The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem egy RPG-ben a játékos valahol saját magát "játssza", (egy számára szimpatikus szerepet választ, ezért szerepjáték) igy soha nem játszanék nõi karakterrel. Fõleg mikor különbözõ romantikus szál is van a játékban és ott egy nõt kell játszani aki befûz egy pasit és mondjuk leszop...a?? pl ME. Érdekes😊

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

wesker24
Én pedig ha lehet minden játékban Female karakterrel vagyok ! 😄
Molnibalage
Soha nem játszom nõi karakterrel, mert véleményem szerint szereptévesztéshez vezet...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

wesker24
Hát inkább nézek egy jó nöt a játékban mint hogy egy férfit bámuljak ! XD

Meg aztán ha már nõi karakterrel megyünk akkor már nézzen ki valahogy ! 😄
Molnibalage
Ha én egyszer még játszok vele, akkor 8-10 modnál nem akarok többet.

Ezek a nõcis modok meg tényleg elég érdekesek, nem igazán értem, hogy egyesek miért csinálnak Playboy magazint a Skyrimbõl... <#zavart1>

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

wesker24
A BOSS programmal sikerült úgy megoldani hogy a a modok ne ütközzenek egymással igy már minimûlis lett annak az esélye hogy CTD-zen az asztalra !
Molnibalage
Pontosan errõl beszélek. Ennyi mod hogyan nem cseszi szét egymást? "Alig" kellemetlen, ha 160 óra játék után jó egy bug a modok összeakadása miatt, ami meggátolja a fõszál lenyomását. És ez ennyinél lényegében elõrejelezhetetlen...

Igen, erre én is gondoltam, de nem jött be 😞 Már azt is kipróbáltam, hogy mindkettõt teljesen más billentyûre átállítom (mármint az eredetijétõl eltérõre) de az sem segített.
genndy
Próbáld újból beállítani õket a menüben. Lehet hogy csak rosszul mutatja, és valójában átállítottad, csak nem látod. Mintha láttam volna ilyen problémát.
A másodikra csak egy befejezlen projektet találtam: Winter in Skyrim

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Valahogy csak meg lehet oldani. Egyszer már sikerült, még amikor elkezdtem játszani vele, de már fogalmam sincs, hogyan.

Amúgy a videó tényleg tök jó. Le is töltöm 😊 Errõl jut eszembe: Nincs véletlenül olyan mod, ami telet/havat csinál egész Skírim-ben?
Myselor
köszönöm szépen😊
genndy
Aranyos videó<#nevetes1> A végén a szánhúzós kép nagyon jó lett <#taps>

Myselor
hehe,vicces😊
Kellemes Karácsonyi készülõdést !

Mod: http://skyrim.nexusmods.com/mods/28093
Fegyver elõvétel/elrakás az R gomb, a toggle POV pedig az F gomb és nincs semmilyen kontrollerem, csak egér meg billentyûzet.
genndy
Nézd meg a billentyûzetkiosztást, szerintem egy gombon van a fegyverelrakás és a nézõpontváltás (alapból: fegyver elrakás 'R', nézõpont 'F').
Vagy be van dugva mondjuk kontroller és bekavar.

Hogy tudom kikapcsolni az automatikus first person módot? Amikor elteszem a fegyverem magától átvált külsõ a kameráról. Régóta játszom vele, de eddig nem volt ilyen, nem tudom, mi történt. Tudna valaki segíteni?
benőmenő
Tehát perkkel tudok majd némán castolni?
Így 160 óra oblivion és 130 óra skyrim után egyedül ezt nem próbáltam még ki.
Fantusz
Az illusionista a leg perk igényesebb, így talán a legnehezebben játszható karakter.
Két lehetõséged van az illusionnal:
1: kezdetektõl fogva az illusionra koncentrálsz, s a lehetõ leggyorsabban kimaxolod, kirakod a perkfát.
2: csak a passzív varázslatait (pl láthatatlanság) használod, tudomásul veszed, hogy a demoralizálásra nem képes a karaktered
Perkek nélkül a demortalizáló varázslatok hatástalanok, a néma varázslás is az egyik perkje, de alapvetõ gond szokott lenni, hogy olyan varázslatokkal akarod egymásnak ugrasztani az ellenfeleket, amelyek nincsenek megfelelõ szinten.
A kezdõ "fear" varázslotd max. 6-os szintû ellenfélre hat, de ezt gyakorlatilag 4.-5. szintig tudod használni, erõsebbre kell cserélni, s közben szinte minden perk az illusionra kell.
Olyan szinten rá kell koncentrálni az illusionra, hogy 20-25-ös szinten már meglegyen a 100-as illusion, kirakva a teljes perkfa.
Nem könnyû út az illusionista fejlesztése, mert vannak helyzetek, amikor bizony valami másra kell hagyatkozni, az illusionnak nincsenek közvetlen támadó varázslatai.

benőmenő
Hali, ha valaki tud olyan modot, ami csendessé teszi az illúzió varázslatokat az ne tartsa magában.
Egy genyó high elfet kezdtem el és nagyon gáz, hogy nem tudom egymásnak ugrasztani a banditákat egy bokorból, mert egybõl felém szalad mind :S
😊 <#pias>
cSuwwi
nem lenne rossz, ha nem kéne alapból 40-es stealth hozzá
új karinál problémás kissé

itt a megfelelõ perket aktiválva el tudod hitetni a többi azonos kasztbelivel hogy közéjük tartozol. remélem ezt azt is jelenti, hogy az ellenségeid is elhiszik ezt.
lv1-en ugyan az van mint eddig, egy kisebb hadseregnyi imperial között simán lavírozhatok stormcloak ruhában. viszont az tetszik benne, hogy átöltözve nem ismernek fel, pl. egy gyilkosság után

shit happens

Erre nézz rá : http://skyrim.nexusmods.com/mods/20903
Remélem ez jó lesz 😉
A Win 7,és egy kissebb gép felujytás megoldhatja a ENB gondot,mert akár milyen ENB modot rakok fel a képernyõn fekete fehér csikok látszodnak,és nem látni semmit tölûk.
A fallout new vegasnak van ilyen rendszerre ebbe valószínüleg a ruhát nem lehet a factionokhoz rendelni. Esetleg ha skse-vel képes lesz valaki leképezni akkor esetleg. Jogos kérdés, Bethesda nem gondolkodott ilyenekben. És egyenlõre nem is látom hogy bárki megoldotta volna.

cSuwwi
persze úgy lenne az igazi, hogy pl. szakad ruhákban nem tõled koldul a csöves, a nemesektõl lehetne kunyerálni, stb.
létezik valami "look like" mod?

shit happens

cSuwwi
olyan modról tud vki, hogy a felvett ruhától függõen másnak látnak az npc-k?
gondolok itt arra, hogy pl. imperial ruhában nem lesz egészséges stormcloak-ok közé menni

live another life-al indultam, és a warzones moddal lépten nyomon egymást kaszabolják, de akármilyen ruhában vagyok egyik se foglalkozik velem
persze ha beállok vhova akkor más a szitu, de a ruha határozzon már meg 😄

az alap játékban nem tudom van-e ilyen, már nem emlékszem. kössz

shit happens

Az a lényeg ha letöltesz bármilyen eNB-t két dolog van injector vagy direkt modos. Én injectoros-t használok, izlések és pofonok. Ami a legfontosabb van ezekhez valami szoftveres smaa nevezett akármi. Ha egy ilyet is bemásolsz a mappába akkor ki kell kapcsolni az optionsos dolgot amit írtam már. Ezenfelül normálisabbakhoz írnak egy pdf-et amibe leírják milyen kapcsolókat tudsz állítani ez kb hráom szint gyenge közepes magas minõség ezekkel érdemes játszani ha nem csúcs géped van de így is ki lehet hozni szép dolgokat. Ennyire muszáj lesz belemerülni. Nem tudom van e a neten magyar nyelvre lefordított enb kalauz sajna. De! láttam valahol egy modot ami menu segítségével.
Szóval próbáld ki ezt!
Skyrim configurator

Nincs mit!

Köszönöm
prohardwer
Már nem annyira vagyok benne a témába de ez talán nem rossz még

Ez a hardwer topik
itt körül tudsz nézni de elmerülni a témába ma már nem öt perc. anno raktam össze gépeket is régen de ma már olyan nagy a választék hogy el lehet tévedni benne.
Kicsit olvasgass szakirodalmat meg beszélj ismerösökkel vagy ha ismersz egy megbizható eladót aki nem csak át akar verni akkor szintén kérdezgess tõle. Próbáld megtalálni az optimumot ami neked még belefér.
egyébként ha használsz ENB igyázz rá hogy kapcsold ki a avideokártya antialisinget skyrim optionsba. Mert baromira belassul ha nem. pl.

Valaki tudna mondani olyan topikot ami a számítógép teljesítményeivel,azaz RAM,videókártya,Procsesszor-ral foglalkozik ? Elõre is köszönöm.
Hát én maradok ennél legfeljebb rákérdezek a tagnál az elfek részére lehetne egy solidabb változat. És így nekem tökéletes lesz.

wesker24
Hát jah ha Male karival vagy akkor érthetõ de ha female karival vagy akkor egyértelmû hogy vagy CBBE vagy UNP Body Mod !
Izlések és pofonok 😊 De az is jó. 😊 Ez nekem realisztikusabbnak tûnik. 😊 Mondjuk nem használtam ilyen modokat eddig csak az xce modot. De ez passzol az laap férfi bodyhoz. az erek vantasztikusak rajta. Nem használtam semmi photoshopot.

wesker24
Én a Dimonized UNP Body mod-ot használom nem is kell több !
Ez pedig a body mode
skyrim2

wesker24
Én a Super ENB RL-t használom amit lentebb Linkeltem is nekem az böven megfelel !
Korábban már belinkelt enb használom ami szerintem, bár elégedett vagyok a bethesdda munkájával grafikailag de mindig egy ködös nyirkos égkoszorút *giggles* képzeltem el.
Szóval ha valakit érdekel valami ilyesmit.
skyrim

wesker24
A Girls of Skyrim modhoz nem jó linket adtam meg itt van a rendes !

Girls of Skyrim
wesker24
Hát én összesen 54 módot használok a játékhoz ! xD Ezért is van vele gondom rendesen mert nem könnyû eligazodni rajta vannak modok amik egyenesen nem passzolnak egymáshoz !

Amúgy nagyjából ezeket a modokat használom ami a képen is van ! Ajánlom mindenkinek ! xD

Habár ahhoz hogy igy nézzen ki a játék ahhoz már érteni kell a modokhoz 😄

Az elsõ legfontosabb mod ami kihagyhatatlan és nélkülözhetetlen ha van egy Follower-ed az az

1. UFO (Ultimate Follower Overhaul) Ez egy olyan Overhaul mod ami nagyon sok mindennel kiböviti ha a társunkkal akarunk beszélni !

Ultimate Follower Overhaul

A másik legfontosabb mod ha az ember új társakat akar az pedig a

2. Girls of Skyrim Ez belerak a játékba 4 nagyon dekorativ Nord csajszit mint új társat !

Girls of Skyrim

4 Nord csajszit rak be a játékba akik Riverwoodban vannak a Sleeping Giant Inn-nél !

- Lyla a Egy kezesHarc Mestere (1h+Block)

- Misha Az ijászat mestere (Archery)

- Amanda Kétkezes harc mestere One Handed (Dual)

- Michelle A mágia mestere (Spellsword+Destruction)

Persze ezek a dolgok szükségesek a csajokhoz !

1. Dimonited UNP Female Body

2. Apachii Sky Hair

Érdemes az ALL IN ONE packot leszedni de ahhoz hogy jól menjen ahhoz szükség van erre is

Girls of Skyrim Patch

Itt le kell hozzá szedni a patchet és felülírni mindent vele de ugyan itt található újabb 2 társ(Alexina és Stella ) is ehhez nem szükséges az ALL IN OINe pack ez Standalone pack !

A következõ nagyon jó mód az ez kihagyhatatlan !

Better Females by Bella

Ez nagyon jól kidolgozott Face textura mod az összes all Humanoid Female Race-hez

én még ezt használom hozzá Lees Makeup Version 2

Persze én is Apachhi Sky Hair modot használok azért ilyen a karakter haja böre !

És végül egy Visual Graphic mod amit használok az ez !

Superb ENB RL

Ez egy nagyon jól össze rakott ENB Series mod amiben nagyon sok Preset mod van csak a gépedtõl füg melyiket rakod fel !

A lényeg az hogy választasz egy Preset-et nálam ez van most Performance SSAO+Bokeh DOF (Quality)

bemásolod ahova kell de még szükség van a legujabb Enb Series-re de ebbõl csak a d3d9.dll kell

Enb Series v121212

ha ez is megvolt akkor az Optional mappában van olyan hogy Normal Depth of Field azt lecseréled és kész ennyi !

És akkor ha közelítesz akkor a kép elmosódik ha távolítasz akkor éles lesz !

Gondoltam összeszedek egy kis anyagot realisztikus tekintettben.

Lorecraft
Morning fogs
Ha valakinek kell egy realisztikus body mod ami versenyben van az eredeti férfi modellel és passzol hozzá.
Lore-friendly body mode
Ez megszüntetti a térképet és csak akkor lesz ha veszel a boltba az ürgét ajánlom mindenki figyelmébe, már az fnv-hez is csúcs modokat csinált. Szóval érdemes követni.
Exploration
Ez szintén az ürgének a mûve. valós idejû olvasás.
Real time reading
Továbbra is melegen ajánlom azoknak akik egy kicsit is tudnak angolul, és a bethesda által készített npc mellé szeretnének kapni pár élõ társalgás képes npc-t akik között több társként is szóba jön. közel 100
lore friendly természetesen .
Interesting npc
Ennyi kb.

Myselor
úristen ez nagyon jól néz ki😊 új segítõ michelle?am milyen módokat használsz amitõl így néz ki a karakter haja bõre és a háttér hogy úgy elmosodik,légyszi mond meg ez nagyon jólnézki így meg olyan szép színevan a játéknak,kell nekem is😊
wesker24
Jaha Necromancer egész jónak tünik pláne ugy hogy idézel lényeket + az Illusion-nal egymás ellen fordítod öket !

Ami a sárkányokat illeti nekem arra ott van az egyik kiváló társam aki az íjászatra szakosodott mestere az ijaknak !

Szóval még az is besegíthet nekem nekem csak a lényeket kell idéznem ! 😄

Amugy ime itt van a karakterem az egyik Follower-rel aki éppen egy Battlemage !

Igen, a destruction egyszer csak kevés lesz, mert a varázslatok sebzése nem függ a szinttõl és a skilltõl sem. Ezt kicsit elhibázták a Skyrimben. A második szerintem nagyon élvezetes, bár túl sok követõd nem lehet. Talán maximum 3 lényt tudsz idézni??? Nem mintha nem lenne elég. Az illusion egyébként nagyon szemét, fõleg, ha már emberre is tudsz hatni vele. Idézel pár lényt, egy-két ellent maga mellé állítassz, aztán nézed, ahogy csápolják egymást 😊 Távolról még esetleg íjjal segítessz. Azért az íj azért is kell, mert valahogy a sárkányokat is le kell szedni, de azt is tudsz noundolni. Nekem ez a szimpi, most 😊
Calver
elsõ nehezen járható út, elsõsorban mert támadóvarázslatok... nos, ha sokat nem variáltak patchek mióta utoljára játszottam, szarok. másik kettõ vállalhatóbb, de szerintem a legviccesebb restoration+heavy armor+két fegyveres harc, esetleg kis lopakodással és illúzióval ötvözve.

nem vagy kasztokhoz kötve, használd ki - tápolj olyan dolgokra, amik szimpatikusak/viccesek, ne sémák szerint, úgy jobban jársz.

"The trees move. Do you not see it?"

genndy
Én az 1. stílust szeretem legjobban. Ha elkezdem újjal, valahogy automatikusa így játszok (tûzzel pirítani amíg közel ér, aztán kard+pajzs, és a végén mágiával felgyógyítom magam).
Mondjuk én pont szeretem egy karakterrel végigcsinálni az összes szálat, úgyhogy a legutolsó karakteremmel tudatosan, és talán pont ilyen sorrendben is vittem végig a játékot, elõször csatamágus voltam, aztán köpenyes idézõ, utána íjas/illuzionista tolvaj/bérgyilkos, aztán ami még maradt (kétkezes fegyverek, light armor asszem).

wesker24
Amugy igazából én se tudom melyik irányba fejlödjek ! 😄

3 közül szerinted melyik lenne a nyerõ ? 😄

1. Battlemage egy fajta Harcos és Mágus keveréke aki Heavy Armort használ bármilyen 1H weapont de a mágiában is otthon van Destruction az Offensive és az Alteration és Restoration a Defensive !

2. Necromancer aki képes megidézni egy egész hadsereg szörnyet az alivlágból Armorja nincsen mivel Magic Robe-ot használ fegyverei a megidézett lények és a Bound fegyverek szinte majdnem a mágia összes kasztját használja Conjuration a megidézett lényekre Illusion az elterelésre Restoration és Alteration a védelemre !

3. Warrior/Paladin na ez full harcos mindkettõ annyi különbséggel hogy a Warrior pajzsot használ mig a Paladin csak 1 G weapont és a restorationt használja gygógyitásként ! Mindkettõ Heavy armort használ és bármiylen 1H weapont !
Na végre végignyomtam a Dawnguardot.
Nem volt rossz, igazából tetszett, akkor is, ha kimondottan utálom a vámpiros történeteket.
Eddig volt brút enchanter nord, altmer mage, bosmer fejvadász, amolyan imperial pajzsos hero, és mindegyikkel 2-3 fõszálat vittem végig. Fõleg, hogy stílusos maradjon a karakter. Az utóbbiaknál a Skyre sokat segített, mert nem nagyon lehet mindenben táp univerzális félisten csinálni, hanem igazi típus karaktert lehet faragni.
A Dragonbornnak nem tudom mivel fogok nekiesni, de valószínûleg Dunmer lesz, most már jöhet az is. Remélem alapból bekerül az a lehetõség, hogy máshol kezdje a storyt a karakter.