The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
OFF
Ha msgben ha leirod mi a gond pontosan, akkor megprobalok segiteni. Szakbarbar szerkesztotarsam is itt van most a kozelben, akar tole is meg tudom kerdezni ha olyan melysegu a kerdes.
ON

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Malakai

(\__/) ( X.x) ( } . { )

nálam is septim van csak megszokás, de az economy mod miért jó? requiemmel így is jóval kevesebb pénzt kapsz/találsz, és egy 18000 septimes íj nem túl reális azért... drágább mint egy ház?😄
cSuwwi
Az a "gond" nálam, hogy az economy modot feltettem, és nem 1800 lesz az az íj, hanem inkább 18000 (vagy több)
Ez mezei hunting is több száz ha nem ezer septim (septim modom van fent, ez a pénz)
Súlyt is látom, hiába írja nullának, nem annyi.

shit happens

Én orcish bow-t vettem lvl 7 környékén valami 1800 aranyért. Ha smithinget akarod felhúzni, ahhoz könyvek kellenek amiket kovácsoktól tudsz venni, vagy találni különbözõ helyeken, a kovácsoknál a könyvek ilyen 3000 körül vannak alacsony speak-el 😊 De jó tanács: ha draugr vagy bármilyen élõhalott ellenféllel harcolsz, mindenképp legyen nálad ezüst fegyver, és ezüst nyilak is, ha íjászként akarsz harcolni ellenük. Mert alapból a nyilak kb semmi kárt nem okoznak bennük.A pénznek és a nyilaknak is van súlya requiemmel, szóval ne lepõdj meg ha 400 nyillal már nem tudsz mozogni sem .D
Ne nekem mondd😄 Én még rá akartam rakni a better vampire-s moddal, hogy igen is égessen szénné a napfény, de valamiért bebugzott, és nem sebzett a napfény egyáltalán, de még büntetéseket se kaptam... Mióta fent van a requiem azóta nem próbáltam vámpírként játszani, de szerintem alapból ebben már kinyír a napfény. Fõleg, hogy normál esetben sem regenerálódsz. De most khajiittal játszom, és nem érzem úgy, hogy õ akarna vámpír lenni 😊 bár asszem +300 Hpt kapnak a vámpírok, ami elég szimpatikus,a vérfarkasok is kapnak extrákat "emberi" formában is azt hiszem, de egy macska nem biztos, hogy farkassá akar változni 😄
cSuwwi
jah ez lesz. néztem is, honnan van tüzifám meg leather stripem 😄

az árak miatt összespórolni esélytelen sztem, inkább összerakom magamnak, csak ahhoz a smithinget kellene felfejleszteni

shit happens

tibor16
egy jókora off (mindenkitõl elnézést kérek)

- de gyors segítség kellene
Tudja valaki, hogy milyen szabályok alapján látja a Facebook Like az illetõ oldal képeit?
Joomla-ról van szó, és az eddig használt okosság (modul), most mintha nem mûködne. Like-olni lehet, de nem látja a képeket. Az általános netes képszabályok szerint, legalább 3-4 kép van a könyvtárban, ami abszolute megfelel (kisbetû, ékezet nélküli, jpg rgb stb...)
Nem jövök rá mi a gond.
Többen is készítenek itt weblapot (joomla-t is) azért bátorkodom itt kérdezni...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Malakai
Ja hogy azzal védekezik az ember és akkor eltörik, ja ok. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

az íjak eltörnek HA nem fémbõl vannak nagyrészt, a hunting bow, imperial bow stb. Konkrétan kapsz firewoodot meg leather stipeket helyette az inventorydba😊 A komolyabb íjaknak nem lesz baja, szóval spórolj össze egy dwarven, orcish, elven bowra minél hamarabb😊
Malakai
Mármint a nyíl esik ki, vagy az egész íj? 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

PiszkosFred
Pedig pont ez adja a vampirsag kvinteszenciajat, hogy egy-egy csata utan napkozben (outdoor) meggondolja az ember a kovetkezo lepeset, mert egy rossz dontes, es a kovetkezo ellenfel a sebzett jatekost akar ki is nyirhatja... Megis csak egy vampirrol beszelunk, akik legnagyobb ellensege meg a Skyrimban is a Nap, nem veletlenul. (hagyjuk most a csillogo vampirokat, vagy a genetikailag modositott vampirvadaszokat, maradjunk az eredeti vampir fogalmaknal)

Egyszer Markath egyik kocsmajaban "tort ram" a stage4 (akkor meg DG dlc nelkul), es nem volt semmi lehetosegem, hogy igyak 😊 Azt a menekulest es lopakodast, ahogy kijutottam a varosbol, kapkodva a labam es a huzva a fejem a sok felem tarto nyiltol, meg az orok utesitol, azt megirigyelhetne barmelyik akciofilm. Lydia persze maradt harcolni, ami miatt lett egy szep szamu boutym. Azt mondanom sem kell, hogy a varos elotti hidon meg egy sarkany is landolt, hianyzott, mint egy pup a hatamra. De sikerult kijutnom (igaz, a korabban pont ott vasarolt kutya follower az megdoglott, es Lydiat sem lattam utana sokaig, csak amikor zonat valtottam, akkro spawnolt mellettem) es a kozeli falu hataraban elbujva vartam az estet. A wait nem mukodott, mert a sarkany miatt (valoszinuleg vagy miatta, vagy mert lydia meg harcolt az orokkel valahol) harcban voltam. Aztan ejfel kornyeken vegigjartam a hazakat sunyiban - elotte nem mertem bemenni/benezni, mert ha ok is tamadnak, meg kellett volna olnom a "kajat", es sikerult innom (es lydia is megjelent). Teljes happy end, mehettem vissza Markathba kifizetni a menekulessel jaro bountyt, majd folytattam a kalandokat. 😊

cSuwwi
Kezdtem egy új karit requiemel, tényleg kétszer is meggondolod, hogy kire támadj (pláne alacsony szinten).
Egy dolog nem igazán tetszik, hogy ha íj van a kezemben, és eltalálnak/megütnek, akkor az íjamnak annyi (megsemmisül, kiesik a kezembõl nem tudom, de utána nincs meg).
"Tisztán" íjász kari akkor így kvázi esélytelen? Mindenképp vmi közelharcira kell váltani?

shit happens

http://skyrim.nexusmods.com/mods/9494

Warzones😊

A Better Vampires elég jól beállítható, ki lehet kapcsolni a napfény negatív hatásait stb.
a Predator Vision, meg ad használható nightvisiont, meg hõlátást.

De amúgy ha magadra raksz valami regeneráló cuccot, akkor napfényben is gyógyulsz alapból...
Calver
tegnap vámpírkodással kapcsolatban nézegettem a wikin, és...

"Becoming a vampire will flag you as undead, so the effects of the Restoration perk Necromage will affect you too"
"Necromage: All spells are more effective against undead. (+25% effect and +50% effect duration)"

és végül is logikus is, de...

lehet nekiesik mostanság újra kisvámpírral Skyrim-nak.
tud valaki valami zseniális modot, ami -100% hp regent szinttõl függõen letekeri, avagy mikor még nem leszek instant friss és ropogós napfényen (elsõ fázisú vámpírság), mondjuk csak 25-50% legyen?
(az alapján h elején 3. fázisú kisvámpírként is csak -75% volt bug miatt gondolom h valaha így is tervezték)

és még egy kérdés: olyan mókára van-e lehetõség, ami nem csak ellenfelek HP-ját/sebzését növeli, hanem a számukat? nem titáni ellenfeleket akarok, akik elõl ugyanolyan könnyedséggel kitáncol a karakter, hanem dühös tömeget <#vigyor1>

"The trees move. Do you not see it?"

Ez nagyon durva mod Elsweyr-t képzelem így el. Tényleg marhára nem illik a Skyrim világába meg az északi kultúrához, de a khajiit népekhez igen😄
genndy
De van függvénye. Az kell, amelyiket igényli a mod. Azt meg a Sharpshooters Nexusos oldalán megnézed.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

a.carkey
EZ egy nagyon beteg mod, viszont tényleg jól néz ki, kivétel a kezdõképernyõ, bár nem illik az egész Skyrim világba. 😊

A medve nem játék.

Igen igen, tudtam én... de mitõl is függ h melyiket szedem le? Azt látom h hol van hol nincs antia, de inkább kéne aztán max leveszem, mint h egyáltalán ne legyen.. Ilyen alapon akkor a legfrissebb. De nincs más függvénye?
genndy
A megfelelõ verziójú d3d9.dll kell neked innen.

Ajj.. a sharpshooterst beraktam a helyére, megcsináltam amiket írt, szóval megcsináltam nem tudom hanyadjára a szokásos menetet, és a játékban nem jelentkezik a hatása... Ötlet? Lehet kihagytam valamit..? Valami dereng h kell valami dll-t külön leszedni. Valaki hlp ismét lécci 😄
Mire írtad már kipróbáltam, mûköd... azért köszi 😊
genndy
Dokumentumok\My Games\Skyrim\SkyrimPrefs.ini

bEnableFileSelection=1

Ha nincs ott, beírod te.

öö, olyankor mit is kell tenni, ha a data files fülem szürke? annyit tudok, hogy a skyrimprefs iniben a launchernél kell átírni valamit, de nekem az amit át kéne, az a sor eleve nincs is ott.... <#vigyor2> heeelp
genndy
Vegyél és vigyél magaddal pár Cure Disease lötyit, csaták után ellenõrizd magad (Active Effects), és ha azt látod hogy Sanguine Vampiris, akkor igyál meg egyet.

köszi 😊 majd alakul valahogy 😛
Fantusz
Egyre inkább spoileres lesz a téma, de ismételten ajánlom a Companions küldetéssort, ha harcos a karaktered, és nem szeretnél vámpír lenni.
Elég egy olyan mentésig visszamenni, ahol még nem támadnak meg, így gond nélkül tudsz éjjel mozogni, s szükség esetén ihatsz vért (ezért a vér ivásért nem egyszerû vámpírral pozitív hõst játszani)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Companions tagokkal már valószínûleg találkoztál, Whiterunban van a központ, õk egy harcosokból álló szervezet, a jó oldalon állnak, az elvégzett munkáért viszont kérnek némi díjazást. Ebben a világban nincs teljesen fekete-fehér (rossz és jó), sok a szürke árnyalat, a Companions tagok között pl. jónéhány werewolf (vérfarkas).
Hozzájuk csatlakozva a karaktered is vérfarkassá válik, s a beavatási szertartás semlegesíti a vámpír fertõzést, s amíg hordozod a bestia vérét, nem is fertõzõdhetsz újra. A werewolf egy alakváltó forma, de fontos, hogy nincs átváltozási kötelesség. Negatív módosító a rested bónusz elvesztése, pozitív a 100% resist disease, 100% resist poison.
Annyi kellemetlenséget kell pluszban elviselned, hogy az NPC-k olykor megjegyzéseket tesznek rád (ázott kutya szag).
A Comapions fõküldetés végén lesz lehetõslég kigyógyulni a vérfarkasságból, de mivel nincs igazán komoly hátránya, s véd minden disease alapú nyavályától, nyugodtan meg is tarthatod a bestia vért.
Farkas formában a semleges NPC-k is ellenségessé válnak, amibõl gondok lesznek, ezért, ha élsz is az alakváltás lehetõségével, csak kint a vadonban tedd

de ha azt mondod,h a kód nagyobb gondot okozhat mintsem segít akkor vissza keresem a 120 mentés közül azt ahol épp a vámpírokkal találkoztam és inkább hagyom õket a francba vagy utána egybõl megyek áldásért valami templom félébe 😄
azigazat megvallva nekem ez a második szerepjátékos game-m az elsõ a mass effect volt de a sógornak adtam mert nem jött be
amikor ennek megláttam az intróját azonnal magával ragadott mert imádom az ilyen középkori mászkálósokat (pl assassins creed) de ebben sokkal jobban tetszik,h fejlõdhetek is. Az igazság ezen okok miatt nem is ismerem,h mit h hogyan,de kísérleteznem is egyszerûbb lenne ha magyar lenne a szöveg vagy ismernék elõzményeket ilyesmiket
de majd mindent szép sorjában 😛
valójában a nehéz vértre és az egykezes kardra gyúrtam most rá 😄
Fantusz
Kódokkal esetenként össze lehet kuszálni úgy a játékot, hogy késõvv abból lehetnek a gondok (erre hívta fel a figyelmedet Fred)
Kezdõ kalandozóknak a vámírizmos tud problémákat okozni, de egy játszható létforma.
A vámpírrá válás kizárására harcosoknál kézenfekvõ megoldás a Companions.
Ott egy "bestia kórság" miatt védetté válik a karakter betegségekkel, mérgekkel szemben, igaz ugrik a rested bónusz, és ázott kutyaszag miatt megjegyzéseket tesznek, de nem kell tartanod a vámpíroktól, hogy ismét megfertõznek.

Ennél a játéknál lazán belefér, hogy új karaktert indítasz, s az eddig szerzett tapasztalataid szerint módosítasz rajta.
Vámpír fertõzés miatt fölösleges újra kezdeni, legfeljebb a faj, képességek módosítása indokolja az újra kezdést (pl. ha a játék elején az íjászatra gyûrsz, van egy tréner-kisérõ, aki nagyon gyorsan felhúzza neked 50-ig a marksman skillt ingyér - feltéve, hogy rájöttél ki az illetõ, és hogy lehet kisérõd)

nem tudom, nekem sehogy sem akar inni ez a búza
nem is baj a lényeg,h a kóddal már nem lesz vámpír
jupp
köszi újra cSuwwi
majd kipróbálom egy vissza töltéssel de nekem ez a vámpír dolog nagyon nem jött be :/
jobb szeretem a sima csépelõs harcos módot 😛
PiszkosFred
Hat inni csak sneak modban lehet, a pickpocket mellett megjelenik a bal oldalon a "feed" opcio is vampirkent.

cSuwwi
resetquest eafd5 -el lehet resetelni

shit happens

Ahham Köszi Fred
a snake mód elmaradt :S
de minden más megvolt
PiszkosFred
Arra figyelni kell ilyenkor nagyon, hogy a parancs hasznalata utan a quest (amit leirtal, az a Falion fele cure kveszt utolso allomasa) "beragad", vagyis ha ujra elkapja a "korsagot", akkor ez a parancs nem fog mukodini addig, amig nem reseteli az egesz quest sorozatot.

köszi cSuwwi
ez bejött
meddig lesz érvényben ez a kód? muszáj most azonnal megcsinálni a küldetést is vagy az nm számít mert kódként van beírva?
PiszkosFred
Ne nyomj "E" betut. Mondd neki, hogy aludjon "i need you to do something", vagy ilyesmi, aztan mutass a valtozott kurzorral az agyra/priccsre/halozsakra, o lefekszik, es ekkor sneakkel probald meg "kizsebelni". Ne valts vissza a folyamat alatt a "cselekves" ikonbol egeszen addig, amig mogotte nem allsz sneakben es inni nem keszulsz. Az alatt a tizedmasodperc alatt nem kell fel az agybol.

cSuwwi
Nem feltétlenül kell újrakezdeni, végszükség esetén konzolról is lehet bûvészkedni.

Ez elvileg a vámpirizmus kigyógyító küldetést állítja elkészültre (vagyis leveszi a vámpír módot rólad).
Próbáld ki hátha segít.

Konzolt az esc alatti 0-val lehet elõhozni

Player.setstage eafd5 10

shit happens

hát nm tudom, most biztos én vagyok bamba de Lydiát is lefektetem de ha úja e betüt nyomok felkel,h beszéljen velem, semmi mást nm ír ki,h lehetne inni belõle
ha meg hajnali 1kor megyek egy faluhoz ott mindig ha már 100m re vagyok tõle kijelez egy piros ellenfelet hiába használom a láthatatlanságot a mozgással észre vesznek
sztem inkább újra kezdem mert így csak felidegesít
PiszkosFred
De ne becsuljuk ala az invisibility (Embrance of Shadow) kepesseget sem amit kapsz stage4 eseten. 3 perc boven eleg, hogy bejuss egy varosba gond nelkul, es "igyal". Vagy a stage2-es vampseduction, azzal meg alvo npc sem kell.

cSuwwi
nem városokba kell menni ahol van õrség, hanem bármelyik kis falu jó, pl. ivarstead, ahol nincs fal. hajnalban az egyik házba (nem a fogadóba) betörsz és iszol

shit happens

Fantusz
Kisérõd van?
Legegyszerûbb, ha megkéred a kisérõdet, hogy feküdjön le, aludjon (persze ehhez keresnetek kell egy használható fekhelyet valamelyik dungeonban).... sneak, pickpocket.

Kisérõ nélkül macerásabb a dolog, keresned kell egy alvó NPC-t.
Belopózhatsz városokba, vagy dungeonokban bóklászva, de kénytelen leszel egy alvó figurát megharapni.
Máguscéh tagként viszonylag könnyû a dolog, ha éjjel lépsz be a College-be.

A játék nem unalmas vámpírként sem, de az tény, hogy kezdõ játékosoknak, rutin nélkül a vámpírság jócskán megnehezíti a játékot, s "mezei" vérszopónak nem ajánlott négyes szintig várni, illetve elõre meg kell tervezni, hol talál vért.

(ha végképp nem boldogulsz, tölts vissza egy olyan mentést, amikor még nem támadnak meg)

hülye kérdés,de h tudok vért inni?
mert már most ott tart h hiába este mászkálok láthatattlanná válok is repülnek felém azonnal a nyílak :/
így elég uncsivá vált a game
Fantusz
Mindenképpen vért kell innod, hogy szóba álljanak veled, ne támadjanak meg.
Kigyógyulásra van két lehetõséged:

1. Whiterunban csatlakozol a Companions-hoz, és gyorsan ütemben csinálod a küldetéseiket (közben vigyázol arra ne legyél ismét negyedik szintû vámpír).
Ezt akkor ajánlom, ha harcos a karaktered.

2. Végig csinálod a küldetést, amivel kigyógyulhatsz a kórságból.
Kocsmákban érdeklõdj, Morthalba kell majd menned Falionhoz...

Az elsõ esetnél védett leszel (legalábbis egy ideig) az újrafertõzés ellen, a második esetnél megvan az esély az ismételt fertõzésnek.
A fertõzés azonban nem jár azonnali vámpírrá válással (s ez a lényeg).
Cure disease ital, vagy oltárnál imádkozás leszedi a rontást, rendszeresen figyelni kell a varázslatok - aktív effektek menüpontot, van-e rtajtad valami negatív módosító.

Magyarítás egyhamar nem várható szerintem, figyelmetlenül játszva meg mindegy milyen nyelven nem figyelsz.
Vannak persze fontos párbeszédek, ahol nem árt tudni mi a döntésed (pl. néhány esetben párbeszéddel is vámpírrá lehet válni), de alapvetõen az odafigyelésen van a hangsúly.

jah és magyarítás van valahol hozzá mert így nem mindent értek benne :S
pl ezért is váltam vámpírrá :S
Fantusz : a kigyógyulás jobban érdekelne 😄
Fantusz
Vámpírkodásnak vannak veszélyei, de vannak elõnyei is ...szerepjáték lévén a játékos döntésén múlik mennyire szimpatikus neki ez az élõholt, s alapvetõen gonosz létforma.
Valahol vámpírokkal harcoltál, megfertõztek, s mivel nem kezelted a kórt, magad is vámpírrá váltál.

Azért támadnak, mert már negyedik szintû vámpír vagy, amit már minden NPC felismer.
Vért kellene innod - alvó NPC-hez lopózva, megharapod, figyelve arra, hogy ne lásson meg senki.
Vér ivás után ismét elsõ szintû vámpír leszel, de ha nem iszol idõben vért, negyedik szintûként ismét rád támadnak...
A Dawnguard DLC vámpír lordja sokkal komolyabb képességeket kap, mint egy "mezei" vámír, ha vámírként játszol tovább, érdemes azt a küldetést csinálnod (persze ehhez kell a DLC).
Ki is lehet gyógyulni a kórságból, de egyszerûbb megelõzni.

Helló Mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni
a játék kezdetén én nem a küldetéssel kezdtem hanem szaladgáltam kicsit a térképen, úgy 40-50%ban felderítettem és a sok színhely közben valahogy megtanultam néhány vámpír varázslatot aminek hatására mindig amikor felkel a nap elvörösödik a képernyõ és kiírja,h a vámpírvérem... nm tudom sosem olvastam végig. Na a lényeg,h most jövök a Sky Haven Temple-bõl ahol felvettem a kardot a cuccokat beszéltem Esbernel és Delphinel..... Most el kell mennem a High Hrothgar-ba,h beszéljek Arngeirrel,de amint oda érek ellenségként kezel és mind a 4 varázsló (akiktõl korábban tanultam) nekem esnek és kinyírnak
de ugyan ezt tapasztalom a városokban is,h amint oda érek mindenki pirospöttyös lesz és bumm nekem esnek.
Kérdés,h hogyan tudok megszabadulni ettõl a vámpír bigyóktól vagy ha nem az a gond,h lehet beszélni újra Arngeirrel h ne ellenségként kezeljen?
persze nem szeretném újra az elejérõl kezdeni a játékot!
Köszönöm
Nem adom el õket, nem kell pénz, van vagy 30ezrem, és még a nyilakat is a városõrségtõl lopom😄