The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
tudtok valami megoldást arra (ha egyáltalán létezik), hogy kétfegyveres karakternél egy gombra kerüljön mindkét penge, tehát ne legyen ez a jobbklikk jobbkéz, bal klikk bal kéz elmebaj, hanem sima bal klikkel üssön mindkettõvel? alap Skyrimban nagyon bejött kétfegyveres harc (mert vicces), de megõrültem a gombok féktelen püfölésétõl, jobb lenne egy egérgomb ütésre, másik block-ra (erre már találtam cuccot).
"The trees move. Do you not see it?"
Csak azt mondtam, hogy nincs jól belõve az íjászat, eddig csak egy ellenfél volt, amit nem tudtam megölni, egy centurion, de az annyira überbrutálkemény, hogy 15 falmert megölt, és alig lett rajta karcolás, szóval, inkább ellopakodtam mellette. de igazából az archeryt simán fel tudom húzni, csak lopok az õröktõl nyilaikat aztán sünit csinálok a trollokból (ezért jó hogy pillanatok alatt felgyógyulnak).
Alchemym is lvl 50 körül mozog, de potionbõl így is annyi van, hogy dobozba kell rakosgatni õket, mérgezni meg ha sneakbõl támadok, akkor csak overkill, ha meg nem akkor, meg nem túl realisztikus, hogy mérgezzem a nyilaimat...(meg el is felejtem a csata hevében, meg nem is kell mert közelrõl meghalnak...)
A másik ha nem mágus vagy vagy gyúrj a kereskedésre vagy az alchemymre mert a dungenokat is átgyúrta és szinte csak a ládákban találsz jutalmat 😊 Spec én spóroltam minden potionnal mindig legyen mert itt kell és nincs sok belõlük. Nekem ennyi jut most eszembe de agyalj rajta nem vagy buta gyerek lehet jobbat is kitalálsz ez agyalos fajta 😊 egy picit.
Különben a light armorom 45 körül van, mert csak attol is nõ hogy viseled. Elterveztem én ezt elõre, csak az a baj, hogy nincs jól belõve az íjászat. Amúgy végigcsináltam a dark brotherhood questeket, a thieves guildet, megszereztem több daedra ereklyét stb-stb szóval csinéáltam pár dolgot azért, és archery lvl 35... nem reális. Ha csak közelharcoltam volna, az egykezes fegyverhasználatom kb 75 lenne.
csak a requiem új nekem, szeretem a kihívásokat, szenvedek ezzel is egy sort, csak nem volt minden tiszta 😊
shit happens
Mellesleg a fõ küldetést ne erõltesd szerintem egy darabig, mert a sárkányok... elég erõsek😄 A sárkányok faji bonusza ha jól tudom +7000 hp😄
amit csináltál az ezzel a játékkal hiba volt a páncél legalább ötvenre fel kell vinni miközben fejlõdsz mert különben bukni fogsz 😊 mivel itt lv25 az rookie még.
- Kezdõ terület kedvenc íjásza már nem lehet companion,
- vámpírként nem tudod meridia questjét felvenni.
Már írtam egy kis összefoglalót lentebb, a srác a BG, morrowind, és még egy csomó old school rpg gyúrt össze egyedül, egész elképesztõ amit csinált. De szokni kell. Most dolgoznak a Dragonbornon.
amikor abbahagytam kis trükkel vámpírrá gyúrt karimmal lv23-on teljesen fennakadtam a Dawnguardon, az "enyészetben" láthatatlan ellenfelek garmadája támadott meg 😊 Egyenlõre nem tudom hogy kell továbbmenni. De a perk rendszert is átgyúrták lv25,50,75 alapúra. Tehát a fejlõdés alapból számít mármint minden szint. És ne ma perkek a lényeg annyira. Bár jó lehet vele variálni ügyes lett az is. Ennyi.
Tehát az igazi erre a játékra a skyre, mert túl sok érdekes quest nincs amivel ezzel lehet levelezni.
Amiért mégis érdekesebb ez, az az hogy ellenfelek egyediek lesznek, jó részükhöz kell tudni mivel lehet megölni õket. Tehát itt a szimpla nyíl mint az alap skyrimba vagy a skyre-ben van nem mindig mûködik.
Próbálj kérdezgetni a mod oldalán. Xarrian és Ogreboss segít mindenkinek. Ha esetleg nem játszottál még régi rp játékokkal amire ez épül akkor jelezed és részletesebben magyaráznak.
A lényeg! Itt nem együtt fejlõdik a világ veled, hanem adott szinten mozog minden erõsebb vagy gyengébb. Nagyjából a lv1-10 közötti rész az nagyon nehéz, nehézségtõl függõen, ha túljutsz rajta akkor könnyebb már. Ezért nem boldogulsz ha valamit másodjára harmadjára se tudsz megölni a kerüld el mert nem fogod tudni.
Ha már szerzel gyakorlatot a stílusban akkor tudsz trükközni 😊 Spec. én rászántam 1 órát míg megöltem a 1db necromaget amit elszedtem tõle az egy kis elõnyt adott 😊 Interesting npcvel együtt nagyon jó 😊 Bár már két hete nem haladtam vele mert ezzel együtt is meguntam egy kicsit 😊
Riverwood-ban Faendal íjász tréner és kisérõ is lehet, ha a küldetést neki kedvezõen csinálod meg, s nem egy rossz kezdés, ha a lövészetet gyorsan felhúzod legalább 50-ig, plusz a perkek.
A másik lényeges képesség a lopakodás, hunternél ezt sem árt perkekkel megtámogatni.
Szintedhez képest próbáld topon tartani azt a két képességet, nehezítõ modokkal felértékelõdnek a trénerek is.
Kell egy erõs fegyver a sebzés növeléséhez, ha közelharcban nem vagy jó lesbõl támadva 1-2 lövéssel ki kellene iktatni az ellent, ugyanakkor rejtve is maradni a többiek elött.
Páncél+kovácsolás, vagy az enchant fejlesztése is lehet életmentõ, de a kezdõ lépésnek legjobb mindíg az elsõdleges fegyverismeret erõsítése (Faendal).
A Dawnguard DLC-vel egy másik tréner (Sorine) is elérhetõ lesz, aki ugyan nem kisérõ, de mindenes kereskedõ - nem ingyér trénel, de a kifizetett összegõl rengete cuccot meg tud vásárolni (ha ebbe a mod nem kavar be).
íjász (hunter) vagyok, varázslatokat teljesen mellõzöm, a közelharcot is amennyire lehet, de tisztán íjjal esélytelen vagyok már a draugr-k ellen, így már a riverwood melletti hegyen lévõ katakombát se tudom kipucolni (Orcish Bow-val)
mindenképp szakosodni kéne gondolom legalább 1 kezesre, ha már nem akarok varázsolni, de egy hunternél sztem nem elvárás hogy közelharcban is jó legyen
shit happens
másiknak meg én igazából valami olyasmire gondoltam, ahol nem csak a polgárháborús npc-k sokszorozódnak, hanem... nos, szinte mindenki <#smile>#smile> pl dungeon-okban ellenfelek - dühös tömeget akarok, nem csak egy-két kósza dögöt.
btw nehezítõ modok közül ki mit ajánl? fenti modlistában nem igazán láttam ilyet.
"The trees move. Do you not see it?"
A jarl küld üzenetet, ha valamelyik hozzád közel álló városi polgár elhalálozik, s örököltél némi aranyat.
Az összegbõl "természetesen" levonja az örökösödési adót
Viszont ha valaki tudja, hogy gargoyle-ok ellen milyen stratégia életképes, az elmondhatná 😄 Hálistennek még csak lóháton találkoztam velük, de tudom, hogy elõbb-utóbb le kell majd nyomnom párat.
íjász karival tolom (wood elfként) és kell stratégia még két nyamvadt farkasnál is, ha nem akarom ott hagyni a fogamat. ha medvébe botlok, akkor már keresztet is vethetek, kár futni is 😄D
nem akkora szívás mint mondják, persze nem master szinten kell játszani alacsony szinten (de talán magason se), érdemes megnézni sztem
shit happens
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Bevallom csak azokba szoktam beleolvasni amiknek a címe érdekes számomra. De ezt nem tudtam hogy egy könyvet - ami skillpontot ad - több helyen is meg lehet találni a játékban. Azt hittem h ez csak a sima könyvekkel van így.. bár logikus. Egyébként a kérdésedre válaszolva, és ezt a dupli - vagy multiplikálódást realizálva is szerintem fent áll a "bug", mert kizárt hogy egymás után 4-5 olyan olvasmánnyal találkoztam amivel már összefutottam korábban.
Ettõl függetlenül oda fogok figyelni innentõl.
A Morrow az overhaul-lal elfut Win7 alatt, vagy marad az XP?
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Olyan modot meg szerencsére nem is használok, ami igényelné.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
De lehet MCM-et használni SkyUI nélkül is. Gopher készíett egy vidijót.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
nem tudom mond e valamit a fórumozóknak a fotómemória..? A lényeg, h összesen a Földön kb 100 regisztrált/nem regisztrált ilyen képességgel rendelkezõ ember van. Na elég durva hasonlat, de szerintem mégsem.
Szóval, most próbáltam ki elõször!! a SkyUI-t, és szerintem egy rakás szart nem ér!!!!! Lincseljenek meg, zárjanak ki a fórumból, tudom h a legtöbben nem tudnak még létezni se enélkül a fos nélkül, meg nexuson a top 1 all time stb...
De nekem annyira szart nem ér, h hihetetlen. És ezért nem is próbáltam ki eddig, mert már a képek alapján sem tetszett. Mielõtt rámkiabálnátok, nem kínzom magam, csak szükséges pár másik modhoz.
Én a régi felülettel már amikor ismerkedtem a játékkal is hamar kibékültem. Aztán annyira megszoktam, hogy most ez a skyui egy rémálom. Igazából nem tudom mi zavar benne annyira, elvileg átlátható lenne, szépen lehet kategorizálni stb, keresni! stb. Valahogy mégse. Ha nem kéne mindenképp, nekem maradna a vaníliafagyi...
Ok, köszi
No Boring Sleep
Második problémád pedig egy sima
set timescale to XX pranccsal orvosolható. 20 as érték a default 1 pedig real time. ezzel azért ésszel kell bánni mert nem megfelelõ érték beállítása gondokat okozhat a kveszt rendszerben.
ezért érdemes utánaolvasgatni pl http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Console_Commands_(Skyrim)
10 es érték simán használható és dupla olyan hosszúak lesznek a napok
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...