30713
TES
  • Pares
    Négy fajta van, és mindegyik másmilyen minőségű, elvileg:
    Burlap: röviden legszarabb
    Hide: a legjobb az eső ellen
    Fur: a legjobb a hideg ellen
    Linen: balanszolt

Na most itt az az érdekes, hogy lootoltam egy Cloack - Whiterun Linen nevezetű köpenyt (sárga színű, Whiterun emblémájával), ez tökéletesen úgy működik, ahogy az le van írva. Aztán van ez a másik, ezt én gyártottam az új Spinning Wheelnél (ezt a Cloaks of Skyrim új verziója teszi bele, linen minőségű köpenyt csak itt lehet gyártani, egyet fent Dragonsreachben találni a térképeknél a sarokban). Elméletileg ez is ugyan úgy linen minőségű, csak nem Whiterunos, hanem szürke színű (Cloack - Grey Linen), csakhogy hiába veszem fel, nem írja ki az értesítő üzenetet, hogy ez a köpeny véd az eső és a hideg ellen, mint például a Whiterunosnál vagy a többinél. Lehet az a baj, hogy ez az új verzió nem kompatibilis?
    Mellesleg azt is észrevettem, hogy néhány NPC-nél van ún. Travel Cloak, ez ugyan úgy nem ad semmi védelmet. A Fur, Hide és Burlap közül az összes működik egyébként. Nézem TESeditben is, és semmi különbséget nem látok...
  • SaGa
    A sima köpenyek (van vagy 20 féle, mindegyik 3 színben) gyakorlatilag csak dísznek vannak, ahogy én látom. Ami ténylegesen védelmet ad az a fur (szőrme) és a hide (irha). A fur ad hideg és eső ellen, a hide csak eső ellen.
  • genndy
    Ha ez következetesen így van, akkor könnyen lehet hogy szándékos.
    Egyik readme sem ír erről semmit?
  • Pares
    Nem tudom, hogy itt közületek ki játszik a Frostfall + Winter is Coming + Cloaks of Skyrim kombinációval, de nekem valahogy nem működik 100%-osan. Minden egyes fajta köpeny megjelenik, aminek meg kell, csak az a baj, hogy nem mindegyik ad Exposure Resistance-t meg ellenállást az esőre. Mintha a Frostfall felismerné az egyiket, de a másikat -ami ugyan olyan típusú (cloak - whiterun linen amelyik működik, és cloak - grey linen amelyik nem), csak más színű- azt meg mintha fel sem vettem volna. Előbbinél a Magic menüben az active effects tab alatt ott a Cloak és hogy milyen védelmet nyújt, az utóbbi esetében pedig nincs ott semmi. Nem értem mi baja lehet. A töltési sorrendet már mindenhogy variáltam, semmi sem változott. A compatibility patch is fent van rendesen...
  • Pares
    Akkor ezt nem olvashattad:

Az Su_crafting.esp teszi bele a játékba a refinement plans nevű tervrajzokat, csak ezekkel tudsz bármit is kovácsolni. Ez opcionális.
  • DOBERMAN1993
    Részletesen nem szoktam bele túrni, csak felszínesen informálódok róla és ha tetszik felrakom!
  • Pares
    Szóval felteszel egy modot, és fogalmad sincs róla, hogy valójában miket is változtat... Az szép.
  • genndy
    Kár :( Aztán majd megy itt a sírás hogy ez nem megy meg azzal összeakad.
  • Malakai
    Így elég sok gondod lehet még majd a modokkal.
  • DOBERMAN1993
    nem szokásom...
  • Pares
    Unleashed... Ezek szerint el sem olvastad a readmet...
  • genndy
    Mod: Skyrim Unleashed
  • genndy
    Biztos hogy mod. Játékban alapból nincs ilyen, még DLC-kkel sem legjobb tudomásom szerint.
  • DOBERMAN1993
    Sziasztok.
    Éjszaka csinálgattam a testvériség quest sorozatot és rá bukkantam egy érdekes dokumentumra:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Refinement plan of Deadric és emellett a Whiteun-i kereskedőnél vettem egy bizonyos Refinement plan of Dwarven Armors tekercset, nézegettem youtube-on, hogy mi lehet ez és semmit sem találtam beírtam wikibe hátha valami quest item de semmi....mellesleg a questet leadtam és ugyan úgy bent volt a batyumba.Valaki találkozott már ezzel az itemmel vagy, hogy kell felhasználni ezt? Mert ez nekem kész rejtély

[img] http://imagerz.com/QE8TXUtvAwMBX1hORwVR [/img]
  • Fehercsoki
    Akinek olyan problémája volt, hogy sok harcoló NPC esetén kevés volt az fps annak ajánlom hogy rakja fel az ASIS nevű modot, okosabbak is lesznek az AIk plusz kevésbé terhelik a CPU-t.
  • xblades
    Na igen de nekem bent a játékban fagy ki, vagy dob ki ha egy adott ponthoz közeledek, ahol a mod befolyásolt.
    (ami már betöltéskor fagyasztott a leírt modszerrel kiszűrtem)
    Régebben azt hiszem a Boss a betöltési sorrendet is rendbe rakta és akkor se az elején se bent nem fagyot.
    Bíztam benne hogy ezek valamelyike rendbe rakja.
  • cSuwwi
    nekem másik meghajtón van a boss és működik...
    ki kell sakkozni, de nem egyesével (hacsak nincs sok időd). nekem is volt többször hogy már a menü előtt leállt.
    kikapcsolsz mindent, ha megy akkor 10-et be (mondjuk sorban), ha megy, akkor újabb 10-et, ha rossz, akkor 5-öt, utána egyesével. 150 modnál 10 perc alatt megtaláltam a rosszat
  • genndy
    Mindenképp ott van a tuti, bár erősen időigényes módszer: kikapcsolni mindent, aztán egyesével vissza. Amelyiknél fagy, ott a gond.
  • Fehercsoki
    BOSS mappája a Skyrim mappájában legyen, Wyre Bash szintén, ha máshova rakod nem fogja megtalálni. Fel lehet ismerni a könyvtárstruktúrát, szóval elég könnyű rájönni hogy hova kell tenni!
  • xblades
    Hello

Elégé lefagy a játék valamely mod-om miatt.
    Feltettem a Wrye Bash installert, de csak egy Uninstallt telepit a mappába és nem csinál semmit.
    Mit rontok el?

A Boss pedig nem ismeri fel hogy telepítve van a játék :(
  • tibor16
    Sziasztok
    - nem fogjátok elhinni - azért nem volt/láttam aktívnak a Markert, - mert a Solstheim szigeten volt a hely...
    Teljesen elfelejtettem, hogy nekem van az is...
    Csak a tanulság miatt... :/
  • DOBERMAN1993
    Sziasztok!
    Lehet sok embernek nem újdonság, de találtam egy nagyon jó modot amit szerintem sok kezdőnek érdemes leszednie.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Dungeon Quest Awareness
  • tibor16
    Ok, köszönöm mindenkinek a help-et.
  • genndy
    Nincs más feltétel.
  • tibor16
    Szóval - én vagyok a hunyó - szerintem nem értettem ezt a Tescos lélekcsapdát, de most ezt választottam, és rendben megcsinálta.
    Az van, hogy visszamentem, Soul Cairn, a vámpírság elé, de itt sincs cél jelölve ennél a küldetésnél. E nélkül, viszont, alighanem nem jelenik meg az irat sem a ládában...
    Az nem lehet, hogy a "nem lehetek vámpír", ezen kívűl is van még valami feltétel ahhoz, hogy ez a küldetés lemenjen?
    Ha nem születik valami megoldás, előröl kezdem az egész DLC-ét. Persze, ebben az is benne lehet, hogy újra elő jöhet ez a hiba...
  • tibor16
    Na ez az amit nem csinált meg Serena, a részleges lélekcsapdát.
    Ott álldogálltam, és nem történt semmi, ezért arra gondoltam, vámpírrá kell lennem, hogy beengedjenek.
    A resetquest-es megoldás nem működik - bár eltűnik a küldetés listából, de nem lehet újra indítani. A többi megoldást most próbálom.
  • genndy
    Amikor megpróbálsz először bemenni a Soul Carinbe, és Serena fölajánlja, hogy vámpírt csinál belőled. Ekkor vissza kell utasítani, és akkor megcsinálja a részleges lélekcsapdát.
  • PiszkosFred
    Serena nyom rad egy soultrap tescos valtozatot (csokken a hpd, staminad es talan magickad is, meg lehet par stat is, nem emlekszem mar), es ezzel a letsikot iranyito "mesterek" beengednek a Soul Cairnba, leven meghoztad az aldozatodat - bar atveres az egesz, mert nem vagy halott, es csak halottak lelkei lephetnek be oda. Megcsinalod benn amit meg kell, beszelsz a mamival (esetleg a bent ragadt sarkannyal), majd kifele menet van egy oltar a boneyard kornyeken, ahol megtalalod a lelkedet tartalmazo soulgemet. Azt ha felveszed akkor visszakapod a teljes eleterodet, staminadat, stb, majd mehetsz is vissza raportra Isranhoz. Barmikor visszaterhetsz a SC-be a kesobbiekben is, ha esetleg vissza akarnal menni ingyen lelkeket (harvest soul) gyujteni.
  • tibor16
    szerintem, itt rontottam el - tudom, olvastam, hogy vissza lehet szerezni a lelkem, de ez (rossz angol) elkerülte a figyelmem...
    Hogy is van ez?
    Mert ha minden kötél szakad, akkor lehet, hogy addig kell visszamennem a mentésekkel...
  • PiszkosFred
    "amivel a lelked egy részét Selena csapdába ejti"

..es amit siman vissza tudsz szerezni kifele menet SC-bol, igy nincs csak apro, ideiglenes gyengules a ket esemeny kozott.
  • skandara
    A mellékküldetések nagyrésze, arra megy, hogy egyenlítse az erőviszonyokat a vámpírok, és a dawnguard között, miután kinyírod a vámpírok vezetőit, annyira ez már nem aktuális. Amúgy meg nem kötelező vámpírrá válni amikor átmész Soul Cairn-be, van egy másik opció is, amivel a lelked egy részét Selena csapdába ejti, és így is be tudsz menni. Ha meg a dawnguard oldalán harcolsz, ne legyél vámpír:)
  • genndy
    Unoff. Patchek sokat segítenek ezen, de sajnos egyetértek, érdemes megpróbálni kitalálni, mi volt az alkotói szándék, és nem keverni össze a küldiket, mert bugzás lehet a vége. Sajnos ez valamilyen szinten együtt jár a játék nyitottságávaa és szabadságával, de ettől még bosszantó.
    Igen, az íj megszerzése az utolsó előtti lépés, ha visszaviszed, akkor mindenki rohan a várhoz. Semmi gond, csináld végig, nem fog eltűnni a vár, melléküldiket megcsinálhatod utólag is.
  • tibor16
    igaz, lemaradt a válaszgomb...
    Lehet, hogy visszamegyek a mentéseimmel, mielőtt felvettem volna ezt a küldetést.
    Csak nálam van így, vagy a szövegértés hiánya, de több játéknál, de a TES sorozatnál különösen, ha eltévesztem a sort, hogy a küldetések miképpen jönnek, az alkotói szándék szerint, sorrendbe - bugos lesz az egész. Itt is pl, jó lenne, valami megjelölés, hogy az ember tudja, ha most nem megyek utána, akkor elbukom ezt a részét...
    Az Oblivionban is volt ilyen, a Falloutnál is...
    Így a szabad játéknak lőttek. Szerettem volna az íj megszerzése után elkezdeni a mellékküldetéseket, - de Isran (remélem jól emlékszem) valósággal rámugrik, - megvan a nyííl - nyomjuk le a vámpírokat. Azzal meg gondolom vége a DLC-nek... (vagy nem?)
  • genndy
    Akkor próbálkozz meg a küldetés 'ugrasztásával': konzolba:
    setstage DLC1RH05 100 (nálad van a cucc, vidd vissza a küldetésadónak)
    vagy
    setstage DLC1RH05 255 (visszavitted, megkapod a végső jutalmat)
    vagy
    resetquest DLC1RH05 (mintha fel se vetted volna a küldit)
    Ez az Ancient Technologyra vonatkozik. Ments előtte, rendesen! mert lehet hogy pont ettől fog bebugzani (és csak később veszed észre...)
    Ja, és használd a Válasz gombot, mert csak tippelem hogy ezt tőlem kérdezed.
  • tibor16
    szia,
    nem lehet kitörölni, és újra indítani?
    Amit írtál, már megpróbáltam többször is, de nem lesz aktív...
  • DOBERMAN1993
    A +10.000gold a kereskedőknek modot én is használom, mert meguntam, hogy folyamatosan körbe-körbe kellett mennem eladogatnom a cuccaimat - amit még használok ezen kivül az a 100% carry "cheat" mod. Idegesített, hogy állandóan tele van a batyum....de azóta csak a fölös hulladék itemeket adogatom el amiket véletlen felveszek, a többi fontosabb dolog: páncélzat - ékszerek - fegyverek - drágakövek - egyéb alapanyagok meg mennek szépen külön-külön tárolóba (gyűjteményembe).
  • Calver
    nexus, rányomsz egy random modra, durván 30% eséllyel az lesz
  • cSuwwi
    vmi bordély mod nincs, ha már a realisztikusság a cél?
    mittudom én, adna valami bónuszt, mondjuk well restedet :D
  • genndy
    *az ellenfél, akire rákiáltod élete egy részét
  • genndy
    Pedig nincs jobb ötletem, kigyógyulás után menj vissza.
    Sárkány a Soul Tear-t tanítja. Elszívja az élete egy részét, és ha ebbe belehal, akkor zombiként harcol az oldaladon.