30713
TES
  • Austin Bailey
    amúgy meg azért nem ez lett a világ legjobb játéka. De majd meglátod
  • genndy
    Szia!

1. Nincs még kész a magyarítás. A bétateszt folyik, ami után lesz még RC is, és csak utána adják ki és lesz letölthető. Tehát a végleges magyarításra még várnod kell.

2. Csak az alapjáték magyarítása készül. Tehát a DLC-ket nem is fogod tudni kiélvezni, mert szépen visszaváltozik a saját részük angolra. Meg az összes szöveg is, ami belenyúl az alapjátékba (párbeszédekben jó sok minden).

3. A modos kérdésedre nem lehet válaszolni. Pláne így, hogy még az alapjátékkal sem játszottál. Meg kell ismerned valamennyire a játékot (min. 10-15 óra, és változatosan játszva, nem csak a főszálat darálva, hanem kipróbálni a céheket, minden skillt, stb.), hogy el tudd dönteni, hogy mi az, ami kell neked. Mi hiányzik, mi nincs benne, könnyű, nehéz, nem elég szép, stb. Igényekhez már lehet ajánlani modokat.
    Játssz egy kicsit a játékkal (próbálkozni magyarítás nélkül is lehet), olvasd át a bannerban a "Modok" pontot, az alapján döntsd el hogy mi kell. Nincs egy kész lista, hogy "ezt tedd föl, ettől jobb lesz", mert mindenkinek mások az igényei.

4. Nem is nagyon fogsz tudni modolni magyarítás mellett. Morrohun fórumán kb. az derült ki, hogy ami módosítja a játékot, az szét is cseszi a magyarítást, a szövegek jó része szépen visszaváltozik angolra. És az overhaulok lényegesen belenyúlnak a játékba. Kapsz majd egy magyar-angol hibridet.
    Tehát ha magyarul akarod játszani a játékot, csak azt, meg majd a vele érkező nemhivatalos patchet tedd csak föl. Hivatalos DLC-ket SEM, mert egyelőre azok is inkább csak kavarnak.
  • MrGringo
    Tiszteletem uraim!

Amikor megjelent a játék megfogadtam hogy bármekkora kihívás is lesz, kivárom a magyarítást ehhez a valaha megjelent egyik legnagyszerűbb játékhoz! Most majdnem kész a magyarítás, és el fogom kezdeni majd a játékot.

A kérdésem az lenne hogy van-e itt olyan ember aki annyira korrekt lenne velem hogy leírná pontosan mely MOD-okat érdemes fölrakni a játékhoz hogy zökkenőmentesen, még szebben, élvezhetőbben tudjak játszani vele!?
    Ti már rutinosak vagytok ebben ezért kérek segítséget, én még csak most fogom kezdeni

Köszönöm előre is annak az úriembernek aki annyira önzetlen lesz hogy fáradságot nem kímélve fog nekem segíteni!

• a.carkey
    Már nincs két hét a megjelenéséig, ha valakit érdekelne ... :)

• Austin Bailey
    magasabb szinten mindenki le tudsz csapni két csapással
  • Madi92
    Pedig biztos lenne még pár jóféle mód! :)
    Személy szerint, én mindig nézem vannak-e újak. Pont tegnap raktam fel a játékot, lévén a magyarítás nemsokára elkészül. Eddig szinte nem is játszottam vele. De lassan el kéne kezdenem a módolást. :P

Főleg hangulatfokozó, és látvány javító módokat keresek, esetleg hiba javítókat.
    Mivel alapból sem ronda a játék, és így maxon megvan a 50-60 fps, főleg olyanok kellenek, amik nem eszik az fps-t, de mégis jobban néz ki tőle a game. Esetleg némi ini. fájl piszkálással karöltve! :)

Amit még nem tudok mivel nem játszottam vele, hogy magasabb szinten úgy van mint obliban, hogy legcsóróbb bandita, is brutál OPé? Mert az nem gyere be.
  • PiszkosFred
    Ki kellene javítania valakinek, aztán mivel alig frissül manapság, nagyon szívesen felrakom a teljes anyagot az eshu Skyrim részéhez, ott biztos, hogy nem nyúl bele semmilyen "vicces" ember.
  • Madi92
    Valaki vicces kedvében volt, és átírt 1-2 szót a modoknál...
  • Hunor1
    genndy baj van. átnézel az off-ba? thx
  • Hunor1
    köszönöm szépen. megpróbálom.
  • genndy
    Mivel a 'Steam' szó egyszer sem lett megemlítve (pedig ugyebár az eredeti azzal megy, és azzal nem lenne ilyen gondod, mert a Steam szépen rendberakja magát és az összes telepített játékot új rendszeren is első indításkor), ezért 99% hogy warez verzióról beszélünk. Úgyhogy a megfelelő topikban válaszoltam.
  • Hunor1
    Hello.

Problémám van a játék indításakor, ha valaki segítene megköszönöm.
    Tehát a Skyrim már jó ideje fenn van és játszottam is vele sokat. Rengeteg mod stb. A játékot még Win XP rendszerre húztam fel. Később bővítettem a gépemet egy nagyobb vinyóval de azt már Win 7 x64 op rendszerrel.
    Ezt használom, tehát win7-re bootol be a gép. Újra kedvem támadt játszani a Skyrimmal de hiába indítom a launcherrel "install" az első opció..... ez azt jelenti hogy a win 7 nem érzékeli úgy mintha installálva lenne a játék?
    Mit lehetne tenni hogy a régi vinyón lévő játék elinduljon? ( pedig volt más játékom ami simán elindult erről a vinyóról)
  • genndy
    Már kész van. Ezzel kezdték direkt, hogy egységesek legyenek a nevek. Saját maguknak is csinálták.

A magyarázat egyébként a nevek fordítására (Brenda, morrohun):
    "Angol/magyar településnevek (és egyéb elnevezések) kérdése - igen, ez egy örök vitatéma. A mi logikánk az, hogy csak azokat a neveket hagyjuk meg eredeti formában, amik a játék "őshonos nyelvein" íródtak (pl. dwemer szavak, sárkánynyelv, elf elnevezések, stb.), ami angol, azt lefordítjuk, hiszen ez beletartozik a játék angolról magyarra ültetésébe.
    Tamrielnek nem hivatalos nyelve az angol attól, hogy a játék történetesen angol nyelven jelent meg."
  • PiszkosFred
    Van az a munka, ami inkább hobbi és kikapcsolódás, mint sem teher :) Tudták, mire vállalkoznak (újra és újra), nem hiszem, hogy egy percig is gondolkodtak volna azon, mennyi melóval is jár ez. Nem is jó szó erre a meló, mert van valami negatív felhangja sok ember esetében...
  • Austin Bailey
    Ezzel csak maguknak csinálják a munkát, mert a magyarítás mellé ezt is el kell készíteni
  • genndy
    Direkt ezért a morrohun Elder Scrolls Lapokon rá lehet keresni, nem kell találgatni hogy mit mire fordítottak. Teljesen jól használható mint nevezéktan, lehet keresni angol és magyar szóra.
  • Austin Bailey
    én a neveket nem is fordítanám le, mert nevek alapján lehet keresni a neten, ha valahol elakadsz. Egyébkén én Fehérzúgónak vagy Fehérpataknak fordítottam volna.
  • Malakai
    Ezt mondom én is. :)
  • genndy
    Akkor irány a magyarítás hibabejelentő, mert ilyen az eredetiben nincs. Ha meg van adva a hely, akkor a rendes neve van megadva, tehát ez nem került lefordításra.
    És akkor ez még bug is, mert a jelölőnek jó helyre kéne mutatnia. Hacsak a Dragonborn DLC nem kavar be, és át akarnak küldeni a szigetre, de akkor meg angol szöveget látnál.
  • PiszkosFred
    UESP szerint mindenkeppen ladaban lesz, amelyet oriz valaki :) Az mar csak a vakszerencsen mulik ezek utan, hogy rabukkansz e.
  • Malakai
    Elég sok helyszín van, inkább kérdezd a fordítókat, vagy játsz eredeti nyelven. :)
  • Zolthen
    Ilyen kipontozott... akkor jó esély van rá, hogy ha járom a helyszíneket, egyszer csak ráakadok a tárgyra?
  • genndy
    Te még nem hőbörögtél, ez igaz, csak egy-két ilyen megjegyzés után már szokott következni a flame, hogy mit kellett volna fordítani, meg mit nem, meg hogyan.
    Úgyhogy ezt inkább csak annak megelőzésére írtam. Írjátok meg nekik a megjegyzéseket, van fórumuk, nézik, olvassák. Ha értelmesen érvekkel alátámasztva mennek a javaslatok, azt sokkal inkább figyelembe veszik. Sokkal több értelme van mint ide írogatni, itt maximum a dühöngés mehet, de azt meg minek.
  • Malakai
    Ez valami random helyszínes küldetés, előfordul ez a bug, hogy a questet nem jó helyre mutatja magyarítás nélkül is, a leírt helyszínre kellene menni. Ha viszont ilyen kipontozott a játékban is, nem csak te írtad át , akkor viszont a magyarítás miatt van, hogy nincs kész, gondolom az adott helyszínt nem fordították le. Utóbbi szívás, jelezd a fordítócsapatnak azzal egyetemben ha lehet mondják meg mit pontoztak ki ott. :D
  • Nos
    Azert nem hoborogtem, csak megjegyeztem. Ha tul durvanak tunt elnezest. Minden tiszteletem annak, aki egy ilyen munkat a nyakaba vesz. Raadasul a runnak kismillio jelentese van, szoval ha csak egy nevben szerepel, nem pedig kifejezett kontextusban, akkor elsore meg az anyanyelvuek is maskent erthetik. Itt a kontextus a telepules kornyezete, de ilyenekre figyelni forditas kozben nehez. Meg rgyszer elnezest.
  • mans
    Városneveket hagytam volna ahogy van.

• genndy
    Írjátok meg a javaslatot a morrohun oldalán, még bőven tudják módosítani, ha elfogadják. Itteni hőbörgésnek nem sok foganatja lesz.
  • Nos
    Akkor már a Tajtékosvíz, vagy Fehérforrás jobb lett volna, de tény, hogy magyarra tükörfordítva elég hülyén hangzik a Fehércsermely.
  • Nos

Fehérvágta??? Tényleg így lett fordítva a Whiterun??? Itt a run csermelyt, vagy zúgót jelent, és Whiterun a tajtékos patakról kapta a nevét, ami ott ered.

Fehérvágta, hm ez jó :)
  • Zolthen
    Sziasztok!

Fehérvágtában a bajtársaknál Skjortól kaptam egy küldetést: "Szerezd vissza egy gazdag család elveszett ereklyéjét". Amikor beállítom hogy jelezze a térképen, akkor a bajtársak épületében, Jorrvaskr-ban, a padló alatt mutatja a célt, ha lemegyek a pincébe, akkor kifelé írányít az ajtón.
    A naplóban a küldetés céljaként ezt írja: "szerezd vissza az acél buzogány nevű tárgyat Á.........ó-ból"
    Találkoztatok már ezzel a buggal? Van rá valami megoldás?

Z.
  • cikasz
    köszönöm
  • PiszkosFred
    Fogd meg Lydiát, keress vele városon kívül egy barlangot/erődöt/bármit, keress egy fekvőhelyet odabenn, fektesd le a csajt - hétköznapi értelemben, aludjon -, és igyál/táplálkozz belőle, mint egy jó vámpír. Stage 4-ben vagy, azért támadnak meg. (vagy tedd fel a Dawnguard dlc-t, ahogy írta gerey)
  • gerey
    Ha fent van a dawnguard akkor nem támadnak, amúgy van gyógyír is rá.
  • cikasz
    Sziasztok.
    Ha vámpír lettem abból ki lehet "gyógyulni"? Vagy legalább elérni, hogy ne támadjon meg mindenki a városokban?
    köszönöm
  • Malakai
    Hehe, csak eszembejutott a kérdésed, amikor láttam ezt a modot a nexuson: Keep the Skeleton Key, a mod megengedi, hogyha egyszer befejezted a küldetést utána magadhoz vedd a kulcsot egy ládából. Persze a legjobb megoldás az lenne, ha a questet átírnák, de ez van, így is jobb mint consoleal, vagy craftolni bárhol. :)
  • Ashlara
    El is felejtettem ezt...
    Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem!
  • genndy
    Bármelyik kovácsnál megpróbáltad megcsinálni?
    "It is craftable at any forge and can be improved, you find it under the Hide section, amulet under Jewelry section."
  • Ashlara
    Ezt a modot szeretném alkalmazni a játékban is!

Viszont akárhogy is próbálkozom, nem akar sikerülni.

Leírásban ez van:
    1.Extract the archive
    2.Copy the contents of the archive in your Skyrim\Data folder
    3.Open the Skyrim launcher and check the Northgirl.esp in the Data Files section

Ezt meg is tettem, illetve a hozzá szükséges UNP body replacer modot is letöltöttem (és elvileg a megfelelő helyre telepítettem), játékon belül mégsem jelenik meg ez az Armor.

Eredeti alapjáték (értelemszerűen legújabb javítással) + The Ningheim Race mod (és az ahhoz szükséges kisebb modok + SKSE) + SkyUI + High Res textúrák vannak telepítve.

Lehetséges, hogy valamely DLC-hez van kötve ez a mod?
    Viszont a telepített modok nem jelenthetnek gondot, hisz ha kikapcsolom őket, akkor sem jelenik meg játékon belül az Armor.

Előre is köszönöm a segítségeteket!
  • grimm13
    jó lett a design amúgy ! egy frankó kis háttér elkélne még ...
  • Fantusz
    Modok mellé illendő mellékelni NFO fájlokat, amit viszont a felhasználónak illő elolvasni, s abból megtudhatja az alapvető információkat, pl. a különböző modolt cuccok hol, hogyan találhatók meg.
    Normális modder nem az inventoryba illeszti be a cuccokat, hanem eldugja különböző dungeonokba, egyszerűbb esetekben kereskedők árukészletébe - bárhogy is van az NFO elolvasása kötelező, olyan moddal nem érdemes foglalkozi, amelyik mellé nem adtak info dokumentumot.