30713
TES
  • Calver
    ok, első tárgytalan, rá kellett ébrednem h sajnos amit akarok Skyrim-ban összehozhatatlan.
    (vagy max trükközéssel)
  • Calver
    de akkor már nem egyszerűbb egy "help [npc neve]", "placeatme [id]", klikk a karin, majd sfp sorozat?

amúgy van valami konkrét trükk, amivel instant preset-et lehet valakiből csinálni CK-ban? én eddig a duplicate -> races alatt megfelelő kiválaszt -> preseteknél hozzáad technikát használtam, bár emlékeim szerint mintha FNV-ben egyszerűbb lett volna...

bár most már mindegy, azt hiszem sikerült összevarázsolni amit akartam (ebből az arcot lenyúlni), de köszi a tippet.

ellenben, megint valemennyire modmágusokhoz kérdés:

1) hogyan lehet megpiszkálni, h szintlépéshez mennyi "xp" kelljen? konkrétan úgy akarnék belenyúlni, h elején lassabban fejlődjön a karakter, később pedig kicsit gyorsabban, úgy módosítva az értékeket, h mire 35-40-es szint környékére ér a kétlábú, ugyanannyit kelljen tápolódnia, csak más elosztásban. nem jön be, h megközelítőleg azonnal felugrok 20-as szintre, aztán igen gyorsan béka segge alá csúszik a fejlődés menete...

2) viselt tárgyak méretét hogyan és miként lehet módosítani? eldobott cuccoknál ugye ott a setscale parancs, de pl circlet esetén van valami hasonló? jövőbeli karakteremnél nézegettem a cuccokat, és sajnos circletek-et és hasonlók (Aetherial Crown pl) úgy néznek ki, h elől a cucc és a karakter feje között van egy jó tenyérni távolság, hátul meg átlóg a séróján... szóval igazából annyi is elég lenne, ha a jelenlegi méret 90%-ra le tudnám venni valószínűleg, csak tippem sincs róla hogyan kellene nekiállni.
  • PiszkosFred
    Igen, bar kozvetve.

CK-ban keresd meg az NPC-t, es aktivald a "valaszthato presetkent" opciot. Aztan inditsd a jatekot, spf, es megvan.

Direkt uton nem tudom, en igy szoktam ket lepcsoben.
  • Calver
    CK-ban ki lehet valahogy exportálni arcokat .npc fájlba, mint a játékon belül a savepcface vagy spf paranccsal? akárhogy guglizok, az istennek se találom a trükkjét
  • Fantusz
    A wolf páncél vásárlás mellett a nord hero cuccok kovácsolásának lehetősége is comapnions "jutalom".
    Draughoktól elszedett rozoga fegyvereket is fel lehet ezzel javítani.

Minden guildos karrier befejeztével el lehet vállalni végtelenített, unalmas küldetéseket, amivel nem különösen érdemes foglalkozni (elég paradox is, hogy a beoszotttak ugráltatják a céhvezért)
    A companions picit kivétel, ha a főkarakter vérfarkas maradt, lesz két ehhez kapcsolódó küldetés, az egyik Aelával, a másik a fivérekkel kapcsolatos, de ha ez megvan már csak a lótifutis hülyeségek maradnak.
  • Calver
    ApocRe (Apocalypse Spell Package + SkyRe) gyere már ki... jelenlegi karakteremmel már mindent befejeztem aminek ezzel a karival értelme van (Companions, Dawnguard, Dragonborn, főküldetés, Lost to the Ages, még pár kis mellékküldetés), College meg ilyenek közelharcos pofozógéppel teljesen hidegen hagynak és legkevésbé sem illenek a képbe, és már megint ott tartok, h max a golyóimat vakargathatom, pedig nagyon itt lenne az ideje máguskodni
  • genndy
    Tőlük nem is kapsz, de a kovácsuktól vehetsz páncélt (Wolf Armor).
  • Fehercsoki
    Random generált questek a végtelenségig lesznek.
  • PsyhoApu
    Egy kérdésem lenne. A companions küldetések elfogynak egyszer? Mert már egy jó ideje csak állatokra, meg szökevényekre vadászom. Már sárkányra is vadásztam velük. Innentől kezdve már csak ilyen apró dolgok vannak? Páncélt még nem kaptam tőlük semmi értelmeset :)
  • csoki89
    Megjavult mindkettő. Esbernt a banános oldallal csináltam meg, a másikra pedig jó lett az a mod amit skandara linkelt. Köszi skacok, ezer hála
  • Pares
    Ezt pedig mod csinálj szerintem. Másold be a mod listát, és meglátjuk...
  • Pares
    Esbern hang fix. Az ajtóra a quicksave - quickload a megoldás.
  • skandara
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/24020
    Ez lehet megér egy próbát.
  • Calver
    Esbern-re:
    Adding/correcting this line in your Skyrim.ini (dokumentumok\My Games\Skyrim) to the [Archive] section may cause the game to correctly identify the archive with the voice file:
    sResourceArchiveList2=Skyrim - Voices.bsa, Skyrim - VoicesExtra.bsa
    If your ini-file has no such section, just add it.
  • csoki89
    Pont ugyanerre gondoltam amit írtál. De megvárom hátha kapok valami okosságot. Nem szivesen raknám újra, 20 Gb. A komplett mappa másolgatása nekem nem jön be, az összes modot végigzongorázni megint meg hát...nem igen akarom.
    Egyébként megpróbáltam h alaphelyzetbe álltam. Jött tovább. :(
  • PiszkosFred
    Hat passzolok. Probaltad, hogy amikor kiutod/padlozik, utana "elrakod a kezed", mint a fegyvereknel? Vagyis visszavaltasz harci allasbol normal allasba? (R betu nalam, nem tudom default hirtelen melyik az).

Ha ez sem, akkor bug lesz. Nem biztos, hogy eleg a modot leszedni, ha alig hasznalsz mar modokat, erdemes ujrarakni a jatekot, mert lehet, hogy a savegame vagy a jatek 1-1 scriptje megbolodnult, amelyet a mod letorlese nem mindig orvosol.
  • csoki89
    Nem.
    Ez így zajlik, minden egyes alkalommal:

Megbeszélem amit kell, kezdődhet a box.
    Meg is indulunk, csak ököllel, és kb a 3-4. ütés után előkapja az ellenfél a fegyverét. Itt be is indul a zene, mint amikor megtámadnak. De az őrök és mindenki más is továbbra is úgy nézi mintha mi a kis ügyünket rendeznénk.
    Próbáltam végigvinni úgy hogy én csak kézzel csépelem, de ugyanúgy meghal. Illetve normál esetben ugye padlózik, aztán meg nyomja a nyalizós szöveget vagy amit hallani akartam. Na nekem baszik, feláll és jön tovább, amíg meg nem ölöm.
    Egy alkalommal sem üvöltöttem le, se más rendelleneset nem csináltam. Csak elkezdtem ököllel ütni ahogy kell. Kipróbáltam h mentek közbe, és visszatöltöm, de semmi. Régen nem volt ilyen, de szerintem egy mod miatt is lehet. Bár se duelt se más ilyesmit nem használok, igazából fingom sincs melyik miatt lehet mert szinte csak textúrajavítóim vannak... Nem mod miatti ilyesmi bugról meg én még nem hallottam mióta kijött a játék...
  • PiszkosFred
    Nem lehet, hogy veletlenul hasznaltal mas tamadast is? (sarkanyuvoltes, varazslat, fegyver?). Mert csak es kizarolag bunyonak kell lennie, ahogy bevetsz mast is, azonnal nekedugrik mindenki - es persze jon vele a bounty is, mert civiliek elleni tamadasnak veszi a rendszer.
  • csoki89
    Hali! A múltkor írtam h a táborokban nekemállnak fegyverrel a főnökök, amikor bunyózni kezdünk. És onnantól halálig megy, ami nagyon nem jó. És most az egyik küldiben öklözni kellett az öcskössel, hát ugyanúgy előkapta pár ütésváltás után a disznóölőt. Nem lett gond, mert amit el kellett volna mondania - miután elgyepálom - az egy nála lévő levélben is benne volt, elvettem, elolvastam, ment tovább minden szerencsére. Na de ha később lesz ilyen, és valami fontos emberrel akadok így össze, az elég coki, meg am is akit nem muszáj én nem szoktam megölni. Mitől lehet a gond, senki sem találkozott ezzel?

Másik, hogy elérkeztem az Esbernes részig, és nekem megint süket, szar, nem enged be, az ismert fosság. Rémlik hogy kell megcsinálni majd utánanézek, de ha idő közbe valaki leírná pontosan azt megköszönném. Azt hittem ezt a dolgot már kijavították vmelyik foltban.
  • cSuwwi
    torokelvágós/ledöfős karinál nem hátrány, ha nem vesznek észre, mielőtt odaérsz
    ez némiképp könnyítés, de több fokozatban állítható
  • Pares
    Nem is tudom, a képek, amik fel vannak töltve róla... Azért ilyen szögből illik meglátni vagy észrevenni, ha mozgás van. Természetesen ha realisztikussák szempontjából nézzük... ám mivel ez egy szerepjáték skill pontokkal és egyebekkel...
  • cSuwwi
    Közben megtaláltam: Binocular Vision. Az alap ~190°-os látszöget veszi realisztikusra, így nem szúrnak ki kvázi a hátuk mögül se. Ajánlott lopakodós kariknak.
  • cSuwwi
    nem tudja vki véletlenül annak a modnak a nevét, amivel az npc-k látómezőjét módosította realisztikusra? (azt hiszem a távolságot csökkentette, és nem láttak a hátuk mögé). nem találom. köszi
  • Fantusz
    Nekem a heavy armorok közöl leginkább a nord "faragott" páncél (nordic carved armor)tetszetős, amivel eléggé kicsesztek (vagy nem)
    Nordic carved armor kovácsolásához az advanced armort perk szükséges, amit a light oldalra raktak be (stel plate armorhoz is ez a perk kell).
    Heavy armorosok alapvetően az ork, ebony daedric vonalon fejlesztik a kovácsolást, nagyon ritka, aki úgy gondolkozik, hogy gyorsan felhúzza a skillt 50-ig, s a light oldalon eléri az advanced perket, s ezzel kitart a 100-as skillig (dragon smithing) - lemond az ork, ebony, daedric kovácsolásról, de spórol egy perket.
  • Pares
    Ja, mert én az Userlist Manageren keresztül használtam azért nem láttam ezt az opciót. Köszi.

Boss Log

Kiemelt modok, amik nélkül nálam nincs Skyrim:
    Climates of Tamriel
    Frostfall
    Realistic Needs and Diseases
    Wet and Cold
  • zozyk
    BOSS GUI-t ha elindítod,ott lehet állítani,hogy milyen formátumba mentsen.

• Pares
    Ezt a txt-s boss logot honnan szedted? Nekem csak html-ben nyissa ki, nem látok semmi opciót txt-ben való kiíratásra. Különben betehetem az enyém, azon megnézheted a válogatott modjaimat, amiket jelenleg használok, és válogathatsz, 86db. Volt több is, de inkompatibilitás miatt, meg mert nem illettek az összképbe, letöröltem őket.
  • zozyk
    Köszönöm,megcsináltam mindent,amit ajánlottál.
  • Pares
    Én úgy vagyok ezzel mostanában, hogy inkább kinézetre megyek, pont ez miatt a könnyű armor cap elérés miatt. Legjobban az Orcish meg a Steel Armor tetszenek, meg még az Elven elmegy. A Dwarven az valami bűnranda, ugyan úgy a Glass... Immersive armor mod hozzáad a játékhoz pár nagyon elvetemülten murva jó armort, mint az einherjar armor, warchief armor, meg a vagabond armor, ezek nagggyon faszán néznek ki. Az akaviri samurai armor is elég jó, csak elég béna a sisakja.
  • Pares
    Ja és a Cloaks of Skyrimnak is van Dawnguard patch-ja.
  • Pares
    A Winter is Coming modnál csak az egyik .esp-t használd!!!

1nivWICCloaks.esp - köpenyek mindenhol
    1nivWICCloaksCRAFT.esp - csak craftolhatod őket
    1nivWICCloaksNoGuards.esp - mindenhol kivéve az őröket

Plusz ha a Cloaks of Skyrim modot és a Winter is Comingot is egyszerre használod, akkor a Nexuson a Winter is Coming oldalán a letöltéseknél az Optional Files alatt töltsd le a WIC Cloaks of Skyrim Patch 2_2 nevű fájlt (ezen belül is több verzió van, attól függően válasz, hogy a fenti három .esp közül melyiket választottad.)

A töltési sorrend meg igy ajánlatos, hogy kinézzen:
    Cloaks.esp
    1nivWICCloaks.esp
    1nivWiCCloaksPatch.esp

Mellesleg a CoT és az RLO nem tudom mennyire compatibilis. És a többi modnál is ajánlom, hogy alaposan nézd át a Readmet. Ha van Dragonborn DLC-d, akkor a Wet and Cold - Ashes modot is letöltheted nyugodtan. És ha már itt tartunk, akkor a Frostfallt nagyon ajánlom.
  • zozyk
    Pár napja kezdtem a játékot,de egyre jobban kezd magába szippantani a skyrim világa.
    Alig várom,hogy a magyarítás elkészüljön,addig csak az első falu és a Riverside Lodge körül kalandozok...

Ezek a modok vannak fenn (Bosslog
    ) esetleg ha valaki még ajánlana 1-2 modot,megköszönném...

2-3 kép az éjszakából nálam :
    Kép1
    Kép2
    Kép3
    Kép4
    Kép5
  • Fantusz
    A helyzet az, hogy mire odáig fejleszted a kovácsolást, hogy deadric cuccokat gyárts, a gyengébb minőségű páncéloka, fegyvereket is fel tudod javítani annyira, hogy azok is tökéletes védelmet adnak (feltételezve, hogy azért a páncél skilled is fejlődött).
    Daedra szíveket nem különösebben nehéz találni, ha előrelátóan gyűjtögeted, egyszerre, azonnal persze nem lehet sokat találni.
    Van néhány küldetés, ahol lootban vannak szívek, illetve alkímistáknál szokott lenni néhány darab, ezeket érdemes felvásárolni, ha később céljaid vannak vele.
    Oszton azt a nézetet, hogy a deadra cuccok dizájnosabbak, szebbek, mint a dragon, de nagyobb védelmet legfeljebb csak akkor ad, ha nagyon alacsony az armor skilled, a fegyver sebzésekben lehetnek különbségek.
    Abban sem vagyok biztos, hogy valamelyik dlc nem nyúlt-e bele a páncélok sorrendjébe, de ennek a leírtak miatt nem is tulajdonítok nagy jelentőséget.

Solstheimben lehet szert tenni stalhrim páncélokra, fegyverekre...
    Talpig dragonba öltözött karakterrel (100as heavy armor, 100as smithing skill), kíváncsiságból megcsináltam egy teljes szetet, a páncél védelmi értéke ugynannyi (max érték) volt mindkét szetnél, a kardnál volt egy százas eltérés a dragon javára.
  • Calver
    daedra szívet összeszedni nagyon könnyű, companion-éknál van egy ami respawnolnol, azura's star küldi közben is szerezhetsz hármat, alkimistáknál is lehet venni, egy teljes vért + fegyver röhögve összejön.

külseje nekem se jön be nagyon, bár dragonscale-é sem, de hát... erre van a creation kit

én most spec így nyomulok extrém mód anti cicavirág karakteremmel, mind enyém mind Serana-é dragonscale, saját páncél ebből mercenary külsejét, másik innen a fehér robe-ot használja, és mindkettő szvsz kurvajól néz ki

szerencsére ez a könnyen armor cap fölé mizéria SkyRe-ben már *annyira* nem játszik (iron-ban pl nem fogja az ember az életben sem elérni), bár így is simán páncélban 723 armorom van, egy varázslat és kacagva 830+ is lesz, messze az armor cap felett...
  • Pares
    De nem is neki válaszoltam. Amúgy ja. Ha Heavy, akkor érdemesebb a Daedric cuccokra menni, ha statbarbárok vagyunk, bár nemtudom mennyire nehéz a Daedra sziveket összegyűjteni a full sethez, lehet fura, de mióta megjelent a játék, még sose kovácsoltam daedra cuccokat, heavy ágon egyszer se jutottam el odáig, light oldalon meg már többször is. Am nem tudom, sokan mondják, hogy milyen faszán néz ki... Nekem ilyen stílusúból inkább a Dragonscale jön be. Különben meg 100-as smithing környékén gyakorlatilag egykutya, hogy mibe öltözik az ember, mivel mindent úgy fel lehet tuningolni, hogy bőven túlmegy az armor cap-an az armor rating...
  • Calver
    ez biza így van, de ebony-ról beszélt a srác, abból elég egyértelmű volt, h heavy armort használ
  • Zozo0122 #23359
    Hát ez nekem sem jön be...aki daedricet akar hordani gyúrjon nehéz páncélra ne vicceljünk már:D A Morroban 90 kilós volt a daedric mellvért...de azthiszem még az oblivionban is 45! Mivel főként ébenből készül a daedric abból meg kb lehetetlenség könnyűt kovácsolni...mindenhol szajkózzák, hogy hú daedrikus meg ében páncélok a nehézpáncélzatok legjobbjai erre most kitalálják ezt...na mind1 az viszont bejövős, hogy újra lesz medium armor kategória.
  • PiszkosFred
    Ezt mondom en is. De a heten nyilatkoztak a Devek az ESO-nal kapcsolatban, hogy midnen armor tipusnak lesz light-medium-heavy valtozata. Remelem kitalalnak valami jo nevet, ami illik majd a jatekhoz.

Akkor hivjuk Scale Armornak, vagy amit Pares is emlitett, Viking Armornak, de ne az Iron Armor, amely husz eve heavykent szerepel kapjon egy light elotagot :)
  • Pares
    Ezek szerintem pont azért nehezek vagy könnyűek, mert az anyag is, amiből készültek, hasonlóan nehéz vagy könnyű. Jellemzően az elven és glass armorok könnyű anyagokból készülnek, ezért maguk is könnyűek. Ezért elég nagy marhaság ez a light daedric meg heavy glass, lehetne akkor már heavy leather vagy heavy hide is... :-D
  • Pares
    As immersive armors modban van hozzá hasonló, light viking armor