30713
TES
-
Party Hard #20800 Valakinek van ötlete, hogy az
Extended Slider Colors (még nem tudok linkelni) modot hogyan tudom kompatibilissé tenni warpaint modokkal?
Nálam vagy az egyik vagy a másik...
Előre is köszi
-
#20799 Ez megint csak a magyarítókon múlik, az Obliviont alapul véve ott megcsinálták néhány népszerűbb mod magyar verzióját. Tehát egy pár azért valószínűleg igen, mind biztos nem (főleg lekövetni a frissítéseket, stb.) -
Skyrim #20798 A mod segítségével létrehozótt új küldetések,vértek,fegyverek magyarítva lesznek ? -
#20797 Ha le tudod gyártani, akkor az rögtön megjelenik a házon, nem kell várni. Nem lehet, hogy olyat csináltál ami a ház mögött/mellett van, és a munkapad mellől nem látod? Vagy a házban van bent? -
rosti #20796 A munkapadon elkészitett háziko alkatrészait ,hogyan lehet kitenni a világba .vagy majd megjelenik néhány nap mulva.nem értem.Mindent legyártoram amitt lehetet és kellet. -
#20791 A torrentet hagyjuk, mert warez, tehát tilos.
Ha megveszed és telepíted a Dawnguardot, akkor két fájl lesz a Skyrim/Data könyvtárban: Dawnguard.bsa és Dawnguard.esm. Az .esm-et ki kell pipálni NMM-ben, ekkor lesz aktív (valószínűleg ki is lesz már pipálva).
Városban járva a lakosoktól, vagy az őröktől hallhatsz arról, hogy a Dawnguard tevékenykedik, ekkor fog megjelenni a küldetés, ami a várukba vezet. -
xido #20789 azok .esp fájlok lesznek ha minden igaz,mikor parancsikonra nyomsz,megjelenik a splash screen,amiben a data files feliratra kattintva látod a fent lévő kiegészítőket...elvileg automatikusan be is kerül és aktívvá is válik minden hivatalos dlc.. -
#20787 Igen, ha modok ütköznek, akkor előfordulhat hogy kidob a játék. Minél több van fent, annál nagyobb erre az esély. Leírásban ezt is meg szokták jegyezni, hogy melyik moddal kompatibilis, vagy melyikkel kell vigyázni.
A Skyrim úgynevezett "sandbox" játék, tehát nyílt a világ, és igazából nincs "vége". Persze egy idő után elfogynak a valódi küldetések, és igazán csak kóborolni tudsz, mert mindenhol már jártál, mindent megcsináltál, de egyébként addig játszod amíg akarod. A DLC-k ezen nem változtatnak, tehát ha végigjátszod mondjuk a Dawnguardot, akkor sem lesz vége a játéknak. Ha elkezded, nem kell feltétlenül csak a Dawnguardos küldetéseket végigcsinálnod, közben csinálhatsz alapjáték küldiket is. Lényegében ez is csak egy küldetés a játékban. Ha akarsz, foglalkozol vele, ha nem, nem. A Dawnguard bővíti is a játékot, mert pl. beleteszi a nyílpuskákat.
Alapjáték modjaiba valószínűleg nem kavar bele, de ez modtól is függ. Ha a mod olyat változtat ami az alapjátékban is benne volt, és azt a Dawnguard is használja, akkor ott is változni fog (mondjuk ha kicserélted rózsaszín pónisra a padlót, akkor a Dawnguard várban is rózsaszín pónis lesz a padló). Van olyan mod is, amit kimondottan a Dawnguardhoz csináltak, mert abban változtat valamit (mondjuk a nyílpuskákat). Ha ilyen modot teszel fel, a Dawnguardot viszont nem, akkor indításnál ki is fog dobni az asztalra (hiányzik az alapinformáció, amire a mod épül). -
Skyrim #20786 Utolcso kérdésem az lenne hogy a Skyrim: Dawnguard,vagy akár melyik DLC menyire változtatja meg a játékot ? Szoval a az alap játékkal még játszok,de a DLC-t kiviszem akkor a játék megy tovább,vagy vége a játéknak ? Szoval ez olyan mintha kibővült volna a játék,szoval a DLC-be is csak ugy bele botolhatok mint minden más küldetésbe ? Ez olyan hogy megcsinálhatom ha akarom,de az is lehet hogy nem foglalkozok vele csak majd valamikor ? A modokban tesz valami változást ? Bocsi de inkább most teszem fel az összes kérdésemet ahogy mondtat,mint hogy mindig írjak valami újjat.Szoval a DPC ugymond nem változtatja meg a játékot csak kibővűl,több küldetéssel,fegyverel,helyszínnel ?
-
#20784 Általában nem szükséges új játékot kezdeni. Négyféle lehetőség van (modolási alapismeretek következik):
1. A mod nem módosít a játékmeneten, vagy nem ad új tartalmat a játékhoz, csak meglévő dolgokat módosít. Tipikusan ilyen a 2K HD Textures, ami csak az alapjáték textúráit cseréli le, de nem ad hozzá újat. Ezek azok, amik sima bemásolással is működnek (NMM sem csinál ilyenkor mást), viszont egymással ütközhetnek, ha ugyanazt az elemet cserélik le (ezt tapasztaltad a RSE/CFE esetén). Ebből nincs gond, csak nem úgy néz ki az adott elem, mint ahogy gondoltad.
2. A mod új tartalmat ad hozzá, vagy játékmenetet módosít. Ez már komolyabb, ezeket onnan lehet felismerni, hogy van .esp fájlja (ami tartalmazza az új/módosított dolgokra vonatkozó információt). Ha azt akarod, hogy legyen hatása a játékban, akkor ezt az .esp-t engedélyezni kell, tehát ott kell legyen a Skyrim/Data könyvtárban, és ki kell pipálni a NMM Plugins fülén (ha NMM-ből telepíted, akkor az NMM ezeket mind meg is csinálja). Ekkor általában játékindításkor rögtön érzékeled a változást.
3. A mod készítője berakott egy tárgyat, ami kell ahhoz, hogy elinduljon a mod. Ez van pl. a Frostfallnál, aminél be kell pipálni az .esp-t, hogy a könyv ott legyen a fogadóban (hiszen mod nélkül nincs is ott), de még fel el is kell olvasnod azt a könyvet hogy a mod ténylegesen elkezdjen működni.
3. A mod alapjaiban változtatja meg a játékot (ezeket nevezik "overhaul"-nak, pl. SkyRe), vagy kimondottan a kezdést változtatja meg: ezekhez tényleg új játékot kell kezdeni, különben vagy nem működnek, vagy csak probléma van velük.
Hogy a mod működéséhez mi kell, az mindig szerepel a leírásánál. Ezért ezeket a leírásokat mindig gondosan el kell olvasni. -
Skyrim #20783 Az igaz hogy ha új modot rakok a játékba,vagy felűlírom akkor új játéákot kell kezdeni,mert akkor aktiválódik ? -
#20781 Az RSE és a Cinematic Fire Effects ütik egymást (ehhez a 2K-nak nincs köze). Amelyik jobban tetszik, azt tedd fel később, és NMM-ben engedd hogy felülírja a régebbit amikor rákérdez. -
#20780 Nem mod csinálja, alapjátékban is jöhet kettő (sőt, elvileg akárhány, három a legtöbb amiről tudok) sárkány egyszerre. -
Skyrim #20779 Valaki tud segíteni abban a gondban,hogy a Realistic Smoke,and Embers RSE mod a parazsat a kovácsmühelyben nem olyan amilyennek lennie kéne.Lehet hogy 2-3 parázs modósítás is van a HD Cinematic fire Effect mod,és az ami a Skyrim 2K HD texturban van.Lehetséges hogy ütik egymást és igy nem jőnn létre ? -
#20778 Üdv!
Urak, minap két sárkány jött egyszerre ellenem, ez lehet ha alap játékkal játszom, vagy valamelyik mod miatt történhetett? Ha mod akkor igazából csak a Skyrim Alive okozhatta, de annak a readme-jében nem említenek ilyen opciót. -
chivei #20776 Úgy értem Riverwood-ban a fogadóban az egyik szekrényre rakva. -
chivei #20774 A frostfall-hoz meg kell szerezned egy könyvet hogy aktív legyen. Van pl. Riverwood-ban az egyik hálószobában a szekrényre rakva. "The Survivor's Guide to Skyrim" a címe vagy valami hasonló. Nem kell lopni, elég ha felveszed és kinyitod. Ekkor beindul egy alap beállító menü meg egy help ami elmondja mi mit csinál. Alapból kezd egy Lite beállítást ha nem akarsz sokat szívni. Később ha belejöttél emelheted a nehézséget. -
xido #20769 már csak egy olyan teljes funkciójú add-on kellene nekem,amit először és utoljára hibátlanul működve a GTA:SA-ban használtam..real time..a játékban annyi az óra,amennyi a gépeden..esetleg az időjárást is a valóhoz szinkronizálná:) -
bega82 #20767 Ezt akkor nem tudja senki? :(
A másik meg, hogy írtátok ezt az új dlc-t... azt xbox-ra csak ilyen MS pontokkal lehet megvenni, vagy azt is lehet úgy, hogy bemegy a kétlábú a boltba, és készpénzért megveszi? :) -
#20766 Ilyen nincs az alapjátékban. Moddal megoldható:
Frostfall - Hypothermia Camping Survival ettől fogsz fázni ha nincs rajtad meleg ruha
Total Realism - Basic Needs ettől leszel éhes/szomjas/álmos
Elég összetettnek néznek ki, !!!angoltudás szükséges!!!, játékmenetet komolyan befolyásolják, tehát lehet hogy sok idegeskedéstől kíméled meg magad (meg minket) ha inkább nem erőlteted. Nem ismerem, nem használom ezeket a modokat tehát ha gondod van, én NEM fogok tudni segíteni! Ezeket még a kérdésáradat előtt gondoltam megemlíteni. -
Skyrim #20765 Hogy kell bekapcsolni azt a funkciót,hogy az ídőjárás hatásal legyen ránk,és hogy enni,ínni keljen ? -
#20761 Skyrim HD v1_5 LITE - Towns -
Skyrim #20760 A 2K LITét belinkeled lécives a városokat. -
Yag #20759 Köszönöm. -
#20758 Hosszan lenyomva tartod az 1-8 billentyut, es akkor egerrel kattintva valamire (spell, targy, stb) hozzarendeli az adott gombhoz. -
Yag #20757 help!
"beragadt" az egyik varázslat a jobb kezembe :)
Egy illúziót keltő vagy mi a manó varázslatot nem tudok leszedni a jobb kezemről. A balra tudok tűz, villám és életerős varázslatot közt váltani de valahogy a jobbról nem tudom átállítani, kétkezes varázslatokra.
Mit nem csinálok jól? Van valami kombináció amivel ezt visszaállíthatom ? Lehet valahogy gyors billentyűket állítani fegyverekhez és varázslatokhoz ? Mint más játékokban az 1,2,3,4,5 gombokra, pisztoly, puska, rakétavető stb itt hogyan kell ? Elég macerás mindig menüben piszmogni ha váltani akarok fegyvert vagy varázslatot ... biztos én vagyok béna mert ezeket nem találtam hogy kell átállítani ....
köszi.
-
#20756 hutenagyonbuta. erre válaszolt a #20746 hszben
am nekem hd5770 vaporx 1gb, 4 giga ram van és engem is kiidob, lite ok. -
Andriska86 #20755 Nemtom, vedd ki a városokhoz kapcsolódó modokat.
Ha nem megy, akkor telepítsd újra az egészet. -
Skyrim #20754 Akkor lécives válaszolj arra hogy mit csináljak akkor ha egy város,vagy falu közelébe megyek ak legtöbbször kidob az asztalra a játék.Csak enyit kérek,másra már nem lesz szükségem csak erre.Lécives válaszolj akkor csak erre az egy kérdésemre.Mit csináljak ? -
#20753 Skyrim, megtennéd, hogy nem chat-nek használod a topikot? Szedd össze a gondolataidat és értelmes kérdéseket tegyél fel. Nem győzöm törölni az értelmetlen hozzászólásaid tömkelegét. -
Skyrim #20750 Az mit jelent ha a Manút fekete,az ember zöld,és a faluk egy része fekete ? -
Skyrim #20749 Belinkeled lécives a 2K LITE Towns-t ? -
#20748 Hsz-em utolsó tagmondata: "...vagy próbálkozz a 2K LITE verziójával" Ennél több ötletem nincs.
Olvasd végig rendesen légyszíves amit írok. -
#20746 Hmm, 'kastil' is ezt írta (#20707). Nekem semmi gondja nem volt, 2K miatt nem dobott ki soha.
Szerintem kevés már a videokártya memória, más ötletem nincs. Vagy uninstalláld a Towns részét a csomagnak, vagy próbálkozz a 2K LITE verziójával (kisebb méretű textúrák, de azért még nagyon szép). -
Skyrim #20745 Genndy köszönöm a linkeket nagyon jól mennek.Csak egy gond van még.Ha város vagy falú közelébe megyek akkor kidob a játék az asztalra.Nem tudom hogy csak város vagy falunál de ugy vettem észre.Hogy orvosolhatóm ezt a problémát ? -
#20744 Aha, köszi. -
ratgab #20743 Dragonborn részletek és képek -
ratgab #20742 Steamgift! AMikor le volt árazva Skyrim, akkor kapott a Dawnguard egy 33%-os off-ot és akkor gyűjtöttem külföldi haver segítségével, valamikor szeptemberben. -
#20739 Mondjuk kezdesnek nem hasznalsz olyan grafikai modokat, amelyeket nem bir el a jelenlegi konfigod. -
Skyrim #20738 Helyesbítek: Hogy lehet orvosólni ha kilép a játék ?