30713
TES
-
Although #23515 Pete Hynes nyilatkozott tegnap, amit találtam abban nincs utalás a skyrimra sok. Tehát két eset van valakik kevés infoból rémhíreket gyártanak vagy találtak valamit amit én nem láttok :) De igaz ami igaz majd kiderül. De pár oldalon elég kétségbeesett írások olvashatók :) Nekem nem oszt szoroz ha tudnak még jó tartalmat csinálni mint a dragonborn meg a dawnguard ami ad a világhoz akkor jó ha nem nem. -
#23514 De persze lehet hogy csak nagyon dolgoznak rajta és amíg valami szép trailert nem tudnak mutatni nem jelentik be. -
#23513 Attól függ mennyire vették a két DLC-t, de mivel a játék már jó és elég könnyű tartalmat készíteni hozzá szerintem még lesz DLC. -
Although #23512 Ki mit tud, igaz hogy nem lesz több dlc amiről emberkék írogatnak mindenfele vagy ez egy fake hír?
A két dlc, bár nem tökéletesek meg helyenként jobban is figyelhetek volna a szövegezésre nem nevezhetők rossznak. Szóva lennyi volt? -
#23511 annyira nem, ha varázslattal használod, ugyanúgy "rámarkol" a fegyverre blokkolásnál, mint ha magában használnád... bár igazából bash mindenképpen már magában is "érdekes" dolog, de fantasy játék, megbocsájtjuk -
#23510 Én még nem láttam itt magyarítót feltűnni, tehát nem hiszem.
Egyébként a morrohun fórumon is állandóan ezen megy a pörgés, de a fordítók se tudnak rá válaszolni, kész lesz ha kész lesz. A fordítás jól halad, a könyvek jól haladnak, csak Szotsaki akad meg kicsit a lektorálással, de azt meg nem adja át másnak. Lehet hogy lesz még egy fordítótábor, ha lesz, akkor jó eséllyel bedarálják a maradékot. -
#23509 a honlapot én is megtaláltam,de gondoltam,hátha olvassa a fórumot valaki,aki közelebb van a tűzhöz. -
#23508 Készül. 91%-on áll, a könyvek kb. 50%-on. A lektorálás kicsit lassabban halad mostanában, tehát az a 91% is inkább 94%.
De nem vagyok bennfentes. -
aldin #23507 Elméletileg hamarosan meg kell lennie, egy ideje jelezték hogy 90%-on áll -
#23506 Valakinek nincs valami bennfentes infója a magyarításról? :) -
aldin #23505 Óó!! Nah ez viszont előrelépés, mert ezek szerint az immersive nem is szükséges, hanem akkor a külön redguard knight armor mod-dal nem stimmel valami. Bár ki van pipálva, meg minden. Nah megnézem majd még egyszer a steel-ben, hátha csak rosszul emlékszem, de lényeg hogy az immersive-el legalább nem kell foglalkoznom. Nagyon köszi!! -
#23504 Redguard Knight Armornak elméletileg nem is az auxillary alá kéne kerülnie, az-az immersive armorshoz tartozik, hanem a steelbe és miscbe (a palást), a palástot azért látod külön az auxillaryban, mert az immersive armors tartalmazza azt önmagában.
Elméletileg elöbb-utóbb a teljes set visszakerül az immersive armorsba is, csak mindent frissítenek úgy, hogy legyen nő/férfi verziója és külön levetett, földre rakott verziója is, ennek meg pl nincs. -
aldin #23503 Oké, ha hazaérek elolvasom az biztos, bár az az érdekes, hogy az immerse armors-t is letöltöttem (több set, többek között redguard is) és ugyan úgy csak a cape látszik a redguardból, de a többi set (barbarian, stb) rendesen megjelenik az auxiliary-ban, tehát érthetetlen hogy miért pont a redguard-al csinálja ezt :) Amikor a többi persze nem is érdekel :)
Néztem persze, ott csak a szokásos van és ez a durva, hogy a többi set steel armorjai rendesen megjelennek az auxiliari armor-ok között. Ehh... -
#23502 Steel armorok közt nézted? :) -
#23501 Első körben javaslom a modhoz mellékelt readme alapos elolvasását és értelmezését (nem ismerem amúgy a modot).
Letöltési hely mindegy, ha egyébként sikeresen lejött a mod. -
aldin #23500 Üdv!
Valószínűleg elég hülye kérdés, de mivel nem voltam nagy mod-ozó eddig és el is akadtam egy set mod-al, így lenne egy gyors kérdésem. Letöltöttem, aktiváltam, pipa, minden, de amikor belépek és forge-olni próbálom (redguard knight set), csak a redguard knight palást szerepel az auxiliary armor-ok között, a többi rész nem. Ez meg hogy, meg mint, meg miért és hasonlók? :) Patch-elve is van.
Örülnék segítségnek, akár úgymond lépésről lépésre, kezdve a forrástól, hogy honnan érdemes letölteni ahol az egész szerepel (nexus-t és steam műhelyet is próbáltam) és játékon belül hogy tudom aktiválni, vagy forge-olni az egész set-et. Mi lehet a gond?
Természetesen rövid válasznak is örülök, de esküszöm két napja sz*rozok vele és sehogy sem megy, úgyhogy tényleg kéne segítség!
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv! -
setchoo #23499 Első lépésben a gépem teljesítménye és a játék motor adta grafikai lehetőségeit akarom összehangolni. Szeretek a grafikai varázsban elveszni. Fred is írta, hogy rengeteg lehetőség van az ini szerkesztésében. Ezeknek utánna olvastam és találtam jópár hasznos leírást.
Pl azt is kipróbálom, hogy van egy olyan mod ami elhiteti a játékkal, hogy ablakban fut, de mégsem. Ez is eredményezhet teljesítmény többletet. Azt már konkrétan tudom, hogy az 1gb vidkari ramomhoz nem ajánlott a 1024nél nagyobb texturák. De, ha nagyon kell ennél nagyobb, akkor arra is van lehetőség, hogy a legvégén egy progi segítségével az egészet összefésüli 1024es felbontásura.
Szóval első dolgom a grafikai egyensúly megtalálása. Aztán tárgyak és játéktechnikai modok összehangolása.
Régóta olvaslak itt benneteket és egy elképzelésem már kialakult a hozzászólásaitok alapján.
-
Pares #23498 Én is így kezdtem. Feltettem vagy 150 modot, a fele persze nem úgy működött, ahogy én azt a leírás alapján elképzeltem. Aztán végül átment rajtam a moddolási őrület, és kb. 40, szigorúan csak a játékmenetet javító modnál maradtam meg, amik probléma nélkül működnek egymással. Számomra a grafika nem meghatározó, az alap is megfelel. Azt viszont kicsit szánalmasnak tartom a Bethesda részéről, hogy rengeteg alapvető, számomra játékélményt meghatározó dolgot kihagytak a játékból. Így modok nélkül hiányérzetem van. Olyan, mintha próbáltak volna a realisztikusság irányába elmenni, de félúton megálltak. -
setchoo #23497 Igen, erre is figyelmet fordítok, mivel minden mod readme-ben levan írva minden. Csak lépésről lépésre kell haladnom. Az első nekifutásom az tényleg "csapjunk bele a lecsóba" stílusban ment. :D
Nameg sajnos túl értékeltem egy picit a s775-ös rendszerem képessëgeit. -
#23496 Tuning modok eseteben az uninstall/remove elott azert erdemes picit jatszani az .ini-kkel is. Hatha. -
setchoo #23495 Első nekiugrásra a következő tapasztalataim lettek a modolással kapcsolatban:
Skyrim, Danguard dlc, Dragonborn dlc. +update 13 +a két dlc-hez és az alapjátékhoz a 3 legfrissebb unofficial patch.
Majd a gyári Hd textura pak és a modoláshoz szükséges SMM, SKES és BOSS.
A modmenedzser tökéletesen működik és roppant egyszerű a használata.
Első nekiugrásra feldobtam minden extrem hd textura pakkot. Táj, növényzet, falvak, városk, barlangok stb... Majd új játékot indítva, mikor leszálsz a szekérről úgy bereccsent az egész, hogy 0 fps és a vinyó tekert mint állat! :D
Na akkor előröl kezdtem mindent.
Most úgy rakom fel a textúra modokat, hogy közben nézem a rendszer és a vram memória telítetsëgét. Közben a játék elején a karakter generálásig 25 fps alá ne essek.
Hosszadalmas lesz, de az optimális modolásért megkell dolgozni. ;)
Szóval arra jutottam, hogy a 4gb és 1gb vidkari ram (hd7770)lekorlátoz a giga-mega textúra csomagok esetén.
Szóval, lassan járj tovább érsz. -
#23494 Bash mondjuk fura is lenne egykézzel, parry még oké, bár én eleve két fegyveres hárításra használom ezt a modot, varázslattal nem. -
SaGa #23493 Az már van Skyrimhez is: Character generation overhaul vagy mi a neve a modnak. Testmagasságtól, bicepszméreten át az áll előreugrásáig alakítgathatod a karaktert, vagy 40 beállítással. -
#23492 gah, miért kellett alapjátékból kihagyni egykezes fegyver + spell / kétfegyveres blokkolást, kedves bethesda? miééért?
ok, modokkal be lehet varázsolni, ami szép és jó... kár h egyedül a bash nem működik így, ami kb blokkolásnak a lényege lenne (meg amúgy egy mocskosul túltápolt dolog, de ez már más kérdés) -
Pares #23491 Én nagyon háklis vagyok az ilyenre, lehet túlzottan is. Ha nem sikerül pontosan olyanra a karakter, amilyennek elképzeltem, és amivel bele tudom magam teljesen élni a játékba, akkor egyszerűen nem megy, muszáj újat csinálnom. Rengeteg értékes időm elmegy ezzel, de nem tehetek róla... -
Pares #23490 Te jó ég, asszem én ebből csak a CC-t fogom látni... -
#23489 Es akkor gondolj bele, hogy jon az ESO (vonatkoztassunk el attol, hogy mmo lesz), amelyben a karaktergeneralas testreszabas resze a kovetkezobol all:
Body Options
-------------
Torso
Chest
Gut
Waist
Arm
Hand Thickness
Hip
Posterior
Leg
Foot
Neck
Face Options
------------
Hair
Hair Color
Forehead Slop
Cheek Bone Size
Cheek Bone Height
Jaw
Chin Size
Chin Height
Eye Color
Eye Size
Eye Angle
Eye Separation
Eye Separation
Eye Height
Eye Squint
Brow Height
Brow Skew
Brow Depth
Brow Type
Mouth Height
Mouth Curve
Mouth Width
Nose Shape
Nose Height
Nose Width
Nose Length
Ear Size
Ear Rotation
Ear Height
Ear Tip Flare
Elore felek, hogy ha bejutok a betaba, vagy ha nem, de a premier napjan csak azzal fog telni az elso 2-3 ora, hogy karaktert generalok :)
Hozzateszem, hogy a regi dnd alapokon nyugvo jatekokban is elment 1-2 ora azzal, hogy kiporgesd a 18/00-at eronek, hexaeditorok es egyeb huncut dolgok nelkul, csak a randomra kattingatva, es remelve. -
#23488 Akkor sorry, nem is tudtam, hogy a DG-dal jott. Par honapja futottam bele abba az NPCbe a Tolvaj HQ-ban, azt hittem alapbol is ott lopta a napot mar az alapjatekban is.
-
#23487 akkor én leszek a gyökeres ellentét, mert a karakter elkészítés nálam kimerül annyiban, hogy fajt/nemet választok, és a randomot nyomkodom ameddig nem dob valami kicsit is értelmeset (max. 10x), vagy most már a presetekből egyet választok. 2 percnél sose tartott tovább karaktert kreálni :D -
#23486 Ő az, igen. De csak akkor van ott, ha fönt van a Dawnguard. Más sebész meg nincs.
Sir Charles : a Blue Palace alagsorába kerülnek (gondolom amiatt nem végzik ki őket, hogy végigcsinálhatók legyenek a küldetéseik). -
#23485 "De a sebész behozatala is jó ötlet, kár hogy csak DLC-vel jön."
Es a Tolvajok Ceheben a bosmer csuklyas csajszi? -
Sir Charles #23484 Azt szeretném kérdezni, hogy ha megcsinálom a Stormcloak küldetéseket, akkor azokkal a Jarlokkal akik az Empire-höz hűségesek , és természetesen az ők általuk adott küldetésekkel, mi lesz, ha lecserélésre kerülnek?
Remélem érthető :) -
#23483 Oblivionban az volt még a zavaró, hogy egy sötét cellában, meg a még sötétebb csatornában tudtad csak csinálni a karaktert. Úgyhogy a színek teljesen elcsúszhattak (fáklyafényben is).
Skyrimben szerencsére már nyílt térre tették a karaktergenerálást. De a sebész behozatala is jó ötlet, kár hogy csak DLC-vel jön. -
#23482 szerintem ez... normális viselkedés minden szerepjátéknál én valaha közel két napot basztam el első ME karakter megformálásával, akárhogy trükköztem, mindig egy kibaszott kacsaszájú valami lett a vége :D
de legalább valamelyik DLC-vel kapott végre a Skyrim egy sebészt aki át tudja szabni a karakter arcát, meg azelőtt is ott volt a showracemenu parancs ha út közben akartál változtatni... bezzeg Oblivion-ban, ahol ha kiléptél első helyszínről, utána max külső programmal nyúlhattál bele biztonságosan (showracemenu ott is működött, csak nullázott mindent) -
Pares #23481 Lehet, hogy most kinevettek, de nálam volt már olyan, hogy vagy 35x újraindítottam a játékot, mert nem tetszett a karakter, amit csináltam. Aztán végül nem csináltam semmilyet, inkább jegeltem a játékot, mert kezdtem félni, hogy az agyamra megy... -
#23480 -
#23479 A humorosból:
;) -
Pares #23478 Köszi a linket! Mindig is kíváncsi voltam, hogy mit jelenthetnek, de sose néztem utána... -
#23477 Shadowmarks -
Pares #23476 Azok mit jelentenek.