The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha msgben ha leirod mi a gond pontosan, akkor megprobalok segiteni. Szakbarbar szerkesztotarsam is itt van most a kozelben, akar tole is meg tudom kerdezni ha olyan melysegu a kerdes.
ON
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ez mezei hunting is több száz ha nem ezer septim (septim modom van fent, ez a pénz)
Súlyt is látom, hiába írja nullának, nem annyi.
shit happens
az árak miatt összespórolni esélytelen sztem, inkább összerakom magamnak, csak ahhoz a smithinget kellene felfejleszteni
shit happens
- de gyors segítség kellene
Tudja valaki, hogy milyen szabályok alapján látja a Facebook Like az illetõ oldal képeit?
Joomla-ról van szó, és az eddig használt okosság (modul), most mintha nem mûködne. Like-olni lehet, de nem látja a képeket. Az általános netes képszabályok szerint, legalább 3-4 kép van a könyvtárban, ami abszolute megfelel (kisbetû, ékezet nélküli, jpg rgb stb...)
Nem jövök rá mi a gond.
Többen is készítenek itt weblapot (joomla-t is) azért bátorkodom itt kérdezni...
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
Egyszer Markath egyik kocsmajaban "tort ram" a stage4 (akkor meg DG dlc nelkul), es nem volt semmi lehetosegem, hogy igyak 😊 Azt a menekulest es lopakodast, ahogy kijutottam a varosbol, kapkodva a labam es a huzva a fejem a sok felem tarto nyiltol, meg az orok utesitol, azt megirigyelhetne barmelyik akciofilm. Lydia persze maradt harcolni, ami miatt lett egy szep szamu boutym. Azt mondanom sem kell, hogy a varos elotti hidon meg egy sarkany is landolt, hianyzott, mint egy pup a hatamra. De sikerult kijutnom (igaz, a korabban pont ott vasarolt kutya follower az megdoglott, es Lydiat sem lattam utana sokaig, csak amikor zonat valtottam, akkro spawnolt mellettem) es a kozeli falu hataraban elbujva vartam az estet. A wait nem mukodott, mert a sarkany miatt (valoszinuleg vagy miatta, vagy mert lydia meg harcolt az orokkel valahol) harcban voltam. Aztan ejfel kornyeken vegigjartam a hazakat sunyiban - elotte nem mertem bemenni/benezni, mert ha ok is tamadnak, meg kellett volna olnom a "kajat", es sikerult innom (es lydia is megjelent). Teljes happy end, mehettem vissza Markathba kifizetni a menekulessel jaro bountyt, majd folytattam a kalandokat. 😊
Egy dolog nem igazán tetszik, hogy ha íj van a kezemben, és eltalálnak/megütnek, akkor az íjamnak annyi (megsemmisül, kiesik a kezembõl nem tudom, de utána nincs meg).
"Tisztán" íjász kari akkor így kvázi esélytelen? Mindenképp vmi közelharcira kell váltani?
shit happens
Warzones😊
A Better Vampires elég jól beállítható, ki lehet kapcsolni a napfény negatív hatásait stb.
a Predator Vision, meg ad használható nightvisiont, meg hõlátást.
De amúgy ha magadra raksz valami regeneráló cuccot, akkor napfényben is gyógyulsz alapból...
"Becoming a vampire will flag you as undead, so the effects of the Restoration perk Necromage will affect you too"
"Necromage: All spells are more effective against undead. (+25% effect and +50% effect duration)"
és végül is logikus is, de...
lehet nekiesik mostanság újra kisvámpírral Skyrim-nak.
tud valaki valami zseniális modot, ami -100% hp regent szinttõl függõen letekeri, avagy mikor még nem leszek instant friss és ropogós napfényen (elsõ fázisú vámpírság), mondjuk csak 25-50% legyen?
(az alapján h elején 3. fázisú kisvámpírként is csak -75% volt bug miatt gondolom h valaha így is tervezték)
és még egy kérdés: olyan mókára van-e lehetõség, ami nem csak ellenfelek HP-ját/sebzését növeli, hanem a számukat? nem titáni ellenfeleket akarok, akik elõl ugyanolyan könnyedséggel kitáncol a karakter, hanem dühös tömeget <#vigyor1>#vigyor1>
"The trees move. Do you not see it?"
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

A medve nem játék.
bEnableFileSelection=1
Ha nincs ott, beírod te.
Elég egy olyan mentésig visszamenni, ahol még nem támadnak meg, így gond nélkül tudsz éjjel mozogni, s szükség esetén ihatsz vért (ezért a vér ivásért nem egyszerû vámpírral pozitív hõst játszani)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hozzájuk csatlakozva a karaktered is vérfarkassá válik, s a beavatási szertartás semlegesíti a vámpír fertõzést, s amíg hordozod a bestia vérét, nem is fertõzõdhetsz újra. A werewolf egy alakváltó forma, de fontos, hogy nincs átváltozási kötelesség. Negatív módosító a rested bónusz elvesztése, pozitív a 100% resist disease, 100% resist poison.
Annyi kellemetlenséget kell pluszban elviselned, hogy az NPC-k olykor megjegyzéseket tesznek rád (ázott kutya szag).
A Comapions fõküldetés végén lesz lehetõslég kigyógyulni a vérfarkasságból, de mivel nincs igazán komoly hátránya, s véd minden disease alapú nyavályától, nyugodtan meg is tarthatod a bestia vért.
Farkas formában a semleges NPC-k is ellenségessé válnak, amibõl gondok lesznek, ezért, ha élsz is az alakváltás lehetõségével, csak kint a vadonban tedd
amikor ennek megláttam az intróját azonnal magával ragadott mert imádom az ilyen középkori mászkálósokat (pl assassins creed) de ebben sokkal jobban tetszik,h fejlõdhetek is. Az igazság ezen okok miatt nem is ismerem,h mit h hogyan,de kísérleteznem is egyszerûbb lenne ha magyar lenne a szöveg vagy ismernék elõzményeket ilyesmiket
de majd mindent szép sorjában 😛
valójában a nehéz vértre és az egykezes kardra gyúrtam most rá 😄
Kezdõ kalandozóknak a vámírizmos tud problémákat okozni, de egy játszható létforma.
A vámpírrá válás kizárására harcosoknál kézenfekvõ megoldás a Companions.
Ott egy "bestia kórság" miatt védetté válik a karakter betegségekkel, mérgekkel szemben, igaz ugrik a rested bónusz, és ázott kutyaszag miatt megjegyzéseket tesznek, de nem kell tartanod a vámpíroktól, hogy ismét megfertõznek.
Ennél a játéknál lazán belefér, hogy új karaktert indítasz, s az eddig szerzett tapasztalataid szerint módosítasz rajta.
Vámpír fertõzés miatt fölösleges újra kezdeni, legfeljebb a faj, képességek módosítása indokolja az újra kezdést (pl. ha a játék elején az íjászatra gyûrsz, van egy tréner-kisérõ, aki nagyon gyorsan felhúzza neked 50-ig a marksman skillt ingyér - feltéve, hogy rájöttél ki az illetõ, és hogy lehet kisérõd)
nem is baj a lényeg,h a kóddal már nem lesz vámpír
jupp
köszi újra cSuwwi
jobb szeretem a sima csépelõs harcos módot 😛
a snake mód elmaradt :S
de minden más megvolt
ez bejött
meddig lesz érvényben ez a kód? muszáj most azonnal megcsinálni a küldetést is vagy az nm számít mert kódként van beírva?
Ez elvileg a vámpirizmus kigyógyító küldetést állítja elkészültre (vagyis leveszi a vámpír módot rólad).
Próbáld ki hátha segít.
Konzolt az esc alatti 0-val lehet elõhozni
Player.setstage eafd5 10
shit happens
ha meg hajnali 1kor megyek egy faluhoz ott mindig ha már 100m re vagyok tõle kijelez egy piros ellenfelet hiába használom a láthatatlanságot a mozgással észre vesznek
sztem inkább újra kezdem mert így csak felidegesít
shit happens
Legegyszerûbb, ha megkéred a kisérõdet, hogy feküdjön le, aludjon (persze ehhez keresnetek kell egy használható fekhelyet valamelyik dungeonban).... sneak, pickpocket.
Kisérõ nélkül macerásabb a dolog, keresned kell egy alvó NPC-t.
Belopózhatsz városokba, vagy dungeonokban bóklászva, de kénytelen leszel egy alvó figurát megharapni.
Máguscéh tagként viszonylag könnyû a dolog, ha éjjel lépsz be a College-be.
A játék nem unalmas vámpírként sem, de az tény, hogy kezdõ játékosoknak, rutin nélkül a vámpírság jócskán megnehezíti a játékot, s "mezei" vérszopónak nem ajánlott négyes szintig várni, illetve elõre meg kell tervezni, hol talál vért.
(ha végképp nem boldogulsz, tölts vissza egy olyan mentést, amikor még nem támadnak meg)
mert már most ott tart h hiába este mászkálok láthatattlanná válok is repülnek felém azonnal a nyílak :/
így elég uncsivá vált a game
Kigyógyulásra van két lehetõséged:
1. Whiterunban csatlakozol a Companions-hoz, és gyorsan ütemben csinálod a küldetéseiket (közben vigyázol arra ne legyél ismét negyedik szintû vámpír).
Ezt akkor ajánlom, ha harcos a karaktered.
2. Végig csinálod a küldetést, amivel kigyógyulhatsz a kórságból.
Kocsmákban érdeklõdj, Morthalba kell majd menned Falionhoz...
Az elsõ esetnél védett leszel (legalábbis egy ideig) az újrafertõzés ellen, a második esetnél megvan az esély az ismételt fertõzésnek.
A fertõzés azonban nem jár azonnali vámpírrá válással (s ez a lényeg).
Cure disease ital, vagy oltárnál imádkozás leszedi a rontást, rendszeresen figyelni kell a varázslatok - aktív effektek menüpontot, van-e rtajtad valami negatív módosító.
Magyarítás egyhamar nem várható szerintem, figyelmetlenül játszva meg mindegy milyen nyelven nem figyelsz.
Vannak persze fontos párbeszédek, ahol nem árt tudni mi a döntésed (pl. néhány esetben párbeszéddel is vámpírrá lehet válni), de alapvetõen az odafigyelésen van a hangsúly.
pl ezért is váltam vámpírrá :S
Valahol vámpírokkal harcoltál, megfertõztek, s mivel nem kezelted a kórt, magad is vámpírrá váltál.
Azért támadnak, mert már negyedik szintû vámpír vagy, amit már minden NPC felismer.
Vért kellene innod - alvó NPC-hez lopózva, megharapod, figyelve arra, hogy ne lásson meg senki.
Vér ivás után ismét elsõ szintû vámpír leszel, de ha nem iszol idõben vért, negyedik szintûként ismét rád támadnak...
A Dawnguard DLC vámpír lordja sokkal komolyabb képességeket kap, mint egy "mezei" vámír, ha vámírként játszol tovább, érdemes azt a küldetést csinálnod (persze ehhez kell a DLC).
Ki is lehet gyógyulni a kórságból, de egyszerûbb megelõzni.
Egy kis segítséget szeretnék kérni
a játék kezdetén én nem a küldetéssel kezdtem hanem szaladgáltam kicsit a térképen, úgy 40-50%ban felderítettem és a sok színhely közben valahogy megtanultam néhány vámpír varázslatot aminek hatására mindig amikor felkel a nap elvörösödik a képernyõ és kiírja,h a vámpírvérem... nm tudom sosem olvastam végig. Na a lényeg,h most jövök a Sky Haven Temple-bõl ahol felvettem a kardot a cuccokat beszéltem Esbernel és Delphinel..... Most el kell mennem a High Hrothgar-ba,h beszéljek Arngeirrel,de amint oda érek ellenségként kezel és mind a 4 varázsló (akiktõl korábban tanultam) nekem esnek és kinyírnak
de ugyan ezt tapasztalom a városokban is,h amint oda érek mindenki pirospöttyös lesz és bumm nekem esnek.
Kérdés,h hogyan tudok megszabadulni ettõl a vámpír bigyóktól vagy ha nem az a gond,h lehet beszélni újra Arngeirrel h ne ellenségként kezeljen?
persze nem szeretném újra az elejérõl kezdeni a játékot!
Köszönöm