30713
TES
  • Ryder62
    Oh, köszi :)
  • Molnibalage
    Grafikai modokhoz egyáltalán nem ragaszkodom. Szebb égbolt és apróságok jöhetnek, de a HD textúra és más MOD-re egyáltalán nincs ingerenciám. A "modellezet környezet" a fontos számomra. Több fegyver, más erőséggű lények/emberek, új quest, stb.
  • Although
    Ja igen személy szerint legfeljebb az xenius modokat javaslom még mint grafikai modok.
  • Although
    Ritkán fordul elő hogy tudok újat mondani egy modernek :) Úgyhogy kiélvezem a pillanatot :D Szóval a mod könyvtárnak adjál meg másikat mert alapból ugyanazt használják és ezért van gond :)
  • genndy
    Nálam a Skyrim Mod Manager ellen nem volt kifogása... Ha nagyon akarja, szedd le, mert az NMM használható FOMM-ként is. Legfeljebb utána visszarakod a FOMM-ot.
  • Fehercsoki
    Na sikerült úgy beállítanom, hogy szép is legyen és akár 50 npc lespawnolásánál se csökkenjen észrevehetően az fps, szóval biztos hogy ez is csak a VGA-tól függ.
  • Ryder62
    Most nézem hogy ha installálni akarom a nexus mod menagert akkor uninstallálni kell a fallout mod managert. Muszáj ezt? Nem akarom leszedni
  • PTW
    ezért kapcsolható a FNV-ban :) ennyire egyszerűen le lehet tudni a sírós usereket
  • PTW
    Frostfall - Hypothermia Camping Survival
  • PiszkosFred
    Hat jah. De a remeny hal meg utoljara... :)
  • Molnibalage
    Mert az átlaguser sírna, hogy nehéz, időrabló, stb.
  • PiszkosFred
    Szerintem arra gondolt, ami hasonlova teszi a jatekmenetet, mint mondjuk a FNV hardcore opcioja, enni-inni-pihenni-stb kell a karakternek.

Mai napig nem ertem, ilyeneket miert hagynak ki a jatekokbol. Sok sok eve volt egy Robinson Requiem nevu jatek, azota remenykedek, egyszer valahol visszakoszon egy olyan, aranylag realis "tulelo" rendszer.
  • Molnibalage
    Itt linkelte valaki, hogy a hideg és az öltözék számít, kajálni és inni kell, stb.
  • Although
    Nem tudok segíteni mert nekem csak a skyre van fenn. De ha telepíted a modokat a tesnexus managerbe be van építve egy boss ami rendezi a sorrendet. Azt meg hogy mennek együtt vagy nem azt legegyszerűbben a readme-t olvasva derül ki ha elolvasod az uncompatible részt. Legalábbis kezdetnek jó. Mi az a táborozos mod? Érdekesen hangzik. :)
  • Molnibalage
    A "táborozós", a sárkány durvító MOD, a Skyre és pár nehézfegyverzet MOD az, amit kipróbálnék meg ezt a questpacket vagy mit, amit linkeltél. Ehhez mit kell tenni és milyen sorrendben?
  • Although
    *És azért is jó ha nincs sok fent mert akkor ha gond van egyesével tudo tesztelni melyiknél fagy ki. Ne érezd elveszve magad mert nem tudod elrontani a gamet :) Próbálgasd a dolgokat. Minden tudás ősanyja a gyakorlat :)
  • Although
    *Annyi hogy beikszeled az esp-t a sima skyrimos mod kezelelőben, a tesnexus-os tudja kezelni.
  • Although
    Quest modok egy emberkétől aki még az arenával kezdte :) Nem kell aggódj ha nem töltesz le túl sok modot akkor nem lesz gond,gondold végig milyen karival akarsz játszani és pakolj fel modokat. Gondolkodj rajta van e értelme mindenféle grafikai modnak. 2K szerintem elég én mondjuk az official HD-t használom a javító packal.
    Azért se kell aggódj mert a Steam az bsa rendszert használ. Tehát nem könyvtárast hanem egy fájba van minden. Itt ne igen tud felülírni hacsak be nem teszed az skyrim.ini-ben az archive részhez. Szóval ennyi én spec csak quest modokat használok, de most a witcher 2 után kell egy kis szünet :D
    Végül tényleg az a lényeg ne 100 számra tedd fel a modokat. Attól nem lesz jobb játék :)
  • Molnibalage
    Ezek mik? A nagy bajom pl az, hogy egy Workshop alapú. A Nexusmanageres modokkal ez hogyan harmonizál? Pl. a Skyre MOD-dal? Most is azt mondom, hogy annyira elveszve érzem magam, hogy emiatt ki sem merek próbálni semmt...
  • Although
    *Nem hiszem hogy van jó polgárháborús mod. Egyszerűen nem nagyon van jó modder. Mások az igények meg az elvárások mint amit te keresel. Nézd meg a top modok listáját és az alapján levonhatod a tanulságot :)
  • Although
    Nem próbálgatok módokat,ezt a polgárháborúsat kipróbáltam, de nem az igazi.Viszont van egy quest mod ami egy crpg-s téma, egy dungeon csapat alapon. Azt belinkeltem korábban. Mást nem tudok érdemben esetleg van még pár quest alapú jó mod. Ezt tudom javasolni mindenképp quest alapon nézd a témát ott lehet találsz valamit ami jó még. Tehát category és quest azokat nézegesd. Mivel akkor esetleg nem csak hentelés lesz az egész. Bár így se sok az esély. Amit javaslok még az az interesting npc. Illetve egy valami eszembe jutott még van egy emberke a steamon akinek kedvelem a témáit. ThirteenOranges
  • Molnibalage
    Van az a másik ilyen "háborús" MOD. Az azért jobb?
  • Although
    Szerintem ne erőltesd ezt a módot, kipróbáltam én is de csak hentelés az egész. Nincsenek questek meg semmi hozzá. Ráadásul iszonyat módon telerakja a térképet mindenhol. A sztori szerint ugye, ha követed, akkor még a polgárháború kiszélesedése előtt vagyunk gyakorlatilag a hadüzenet mikor meglátogatod a Whiterun jarl-t a Stromcloak vezető nevében. Ezzel legalább össze kellett volna hangolni. Persze sajnos nemigen van olyan mod amit te keresel.
  • Molnibalage

Nem világos, hogy újratermelődnek -e a csaták, nem világos, hogy szintigazított, -e, az sem, hogy emellé kell -e másik MOD, hogy működjön, stb.

Tényleg jó lenne már egy olyan sarok, ami részletesen leírja a MOD telepítést és alkalmazást, ahova az a modokat használók felrakják, hogy ők mit és hogy. Engem azt tart vissza, hogy nincs időm sem kedvem fél napot szenvedni azzal, hogy valami működőt rakjak össze...
  • integrity91
    Igen, legjobb mod. Csatamezőket rak le a térképre.
  • genndy
    NMM nagyon jó. A kezelése nagyon hasonló az OBMM-hez, FOM-hoz, de bizonyos dolgokban jobb. Én mindig kézzel pakolásztam föl a dolgokat, leginkább az ütközések miatt, de az NMM intelligens, és ütközés esetén rákérdez hogy mit tegyen, csinál biztonsági másolatot, abból vissza is tudja állítani.
    Megadod a mod-könyvtáradat, azt figyeli, szól hogy ha van a modból frissebb verzió (bár csak akkor ha már először is az oldalról az NMM-es letöltést választod), letölti, be lehet állítani a betöltési sorrendet is. És igen, a Nexus-oldallal rendelkező játékokat kezeli. Omod-és bsa-csomagolást nem tud.
    Úgyhogy próbáld ki nyugodtan, nem fogsz benne csalódni.
  • zorrobomber
    Igen Nexu Mod Manager, az összeshez lehet használni, meg még annál is többhöz, nekem legalábbis pl. a Dark Souls-t is felajánlja induláskor.
  • Ryder62
    Jah még annyi hogy a modokat mivel installáljátok?

Falloutokhoz a Fallout Mod Managert használom de láttam van valami új a nexus mod manager. Ezzel az összes játékhoz lehet modokat telepíteni (Skyrim, Falloutok...) aminek van külön nexus lapja, vagy hogy is van ez?
  • Ryder62
    Most nézem ezt a Colored Map Markers modot. Egész tetszetős :)
  • zorrobomber
    Gameplay módosító modot én ezt szemeltem ki:
    Warzones
    Próbálta már valaki?
  • genndy
    Szerintem előbb próbáld ki, hogy vanillában mennyire élvezed eljutni a 81. szintre (ez a max). Ha az nem tetszik, akkor azt hiszem a SkyRe modot ajánlották többen.
    Én ilyeneket nem módosítottam, nekem tetszik a játékmenet, még 70-es szinten is élvezetes volt fejlődni, egyszerűen váltottam másik stílusra (tűzladbás mágus, idézős mágus, kard+pajzs, kétkezes, lopakodós-íjászkodós sorrendben), meg följebb tettem a nehézséget. Felfedeznivaló helyszín, küldetés még akkor is volt, van tartalom a játékban. Úgyhogy játékmenet-módosítókat nemigen tudok ajánlani, de tesnexuson biztos van.
  • Ryder62
    Köszi, könyvjelzőztem mindet, mikor elkezdem majd modolni a játékot leszedem őket :)

Ha jól tudom nyolcvan akárhány szint van a játékban, de már 40-50 körül félistenek vagyunk így nincs értelme fölfejlődni. Ezt már orvosolták moddal? Amik esetleg erősebb ellenfeleket tesz be, vagy nehezíti a játékot (kevesebb hp)

• Fehercsoki
    Egyébként STEP tud pár ötletet adni, hogy mit érdemes leszedni:)
  • genndy
    #20649: +1
    Nem lassítanak nagyon, és tényleg szebbek lesznek. Tényleg, WATER is jó, nekem is fönt van.
    Jó kedvem van, tessék egy pár link:
    Silly Level of Detail - Potions and Poisons
    WATER - Water And Terrain Enhancement Redux
    Realistic Smoke and Embers
    HD Soul Gems
  • Andriska86
    Szedj még le a potikhoz, italokhoz és lélekkövekhez is textúrát, nagyon jó lesz! Illetve a WATER is nagyon durva, azt mindenképp :)
  • Ryder62
    Ok, akkor majd a lite-ot rántom le.
  • genndy
    Ezt már kérdezted régebben is (#20197)
    Ugyanazt tudom írni, mint akkor: először az alapjátékot fordítják le, utána gondolom megcsinálják a DLC-ket is, mint az Oblivionnál.
  • Skyrim
    A DLC-hez is lesz magyarítás ugy mint az alap játékhoz ?
  • genndy
    Akkor bocs, rosszul tudtam! (legyen annyi mentségem, hogy egyiket sem próbáltam)
  • Fehercsoki
    Skyrim Boost és az ablakos dolog 2 külön dolog, a Skyrim Boostot pedig hivatalosan is belerakták az 1.4-be vagy az 1.5-be(vagyis biztos nem pont azt, de az fps ugyanúgy megnőtt). Az ablakos dologgal pedig nekem még szarabbul is futott...