The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze. Az enchantmentnél attól, hogy mekkora lelket raksz bele, a kapacitása függ (azt hiszem), az ereje nem. Az, hogy milyen erõs, a te enchant képességed függvénye.
Ha kifogy, egy másik, töltött kõvel ismét feltöltheted.

Molnibalage
Sokáig nekem sem fogyott el. Mióta a kovácsolás maxon van azóta halmozógik állatir úgy, hogy el tudjam adni a cuccaimat vásárolom a soul gemeket hegyekbe, hogy a craftingot húzzam fel. A szintlépések között olyan képességet fejlesztek trainernél, am alacsony, gyorsítja a szintlépést. Ez szintenként 2-3 ezer arany. Nudli. Ha találok 10 db ilyenolyan tõrt és felenchantolom, azok ára kúszik fel a 200 aranyhoz.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

PiszkosFred
Hat, eleg sok minden hianyzik meg, de igyekszunk. Az uesprol nem akarom telerakni kopipaszte+nyersforditas a dolgokat, igy amig valaki el nem kuldi a reszletes ismerteto mailben, vagy mi magunk nem erunk oda a jatekban, addig varni kell picit. Lassan de biztosan keszulgetnek a cikkek, de igy legalabb tapasztalatbol kerul fel minden iras, nem vakon. Most a legfontosabb a vegigjatszasok befejezese, abbol mar nem sok van hatra, csak meg kell formazni es kepeket szedni hozza, aztan kesz is.

Hobbibol csinaljuk az oldalt, csalad, melo es egyeb irl dolgok mellett, minimalis segitseggel, de haladunk, haladunk...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

na várj, az enchantmentet tudom sosem a legnagyobbat tettem bele. Újra is tudom tölteni utána miután lement a csík??

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

xblades
És mikor lesz fojtatása az oldal tartamának bõvítésének?

Mert a házak, bajtársak rész is elég hiányos.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

JethroHUN
Dehogy, ugyan úgy lehet bele petty-t tölteni is, csak lejjebb kell léptetni.(W/S, talán még görgõvel is)

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Figyelj, hogy csak három követ (a három legerõsebbet) fog megjeleníteni a kiválasztásnál. A fegyveren egy halványabb szürkés csík mutatja, hogy az adott kõ mennyire tölti vissza a fegyvert. Kár bele nagyobbat tenni, mint ami épp feltöltené. Inkább ne legyen teljesen tele, mint elpazarolj egy túl nagy lelket...

Azért nézd meg, nincsenek-e eleve feltöltve. Nagyon sokat úgy hagytak szerteszét, meg a boltokban is többnyire olyat vehetsz.

Sehogy.

köszi ezt meg is lesem

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Hogyan lehet küldetéseket visszavonni?
grebber
Nekem is már el kéne kezdeni lelkeket gyüjtögetni meft vagy 200kisebb nagyobb lélekkövem már van.

Next PC upgrade: 2022

Töltött soulgem használatával. Bemész inventory-ba, kijelölöd a fegyvert, nyomsz egy t-t és kiválasztod a soulgem-et amivel tölteni akarod.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

ezt akartam már kérdezni tegyük fel van egy 20 pontos Stamina csökkentõ warhammer nálam. Ugye van a szürke csík, ami annak a tárgy enchantment élettartamát mutatja, nos, ha az elfogy utána miképp lehet újratölteni ezt az úgymond képességet? vagy bármely enchantmentet, amit a fegyverre pakolok?

Amikor eléred azt a szintet az adott iskolánál. Pontszámilag nem tudom. Az Obliban 25-50-75-100 a váltás, gyanítom itt is.

Adept illetve magasabb szintû varázslatokat mikor kezdik el árulni az árusok?

Gigabyte EP45-DS3, Core 2 Duo e8400, Corsair Dominator 2 gb 1066 MHz, Sapphire Radeon HD4850

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Nem. Az íjakat tudod turbózni és azoktól kapják a vesszõk a plusz hatást. Ennek van egy fura mellékhatása az Obliban: a szellemeket, licheket és hasonlókat csak ezüst (vagy mágikus) szerszámokkal lehet sebezni. Elég, ha az íj ezüst, a nyílvesszõ lehet vas is, mégis sebzi õket.

Tényleg, nyilvesszõkkel semmit nem lehet kezdeni?

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

nekem most van vagy 20 ezer aranyam😄 volt amikor közel voltam a 30-hoz is. Ha nem költötök semmire összegyûlik az...

grebber

JethroHUN
Egy valami hiányzik az Oblivion beli területre ható tûzes íjam <#idiota>
Az de király volt, mint egy rakétavetõ<#nevetes1>

Calver
csináld meg a The Black Star nevû küldetést (Malacar-os megoldás jobb), akkor kapsz újratölthetõ soul gemet.
vagy simán rakj egy "kicsi" enchantot fegyverre - én 1 sec paralyze és 1 pont tûz/villám sebzéssel nyomtam (utóbbi csak effekt miatt, fegyver alapsebzése 376 volt), 520+ ütés után ürült ki... szóval nyugodtan rakj rá 1 sec paralyze-t, az hasznos is, és sokáig is bírja - idõtartam kb lényegtelen, mivel ellenfél felállása veszi el a legtöbb idõt.

"The trees move. Do you not see it?"

A Skyrimben bagatell pénzekért lehet már a Grand és Greater töltött köveket is megvenni, meg találni is lehet épp eleget. Állandóan hurcibáltam magammal 10-15 darabot. Olyan sok van belõle, hogy ha csak egy fegyvert kell utántöltögetni, nem is tudsz kifogyni belõle.
Amúgy meg: igen. a mágiával töltött fegyver arra való, hogy a különösen kemény ellenfeleket csapkodd vele, ne a nyulakra vadássz.

lalakov
Köszönöm.
JethroHUN
Nagyon nem, ha csak 1 közvetlen sebzõ enchant van rajta (fire, frost, shock) még a legerõsebbre állítvan is ~300 ütés kell h kifogyjon, de 1 greater majdnem maxra tölti. szal ócsó <#idiota>

Mint bármelyik másikat. Megfelelõ szintûként megveszed a könyvet és elolvasod.
Ha enchantra gondolsz, akkor kell egy soultrapos tárgy (én valami õrt találtam ilyet), szétszeded, és ráteszed egy másikra. Soultrap-et csak fegyverre tehetsz, értelemszerûen.

Akkor eléggé gazdaságtalan állandóan enchantos fegyverekkel harcolni?
Inkább a simákkal, és alkalomadtán váltani?
lalakov
A SOULTRAP varázslatot hogyan lehet megtanulni?
Calver
csöppet off volt, de itt most Oblivion-ról társalogtunk ám SaGa-val, nem Skyrim-rõl <#hawaii>

de amúgy cooldown tényleg nem ártana, h legyen is értelme magas szintû piákat a karakternek magával cipelnie (ne tudja ugyanazt elérni egy tucat minor pia leöntésével), és gondolkoznia rajta h mikor használja... bár azt hiszem én az egész játékom alatt 10 potiont jó ha megittam összesen, szóval... <#idiota>

yesname
Ezért (is) kéne cooldown a potion iváshoz, emellett a valóban sokat fogyasztó varázslatoknak azzal arányban és a cool down miatt durva erejûnek kéne lennie.
Azért lenne ez jó, mert akkor már nem "agyatlan" hent lenne, hanem meg gondolná mindenki mikor és hogyan lõdõzi el a brutál spelleket.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Calver
nem, az Azura's Star-ból (vagy Black Star) tûnik csak a lélek el, a többinél a kõ is. egyedül az újratölthetõ kõ.

Normális. Mindig eltûnik a kõ is, kivéve a Black/Azura Star-t. Ez többször is felhasználható, az összes többi cask egyszer-

Tegnap egy fekete lélekkõvel töltöttem fel egy fegyvert és eltûnt a zsákomból. Ez normális? A simákból csak a lélek tûnik el...
Calver
õszintén szólva nem igazán értek veled egyet - a magickaregen hiánya Oblivion-ban hatalmas nyûg, fõleg, h 100-as willpower-rel és egy szép adag manával (500-600?) kb 20 sec alatt nulláról maxra töltõdik... ezzel ellenben vedelni a magicka piákat... egyszerûen nyûg, és felesleges is, fõleg Breton-nal, akik alapból +50% magicka resist-el kezdenek.

persze, biztos lehet így is játszani, csak nem túl kifizetõdõ - én megkattantam volna, ha minden teljes manát felzabáló 2 perces gyorsítóvarázslatomat (+athletics/speed/feather) le kellett volna öblítenem egy rakás magicka potion-nel.

de itt van az ízlések és pofonok része a dolognak - nekem Atronach nagyon távol áll játékstílusomtól, de ha valakinek az jön be, lelke rajta. viszont azon én is filózok így Skyrim után, h lehet kéne szórakozni kicsit Oblivion-nal <#bohoc>

Milyen ötletre gondolsz?

Batmanci
Ja, Laza!
Új lovat kell venned, mert a régi nem fut el.

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

Batmanci
Ne is mondd!
Markarthban a bányával szemben lévõ "menhelyen" kicsontozott egy lopakodást expert-en tanító csóka. Megvolt a kecóra a lóvé. Most már nincs. Majd csak összegyûjtöm!

Batmanci
Laza, a "gyáva" ló. Pedig csak elõvigyázatos.
Cowardly Horses a mod neve.

@Piszkos Fred!
Bocs, de tegnap már Skyrim volt, így nem láttam a hsz-ed.
Az átnevezés a mentés mappában volt az elsõ ötletem, és nem használt.
Valahogy kibírom, de kurva idegesítõ.

@SaGa!
Gondolom, azért nem kapok ötletet tõled, mert Te sem tudsz.
Azért kösz mindenkinek.

Eddig bármilyen játékkal játszottam a játék közepére már milliomos voltam, itt viszont mindig úgy érzem kevés pénzem van, pedig azért farmolgatok szépen. A sok soulgem, a tanítók, az ingatlan, stb. eléggé viszik a lét és az árusoknál kevés a pénz. Nem akarok még mod-ot feltenni erre.

grebber
Az nem gáz most még úgyse "játsszom" vele mivel semmit nem értek.
Most csak txt-be gyûjtögetem a tapasztalatokat és ha lesz hozzá magyarítás na akkor majd játszani is fogom!
Jelenleg 19-es szinten szüttyögök.

Viszont még a hasztalan, kis cuccok is egész jól eladhatók. Tõr, alkarvédõ,kesztyû, stb.

Sir Quno Jedi
szingliben is 600 manás varikat nehéz dualban lekasztolni 390manával... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

oblivionban én sem enchantoltam szinte soha, de itt nagyon adja magát. Sokkal jobb. Nem vitának szánom, de a Skyrim minden aspektusában jobb mint az Oblivion. Ez azért nagy szám mert egy rakás "nagy" játékot tudnék mondani, ahol ez nem igaz.

wedge31
A destro spellek magasabb szinten már nem érnek semmit én legalábbis nem használom öket.
390mannám és most 320% manna reggem van ezekhez mindent vagy a guildbe vettem vagy találtam és nincs semmi problémám a harcokban.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Sir Quno Jedi
A kiürült varázs tárgyak lélekkel való feltöltése is növeli az encsant skillt. Szóval kész elõny: soul trap, lélekkõtöltés, lemerülõ varázs tárgy feltöltése -> fejlõdés.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Ami a guildben van az mind szemét. Talán a Master (pl. master destruction) ruhákat leszámítva, mert annál jobbat te sem tudsz alapból encsantolni. Érdemes magadnak összeencsantolni egy életképes felszerelést. Pl. manaregenes + magcika csökkentõset, vagy magicka csökkentõs + elemi védelmeset (ez a logikusabb és jobb).

Ezzel elérheted, hogy pl. 0 legyen a mágiaköltséges a destruction spell-eknek és emellett minden elemre legyen tûrhetõ védelmed is (bár ehhez egy könnyû két elem ellen védõ pajzs sem árt akkor, mert fejfedõbe nem megy elemi védelem, ha meg olyat használsz amiben van, mert artifact, akkor mágiaköltség csökkentés nem lesz benne).

Fantusz
Ennchanttal az a helyet, hogy alacsony skillel gyenge cuccokat tudsz csinálni, még akkor is, ha grand lelkeket használsz.
Elég könnyen lehet húzni a mágikus tárgyak lebontásával, és jelentéktelen cuccok készítésével (ennyi hasznuk van a kicsi lélekköveknek), de a lényeg, hogy nem egy azonnal bevethetõ képesség - ne lepõdj meg, ha kezdetben hasztalan vackokat tudsz készíteni.

wedge31
Akkor elvileg már vannak ilyen dolgaidnak mert amiket a guildben tudsz venni azoknál jobb nem kell, legalábbis én a mágusomnak még nem enchantoltam semmit pedig már 44 szintû.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Sir Quno Jedi
NA, kesztyûbe és csizmába PONT nem megy magicka csökkentõ enchant. Ez van. Csak fejtyûbe, ruhába/armor-ba, nyakláncba és gyûrûbe megy.

Minden enchantnak meg van határozva, hogy mibe tehetõ. Encsantoláskor kiválasztod magát az enchant-ot és akkor látni fogod az itemeknél, hogy melyek választhatóak, azaz mibe tehetõ. Nem árt ezeket megjegyezni ilyenkor.