The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az elõzõ hsz-ben leírtam hogy ellenõriztem, hogy a txt változott-e... <#papakacsint> Azt csak egyféleképpen lehet. Levakarom szerintem, felteszem normálisan és a modokat akkor külön helyre pakolom. Ha minden megvan üzenek hogy mi a helyzet plugin.txt ügyben. Azt érzékelem, hogy amíg ezt a problémát nem oldom meg nem-nagyon tudunk haladni. <#wilting>

A valósággal aza gáz hogy nincsen hozzá háttérzene...

köszönöm <#eljen>
genndy
Csak hogy ne rontsam annak az élményét, aki még nem tolta végig:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Simán végigtombolhatod az egész követséget, nem muszáj lopakodni.
A végén vissza kell menni a kocsmás csajhoz, ott lesz lent az alagsorban az egyik ládában a cuccod.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

srácok..

meg lehet ugy is csinálni a diplomatic immunity küldetést, hogy nem adtam le a cuccomat, igy üres láda vár a házban ahova meghivoval érkeztem , mikor a csapos bezárná utánam az ajtot ? ...destroyer 100 -al, fegyver nélkül is legyakhatnék bárkit, de akár ugy is befejezhetem innen ezt a küldetést hogy nem lopakodom, hanem harcal jutok tovább ? ..és hol, vagy kitöl kapom ujra vissza a felszerelésem, ha vegeztem a házban ?

köszönöm
genndy
Érdemes a modoknak egy külön könyvtárat fenntartani (ez persze lehet a Managerén belül is, csak legyen valami jól azonosítható saját neve), de rosszul emlékeztem, a Manager beállításai a te dolgodat nem érintik, úgyhogy nem ez a baj.
Az updatek és DLC-k sorrendje fontos, de ezt telepítéskor a játék beállítja magának. Azért leírom, jelenleg így kell kinéznie, ha minden DLC fent van, és nem használsz modot:
Skyrim.esm
Update.esm
Dawnguard.esm
HearthFires.esm

Na akkor elejérõl: fönt van a Manager.
Rendszergazdaként indítod (jobb gomb az exe-n vagy a parancsikonján, 'Futtatás rendszergazdaként'), ugye?
Látod a letöltött modokat a 'Mods' fülön.
Valamelyikre kétszer kattintasz.
Elindul a telepítés.
Végigfut, szól hogy telepítve van.
Belenézel a plugins.txt-be, látsz-e változást?
Illetve: milyen modokat akarsz egyáltalán föltenni?

Sorban kérem a válaszokat.

Én is ezt gondoltam, ellenõriztem és nem változott a txt tartalma. A manager beállításakor mire kell figyelni? Két helyet használ a modok mentésére. Mindkettõt a telepítési mappára állítottam. Fontos az update-ek és dlc-k sorrendje telepítéskor? Mit csinálok rosszul?

genndy
Ez az alapállapot. Az eleje nem érdekes, csak duma, a Skyrim.esm a fontos, az a játék alapmodulja.
Most akkor a Managert indítsd Rendszergazdaként, pipáld be a modokat, lépj ki, és nézd meg változott-e a plugins.txt.
Ha nem, akkor gond van. Vagy a Manager nem fér valamiért hozzá, vagy te állítottad be rosszul a Managert.
További rossz hír, hogy az Update.esm sincs benne (Skyrim.esm alatt kellene lennie ha feltetted). Tehát patcheletlen a játékod (hiába van ott a könyvtárában a cucc, nem használja.

Hát szeretnék a harc alatt is berakni zenéket meg töltöttem le egy Luxury Suite nevû módot és abba szeretnék berakni zenéket. Igaz azt még nem tudom hogy a harchoz hogy tudok berakni zenét.
# This file is used by Skyrim to keep track of your downloaded content.
# Please do not modify this file.
Skyrim.esm
<#nemtudom>
Ennyi van csak a plugins.txt-ben

http://skyrim.nexusmods.com/mods/13286
genndy
Kieg: nem az a baj hogy a játék másik partíción van. Nekem is így van, de a plugins.txt mindenképpen abba a könyvtárba kerül.

genndy
Ha nem keverjük bele a warezt, akkor a modolás abszolút ontopik, és másoknak is hasznos lehet, úgyhogy maradjunk.

Akkor elsõnek azt nézd meg, hogy a korábban leírt útvonalakon (oprendszertõl függõen) létezik-e a plugins.txt és van-e benne tartalom (Notepaddel meg tudod). Vannak benne rejtett mappák, tehát azokat is tedd láthatóvá.
Ha nincs ott a fájl, vagy üres, akkor pedig a Managert indítsd Rendszergazdaként, pipáld be a modokat, lépj ki, és nézd meg változott-e a plugins.txt.
Offtopikba még írtam egy sort.

Update 11-em van fenn... nem tudom hogy ez most egyenlõ-e a legújabb patch-el. Hogy érted hogy hozzáférési gond? Sajnos az egész game, mod-okkal cakkom púder egy másik partíción leledzik, nem hittem volna hogy ez gáz. Eddig is sokat segítettél, de ha neked nem para, írhatnál az off-ba, és akkor én nem is terhelném tovább ezt a topicot a hülyeségemmel.. <#worship>

genndy
A moddolás maga nem warez.
Az update-t csak azért írtam, mert abból beazonosítható, hogy ha az fönt van, de a plugins.txt-ben nincs benne, akkor valami hozzáférési gond van a C:-hez.
Az updatet egyébként csúnya játékra is érdemes föltenni, mert sok hibát javít. Ha még gondod van, akkor írj az offtopikba, majd azt is nézem/zük.

Sooory nem tudtam, hogy ez warezos kérdés. Õszintén vállalom hogy nem eredeti a játék, és csak azért ide írtam mert az off topic- ban nincs bejegyzés november óta, émmeg nagyon felidegesítettem magam tegnap ezeken a modolós dolgokon, és nem nagyon tudok máshol segítséget kérni hozzá. Köszi az eddigi helpinget, ha gáz hogy ide írtam akkor bocs.

genndy
Ha a Launcherben nem látod, akkor az gond. Azt jelenti, hogy nincs semmi a plugins.txt-ben, tehát a Manager nem fért hozzá, nem mentett rá. Így nem fognak betölteni a modok, nem lesz jó. Legalább az Update.esm-et látnod kellene ott (mert remélhetõleg eredeti a játékod).
Egyébként ha Managert használsz, a Launcherben NE nyisd meg a Data filest. Összekavarja a modsorrendet.
Ha végképp nem boldogulsz a Mangerrel, akkor a plugins.txt-t simán kézzel is szerkesztheted (Notepad). A modok .esm és .esp neveit kell csak a megfelelõ sorrenben egymás alá beleírni.

Ennyi lenne? Ezért vert a víz engem tegnap egész délután? Hát ez parádés 😄 Köszönöm a gyors választ.
Még egy röpke kérdésem van: miért lehet és probléma-e, ha a launcherben nem látom a Data filest? A játék elindul, és tökéletesen fut, egyenlõre modtalanul, nade majd délután 😊....

genndy
1. Ha kész a lista, és nem akarsz már rajta változtatni, akkor tedd írásvédetté a fájlt. Ezután a Managert el se kell indítanod, elég a játékot. Tehát modolt játékot se kell a Managerbõl indítani. Itt van a fájl:
XP : c:\Documents and Settings\Felhasználónév\Application Data\Skyrim\plugins.txt
Win7 : C:\Users\Felhasználónév\appdata\local\skyrim\plugins.txt
Azt még el tudom képzelni, hogy nem Rendszergazdaként indítod a Managert, és emiatt nem fér hozzá a C:-hez, ezért nem tud a fájlba írni, ezért nem tudja aktiválni a modokat.

2. Ezt nem oldja meg sem a BOSS, sem a Wyre Bash.

3. Igen, tudod folytatni. Gond abból lehet, ha a modok nélkül akarod majd folytatni a játékot. Ha hiányoznak modok, abból lehetnek problémák. Ez attól is függ, milyen modokat használsz.

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem van, ha fent van a mod manager és szépen be vannak töltögetve a mod-ok ,akkor hogy lehet hogy elindítom a játékot és a manager-ben inaktívvá válnak a modok, vagy telibe bezáródik a manager a játék indításakor? Egy BOSS vagy egy Wyre Bash meg fogja oldani? Illetve a modolás elõtti mentésemet tudom majd folytatni?
Elõre is köszi.

benőmenő
Érdekes, anno az obli megfelelõ mappájába elég volt mp3-at bemásolni.
Melyik mappába raktad?
Skyrimban még nem szórakoztam ezzel, de az elõzõ játékban attól függött melyik mappába raktad, hogy combat közben, dungeon-ben, vagy épp a szabadban lehetett hallani az adott zenét.
Valaki nem tudja hogy tudok zenéket berakni a játékba? Találtam egy dekódert ami xwm formátumba konvertál át számokat de se hogy sem akar mûködni. Elõre is köszönöm a segítséget
PTW
Ettõl egyáltalán nem kell félned, mert:

Egyrészt: 2 külön stúdió fejleszti mindkettõ a saját malmára hajtja a vizet úgymond.

Másrészt: a TES MMO sosem fogja befolyásolni a crpg TES sorsát már csak azért sem, mert az MMO korántsam akkora biznisz mint pár évvel ezelött. Nem véletlen, hogy az MMO-k sorra állnak át free-t-play modellre és mikrotranzakciókból próbálják fenntartani magukat.

Bethesdának gazillionokkal biztosabb bevételforrás egy ilyen szinten bebetonozott IP mint a TES (crpg) - amit a Skyrim csak tovább érõsített - mint egy ingoványos területen megjelenõ új mmo.
Következõ játékuk legyen az a fallout új része, vagy új TES nagyobbat fog tarolni pénzügyileg mint eddig bármelyik címük és hülyék lennének az aranytojást tojó tyúkot lecseréln
De imsét megjegyzem hogy 2 külön stúdió. Csak az anyacég (zenimax) és a kiadó (bethesda) ugyanaz.

UI: énis totál leszarom a TESO-t 😄

Nagyon jó a trailer, de ha csak a közepétõl láttam volt és a végén tippelnem kellett volna a játékra, nem az Elder Scroll ugrott volna be. Ez persze semmit nem jelent.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

kastil
Én leszarom a TES mmo-t, szeretem az MMOkat, de ez annyira nem vonz. Attól félek csak, hogy vége lesz a single player TES szériának és a pénz miatt maradnak majd az MMOKnál

<#eljen> Elolvastam a cikket és megnéztem a gameplay videót, érdekesnek ígérkezik mindenesetre.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

PiszkosFred
Erdemes elolvasni a novemberi pre-alpha tesztrol irt cikkeket a nagyobb gamer portalokon (vagy "nalunk"), mert az nagyjabol megmutatja, mit lattak az esemeny alatt a meghivott sajtosok, mint tesztelok, es ugy amblokk mirol szol majd a TESO.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Igen, ettõl én is félek kicsit, hogy a hangulata el fog veszni.
Még nem. Jó trailer, bár nagyon assassins creedesre sikerült. Engem személy szerint egyáltalán nem vonz egy TES mmo. Bár nem tudok semmit a játékról, de szerintem pont az egész varázsa(az élõ világ, stb) fog kimaradni belõle, de hátha tévedek. Akkor viszont még jó is lehet 😊

Ez vótmá'?
wesker24
Hiányzik az adott test textura mód vagy nincs helyesen felrakva !

Általában vagy CBBE vagy UNP kell a follower-ekhez !
Sziasztok nem tudja valaki hogy miért van az hogy ha berakok módként a játékba egy követõt akkor valamikor a játék nem jól jeleníti meg a testét gondolok itt arra hogy a teste sötétebb lesz vagy alkalom adtán korom sötét folt lesz az egész teste és csak a körvonala látszik? Meg hogy mi ért nem jeleníti meg azt a tüzet amikor lángol egy karakter a játékban és még akkor is így marad amikor újra rakom a játékot.
Elõre is köszi
Maximus4
Kész.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Kly
Szívesen betenném a fejlécbe, de Maximus munkájába nem szeretnék belekontárkodni - úgyhogy ezúton szeretném megkérni rá, hogy tegye rá a képre. Köszönöm. Egyébként mi a neve ennek a fontnak?

Scientia potentia est.

cSuwwi
régebben már linkeltem, de Skyrim Gems-et érdemes átnyálazni, itt fent van minden kicsit is értelmes mod, és folyamatosan frissítik (new! menüpont)

Mehetne akár a fejlécbe is, érdemes oldal.

shit happens

Hát nem tudom. Hogyha erre gondoltál akkor itt csak alap modokat sorol fel.

Felraktam a Bosst de még nem jöttem rá sokmindenre.
Ha van kedve valakinek azért leírhatja pár szóban, megköszönném.
De ha nem az se baj majd szépen lassan.
Mostmár legalább jobb
Oda van írva magyarul is, mi nem érthetõ? A modok telepítésérõl meg ilyenekrõl a fenti 'modok' menüben olvashatsz.

Köszi.
Sajnos nem a legjobb az angolom, tehát lenne pár kérdésem.
Illetve szerintem egyszerûbb ha megkérnélek benneteket, hogy akinek van egy kis ideje az írjon le nekem pár sorban, hogy mi is ez a program és hogyan merre mi, mert eléggé elvagyok kavarodva<#lama><#lama><#lama><#lama>
Elõre is köszi
xblades
Hello

Hogyan lehet itt Esp-bõl Esm-é alakítani egy mod fájlt?
A Nexus Mod Managerrel is lehet?

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

köszi, eola küldött verulushoz, probálok párszor ki be lepni...köszi
genndy
Pedig jól csinálod... Próbáld meg hogy párszor ki-bemész, hátha úgy jön utánad. Meg Eolának beszélnie kell hozzád (vagy Verulushoz), úgy küldi el az oltárhoz.

vagy

Wrye Bash:
http://skyrim.nexusmods.com/mods/1840
A modokhoz nyújt segítséget, aki sok modot használ annak érdemes kipróbálni, kompatibilitási gondokat is megoldja sok esetben.

BOSS:
http://skyrim.nexusmods.com/mods/6
http://code.google.com/p/better-oblivion-sorting-software/downloads/list

Mod-sorrend adatbázis. Sok mod használatakor ajánlott, a modokat a megfelelõ betöltési sorrendbe rendezi.

meg valami, a játek kezdetekor tettem fel csak ragdoll es 2k hd modot, textura packot, azota, nem...jééé, és az is furcsa hogy például a nirnrott küldetesem magátol felszivodott <#nemtudom>
srácok

a taste of feath küldetesben elkadtam, a verulus velem jön a barlang bejáratáig, - pénzt kapot érte - majd a barlang elött azt szajkozza hogy ne aggodjak menjek csak,..bent eola vár meg páran az asztal körül, a nyil egy oltárramutat, de mivel nem jön be verulus, igy nem törtenik semmi...elötte elvegeztem verulusnak egy küldetést is...mit csinálok rosszul ?...köszi
Üdv!
Az a problémám, hogy folyamatosan kifagy a játék.
A hangoknál beállítottam amit kell.
Az lehet a probléma, hogy nagyon sok modot használok. Persze folyamatosan tesztelem minden mod felrakása után, hogy fut e, de mindig elcsúszok valahol. SKSE-t használok.

Van valakinek aki nálam tapasztaltabb moder ötlete vagy megoldása?
3dnpc
Reggel kis angol tanulásként nagyjából átolvastam az interjúkat. Érdekes. Fõleg látni sokan nem képesek átlépni a sztereotípiás gondolkodásukat és a lore-ra koncentrálni amikor npc-t készítenek. 😊 De ettõl ez még a legjobb modok egyike a skyrimhez szerintem.
Fõleg Zora Fair-child abszolult, jelenleg a legjobb companion ami létezik a skyrimhez és most már quest is úgy néz ki teljes a children fair. Nagyon hasonlít a New vegas companionjaihoz, mindenre van valami megjegyzése, ha nem is éri el realisztikus tekintetben õket de ez egy fantasy world 😊
Nekem abszolult kedvenc volt persze éppen milyen karakterem volt. 😊
Az is jó ebben hogy nincs semmi mark meg egyéb teljes meglepetés a találkozás vagy a questek ha valaki nem olvassa el hol mit talál meg. 😊
Zora fair-child

öööö,ez most hogy jött ide ? elég rég megjelent már. igaz játszani nem érdemes még vele, peccselgetik azóta is

genndy
Köszi a hírt! Várjuk szeretettel.

Hrisskar
Feltévedtem a Bethesda Blogjára: Dragonborn DLC február 5. én jelenik meg PC-re, PS3-ra is a másik kettõ DLC kiséretében.
link

genndy
Pontosítás: már korábban megjelent, csak most lett elérhetõ Steamen is. Ettõl még persze <#taps> Viszont olcsóbb mint a készítõk oldaláról véve.
Mondjuk az eredetit még én se próbáltam... Na talán majd ezt.