30713
TES
  • Wreck86
    Szépen éneklik a játékban is!:)
  • Ironman2
    Húúúúú.Egyből beindultak a hormonjaim.
  • IXEMGabeo
    jó ez a csaj...

ez a legjobb szám amúgy:D
  • Teppik Amon
    Ezt még nem láttam linkelve:

• xido
    de lehet...E-vel választod ki az egyiket,jobb klikkel meg a másikat,így lsz mindkét kezedben két külön fegyver,vagy akár varázslás is
  • do2
    Most kezdtem el a játékot. Itt nem lehet úgy használni a varázslatokat mint az oblivionba ? pl kardal a kezembe varázsolgatni ?
    Ti ezt hogy oldjátok meg ?
  • Wreck86
    Hali!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ennél a küldetésnél csináljam végig, vagy most üssem agyon az embert? Kicsit gyanús nekem.
  • Laza
    Ez a tőr egyszer nagyon jól jött Nekem az Oblivionban. Az egyik bosst sehogy sem tudtam megölni, így mentettem pont előtte és addig töltögettem vissza, amíg első ütésre be nem jött a hatása :D
  • Laza
    Szerintem ezek nem ebbe a játékba valók ... van elég sok másik, ahol a rúzsozott és kikent szemű páncélos csajokra lehet verni :)
  • Fantusz
    A Mehrunes Razor egy kis sebzésű tőr, és az azonnali halálos sebzés esélye 1%.
    Egyik daedrikus artifact sem nélkülözhetetlen, a Mehrunes Razor pedig egy elég gyengécske tőr, s a megszerzéséhez meg kell ölni a questet adó NPC-t.

Van azonban egy komoly különbség a kannibálos, és a feláldozós küldetéssel szemben:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Silus Vesuius Mithic Dawn fanatikus (ez a szervezet felelős a Septim uralkodóház kihalásáért), Mehrunes Dagon követője, ő nem egy ártatlan NPC, bár a bűne itt csak annyi, hogy a legkegyetlenebb daedra herceg eszméit követi, aki az Oblivionban a világot akarta megsemmisíteni
  • Hoz_Hun
    Na egy ilyen kinézetű karakter de jó lenne összerakni. :)
  • Kallahiosz
    Üdvözlet.

Valami miatt nem müködik a Tris ruhálya mod

Meg tudná valaki mondani, hogy hol tudom meg a mod index számát????

A mod manedzserem valami miatt nem müködik...
    Elinditom és kiválasztom a skyrim et majd újra elindúl... kikapcsolni nem tudom csak a varázs trióval(Kontrol alt delet) van valakinek ötlete vagy megoldása??? Meg lehet valahogy a modmenedzsert kerülni?ui: a virus kinyirta a hibajavitómat bocsi a troll nyelvtanért
  • Hoz_Hun
    Kannibálosért csak gyűrű jár. A tőr egy másik "jócselekedért" kapod. :)
    Annak a tőrnek meg megvan az esélye, hogy kapásból kinyírja az ellenfelet. Akár a főgenyát is (ezt olvastam). Szóval nem rossz cucc.
  • Batmanci
    Azért annyit hozzátennék, hogy van egy nagyon jó mod, nem ugat bele semmibe, az a neve, hogy "covardly horse".
    Ehhez, viszont az kell, hogy ne legyen lovad - ha már van, azt le kell "cserélni" -. Ez a paci, amint leszállsz a nyeregből, mert megtámadtak, biztonságos helyre menekül, és szinte sosem döglik meg egy csatában.
    Egyszerűen nem lesz útban, ha kergetik elfut, ha sokat kergetik sokat kell utána gyalogolni, tehát, érdemes azt a "kocsogot" leverni mihamarabb, aki a lovadat kergeti.
  • mike01010101
    Teljesen igy látom én is, pedig lehetett volna egy jó dolog a ló és a lovasszekér is.
  • Fantusz
    Fölöslegesnak tartom a játékban a lovat, nevetségesen viselkednek, több velük a gond, mint amennyi hasznuk lehet.
    Ezen a téren semmit nem léptek előre az Oblivionhoz képest, sőt inkább rontottak rajta.
    Pici részlet, de északon a ló egy ritka csodabogár lett, vannak a szekerek elé fogott pacik, azokon kívül egy fej nélkü szellemlovas, egy lovon baktató tiszt kivételével nem nagyon találkozunk lovakkal (Whiterun közelében van egy a banditáknál).
    Oblivionban sokkal természetesebbnek hatott, az utakon lovasok poroszkáltak, északon meg csak a bolond (Cicero) jár lóval.
  • Fantusz
    Riftenbe kell vinni a köveket, de a küldetéshez 24 darabot kell(ene) összegyűjteni.
    Nem vesződtem vele, márcsak azért sem mert ehhez "mindent játszó" karakter kellene, amitől eléggé idegenkedek, s a küldetésnek nincs is sok értelme.
  • zorrobomber
    Frost-al nekem az a bajom hogy még inkább agresszív mint a sima lau. Kilométerekről kiszagolja az ellenfelet és akár még a várfalra is felmászik hogy leszedje az íjászokat. Finoman szólva is röhejes :D
  • Fantusz
    Eldöntheted, hogy kell-e neked ló, vagy sem, az előző részekhez hasonlóan itt is messze áll a lovak viselkedése a normálnak mondhatótól.
    Lóhátról harcolni nem lehet, de a paci pitbullként veti magát a csatába, harap, rúg, karmol, elfut, elkóborol, megdöglik.
    Egyetlen előnye van, hogy utazni gyorsabban lehet lovakkal, és alkalmanként túlterhelten felámszva egy lóra, nem lépésben kell cammogni.

Nagyon jól meg lehet lenni ló nélkül, ha viszont ragszkodsz a lovakhoz, talán a két nevesített hátas, ami ér valamit: Frost, Shadowmere.
    Kisérővel kalandozónak plusz kellemetlenség, hogy a segéd nem tud lóra ülni, s ez is csak bonyolítja a helyzetet.
  • Dondark
    Sziasztok!
    Korábban amikor találtam az első unusual gem-et akkor beadott egy missziót de már nem mutatja. Az nem is baj de hova kell ezeket vinnem eredetileg és mire szolgálnak?
  • kozi001
    CSak egy gyors kérdés a lovakkal csak én vagyok béna vagy hagyjam ott őket ha látom h már megint köröz támadás előtt egy sárkány?

Állandóan megpusztulnak ha sárkánnyal vagy giant-tal harcolok és fast travelnél is mintha "eltűnne"!
  • Fantusz
    A trendi, hogy a Bethesda ad egy alapot a moddereknek, a megjelenő játék még csak egy csupasz váz.
    Nézzük meg az Obliviont a megjelenése utáni álapotában, a DLC-kel, kieggel, és a színvonalas modokkal - teljesen átformálódik a világ.
    Valami hasonlót várok a Skyrim modjaitól, majd kb. 2 év múlva, hisz az igazán színvonalas munkához nem kevés idő kell a moddereknek.
    Régészkedés az Oblivonba is bekerült (Lost spires mod), Skyrimben pedig igazán van mi után kutakodni (Winterholdban néhány mágus kutakodik is a dwemerek után).
    A guildos karriereknek sem kellene ilyen kurtán véget érni, erre jó példákat láttunk Giskard modjaiban.
    Talán ő készítette az Iperial City "kupleráj" modját, s innen már csak egy lépés, hogy a karakternek is egy játszható stílus legyen a szajha:-)
    Lehetne még sorolni a játékban rejlő lehetőségeket, de ezek kiteljesedése nagyrészt a modderektől függ majd.
  • Batmanci
    Egyébként észre vetted?
    "Tudjuk ki"
    Tiszta Harry Potter.
  • Batmanci
    Daedric tőröm van, para meg soul. Milyen jól hangzik: parasoul!
    Kell a francnak az a tőr. Csak azért nem leszek kaniláb.
    Ha éhes lennék, na, az már egy másik kávéház...
    :)
  • Batmanci
    De, ez a játék alkalmatlan a több irányú karakterek számára!
    (Legalább is ezt olvastam kicsit lejjebb)
    Félre a tréfával!
    Nagyon jó gondolat, és bármelyik karakterhez kellene, minimum 100 óra, és akkor még semmit sem csináltál.
    Ez a profi ebben az agyon hypolt játékban! Szó szerint az lehetsz, aki akarsz.
    Sok alkalommal volt olyan érzésem, mintha egy Indiana Jones filmben csatangolnék. Ráadásul, már csak nagyon ritkán eszem meg valamelyik csapdát. Fáj is tőle a gyomrom.
    8)
  • Hoz_Hun
    Könnyű lemondani egy vacak gyűrűről, de az említett tőr, nos az tényleg jó. :)
    A harcosomnak nem kell az sem, de a íjász/orvgyílkos csaj karakteremnek, nos... mondjuk, úgy ha "Tudjuk ki" azt akarja hogy meghaljon, hát csak nem mondok ellent. :)
  • Flora2
    Nem veszem hülyeségnek, más is játszik így, ahogy te. Én most "értem a végére" az első karakteremnek, akinek pl. fontos tulajdonsága volt, hogy soha nem lopott. Emiatt viszont egy csomó küldetést nem is csináltam meg, mert ha egy quest azzal kezdődött, vagy azzal folytatódott, hogy "Lopd el a..." akármit, akkor az kész, én azt nem csinálom. Majd azt egy másik karakterrel, aki egész másmilyen jellem lesz.

Most pont azon gondolkozom, hogy milyen legyen a második karakterem, de én nem mágus-harcos-tolvaj kategóriákban gondolkozom, hanem próbálok életsztorikban gondolkozni, és ahhoz hozzávarrni a harci taktikát, meg a céh-küldetéssorozatot.

- Mókás lenne megpróbálkozni egy Indiana Jones-típusú kincsvadász-régész karakterrel. Főleg a dwemer romokra hajtana és profi volna a csapda-elkerülésekben, de valami mozgékonyabb fegyverben is ügyes lenne. Nem a főküldit csinálná, hanem az lenne a fő cél, hogy kincsekből gazdagodjon meg, emellett olvasna és művelődne. Szerintem ezt tipikusan egy imperial tudná eljátszani, és tipikusan illene hozzá, ha lenne egy fizetett csatlósa.

- Gondolkodom egy szajha karakteren is, aki főleg abból él, amit a kuncsaftjaitól ellop. Vele inkább a városokban élnék, ott strichelne és lesné az alkalmat, kit nyúlhatna le, magas lenne a speech-e (kár, hogy a New Vegassal ellentétben a Skyrimben nem nagyon vannak "kidumálom magam a helyzetből" quest-megoldások). Sneak+tőr illene hozzá, de akár kisebb védekező mágiák is, hátha boszorkány volt az anyja... Nyilván vele se játszanék főküldetést, itt inkább a thief guild quest lenne a fővonal. Fajra vagy breton, vagy redguard...

- Azon is gondolkozom, lehetne-e Thalmor kémet játszani? Egy high elf, akit álcázásból akartak kivégezni az elején, hogy utána téglaként beépüljön a lázadók - vagy az imperialok közé? vele meg lehetne csinálni a polgárháborús vonalat, de előtte még be kéne férkőznie a legtöbb Jarl bizalmába, családi titkaiba. Vele a legaljasabb árulásokat tudnám szemrebbenés nélkül megcsinálni.

Még nem döntöttem el. :)
  • steeldriver
    Engem imperialként is megtámadnak a talmorok (Hadvar-al hagytam el helgen-t)

De úgy vettem észre több fajta csoportjuk van, akik rabot kisérnek azok általában nem támadnak, csak közelmenve

Illetve az általad emlitettek akik a semmiből bukkannak elő, vagy banditákkal hadakoznak és azután támadnak meg
  • Laza
    Én sem játszom mágussal, 'fém' párti vagyok. Még lopakodós, bőr gúnyába bújt karival is ritkán ... jó kis kardok, páncélok, hmm

Régebben a 2h fegyverek rabja voltam, de egy jó ideje már inkább a 1h és pajzs párost preferálom ... öregszem :)
  • Laza
    "Szerintem sok újszülöttnek ez az első rpg-je vagy ilyesmit tudok elképzelni...!"

Megint egy megmondóember
    Hidd el, sokaknak nem ez az első RPG-je ... lehet nem másokban kellene keresni a hibát, hanem magadban.
  • steeldriver
    Én is vagyok vele, itt is egy balta+pajzs nordot inditottam (for the motherland)
    aztán néztem hogy a castolás milyen jól meg lett csinálva (morrowindhez képest), muszály kipróbálni - és mostmár túlfejlődte a warriort a mágus
  • steeldriver
    Hát, én nem tulajdonítom nagy hátránynak a mászkálást, legtöbbször azon veszem észre magam hogy mindig elkalandozok mindefelé, ahelyett hogy a questet csinálnám, ami miatt leültem játszani

Szerintem sok újszülöttnek ez az első rpg-je vagy ilyesmit tudok elképzelni

Ja, ez biztos hogy így van, a régi RPG-ken már felnőtt egy generáció, illetve a bethesdának céljai között is volt hogy az fps, stb rajongókat átcsalogassa (sajnos)

u.i:.

Ha mage buildet akarsz, akkor az elején el kell dönteni hogy destruction spelleket használsz vagy inkább lényeket idézel, de van egy olyan irányzat is hogy nehzpáncélzat+fegyveridézés+kigészitönek egyéb spellek
    de lehet keverni is a dolgokat
    Én direkt nem csinálom így (meg az idézgetés egyelőre nem is érdekel), most ami van mágus az csak destruction, aztán majd 1-2 év múlva ha újra előveszem a játékot, akkor érdekes lesz mondjuk egy idézőset inditani

• Count Adyn
    Akkor ezt ajánlom:)
  • bega82
    A szökés módjának biztosan nem, én már több karakteremmel is Ralof után mentem, és nem tapasztaltam ilyet. Gyíkom meg még nem volt (), úgyhogy lehet, hogy az volt a támadás kiváltó oka.
  • Sipocz
    Szervusztok!
    A helgeni kivégzésről az argonián karakterem Ralof oldalán szökött meg. Mászkálás közben, kivált a birodalmiak által ellenőrzött területeken nagyon kell vigyáznom a Talmor fejvadászokkal mert már látótávolságon kívülről(!) is beindulnak ellenem. Korábban próbált karaktereimmel (egyik sem gyík és mind Hadvar oldalán menekült el) nemhogy bántottak volna a Talmor pribékek, de volt olyan hogy út menti banditákat közösen likvidáltunk. Ez a támadás a gyík ellen a fajának vagy a szökés módjának szól?
  • Shep
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ biztos beleöltem már a játékba vagy 40 órát, mondom megnézem már gamefaqs-on a főszálban mégis hol tartok, hát mondhatni sehol, most már elkezdem azt is nyomni, mert így sosem lesz vége ennek a játéknak ha csak bóklászok :D
  • Flora2
    Az nem baj.
    Én is így csináltam meg ezt a küldetést, hogy amikor felszólítottak, hogy itt a tőr, és most szúrjam le a tudodkit, akkor hatásszünet után leordítottam a tisztes közönséget egy sárkánykiáltással. És igen, nem kapom meg érte az artifactot, de megkapom az elégedettséget, hogy azt tettem, ami helyes. A tudodki túlélte. Az jó érzés volt.
  • hNeo
    jaj...olyan jó hogy pont én vagyok a Dragonborn...

imádom amikor azt éneklik: ...bewaaaare bewareeee the Dragonborn comes...

lálálállá lálálálálláá :D
  • koschwarz
  • kozi001
    :) Érdekes.
    Ahhoz lehettek hozzászokva.
    Mondjuk a Gothic is olyasmi volt h lehetett menni 4 égtáj felé (kis túlzással) meg biztos volt más.