The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A valósággal aza gáz hogy nincsen hozzá háttérzene...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A végén vissza kell menni a kocsmás csajhoz, ott lesz lent az alagsorban az egyik ládában a cuccod.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
meg lehet ugy is csinálni a diplomatic immunity küldetést, hogy nem adtam le a cuccomat, igy üres láda vár a házban ahova meghivoval érkeztem , mikor a csapos bezárná utánam az ajtot ? ...destroyer 100 -al, fegyver nélkül is legyakhatnék bárkit, de akár ugy is befejezhetem innen ezt a küldetést hogy nem lopakodom, hanem harcal jutok tovább ? ..és hol, vagy kitöl kapom ujra vissza a felszerelésem, ha vegeztem a házban ?
köszönöm
Az updatek és DLC-k sorrendje fontos, de ezt telepítéskor a játék beállítja magának. Azért leírom, jelenleg így kell kinéznie, ha minden DLC fent van, és nem használsz modot:
Skyrim.esm
Update.esm
Dawnguard.esm
HearthFires.esm
Na akkor elejérõl: fönt van a Manager.
Rendszergazdaként indítod (jobb gomb az exe-n vagy a parancsikonján, 'Futtatás rendszergazdaként'), ugye?
Látod a letöltött modokat a 'Mods' fülön.
Valamelyikre kétszer kattintasz.
Elindul a telepítés.
Végigfut, szól hogy telepítve van.
Belenézel a plugins.txt-be, látsz-e változást?
Illetve: milyen modokat akarsz egyáltalán föltenni?
Sorban kérem a válaszokat.
Most akkor a Managert indítsd Rendszergazdaként, pipáld be a modokat, lépj ki, és nézd meg változott-e a plugins.txt.
Ha nem, akkor gond van. Vagy a Manager nem fér valamiért hozzá, vagy te állítottad be rosszul a Managert.
További rossz hír, hogy az Update.esm sincs benne (Skyrim.esm alatt kellene lennie ha feltetted). Tehát patcheletlen a játékod (hiába van ott a könyvtárában a cucc, nem használja.
# Please do not modify this file.
Skyrim.esm
<#nemtudom>#nemtudom>
Ennyi van csak a plugins.txt-ben
Akkor elsõnek azt nézd meg, hogy a korábban leírt útvonalakon (oprendszertõl függõen) létezik-e a plugins.txt és van-e benne tartalom (Notepaddel meg tudod). Vannak benne rejtett mappák, tehát azokat is tedd láthatóvá.
Ha nincs ott a fájl, vagy üres, akkor pedig a Managert indítsd Rendszergazdaként, pipáld be a modokat, lépj ki, és nézd meg változott-e a plugins.txt.
Offtopikba még írtam egy sort.
Az update-t csak azért írtam, mert abból beazonosítható, hogy ha az fönt van, de a plugins.txt-ben nincs benne, akkor valami hozzáférési gond van a C:-hez.
Az updatet egyébként csúnya játékra is érdemes föltenni, mert sok hibát javít. Ha még gondod van, akkor írj az offtopikba, majd azt is nézem/zük.
Egyébként ha Managert használsz, a Launcherben NE nyisd meg a Data filest. Összekavarja a modsorrendet.
Ha végképp nem boldogulsz a Mangerrel, akkor a plugins.txt-t simán kézzel is szerkesztheted (Notepad). A modok .esm és .esp neveit kell csak a megfelelõ sorrenben egymás alá beleírni.
Még egy röpke kérdésem van: miért lehet és probléma-e, ha a launcherben nem látom a Data filest? A játék elindul, és tökéletesen fut, egyenlõre modtalanul, nade majd délután 😊....
XP : c:\Documents and Settings\Felhasználónév\Application Data\Skyrim\plugins.txt
Win7 : C:\Users\Felhasználónév\appdata\local\skyrim\plugins.txt
Azt még el tudom képzelni, hogy nem Rendszergazdaként indítod a Managert, és emiatt nem fér hozzá a C:-hez, ezért nem tud a fájlba írni, ezért nem tudja aktiválni a modokat.
2. Ezt nem oldja meg sem a BOSS, sem a Wyre Bash.
3. Igen, tudod folytatni. Gond abból lehet, ha a modok nélkül akarod majd folytatni a játékot. Ha hiányoznak modok, abból lehetnek problémák. Ez attól is függ, milyen modokat használsz.
Egy olyan kérdésem van, ha fent van a mod manager és szépen be vannak töltögetve a mod-ok ,akkor hogy lehet hogy elindítom a játékot és a manager-ben inaktívvá válnak a modok, vagy telibe bezáródik a manager a játék indításakor? Egy BOSS vagy egy Wyre Bash meg fogja oldani? Illetve a modolás elõtti mentésemet tudom majd folytatni?
Elõre is köszi.
Melyik mappába raktad?
Skyrimban még nem szórakoztam ezzel, de az elõzõ játékban attól függött melyik mappába raktad, hogy combat közben, dungeon-ben, vagy épp a szabadban lehetett hallani az adott zenét.
Egyrészt: 2 külön stúdió fejleszti mindkettõ a saját malmára hajtja a vizet úgymond.
Másrészt: a TES MMO sosem fogja befolyásolni a crpg TES sorsát már csak azért sem, mert az MMO korántsam akkora biznisz mint pár évvel ezelött. Nem véletlen, hogy az MMO-k sorra állnak át free-t-play modellre és mikrotranzakciókból próbálják fenntartani magukat.
Bethesdának gazillionokkal biztosabb bevételforrás egy ilyen szinten bebetonozott IP mint a TES (crpg) - amit a Skyrim csak tovább érõsített - mint egy ingoványos területen megjelenõ új mmo.
Következõ játékuk legyen az a fallout új része, vagy új TES nagyobbat fog tarolni pénzügyileg mint eddig bármelyik címük és hülyék lennének az aranytojást tojó tyúkot lecseréln
De imsét megjegyzem hogy 2 külön stúdió. Csak az anyacég (zenimax) és a kiadó (bethesda) ugyanaz.
UI: énis totál leszarom a TESO-t 😄
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Általában vagy CBBE vagy UNP kell a follower-ekhez !
Elõre is köszi
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
Scientia potentia est.
Mehetne akár a fejlécbe is, érdemes oldal.
shit happens
Felraktam a Bosst de még nem jöttem rá sokmindenre.
Ha van kedve valakinek azért leírhatja pár szóban, megköszönném.
De ha nem az se baj majd szépen lassan.
Mostmár legalább jobb
Sajnos nem a legjobb az angolom, tehát lenne pár kérdésem.
Illetve szerintem egyszerûbb ha megkérnélek benneteket, hogy akinek van egy kis ideje az írjon le nekem pár sorban, hogy mi is ez a program és hogyan merre mi, mert eléggé elvagyok kavarodva<#lama>#lama><#lama>#lama><#lama>#lama><#lama>#lama>
Elõre is köszi
Hogyan lehet itt Esp-bõl Esm-é alakítani egy mod fájlt?
A Nexus Mod Managerrel is lehet?
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Wrye Bash:
http://skyrim.nexusmods.com/mods/1840
A modokhoz nyújt segítséget, aki sok modot használ annak érdemes kipróbálni, kompatibilitási gondokat is megoldja sok esetben.
http://skyrim.nexusmods.com/mods/6
http://code.google.com/p/better-oblivion-sorting-software/downloads/list
Mod-sorrend adatbázis. Sok mod használatakor ajánlott, a modokat a megfelelõ betöltési sorrendbe rendezi.
a taste of feath küldetesben elkadtam, a verulus velem jön a barlang bejáratáig, - pénzt kapot érte - majd a barlang elött azt szajkozza hogy ne aggodjak menjek csak,..bent eola vár meg páran az asztal körül, a nyil egy oltárramutat, de mivel nem jön be verulus, igy nem törtenik semmi...elötte elvegeztem verulusnak egy küldetést is...mit csinálok rosszul ?...köszi
Az a problémám, hogy folyamatosan kifagy a játék.
A hangoknál beállítottam amit kell.
Az lehet a probléma, hogy nagyon sok modot használok. Persze folyamatosan tesztelem minden mod felrakása után, hogy fut e, de mindig elcsúszok valahol. SKSE-t használok.
Van valakinek aki nálam tapasztaltabb moder ötlete vagy megoldása?
Reggel kis angol tanulásként nagyjából átolvastam az interjúkat. Érdekes. Fõleg látni sokan nem képesek átlépni a sztereotípiás gondolkodásukat és a lore-ra koncentrálni amikor npc-t készítenek. 😊 De ettõl ez még a legjobb modok egyike a skyrimhez szerintem.
Fõleg Zora Fair-child abszolult, jelenleg a legjobb companion ami létezik a skyrimhez és most már quest is úgy néz ki teljes a children fair. Nagyon hasonlít a New vegas companionjaihoz, mindenre van valami megjegyzése, ha nem is éri el realisztikus tekintetben õket de ez egy fantasy world 😊
Nekem abszolult kedvenc volt persze éppen milyen karakterem volt. 😊
Az is jó ebben hogy nincs semmi mark meg egyéb teljes meglepetés a találkozás vagy a questek ha valaki nem olvassa el hol mit talál meg. 😊
Zora fair-child
link