The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A dawnguard erõdbe voltál már?

Calver
na kezd már összeállni a modlista amit akarok, SkyRe, Better Vampires + egykét vámpírkodós cucc (mert ki akarom már próbálni milyenek), meg egy-két alapmod, viszont:

tudtok valami megoldást arra (ha egyáltalán létezik), hogy kétfegyveres karakternél egy gombra kerüljön mindkét penge, tehát ne legyen ez a jobbklikk jobbkéz, bal klikk bal kéz elmebaj, hanem sima bal klikkel üssön mindkettõvel? alap Skyrimban nagyon bejött kétfegyveres harc (mert vicces), de megõrültem a gombok féktelen püfölésétõl, jobb lenne egy egérgomb ütésre, másik block-ra (erre már találtam cuccot).

"The trees move. Do you not see it?"

Az a helyzet három órás csatában megöltem a Serenát örzõ vámpírokat és kifutottam a gargolyesek elõl el a várig mert nem szeretek szívni és az volt az ötlet hogy vámpírt csinálok a karimból. +200 hp és egyebek 😊 így most van egy kis forrom jelenleg csak a dawnguard erõd áll ellen 😊 kicsit felturbozta a srác. kb75 skillek kellenek amúgy egyszerû koncepciót használ 😊

Nézzenek oda irkálok feleslegesen jobban csinálod mint én hah ahogy odrhn kolléga mondaná. 😊

Nekem a társam megöli õket de igen a centurionoknak mágusként sem találom az ellenszerét semilyen spell nem fog rajtuk ill. értelemszerûen a elekrtromos spellek de azt láttom magasabb szint kell belõle mint lv50.

Megoldom én persze 😊
Csak azt mondtam, hogy nincs jól belõve az íjászat, eddig csak egy ellenfél volt, amit nem tudtam megölni, egy centurion, de az annyira überbrutálkemény, hogy 15 falmert megölt, és alig lett rajta karcolás, szóval, inkább ellopakodtam mellette. de igazából az archeryt simán fel tudom húzni, csak lopok az õröktõl nyilaikat aztán sünit csinálok a trollokból (ezért jó hogy pillanatok alatt felgyógyulnak).
Alchemym is lvl 50 körül mozog, de potionbõl így is annyi van, hogy dobozba kell rakosgatni õket, mérgezni meg ha sneakbõl támadok, akkor csak overkill, ha meg nem akkor, meg nem túl realisztikus, hogy mérgezzem a nyilaimat...(meg el is felejtem a csata hevében, meg nem is kell mert közelrõl meghalnak...)
Vagy a legegyszerûbb módot választod 😊 Millió egy option fájl van 😄 Csak ne mod managerrel telepítsd. És egyedileg testreszabhatod. Én pl visszaraktam az eredeti death képernyõt 😊 szeretem nézni ahogy padlót fog a karim és ez gyakran megtörtént az enyészetben. A shoutja annyria erõs az ottani draug szerûségeknek hogy 100 métert repült a karim és már fel se kellett állnom hiába cseleztem ki néha a láthatatlan ellenfeleket még erõsebb ellenfelekbe botlottam, így kell ezt csinálni 😊

Gyakorlatilag bejönnek a régi classok, ha erõs páncél nélkül akarsz boldogulni az csatamágus, assa, mágus etc. Nézd át a régi classokat és az alapján tervez. Ha nincs páncéld akkor az ellenfél pl nem vehet észre. Vagy csatamáguskánt használsz alterationt és páncélt is. Szóval tervezés tervezés....

Utoljára a morrowinbe kellett ilyen modszereket használnom na jó az obliba is néha 😊 Fõleg a TIe moddal 😊

Nézd meg melyik lény az ami a legkevesebbet sebzi de még észrevehetõ. És szórakoz vele, ne õld meg. csak hagyd fejlõdni. sajnos ez ilyen mivle a Bethesda nem ezt a rendszert használta így unalmas lehet. Ha lennének questek rá jobb lenne. De mivel alapból mindent tudsz ütni a Bethesdának nem kellett törnie magát. Eredetileg ilyenre akarták de letettek róla pontosan emiatt amit látsz. Tehát jelenleg csak unalmass mód van fejlõdni 😊

A másik ha nem mágus vagy vagy gyúrj a kereskedésre vagy az alchemymre mert a dungenokat is átgyúrta és szinte csak a ládákban találsz jutalmat 😊 Spec én spóroltam minden potionnal mindig legyen mert itt kell és nincs sok belõlük. Nekem ennyi jut most eszembe de agyalj rajta nem vagy buta gyerek lehet jobbat is kitalálsz ez agyalos fajta 😊 egy picit.

micsináljak a páncéllal?😄 a
Különben a light armorom 45 körül van, mert csak attol is nõ hogy viseled. Elterveztem én ezt elõre, csak az a baj, hogy nincs jól belõve az íjászat. Amúgy végigcsináltam a dark brotherhood questeket, a thieves guildet, megszereztem több daedra ereklyét stb-stb szóval csinéáltam pár dolgot azért, és archery lvl 35... nem reális. Ha csak közelharcoltam volna, az egykezes fegyverhasználatom kb 75 lenne.
ügyes vagy megy ez neked.

cSuwwi
az alap skyrimet végig toltam már, vágom a dolgokat
csak a requiem új nekem, szeretem a kihívásokat, szenvedek ezzel is egy sort, csak nem volt minden tiszta 😊

shit happens

A másik gond ez lv5-rõl indul és emiatt lehet nem minden mobot adó mód jön jól le kellett szednem az immmersion patrolt is mert behozott lv30-as lényeket nekem és bukta volt a lv15-s karimmal mivel nekik magas skilljeik voltak nekem meg rookiek .

Ja igen, draugr-ok ellen: alapvetõen ezüst, ezüst nyilak, és ezüst kardok, sokkal többet sebeznek rájuk, szóval ajánlom, a sima nyilakat meg sem érzik. A másik használható taktika, figyelembe véve azt hogy hülye zombikkal állsz szemben, az pedig az, hogy belecsalogatod õket a csapdákba, nem mindig egyszerû, de szinte mindenhol meg lehet ölni õket a csapdákkal, csak okosan kell 😊
Mellesleg a fõ küldetést ne erõltesd szerintem egy darabig, mert a sárkányok... elég erõsek😄 A sárkányok faji bonusza ha jól tudom +7000 hp😄
Igen ezzel a moddal az a legkönnyebb út amit pl én csinálok 😄 Mágus. Idézem a lényeket és most már lv50 körüli alterationnal a nyílak fennakadnak a pajzsomon de keserves volt idáig eljutni 😊 Csak én saját idézett lényeim legyilkolásával elég jól tudtam haladni váltva dungeon pucolással. Ezzel a móddal tervezni kell. Ez igaz a skyre ra is de ezzel sokkal jobban megszívod ha nem figyelsz mint azzal 😊 Jópár régi rps nem is hajlandó máshogy játszani a skyrimmal csak ezzel 😊 Ötletelni olvasni kell a srác zseni és ennek megfelelõen kiválóan építti fel a játékát még van hova fejlõdnie de le a kalappal.

amit csináltál az ezzel a játékkal hiba volt a páncél legalább ötvenre fel kell vinni miközben fejlõdsz mert különben bukni fogsz 😊 mivel itt lv25 az rookie még.

Ezüst nyilak? hmm hmm? Amúgy én is pont ezzel kezdek most szívni, mert a requiem kicsit megszopatott, ugyanis mivel a skillek lassabban fejlõdnek, ami alapból tök jó, nagyon örülök is, én is fõképp íjászatra gyúrok, DE a nyilak sebzése sokkal nagyobb, közelrõl meg instant kill, viszont mivel kevés a bevitt találat, lassan fejlõdik, nagyon. nekem most lvl 35 volt, úgy hogy kb 3-400 ellenfelet minimum megöltem vele, ellenben a one handed már kb 40-es mert a tõrrel vagdalkozok mint az állat, pedig kb 100 ellenfelet ha megöltem közelharcban. Ennek következtében, most itt vagyok lvl 30-on, gyakorlatilag használható harci képességek nélkül😄 ezt orvosolandó, egy útszéli trollba a pacimról belelõttem kb 300 iron arrowt, és hoppá archery lvl 40.... persze, ha messzirõl lövöd az ellenfeleket, nem sebzel olyan sokat, és gyorsabban fejlõdik az archery, csak azzal meg az a bibi, hogy még most is max 2 találatot bírok ki light armorban, és elég necces így íjászkodni... mert hipp-hopp meghalsz, fõleg, ha többen lõnek. Szóval, avgy trollokon felhúzom a skillt, hogy használható legyen vagy nem tudom, mert a 95ös lockpickingemmel nem fogok senkit megölni az tuti 😄
Igen és sok változás van,
- Kezdõ terület kedvenc íjásza már nem lehet companion,
- vámpírként nem tudod meridia questjét felvenni.
Már írtam egy kis összefoglalót lentebb, a srác a BG, morrowind, és még egy csomó old school rpg gyúrt össze egyedül, egész elképesztõ amit csinált. De szokni kell. Most dolgoznak a Dragonbornon.
amikor abbahagytam kis trükkel vámpírrá gyúrt karimmal lv23-on teljesen fennakadtam a Dawnguardon, az "enyészetben" láthatatlan ellenfelek garmadája támadott meg 😊 Egyenlõre nem tudom hogy kell továbbmenni. De a perk rendszert is átgyúrták lv25,50,75 alapúra. Tehát a fejlõdés alapból számít mármint minden szint. És ne ma perkek a lényeg annyira. Bár jó lehet vele variálni ügyes lett az is. Ennyi.

A requiem level alapú játék, néz meg a listát melyik lény milyen szintû a mod oldal elején van valahol. A draugh az lv6-12 közötti azt hiszem kb. De az elején gyakorolj a low leveleken inkább. Egynél több kell azért ha íjász vagy pl Alchemys mérgeknek meg rejtõzködés pl. Képzeld el a karidat. Mágia nélkül is fog menni ezzel. De teljesen más mint az alap skyrim. kicsit morrowindes lett, bár szerintem ez jobb ha kiforr sok mindenbõl vettek át dolgokat. 😊 Játszottam vele de sajnos ez csak jobban kihozza hogy nincs komoly sztori. Ez a rendszer fõleg szori alapú játékkal mûködik.
Tehát az igazi erre a játékra a skyre, mert túl sok érdekes quest nincs amivel ezzel lehet levelezni.
Amiért mégis érdekesebb ez, az az hogy ellenfelek egyediek lesznek, jó részükhöz kell tudni mivel lehet megölni õket. Tehát itt a szimpla nyíl mint az alap skyrimba vagy a skyre-ben van nem mindig mûködik.
Próbálj kérdezgetni a mod oldalán. Xarrian és Ogreboss segít mindenkinek. Ha esetleg nem játszottál még régi rp játékokkal amire ez épül akkor jelezed és részletesebben magyaráznak.
A lényeg! Itt nem együtt fejlõdik a világ veled, hanem adott szinten mozog minden erõsebb vagy gyengébb. Nagyjából a lv1-10 közötti rész az nagyon nehéz, nehézségtõl függõen, ha túljutsz rajta akkor könnyebb már. Ezért nem boldogulsz ha valamit másodjára harmadjára se tudsz megölni a kerüld el mert nem fogod tudni.

Ha már szerzel gyakorlatot a stílusban akkor tudsz trükközni 😊 Spec. én rászántam 1 órát míg megöltem a 1db necromaget amit elszedtem tõle az egy kis elõnyt adott 😊 Interesting npcvel együtt nagyon jó 😊 Bár már két hete nem haladtam vele mert ezzel együtt is meguntam egy kicsit 😊

Fantusz
A modot nem ismerem, nem tudom mi mindent változtat, így elképzelhetõ, hogy nem lesz semmi hasznios az írományomban.
Riverwood-ban Faendal íjász tréner és kisérõ is lehet, ha a küldetést neki kedvezõen csinálod meg, s nem egy rossz kezdés, ha a lövészetet gyorsan felhúzod legalább 50-ig, plusz a perkek.
A másik lényeges képesség a lopakodás, hunternél ezt sem árt perkekkel megtámogatni.
Szintedhez képest próbáld topon tartani azt a két képességet, nehezítõ modokkal felértékelõdnek a trénerek is.
Kell egy erõs fegyver a sebzés növeléséhez, ha közelharcban nem vagy jó lesbõl támadva 1-2 lövéssel ki kellene iktatni az ellent, ugyanakkor rejtve is maradni a többiek elött.

Páncél+kovácsolás, vagy az enchant fejlesztése is lehet életmentõ, de a kezdõ lépésnek legjobb mindíg az elsõdleges fegyverismeret erõsítése (Faendal).
A Dawnguard DLC-vel egy másik tréner (Sorine) is elérhetõ lesz, aki ugyan nem kisérõ, de mindenes kereskedõ - nem ingyér trénel, de a kifizetett összegõl rengete cuccot meg tud vásárolni (ha ebbe a mod nem kavar be).

cSuwwi
requiemel tisztán 1 képességre apellálva meddig lehet elvinni?
íjász (hunter) vagyok, varázslatokat teljesen mellõzöm, a közelharcot is amennyire lehet, de tisztán íjjal esélytelen vagyok már a draugr-k ellen, így már a riverwood melletti hegyen lévõ katakombát se tudom kipucolni (Orcish Bow-val)
mindenképp szakosodni kéne gondolom legalább 1 kezesre, ha már nem akarok varázsolni, de egy hunternél sztem nem elvárás hogy közelharcban is jó legyen

shit happens

Én múltkor olyat találtam, hogy Boots of eminent stamina...és ez egy elf mellvért volt 😄DDD<#nyes>
Elolvastam kétszer 😄 Értelmezhetetlen volt, hogy a jarl miért értesít szomorúan arról hogy meghalt Laila Lawgiver... csinálni kellett volna képet 😄
Calver
köszi a tanácsokat! mondjuk ez a better vampires elképesztõen OP-nek tûnik õszintén szólva, lehet inkább megkeresem magam az értékeket és átpiszkálom 😊

másiknak meg én igazából valami olyasmire gondoltam, ahol nem csak a polgárháborús npc-k sokszorozódnak, hanem... nos, szinte mindenki <#smile> pl dungeon-okban ellenfelek - dühös tömeget akarok, nem csak egy-két kósza dögöt.

btw nehezítõ modok közül ki mit ajánl? fenti modlistában nem igazán láttam ilyet.

"The trees move. Do you not see it?"

Fantusz
Bug, vagy esetleg rosszul értelmezted a levelet.
A jarl küld üzenetet, ha valamelyik hozzád közel álló városi polgár elhalálozik, s örököltél némi aranyat.
Az összegbõl "természetesen" levonja az örökösödési adót

Hmmm, ellovagoltam riftenbõl Windhelmbe és mikor odaértem egy courier azzal hozott levelet, hogy örököltem 100 aranyat laila lawgivertõl, aki riften Jarlja.... nem nagyon értettem, visszatöltöttem azt az auto save-t amikor kiléptem riftenbõl, és megnéztem, és békésen aludt a hálószobájában a jarl... ráadásul megpróbáltam megölni, de essential.... kutya legyek ha értem. Na mind1, nekivágok mégegyszer az útnak, és remélem ezúttal nem szakad rá a tetõ, vagy nem tudom mi ölhette meg...
Nem változtat semmin Reqiuemben a nehézség változtatása 😊
Viszont ha valaki tudja, hogy gargoyle-ok ellen milyen stratégia életképes, az elmondhatná 😄 Hálistennek még csak lóháton találkoztam velük, de tudom, hogy elõbb-utóbb le kell majd nyomnom párat.
cSuwwi
pár napja bepróbáltam a requiemet és bár még csak lv5-ös vagyok, de határozottan tetszik, talán pont a "realitása" miatt.
íjász karival tolom (wood elfként) és kell stratégia még két nyamvadt farkasnál is, ha nem akarom ott hagyni a fogamat. ha medvébe botlok, akkor már keresztet is vethetek, kár futni is 😄D
nem akkora szívás mint mondják, persze nem master szinten kell játszani alacsony szinten (de talán magason se), érdemes megnézni sztem

shit happens

Win 7 64biten fogom megpróbálni a Morrowind Overhaul 3.0-t. Ha sikerül összetákolni a magyarítással együtt akkor majd írok a Morrowind topicba.
A legtöbb skillnövelõ könyvbõl több van, de akadnak nagyon ritkák. Sõt vannak a régebbi játékokból is olyan könyvek amik pl a Morroban adtak képzettséget de itt már nem. Egyébként random is lehet találni skillnövelõ könyveket ládában. Elolvasni is érdemes ezeket mert ezek a legjobb könyvek gyakran viccesek vagy érdekesek😄
PiszkosFred
Erdemes ezeket a konyveket a followerrel "eltetetni", es kesobb 90+ skill eseteben olvasni. Ha te rakod el, automatikusan olvasod is. Ha a tarsad, akkor nem, es raktarozhatod kesobbre.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

genndy
Skillpontos könyvekbõl is van több darab, de csak az elsõ elolvasásakor kapod meg a pontot (a Skyforge-os könyv pont jó példa, azt én is láttam többször. De nem ez az egyetlen, mindegyikbõl több van).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Megmondom õszintén, én sem vagyok benne biztos, majd valaki okosabb megmondja a tutit. De mintha rémlene nekem, hogy a skyforge-nál lévõ könyvet, ami a kovácsolást fejleszti, azt mintha kint a vadonban is láttam volna már az egyik bandita táborban.
Miért, van ilyen??
Bevallom csak azokba szoktam beleolvasni amiknek a címe érdekes számomra. De ezt nem tudtam hogy egy könyvet - ami skillpontot ad - több helyen is meg lehet találni a játékban. Azt hittem h ez csak a sima könyvekkel van így.. bár logikus. Egyébként a kérdésedre válaszolva, és ezt a dupli - vagy multiplikálódást realizálva is szerintem fent áll a "bug", mert kizárt hogy egymás után 4-5 olyan olvasmánnyal találkoztam amivel már összefutottam korábban.
Ettõl függetlenül oda fogok figyelni innentõl.
Nem lehet, hogy már olvastad azokat a könyveket valahol máshol? Mert nyilván csak egyszer jár érte pont.
Megint elõjött egy olyan problémám, hogy az 50 és afeletti értékû könyvekért ugyebár majdnem minden esetben kapsz pontot. És már megint vagy 5 könyv volt egymás után amikor nem kaptam 😞 Olyan is amire határozottan emlékszek h az ad skillpontot. Valami orvosság van erre?
MrStokes
Melyik Overhaul-t tervezed feltenni hozza?

A Morrow az overhaul-lal elfut Win7 alatt, vagy marad az XP?

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

genndy
Én se használom, nekem se jött be a SkyUI. Tökéletesen jól elvagyok a vanilla menüvel. Most már nem is akarok egérrel menüben kotorászni, kényelmesebb a WASD-al.
Olyan modot meg szerencsére nem is használok, ami igényelné.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Malakai
"Igazából nem tudom mi zavar benne annyira..." Nem lehet csak szokatlan és ennyi? 😊
De lehet MCM-et használni SkyUI nélkül is. Gopher készíett egy vidijót.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Más észrevétel, vagyis inkább vélemény:
nem tudom mond e valamit a fórumozóknak a fotómemória..? A lényeg, h összesen a Földön kb 100 regisztrált/nem regisztrált ilyen képességgel rendelkezõ ember van. Na elég durva hasonlat, de szerintem mégsem.

Szóval, most próbáltam ki elõször!! a SkyUI-t, és szerintem egy rakás szart nem ér!!!!! Lincseljenek meg, zárjanak ki a fórumból, tudom h a legtöbben nem tudnak még létezni se enélkül a fos nélkül, meg nexuson a top 1 all time stb...
De nekem annyira szart nem ér, h hihetetlen. És ezért nem is próbáltam ki eddig, mert már a képek alapján sem tetszett. Mielõtt rámkiabálnátok, nem kínzom magam, csak szükséges pár másik modhoz.
Én a régi felülettel már amikor ismerkedtem a játékkal is hamar kibékültem. Aztán annyira megszoktam, hogy most ez a skyui egy rémálom. Igazából nem tudom mi zavar benne annyira, elvileg átlátható lenne, szépen lehet kategorizálni stb, keresni! stb. Valahogy mégse. Ha nem kéne mindenképp, nekem maradna a vaníliafagyi...
Na igen ilyesmire gondoltam én is h mondjuk 3-5x olyan hosszú legyen egy nap mint a vanilla. Nem full realtime. A másik dolog annyira tényleg nem érdekes.
Ok, köszi
PTW
nem tudok olyan modról ami gyorsítaná a várakozást/alvást, de ez legalább kicsit érdekesebbé teszi azt a menüt és lehetõvé teszi hogy akár több napt hetet is átreptess:

No Boring Sleep

Második problémád pedig egy sima

set timescale to XX pranccsal orvosolható. 20 as érték a default 1 pedig real time. ezzel azért ésszel kell bánni mert nem megfelelõ érték beállítása gondokat okozhat a kveszt rendszerben.

ezért érdemes utánaolvasgatni pl http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Console_Commands_(Skyrim)

10 es érték simán használható és dupla olyan hosszúak lesznek a napok

Nem tudtok olyan modról ami felgyorsítja az alvást? Apróság, meg nem is idegesít, csak a temperamentumomhoz elég lassan számol vissza, néha uncsi 😄 Ja meg van olyan mod, amitõl egyszerûen hosszabb lesz egy óra, és máson nem változtat? Csak mert néha uncsi h mire boltozok egyet, eltelt a nap és megint este van, stb.
Na vége kész nincs mit csinálnom úgyhogy jegelem a karit amíg jön a következõ DLC. Hazatértem Solstheimrõl, hazahoztam pár érdekességet és elhelyeztem a házamban és most pihen kicsit az öreg harcos 😄 Tud valaki bármit akár csak pletykákat, hogy mikor jön a következõ DLC? Mert gondoltam kezdek hamarosan egy új Morrowind karaktert felteszem a Morrowind Overhault satöbbi és azért a Morrot végigjátszani sem 2 perc... lehet azlesz ebbõl, hogy majd csak akkor folytatom a Skyrimet ha már minden DLC kijött hozzá.(elv még kettõt terveznek) Na tehát van bármi infó? Akár csak körülbelüli értékkel? Esetleg tipp?
Fehercsoki
*normális grafikával

Fehercsoki
Semmi köze a grafikának az AIhoz, sok AI-val ugyannyi fps van lowon mint normális fizikával.

Vedd vissza a grafikát 😄
Fehercsoki
Mivel lehet javítani az fpst nagy harcokban?(ha sok AI van)

tibor16
privi ment...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

cSuwwi
le fogom szedni, csak eddig használtam (de nem requiemmel)
a mezei hunter bow 680 septim a riverwoodi kovácsnál

shit happens