The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

genndy
Skyboostot hivatalosan beraktál valamelyik peccsel, azért nem támogatott tovább.
HD7... kártyával nem megy jól a játék? Ne mondd már. 6850-m van, és ultrán játszok, 2K textúramodokkal.
Egyébként egyszerû: csak addig pakold tele modokkal a játékot, amíg bírja a géped. Sajnos a játék motorja se úgy lett megírva, hogy a végtelenségig kezelje a nagyfelbontású textúrákat, tehát nem kell csodálkozni ha megfekteti a gépet.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Na igen. Találtam már sok mindent de nem mûködnek.
A skyboost is bizonyos verzióig mûködik.
Ez a borderless window is. Pedig ez bazigyorsulást hozna elvileg na m1.
Valahol írtak olyan cuccról, ami elhiteti a játékkal h nvidiám van, és akkor gyorsabb lesz - mert h alapból a skyrim nem kamázza az atit.
Na most feltettem a 13.2es drivert ami kicsit húz(na) rajta, de max 1-2 fpst érzékeltem, lehet még azt is csak beképzelem, mert számszerû adattal nem nagyon tudom alátámasztani.
FPS limitert, ami a mikrolaggot megszünteti meg kiüti valami alapvetõ mod amirõl nem fogok lemondani.
Ezeken kívül másról nem tudok. És egyre jobban idegesít ez az egész mert fölöslegesen b@sztunk ki több mint fél misit egy komoly gépre. Az én szemszögembõl legalábbis, mivel én csak ezzel játszok/játszanék de ezt sem tudom élvezni ilyenek miatt...
genndy
Nem fog mûködni. Mod helyett keress inkább külsõ programot akkor, az is van, csak nem tudom a nevét.

Erre a borderless windowra azt a megoldást találtam ki, h újrarakom a játékot, felpatchelem addig amíg a videókban is még mûködik a mod. Megcsinálom - feltételezem sikerül is majd - aztán továbbpatchelem. Szerintetek ez így életképes elgondolás? Vagy a továbbpatchelés bele fog ebbe kavarni és visszaesik a teljesítmény?
Hali!
Az alapvetõ performance javító cuccokon kívül tudnátok okosságokat mondani? Ez a borderless window mod nagyon jó lenne, csak ugye a lehetõ legfrissebb a játék, és szerintem ezért nem mûködik. Csak régebbi verzióknál mûxik a videókban. De lehet h rosszul gondolom, ha tudnátok erre választ adni vagy segíteni megcsinálni örülnék.
Valamint. Szintén nem túl alapvetõ, de látványos textúrajavító-cserélõ modokról nem tudtok esetleg? Mert nézegettem ma vagy 3 órán keresztül a nexust, de csak az eddig bevált dolgokat találtam, egy két még számomra újat. Akármi jól jön, a lényeg h minél szebbre tudjam csinálni a gammát.

Utsó kérdésem hirtelen, h akinek HD 7es sorozatú Radeonja van, és esetleg feltette a 13.2-es beta drivert, az tapasztalt e komolyabb gyorsulást, változást a játékon? Elvileg a skyrimra ki van hegyezve, és meg kéne dobnia a teljesítményt. Elõre is köszi
A Frostfall úgy indul el h éjjel pár másodpercig fel kell nézni az égre...akkor kapsz egy üzenetet és máris aktív lesz a mod...

\"We are only slaves to our temptations\"\"

Fantusz
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A hegy tetején élõ sárkányhoz (Paarthurnax) csak akkor engednek fel a szakállasok, amikor a fõküldetésben elérsz odáig.
Két történet rendhagyó módon összekapcsolódik, de egymástól független marad: az Elder Scrolls egyik tekercsét kéri Paarthurnax, s ez a tekercs (plusz még másik kettõ) kell a Dawnguard fõköldetéséhez - ha úgy állsz Paarthurnax elé, hogy már nálad van az Elder Scrolls, megspórolsz egy el-vissza utat.

Fantusz
A könyv minden fogadóban megtalálható valahol, de ott van a küldetések között is, hogy keresd meg.
A Frostfall vélhetõen azért sem indul automatikusan, hogy legyen idõ felkészülni a játékosnak.
Persze az is lehetne megoldás, hogy az invetoryba automatice megkapja a favágó fejszét, némi tüzifát, állatbõröket.
Legnehezebb a jeges vízben úszkáláshoz való lötyik alapanyagát összeszedni (15 strawberry, 1 slaughterfish scales, 1 eye of sabre cat)
A vízben úszkálás nélkül elég jól el lehet kalandozni, a mod másik részének is akkor van igazán értelme, ha nem teleportálgatsz el a hidegbõl.
Néhány kiegészítõ modot ajánlanak a Frostfall mellé, azokat is érdemes telepíteni.

#20774-776 ! Még jó hogy olvasgatom a régi hsz-eket, itt írja az ember hogy kell egy könyv ami aktiválja a Frostfallt. Riverwood fogadó-ban van. Úristn! Még kerek 5 órát kell várnom hogy megkereshessem 😞 Ez felháborító 😄

A valósággal aza gáz hogy nincsen hozzá háttérzene...

Mármint na, easy nehézségi fokozaton (novice vagy mi) volt ez valszeg, úgy értem. Korán van még.<#fogmosas>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Easy mód nyilván, azért nem ilyen egyszerû már normálisabb nehézségi fokon ütlegelni 😊

Meg fogod kapni tõlük majd azt a shoutot amivel tovább tudsz menni,ha megcsináltad a küldetést amit adnak...

Térkép tudtommal nincs hozzájuk,de mindig kapsz infokat hogy merre lehet találni újabbakat.

\"We are only slaves to our temptations\"\"

Nem ez az, sajnos.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Azt tudja valaki, hogy High Hrothgarnál ahol van az az erõs hóvihar, hogyan lehet továbbjutni? Azt mondják a szürkeszakállék, hogy kell hozzá egy ilyen viharûzõ sárkány-mondás 😄 na azt hol lehet megtanulni? Meg egyáltalán létezik valahol térkép a shoutokhoz?

kastil
váó. szépen beszél

annyira nem nevettetett meg, csak néha egy kicsit...de tényleg nagyon durva a gameplay😄 (lol és még a finishing animaciokat is milyen faszásan megcsinálták unarmedre is😄DD) rejtett easy mód a jatekban vagy volt ez kb😄DD mondjuk igy a fele élmény oda, de kárpótlásul meg leversz mindenkit, ha kajak erre mégy rá😄

nerf plz😄

Jah én sem tudok iylenekrõl, de Robbaz Skyrimes videóit érdekes nézegetni, könnyesre röhögõs kategória .D

genndy
Nincsenek boxerek, semmi ilyesmi, csak a páncélok kesztyûi.
Bár lehet hogy készült ilyen mod (én nem találkoztam vele).

uhhhh 😊

minden képzeletet felülmólóan jó 😊

remélem van hozzá különféle boxer és ilyen tokos kések, mint pl: a soul caliburból a bérgyilkosnak, nem csak a gauntletek

bár a videóban úgy látom kissé õrült a srác 😊

Nekem volt pusztakezes karakterem, lehet. Khajeet-tal a legjobb mert az kap unarmed-re bónuszt, bár én nekem nord verekedõm volt 😊

még nem volt idõm a játékra, majd ha már kijött hozzá minden DLC akkor megveszem akciósan és nekilátok végre. az oblival is ezt csináltam, még csak tavaly kezdtem el vele játszani érdemben, mikor már elég erõs gépem volt hogy modolva tökéletesen futtassa, és minden hibát kijavítottak.

na, kérdésem viszont az lenne, hogy lehet e a játékban érdemben! pusztakezes harcolni ? a Dark Souls-t nyomom most, teljesen rákattantam. csak a Heroes 3 és az Operation Flashpoint fogott meg ennyire valaha is.

és nagyon tetszik benne a pusztakezes harc, mármint lehet benne "boxert" venni és úgy harcolni.

létezik skyrimben olyan mod, ami kocsmai "verekedéseket ad" ? illetve vannak olyan boxerszerû fegyverek, amivel bunyózva lehet eredényesen harcolni a monstrákkal ?

Jah igen kérem, a duel meg a dual nem ugyanaz. <#violent><#gun>

genndy
#21893 írta a modjait.
Duel - Combat Realism.esp

Azt én is tudom, hogy van olyan amiben két fegyverrel is lehet védekezni, de nem tudom hogy ez-e az.

Fejbõl most meg nem mondom melyik az, nexuson keress rá, nekem még nem volt dual wield karakterem.

Viszont megvan az a mod. A dual combat-os nem? Egyébként köszi, látom unatkoztok ti is <#sniffles>

genndy
A kétkezes ugyan erõs, de lassú, az ellenfélnek bõven van ideje kitáncolni a támadás elõl, és amíg te még tántorogsz, addig õ már üt.
Dupla egykezes = darálógép.

Dual wield nagyobbat sebez, viszont (mod nélkül) nem tudsz vele védekezni.

Szerintem a két egykezessel lehet a legnagyobb sebzést elérni, amikor a 2 egérgombbal egyszerre ilyen pörgõ-forgó támadást csinál a kari. 😊
Azt mondjátok meg nekem, hogy melyik lesz tápabb a végére, a kétkezes fegyverek, vagy a dupla egykezesek?

Jogos.<#alien2>

Érdemes a fenti modok szekcióban kiválasztott mod oldalán elolvasni az install guide-ot, sok felesleges kérdezõsködés megelõzhetõ vele.

genndy
Megelõztél, pont most akartam linkelni.

Lehet hogy más modnál is van ilyen követelmény.

Ez ok, a problémám, hogy hiába van ott a pluginok között a Frostfall +bepipálva a managerben, valahogy a játékban nem érzékelem hogy fáznék 😄 , honnan fogom tudni hogy fent van ez a mod? Az Imp more complex needs biztos hogy fenn van, gyúrok is már a proteinre. Viszont én úgy tudtam, hogy ha fennt van a Frostfall, akkor tüzet kell gyújtani, meg lelassulsz a hóviharban nem?

cSuwwi
+ unoff patchek se baj ha ott vannak (mindhárom)

shit happens

genndy
<#eljen> Szívesen!
Azért arra a sorrendre nézz inkább rá még egyszer, nekem nagyon nem gömbölyû... A Skyrim.esm ALAPMODUL a VÉGÉN? <#nemtudom>
Mondjuk ha a BOSS rendezte így, akkor nem szóltam, de nekem pl. így jobban tetszene:
Skyrim.esm
Dawnguard.esm
HearthFires.esm
Alternate Start - Live Another Life.esp
Chesko_Frostfall.esp
Imp's More Complex Needs.esm
IMCN - Overrides.esp
Economics of Skyrim.esp

Ja, és ha már sikerült így összerendezni, érdemes írásvédetté tenni, hogy még csak véletlenül se tudja semmi összekavarni.

Alternate Start - Live Another Life.esp
Chesko_Frostfall.esp
Dawnguard.esm
Economics of Skyrim.esp
HearthFires.esm
IMCN - Overrides.esp
Imp's More Complex Needs.esm
Skyrim.esm

Nos így néz ki a plugins.txt és MÛKÖDIK <#taps>
Köszönöm szépen kedvességed, de szerintem most egy hónapig nem nagyon fogok itt írogatni, mert a SKYRIM által leszek akadályoztatva. <#email>

genndy
Nem azt mondtam hogy ne tedd fel az update-t, hanem hogy hagyd a Launchert. Nem az indítja a játékot, hanem a TESV.exe, azt használd. Ha jó helyen vannak a modok, meg jól be vannak írva a txt-be akkor menni fognak.

Az a baj barátom hogy update nélkül nem kezdhetem el a modolást 😞 az 1.7-es folt elég lesz nekem vajon?

genndy
Akkor hagyd a francba a launchert. Moddolj kézzel, ahogy leírtam (#21881). A végeredmény ugyanaz.
Mindenesetre ha bepakoltad a modokat, meg beírtad az .esp-ket a plugins.txt-be, eressz rá egy BOSS-t. Az biztosan a jó betöltési sorrendet állítja be.

Legfölül mikor belépsz a Data files-ba van egy gomb (skyrim workshop) felirattal ami a bethesda oldlára vezet. Aztán ott van egy oszlop (load?) felirattal 😄 De üres és nem látja az esm fájlokat. Láblécbe meg ki lehet törölni a választott fájlokat, de nem tudsz mit csinálni benne, úgyhogy a segged is kitörölheted vele. Ez az ínyecfalat az Update mappájában volt skyrimlauncher.exe

genndy
Itt nem találsz semmit. A játék Steames, tehát automatikusan jönnek hozzá a frissítések, nincs belõlük letölthetõ verzió. Magadnak kell egyet vadászni.
Mi az hogy 'átalakult valahogy a Data Files fül'? Ez nem sokat mond. Ilyennel viszont még nem is találkoztam. Vagy jó, vagy szürke.

Nem... nem szürke lett. Szerintem az update a szar. Itt fent megtalálom mi?

genndy
Szürke lett? Arra ez a megoldás:

Dokumentumok\My Games\Skyrim\SkyrimPrefs.ini

bEnableFileSelection=1

Szerintem neked most 0 van. Írd át 1-re.

Szerintem megvan a ludas. Mostmár van Data Files a launcherben, és szépen kipipipálva ott feszít a skyrim.esm.Erre én az update11-el felülírtam, ami azt eredményezte, hogy átalakult valahogy a Data Files fül és már nem látta a skyrim.esm-et sem...
És továbbra is csak a skyrim.esm van a plugins.txt-ben. Linkelnél nekem egy normális update-et?
Elõre is thx.

genndy
Így kéne mûködnie, igen. Csak ha megnézed a txt-t és mégsincs benne semmi, meg a játékban sem tapasztalod a hatást, akkor mégse települt rendesen...
Ez amúgy nem túl sok mod, meg nem is nagyon kavarnak be egymásnak (amennyire tudom). Szerintem legyen a betöltési sorrend:
Another Life
Frostfall
Economics of Skyrim
Duel - Combat Realism

De ha telepítesd az összeset meg ráeresztesz egy BOSS-t, az majd elrendezi tutijól.

Ha mod managgerrel leszedek egy modot, akkor nem elég az hogy kétszet rákattintok a manageben? Mert az, hogy succesfully completed, nekem elég megnyugtató!?

Már letöröltem... Igazából szerintem túl sok modot próbáltam használni, az is lehetett a baj. Ami engem érdekel, az a Duel - Combat Realism, az Economics of Skyrim, meg a Frostfall.. Esetleg egy kis Another Life-ot mert már KIVAGYOK a bekötött kézzel való szaladgáláshoz <#falbav>

genndy
Nincs nagy tragédia akkor sem, ha nem mûködik a Manager, csak a kényelmes telepítésrõl kell lemondanod.
Akkor ez a menet: letöltöd a modot, kicsomagolod a megfelelõ fájlokat a megfelelõ helyre (szerencsére most már elég jól összerakják a .zipeket a modderek is, almappákkal, mindennel, nem nagyon kell vadászni), ha van benne .esp vagy .esm, azt beírod a plugins.txt-be. A sorrend az amire nagyon kell figyelni, hogy mi mi után töltõdjön.
Mindenesetre nézd meg, próbálkozz aztán jelezz.
Modlistát írj hogy mit akarsz egyáltalán feltenni!