The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor téged már nem is lehet megsebezni? Ez mondjuk akkor jó (gondolom, hogy enchant 100-on van), ha enchantra gyúrtál. Én karakteremnek csak 40-en áll és nem is raktam még rá pontokat, így nekem nem jönne össze +100 % smithing.

Egyébként, amit hiányosságként felróhatnék a játéknak az az, hogy nem lehet megrendelésre enchantoltatni, illetve kovácsoltatni (úgy gondolnám, hogy valami bazi drágán, de jó lenne ha lenne rá lehetõség).

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

wedge31
Ehhez képest most gyakorlatilag 0 armorral tolom a játékot, persze mage a kari és kerüli a közelharcot.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Pont ugyanerre gondoltam én is. Advanced Steelnél jobban nem véd semmi (persze 200%-os smithinggel ez még fokozható is!).

Fegyverekben is teljesen egyetértünk: Skyforge greatsword közel akkorát üt, mint egy ebony greatsword! Persze 200%-os smithinggel és enchanttal növelhetõ a különbség, de szerintem ennek már csak masteren van igazán jelentõssége (én még experten sem érzem, hogy ilyen jellegû elõnyre kéne szert tennem).

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ne is mond! Level 30-on mentem 0-a tûzimmunitással és a 3 rohadás dremora másodpercenként köpte a fireball-t... Úgy meghaltam ott, mint a pinty, de aztán visszatöltöttem és 50-es rezisztanciával már meg tudtam õket ölni!

Úgy nem próbáltam! Biztos úgy nagyobb a difi (de nekem az már kissé cheat szagú, vagy mondjuk exploitnak!).

Mert alap páncél ugyanolyan erõs (persze kovácsolást elõsegítõ tárgyakat, potionöket nem használtam!), mint a Dragon.

wedge31
Kolskeggr Mine, Markathtól keletre.

Szegény sárkány:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Ott van egy könyv az asztalon a 4 szimbólum közelében! Abban vannak leírva az állatok (Balról jobbra úgy kell kirakni, ahogy a könyvben idõrendben szerepelnek).

Kincses térkép arra jó, hogy elvezessen a kincshez természetesen.<#smile>

Molnibalage
Hol?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

wedge31
Aranybányát bezzeg találtam, annyi ore van ott, hogy egyszerre ki se tudtam hozni mindet. Még jó, hogy mindjárt a bánya elött van egy kohó.

Fpocok
Há míván tesvír... báj há á zembõ gyûjtie a rezetet? Há mijá gond vele?

Parasite Eve 2, best game EVER!

PiszkosFred
Bohom nehez tulzas, egy darab ket kilos Dwemer ocskavasbol 3 ignot nyerheto, 30-40 kilonyit meg barki elbir rohogve, abbol siman megvan egy teljes szett, fegyverekkel mindennel. Jó, van 25 kilos is, amibol 5 ignot lesz, azt teljesen marhasag cipelni.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Fantusz
<#eljen>

Fantusz
Viszonylag sok helyen vannak fémtömbök, de sehol sincs tömegesen.
Kovácsoknál lehet venni ércet, és fémet is.
Nagyobb tételben dwemer épületekbõl lehet szerezni alapanyagot (természetesen dwemer), mindegyiket nem lehet beolvasztani, nézz utána melyek az alapanyagnak való darabok.
Az a baj azokkal a fémekkel, hogy böhöm nehezek, és a kovácsoktól kényelmesebb megvenni, de ha neked mégis az a vágyad, hogy gyûjtöd a rezet, vigyél magaddal egy kisérõt.
A bányászat sem elhanyagolandó mennyiségû ércet ad, sok helyen lehet bányászni, de igazán nagy mennyiségû érc szinte sehol nincs - viszont, ha van nálad csákány a sokszor kevés mennyiség igen sok lehet.

PiszkosFred
Szerintem egesz jo lett, gratula.

lol

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Fpocok
Tetszik, hogy rímelõsre csináltad.
A ragnar a rõt kicsit furán hangzik 😄

Parasite Eve 2, best game EVER!

Ez egy helyi kedvenc, és az elsõ dal, amit Skyrimban hallottam...

(Lefordítottam.)
Volt egyszer egy hõs, neve Ragnar, a Rõt,
ki jõ lovagolván Rorikstead felõl,

és nagy garral lengetve kardját a hõs,
õ hirdette fennen, mily gazdag s erõs!

De elnémul õ, a hõs Ragnar, a Rõt,
amint páncélos Matilda szólítja õt:

"Ó, csak hencegsz és borunkat így iszod el,
itt az idõ, hogy szavadért lakolnod kell!"

És csengett és zengett a fényes acél,
bátor Matildán úrrá lõn a szenvedély,

És Ragnar, a Rõt már nem henceg továááább...
mert rút feje nem vöröslik már nyakán.

És mielõtt megkérdezitek, igen, a Bard College-ban képeztek.

Tudtok egy helyet ahol "kölcsön" tudnék kérni alapanyagokat smithinghez? 😄 fõleg steel kéne. 😊
Gubberx
Én találtam egy kenyérvágó kést bent az asztalon és azzal vágtam le egyet úgy 10 perc alatt 😄 Utána már nem volt gond.

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Egoraptor
Puszta kézzel amúgy se jutsz túl az ottani õrökön. Tölts vissza elõbbi mentést.

megölsz egy arcot varázslattal majd elveszed a cuccait, problem solved

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

puszta kézzel nem tudok ütni a játékban? így érdekes lesz a diplomatic immunity (miután elszúrtam és nem adtam oda a cuccokat az elfnek)

Egoraptor
Gyakorlatilag akármi, szoftveres dolgoktól a hardveres dolgokig,
kompatibilitással és optimalizációval bezárólag.

az eleje nemrossz, utanna mar gyengébb jóval

Nekem is 2 giga ramom van, a videokarim 1 gigás és ugyan úgy Windows XP-m van. Akkor nem értem mi lehet...
Solid Snake
<#pias>
Köszönöm, megnézem.
Ezt találtam, ez segít?
You can use the showquesttargets command in the console. You might need to scroll up with page-up. This will tell you the quest Id's for all active quests. (see here: Skyrim Wiki)

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

Van két-három olyan küldim, amelyek megvannak, de a teljesítésüket a progi nem vette tudomásul. Néztem itt, http://uesp.net, hogy consol paranccsal lehet érvényesíteni és kivenni a listából, de azt honnan tudom, hogy mi az adott küldetés azonosítója? Azt hol lehet megnézni?
és nem az övé a fórum tudtommal. Õ nem moderátor, nem õ indította a topikot és úgy tudom HG jogot sem kapott, tehát figyelembe se veszem a Hsz-t😛

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

PiszkosFred
Bleak Falls Barrow, hatha segit

JethroHUN
kussoljá ragnar the red...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Már elnézést, de miért lenne ez fa..ag?!Végre megtudtam, melyik billentyû változtat vérfarkassá, dicsértük picit a játékot, elmondtam, hogy nálam hány gigánál akad a játék(errõl többen is panaszkodtak korábban) és elnézésedet kérjük, de váltottunk még talán két-két hozzászólást a játékról.Tudomásom szerint ez a Skyrim fórum és mi sem a Diablóról csevegtünk.

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

mindig viszek valakit magammal. Elején Faendal, Lydia, aztán most Uthgerd the Unbroken a társam...nem tudom az a csaj nálam nem vörös hajú😄

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

kezd zavarni mar megint h floodoltok sok fassagrol, masok hszei meg elmaradnak igy

Kísérõvel voltál?Én a vörös bigét vittem magammal, aki a kocsmában szokott üldögélni Whiterun-ban.Nagyon jól nyomja...<#nevetes1>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2 szellemtõl pedig kaptam jutalomba egy Ghost Blade-t kékszínû kard csak éppen szart sem ér

az volt eddig a leghosszabb küldetés. A legvégén meg özönlöttek a Draugr-ok fostam is, hogy Farkas ottmarad, de végül nem...

ez az Avilsund meg bitang kemény volt, a végén a varázsló csajt valami Ku' Ze volt a neve odamentem és rögtön lecsaptam a fejét mielõtt elkezdett volna varázsolni😄😄, mert, ha az elkezdte volna nyomatni a conjurationt akkor feltámasztotta volna Holgeiréket és 2 másik csontit, akik simán levernek plusz még õ is zúdít rám jégcsákányt😄 egyszerûbb megoldás az volt rögtön odafutottam és paff lecsaptam a fejét amig pofázott😄😄😄😄

Köszi!Akkor tehát "Y", utána irány Piroska!<#eljen>

Jaj, az nekem is nagyon tetszett, mikor átment werewolfba és lerendezte a támadókat, utána kinyitotta nekem a rácsot.Nagyon ki vannak találva ezek a jelenetek!

dehogy is tegnap kipróbáltam és az Y betûvel át tudtam alakulni vérfarkassá úgy, hogy elõtte a power menünél Equipeltem

Molnibalage
4 GB.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Korábban írtak néhányan az idõnkénti akadásról.Mennyi RAM mellett észleltétek?Szerintem azzal függhet össze(nekem csak 2 giga RAM-om van, a VGA-m viszont 1 gigás), egyébként szépen fut a játék nagyrészt HIGH beállítások mellett(néhány custom) Windows XP (32) alatt.

Más: elkeserítõ, mennyi hiba van a magyar nyelvû kézikönyvben!Eszerint pl.
F-el a Favoritok listát lehet felhozni, holott az a külsõ/belsõ nézet váltója.A disenchantoláshoz pedig el kell mennünk egy enchanterhez(legalábbis a kézikönyv szerint), holott mi magunk is megtehetjük ezt egy enchanter munkaasztalnál.

Más: a Vérfarkas forma felvétele tényleg csak konzolparanccsal lehetséges?Elég "érdekes", hogy erre nincs egy külön billentyû.

ez volt szvsz az egyik legjobb küldetés még az elején, jó volt ez az Avilsund is, Hillground tombos, Farkassal amikor nyomultunk és átalakult.

Amúgy tegnap Windheim közelében kalandoztam belebotlottam 2 jegesmedvébe alig bírtam õket lecsapni😄😄, jó erõsek ezek

a lore miatt, a thieves uniformot fogom viselni, mégha bukok is miatt😊 max majd javitok rajta - de egyébként is krvajol néz ki sztem, ugyhogy jólesz ez😊)

Molnibalage
http://uesp.net/wiki/Skyrim:Bleak_Falls_Barrow_(quest)

Egyébként gyak. minden logikai feladvány fent van a youtubon qest névvel...

ps: kurvajó eddig a thieves, elsö feladat is kba.jónak igérkezik, Vex <3 😄DD
viszont érdekes, mert nem tettek emlitést a sztorijukba, hogy maga a bázis körül miért vannak ellenségek, rögtön a kocsma mellett van egy ajtó valamilyen Vault, mondom benézek erre hülye elllenfelekbe futok - és tényleg az a vicc, hogy csak egy köpésre van a klán székhelyétöl

erre valaki vmit ?😊

Meg lehet tudni, h konkrétan mi az a "átok" - a master sneak trainer(nevét még nemtom) faszául elmondta a dolgokat, de KONKRÉT ESEMÉNYT, nem emlitett, csak hogy van átok és kész, amiböl igy és igy meg úgy ezért és ezért lenne jo kitörni

Egoraptor
Az a drágaköves küldi idegesítõ... úgy küszöböltem ki
hogy nem vettem fel egyet se, semelyik barlangban meg
sehol és így nem kaptam meg küldetést.<#eplus2>