30713
TES
  • tibor16
    sziasztok
    most egy kicsit engedjétek meg, hogy offoljak, ill kérdezzek, nem a Skyrim-hoz közvetlen kapcsolódó témát...
    XP SP3, GeForce 440, Dual 2,8, - folyamatosan frissítek. A legújabb Nvidia Driver. Elég régi gépem van, de sok minden elmegy rajta.
    Most viszont valami történt a kötelező xp frissítés alatt. Ezt követően, nem egy játékom a bevezetőt elfelezett, vagy inkább félbevágott képernyőn mutatja. Ilyen pl a Heroes MM 6, vagy kipróbáláson fent volt a Jagged Alience - itt detto ugyan ez a kezdő képernyőre változott. Amikor már elindul a játék, minden rendben van. Csak baromira idegesít, mert nem jövök rá, mi a fene változott meg, hogy ezt produkálja a gép.
    Arra gondoltam, talán valakinek van valami ötlete, mi a fene lehet ez.
    Előre is köszi...
  • Eisenberg
    X-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD EZT ezt nem hiszem el...hát ezt nem hiszem el komolyan...komolyan ez...ez...áááh... kész. Megyek alszok ez most nagyon lefárasztott. Facepalm.
  • joceruza
    Csak a Skyrim-et kell kipipálni.
  • Gót
    A nexuxt valahogy nem tudtam összehozni. Voltam azon az oldalon, letöltöttem, telepítettem, de csak egy olyan ablak jött fel, ami több játékot mutat (new vegas, oblivion, stb.) és mintha végigfuttatna rajtuk valamit, de aztán semmi. Katintani is csak valami zöld pipára lehet meg piros x -re játékonként, de semmit nem csinál. Ha egy szakavatott megnézné a gépemet, na az segíthetne max.
  • PiszkosFred
    Skywindet próbálta mostanság valaki? Még mindig az telepített MW GOTY és Skyrimból rakja össze a fileokat, vagy sikerült megoldani ezt már?
  • Eisenberg
    Várj csak: http://skyrim.nexusmods.com//? Ez kell neked barátom meg ez: http://www.youtube.com/watch?v=xTGnQIiNVqA
  • joceruza
    Miért nem szeded le a Nexusról ami kell és rakod fel te?
    NMM,SKSE,Sky UI
  • Gót
    Nagyjából rájöttem, tudok táborozni, tehát a mod működik. Az MCM viszont nem elérhető, mivel nincs fenn frissített SKSE, csak egy tester, amit a steamen meg tudtam találni, és sztem az sem instalálódott. Szóval ezek az alapvető problémák, így a Sky UI sem funkcionál teljes egészében. Elég kusza így, de a steamről sajnos nem tudtam mindent upgrateelve beszerezni. Lehet így a mellett döntök, hogy leszedem a frostfallt, mert rohadt erős és gyorsan kinyír a terepen. Nem tudom optimalizálni az értékeit, mert nem elérhető a menü.
    Na ez van :(
  • Eisenberg
    Oh hát azt felépítesz egy másikat O.o Hátha az jobb. Igazából ez a mod szvsz azoknak van akiknek nincs még házuk vagy szívesen lecserélnék, bútor modról nem tudok. Festősről igen de hát az nem sok... Azért majd szétnézek GEMS-en meg Nexuson is.
  • joceruza
    Kipróbáltam,csak az a baj hogy mindenképp előbb építkeznek kell hogy berendezési cuccokat tudj gyártani. (Nekem már van házam és nem akarom lecserélni)Eddig nem nagyon találtam olyan helyet ahol az igazi lenne a ház.
  • Eisenberg
    Rendben van írok, bár a leírásban már ott van valami olyasmi, hogy megjegyzi de én is google fordítózok :S

Mellesleg a Frostfall-t előbb aktiválni kell valami olyasmi, hogy felnézel az égre (mondjuk nekem a mod configuration-ben ott volt (esc-et kell nyomni, és ott kell lennie).
  • joceruza
    Ahogy olvasgatom... hát lehet hogy nem tuti. Mintha azt írnák hogy amikor berendezed a házat,nem biztos hogy minden ott fog maradni ahová tetted mert a játék nem regisztrálja a letett dolgok helyét. Nem tuti,mert nem tudok angolul és google fordítót használtam. Ha elljutsz odáig hogy már tudsz építkezni és berndezni,légyszíves írj mik a benyomások.
  • joceruza
    A Frostfall legutolsó verzióját az MCM-ben tudod beállítani,módosítani. ESC-mod configuration.
  • Gót
    Volt nálam egy sátor, amit az R használatával fel tudtam állítani. A magic menürészben aktiváltam a survival skill-t, de a sátorfelállítás a nélkül is ment. Ezen kívül semmilyen beállítást nem tudok elvégezni arról, hogy milyen legyen az erőssége a frostfallnak. Szóval a beállítások egyszerűen nem jelennek meg, nem ugrik fel a skill bepöckölésénél a panel. Tábortűz helyet sem tudtam letenni, tűzifa van nálam 9 is, de az R-rel nem lehet úgy használni mint a sátornál. Tábortűz helyet is craftolni kell?
    Szóval nem értem, hogy a beállítások miért nem ugranak fel. Van ehhez még ötletetek?
  • joceruza
    Azt nem tudod hogy egy meglévő házat is bővíthetsz vele?
  • Eisenberg
    Jahm. A nemrég megtalált ház modnál pl építőhelyet spawnolhatsz konkrétan bárhova egy spellel. Szal ott építed fel a házad ahol akarod... O.o Bár még nem jutottam odáig mert még kell kb 1500 septim, hogy megvegyem a jogokat (meg asszem elhagytam a papírokat is...kivette egy kalapos ballonkabátos Wérfarkas a zsebemből) szal nem tudok nyilatkozni, hogy pontosan, hogy működik illetve youtube-on sem találtam róla videót de akit érdekel: http://skyrim.nexusmods.com/mods/22791//? Asszem G.E.M.S-en is fent van szal gondolom megbízható, stabil stb.

joceruza: Köszi!
  • Malakai
    Most csak így tipp, de szerintem konkrét koordinátákat tárgyhasználatkor nem tudja megnézni, tehát, hogy hova tegye, ezért kell a földre dobni előtte. Talán valami varázslat, vagy kézbevett tárgy és "lövés" szerűen tudnák még megoldani. Meg így nem kell scriptel kivenni az inventoryból. És ugyebár minél kevesebbet csinál scriptel annál kissebb az esélye, hogy összeakad más moddal, vagy hogy agyon pakolja adattal a mentést.
  • joceruza
    Itt van az a rész amiről beszéltem:

"Camping Gear:
    This mod provides a set of basic camping gear, including tent, bedroll, tinderbox, and cooking pot. The camping equipments are craftable, also available for purchase from general merchants. The bedroll can be used standalone, or with a tent. To use, drop it on the floor, sneak-activate to unpack the bedroll. To pitch a tent with a bedroll, you must have both Traveller's Tent and Bedroll in inventory, then pitch the tent. Drop it, sneak-activate to pitch, a cot will be placed inside the tent automatically. To build a campfire, you must have at least 3 firewoods and a tinderbox. Drop the tinderbox, sneak-activate to build campfire. If you have a Cast Iron Pot in inventory, a cooking pot will be placed by the fire as well. Campfire lasts for 6 hours, you can activate the fire to add more firewoods, add/remove cooking pot, or sneak-activate it to put out the fire. If left unattended, campfire will burn out then remove itself after 24 hours."
  • Eisenberg
    Realistic Needs and Diseases? Hálózsák? Mi a fene? Mesélj csak! :D
  • joceruza
    Itt van monjuk az RND. Ott úgy tudod használni a hálózsákot hogy ledobod,legugolsz és "E".
  • Eisenberg
    Igen csak az a gond, hogy a játékban ha valamit kidobsz azt nem tudod használni csak ha megint felveszed. Ennyire nem a valósághoz mértem. Tehát arra számít az ember normális esetben, hogy ha kidobot a sátrat mert végülis egy item akkor azt cseszheted...
  • Mr_no_NaMe
    Ezt a Reproccert valaki le tudná írni 2 mondatban, hogy hogy kell megcsinálni? Mert nem töltenék vele több időt, csak ha automatán megcsinál mindent.
  • MaRee
    Nem tudom már nem jártam itt egy ideje csak ránéztem, és láttam a sok hülyeséget.
  • PiszkosFred
    Nem ugy volt, hogy csak 2-3 ember tudja szerkeszteni, a legutobbi helyreallitas kovetkezmenyekent?
  • joceruza
    Ha sátrazni mentünk mielőtt felállítottam mindig le kellett tennem..... Mekkora idiótaság mi? Hülye sátrak!!!
  • Eisenberg
    Most vettétek észre? :D Mellesleg a Frostfall-t is most mondjátok három azaz három napig b*szakodtam vele míg rájöttem, hogy KI KELL DOBNI a sátrat a földre. Nem jobb klikk vagy kettő bal ááá dehogy. Rohadt logikus hú de felhúztam magam >.<"
  • Szaruman
    Lol milyen faszságok vannak beírva^^
  • MaRee
    Ki volt az a vicceskedvű, aki tele írta a modok részt trágárságokkal? Sajnos valamiért nem tudom szerkeszteni
  • Mr_no_NaMe
    Kár, hogy nem lehet szerkeszteni az üzeneteket az sg-n...hát elolvasgattam, a javaval el is indítottam, de nem csinált semmit, de ahogy olvasom napokat kéne tölteni a stats fileok szerkesztgetésével meg értékek átírásával....sztem ezt hagyom, ez már nem az én pályám.
  • Mr_no_NaMe
    Ezt a Reproccert hogy lehet megnyitni? Ez egy rar file, de elvileg egy programnak kéne lennie. NMM-el installáltam, de elvileg be kéne állítani. Wtf??
  • Mr_no_NaMe
    reproccer?
  • Malakai
    ReProccert használtad?
    De a balanceba persze bele kell venni, hogy mások az értékek alapból és hogy némelyikhez különböző perkek vannak.
  • Mr_no_NaMe
    Srácok, úgy tűnik a skyrim redone és az immersive weapons nem működik olyan nagy harmóniában együtt. Íjász karaktert csináltam, és találtam is 2-3 új íjat, de a sebzésük 10 és 30 között van. Az iron longbow pedig alapból 60-at üt. Ez hogy létezik?

Jelenleg Ork shortbowwal tolom, és valami 140-et ütök vele. De bármilyen más íj labdába se rúg mellette :/ Ennél az íjnál lesznek erősebbek a daedric és a dragon íjat leszámítva?
  • Fantusz
    Frostfall alapvető használati eszköze a favágó fejsze, erdős területen bármikor tudsz tüzifárt gyűjteni, ha van fejsze a leltáradban.
    Craftolni a menüben tudsz, ha a leltáradban megvannak a szükséges hozzávalók (fa, bőrök, stb).
    A mod működik, elolvastad a szükséges könyvet, ha azt ismét kinyitod, tudsz módosítani a beállításokon.

A tüzifa még nem meggyújtható, abból tábortüzet kell előbb craftolnod, s azt az inventoryból kidobva a beállításoktól függően automatikusan ég, vagy meg kell gyújtanod (ez szerintem picit fölösleges "plusz", minden karakter induláskor megkapta a Flame varázslatot, amivel meggyújtható a tábortűz)
    Fából, bőrökből a vadonban is egy komoly táborhelyet lehet összeeszkábálni, az alapfelszerelést (sátor, néhány tábortűz-kosár) érdemes cipelni magaddal, nincsenek mindenhol fák.
    A favbágó fejsze elvesztése, hiánya végzetes lehet, nélküle még medium beállításon is letiltja a mod a gyorsutazást (hard nehézségen fejszével sem lehet teleportálgatni)
  • pointer4
    375??? hehh, kíváncsi lennék rá, ha valahogy le tudnád printsreenelni a neveiket XD Bár lehet mindegy is, kb ennyi lehet NExuson is :D
  • Uniel
    Frostfall-ban a táborveréshez előszőr is aktiváld a Survival skill, ez bead egy menüt ahol több dologból is lehet válogatni, pl. tábortűz lerakás (ez kell a táborozáshoz), tüzifa gyűjtogetés, crafting, stb...

Tehát elsőnek szerezz tüzifát (Firewood), vagy keresel egyett városok, falvak, táborok, barlangok mellet és woodcutter axe-al neki állsz hasogatni, vagy a frostfall skill-el elmész gyűjtani. Ha ez meg van akkor tudsz lerakni tábortüzet, amit meg is kell gyújtani, varázslattal v fákjával.
    Ezután kell egy sátor, amit craftolni kell a misc fül alatt, kell hozzá fit cleaned pelt, meg firewood. Ha ez is meg van, az inventoridból ki kell dobni ("R" gomb) a földre a sátrat és ott lerakni. Ugyan így kell a főzőállványt és az összes többit kirakni, és mindet craftolni kell.

A gyors megfagyás elkerülése érdekében az Expose értéket vedd vissza 0,5re úgy már életképesebb a történet, mert egy kicsit nagyon hardcore lett a mod :D

A Frostfallhoz csak annyit jegyeznék meg, hogy nagyon szép, nagyon jó kis mod, csak nekem mocskos mód tele "szemetelte" a save game-emet, drasztikusan növelve a save file méretét. A másik ilyen kis "szemetelő" mod a Realistic need and disseas. Mióta ezeket kivettem összesen 2 MB-al nagyobb a save game mint az alapjátéknak, pedig jelenleg kb.375 mod dübörög a skyrim alatt.
  • pointer4
    Azt próbáltam először, de akkor sem akarta. Igazából vagy 5x öltem meg ugyan azt a sárkányt :D Majd árkerestem a neten a sárkány nevére, és egyik oldalon dobta ki ezt a megoldást.
  • SaGa Jr
    Szerintem egy sima save-load kettőssel ugyanezt elérted volna. Megesik sajnos, hogy beakad a dolog, de visszatöltés után már megy rendesen.

Gót:
    Tábort építeni akkor fogsz ha nálad vannak a cuccok hozzá. Például legyen a sátor a hátizsákodban, azt dobd a földre és aktiváld, ekkor lesz összerakva. Tűzgyújtást meg tudod csinálni a mod saját menüjéből vagy az erre kitalált kis doboz eldobásával.

Ha nem találod a mod saját opcióit akkor helyezd előrébb vagy épp hátrébb a modjaid sorában, mert ez lehet a gebasz vele.
  • pointer4
    Nahh, az első sárkányom a megölése után nem akart elpárologni. :) Kikapcsoltam a unofficial skírim patch-et, és akkor már tovább ment a játék.
    Most azért vissza kapcsoltam, hátha többet segít mint árt :D
  • Gót
    A következő problémára keresek megoldást. Használom a Frostfall modot, de azon kívül, hogy esőben és északi havas területeken rendre utólér a fagyhalál, nincsenek meg a modnak azon részei, amivel tábort lehet építeni tűzzel, sátorral stb. Ezeket a műveleteket nem találtam még meg. Lehet, hogy valami rosszul van fenn, vagy valami hiányzik?
    Hasonlóan problémás például a hordozható lámpások modja is. Ott sincs meg a beállítások rész, csak annyi van hogy hátra teszi a lámpást és ez az egyedüli opció.
    Mi baja lehet a rendszernek?