The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

btw SaGa vs SaGa Jr - ez miez?:dd mar vmeik nap is akartam kérdezni, lehet csak nekem tünt fel ?😊)

valaki irta vkinek, hogy jegyezze meg melyik a fõszál küldetés...

nemtudom ti észrevettétek-e, de én elég hamar, HOGY az összes küldetés megvan különböztetve a játékban, a pause képernyön ahol ott a quest lista

Fõszál, side quest, guild quest, daedra quest - kb ezek a kategóriák vannak (miscet nem mondom mert minek, az ott van)

Namár most, ha lapoztok a questek közt fel, le és ha megnézitek az egyiket mondjuk, akkor jobb oldalt, a küldetés részletes leírásánál - a FEJLÉCBEN látható egy BIZONYOS MINTÁZAT

Szerintem krvajó, hasznos kis dolog - igy pl tegnap egyböl tudtam, hogy egy Daedra questet szedtem fel - a fõszálnak asszem vmi sárkányos a jele, a guildeknek egyedi, stb stb.

Remelem vkinek segitett 😊

Igazából nem olyan sok az. A motor úgy van megalkotva, hogy nif fájlokból rak össze mindent, azok meg nem túl nagyok. Ami méretesebb, azok a texturák, amiket ráfeszít a modellekre, de ezekbõl sem kell túl sok a tereprendezéshez. Van pártíz fajta kõ, fa, bokor, út minta, stb. A terep maga ezekbõl van összerakva, azaz mindenütt fel van jegyezve a megfelelõ adatfájlban, hogy "itt a 27-es számú kõ van ebben a pozícióban és irányban". Pár szám az egész...

PiszkosFred
Igen, az Arenaban vegigverekedtel es pofozkodtal a teljes Birodalmon a karakterrel.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Igen. Minden provinciában volt valami feladat, így ellátogathattál mindenhova, de nem az volt a legtöbb helyszínt és szereplõt tartalmazó, hanem a második, a Daggerfall. ha jól emlékszem, 15ezer város, falu és véleltlengenerált dungeon (persze az akkori minõségben) és 750000-nél (hétszázötvenezer) több npc. 487000 négyzetkilométer alapterület. Szép provincia. A Morrowind ennek 0.01%-a. Az Oblivion és a Skyrim még ennél is kisebb.

xblades

Én errõl lemaradtam😊 de remélem tényleg így van. Bár ez elég sok helyet foglalhat le a játék fájl-ban.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

na tegnap/este alig haladtam vmit, soakig elvoltam foglalva melyik avatar xart szedjem le, lehet egyiket se kellett volna, de jolvan az:d

Thieves elsö küldetése: elég gyengének érzem a tolvajom, a Mercenaryk gyengék, sok az életem, és üthetnek sokaig mire elérnek bármit is, DE viszont ilyen sok lenne az életük - a viszonylag még tápos nyilammal is elég sok kell beléjük

Aztan gondoltam kiprobalom a hátbaszúrást tõrrel, 15x sebzés, a fegyver sebzése tizenvalamennyi, rácsaptam, de szart se ért
és érdekes volt, light armorba megyek, vannak bonusaim ruhakon meg mittomén, gugolva is megyek és FAHÁZ és kopog a TALPAM 😄 a padlón és elég könnyen meghallottak - a Silent Roll az fasza, de nem lehet mindig azzal közlekedni, nehezen tudtam megközeliteni öket hátulrol h ne hallják meg...
Jol néz ki a thieves ruha, ebbe megyek, mégha gyengébb is a sajatomtol, lore az lore :d - egyik sajat cuccomon pl van +20% bow damage, de sztem még azzal is soknak éreztem volna amit beléjük kell lõni nyillal, h megmurdáljonak

Eszemben volt, de sajnos mezõn lepett meg a dög.Pedig a harmadik sárkányom lehetett volna...! 😞

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

Nekem úgy rémlik, hogy az elsõ Elder Scrolls rész (Arena) egész Tamrielt tartalmazza. Persze lehet rosszul tudom, csak ezt olvastam az SG TES történelem cikkében. Magával a játékkal csak egy ismerõsnél mászkáltam 30 percet akkoriban. Szóval nem tudom ez igaz e.

Fedezékbe bújsz és amikor fújt egyet, kiugrasz. belelõsz kettõt, majd vissza a fedezékbe. Szép lassan elfogy.

Van a neten egy video, itt is belinkelték legalább kétszer, amiben valaki átrepült a korábbi játékok területei felett a skyrimben. A többi provincia nincs teljesen kidolgozva, csak a domborzat van meg, de ott vanak a szükséges cellák, azokon belül a dombok, hegyek...

Nyugtassatok meg!9-es szintû harcos vagyok, tegnap kísérõ nélkül meglepett egy tûzokádó sárkány, elég hamar megfektetett.Ez mennyire gáz?Íjjal képtelen vagyok követni, ha meg leszáll, egyedül túl sok nekem.Másnak hogy mentek az efféle randik?

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

Fantusz
Hivatalos mod volt, de a Knight of the Nine csomagban még nem volt benne.
emlékszem Karácsony elõtt nem sokkal jelent meg, s egy ideigingyenesen letölthetõ "karácsonyi ajándék" volt, aztán kértek érte néhány dollárt.
Az állatpreparásást nem a hõsünk végezte, a személyzethet tartozott egy dunmer, akinek különbözõ trófeákat adhattunk, s õ "ki is állította" a preparátumot - jól nézett ki, valódi kastéy volt, s akár elsõ útja oda vezethetett a hõsünknek (bár miért kapna a börtönbõl szabadult csóró azonnal egy kastélyt).
Szóval az nem egy rajongói mod volt, a Knight of the Nine csomagból kimaradt a harcosoknak szánt menedék - ez volt az.
Mágusok ugye fönt északon kaptak egy tornyot, teleportokkal, tolvajok Anvil alatt költözhettek be egy barlang rendszerbe (oktatók, kereskedõk társaságában), és még egy vámpír-lakosztály is volt a mod csomagban (egy állandóan alvó necromantával, hogy ne legyen gond a táplálkozás)

Batmanci
Ja, 32e aranyam volt. Experten tanított, két szintlépéssel, cca. 2200/db.
Ne számoljuk össze, mert sikítófrászt kapok!
'Monnyuk, most már megint van, közel 10 lepedõ, de én nem encsantolok, csatangolok.
Kinyírok egy erõdöt, ahová mennem kell, aztán amit birok vissza a városba. Elad, majd gyorsba vissza a "tetthelyre". Igaz, most szívtam ezzel, mert a felderített vár ellenkezõ oldalára tett vissza, és a körbelovaglás fél óra volt. 😊

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

francois
Azzal nem találkoztam, de elég jól hangzik😊

xblades
Nyilván én arra gondoltam hogy egyes modok finomításához, beillesztéséhez a CK-re van szükség. Hogy ne bóvli legyen, pl az említett nude mod-hoz hiába van textúra ha nincs modell.

"Ha tényleg benne van az egész kontinens a Skyrim terében, neki lehet állni összerakni."

Itt mire gondolnak?
Benne van a fájl-okban a terület csak nincs kidolgozva?
Vagy csak ezt nem értem pontosan, mert errõl nem halottam.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Tökéletesen egyetértek.Volt szerencsém belekóstolni több pályaszerkesztõbe is(FPS, RPG egyaránt), õrületes meló.Ahhoz pedig, hogy egy valamirevaló RPG mod létrejöjjön, évek kellenek és legalább egy összehangolt csapat.Ma már nem vágnék bele nagyobb projectbe, holott lényegesen felhasználóbarátabbak a szerkesztõk, mint régen.

Amúgy ilyen modokból több is van, nekem az Aran-Mathi jött be legjobban. Egy Ayleid rom IC közelében, a tó parton. Alap verzióban 3 õr swordmaiden, meg két társalkodónõ jár hozzá, saját napirenddel. Járõröznek, kajálnak, alszanak, beszélgetnek, olvasgatnak, stb... A CSR moddal kiegészítve lehet a felszerelésüket, ruhájukat cserélgetni. Készült belõle nekromanta verzió az ehhez illõ személyzettel és kiegészítõkkel.

Uszoda, edzõterem (megidézhetõ edzõpartnerekkel) alkímiai labor, enchant oltár, oblivion kapu, és rengeteg láda, polc, kiállító szekrény...

francois
Ja igen, na hát én ilyenek modokban bízok a skyrim esetében is😊

PiszkosFred
Hja nem, ez a magus torony volt. Teves 😊

PiszkosFred
Kulon DLC volt (frostcrag spire), de a KoTN bolti verziojaba bekerult a tobbi DLC-val egyutt, igy meg lehetett venni ugy is.

Battlehorn Castle. Hivatalos DLC, de a KotN csomagban pont nem volt benne, külön kellett letölteni, tán 5 USD-ért...

francois
Azt viszont hiányolom, hogy nem lehet megnézni, hogy milyen címeim vannak. Oblivionban ha jól emlékszem írta, hogy bizonyos frakcióknál milyen poszton vagyok stb. Skyrimban már lassan azt sem tudom hol vagyok Thane és hol nem.

A másik, nem tudom, hogy az külön mod vagy valami hivatalos kiadáshoz tartozott-e, de volt egy rohadt jó kastély, amibe be lehetett költözni, állatpreparáló szoba is volt, saját testõrség meg stb. Knights of the Nine-hoz tartozott vagy third-party volt, emlékszik valaki?

Ha tényleg benne van az egész kontinens a Skyrim terében, neki lehet állni összerakni...

Szar modok lesznek többségben akkor is, amikor már lesz CK. Ez mindig így van. Az elsõ, amibe azonnal belefognak, minden ilyen programnál a nude mod. Aztán (vagy vele egyszerre) jönnek a könnyítõk, a max szint kitoló, a feltunningolt fegyverek, enchantok, meg a textura modok, god mode cuccok.
Ezeket ontják az önjelölt konzolhuszárok.

Az igazán jó modok elkészítéséhez rengeteg idõ kell, meg szerepjátékos gondolkodás. Ott van pl a TIE. Eredetileg egy arc cserélõnek indult, minden npc arcát lecserélte szebbre, jobban kidolgozottra, az alkotója. Aztán átdolgozta a loot és enemí levelinget és összépítette a már említett arc cserélõvel, meg egy halom plusz npc-vel. Pontosabban: rögzítette az ellenfelekét és véletlenszerûre állította a megjelenésüket. Azzal, hogy nem akart újabb fegyvereket, mágiát mifenét bepakolni, csak kiegyensúlyozta a meglévõket, talán a legjobb, de mindenképp a legkisebb overhaul mod lett, ami - pont amiatt, hogy egy ilyet összerakni igencsak macerás, mert alaposan át kell gondolni az összefüggéseket, igazodni a világ szabályaihoz, hogy kiegyensúlyozott legyen - a legutolsó idõben elkészült overhaul. A nála sokkal nagyobb mmm, ooo, és hasonlók sokkal korábban elkészültek, van is bennük átgondolatlanság és egyensúly borító dolog rendesen, pedig folyamatosan faragják õket. A CUO? az Elsweir és hasonlóan átgondolt, de új területeket, feladatokat, eszközöket behozó modokra is 4-5 évet kellett várni, míg összeállnak, kifforrnak.

xblades
Komolyan egyszer úgy bejárnám Tamriel teljes területét, az sem zavarna ha nem lenne egy fõ történet száll, csak a barangolás lehetõsége esetleg némi mellék küldetéssel.
De ez egy álom marad, de mégis egy érdekes élmény lenne.<#integet2>

Molnibalage
Pedig a steam talán egyelten elõnye amit élveztem az, hogy a Civ V-höz a modok könnyen felrakhatóak voltak. Más nem jut eszembe. (Persze a Civ V-ön az sem segített...)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

xblades
Mint írtam sz.r modok már így is vannak, amikbõl sok meg pont a Kit hiánya miatt van.
A sírásokat meg sajna az emberi butaság miatt kizárni nem lehet, ezután is lesznek.

"Es mivel a modok a Steamen keresztul lesznek integralva a jatekba"

Ez nem egészen igaz, a steam csak egy lehetõség lesz.( én pl. biztos nem azon keresztül fogom használni õket)

PiszkosFred
Hat akkor tolts vissza egy korabbi allast, es mentsd meg Lidit, vagy bucsuzz el tole es keress egy masik tarsat.

Ja visszataltam kinyirtam a trollt, de lídia hullaja van mar csak meg és nem akar felkelni.
Fantusz
Oblivionban a kapukkal volt hasonló a történet, mint itt a sárkányokkal, azzal a különbséggel, hogy ott végleg bezárultak a kapuk, ha a fõküldetést végigcsináltuk.
Legtöbbször Kvatch közelébe sem mentünk 20as szintig.
A legerõsebb Sigil Stone-kat 17es szint fölött kapja a karakter, alacsony szinten a loot is gyengébb, és a rengeteg Oblivionkapu is idegesítõ egy idõ után, szinte minden küldetési hely közelében volt 1-2 kapu.
Kvatch egy félreesõ kis zugban van a térkép közepén, oda más küldetés nem vezetett, lehetett nyugodtan csinálni a céhes, és városi küldetéseket, s amikor úgy gondoltuk, hogy márpedig nyíljanak azok a kapuk, elslattyogtunk dremorákat verni Kvarchba, Martint elkísértük a monostorba (amitõl aztán a Mythic Dawn hívõk is bekattantak).

PiszkosFred
A rab (meg talan Marlborn is, ha tulelte) majd Riftenbe talal menedeket a Tolvajoknal, ott huzza meg magat. A barlangbejarata az eszakon a tengerparton van, Solitude felett keresd valahol.

hogy találok vissza a barlangba ahol volt a troll? Meg egy rabot is kiszabadítottam az a barlang bejáratánál maradt.
Lehet, igazából a Morrowindhez akkor adtam modokat, amikor már az Oblivionm is kijött, azzal mentem egy kört és kedvet kaptam mégegyszer visszanézni Morrowindre, meg az északi szigetre.

PiszkosFred
Hat nalam sose halt meg meg Lidike, max lepihent picit harc kozben, ezert passzolom. Tobbi kiserot mar nyirtam ki.

Ó de jó lesz, ha majd egyszer lesznek olyan hatalmas quest-modok, mint az Oblivionhoz, engem azok érdekelnek legjobban, volt, amelyik egy default várost írt felül teljesen, és új questeket és szereplõket rakott bele; volt, amelyik teljes új shivering isle-méretû szigetet csinált, önálló quest-sorozattal; meg hát ugye a Nehrim, amelyik egy majdnem Oblivion-méretû önálló játék. - De persze ráér, ráér ez két év múlva, amikor már a Skyrimot leporolva veszem elõ újra, hogy quest-modokkal is kipróbáljam.

Ha meghalt, akkor nem...
Amúgy a legjobb companion Barbas, mert amíg nem teljesíted a küldetését, halhatatlan... A küldetését meg akkor teljesíted, amikor akarod, csak el kell viselni, hogy folyton lökdös, próbál ara terelni, amerre szerinte menned kéne...

és akkor kampec? már vissza se tudom hozni?
PiszkosFred
Fast travel utan altalaban elokerul. Vagy lehet a troll megette a barlangban.

Ppassz. Gyanús, hogy nem csak a fájl nevében, hanem valahol a fájlban is benne van a sorszám. Talán ha egy wrye bash-nak (van már skyrimhez is beta, a nexuson) megmutatod a mentés fájlt, tudsz benne turkálni.

Végezetem a thalmor embassy küldetéssel. Kijöttem a barlangból és visszamentem vmelyik városba dumálni a delfinnel. Viszont Lydiat elhagytam vhol. HOgy tudom megkeresni?
PiszkosFred
Mert igy legalabb 2 honapig mod nelkul, az eredeti scriptekkel jatszottal, es ez alapjan aranylag pontosak voltak a visszajelzeseid a fejlesztok fele. (na magunkbol induljun ki most)

A korabbi jatekok megjelenese utan 1 nappal mar irtak at a scripteket, AI-kat, stb, ezert sose volt pontos visszajelzes a fejlesztok fele, mert a modok szetsz*rtak az egesz rendszert. Sok fagyast es egyeb hibat a modok rossz programozasa, vagy utkozose okozott, de a siras a Bethesdanak ment. Na most vartak vele picit.

Es mivel a modok a Steamen keresztul lesznek integralva a jatekba (nem kell manualisan installalni semmit, csak kattintasz es hasznalod), a steam klienst is fel kellett erre kesziteni. Es persze teszteni, ami jelenleg is zajlik.

xblades
Nem negativumkén írtam csak érdeklõdés szinten.
Leginkább azért azokat írtam mert azok érdekelnek, és ha mindig csak kis infókkal bõvülnek az egyes cikkek már az is sokat segít.

Ha a végigjátszás elkészül az is nagy segítség. (sejtetem hogy az készül mert így egyúttal jó szórakozás is <#idiota><#idiota><#idiota>)

PiszkosFred
Hogyne lett volna, Morrowindhez is volt TES CS, csak a dokumentacioja volt szegenyesebb, minden modder maga jott ra a dolgokra. Az Oblivion utan mar kiszolgaltak a moddereket, kaptak szerkesztohoz segitseget boven.

Batmanci
"SaGa, ha vagy, erre nem tudsz valami cseles megoldást?
#11875"

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

mousee
Ne is mond, épp azon filózok, hogy ismét belekezdek az oblivionba... pontosabban egyáltalán belekezdek komolyabban játszani, idáig mindig csak az elsõ obli kapuig mentem, utána mindig jött valami (más játék, lehalt gép, idõhiány).

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Fantusz
Oblivonban a saját kerálmányú restore magicka lötyi folyamatosan töltötte vissza a manát, és 0,1 egység volt tömege.
A játék elején persze nyûg volt a regenerálódás hiánya, de ott volt értelme az alkímiának, ami ráadásul az intelligencia szorzóját is nyomta felfele.
Magas alkímiával készített poti kb 2 percig töltötte vissza folyanatosan a manát, s a lenvirág a játék leggyakoribb dudvái közé tartozott.
75ös alkímia fölött gyártott restore magicka kifogyhatatlanná tette a manát az Elementál csillagjegyûeknek - kezdeti nehézséget nem vitatom, kellett taktikázni.

A Creation Kit a cég ajándéka. Azért nem fizet senki és ha nem adnák ki, akkor nem adnák ki. Akkor a modderek kendácsolnának össze valamit, ahogy anno a Morrowindhez és az Oblivionhoz is. A Morrowindhoz nem is volt (ha jól tudom), ilyen hivatalos eszköz, mégis modok tömegeit gyártották a modderek. Az Oblivion volt talán az elsõ olyan játék, amihez hivatalos modgyártó szoftvert adott ki a fejlesztõ cég. Korábban max mapmakerek voltak a komolyabb játékokhoz.

Egyébként meg igen: ezzel a felszínen tartják a játékot jó sokáig. Gondolj bele: az Oblivion lassan 6 éves program és a mai napig készülnek hozzá modok, és még mindig veszik a boltokban, ha elõbukkan valahol.

WS-sel lehet, görgõvel biztos nem, azt automatikusan próbáltam mindig...

xblades
Ja és milyen hogy igérnek fût-fát majd aztán hónapokkal késõbb adják ki hozzá a creation kit-et.
Már így is tele van a Nexus sok szeméttel, az egy két értelmes mod meg eltûnik a sokaságban.
Nem tudom milyen üzletpolitika van ebben? Talán hogy majd a mod-ok hónapokkal a kiadás után is embereket vonzzon a játékhoz? (passz)