The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát ízlések és pofonok. sztem ez egy játék, és ahogy varázslás sem létezik a valóságban meg szörnyek, úgy a páncéltanga is védhet annyit mint a fullplate knight armor. és még sokkal jobban néz is ki 😊

Fantusz
Beírod a gugliba: "skyrim female armor mods", és átböngészed a kínálatot.
Ez is egy olyan terület, ahol véleményem szerint a modderek 99 százaléka ront a játékon, nem pedig javít.
Páncélozott tangák, erényövek nálam a vicc kategóriába tartoznak, a youtube-n egyszer megnéztem egy videót a "top 10 skyrim female armor"-ról, a tízbõl egy volt páncélhoz hasonló (Nord Hunters Armor).

Szevasztok lenne egy olyan kérdésem hogy régen fent volt nekem egy olyan mód hogy a játékban lévõ páncélokat át alakította de úgy hogy nõi páncélok lettek amit csak a nõi karakterek tudtak használni,elfelejtetem a nevét valaki nem tudja véletlenül melyikrõl beszélek és a címét vagy egy hasonló módot
? Elõre is köszönöm.
Szép ez a csaj, bejövõs! <#szeret> <#worship>
most írtam ki a biztonság kedvéért lemezre is a zenéimet morro-obli+nehrim vonalon vincsirõl a biiztonság kedvéért. a skyrimeseket is átkonvertálom vmikor. közel 8 giga, + amiket még be akarok konvertálni, illetve a dark soulshoz is van modként rendeget, majd azokat is beleválogatom.

vhol volt is nemrég egy cikk, hogy a morro óta a komolyzene mennyire meghatározó iránnyá vált a pc játékok terén, illetve az ilyen horror játékoknál meg a rock, pl: doom3 és társai

<#eljen>

Gubberx

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Csak nem menteni próbálod magad, ha már ekkorát tévedtél?

Fehercsoki
Elég gáz, hogy több ilyen ember is létezik:S

cSuwwi
Több féle mentést használ a játék, de ha akarsz róla "biztonsági" másolatot, akkor a teljest használd, ami a menüben van.
Az automentés és a gyorsmentés mindig felülírja az elõzõt, és abban se vagyok biztos, hogy ezeket visszaállítva egy másik telepítésnél menni fog.
Párszor megszívtam, hogy csak gyorsmentést használtam, és legközelebb nem ismerte fel a mentést a játék.
Azóta quicksave, sima save, és ajtó/barlangba belépést (ez után van autosave) is tolok 😄

shit happens

Igen köszi, így már jó lett. Persze ezt is csak azért kérdeztem, mert, ha a menübõl mentettem akkor annak csak egy hányada maradt meg, tehát nem minden mentés maradt meg.

genndy
Ha nem gyorsmentést nyomsz, hanem menübõl rendes mentést, akkor az nem tûnik el. Viszont erre nem lesz mod (rövid o-val), mert ez benne van a játékban.
A legegyszerûbb, ha mentesz egyet menübõl, és kilépés után átmásolod máshová is. A játék itt tárolja a mentéseket: Dokumentumok\My Games\Skyrim\Saves Ezt átmásolod máshová és kész, meglesz késõbb is. (Elvileg a Steam felhõ mûködik a játéknál, azt is be tudod kapcsolni, de ez a módszer a tuti.)

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

PTW
fogod és csinálsz egy backupot a mentésrõl és elteszed tuti helyre. Nem tudom milyen más elmentési mód lehet az amire te gondolsz.

Én úgy gondoltam, hogy van egy 34-es karakterem és azt el szeretném menteni valamilyen módon, ha újra azzal akarnék játszani, mert új kasztot szeretnék kezdeni. Persze van olyan hogy New Save a játékban, csak az nem mindig marad meg, és a skyrim nexuson is keresgettem ilyen módokat, csak sajnos nem találtam. Gondoltam rákérdezek itt a fórumon, hátha valakinek van valami jó ötlete a problémám megoldására. Másrészt Fehercsoki nem tudom ez most miért hülye kérdés és valójában nem is tudom, hogy most kirõl beszélsz most jöttem elsõnek a fórumra, persze volt már itt max 2 db kérdésem. Én úgy gondolom ez a fórum azért is van, hogy segítsünk is másokon.

genndy
Fehercsoki: nyugi, ez nem õ.
Légyszíves pontosítsd a kérdést. Mit értesz azon hogy 'elmenteni'? Arcát? Tulajdonságait? Vagy egy mentésbe akarsz beimportálni másik arcot?
A legegyszerûbb ha csinálsz még a játék elején egy mentést, és másodszorra másfelé indulsz el (ha elõször harcos voltál, akkor másodszor varázsló leszel, erre gondolok). Vagy nem tudom mire gondolsz.

Ezt most komolyan kérdeztem.

Tessék?

Fehercsoki
Hiába jössz vissza más néven, úgyis tudjuk hogy ki vagy a hülye kérdésedbõl:S

Hali! Tudtok olyan módot amivel el lehet menteni a karakterem?

Megjelent thirteenorange dlc szintû kiegje. http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=119305443&searchtext=

Én szinte az összes játékomat ilyen helyekrõl vettem. Soha semmi probléma nem volt velük. (Egy haveromnak volt, hogy öt napot kellet várni a cd-kulcsra, de karácsonykor rendelt.)
Egyébként nagyon ritkán tényleg megesik, amit mondsz, de szerintem tízezerbõl egyszer.
http://steamunpowered.eu/steam-alternatives/ ezen az oldalon sokat megtudhattok a lehetõségekrõl
dlcompare.com - a kedvenc árösszehasonlítóm, nem foglalkozik a gagyi oldalakkal
gamersgate.com - itt tuti teljesen legit digital verziókat lehet venni, de nem mindig a legolcsóbb

A legtöbb helyen egyébként kapsz digitális számlát, ami egyenértékû a papírral.
Szaruman
Konkrétan van, amikor visszacsomagolják. Hogy ez konkrétan az-e vagy sem, azt nem tudom, de ázsiában szoktak ilyet.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Malakai
Nincs visszacsomagolás úgy tudom, akkor befürödnének azzal, hogy ugyanazt a kulcsot ketten próbálnák mindig aktiválni.
És ez nem lopás, hanem szürkekereskedelem egyrészrõl, mert a náluk filléresen megvehetõ terméket "használtan" adnak el külföldre.
Másrészrõl viszont a legtöbb játék EULA-ját sértik az eladással (te nem a vétellel), ami kicsit ingoványos talaj már jogilag.
Úgyszintén a régióba átregisztrálás pedig a steam EULA-ját sértheti, de ezt már nem vágom annyira.
De a lopás nem a helyes kifejezés erre.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Szaruman
Onnan, h utánanéztem. Ezek a filléres oldalak vagy régió lockos kulcsokat árulnak (ugye d3ban páran szoptak, amikor csak oroszul ment a játék), vagy kicsomagolt, scannelt/fölírt/akármi, majd visszacsomagolt kulcsokat (ez a lopott). Mivel ez scannelt, ezért 99%, h lopott kulcsokról van szó. Ami egészen addig megy, amíg valaki tényleg meg nem veszi a boltban, beregeli, aztán aki innen vette meg, azt meg dobják ki a p*csába steamrõl. Ugyanis SEMMIVEL sem fogja tudni igazolni, h megvette a játékot. A másik oldalon meg ott lesz a nyugta+doboz a kóddal.
Szóval ha vkinek nincs pénze a játékra, az vagy ne vegye meg (így semmiképpen), vagy virágbolt.

Egyébként mibõl gondolod hogy lopott, én sehol nem találtam erre vonatkozó információt, még steames fórumokon is írják, hogy legit.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Én már rendeltem innen, semmi gond nem volt. Akkor intkeys.com ott még olcsóbb is egy-kétszáz forinttal, én mindig itt vásárolok vagy a g2play.net-en, bár ott mikor hogy vannak az árak.

Szaruman
Azért ezzel óvatosan, ezek lopott kulcsok.

genndy
GreenManGamingen van most rajta -33%-os akció, de még így is drágább (~9700 Ft), mint nálunk boltban (7000 Ft). Ja, meg éppen ki is fogytak, DLC-bõl is, de amúgy DLC sincs most olcsón sehol.
Úgyhogy ha most kell az alapjáték, boltban vedd meg.

Hol a legolcsóbb mostanában a játék? Fõleg online boltot keresek, esetleg a DLC is érdekelne.

Azt adom! Nagyon így van sztem is!
Más téma...
Mindig megunom a próbálkozást, aztán mindig visszajön a kedvem. Ugye modolgatni próbálnék, de néztem videókat, majdnem ugyanolyan géppel mint az enyém és elég kemény frapsek röpködnek, míg én az alap játékra rárakok bármilyen grafikajavító modot, elkezd szaggatni. Nem kérek több segítséget mert már k*rva sokat sopánkodtam itt, és én is unom, csak nem tudom megérteni. Fõleg h a legtöbb dolgot már kipróbáltam ami javítana a helyzeten. Volt is javulás, de a modok belövésekor ugyanúgy elkezd szarakodni, 1-2 mp-enként megakad egy pillanatra ugye... pedig olyan eufóriában törnék ki ha normálisan menne olyan gyönyörûen megcsinálva... 😞
broman191
Az emberi szem sem csak úgy elnyeli a fényt, ha nem verõdne valamennyi vissza róla, akkor nem is látnánk, így FPS/TPS/akármilyen nézettõl függetlenül jó dolog a lens flare effect - a jó ízlés keretei között használva, mint a DoF, HDR stb társai szintén ütõsek tudnak lenni. Lehet hogy a valóságban nem sûrûn tapasztalhatóak bizonyos hatások, avagy eltérõ intenzitással, de egy játéknak mint egyfajta mesterséges mozgóképnek nem feltétlen szükséges leragadnia a realitásnál, sõt itt-ott sántítva a valóságfaktor tekintetében egy játék tud lényegesen hangulatosabb is lenni mint a valóság, végülis valahol ez is a lényege a mesterségesen teremtett világoknak.... 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

hát nem tudom. tényleg nem vitatkozásképpen, de én bírom az effectet, teljesen mindegy hogy hgoy alakul ki a jelenség. ennyivel is "nehezebb" a játék, az oblihoz tettem olyan modot is, hogy bepirosodik, rázkódik vagy vér fröcsen a képernyõre harc közben...

Ha kijön újra megtelik a topic😊 Sõt ha kijön akkor már valszeg végigviszem egymás után a 3 DLC-t😄 Így egyben azért már érdemes folytatni a nyugdíjazott karaktert...lassan 1 éve pihen😄
Myselor
csak gyõzzük kivárni,skyrim elõkészítve várja^^
broman191
"Early 2013"...bármelyik héten befuthat. 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Na mivan emberek Dovahkiin nyugállományba vonult? Nagyon kivan halva a topic😄
Egyébként valami értelmeset is írok: én sem szeretem sem a lens flare sem a DoF effekteket sem.
Mástéma: van már hír Dragonborn DLC pc megjelenésrõl?
xblades
Nem én a Creation Kit-ben használatos különbözõ Marker-ekre gondoltam amiket az NPC-k használnak és ezek határoznak meg bizonyos tevékenységet pl. támaszkodik, csákánnyol stb.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Ryder62
A lens flare effektel én is egyetértek. Egy FPS, belsõ nézetes játékban teljesen idegen ez az effekt hisz pont hogy a karakter szemszögébõl nézed a dolgokat. Így nem képzõdhet lens flare. Viszont egy TPS, külsõ nézetes játékban még elmegy mert mondhatjuk hogy a karakter mögött van egy kamera, és az okoz ilyen effekteket.

A Depth of Field-et ha okosan használják akkor nincs gond. Pl ha csak átvezetõkben, párbeszédeknél használják akkor szép és jó, viszont ha ingame is, mikor leskelõdhetsz össze-vissza, akkor zavaró tud lenni. Hiszen pont hogy oda nézel ahova akarsz, ezek a DoF modok amik vannak Skyrimhez, Falloutokhoz, csak azt nézik ugye hogy a célkereszt hova esik.

Engem speciel zavart New Vegasban mikor külsõ nézetre váltottam és néztem volna a karakteremet, állandóan homályos volt.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

genndy
Nem értem 100%-ig a kérdést, de ilyesmit keresel?: Tag and Track NPCs
Meg tudsz jelölni max. 10 embert, akinek a helyét utána mutatja a térképen.

genndy
Én sem szeretem a DoF-ot, hasonló okokból: a szemem megcsinálja, akkor miért kéne, hogy a játék csinálja meg helyettem? (ráadásul tényleg néha rosszul, ha éppen nem a képeryõ közepére nézek) Állóképeknél tényleg jó tud lenni, mert ettõl lesz fényképszerû, de amúgy nekem se kell.
(Hasonlóan zavar pl. a lens flare: szabad szemmel ilyet soha nem látsz, kizárólag filmen vagy fényképen, a lencse miatt. Na de a karakterem is szabad szemmel nézelõdik, meg a játékot is puszta szemmel nézem, miért is kellene egy olyan effekt, ami csak egy külsõ lencse miatt fordulna elõ?)

Fehercsoki
ENB-vel az éles amit nézel...Szerintem nagyon jól néz ki.

A depth of field dolog nagyon szép, és moziban, vagy olyan játékokban, ahol viszonylag jól meghatározható a központi esemény nagyon jól is mûködik, de speciel engem az ilyen nyílt, látószögben teljesen szabad játékoknál zavar, mert nem természetes. A természetes az lenne ugye, ha az a rész, ahová a szem fokuszál éles, a többi elmosódott lenne. De mivel attól messze van egyelõre a történet (nem nagyon egyébként), hogy érzékelje a szemmozgásomat, és azt a területet élesítse ki ahová nézek (ahelyett, hogy a képerny geometriai középpontja alapján oldja ezt meg) ezért nekem nem jött be, zavaró. Hasonló vélemény, vagy ellenvélemény?
xblades
Hello

Tudtok olyan modról ami új Marker-eket tesz be a játékba amit az NPC-ék használnak egy adott zonában?
És hol vannak ha vannak.
Kösz a válaszokat.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

g
Magam részérõl ezt ajánlom Hi-res DLc optimized
Ez javítja az elszart official hd pack bsa-t ami zabálja a ramot, ráadásul több variációba letölthetõ gép szinttõl függõen.
Annyit kell tenni hogy a official hd pack bsakat be kell írni az archivalidationba. És ezekkel sokkal jobban fog futni mivel optimalizált.

Myselor
rendben már rájöttem hogy kell mûködik jól minden köszönöm szépen😊
Myselor
köszi szépen,de a depth of fieldet egyáltalán nem látom a launcherben sem,nincs az optionsnál
<#eljen>

s