30713
TES
  • xido
    kovácsoknál ha megfelelő szinte(ke)t értél el..és majdnem bárkitől
  • Soldiers
    Hello

Most kezdtem el játszani a játékkal és olyan kérdésem lenne hogy a fegyvereet hol lehet újra kovácsolni??
    És még 1 kérdés hogy a főküldetéssel nem akarok foglalkozni akkor a mellékküldetéseket kiktől lehet kapni??
  • Fantusz
    Az említett helyre egyedül kell menned, s a számunkra érthetlen felháborodást az váltotta ki, hogy nem erőszakoskodik a játék, megadja a választás lehetőségét, hogy egy NCP becsempésszen neked fegyvereket, páncélt, meg amit szükségesnek gondolsz, de ha nem, akkor nekivághatsz egy estélyi ruhában a kalandnak.
    Egy idéző, vagy destruction mágus gond nélkül végigcsinálja így is, de néhány kaszt szenvedni fog a kedvenc fegyverei nélkül (szintfüggő is)
    Restorationnal neked sem lesz egyszerű szólózni, de ha tudsz mellette idézni, máris megoldódott a problémád, ha nem, igénybe veheted Malborn segítségét
  • Fantusz
    Pszt!

Nehogy meghallják a Thalomr kémek, hogy Taloshoz imádkozol!

• Count Adyn
    Én pl most restoration-ös mágussal mazózom magam, Lydia megy elöl én meg hilelem a seggét, egész életképes:D
  • IXEMGabeo
    Stendarrt kihagytad:D
  • Flora2
    Letérdelek Julianos oltára elé és hálát adok a Kilenc Istennek, amiért a világnak még van egy olyan zuga, ahol nem így működik egy játék, ahol még van egy sarka a világnak, ahol figyelni kell a részletekre és gondolkodni kell. Hail Talos, hail Zenithar, hail Akatosh, és Dibella mosolyogjon rád, barátom! Arcomba húzom a csuklyámat gyászomban, és úgy imádkozom, hogy ez a pár ember, aki még gondolkodós-sztorizós játékokkal akar játszani, maradjon meg menedékünkben.
  • IXEMGabeo
    érdekes a Falionos küldetéssel valami gáz van, beszéltem vele megadott egy találkozási pontot, utána nem jött el hiába vártam, majd megint kiírta a gép h beszéljek vele, de kb nem jelent meg semmilyen párbeszéd a házában sem:S

WTF...How can I solve this problem?
  • Animefox
    Kard nélkül te hogyan ölöd meg a 2 katonát? Se varázslat nem ér semmit se az a gagyi buzogány, próbáltam ezerszer ezer módon, külön külön is nekik estem, foglyot is felhasználtam, de csak úgy sikerült hogy újra kezdtem messziről azt a részt és becsempésztettem kardot meg extra páncélt... a kulcs az egyik őrnél volt.. hidd el karddal is nehéz ha egyszerre többen jönnek ellened.
  • Laza
    Valszeg nem engedné ha nem lenne más mód is a megoldásra ... egyébként pedig ezért híjják szerepjátéknak ;)
  • tobias88
    simán végig lehet vinni felszerelés nélkül is
  • pecaboy
    A konzol parancs működik! Szerintem a 90 vagy 100 érték a legjobb (az eredeti 70).
  • pecaboy
    A többi ini változtatás működik? Pl. ha a szaggatást akarom megszüntetni a memóriaemeléssel ill. az árnyékokat pofásítani.
  • pecaboy
    Köcce, kipróbálom nemsoká!
  • Animefox
    Nem nincs igazad! Ez 2012-ben nem természetes hogy a játék bevisz az erdőbe! Miért is kéne odafigyelnem? Csak megyek előre és a többi megy magától, ma minden játék erről szól hogy rohansz mész és ölsz, hogy gondolkodni nem kell... igen! nem számítottam rá hogy a gép enged tovább játszani úgy hogy eleve halálra vagyok ítélve...
  • Calver
    fov ini-ben módosítása valamiért nem igazán érdekli Skyrim-et... ellenben:
    konzol le, fov <kívánt értek> és ollé.
    pár indítás után meg kell ismételni, de nem hinném, h olyan rengeteg időt rabolna el.
  • Harkat 89
    Van ilyen is?:D Eddig még nem találkoztam vele, de máris megnézem.
  • Fantusz
    Mágia - aktiv effect
  • Fantusz
    Kovácsoknál keresd, mert az ebony nem lesz egy túl gyakran bányászható érc.
    Whiterunban van három kovács, de a többi településen is érdemes átnézni a készletüket.
    Nem különösebben nehéz összehozni egy ebony, vagy daedric szetet, csak költeni kell rá, lootból sokkal később lesz ilyen páncélzatod.
  • Harkat 89
    Hol látom azt, hogy milyen DISEASE van rajtam, és hogy mennyi?
    Meg ha vámpírok ellen megyek, a nagy harc hevében sose látom, hogy most elkaptam-e tőlük valamit, vagy sem. Vámpírrá meg még nem akarok válni a játék elején.
  • pecaboy
    Nem értem... A FOV megváltoztatására átírtam az ini fájlokat a magyar link alapján, semmi változás. Utána rákerestem gugliba: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2227329 , itt egy kicsit máshogy írják át, megcsináltam, de így sem működik.

Új játékot kellene kezdenem? Vagy mi lehet a gond?
  • Kly
    Falmerek 13-as szinttől kezdve dobhatnak ore-t, 27-es szinttől kezdve pedig lehet venni ingotot a boltokban. A legjobb forrás azonban szerény vélemény szerint a bányászat.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jómagam egy Narzulbur nevű ork erődítmény (délkeletre Windhelmtől) mellett fekvő bányából nyerem az ércet.
  • Fantusz
    Játéknál alap, hogy időnként ments.
    Ezt a küldetést mégcsak nem is bug miatt nem tudod megcsinálni, egyszerűen figyelmetlen voltál, a fogadóban kellett volna az elfnek átadni a felszerelésed.
    Nem lehet végig lopakodni a pályát, harcolnod kell.
  • Kallahiosz
    ha kifogy a manád érdemen készfész elfel lenni... azaz hight elf el
    Vagy botot használni...
    Vagy hárta arc ésa amég a manna töltődik a stamina fogy.
    Vagy amit én szoktam, hogy szarrá pecskrekeled a játékot hogy iszonyatossan erős legyél aztán a legnehezebb fokozaton játszasz.
    pl.
    Vagy ez
    De minden esetre nézz jobban körül itt
  • Maximus4
    Mi a küldetés neve?
  • Animefox
    najó akkor holnap előröl kezdem az egész küldetést mert pont hiányzik a mentés...gyalogolni kell újra órákig csak azért mert nincs kardom
  • Fantusz
    Nem fejlődik tudtommal, de ha veszély esetére (pl. mana kifogyás) nincs valami alternatívád, véged.
    Elsőre én is pusztakezes, köpönyeges (pure) mágust indítottam, de volt néhány olyan helyzet, amikor kellett valami segédeszköz.
    Magasabb szinten lehet majd mana csökkentő enchatot fabrikálni, de addig el is kell jutni.
    A villámnak van egy mana elszívó hatása, amit néhány ellenséges varázshasználó be is vet ellened.
    Az anomáliák elleni harc pedig egy elég hosszadalmas küzdelem volt, ahol hiába jött segíteni a két mágus, kellett még a dremora lord is, nem bírta manával a destro mágusom (a conjurer meg idézett két dremora lordot, egy kardot, és felszeletelték az anomáliákat)
  • pecaboy
    Köszi neked is! A linkben van a látószög javítás is, szuper :)
  • pecaboy
    Értem, köszi!
    Ha bottal varázsolok pl. destructiont, fejlődik ez a skill?
  • Kallahiosz
    Kb ugyanaz a gépem van mint neked... mondju nekem a grafika másodlagos de szerintem te EZT a linket keresed.
    A pénzel nincsen para. nem kell tisztára mosni

Lassabbn mozog nem tud lopakodni, de azon kívűl tutommal semmi
    De utána is lehet olvasni ha tudsz angolúl... én nem tudok úgyhogy ha nem ban nem pöcsölök a google forditóval.

Bal felső sarokban írja meik a könyű vagy a nehéz
    De pár óra játék és rájössz. Hogyha meg játszottá az oblivionnal akkor már szerintem vágod. ha meg nem akkor ejnye bejnye

Tudtommal ha a cipőd ad a lopakodásra a kesztyű a zsebmetszésre. ha clot akkor nincsen a könyüre kmicsi a nehézre nagy levonás jár. a páncélok értelem szerűen amit használsz az felylődik. de a ruha dominál... a kesztyű cipő elenyészik. A sapkát nem vágom mert kapucnis vagyok

Botokat szerintem nem édemes használni viszont ha van nálad jól jön amég a manád töltődik. De aszkilled nem fejlődik.

Látom már válaszoltak a kérdésre azért reemélem mondtam valami újat
  • Czdano
    Sziasztok! Ebony ingotok/itemek mikor/hol fognak esni? lvl 24-en legendary orc cuccom van o_0, nem tudom ez mennyire számít jónak de még fejlődni akarok ilyen téren :)
  • Fantusz
    2: lopott pénznek nincsen szaga, azt bárhol elköltheted, a lopott alapanyagokból készült cókmókok is eladhatók szerintem (páncél, fegyver, potion), de aki alapvetően össze lopkod mindent, menjen Riftenbe, és csatlakozzon a Thieves guild-hoz.

3: Mágiával kapcsolatos negatív módosítót közvetlenül nek kapsz a páncélok miatt, de amíg nem tudsz magas szinten enchatolni a robe-k bónuszait bukod.
    Ami hátrány, hogy a páncélokhoz kellenek bizonyos perkek, azok nélkül maga a páncél lesz hátráltató (súlya van, lassít, zörög)
    Robe-hoz meg kell az alterationt fejleszteni, hogy páncélod legyen - dönts belátásod szerint.

4: Minden egyes öltözék darabnál jelzik, hogy 0 armor, light, vagy heavy páncélnak minősül (inventoryban megnézheted)

5: vegyesen viselt (heavy-light) páncélok ugyan elősegítik mindkét skill fejlődését, de fontos perkeket lehet így kilőni, mert azok csak akkor érvényesek, ha a karaktereden CSAK heavy, vagy light páncél van, sőt némelyiknél még az is kitétel, hogy egyforma (dwemer, orchis, ebony) legyen a teljes páncélzat.

6: botokat érdemes használni, sőt lesznek helyzetek, amikor rákényszerülsz.
    Destruction erejét a skill és a perkek, no meg a varázslat erőssége határozza meg.
    Viszont vannak olyan mágiahasználók, amelyek képesek elszívni a manát (villámvihar), ilyenkor jól jöhet egy sárkánypapoktól szerzett, erős bot, vagy a Sanguine Rózsája.
    Destructionnal különben nekem az a legnagyobb kritikám, hogy tömegek ellen kevés, és sokszor kell jelentős létszámbeli fölény ellen harcolni - kell tehát a destro mellé valami alternatíva.
    Az idézés annyira erős, hogy megöli a többi mágia ágat (fölöslegessé teszi), az illusion demoralizáló varázslatai hatékonyan használhatók tömegek ellen, de csak ha végig topon van (skillekben, perkekben, varázslatokban)
  • pecaboy
    (Az utóbbi kb. 10-15 oldalt a fórumból próbálom utólag elolvasni, nem kis idő :D )
  • pecaboy
    Üdv!

Korábban ugye írtam, hogy 5760-as Radeon, azaz kb. alsó-középkategóriás kártya van a gépemben, 4 giga rammal és 2 magos procival, és csak 1024x768-ban megy rendesen a játék, kb. közepes beállításokkal. Az új patch(ek)nek hála, mivel most már 4 giga ramot is tud kezelni a progi, felvehettem 1280x1024-re is, high beállításokra (kivéve AA és anisotropic f., ami 4x-4x, de elég is), és megy viszonylag simán. Yikes :))

Szóval kérdéseim lennének:

1. Van valami mod, ami "elhajlítja" az FPS teret jobb- ill. baloldalt? Mert barlangokban ugye sokkal jobb FPS módban mászkálni, de nem nagyon látom, hogy mi van oldalt ill. szűk térben nem lehet látni, mi milyen messze van, a közeli dolgokból csak keveset látni satöbbi. Third person mód az jó lenne, csak azzal meg nem lehet távolra látni és szűk helyeken értelemszerűen rángat. Szóval FPS-hez kellene valami "térhajlító" mod, hogy többet lássak oldalra, kb. mint a többi FPS játékban. Realisztikusabb is lenne, mert az ember látószöge sem 90-110 fokos, hanem kb. 180.

2. A lopott cuccokat ugye átlag kereskedők nem veszik meg. De mi van a lopott pénzzel? Azt elfogadja mindenki? (Pl. lopott erszényben lévő coinok.) Egyáltalán, honnan tudják az NPC-k, hogy melyik cucc lopott és melyik nem? :P (Ez gondolom játékbeli egyszerűsítés, hogy ne lopjunk úton-útfélen, de így is megéri :))

3. Mágust akarok összehozni, egyelőre a Destructiont próbálom fejlesztgetni (a mágiatípusok közül). Egy mágusnak mi hátránya származik abból, hogy nehéz páncélt visel? Hiszen az enchantokat át is lehet rakni a robe-okból a bivalyerős heavy armorokra is. Mi előnye van annak, ha könnyű cuccokban rohangálok?

4. Ezzel kapcsolatban: a páncéloknak ugye két fajtájuk a light és a heavy. Honnan tudom, hogy egy adott páncélrész könnyű-e vagy nehéz? Azt mondjuk vágom, hogy a csuha meg a leather/hide az könnyű, a fém meg többnyire nehéz, de mi van a speciálisabb cuccokkal? Törpe, dwemer meg mittomén milyenek. Gondolom, az acél és vas cuccok is nehéznek számítanak.

5. Még mindig páncél: mi van, ha a csizmim nehéz, de a többi viseletem könnyű? Arányában fejlődik a heavy/light armor skill? Illetve van vmi bónusz/málusz, ha csak könnyűben/nehézben szaladgálok ill. keverem a két típust?

6. Mivel mágussal nyomulok, nem használok közelharci fegyvert meg íjat sem, csak a két jó kezemet :) Namármost, botokat érdemes használni? Ha botból lövöldözök destruction típusú dolgokat, fejlődik ugyanúgy a skillem?

Előre is köszi a válaszokat, majd írok még, ha nyűgöm van :)
  • broman191
    Lehetsz thane mindenhol egyszerre. :)
  • xido
    Azon merengtem..vajon lehetek egyszerre több nagyvárosban is Thane?
    már vagy 3 helyütt felajánlotta a jarl,de eddig nem mertem elfogadni,hiszen Whiterun-ban már az vagyok..és ha lehet szimultán,akkor minden városi címhez jár egy kísérő is,mint Lydia?
  • Fantusz
    High elfek a khajiitokhoz hasonlóan kaptak egy láthatatlan ketrecet a Skyrimben.
    Nem gondolom, hogy szándékosan csinálták, de hirtelen nem is tudnék említeni olyan altmert, amelyik pozitív hősként szerepel a játékban.
    Ez főleg akkor bosszantott, amikor neki vágtam a kalandoknak, és az első karim egy high elf máguslány sorozatosan azzal szembesült, hogy rendre a saját népe ellen kénytelen harcolni.

Belső nézete a játéknak nagyon rossz, harc közben nem is annyira zavaró, de beszédnél, kereskedésnél, karaktertől függetlenül olyan érzése van a játékosnak, hogy törpe a karaktere, előre nézve a több NPC derekát kémleli, fölfelé kell nézni, hogy átlásson a pulton, ha kereskedővel beszél.
  • Kallahiosz
    Ennek ellenére fizikailag is mentálissan is magas.
    Pont nekem való
    De látok realitást berlinboly hozzászólásában is.

A belső nézetes modot viszont egyenlőre még nem ajánlom...

Iszonyatossan remeg futásnál( talán jobban mint sprintelésnél.

Lopakodásnál van egy 45 fokos dölésszög ami elég béna és hogyha egyhelyben álok akkor is össz vissza mozog a kamera.

Hagyuk még őket dolgozni 2 hétig...
  • berlinboy6329
    Hanem mer' be van szívva.
  • zorrobomber
    High Elf tudtommal nem azért High Elf mert magas..