30713
TES
-
Perszepeta #15927 Elakadtam a Bleak Fall Temple-ben, egy kör alakú ajtónál kell forgatni a 3 "gyűrűt". -Én mindhármat a bagolyra tettem. A kulcshoz valami Golden Claw-t kér tőlem, de olyanom nincs. Átkutattam a környékem mindent!!!, még a zárakat is feltörtem ami volt, de már tanácstalan vagyok. Hogyan tovább? -
#15926 kinnt=kint -
#15925 A SkyrimPrefs.ini-ben, így nézzen ki azaz egy sor, amennyiben azt akarod, hogy a vertikális szinkronizáció be legyen kapcsolva, a többi sort hagyd békén.
[Display]
iPresentInterval=1
Ez csak bizonyos gépeken használ. Az eddigi legjobb megoldásom az volt, hogy az ENB-t használom, de ezt is csak ATI kártyához javaslom, és így is lagolni fog. Ez az ára, hogy a leggyengébb gépen is elmegy a játék.
'valszeg javítható, és talán fogják is, de nekem nem sikerült teljes mértékben kiküszöbölnöm, és gyanítom, másnak sem, legfeljebb nem vallják be.
Annyira azért helyre raktam, hogy amíg zárt területen vagyok, vagy egy cellában tartózkodom, és a RAM felvette a környezetet, akkor egy rövid időn belül simává válik, de ha kilépsz a zártból Skyrimbe, vagy kinnt átlépsz egy másik cellába, kell egy kis idő, amíg "kisimul".
Az ENB-ből sem mindegy melyiket teszem fel, mert nekem mindegyikkel olyan randa, hogy hányinger. Driver csere nem vezetett sehová.
Így aztán maradt a türelem, hogy összeszedi magát, és utána szépen megy.
Lehet, egy másik kártyával minden gond nélkül menne, 'nemtom. Ha lesz másik kártyám megírom, hogy változott-e.
Ennyi.
-
#15924 Itt hol? nem találom
-
#15923 Köszi a gyors választ! És akkor az aedra a "jóarc"? :-) -
#15922 vSyncet kapcsold be a driverba(catalysba-> rakd mindig re. 3D fülön belül van, ha régebbi felületű van) -
#15921 Az összes daedra gonosz. Van amelyiknek a küldetése semleges hatású, pl Meridia: kikell takarítani a csúnya necromencer bácsitól a templomát.
DE amúgy nincs karma a játékban (mint oblivion h jó/rossz híred van)
Idáig 1 olyanról tudok ahol van választási lehetőség h a segítesz vagy máshoz viszed a cuccot (mind2 esetben tied, csak eltérő képességgel)
HA kell a cucc amit ad akkor megcsinálom (többnyire elég vackok) -
#15920 Alapláma kérdés:
Honnan lehetne esetleg kideríteni, hogy melyik isten "jó" és melyik "rossz"? Van, ahol zavarban vagyok, amikor egy isten megjelenik és ezt-azt akar. Általában van választásom, hogy "ok, csinálom" vagy "szörnyeteg takarodj". Na de akkor melyik a jó választás, ha az ember a jó oldalon próbál evickélni? :-) -
#15919 Az Antialiasingot meg a másik sampe-j ét kéne állítgatnom az lassít be? a másik beállításnál most minden mediumon van a lenti pipálós részen az objecten kivűl és az FXAA vagy mi a szaron kívül minden pipálva van... -
#15918 Értem és akkor azt hogy darabos a kép és akadozik a játék azt meg kell szokni? Állítgatom az optionban ezt meg azt de változó az eredmény, nagyon csúnyára le kell vinni a konfigot hogy ne akadjon a játék... érthetetlen hiszen egy csomó ennél erősebb játékom szebben néz ki és fullosan megy... -
#15917 Nekem nem lenne esztétikai problémám vele :) Ha kevés a ló, márpedig ugye nincs sok, akkor logikus hogy egyszerre több embert húzzon egy. Meg amúgyis, ha Gandalf-nak nem derogált szekérre ülni nekünk egy szavunk se lehet :) -
Hoz_Hun #15916 Hogynézne már ki? :D
Két harcos full sárkánypáncélban, brutál varázsfegyverekkel zötyög egy otvar szekéren, amit a vörös szemű Shadowmere húz.... :) -
#15915 Nem kell a mamutolást komolyan venni, csak azt próbáltam érzékeltetni, mennyire elcseszett lett a ló, a lovaglás lehetősége Skyrimben.
A lovak viselkedése az Oblivionban is inkább pitbullra hasonlított, de ott legalább lehetett lovakat látni a többi NPC-nél is.
Lovas katonai járőrök, lovas futárok jöttek-mentek, sőt volt olyan, amikor lovas bandita támadt a karimra (valószínűleg lopta a pacit).
Nem tagadom, én nagyon nem szeretem a lovakat, ez még az Oblivionból áthozott szokás, hogy gyalogosan-poroszkálva kalandozunk.
Lóról harcolni nem lehet, amit még el is tudnék fogadni, de ezek a hátasok, amit leművelnek egy csatában - sokszor inkább hátrány, mint előny.
Tudom, hogy van rá mod, de már annyira megszoktam a talpas életet, hogy nem kell a ló. -
#15914 Mammutolás kicsit erős sztem :) Azt már inkább el tudnám képzelni hogy saját szekerem legyen, és akkor a segítő(k) se maradna le. -
kozi001 #15913 Ha Alduin-t kivégzem, akkor megszűnnek a random(?) sárkány felbukkanások?
-
#15912 Lopott ló vissza sétál oda, ahonnan elloptad.
Legjobb közlekedési mód a futás, úgy, ha mégis harcba keveredsz, nincs zavaró tényező.
Lóháton kétségtelenül gyorsabban közlekedhetsz, de akkor a kisérőt hanyagold, az nem ülhet lóra (ebben vajon mi a logika?), és ha mégis harcba keveredtek, mod nélkül a lovad is pitbullá változik.
A világból kilógnak a lovak, jobb lett volna, ha mamutháton lehetne közlekedni - azok sem agresszívabbak, és kevesebb sincsen a gyapjas ormányosokból, mint amennyi lovat lehet találni egész Skyrimben. -
bega82 #15911 Abszolut, nem is szépítem, ez szerintem is gáz, hogy ilyenekből ennyi van. :( -
#15910 Van fast travel, de csak oda ahol már jártál. Nagyobb városokba pedig némi pénzért szekérrel tudod elvitetni magad. Lovat venni érdemes, mert ha jól tudom a lopott az elkóborol, míg amit megvettél azt mindig követ, pl. fast travel-nél is. -
#15909 És a gyalogláson kívül milyen utazási lehetőségek vannak mert ha a térképre rámegyek nincs quick train vagy valami ilyesmi amivel pikk pakk oda érek. El loptam valami lovat egy helyen de többet nem láttam már... -
Ulthane #15908 Go Skyrim, go! -
#15907 Ezt nem nagyon lehet szépíteni: súlyos programhiba.
Kismillió küldetés van, de dungeonból sincs kevés.
Nem értem, hogy miért nem lehetett már ezt valamelyik patchban javítani, hisz tele van a net a tiedhez hasonló gondokkal, amikor guildos küldetésekben akad el a játékos, azon egyszerű oknál fogva, mert egy szabad játékban, szabadon kalandozott.
-
Probatbicol #15906 Nekem pont ez a problémám volt, de én ténylegesen kitakarítottam már korábban a dungeont, és az általad bemásolt leírás segített csak.
Nem lehet, hogy te is kitakarítottad, csak nem emlékszel? Elég jelentéktelen az a boss. -
bega82 #15905 Igen, ez utóbbi megoldást is láttam valahol feltüntetve, csak közben rájöttem, hogy elb*sztam, mert bementem én oda korábban, és bent is megöltem 2 emberkét, csak aztán kijöttem! :S :D
De akkor lehet az első megoldást fogom, hogy a sisakos küldit megcsinálom, leadom, és utána várakozok respawn-ra. Hátha.
Az a gond, hogy nincs megfelelően régi mentésem, mert azzal lenne aq legegyszerűbb. :)
Köszi a segítséget. ;) -
Hoz_Hun #15904 Én azt csinálnám a helyedben, hogy bemennék a Driftshade Refuge-ba és megcsinálnám a misc. küldit. Leadnám, de nem beszélnék Vilkassal. Várnákoztatnám a karakterem 32 napig (ennyi kell állítólag az újratermelődéshez) és utánna mennék Vilkashoz (előtte egy mentés kiséretében azért leelenőrizném, hogy újrateremtek-e a Driftshade-ban az emberek).
A másik: nem tudom mi a misc. quest, de az is lehet megoldás, hogy ha csak valami cucc kell, hogy láthatatlanság itala+futással átrohansz a Driftshade Refuge-n. Megszerzed a cuccot (nem ölsz meg senkit). Leadod a cuccot és beszélsz Vilkassal. -
#15903 A játék azért tűnik kezdetben sivárnak, mert Whiterun környéke az. Irány Riften vagy más erdős+hegyes részek. Egyből más a leányzó fekvése.
Nekem csak pár sok fényforrást kezelő helynél lassult be úgy, hogy minden maxra van húzva, kiéve árnyék. Egy ATI 4850-es karival, 4 GB RAM és egy E8500 CPU mellett. Ma ez egy elég erőtlen konfig... -
#15902 Ez kész. :) -
bega82 #15901 Sikeresen belefutottam a Forever Mourning bug-ba. :(
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Többféle verziója is van a dolognak, nálam úgy néz ki, hogy felvettem a "Find Helm of Winterhold misc quest-et a winterholdi jarl-tól, de még nem csináltam meg. És csinálom közben a companions-os küldetéseket, és ugyebár a Kodlakos küldi után, amelyikben a boszorkányfejet kell neki vinni, és visszaérve Whiterun-ba Kodlak már halott, akkor adná Vilkas a "Purity of Revenge" küldetést, ami ugyanabba a dungeon-ba vezet, mint az előbb említett misc küldetés. És mivel az nincs kész, ezért nem adja meg Vilkas, nem történik semmi. Na most nem tudom mitévő legyek, mert elég sokféle megoldás-variációt olvastam erről a neten. Ha én még nem mentem be ebbe a Driftshade Sanctuary-be (viszont a kint lévő 2 silverhand-et kinyírtam már, akkor mitévő legyek?
Ezt próbáljam meg?
"(PC) A glitch also occurs where this quest cannot be started if the player has already cleared Driftshade Refuge. If you have already cleared it, then enter the Driftshade Refuge dungeon, go into the console and type "prid 0006a99c" and then "resurrect" (no quotes). After that, leave Driftshade Refuge and type in the console "setstage c05 1". You can now go to Vilkas and start the quest."
Vagy ez csak akkor jó, ha már kitakarítottam azt a dungeont? -
bega82 #15900 RPG. :)
Karakterfejlesztgetős, küldetéseket megoldós, sokat harcolós, egy idő után legyőzhetetlenné válós és mindenkit együtéssel leverős. Szerintem. :D -
#15899 Próbálj meg Whiterun templomában az oltárnál áldást kérni,az meggyógyít.
Vagy van ilyen poti is "cure disase" vagy hasonló,igyál egyet-kettőt talán segít ha még nem súlyos. -
FEARnet82 #15898 valakiirna par sort hogy nilyen tipusu jatek ez?sok helyen olvastamh skyrim igy ugy de nem jottem ra konkretan mi ez mit rud ez a jatek en meg most hogy abbahagytam swtort keresek vmit ami lekot . kosz elore is -
#15897 15-re lement a one-handed-ed?
bug, vagy trainelj rá egy szintet/olvass el egy skillnövelő könyvet, vagy konzol kinyit, és:
player.setav onehanded <eredeti érték> -
Pityesz #15896 Sziasztok, segítsetek hogyan kell leszedni rólam az átkot.A karakterem nem fejlődik,lecsökkent a képességem, és pirossal jelöli.Néha vámpír fertőzésre utaló jelek vannak.Előre is köszi!
-
#15895 Értem, de sajna ehhez nem értek... most épp úgy van beállítva hogy elfogadható... elmegy, most már szeretnék a játék élményre gyúrni és odafigyelni nem pedig a tech dolgokra.
ui.: egyébként én Xbox360 móddal játszok, mostani játékok már érzékelik hogy nem egérrel és paddal játszok hanem boxos karral, így automatikusan az egész menü meg kiosztás nem PC-s hanem konzolos... mikor ki akarok lépni a játékból ösztönösen megnyomom a középső X gombot és furcsálom miért nem jön elő a LIVE Dasboard... pislogok és rá kell jönnöm hogy ez PC ^^ -
#15894 Akkor stamina és életerőre gyúrok oké... apropó ebben a játékban nincs multi mi?
Ja és a grafika probléma megoldódott, addig kapcsoltam ezt meg azt fel le míg a grafika végül jó lett, ami meg lassította a gépet azt levittem, jelenleg így már elfogadható a játék kinézete -
#15893 ó, az nem a kártyád/FPS-ed miatt van...
nézz körben gúgliban tweak guide után, van egy olyan rossz szokása Skyrim-nak, hogy "lagol" az egér, ini fájlokban kell egy keveset piszkálódni hozzá. -
#15892 Attól függ, mit szeretnél kezdeni a karaktereddel.
Nem tilos a mindent játszó karakter, de egy veszélyes út, amikor mindenből tud egy keveset, de igazán nincs erős képessége.
Harcosnak, íjásznak soha nem fejlesztettem a magickát, mágusnak pedig magicka-healt melltt nem raktam pontot a staminára.
Ez nem jelenti azt, hogy kötelező így fejleszteni, a stamina pl. növeli a teherbíró képességet, s vannak olyan játékosok, akik ezt egy mágusnál is lényegesnek tartják - szerintem meg egy mágusnak fölösleges staminára gyúrni :-) -
#15891 Akkor nálam ugyanezen a beállításon miért darabos a nézés? De ha csak gyorsan nézek jobbra balra vagy mozgok...
Továbbá mit érdemes fejlesztenem a 3 dolog közül? az életet tuti meg a staminát és a magicot ugyanúgy? -
bega82 #15890 Nem hiszem, én laptopon nyomom HD6650m kártyával, ez tuti gyengébb. AA, AF off-on van, a legtöbb cucc high-on, de egyet-kettőt asszem levettem medium-ra. -
#15889 Nem biztos, hogy le kell robbantani a helyéről xDDD
Én is ilyen cipőben fogok járni xD -
#15888 No, meg gyönyörű, mint a szél.
Legalábbis nekem tetszik.