The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"The trees move. Do you not see it?"
Én nem találtam sehol - Riverwoodba is mondja a faszi, hogy megcisnal mindent stb. nem lehetmegkérni kovácsot, hogy pénzért húzza fel nekem a fegyót ?
kovacsolas gyors felhuzasara valami tipp ?
enchantolas fejlesztesere, legjobb modjara valami tipp ?
Invi potival az a gond, h felesleges (tbh, minden felesleges 100as sneak után, de ez részlet kérdés). Megvan a power a nightingale questbõl is (120 secig minden stealthnél auto invi, lol), 2x használtam eddig, amikor kifutottam solitudból a mészárlások után.
Remélem, h jól teszem be a spoiler taget 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Restorationre nem volt szükség az assának, 1:1ben tettem neki hp/staminára pontot, most kb 300-350 staminám van, és megvan az 50% visszatöltés perk. Harcosnak viszont alap a resto 3 perkje (50% heal+, fele mana, stamina heal).
Conjut eddig csak a varival használtam, summonra, az assával eszembe sem jutott a boundbow (helyhiány nincs a pickpocket +100 cucca miatt).
Btw, sárkány lelket lehet elfogni? Eddig mindig resistelte a soul capturet, ha spellbõl nyomtam, fegyverbõl még nem próbáltam.
Összefoglalva 4 40 fölötti kari után az a baj(om), h kb ekkor szûnik meg minden kihívás a játékban. A legtöbb karakteremet 40-45 között hagytam abba, mert nem volt hova fejlõdni (ok, lett volna, de a sárkányokat leszámítva minden 1-2 ütés volt, úgyh ez a rész sokat nem változott volna). Sajnos az enchant-smithing kombó túl erõs. Alapból az enchantos enchantokat, illetve a smithinges enchantokat (és potikat ofc) ki kellene venni a játékból. A 2kezes orkom 45ösön max armorban van (80% damred), sárkányok ellen ott a resistpoti (berserkben az elder dragon egyébként 3 powerhit karddal). És ez még a NEM enchantol enchant, meg az enchantolt smithinges cuccok... Állítólag az igazán táp cuccokkal a legerõsebb ellenfelek is megvannak 1 ütéssel.
Ezek mellett a lockpick/pickpocket/speech skillek "broken"ek, ahogy a mûvelt fórumozó mondaná. Minden láda kinyitható, skill nélkül is, és a master ládában is elég gyenge loot van. Lopni értelmes cuccot nem lehet az npcktõl, és ha a banditákról lopom le, mielõtt leölném õket, az is lopott cuccnak minõsül (ez imho bug, mert eléggé baromság). Speech... az ott hal meg, h vissza lehet lopni a pénzt a trénertõl (értelmes cuccot meg nem árulnak a kereskedõk).
Egyébként a sok sírás(om) ellenére az utóbbi idõk legjobb játéka (szerintem), eddig kb 200 órát tettem bele (itt igaz, h egy nap 24 óra, meg az éjszaka 😄), úgyh ez lesz a következõ single játék, amit megveszek (ha végre haza tudok menni pestre 😄).
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Pont azért mertem itt megszólalni, mert amióta a játékot elindítottam, akár pre-patch, akár post-patch, soha egyetlen egyszer se írt ki ilyen üzenetet a sarokba, hogy csinált egyet. (Tudom, hogy ki kéne írnia, mert láttam mások képein.) És nem, nincsenek ott a bmp-k, semelyik Skyrim mappában (tudom, hol van a játék könyvtára), és ha megnyitom a Steam-et (az online Steamet) és belépek ott a Library-mbe, ott is kírja, hogy Screenshots (0).
De mindegy, PiszkosFred adott nekem egy hasznos lökést az ini fájlok felé, elkezdem azokat buzerálni majd otthon a saját kis alkímia asztalomra támaszkodva...
Ha a steam kilens F12-vel, akkor nem ott lesz. (Steam fo mappan belul, de mashol mint a jatek, leven az accounthoz/klienshez tartozik a mentett kep, nem a jatekhoz)
Ha a Skyrim beepitett bmp/png keplopoja, akkor ott lesz a jatek gyokereben.
Ha fraps, akkor harmadik helyen, ahova beallitottad.
Ha steam klienssel csinalod, kis ablakban jelzi az esemenyt.
Ha ingame motorral csinalod, akkor a jatek jelzi ki a kepernyo tetejen.
Ha Frapsszal, akkor villan egyet az fps jelzo.
Ha minden kotel szakad, akkor marad a mobiltelefon/fenykepezo 😊
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
C:\Games\Civ V\SteamApps\common\
Ugyanis felrakta ma CIV V-öt és nem sejtettem, hogy onnantól az a "Steam" lakhelye. (Mekkora fos logikája van...) A Skyrim könyvtáron belül ott kellene, hogy legyenek a bmp-k vagy png-g. Ha lenyomod a printscreent a játékban a bal felsõ sarokban ott az üzenet, hogy cisnált egyet. Fel sem tûnt eddig...?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Na mind1, sorry, hogy nem a kérdésre válaszoltam! Peace!
De az iron ore-bõl transmute-olhatsz gold-ot és kiolvasztva abból kovácsolhatsz ékszereket az jó píz is és emígy két skilled fejlõdik!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
...és az alteration verziója is meglepõen pocsék.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem tudom mért kell egybõl a bunkó módot ON-ra állítani? <#fejvakaras>#fejvakaras> <#shakehead>#shakehead>
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
A mostani karakterem teljesen hanyagolja az enchanting/crafting részt, csak olyan cuccokban vagyok amiket itt-ott találok és így is lehet boldogulni. A lockpick/pickpocket részekkel nem vagyok kibékülve, mert nem érzem szükségét a pontozgatásuknak , pedig mindkettõt használom rendesen.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
3 db ingyen szekrény jár + hordók. 😛
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Dragonhide 000cdb70 Caster ignores 80% of all physical damage for 30 seconds. 717 (ez a manaktg) Master
Ez 100as alterationnal is ~360 (am armorral kb 300). Fél percenként ez imho sok.
Nekem asszem 370 armorom van, de ezt most nem tudom biztosan. A mobok jelentõs része már lemegy úgy is, h simán nekiállok ütni õket, sõt, sokszor így ölök, h fejlõdjön a one-handed (ugye amikor onehitelek vmit, nem igazán mozdul meg a csík).
SaGa Jr: _láthatatlanul_ vesznek észre szembõl. Hogy miért baj? Talán mert 10+ pont (perk) van a sneaken, + sneakes gyûrû (nem egy méterrõl látnak ám meg, hanem 20ról néha. Éjjel, sötétben). Lényegében felesleges a lopakodással szarakodni, megöli az egész skillt (mint írtam, ott a 100as imba perk a sneakben, ott az ember leszarhatja, h ha észreveszik, úgyis megdöglik mindenki). Ezért írtam, h nekem csalódás a skill (viszont kompenzálja ezt, h a DB küldisorozat nagyon jó).
Amit sajnálok, h a nighingale armort nem lehet enchantolni (mármint nem üresen kapjuk meg), ugyanis botrányosan szar cuccok vannak rajta (de a legjobban kinézõ armor a játékban).
A késeket én sem enchantoltam (sõt, a DB kést föl sem töltöttem), amikor 1500+ dmg van 1 ütésbõl, akkor a 30-40 dmg, ami rámegy enchantból a 'hova szarjak' kategória. Egyetlen értelmes dolog a soul trap, ami assa fegyverre rátehetõ.
Ezt dual cast + stability perkkel min 1 percre biztos lehet varázsolni
Korábban írtam róla hogy az egyik, ha nem A legerõsebb hatás amit be lehet gyûjteni. Még a páncél viselését elutasító játékosok karakterei is igen erõteljesen védetté válnak minden behatással szemben a lord stone-nak köszönhetõen. Ráadásul elég könnyû megtalálni is, nem olyan eldugott mint például a snake.
Szaruman:
Miért baj az ha szembõl közeledve a nem láthatatlan delikvenst észreveszik a leendõ áldozatai? Pont hogy nem olyan nagyon imba a lopakodás mint anno volt az oblivion esetében ahol attól mert leguggolt a karakter, már senki észre nem vette 100-as sneak skill esetén.
Vérbõl szerintem is elég az ancient shrouding armor vagy a nightingale armor vagy ha már thieves guild akkor a guildmaster armor (nem mellesleg alapból akkora védelmet ad majdnem mint egy daedric heavy armor). De még ez sem kell ha valaki felkeresi a lord stone-t azt rátenyerel.
Enchanting terén ami jól jöhet még tolvajnak is, resistance vagy sebzésnövelõ hatások kombinálása (tény hogy bizonyos szint után nincs rá szükség de kezdetben jól jön utána meg maradhat). Vagy akár a health/stamina/mana regeneration gyorsítás ha nem akar túl erõs karaktert kreálni magának valaki.
Fegyverbõl a kések között akadnak eleve nagyon erõsek, így azokat szinte már felesleges is enchanting-gal tovább erõsíteni. De ruházatból ki lehet hozni jobbat is mint az ancient shrouding vagy a nightingale armor.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Azért lehet fejlesztgetni, de tény van sok olyan dolog, aminek nem sok értelmét látom, lockpick pl, alig kell valamit kinyittani, és max a master okoz nehézséget, de ugysincs bent semmi olyan amiért érdemes lenne szórakozni vele. Pickpocket szintén, egy rakat pontot ki kell osztani, és gyakorlati haszna nem sok van.
Illusion még jó is lehetne, mágussal próbálkoztam vele, hogy majd én mágiábol megoldom a stealth dolgokat, de elég nagy csalódás volt, amikor magamra castoltam a a láthatatlanságot, és a másik szobábol átrohantak a hangra és már ütöttek is, ahoz meg sok pontot kell kirakni, hogy ne legyen handja a spellnek. És mi az istenért nincs lockpick varázslat?
Következõ részre egy dolog kell még: Coop! BETHESDA! MAKE IT HAPPEN!
Parasite Eve 2, best game EVER!