The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért a Deadly Dragons magasabb szintû (durvább) beállításaihoz igencsak jól jönnek azok a cuccok, amiket a sárkányokból ki lehet rugdalni. Ráadásul egy jobb páncélért több sárkányt kell leverni, hogy a megfelelõ alkatrészek összejöjjenek, majd a tunninghoz szükséges cuccokat kell szintén kemény harcokban megszerezni. A Skyrim alaphibáját - miszerint nincsenek igazán értékes/erõs, megszerezhetõ vértek, fegyverek, ha ilyet akarsz, magadnak kell gyártani -, némileg javítja azzal, hogy normálisabb páncélokat lehet "jutalomképp" megszerezni.

Egy magma dragon megfûszerezve egy kiterjedt meteorzáporral (azaz elfutni se nagyon van hova) igencsak frusztráló tud lenni magas szinten is.

Pretorian
Benchmark botrányból volt már néhány az elmúlt években, és valahogy mindig az NVidia volt a fõszereplõ. 2004 óta nem is vettem NVidia kártyát, az utolsó az FX 5200 volt, az is csak azért mert akkoriban az volt az egyik legolcsóbb kártya pixel shader támogatással, az meg kellett a Deus Ex 2-höz és a Thief 3-hoz.
De ahogy olvasom tökös a srác, nem adja el magát.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

és ezt a main page közepére tette ki. nyilván nem a másik osztott többet 😊
3DMark-al is volt ilyen hogy az nVidia driverébe valahogy beleírták hogy a tesztek alatt több FPS-t vagy több pontszámot csináljon mint valójában tud... Tiszta gáz hogy ilyenhez vetemednek a gyártók...
Az ati meg az nvidia vezetõi vezetõinek a vezetõi kábé ugyanaz a pár ember. Vannak ellentétek, fejlesztési irányok és hasonlók, de azért nem olyan véres az a harc, mert felülrõl leszabályozzák õket 😊
a doom3-nál is ugyanez volt, ha emlékeztek még rá. de nemsokkal a megjelenés után máris rájöttek a szándékos bugra és annak javítására, szóval ha lenne is ilyen más játékban se lenne hosszú életû a dolog

Business is businness as usual, nothing personal 😛
A piac és a pénzesek diktálnak.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cEKi2TPanGY#!

errõl tud vki vmi bõvebbet ?

yesname
Ez a durva (ENB-t készítõ srác):
"Another thing to let you know. Several months ago one guy from NVidia contacted me for "cooperation", to make optimized version of the TES Skyrim mod for NVidia cards only. From now i'm going against every shit, so guess you should know about that, nice reason to make ATI only version, right?"

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

merrõl?
Fpocok
Persze.

Parasite Eve 2, best game EVER!

http://www.youtube.com/watch?v=uwPDO7meL60
12:37-nél a folyosó végén leomlott részen túl van egy láda, oda el lehet jutni? merrõl?
a STEP-nél hol tudom megnézni hogy milyen modokat, tweak-eket, változtatásokat tartalmaz az alapjátékhoz képest ?

Spell block is elég érdekesen van amúgy megoldva, most vettem észre egy sárkánnyal való harc közben hogy mikor leszáll és blockolsz mikor elkezd rád fújni akkor utána kapásból el is kezdheted ütni mert ugyanúgy veszi a program mintha végig blockolnád a spellt amíg tart (spell resist perkkel természetesen)... Ez is elég illúzióromboló tud lenni 😄
KaszaN
Valaki? #18211

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Nálam az imént említett modokon kívül ezek vannak:

Lush Grass
Lush Trees
Superb ENB-RL - dinamikus mélységélesség (elsõre nagyon vadítóan néz ki, de mostmár zavar hogy nem tudok igazán "körülnézni")
Colored Map Markers
Crimson Tide - Blood
Static Mesh Improvement Mod
Tytanis - Farming - Mounts - Crafts - Spells - Items - MORE
Smithing Perks Overhaul -
Spells Will Give Off Light
Esbern Talk Fix
Height Adjusted Races with True Giants
KenMOD - Time on loading screen
No More Blocky Faces
Leathers Weight Fix
Pickaxe and Axe Weight Reduction
Dragon Bone Weight Reduction
Lanterns of Skyrim - Bridges
Lanterns of Skyrim - Around Cities
Readable road signs
Complete Crafting Overhaul
STEP - Skyrim Total Enhancement Project
Enhanced Distant Terrain
Visible Windows
Skyrim Sunglare V4
Realistic Smoke and Embers
Better Quest Objectives
FXAA Post Process Injector
Glowing Ore Veins 3
Enhanced Night Skyrim
A szinted csak a skillek növekedésétõl függ: ahogy nõnek a skillek, úgy nõ a szinted, persze súlyozásos rendszerben, tehát ha 99-rõl 100-ra nõ az adott skill, az sokkal több "xp"-t ér, mintha 20-ról 21-re nõne. Ha minden skilled elérte a természetes 100-at, az azt jelenti, hogy nem fejlõdsz tovább, tehát, igen, ez a szintlimit. Viszont a tárgyak 100-on felül is erõsíthetik a skilleket, pl. 100-as sneak +40-es fortify sneak cuccal az 140 sneaket ad a gyakorlatban. Ugyanígy a fortify one-handed, two-handed, archery stb. skillek: ilyen enchantokkal többet sebzel a fegyókkal akkor is, ha már 100-as az adott skilled. Szóval 100 fölé is lehet vinni enchantokkal a skilleket.

A védettségi limit egyébként mindenben 80%, tehát ennyi a maximuma a különbözõ mágiákkal szembeni ellenállásnak és a páncélnak is. A 80% a páncélzat esetében 567 armorra jön ki, tehát hiába van 1000 armorod elméletileg, az a gyakorlatban ugyanannyit véd, mint 567 armor. A sebzésednek viszont nincs határa, agyontápoltan akár egy csapással is leölhetsz egy sárkányt vagy bosst 😊

Ahogy észre is vetted, egy adott karakterrel nem lehet minden perket megnyitni, így muszáj mindenkinek kicsit specializálnia magát. De azért ez a 80 perk is elég ahhoz, hogy jól tervezett karakterünk félisten legyen 😄
Eddig a SkyUI modot raktam fel, ajánlom mindenkinek. Tökéletesen rendezi az inventoryt, könnyen láthatóak és csoportosíthatóak pl. az enchantolt, lopott stb. cuccok is, van benne súly/érték arány oszlop is (pontosabban két kattintásra elõ lehet hozni), de lehet rangsorolni az itemeket ár és súly alapján is, ésatöbbi, szóval nekem nagyon bejött. Jelentõsen megkönnyíti az egyszeri kalandor életét, és még jól is néz ki 😊 SKSE kell hozzá.
Nos személy szerint továbbra is a TIE modot javaslom.
De azért ha valaki fel akarja tölteni tartalommal a világot akkor Giskard tényleg nem maradhat ki. Giskard blog
itt egyébként fent van az összes Bethesda címhez készített modja valamint mostmár a winterhold mod is. Belenéztem de ez nekem már túl sok. Szerintem túllõtt a célon. De biztos sok embernek tetszeni fog. Tény emberünk jelentõsen feltölti szöveges tartalommal is a modjait. Az Oblivion modok pedig tényleg szuperek.

kérdésem: ha level 81 en mindent natural vagy semi-natural feltettem 100 ra, utána használt Oghma Infinium gyakorlatilag már nem csinált semmit? Vagy ugyanúgy mint Oblivionban, vagy egy logikai maximum is? (értsd száz fölé vihetõ képességek pl Deadra áldásokkal, így ha jól emlékszem lvl 54 volt ott a tényleges tetõ) Itt egyszerûen minden megáll száznál, semmi sem írja felül? A level csík meg 81 és félnél? A skill pontokból meg nyolcvanat kapcsolhatok be?
Semmi más nincs ami szintezést illeti?
Ajánlom a Deadly Dragons modot. Ez a sárkányokat teszi lényegesen erõsebbé. Az alap modban plussz vértek és varázslatok is vannak, ami szerintem megbontja a játékegyensúlyt. Én a Deadly Dragons Lite verziót használom, amiben csak többféle és erõsebb sárkány van. (Ehhez is kell az eredeti texture packja, szóval 2 file.)
Egyébként ha valaki szeretne használni néhány modot, ami meghagyja az eredeti játékot szinte teljesen, csak néhány apró, de hasznos pluszt ad, akkor itt az összeállításom:
- A Quality World Map: szebb map utak jelölésével
- Auto Unequip Arrows: csak akkor van a hátadon tegez, ha az íj van kijelölve
- Auto Unequip Helmet: Beállíthatod, hogy csak akkor legyen sisak, ha harcolsz
- Beautiful Cities: magáért beszél, de teljesen lore friendly
- Better Horses: Mondhatod a lónak: állj, kövess, távolról is hívhatod, elmenekül a harcban és 300 lb-ig terhelhetõ
- Better Sorting: Átnevezi a tárgyakat a menüben, így könnyeb keresni. Pl a "Gold Ingot" és az "Iron Ingot" "Ingot - Gold" és "Ingot - Iron" lesz, így az inventoryban egymás alá kerülnek. spell, book, potions . . . hasonlóan
- Categorized Favorites Menu: a "q" leütésénél egy sokkal jobban használható gyorsmenü jön fel
- Lawrens RNG Guards: Nem lesz minden õr egyforma, ad némi stílust
- SkyUI: a legjobb inventory mod, jobb csoportosítás és keresés
- Sounds of Skyrim: Dungeons/Wild: plussz hanghatások
- W.A.T.E.R.: szebb víz, de tényleg
- Weapon Variants Expansion: Új fegyver és pajzskülsõk az NPC-knél is. Nem totál új osztályokat ad, hanem pl a stell swordnak ugyanazzal az értékkel háromféle külseje lesz. Változatosság.
- Birds and Flocks: több madár száldogál a világban
- Deadly Dragons Lite: Ez az egyetlen, ami beleszól a Vanilla balanceba, erõsebbek lesznek a sárkányok
Én még használok egy plusz házat is (Highview Cottage), de ebbõl van száz.
Nexus mod managerrel szedtem mindet a Skyrimnexus.comról, a workshop nem az igazi.
Pár modhoz kell az SKSE, 3 kis file a fõmappába.
A BOSS GUI - Skyrim beállítja a betöltési sorrendjét a modoknak.
Ezekkel nekem az összes mod együtt tökéletesen mûködik.
én az oblit nyomom felmodolva, kezdetnek lesz egy bugyuta harcos különösebb modolás nélkül, aztán egy gátlástalan assa tolvaj, majd egy tudathasadásos vámpír-paladin, aki nappal a jó és becsület mintaképe, este pedig gátlástalan rablógyilkos 😊 utána egy alkimista druida varázsló, majd végül egy tiszta lelkû pap

természetesen utóbbiak már jól felmodolva, különféle csillagjegyes, kezdéses, szintlépéses és nehezítõ modokkal

Ezek nem igazi DLC tervek voltak. Valószínû vannak benne olyan megoldások, amik késõbb bekerülhetnek DLC-be, de ez csak egy kis erõdemonstráció volt a Creation Kit megjelenítése körül. Megmutattak pár dolgot, hogy mit bír el az engine és mi az, amit akár a modderek is megcsinálhatnak.
nem tudom ki látta, ezek lennének amolyan ötletbörzék a dlckhez.
Bethesda dlc tervek.
Szépek szó se róla csak kellene még pár hasonló story bele mint amilyenek a faction questek azok egész elviselhetõk. Lényegesen jobbak mint a butuska fõsztori.

enlightened
Sziasztok úgy látom 200nál is több mod van már steamen a játékhoz. A kérdésem, hogy létezik már olyan amelyik megnehezíti játékot, tehát pl a ellenfelek lvl 60 fölé is fejlõdnek? Vagy Master után még beiktat egy nehézséget. Mert Masteren lvl 35 fölött már nem találok kihívást, jó lenne ha kicsit megszívatnának az ellenfelek.

Én jelenleg egy gátlástalan breton mágust nevelgetek,aki miután arch-mage lett,járja a birodalmat és semmi mással nem törõdik mint a saját hasznával és a tudásának a növelésével.Gond nélkül lemészárol bárkit ha az érdekei úgy kívánják,fajtól,vallástól és politikai hovatartozástól függetlenül.😊 Én sem tervezek megcsinálni vele más guildes sztorikat,bár a DB-n még gondolkozom...😊

\"We are only slaves to our temptations\"\"

DarkHorSe
35ön igy meguntan masteren 😄

Swedish people are albino monkeys

Kivancsi vagyok, ki milyen karakterstorykat alakitott ki. En 50-60-as szint fole nem is megyek. Inkabb szerepjatekosan probalom. Tehat pl direkt nem nyomom le az osszes guildet egy karival, mert az nekem eleg fura lenne. Az elso karakterem a tipikus nord hero volt, aki csatlakozott a companionhoz, legyozte Alduint es Skyrimot is felszabaditotta. A masodik egy szamito elf mage volt, aki a rifteni tolvajcehet is iranyitotta. Es o kimaradt minden pilitikabol. Most egy imperial fejvadasz kepessegeit csiszolgatom, aki megcsomorve az artatlanok legyilkolasatol a bardoknak keresett lelki megnyugvast, nem sok sikerrel. Raadasul kezd elege lenni a Nordok nagykepusegebol es nagyon azon van, hogy felajanlja szolgalatait az Imperiumnak.
Sziasztok. Nem tudja véletlenül valaki, hogy kell visszarakni a 1.4-es patchet? Esetleg valaki tud küldeni 1.4-es exe-t? Valahogy bezavar az 1.5-ös. Természetesen eredetim van.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Nekem már fent van egy ideje a mod...sztem jópofa.Sokszor lehet random harcokba botlani, és valóban volt olyan egy medve akart épp szétszedni,amikor rárontott 2 troll én meg el tudtam menekülni.😊

Csak ne lepõdj meg mert nem teljesen fordították még le,így néha elõfordul hogy az ellenfelek neve olaszul van.😄

\"We are only slaves to our temptations\"\"

Nahát, lehet telefonon olvasgatni a könyveket:-)
http://capane.us/
Looooser
hát majdnem lvl16-on azért van benne kihívás ezzel a módszerrel nem olyan könnyû kinyírbálni egy sárkányt, még úgy is hogy velem van lydia és tudok fire antorach-ot idézni ez a kihívás a játékban nekem, viszont van saját házam teljesen berendezve 😄

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Pretorian
Falmer Shadowmaster engem is be akart ütni hátulról, arra emlékszem.
Nem lehet szar a destruction-jük.

*találsz vagy veszel készen
Végülis úgy is lehet játszani, hogy normal nehézségen nyomod, nem csinálsz táp cuccokat enchanttal és blacksmithszel, csak amit találsz. Úgy azért elég húzós lehet, mégse túl nehéz. Egyszer majd talán kipróbálom.
Looooser
én alap járaton így játszom, valahogy nem fog meg ez az enchant és smithing cucc, alchemy az megy legalábbis a blue mountain flower + wheat kombó, és így legalább ki van ütve az is hogy "nem esnek jó cuccok, mert jobbat encsantolok" tegnap este egy dwarwen armor eset vmi knightos enchanttal, hajnal egy volt nem emlékszem hogy mit ad plusszba, de az fix hogy jobb mint a legtöbb cuccom

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Akkor lehet, hogy ugyanott jársz, mint én 😊)
Fõküldit csinálod, valami lexikon-kockát kell feltölteni?

Én a skillmaximálás miatt átmentem lopózós íjászba, de az íjászaton nincs egy perkem se, lopózásban is asszem csak egy. Ennek ellenére masteren se olyan nehéz, bár tegyük hozzá, hogy lassan 80. szintû vagyok és minden cuccom agyon van enchantolva meg fényezve 😊) Plusz íj sebzés, plusz lopózás, mágiaellenállás maxon, páncélzat maxon ésatöbbi. A könnyû sárkánypáncél ezerszer jobban tetszik az elf meg a glass armornál!

Az általad említett shadowmasterek így is meg tudnak izzasztani. A centurion master viszont könnyebb volt, mint vártam, lopózva 2-3 lövés egymás után, észre sem vett <#eplus2> Kicsit vicces volt egy bazi nagy fémszörnyet pár nyílvesszõvel kifektetni 😊 A shadowmaster viszont könnyebben észrevesz, biztos azért, mert alapból vak és így sokkal jobb a hallása, szaglása meg mittomén a sötétben.
Na felraktam masterre, itt azért már megizzasztott egy Dwarven Centurion Master az egyik Dwemer romban <#vigyor> meg az egyik ilyen Falmer Shadowmaster elõl el kellett szaladnom healelni XD De sztem ha teleraknám magam Magic Resist Enchanttal simán nyerõ lennék bármilyen helyzetben, asszem következõ karakteremet Smithing és Enchant nélkül fogom játszani 😊
Looooser
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
sárkányos küldi, és nem feltétlenül kell rosszba lenni a sárkányokkal 😊 megjegyzés Delphine és a Blades nem olyan jó arcok mint aminek az ember gondolná....

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

valaki próbálta már ezt a modot?

Wars in Skyrim IV
Pretorian
Nem fog sokat változni a helyzet masteren sem. Oblivionhoz is jó idõbe telt mire megjelentek az elsõ komolyabb balance modok, addigra én meg már beleuntam a játékba sajnos. De valahogy a Skyrimmel kapcsolatban azt érzem, hogy még jó hosszú idõ múlva sem fogom megunni.

Most ez komoly? 😊
A sárkányos sztori a fõszál.

Vagy ne is keressem mert nincs?<#lama>
Emberek én megcsináltam ezidáig -számszerint-194 küldetést.az 56-os szinten vagyok,DE ELÁRULNÁ VALAKI MI A TÖKÖM ITT A FÕSZÁL?!!<#falbav>
Szaruman
Ati driverrel nem szarik be a kép (mármint ha ott állítom be az AAt). Nekem tökmind1, anélkül is szép, úgyh leszarom 😄 Meg amúgy is oblizok mostanság.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Pontosan, AA-t ki kell kapcsolni és nem sok gond lesz. Nekem pár óra játék után csak ez a glass arrow dolog tûnt fel. Vagy visszatelepíted a korábbi catalystot.
18192-ben már írtam a legújabb catalyst hibájáról. Remélem, mielõbb javítják, bár AA nélkül sem csúnya a játék.

Másik, hogy a glass arrow tegezzel együtt szintén gliccses, AA nélkül is. Nem fagyasztja le a játékot, csak hülyén néz ki.
Szaruman
Nekem antialiasingnál csinálja. Ha az ati driverben állítom be, akkor viszont nem.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Vagy még megnézem mit tud tényleg Masteren a játék, de gyanítom hogy ott sem lesz sokkal jobb a helyzet, max a mágusok fognak veszélyt jelenteni továbbra is...
KaszaN
Hy
Az mitõl lehet, hogy a kódok, amikkel például a creation kitben készített pályát is csak kóddal lehet kipróbálni, egyik sem mûködik szinte? Beírom és nemtörténik semmi, vagy azt írja helytelen. Tuti jól írom be, de nem jók. Az oblivional is így voltam anno. Kell hozzá valamilyen spéci futtatási parancs vagy valami?

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Level 37 vagyok már van 3 Daedra cuccom meg Ebony vegyesen, de Experten a melee NPC-k/mobok szinte meg sem tudnak sebezni... Casterek is akkor sebeznek picit többet ha nem blokkolom a spelljüket... Komolyan fontolgatom hogy abbahagyom a játékot és várok valami overhaul modra ami nehezíteni/balanszolni fog mert ez így elég tré... a 20%-ánál járhatok kb a játéknak (3-4 városban jártam) benne van több mint 70 órám nekem is és már most nincs kihívás semmi... Ez így uncsi nekem sajnos 😞