30713
TES
-
#13913 Földbe ásás egy kegyetlen kínzás, amit már az ősidőkben is alkalmaztak, de még napjainban is előfordulhat (Dél-Szláv háborúban voltak ilyenek) -
Tibbor #13912 [IMG][/IMG]
Whiterunban derékig ér a sár...:) -
#13911 A kezdeti gyors fejlődés később iszonyatosan le lassul.
Az első szintek meglépéséhez 5 skillpont fejlődés kell, 40es szint körül már 30, s lehet ez tovább növekszik, nem tudom, 42es a legnagyobb karim, de azzal sem játszom már.
Trénelni viszont szintenként csak 5 skillt lehet, s ez a játék elején azonnali szintlépéshez elég (itt jöhet a képbe Faendal), egy 38as szintű karinak már legalább 25 skillt még össze kell kaparni a szintlépéshez, s hol van még a maximálisan elérhető...
Semmi kifogásom az ellen, ha valaki ki szeretné maxolni a karakterét, majd szóljon, ha sikerült :-)
Iszonyatosan lassan fog fejlődni egy szint után, s olyan képességeket kell használni, amit sokáig hanyagolt.
Mindezt megoldható, ha a játékos nem un bele, a játék készítői megadták a lehetőséget erre is.
Plecsniket gyűjtögetni több karakterrel is lehet, és talán a játék is érdekesebb, ha a guildos küldetéseket egy oda illő hőssel csinálja, nem meg mágussal idétlenkedni a Champions-ok közé, s nem nehézpáncélban, kétkezes fegyverrel lopakodik.
Ezen a téren mondjuk jelentősen butítottak a játékon, mert nincsenek büntetések. Az Oblivionban is minden szabad volt, de a nehézpáncélban lopakodásra, páncélban varázsolásra büntetőpontokat kapott a karakter, pl. egy páncélban elcastolt, elmére ható illusion varázslat sikere csak 85% volt. -
Although #13910 Ok. Sorry. -
hatosfogat #13909 A dolognak van egy másik oldala is. Egy "optimális" karakter, úgy értem olyan, amelyik nincs "cheatelve", nincsenek kihasználva a kiskapuk, az 6-8 skillnél több skillből nem tud normálisan kimaxolódni. Márpedig ha nem maxolódik ki minden, akkor játszhat az ember az idők végezetéig, nem fogja tudni elérni a játékban maximális 81-es szintet. Egy idő után - amikor a használt skillek kimaxolódnak - megáll a fejlődés.
Szóval, ha úgy szeretné az ember befejezni a játékot, hogy cheat nélkül a lehető legmagasabb szintet érje el, akkor időnként érdemes lehet olyan skilleket trainelni, amik amúgy nem fejlődnének. Erre megvan a lehetőség, mert a játék nehézsége hullámzik. AZ NPC-k aktuális szintjétől, szintlépésétől függően időnként benehezül, majd fokozatosan könnyebb lesz, majd ismét. Könnyebb időszakok kihasználhatóak a nem használt skillek fejlesztésére.
(Minderre persze csak akkor van szükség, ha a cél a minél teljesebb végigjátszás. Mondjuk konzolosoknál, a begyűjthető achievementek miatt.) -
#13908 Ez esetben akkor én is szeretnélek megkérni, hogy változtass kicsit a stílusodon!
Az értelmes(ebb) hozzászólásaitokat meghagytam, a személyeskedéseket töröltem.
The clean up crew -
#13907 Nincs is értelme idő előtt megvenni a könyveket.
Amíg nincs meg a mana költséget csökkentő perk, a varázslat szinte használhatatlan (ez persze mana függő is).
A könyvek ára is csökken valamennyit, ergo, amíg nem tudjuk használni fölösleges költeni rá. -
Although #13906 Lehet. :) Megvan az a pár hely akiknek adok a véleményére az elég. :) Azzal nem tudok mit kezdeni ahol folyamatosan beszólnak meg gúnyolódnak és pontoznak is :) Lehet kicsit többet ismétlem magam ez előfordul de tiszteletben tartom mindenki véleményét. Meg lehet zavaró a stílusom is. Szóval bocsi de ahol még a rendszergazda is csak ezen a szinten van hogy még arra is lusta hogy végigolvassa mi ívezetet idáig hogy egy ilyen emberke mint én aki nemigen használ csúnya szavakat idáig jusson akkor nem hiszem hogy csodálkoznod kellene rajta hogy nem izgat se a pont se a többi. :) -
bgabor #13905 Ennek a "leszarom" típusú hozzáállásnak sosincs jó vége az életben, semmilyen témában. Fórumozásban sem. -
bgabor #13904 Ahogy fejlődik az adott skilled és a szinted, úgy ad be újabb és újabb vásárolható varázslatokat a Mágus cégben. Én is úgy jöttem rá, hogy el kellett érnem egy bizonyos szintre, hogy Faralda elkezdje nekem árulni az Adept szintű destruction spelleket. -
Although #13902 Te meg ha lehet lassíts kicsit!
Én se szólók bele a te szövegeidbe vagy vitáidba úgy hogy fingom sincs róla mire írok.
És ha jól látom nem te vagy a topic gazda. -
bega82 #13901 Nekem ismerős, én is vittem egy darabig "kipróbálni", de aztán hazaküldtem őt is... magányos hősként szeretek játszani inkább! :) -
#13900 Lehet olyan is, hogy egy felderítetlen barlangban "kapod" el a küldetést.
Találtam meg Emren kardját véletlenül, vagy a Szürke szakállasokhoz zarándokolva kitakarítottam egy barlangot a banditáltól, s akkor jött a quest, hogy térjek vissza Windhelmbe a hajókapitányhoz (akiről azt sem tudtam, hogy a világon van).
Guildos küldetésekbe viszont valóban be tud kavarni, ha küldetés nélkül kitakarítasz egy helyet, s megölsz fontos NPC-t -remélhetőleg ezt javítják, mert súlyos bugot tud okozni. -
#13899 Nem vagy egyedül :-)
Természetes, hogy, amikor megérkezünk egy településre, elbeszélgetünk az ott élőkkel, adnak néhány küldetést, s kiderül, hogy van olyan, aki a "világ végére küld", sokszor jelentéktelen hülyeségért.
Volt olyan karim, amelyikkel szándékosan nem Whiterun felé indultam, hanem Falkreath-ba mentem.
Elég jelentéktelennek tűnő falucska, de érdekesek a lakói.
Kaptam tőlük néhány feladatot, nem is kellett messze menni, főleg nyugati irányban volt néhány bandita vadászatra felkérésem, és a településen belül is lehetett "tevékenykedni"
A temetőben összefutottam egy elf szerzetessel, ő egy naplóért küldött, ami már messzebb volt, valahol északon - no ezt későbbre halasztottam.
Bementem a kiskirályhoz, neki a legnagyobb problémája az volt, hogy vigyek neki Black-Briar-Meadot. Szép küldetés, egy üveg piáért, menjek Riftenbe (van máshol is, de Riften a biztos pont).
A többi városban is össze lehet szedni ilyen küldetéseket, ami a térkép másik felére irányít, valami jelentéktelen dologgal.
Nem szeretem a postakocsit, kellemesen el lehet fáradni egy hosszú gyalogtúrával, s közben még begyünteni féltucat újabb küldetést:-) -
#13898 Én nem merek bemenni, mert később lehet lesz oda quest és nem akarom anélkül odamenni :c -
IXEMGabeo #13897 amúgy sikerült egy egészen jó társat találnom, aki zúz, mint állat. Erandur a neve, aki még nem tudja ki, majd Dawnstarban meglátja egy küldetés során ki is ő.
Nos mindenről van véleménye és sokkal változatosabb, mint Uthgerd, mindig feljön nála témába a Mara protect us, meg elmeséli a életének korábbi szakaszát 1 hosszú mondatban mikor bármihez is érünk. Ugyebár ő egy olyan társ, akinek küldetést is teljesítettünk korábban. Ha banditákat ölünk akkor róluk beszél, ha pedig egy sírkőben vagyunk akkor mindig azt mondja, hogy ez egy szörnyű hely. Szvsz az ő jellemét egész jól kidolgozták változatosabban beszél és még erős is mivel varázsló és a HP-ja is lényegesen jobb, mint Uthgerdé és Lydiáé együttvéve:) -
IXEMGabeo #13896 látod, ha pl egy MISC questet meg szeretnék csinálni, amiért elugrom Windhelmbe rögtön lesz belőle egy Side Quest, ami Riftenbe vezet ki van ez találva direkt, de így is megpróbálok rendszert fenntartani:) A másik dolog, hogyha látok egy fekete jelzést (legyen az barlang, sírhely) iránytűn akkor rögtön arrafele veszem az irányt, hogy kipucoljam a helyet:D:D -
bega82 #13895 És sikerül? Mert nekem mindig csak gyűlnek és gyűlnek a questek... :D -
IXEMGabeo #13894 igen majd meglesem Winterholdot, köszi. Dawnstaros küldetéssorozat miatt még Morthalt is meg kellene látogatnom...csak először mindig úgy haladok, hogy minél több questet meg tudjak csinálni amig fel nem fedezek egy nagyobb várost -
#13892 Tulajdonképpen azonnal oda küldenek, előtte csak a "mutasd meg tudsz-e varázsolni" és az "így működik a ward" bár küldetésként jelenik meg, a párbeszédedel le is zárható, egy lépést sem kell tenni.
Aki nem szeretne a mágusokkal foglalkozni, Shartaalból visszatérve tovább is állhat, de az amulethez csak ezzel a küldetéssel lehet eljutni. -
#13889 Although!
Jó lenne ha egy kicsit vissza vennél ebből a lekezelő stílusból!Ha nem tetszenek a magyar a fórumok,akkor itt sincs sok keresni valód!Ne akard,hogy kivágjalak innen!
Maradjatok a topik témájánál! -
IXEMGabeo #13884 ja köszi...Winterhold... -
#13881 A paradicsom (Solanum lycopersicum), és a burgonya (Solanum tuberosum) ugyanannak a családnak a tagja, nyugodtan vitassátok meg, melyik a "jobb".
Nem rosszabb téma ez sem, mint a Skyrim fórumon a Dragon Age, Witcher, és a többi "rokonjáték" közötti különbségek elemezgetése.
Vannak hibái a Skyrimnek, erről lehet szót ejteni, beszélni róla, a többi játék méltatására is megvannak a fórumok. -
#13872 A mágusok mászkálnak össze-vissza, és azt sem lehet mondani, hogy van nekik saját szobájuk, de meg lehet őket találni valahol az épületben.
Tholdir kivétel, amíg nem csináltam meg a harmadik küldetést (az ork könyveket kér), az öreg mágus nem volt az épületben, valószínűleg végig Shartaal alatt tevékenykedik.
Mágusokra vigyázz, lehetőleg ne nyuvadjanak ki, master szintű könyveket csak tőlük tudsz megvásárolni, és mindegyik ad egy küldetést, ha az iskolájában elérted a 90. szintet (Ritual Spell Quests), amíg ezeket nem teljesíted, nincsenek master spell könyvek.
Láthatod te is, hogy a mágusoknál némileg más az élet, mint volt a harcosok között, a varázslók elvont figurák :-) -
Although #13871 Kimaradt mire gondoltam..
Intro -
#13869 A W2 egy kotott bobpalya a Skyrim szabadsagahoz kepest. Itt tenyleg azt csinalsz, amit akarsz. A fejlodesi rendszer masabb, mint a legtobb rpgben, itt az fejlodik amit hasznalsz/gyakorolsz. Ha akarsz, sarkanyokat olsz, ha akarsz banyaszkodsz, vagy novenyeket szedsz, ha akarsz fat vagol es beallsz dolgozni, ha akarsz csak kalandozol es romokat fosztogatsz, ha akarsz csak lopkodhatsz a gazdagoktol, es meg lehetne sorolni. Rajtad all, mit teszel es hogy elet az eleted a jatekban. -
mike01010101 #13862 Nekem tetszett a w2 (én is első nap vettem meg) de a skyrim sokkal jobban tetszik. -
Although #13861 Sokkal szabadabb mint a Witcher 2. De azért mivel a szándék egyértelműen az volt hogy nem rpgseknek csinálták, így sokkal könnyebb mint a witcher 2 és a térkép meg a quest napló gyakorlatilag sorvezetőként mutat mindent, de ez már az Oblivionnál is így volt. Alapvetően van egy story amin végig tudsz menni itt két nagy story van a polgárháború meg a sárkányok. És több száz mellékquest szokás szerint. Kicsit kevesebb meg kisebb mint az Oblivion de elég nagy.
És szokás szerint te döntöd el mit csinálsz mit mikor kezdesz el. Ha alacsony fokozaton játszol ott gyakorlatilag végig tudsz menni a fő szálon pár óra alatt gondolom. ha a többi nem érdekel. Az rpgsek számára fenntartott egyetlen nehézségi szinten a masteren ez viszont nem fog menni. ott szokás szerint ajánlott lv20-ig felmenni és utána elkezdeni a főszálat főszálakat. Összefoglalva olyan mint a többi Elder scrolls. Csinálsz egy karaktert és éled az életed a világban ami látszatra már nagyon él de valójában meg se közelíti a Witcher szintet vagy az FNV-t. De cserébe korlátlan szabadságod van. és ha jó a képzelőerőd akkor sokféle karakter eljátszhatsz. És az azért tényleg látható az Oblivionnál már sokkal jobb rpg lett. :) -
#13860 Sziasztok, megpróbálok úgy feltenni egy kényes kérdést, hogy talán hatalmas vitát nem váltok ki. Jelenleg a Witcher2-vel játszom amit megvettem még május 17-ei megjelenésekor, és nagyon tetszik (sajnos az első 5-10 órányi játék után ki kellett hagynom 5-6 hónapot, ezért nem játszottam még végig), de gondolkozom, hogy mivel kellene utána a Diablo3-ig elütni azt a kevés szabadidőmet. A Deus Ex3 és ez között vacillálok. Az előbbi a sci-fi szerű hangulat, és az FPS nézet miatt nem annyira szimpatikus mint a W2, ez meg a talán számomra kissé lassú játékmenet és túl nagy nyitott világ miatt nem tökéletes. A kérdésem, hogy a W2-höz képest a sztori/hangulat/harcrendszer/tárgyrendszer/grafika/zene milyen szinten foglal helyet, továbbá mennyire fogja a kezed a játék és mennyire ad szabadkezet. Nekem a W2 azért jön be, mert van szabadság is, de a nagyon jó sztori hajt előre, nem azt érzem hogy bóklászom.
Olyan játékosokhoz szól a kérdés, akik a W2-t már végigjátszották és tetszett nekik. -
#13859 Jah tényleg, azt kihagytam :) -
Paladin #13858 ...és a panaszkodós öreglány meg restorationt -
#13857 Drevis Neloren - illusion
Faralda - destruction
Phinis Gestor - conjuration (csak expert trainer, a többiek mind master)
Tolfdir - Alteration -
#13856 Ott egyáltalán ki árul könyvet? Még Faralda is eltűnt egy időre, de hála istennek előkerült... -
#13855 Nem szoktam fegyver/páncél modokat berakni de EZ nagy jól néz ki. Kíváncsi vagyok hogy az enchant vfx-je hogy passzol erre a modelre. -
#13854 és még Winterholdban sem árulnak erősebb skillt? érdekes :/ -
#13853 Több skillem is meghaladta a novice-t... -
Dobronski #13852 -
#13851 Varázslóktól, de amíg a skilled novice szinten van addig nem árulnak. Jarl varázslói adept szintig árulnak. -
#13850 Skacok, kitől lehet venni nem novice szintű varázslatokat? Nekem eddig még senki nem adott el olyat...
Másodjára is egész játszható a gamma, mert most oda császkálok el, ahol előző játéban nem tettem meg. -
#13849 Jó pár helyre kell kulcs, pl nem 1 dwarven romhoz. Sírokhoz. De küldetést valahogy nem találok hozzájuk. Vagy volt egyik helyen dwemer machine vagy mi, (fura neve volt a helynek... egy Rifteni np hagyta el a kardját ott) nem tudtam használni azt a cuccost, kiírta h hiányzik vmi :/ és nem lett cleard sem, biztos majd vissza kell menni.