The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI
Interesting npc
Szóval most kb 1GB új zene, npc, quest. És úgy néz ki dolgoznak egy olyan questen ha jól látom a readmeben mely új elérési utat ad a sárkányos részhez.
XCE warpaint
Nem tudom hányan használják az xce modot. De szerintem a legjobb, most 2x2MB -os felbontásban.
De mindezek ellenere penzehes bandanak hivni a Bethesdat, meg leszarozni a Skyrimet sose fogom, es ugy erzem, tulzas toled is.
A legjobb pelda erre, az, amikor az adott magazin (cosmo pl) "megalkotja" az adott ev "idealis nojet". A szeme XY, a szaja Q, az orra Z, a mellei ABC, stb-tol valo, majd ossze is illesztik. ILYEN NO NINCS, es sose nem is lesz. Ahogy olyan rpg sem lesz sosem, amelybe minden olyan dolog bekerul, amelyet egy rpg fanatikus szeretne.
Osszerakhatjuk elmeletben, hogy mi lenne a tokeletes rpg (parbeszedek innen, vilag reszletesseg onnan, harcrendszer amonnan), de ez sose fog elkeszulni. Aki erre var, es ennek hianya miatt gyomorfekelyt kap az idegtol, az buta. Lesznek jatekok, amelyek par tekintetben kozel lesznek az "alomhoz", de valami midnig hianyozni fog.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ami marad az amit korábban is mondtam ha nem lesz nyomás rajtuk hogy több pénzt tegyenek a sztoriba nem is fognak. Szerintem.
Nem csak a companionok szintjére hoztam példákat, az egész játékon érezni hogy a látvány és az effektek viszik el. És ez élvezhetõ lehet is neked is és sok embernek. Talán a fõ sztori az egyetlen amit rendesen kidolgoztak hogy milyen az más kérdés. Nem hiszek benne hogy csak a rögzített játékokat lehet megcsinálni történetileg élvezhetõre mint Mass effect. És nem csak a companionkban jobb az FNV mint a Skyrim. Történetileg és a párbeszédekben is. De sajna a Fallout 3 is már csak múlt idõ úgy néz ki pedig azt a Bethesda csinálta. Persze az is egy megoldás ha azt mondjuk mindez azért van mert kb50 companions van a skyrimbe 😊 Valójában csak egy és az is a dawnguardba 😊 De az a lényeg hogy neked tetszik a skyrim 😊
Ennek kulon posztot szantam. Ki voltam akkor az Oblivionban? Az esetek 99%-ban EN oldottam meg a dolgokat, Martin a maradek 1%-ban volt aktiv, es bar hosies finalet kapott a karaktere, azert "fohosnek" nem neveznem. Nelkulunk megdoglott volna Kvatchnal (essential status ide vagy oda)...
A BW jatekaiban a tarsak es az npc-k nagyon komolyan ki vannak dolgozva, szemelyiseguk, hatteruk, motivaciojuk, stb. profi modon illeszkedik a mindenkori vilagba, legyen az DA, ME, TOR, barmi. Viszont amig a TES jatekokkal, ahol a fohos van 100%-ban a kozpontban, addiga BW jatekaiban a fohos 70% es a tarsak 30% (vagy meg tobb), vagyis a tarsak interakcioi, tortenesei, viszonyaink hozzajuk a jatekmenet szerves reszet kepezik. A TES-ben pedig csak vannak. Sajnos.
Sandboxot te hoztad fel es rossz IP-t mondtal ra peldanak. En csak annyit mondtam, amit tartok is, hogy nagyon nehez egy sandbox jellegu jatekban olyan interakcios rendszert kialakitani egy TES mennyisegu npc-vel es tarssal, ami nem scriptelt es amely lekoveti a vilag valtozasait. A FO3 es a FNV-ben azert sikerult, mert osszesen 8-10 tarsunk volt, es nem 100, mint a Skyrimben.
Nem vedem ez esetben a Bethesdat, hiszen egy eve is irtam, az elso 10-20 oranyi tapasztalat alapjan, hogy csalodtam a companions/follower rendszerben, foleg a FNV kivalo rendszere utan.
Masodik kommentethez annyit, hogy egy pillanatnyilag nem zavar, hogy ok "rohognek-e rajtam", addig, amig en a melobol szabadulva, a csaladot lefektetve, leulok a gep ele este es jol szorakozom par oracskat, es tokeletesen kikapcsol a mindennapi ilyen-olyan baromsagok utan. Hozzateszem, hogy gondolom ezert is erkezik annyi extra tartalom es javitas 13-14 honapja, mert rohognek rajtunk 😊
ui: foleg vicces ezt egy Conan rajongotol olvasni... Kicsit savanyu a szolo esetenek erzem ezt.
De az biztos, hogy a Bioware a tortenetmeseles mestere, a jatekokban a karakterek/segitok kevesen vannak, de eppen ezert van/volt ido kialakitani oket es a hatteruket ugy, hogy a jatekos kotodik hozzajuk, es konkretan szarul erzi magat ha meghal vagy jol erzi magat, ha segit neki valamiben.
A TES jatekok eseteben keves ilyen karakter volt (talan Martin volt a IV-ben, akinek volt normalis background es szituacio alakitva). Viszont a TES tarsak 10x annyian vannak mint egy BW jatekban, szinte barkit felfogadhatunk, de pont ezert nincs melyseguk, csak egy beszelo "manokken babuk". Illetve, szerepuk sem olyan jelentos a jatekokban, mint a BW jatekokban. TES-nel opcionalisak, sokszor inkabb csak extra inventorykent vannak jelen, mig a BW jatekokban (DA, ME, TOR, stb) a jatek es a tortent szerves reszei, es a karaktert iranyito hus-ver ember kotodik hozzajuk.
A tortenet viszont jo, mindegyik TES jateknak van egy alapsztorija, amit a jatekos, mint "ismeretlen hos" old meg, visz veghez. Vannak azert ebben csavarok, izgalmas es varatlan fordulatok, jol ki van dolgozva.
A TES sorozat egy izig-verig sandbox jatek, ellentetben a BW szerepjatekaival (A DA III lesz talan az elso full szabad vilagu jatekuk). Ne keverjuk ossze a dolgokat. Nehez egy olyan ativelo szalat belerakni egy sandbox jellegu openworld jatekba, amely korrektul lekezel minden, a jatekos altal vegbe vitt tortenest. A ME-DA jatekokban is van szabad dontes a jatekos kezeben, de ettol nem lesznek sandboxok. A tortenet egy folyoson halad elore, es bar van neha jobbra es balra is leagazas, par perc mulva visszatersz a fo alagutba. Ettol ez nem sandbox. A TES jatekokban viszont azt csinalsz es ott, amikor es ahol akarsz, semmilyen korlat nincs. (oke, Morrowindben egyes teruletekhez kotott fix szintu lenyek szinten iranyitottak valamilyen szinten a jatekost, 99%-a az embernek Seyda Neenbol nem a Ghostfence-hez ment, hogy meghaljon utkozben, hanem mondjuk Balmoraba - de par szint mulva, megerosodve oda mentel, ahova akartal)
Kell a sztori egy jatekba, de egy rpg nem (csak) attol lesz rpg, hogy egy interaktiv filmet jatszol/nezel vegig. Az is szamit, hogy te donthetsz arrol teljes mertekben, hogy eled, hogy iranyitod az "eleted", es mikor mit teszel. (persze, a technika meg most is behatarolja ezeket a donteseket) Erdekes, hogy a Skyrim jatekosok nagy resze ugy tol bele tobb szaz orat a jatekba, hogy csak kalandozik es felfedez, es konkretan leszarja a polgarhaborut. Mert a sztori nem minden, ha a jatekosnak a sztorin kivul van lehetosege mas elfoglaltsagra is.
Ennek ellenere, ahogy irtam mar korabban is, orultem volna en is, ha a Skyrim atvette volna a FNV/FO-ban latott companion rendszert, a szemelyes sztorikkal es jol kialakitott hatersztorikkal. Mert azon kivul, hogy "Lydia megint eltunt", tenyleg nem sok mindent tudsz mondani a Skyrim tarsakrol.
A legjobbra a Skyrim sikeredett eddig, bár szerintem az Oblivionban összetettebbek, hosszabbak voltak a céhes küldetések, az jobban tetszett ebbõl a szempontból. Mindegyikbe több száz órát vágtam már bele, érdekes módon a fõküldetés egyikben sem érdekelt annyira (Morroban és Obliban végig sem csináltam), mégis nagyon élveztem a játékot.
Kíváncsian várom a VI-ot, engem az MMO annyira nem érdekel. Nálam a TES sorozat mindig is a single player játékok királya lesz <#vigyor2>#vigyor2>
Morrowind világa (véleményem szerint) sokkal összetettebb volt, mint az Oblivion, a Skyrim az Oblivion tapasztalataira épülve lett olyan, amilyen - nem rosszabb, nem jobb, csak másabb.
Gondolj ide egy hatalmas "respekt" szmajlit 😊 Es koszonom ezt a par mondatot.
Sztem teljesen más élmény így játszani...kifejezetten élvezem hogy lassan haladok mert nincs fast travel,szépen apránként fedezem fel a környéket,éjszakára tábort verek,tüzet rakok,sátrat állítok,a napi zsákmányt rendezgetem a tábortûz mellett,esõ elõl behúzódok vhova h ne fagyjak meg,pláne hóviharban...stb 😊
Kétszer is meggondolom h bemegyek-e vmelyik barlangba vagy romba mert a teljesen átalakított harcrendszer miatt elég könnyen meg lehet halni.
Ha tudom h magasabb vagy hidegebb vidékre megyek vmelyik quest miatt akkor alaposan rá kell készülni...levadászni a megfelelõ állatokat hogy gyárthassak magamnak melegebb páncélt,stb...
Több száz óra félistenként eltöltött játék után baromira élvezem ezt a "survival\realistic" féle kalandozást.😊
Nyilván van akiknek ez nem jön be,de sztem ez is egy módja lehet annak hogy elkerüljük a játék unalmassá válását...
\"We are only slaves to our temptations\"\"
Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI
Egyéntõl, játékostól függõen többé-kevésbé megváltoznak a játékbéli lehetõségek a használt modoktól.
Lecsupaszítva (modok nélkül) sem gondolom összehasonlíthatónak a Morrowindet, Obliviont, a Skyrimet.
A TES három része három korszakot képvisel a játéktörténelembõl, bizonyos szempontból a Morrowind nem csak a megjelenés idejét tekintve jár a két utód elõtt, más szemszögbõl nézve meg jócskán elavultnak mondhatnán egy összehasonlításban.
Morrowind világa (véleményem szerint) sokkal összetettebb volt, mint az Oblivion, a Skyrim az Oblivion tapasztalataira épülve lett olyan, amilyen - nem rosszabb, nem jobb, csak másabb.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Picit más, de mégis hasonló a Frostfall; ennek a modnak a lényege a víz, és a hideg.
Nem indul automatikusan a mod, egy könyvet kell elolvasni az aktiválásához, s ekkor felkínál néhány beállítási lehetõséget is.
A könyv elolvasása elõtti idõszakban, amit általában úgyis délen, kellemesebb környezetben tölt a hõsöcskénk, van ideje felkészülni a zordabb kalandozásra.
Szüksége lesz egy favágó fejszére, állatbõrökre, néhány alkémiai összetevõre a túlélése érdekében.
Nem tud a végtelenségig bolyongani a fagyos északon, mert a hideg miatt csökken a teljesítménye.
10, 25, 50, 75 százalékos HP, stamina, mana csökkenés mellé skillekre is kap büntetést, és végül megfagy, ha nem tesz ellene.
A hõmérséklet mellett a mod figyelembe veszi a légköri nedvességet (pára, esõ, hó), jeges vízben úszkálva pedig rövid idõ alatt megpusztul a merész kalandor, ha nincs elixir a jeges fürdõzéshez.
A megoldás viszonylag egyszerû: meleg helyre, kell menni, a mod lényege, hogy a vadonban idõnként tábort kell verni, legalábbis tábortüzet gyújtani, illetve a jeges vízben úszkáláshoz egy saját kezûleg készített koktélt meginni.
Két érdekes helyzetbe kerültem a moddal:
A thalmor nagykövetség után döbbentem rá, hogy a fejszét nem adtam oda az elfnek - teljesen átfagyva ért az imperialom Soltitudeba (hard beállítások mellett a mod tiltja a gyorsutazást, de normálon is csak fejszével a zsebben lehet teleportálgatni)
A világ tetején állva meg is pusztult az imerialom, miközben az Elder Scrolls-t tanulmányozta (itt vissza kellett töltenem, s egy tábortüzet gyújtani az "olvasás" elõtt.
Hóviharban hóvakság léphet fel stb.
Ha játszanék még, nálam "must have" mod lenne. ( Fõleg az NPCk idõjárásra való reakciói miatt)
-esõben csuklyákat vesznek fel, megpróbálnak fedett helyre menni
-hideg területeken/idõben meleg ruhát (kesztyû, kõpeny stb) húznak
Sziasztok! Új vagyok a fórumon de a TES játékoknál már nem ez a helyzet. Ez a videó egy rövid kis trailer ami egy új sorozatnak az elõzetese melyben játékokat hasonlítunk majd össze egy jó barátommal elsõ természetes a TESIV Vs. TESV elég egyértelmû hogy melyik is a jobb de még se. Ha kérhetlek titeket legyetek oly kedvesek hogy megnézitek a videót 😄 ( HD a minõség ) Elõre is köszönöm!
Ui.: Mondjatok véleményt!
mondjuk lehetne egy felszerelésnél egy fegyver+pajzs vagy kétkezes fegyó, , illetve háton keresztbe vagy derékon kétoldalt 2 egykezes, vagy háton egykezes+pajzs, lándzsa csak kézbe, kivéve a rövid hajítót, illetve külön felszereléssel tolvajnak kés a csizmaszáron, illetve potis öv stb. csak különösebb átgondolás nélkül nagy vonalakban írtam le. így sokkal jobban kellene taktikázni, hová milyen felszereléssel mész. illetve a zsáknál már lehet variálni, de csata közben semmiképpen, csak ami elérhetõ fegyó, potiknál egyebeknél meg a mennyiség.
a szörnyeknél lehene több egyediséget vinni a dologban, akár már alapjáték szinten. pl: farkasok csak csapatban, körbevesznek, támad hátrál AI-val, óriásnál lehene hogy leáll bömbölni, és úgy lesznek egyre veszélyesebb támadásai, ahogy fogy az életereje, ha meg agyoncsap akkor elkezd röhögni stbstb. mondjuk van már vmi ilyen mod, de még nemn próbálétam.
Szerintem a legjobb megoldás az lenne nehezítésre, hogy:
1.nem lehet nálad 1200 gyógyital...mert hova teszed ugyan???Tegyük fel van nálad 1 kis zsák tele gyógyitallal meg egyébbel tehát mondjuk lehessen a karakternél összesen 20 poti. Innentõl jöhetne a taktikázás.
2.a menü NEM állítja meg a játékot, hanem amíg kiválasztod mit akarsz addig is ütnek.Ha gyorsan akarod magad gyógyítani tedd ki a potit gyorsbillentyûre, DE amíg megissza a karakter ne tudjon harcolni.Esetleg a pajzzsal blokkolás addig belefér...
3.SEMMIFÉLE ellenfél szint igazodás a tiédhez. Jó már vannak próbálkozások pl az elején az óriások,mamutok közelébe nem megy az ember...de legyen az, hogy szépen raknak a veszélyesebb helyekre már 1-es szinten frost trollt, hogy ne menjél arra hülyegyerek. Jah, hogy nagy nehezen elbírtál vele? Akkor a jutalom a tiéd amit esetleg utána találsz azon a helyen.😊
4.Brutálisan erõs bossok...oké erre is vannak már próbálkozások pl a Markarth alatti pók, meg Potema meg a többiek de lehetnének sokkal erõsebbek is...
Na ennyi jut eszembe. Egyébként aki ilyesféle nehezítéseket akar annak ajánlom a Risen 1. részét (Gothic hangulat megvan - ugyanaz a fejlesztõ ugyebár) vaaaaaaagy a Dark Soulst😊 Ez brutálnehéz de megéri elmélyedni benne és ha belejöttél nincs ellenfeled.
tehát havazásnál hópihék, esõnél vízcseppek, találatnál rázkódás, vérfröccsenés , homályosodás, elpirosodás/szürkülés effecteket ad
nagyon kellene !
a játékfeljesztõ elsõsörban konzolra fejleszt, és ott más a közönség elvárása is. hagyjuk azt hogy azok buták, bénák stb. lerágott csont. megjelenésekor a skyrim elég gagyi volt, de ezt is már kitárgyaltuk többször. mindenki saját ízlésének megfelelõen modolja fel. akinek kell nudi cicababa lánchálóingben páncélbugyival + XXL-es csöcsökkel, akkor annak is van rá lehetõsége, aki lore friendly páncélokat akar beletenni annak is.
én inkább csak azt hiányolom a nexusról, hogy nincs egy külön tweak TOPIC, ahol a fejlesztések függvényében (peccsek, ini beállítások stb.) folyamatosan frissítve lenne leírva hogy hogyan lehet egyre jobb teljesítményt kihozni. mert valljuk be, legtöbben törexünk a maximális látványvilágra, de a hardwerbõl is ki kéne hozni a maximumot hogy kellõen gyorsan futtatni bírja.
egy hónapja elég sok ilyen teljesítménynövelõ modot linkeltem be egy csomagban. ugyanis a bõség zavara van, és talán érthetõ is hogy idegesíti azokat akik nem kíváncsiak a cuncibabákra meg a lézerkardos dolgokra hogy a számukra nagyhalom felelsleges mod között kell kapirgálni a jókat. mert tényleg egy csomó szemetet felraknak a nexusra
nekem ami leginkább hiányzik az ilyen játékokból, pedig megoldható lenne, az az olyan jellegû kaland, ahol az életbenmaradás nem garantált. persze nehezítésekkel így se, de mindig ugyanaz a sablon. mész, gyaksz. ha túlerõ van futsz vissza, szétválasztod õket, majd egyenként kis pihengetéssel a rosszarcúak felaprítása, dungeon kipucolása, aztán go tovább másik helyszín.
technikailag simán lehetõség lenne rá, hogy NE legyen korlátlan quicksave lehetõség. mondjuk lehetne vmi idõ vagy lélekkristály amibõl csak keveset lehet találni, és azok darabszámátõl függ a mentési lehetõség egy egy helyszínen belül. tehát egy megkezdett dungeonba való halál van az autosavéból újra tölti a bejárattól, vagy aki közben felhasználja a lélekkristályt vagy akármit akkor onnan. mert így túl könnyú hogy F5/F9. és hiába mondja magának az ember hogy szabad akarat, mert idõvel úgyis használja. persze lehet, de a játékélményt veszi el saját magától.
most hogy játszottam a q3 BFG, Rage, Max Payne 3-al olyan szívdobogások voltak néhány csatánál, hogy ihaly. és ez az igazi fíling. illetve beletenném azt is, hogy nem folyamatában lehet kipucolni helyeket. értem ezalatt, hogy mindig lineáris, mész, kinyitsz, zárnyitás ha kell stb. kellene oylan, hogy belépsz egy terembe, ha varázsló vagy érzed hogy pl : you can feel a strange sense of magic. you cannot save your sour or teleport from here..." nyomin írtam, de a lényeg. élve kell befejezni az adott szakaszt, vagy kezdheted a dungeont elõrõl. egybõl felmegy az adrenalin. és akkor jöhetnének az olyan meglepetések, hogy kinyitod a ládát, feléélednek a holtak, elõbújnak a szellemek, és amikor menekülsz a terembõl a folyosóra látod hogy relytett ajtók felnyílnak, vagy titkos faldarabok túnnek el és mögülük elkezdenek kiáramolni a zombik stb...
a menühasználatra lehetne mod, hogy lassítja az idõt, de nem állítja meg, gyorsan kellene cselekedni válogatás közben.
erõsebb csapdák, de normálisak, az obliba ez elég kezdetleges volt még
nem vagyok író, de sztem érthetõ voltam. nekem ez hiányzik már csak a tökélyhez
Egyszeruen az zavar, hogy folyamatosan szidod a jatekot, a Bethesdat, es olyan egymastol fuggetlen dolgokat allitasz parhuzamba, amelynek kozuk sincs egymashoz. Akarmilyen temarol beszel a topik, a vege az, hogy kommentelsz egymas utan 3-4et, amely talan normalisan indul, de aztan belelendulsz, es jon a "bezzeg a Connan", meg "az ausztral forumos baratnoddel azt beszeltetek", meg "bezzeg a Funcom", es persze "szar a Beth, szar a Skyrim rendszere, szar az egesz". ES igen, ez zavar. Nem teged utallak, hanem ezeket a kinyilatkoztatasaidat.
Es hidd el, nem reagalnek en egy kommentedre se, de sajnos kozos az erdeklodesi korunk a forumon, es igy a legtobb topikban csak azt latom, hogy mondod, es mondod es mondod a magadet, szidod a jatekot, a ceget, mindent, ami Bethesda es Skyrim.
Es nem erdekel mit csinalsz, ahogy neked van jogod mar-mar becsuletserto modon szidni oket, ugy nekem is van jogom ezeket a kirohanasokat korrigalni, es szova tenni. Mert ha bejon ide valaki, es vegigolvassa a kommenteket, nem szeretnem, ha a te fantazmagoriad alapjan itelne meg egy sikeres franchiset, egy sikeres studiot, es a nagyszeru TES kozosseget.
de ebbõl a kategóriából is legalább 2 nagy modról tudok, ez az egyik.
Ennek is van csomó opciója, kompatibilitás patchek stb.
Szóval csak rosszul kerestél.
Most is az armorokrol es azok kinezeterol es realitasarol volt szo, erre megint bekapcsolod magadon a hater gombot, es "nyomod a szar a rendszer-szar a bethesda-szar az egesz modok nelkul" monologodat.
Ne ertsd felre, csinald csak, de engedtessek meg nekem, hogy minden hater posztod kapcsan korrigaljak. Ezt azert irom, mert legutobb besertodtel, es nem akarok vitat.
Nem a Bethesda a hibas a vilag es a gamer tarsadalom butulasaert, az elmult 10 ev valtozasaert. A google generacio sajnos ilyen, csak ezt te nem vagy kepes megerteni es elfogadni. Amihez jogod van, csak akkor tegyel ellene, ahelyett, hogy folyamatosan frocsogsz es ugyanazt a 4 mondatot szajkozod. No offense.
De valószínûleg én soha nem játszottam volna a Skyrimmel, ha tangapáncélos manga"licák" szaladgáltak volna benne. Nekem épp azért tetszik, mert oké, hogy van benne mágia, de attól még nem rugaszkodtak el túlzottan az ésszerûségtõl.
Két méteres egykezes fegyverek, épp csak a mellet takaró nehézpáncélok, nagyszemû kiscsajharcosok, akkora bicepszel, mint az ujjam . . . ez már nekem nem fér bele.
De ki hogy érzi.
Bizonyos határig én is szeretem, ha a karakteremre adott cuccok nem otrombák (ez is egyéni megitélés, kinek mi a randa).
Mostanra már vannak elég jó modok a játékhoz, és pl. nekem a Frostfall mellé ezek a bikinik hangulatilag nem klappoltak.