Berakadt a naplóba egy bounty küldi legvége, "Collect bounty from Skald" ez már megtörtént, de még mindig a naplóban van, se kattintani nem lehet rá hogy legalább a markert ne tegye ki a térképre, amit véletlen helyekre rak, minden térkép megnyitásnál :S
  • unusual
    A szénakazal mögé kell húzni,és kész is. ;)
  • unusual
    Köszönöm szépen a " help " -et ;)
  • Although
    :D
  • unusual
    EZ AZ! :-) " e " betű hosszan ;) Most visszatöltöm,mert beragadt a hulla az asztal,és a szék közzé ;)
  • Although
    Nem csináltam még az a questet de nem lehet hogy fel kell venni valami tárgyat a holtestről és azt az inventoryba forgatni? Vannak dolgok, testek, én is láttam amit nem lehet mozgatni...
  • Although
    Hát akkor nem tudom mi lehet a baj :(
  • Although
    Két funkciós az e betű rövid lenyomás, hosszabb lenyomás...
  • unusual
    Igen azt próbáltam többször is,de semmi se :-( Control-ban sincs ilyen :-(
  • bega82
    Forbidden legend küldinél amikor elolvasom Valen naplóját, akkor utána nem tudok kilépni a könyvből... TAB semmit nem csinál, ESc-re ugye főmenübe lép, és ott is bárhova kattintok, visszavisz a játékba, ahol semmit nem lehet csinálni, csak a naplót lapozgatni! :S Lehet mégis vissza fogom én szenvedni azt az eredeti verziót.... :DDDD
  • Although
    Ne egy pillanatra nyomd le hanem tartsd nyomva. aztán enged el és kezd el mozgatni az egérrel működnie kell
  • unusual
    Nekem e betű az aktiválás. Enter-e meg nem csinál semmit. :(
  • Although
    Ja igen sorry én rekonfiguráltam :))
  • Micsu
    alapjáraton e betü az
  • unusual
    Recipe Of Disaster küldinél kéne mozgatnom a hullát. :)