The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na majd felülírom/resetelem én ezeket az ini fájlokat, aztán megírom, ha sikerült kikotyvasztanom a megoldást a kis alkimista asztalomnál.
- a modokat hova tudom másolni?(nem eredeti gamem van meg, én nem találtam steamapps mappát a program filesbe)
hogyan lehet a lakásomba butorokat, stb venni ill hol?
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
Viszont maga a sneak skill nekem hatalmas csalódás. A muffle cuccokkal bárkihez oda lehet menni, aki háttal van nekem, sneak nélkül is (!!), szembõl néha meg a leggagyibb bandita is észre vesz.
A lockpick/speech vonallal nem foglalkoztam, ugyanis a smith/enchant vonal annyival erõsebb, h röhej (+alchemy, de a f*szom fog 1235325123512 löttyöt gyártani, h fél szintet lépjek. enélkül is imbák a craftolt cuccok). Armort egyébként nem csináltam magamnak, a ancient db armor jó, illetve nehogy már vmi nyomi glass armorban legyek (buzis -.-'). Úgyh emiatt a heavy armor craftot raktam ki, ugyanis a legjobb fegyver a daedric vonalon van.
43as a kari, és a legnagyobb bajom vele, h nem érzem, h tudnék bármit is fejleszeni rajta. Magic skillek közül 1 sem jó supportnak, enchant 80as, de a 2x26% sneakes gyûrûn kívül semmit sem tudok csinálni, aminek értelme lenne (illetve egy 2140es töltetû soul captureos dae daggert csináltam). Alchemy akinek két anyja van, + itt sincs semmi hasznos assassinnak.
Úgyh kezdtem egy lövöldözõs muffot, heavy armorban, mivel a dae bow 1.3x jobb a glassnál 😄
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Ám mint írtam, van erre megoldás nem is egy (magas one-handed skill esetén az alapsebzés is magas; dark bortherhood tagság és annak elõnyei, távharcászat, mágikus effektek fegyverbe pakolása, ha nem jött össze a támadás akkor shout használata mondjuk az alap unrelenting force-é amivel jó messzire eltaszítod a népet és így lesz idõd elbújni, avagy szimpõlán két fegyver a kézbe aztán hack&slash módon aprítani a gaz ellenséget).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Ha meg túl gyengének érzed a karaktered, mert nem öl egy mozdulattal, akkor irány a dark bortherhood és mindjárt a legelején megkapod a felszerelésüket aminél a kesztyû bónusza, hogy duplázza a backstab támadások sebzését (így kreálva a 15-ös szorzóból 30-ast vagy az egykezesek 6-os szorzójából 12-est).
Falmerek ellen meg pláne nem éri meg a power attack backstab, mert nem látás hanem hallás alapján tájékozódnak, így sokkal könnyebben észlelnek ha a közelükbe mész. Gyorsan rájuk kell verni azt spuri. De ha a megfelelõ távra állsz tõlük akkor meg úgyis jön a kill aniamtion ami egy ellenfél-egy halál hatás. Akkor nem történik ez ha vagy túl közel vagy túl messze állsz mikor hátbatámadod tõrrel.
A steames kepet nem a jatek konyvtaraba kerulnek, hanem a steam apps mittomen hol keresd.
De legalább ebböl is látszik, hogy még böven lehet, és kell is fejleszteni ezen a karin. 😊
A Steam-ben a Settingsben alapból enabled az F12 - nem csinál képet. Próbáltam átállítani más F-gombra - nem csinál az se. A PrintScreen nem mûködik - ha lenyomom, kilépek a játékból és bemegyek egy képszerkesztõbe, nincs Paste lehetõség, nem csinált printscreent. Tuti nem ment képeket sehova a tudtom nélkül, mert minden lehetséges mappát végginéztem, nincsenek képek sehol, a Steam-ben is 0-án áll a screenshots.
Végignéztem nagyítóval a MyGames-ben a Skyrimpref.ini minden sorát - nincs benne olyan sor, amit itt írtatok, hogy bAllowScreenshot= tehát azt se tudom megtenni, hogy átállítom 0-ról 1-re. (Miért nincs nekem ilyen sor? Bele kéne írnom?)
Az egész világot végiggugliztam a megoldásért, de mindenhol csak ott tartanak, hogy nyomd meg az F12-õt. 😞
Majd egyszer talán, ha rájövök, mi volt, megírom ide a megoldást is, egyelõre lemondok a fotózásról.
Mert mondom, volt olyan, hogy nem tartottam folyamatosan a pajzsot, hanem már elengedtem és elkezdtem ütögetni, de még mindig le volt lassulva, hosszú másodperceken keresztül. Gondolom akkor ott valami nagyon brutális attack-ot akart rámverni!!!
Masszív Hp-val (a shaman variáns csak 400-al a többi 700-al vagy 830-al attól függõen varázsolnak vagy sem) rendelkeznek, van rajtuk páncél és még mérgeznek is minden támadással.
Naná, hogy kemény ellenfelek. Jól megválasztott fegyverrel (balta ha soakt és folyamatosan akarsz sebezni, buzogány ha nagyot és úgy hogy ne legyen ellene páncélból védelmük) is eltart egy darabig míg leverõdnek. Megoldás hogy vagy pajzs/egyéb védelem mellett megfelelõen nagy sallereket leosztasz nekik vagy leküzdöd õket távolról/hátbatámadva késsel.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Én itt anno elszúrtam és kénytelen voltam pucéran kitakarítani a kis köcsögöket, de legalább kihívás volt 😊
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
Viszont párszor elõfordult, hogy nagyon hosszú idõre lelassult az "élet", tehát slow motion-ben kitértem oldalra, és még mindig tök lassú maradt minden, és közben onnan oldalról halálra püföltem! Tök mókás volt! <#eljen>#eljen>
De ez mitõl függ? Véletlenszerû? Vagy az adott ellenfél adott power attackjától? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Conjurationt is kénytelen voltam 100%-ra feltolni, mert kell a két summon, meg a daedra lordok. Nem godlike, de néha kihúz a szarból.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Nem egy eszetlen karakter az elején, alacsony stealth mellett kell 1 bow, az sokat segit azért.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Fingom nincs mitõl lehetett, de szerencsére nem jellemzõ, most volt elõször ilyen, és utána újraindítottam, és azóta se volt. Meg remélem nem is lesz... <#ejnye1>#ejnye1>
Én ezért váltottam vissza egykezes kardokra mert szemtõl szemben több esélyem van. A conjuration-t is fejlesztettem így van soul steales íjam és vész esetén egy másik célpont akit kergethetnek az ellenfelek.
amúgy ilyen szempontból tényleg a thieves guild
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Amúgy zsír képek.
Némi észrevétel tõlem:
Tegnap csináltam magamnak 1 elvet armor settet, hát bazzz, nem a heavy/light armor skilltõl leszek tank, hanem az enchat+smithingtõl, durva ez a kombó <#wow1>#wow1> Csináltam greater sg-bõl 1 smithing kesztyût és egy kovács ruhat, vettem kemény 400G-ért 1 +40%os smith potit Arcadiától, és Legendary lett a cuccom, Elven Gilded Armorral, sisak nélkül 400 armor, úgy h csak 40 a light armor skillem és csak 60% (3x20%os perk) Meg ha már ott voltam felturbóztam a glass kardom flawlessé. 80on volt a kovácsolásom. Aztán dobtam rá némi echantot is 😊
gamertag: kenobita
gamertag: kenobita
Azt mondjuk hozzá kell tennem, hogy alapból ugy inditottam a karit, hogy mindent el fogok lopni ami mozditható, igy kezdés után kb mentem is riftenbe tolvajnak állni, és elsödleges cél az volt, hogy speechet valamennyire felhuzzam. Ami elég nehéz dolog, mindent pénz ami kb lopásból jött, azt speech trainerre költöttem, mondjuk a késöbbiekben sokat könnyitett a dolgomon a mindenkinek mindent el lehet adni perk.
A leginkább rosz a thief kariban, hogy iszonyat gyorsan fejlödsz, igy pár óra játék után már 18-as voltam, de pl. normális fegyverem semmi nem volt. Aztán nekiálltam, smithinget és enchantingot párban huzni, ezt is tolvaj módjára, nem futkostam mobok után, utazgattam a városokban, és lopott pénzböl felvásároltam az iron-t mindenkitöl, mágusoktól a lélekköveket. És a vicc az, hogy most végeztem vele, 38-as a karim, és még a thief küldit se toltam végig, dark brotherhoodot csak elkezdtem, és föküldit is addig toltam, hogy legyenek sárkányok, hogy tudjak dragon leather armort craftolni. Kb sehol máshol nem voltam, nem csináltam küldit, csak a városokat jártam. Persze most majd nekiállok a világot járni. 😊
Amugy, iron daggert kraftolva, majd arra health dmg-et enchantolva, iszonyat megszedtem magam, 1 db költsége enchantal együtt teljesen minimális, és a végén 500 gold fölött tudtam eladni darabját, igy hogy városból ki se mozdultam, csak vásárolgattam loptam stb. kb 5000 goldal indultam neki felhuzni a 2 skillt, és 50ezerrel végeztem, ugy hogy a végén meg a grand soul gemeket is töltve vettem, ami nem olcsó.
Legnagyobb kihivás az a sárkányok ölése volt, megszenvedtem velük, ehez nagyon kell 1 bow, stealhes karival nem sok esély van az elején.
Viszont igy 38-on, smithing potival és smithing gearrel készitett, dragon leather set-ben, Deadric fegyókkal, fegyokon fire és health dmg enchantokkal, armoron, mindenhol ahol lehet one hand dmg, és bow dmg, valamint ekszereken magic resist stb. Már egészen durva a kari. Igy már Master fokozaton stealh nélkül is könnyedén kivegézek, egy 2-3 órás + 2-3 mamut campet. Stealhböl pedig, 1 shotoltam a Dragon priestet is.
Még mesze nincs kimaxolt állapotban a kari, nagyon kiváncsi vagyok a 100-as stealth perkre a gyakorlatban, valamint még tervbe van a light armor további erõsitése és alteration huzás a resist magic perk miatt. 55-re terveztem eljutni vele, addigra ahogy számolgattam meglesz light armorral is az armor cap, és 74% magic resist, a dmg pedig már most is elég jó, pedig one-hand se túl magas még.
Mindenesetre nem könnyü tolvajjal a kezdés, föleg ha tényleg daggerrel akarsz menni, viszont vicces, hogy kb kitudsz maxolni ugy egy karit, hogy ki se lépsz a városból, csak tényleg lopkodsz össze vissza. Illetve jó gear nélkül nem sok esélyed lesz a világban ezután, a magas stealh, speech, lockpick és pickpocket, nem fogja megölni a mobokat. 😊
Azt nemtudom milyen lett volna ha normál módon huzom a karit, de egy stealhes light armoros melee karival nem könnyü az elején az biztos.