30713
TES
  • Batmanci
    Attól ráz a hideg. Főleg, ha nem muszáj.
    Van ennek a Skyrimnek egy beépített screenshotja f12-vel, csk elő kéne csalogány.
    Nem egy képet láttam feldátumozva, skyrimezve, f12-ezve.

@Higany!
    Fantusz írta le. Ebben az esetben a forgatható runák mögött-fölött az ábra.
    Nem rég jártam erre, ezért tudom.
    Lesz bonyolultabb, mikor
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az első csak magában, a második már a szemben lévőt kétszer, a harmadik az ellentétes oldalon is kétszer, a negyedik mindet egyszer
  • Fantusz
    Fraps?
  • xido
    meg olyan is,hogy egy korábban felvett tárgyra van gravírozva
  • Batmanci
    Fáklya, candelight esetleg magelight.
    Hogy csinálsz screenshotokat.
    Tudom allowscreenshot=1, de nekem az f12-re nem csinálja.
    Miért?
  • mike01010101
    Van olyan hogy egy könyvben van leirva
  • tobias88
    nem mindig van a környéken a megoldás amúgy
  • Troyan
    lvl 56 on vagyok és most fejeztem be a companion küdit. Feltettem egy modot hogy akkor változzak vérfarkassá amikor akarok ill. egyet ami megnöveli a hp regenerációt. Totál nem értettem, hogy egy erről híres lény miért nem ezt csinálja a játékban. Hamarosan nekiállok a side questeknek, de az tuti meg nem állok míg minden nem lesz 100 as. lvl 81 et mondják akkorra. igyekszem nem tréningelni, de mivel már ugyis csak a szintlépés harmadával segít kb ezért nem nagy gond szvsz.
  • Higany
    Köszi, de az a gáz, hogy kerestem a környéken, de nem láttam sehol. :(
  • Fantusz
    Mindegyik kő fölött ott van a falon a megfelelő szimbólum.
    Sok ilyen lesz a játékban, de a megoldás is mindíg a közelben lesz - körülnézel, s elgondolkozol (nem mindíg ilyen egyszerűen adják tudtodra a megoldást, de nem is bonyolítják túl)
  • Higany
    Itt kicsit elakadtam. Tudnátok segíteni? Hogyan kell forgatni azokat a cuccokat, hogy kinyíljon a szembe lévő rács? Köszi előre is!
  • Batmanci
    Nem is vitatom, hogy így van, én magam sem állítottam mást, csak hozzám méltóan fejtettem ki. Azaz, hosszan, és sokak számára érthetetlen humorral fűszerezve. Amit egyébként, velem szemben állva és beszélgetve, tökéletesen értenének.
    Mondtam, aki írásban humoros, érzelmekkel tarkított párbeszédeket, jellemábrázolást képes volt megjeleníteni, már nagyon régen meghalt, és úgy hívták: Rejtő Jenő (alias, P. Howard)
    De azért, aki olvasta őt - az nem is egyszer -, az jobban érti az én humoromat. Nem mintha bármilyen formában hozzá hasonlítanám, hasonlíthatnám magam. Nem is áll szándékomban. Egyszerűen ilyen vagyok. Ki így ítél meg, ki úgy. A többség úgy.
    Nem mindegy?
  • Fantusz
    Inkább egy rosszul megírt, jellegtelen mod, ami semmi lényeges változást nem vitt a játékba.
    Lehet persze bug miatt kattant be Alva, de, ha a modder arra építi az átalakítást, hogy egy vámpírral köthet házasságot a hős, akkor illene a történetet is ennek megfelelően átdolgozni.

Az NPC-k szabadon mozognak, és a hatásoknak megfelelően cselekednek.
    Alva napközben a házában tartózkodik, s megtámad minden idegent (aki előbb az elcsábított özveggyel kerül szembe)
    Sötétedés után Alva elhagyja a házat, bolyong az utcán, s elegy a barlangba.
    Nem tudom, hogy bug miatt volt-e, vagy így van megírva a történet, de a vámpírokat támadta, nem volt ellenséges (gyanítom bug lehetett), ami itt elég paradox jelenethez vezetett.
    A mod készítőjének a dolga, hogy mennyire mászik bele a történetbe, lesznek jó modok, és rengeteg silány.
    A vámpírizmus, necromancia rengeteg lehetőséget rejt magában, de ezeket kidolgozni nem egy semmit nem változtató "moddal" lehet (lásd Giskard Oblivion modjai, ő egész történetsorokat vitt be a játékba)
  • IXEMGabeo
  • IXEMGabeo
    nekem is ez a célom, de mégcsak 47-es vagyok...:)

mindent felfedezni megcsinálni, és már vagy november vége óta ugyanez a karakterem van:D
  • Lunki88
    Nyilván csak a küldetés kényszerítette szegényt, hogy rád támadjon. :D
  • Carmang
    Na, mivel kaland nélkül maradtam, így szögre akasztottam a kalandozó felszerelést, felvettem a "szépruhát", és Solitude elégedett polgárainak életét élem.

Tehát a vége:

Khajit, lv48.
    Dual Wield Ebony Sword, Dragonscale Armor.
    Ház Solitudeban, és Whiterunban.
    Társam a kalandokban Janessa, a Dark Elf.
    Tippre olyan 120-140 óra.

Főbb skillek perkekkel támogatva:
    One Hand 100
    Archery 91
    Light Armor 90.

Smithing 100, de csak azért kellett, hogy a Dragon Armort meg tudjam csinálni, amúgy perk pazarlás az egész.

Egyéb fontos skillek, perkek nélkül:
    Sneek 70
    Lockpick 76
    Speech 60
    Alchemy 62
    Enchant 66
    Block 62.

Összességében a játék jó (a bugokat leszámítva), bár van néhány meglepő logikátlanság benne (ugye minél valósághűbb akar lenni egy játék, annál feltűnőbb, ha valami nem úgy működik benne, mint RL).
    A kovács NPC-knek adtam volna olyan párbeszéd opciót, hogy ő csinál/fejleszt nekem páncélt, én viszem az alapanyagot, és fizetek a kasszánál (lásd amit írtam a Smithingre).
    Mágus NPC-knek enchantolási lehetőséget adtam volna.
    Alcheminél pl ez teljesen jól működik: ha akarom rakok perket Alchemire, és csinálok megaűberultimate potion of akármit. Ha akarom nem fejlesztem, hanem bevásárolok az NPC-nél.

Most pihentetem a játékot, ha visszetérek indítok egy ork sámán-t (Destruction, Alteration, Enchating, mittomén).
  • Batmanci
    Nézd, én élvezem.
    Lehet így is játszani. Nem rohanok, türelmes vagyok, csak nyugodtan, mintha lovat ba**nál. :)
  • Batmanci
    Alva! Alva!
    Kábé, alva játszottam ki.
    Nem történt más, mint - gondolom én -, Ha nem a feleségem. Kivéve, hogy akkor kinyírom, mint a moshatatlan foltot.
    Nem tudom Fantusz atyának mitől volt békés, velem nem tette. (Lehet, rossz férj vagyok?)
    Ráadásul, nem értem, milyen koporsóról beszélt. Mert ugyan a házába van egy cellája, de mikor a "feldüdödött tömeg", kiáltozva elindul vámpírvadászatra - akiket mellesleg egymásra uszítottam egy frenzy-vel -, Thornirt ki sem lehet nyírni, viszont nem ment be a barlangba eszetlenkedni, így a legvégén ott találtam az én drágámat, egy száll "harapásátokkal a kezébe, és számításaimmal ellentétben amint meglátott tolta is rám. (Persze, aki előre látó az vámpírlakta környéken nem Mara Amulettel sétálgat a kies pusztaságban) Miután, látta vagy rájött, hogy ezzel nem túl sokat ér, elővette az álltalam neki készített, esküvői, daedra absorb healt-paralysises tőrt, azt elkezdett vele osztani. No, uccu, láthatatlan lettem és együl őt hagytam életben a lyukban. Elmentem még két helyre "rendet" csinálni, majd visszamentem közös fészkünkbe, le a pinyóba, ott röhögött a kis koporsójában, felkeltém gyengéd szóval. Erre a nyakamba ugrik: Drága férjecském, mi vagyunk Skyrimben a legboldogabb pár, bla-bla. Csináltam neki nyaklánc-gyűrű-diadém-csizma tűz és vízellenállót, hogy működjön a csaj a napon is - olyankor fel is veszi - működjön, oszt elvittem Solitudba a kéglimbe. Vezeti a háztartást meg az üzletet. Tele van korpával. Nincs nála rendesebb feleség, csak ugyan olyan. :)
    Ennyi lenne. Így, ha a külseje bejön, érdemes végig csinálni. Vissza sem teszem az előtte lévő mentést, mert minek. Jó így.
  • enlightened
    Te jó ég. Szerintem veled kéne reklámozni a játékot :D 400 óra egy karakterrel és még a felénél jársz csak, te tényleg kiélvezel minden egyes dungeont és szerepet játszol a játékban :D Mondjuk haverom is mondta, hogy 3 hétig tolta egy karakterrel de napi 16 órában és megszerzett minden shoutot minden szót, 70-es gyúrta magát és cleared-re nyomott mindent amit csak lehetett és az összes side questet is lenyomta :D
  • enlightened
    Jaja az én is lenyomtam, aztán könnyű lett a játék és abbahagytam. Pedig még felfedezném a többi várost is szívesen.
  • xido
    hát eleddig nekem dungeon 1 volt,az elején a dragonstone..
    aztán tegnap volt egy nagyon mélynek a tetején kint fent a szabadban,ahol egy banya támadt rögtön az ajtóban..ez a Dawnstar múzeumi hármas küldetés egyike volt...egy volt még régen,amit Krosos védett..ne kérdezd merre,havas részen...az is dungeon végén kint a szabadban..
  • TVelvet
    igazából őt nem szeretjük... :D
  • Carmang
    Ja a sárkányfészkekre rájöttem, azokat meg is látogattam. De most inkább dungeonra gondolok. A Szürkeszakállak edig 90%-ban dungeonba irányítottak, ha kérdeztem, hogy ismernek-e szó lelőhelyet.
  • dbz
    Az Xbox vinyójára felinstallálva Nektek is csak 3,8 GB-t rak fel?
  • IXEMGabeo
    elvileg nem az a normális, ha
    segítesz a Madanach féle bandának:) hanem, ha megölöd és ezzel a Silver Blood család jutalmaz meg

sztem is az egyik legjobb hely
  • steeldriver
    1062 új hsz.

mondom akkor most visszaolvasok
    első oldal után feladtam :D

#14584 Molnibalage:
    36-ason hogyhogy csak 60-as? miket szoktál még használni mellette?

(nekem most 24-esen 80 felett van valahol, de már nem is nézem
    +amit még főként használok: alteration 73, restoration 45)
  • Laza
    Na, 60 óráig nem voltam Whiterunon kívül másik nagyvárosban, aztán most elkezdtem az ívós küldit ... hát, ez a Markarth volt eddig a legizgalmasabb hely a játékban ... csak itt eltöltöttem kb 10 órát úgy, hogy nem mentem ki :)

Lépten-nyomon fenyegetések, pusztakezes kihívások, sandán néző őrök, stb. Végül kiszabadítottam a börtönből a Forstworn vezért ... ez a normál kimenetel? Jól lekaszaboltak minden őrt a városban, a Silver-Blood hát meg teljesen kiürült :)
  • Batmanci
    Tévedtem! Arra gondolt, bocs!
    De majd jönnek, azok is, amikről csacsogtam az imént.
  • Batmanci
    Fantusz, nem arra gondol a srác!
    Minden olyan helyen (kivéve a karmos), ahol a runákat kell forgatni, valahol a falon találod a helyes sorrendet, vagy olyan helyen, amibe vagy azonnal beleakad a tekinteted, vagy ha túllépsz rajta, sokkal nehezebben fedezed fel a megoldást, mert "azt már néztem" dumával, tovább lépsz.
    Autószerelő is voltam. A fiataloknak mindig azt mondtuk, ha egyszer átléped a hibát, egy öt perces melóból, rögtön két óra lesz. (Na, jó, nem rögtön, két órán belül)
  • Batmanci
    Nagyon sajnálom, hogy kimaradsz ebből! Már ha kimaradsz.
    Mert, ha az alant elterülő, mintegy 16 000 hsz, nem azt támasztja alá, hogy a játék nem indul el. Tehát, "a hiba az ön készülékében van"!
    Nyílván nem jópofizom. Sokan tiltakozni fognak, és adhat is vitára okot, de azt kell mondjam, nem indul azzal a géppel? Az nem driver, nem is hardver, az OS. 25 éve gépezek, és nem láttam még két egyforma windows telepítést. (Természetesen azonos fajtából)
    Mit tennék a helyedben: 1. nem idegölném magam, 2. csinálnék egy XP-t SP 3-ast, feltenném rá a legfontosabb drivereket. (legelőször az alaplapi inf). 3. nem húznám a gépet. 4. elérném, hogy a dvd-ről telepítsen, majd frissítsen a steamről. 5. Elkezdted már?
    Ez persze csak egy vélemény. A számtech, tudjuk egy feneketlen, sötét lyuk. Nem könnyű kitalálni belőle. De ha mindenki másnak gond nélkül üzemel, akkor el kell kezdeni kizárásos alapon "dolgozni".
    Azon az OS-en nem próbálkoznék tovább, mert felsőfokú programozók sem képesek maradéktalanul eltávolítani egy, ennél jóval egyszerűbb szoftvert sem. Megint ott tartunk, hogy mással kell próbálkozni. Ha csak nem ragaszkodsz a DX11-hez, lehet XP, lehet egy új Win7, ami távolról sem működik úgy ahogyan azt remélték. Annak ellenére, hogy sokaknak tökéletesen fut. Nekem nem teszi, ezért a harmadik prósza után visszaálltam XP-re. Nem Battlefieldezek meg nem Runozok, de Skyrimezek, meg mindenféle mást ...zek. Hiba nélkül. Na, jó, a Skyrim tizenötezerkétszázhúszonkettő küldetés közül 5 bugos, a rohadt életbe, de 400 órám már benne van. Vajon miért?
    Volt már, hogy tomboltam, és mondom: kiba**om a negyedikről a gépet!
    Aztán meggondoltam magam, és elkezdtem gondolkodni. Majd szétszedtem, majd összeraktam, Winfos fel... és működött.
    Ha földhöz vered a segged, de nem csinálsz mást, a Skyrim nem fog megsajnálni és a Win7 sem.
    Gondold ezt át, igyál meg egy hideg italt (alkoholmentest), majd állj neki úgy, hogy arra koncentrálsz, amit csinálsz, és lesz kapun átguruló szekér, és várudvaron végig guruló fej.
    'Uccsólag megjegyzem, nekem úgy indult, hogy a zárt kapu előtt helyben jártak a lovak. Vártam kicsit, "anyád kicsit", ujraindítottam kicsit, és tökéletesen megy azóta is, pedig (ez már volt ugyan, de lehet hogy Te épp tomboltál, amit megértek) jelenleg, több mint 120 modifikációval nyomom.
    Ha úgy érzed kioktató a hangnem, rosszul érzed, segítőkész.
    Üdv, és sok sikert.
  • Lunki88
    Köszi nektek! Én balga a karmokat sose néztem eddig. Mindig csak random forgattam a zárakat. :D
  • Maximus4
    Magát a kéz alakú kulcsot nézd meg az inventoryban,ami a keyhole-ba kell,azon van a sorrend,már ha egyre gondolunk.
  • Fantusz
    Nézd meg a karmokat, ami a kulcs szerepét tölti be :-)
  • Lunki88
    Akkor neked az utolsó fillérig megérte a játék a pénzét. Az Alva storyra kíváncsi leszek, majd tájékoztass. :)

Más: lehet én vagyok a hülye (sőt biztos), de már nem az első olyan dungeont kutatom fel ahol 3-4 ilyen kör alakú zár védi a bejáratot és azokat kell forgatni. Na az ilyeneknél a falakra vésett rajzokat kéne nézni vagy honnan kéne tudnom mi a megfelelő sorrend?
  • Batmanci
    Egyetlen karakterem van, vele nyomtam le az egészet. Illetve a fél játékot.
    53-as vagyok, és nem tudok szabadkézzel leütni senkit.
    Jelenleg Destructiont, Conjurationt, Pickpoketet tanulok magamtól, nem mestertől. Az íjászatom 95-ös, amivel már elég komolyat be tudok vinni (RIP), és most lopakodom, lopkodok, gyúrok a Thieves G-re, meg a DB-re.
    Maszkból kettő van meg, a Companionba csak Farkas-val mentem, az úton-útfélen elémesőkön segítek, a Misc küldiket csinálom. A fővonalból részleteket fejeztem be. Szavakat keresgélek, és sárkánytort ülök. Nyövényeket gyüjtögetek, csak azt nem tudom minek, nem alkímiázom. Enchant, kovi 100, meg az illusion. Van láthatatlanságom, és van egy fasza magamkovizta daedra tőröm, íjam, kardom, hosszú kardom, és van egy egy ezüst kardom, amit kétszer, ha elővettem eddig. Csencselek, de csak nagyban.
    Nincs kísérőm, és nem is volt, csak ha a küldi megkívánta.
    Most mentettem a mentést, és elvettem Alvát. Éppen hazaértünk Morthalba.
    Olyan szép az a lány a szépítővel, hogy bele vagyok esve. Már előre dörzsölöm a tenyerem, hogy mit fogunk együtt csinálni (mármint Morthallal), mert nem hagyom a vámpírfeleségem. Pusztoljon inkább Morthal. Meg a többi vámpír, mert őket nem szeretem. Nagyon kéne az életérzékelő - nem varázslat, az van -, vonyítás. De majd meglesz.
    Egyenlőre random elordítom magam egy városban, amikor sárkány repked felettünk, és akkor kapok útmutatást, hol van kő-szó.
    Csak vámpír nem szándékozom (egyenlőre) lenni, politikai játékszer, meg farkas végleg. Minden mást padlóra végigcsinálok. Ha jó a Morthali kimenet, akkor elviszem Alvát Solitudba a kecómba, és boldogan élünk. Ott majd nyit egy boltot, én meg ölök, lopok, védem az ártatlanokat és gyengéket. Majd hazamegyek, és a vámpírfeleségem főz rám, kimossa az összefosott gatyám, és csodálattal nézi, hogy zabálok.
    400 óra, de egyáltalán nem unatkozom.
  • PrasCo
    Elnézést a dupláért, egy lényeges dolog kimaradt.
    Ugye, honnan tudom a lentieket, ha már a karakteralkotásig sem jutok el? Nos, töltöttem le egy mentett állást, úgy sikerült beröffenteni a játékot.

Magyarul nálam a Skyrim egy olyan játék, ahol lehetőségem van dungeonokat kipucolni egy olyan karakterrel, ami végeredményben nem az enyém, és slussz.
    Lehangoló.
  • PrasCo
    Tiszteletem, uraim!

Arról a bugról van-e bármi infó, amikor a questek, NPC-k nem triggerelnek rendesen (többnyire sehogy sem?), kapásból kezdve azzal, hogy Helgennél a szekér megáll, és nem történik semmi? (Előtte a nord ürge magyarázna valamit, de a beszédét követően, amit egyébként bekapcsolt subtitles sem írat ki, megakad a dolog, néz rám, a szekér halad tovább, éés... ennyi.) Fennáll ez mind a virágbolti, mind az aprópénzen megvett eredeti verziónál. Ja, és hangom sincs a Bethesda logót követően. Próbáltam már 44 kHz-et, 96-ot, legújabb drivereket, újrageneráltatni a pref. fájlokat, mindent - semmi változás.
    Kerestem a problémára választ weben, minden választ kipróbáltam, semmi eredmény. Írtam Bethesdáéknak, jóformán csak a lakcím-igazolványom nem kérték el, majd visszaköpték, hogy "próbáld frissíteni a videokártya-drivert, mert az megoldja a grafikai gondok zömét", hát kösz, b*zd meg. Ha egy aspektusa van a játéknak, amivel semmi problémám nincs, az a grafika ultra-highon. (Megjegyzem, azzal is variáltam már.) Ennek ellenére frissítettem a drivert, és mit ad Isten, semmi javulás. Szórakoztam azzal, hogy váltottam integrált hangkártyára, aztán vissza a "normálra", semmi, semmi és semmi.

Kicseszettül idegesítő a dolog, és alapvetően nem a belefeccölt pénzt "bánom", hanem azt, hogy már a fő questekkel sem tudok haladni, mivel pl. Alduin leheli, leheli és leheli a sárkány elvtárs sírját, és, persze, nem történik semmi. Több esetben működött az, hogy elutaztam a helyszínről, majd vissza, ez néhány esetben működött, végül, pl. a greybeard-öknél és itt sem már. Azok a questek, amiknél erre mód sincs (pl. House of Horrors) eleve lehetetlenek enélkül is, mivel be még csak bemegyek, de onnan már nincs tovább. Ennél már az is jobb lenne, ha tokkal-vonóval nem indult volna el a játék. Így most el lett húzva az orrom előtt a mézesmadzag, és a végén kaptam egy k*rva nagy középső ujjat az egésztől.

Mindez meg van fejelve azzal, hogy a párbeszédek darálva vannak. Tehát: hang nincs, bekapcsolom a feliratot, a feliratok a másodperc törtrésze alatt lepörögnek(!), és a válaszlehetőségekből próbálhatok visszakövetkeztetni, miről is volt szó.

Ha valakinek bármi tippje van arra vonatkozólag, mi a jóisten ez az egész, megköszönném a segítőkészségeiteket.

Gépem specifikációi (spoilerbe teszem, így is elég hosszú már a hozzászólás, nem akarom még ezzel is szemetelni az előtt, akit nem érdekel a dolog)

Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.110622-1506)
    Language: Hungarian (Regional Setting: Hungarian)
    System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
    System Model: P67A-D3-B3
    BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
    Processor: Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz (4 CPUs), ~3.3GHz
    Memory: 4096MB RAM
    Available OS Memory: 4080MB RAM
    Page File: 2676MB used, 5480MB available
    Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 11
    ...
    Card name: NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
    hangkártya SB Audigy 2
  • DarkSector
  • xido
    néha sárkányok fészkei közelében vannak...
    én is tök véletlenül bukkanok rájuk küldetések során
  • Carmang
    Helló. Szavakat hol érdemes keresgélnem, ha csak úgy kalandoznék bele a világba? A Argnair (vagy ki) nem tud új helyet mondani, pedig egy csomó kiáltásból nincs meg a 3 szó, szóval kell legyenek még valamerre.