The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

*feleslegesen.

Ehhez csak annyit tennék hozzá a requiem szintezõs rendszere annyira erõs hogy mikor nem bírtam a bossal aki Serenát õrizte kínomba volt hogy levettem normálra a nehézséget de annyi lett hogy 20% több hp jött le. Tehát szintkülönbséget nem lehet nehézség fokozat levétellel áthidalni.
Ami viszont fontos lehet a zip fájlba nagyon nagyon sok option fájl van nagyon jó ismertetõvel amit érdemes elolvasni akár vaniliához hasonlóra is lehet alakítani. De ehhez valamennyire már ismerni kell a mod rendszerét a skyrimnak. És ezért sem javasolt az automatikus telepítés mert mindent bemásol a data könyvtárba fölöslegesen.

Ott a pont.

PiszkosFred
A cikk ota kijott 1-2 peccs, erdemes azt is megnezni, mennyire kompatibilis az ott felsorolt lista a jelenlegi verzioval. Ezen felul ott a fejlecben talalhato modlista, azt is erdemes tanulmanyozni.

Mielott belekezdenel a requiem/skyre fele modokba, erdemes lenne kiprobalni az alapjatekot, hogy van e ra egyaltalan szukseged. Mert az lehet, hogy a vanilla skyrim konnyen kezelheto, es master nehezseg alatt nem nagy a kihivas benne (bar ezt embere valogatja), de a fent emlitett ket mod olyan szintu korlatokat/nehezitest rak a jatekba, amely miatt a szabadsag erzet hajlamos eltunni, es csak egy elore kijelolt ut menten haladhat a jatekos (kulonben kinyirja minden lof*szjoska bandita, meg medve, ahogy olvashattad a kommenteket lentebb), es tobbszor fogsz meghalni es ujratolteni allast, mint azt tetted eddig osszesen a teljes Oblivionos karrieredben.

Elobb elvezd ki a jatekot, es a szabadsagot, ismerd meg a jatekot es jatssz vele, majd utana raersz bekemenyiteni es kihivasokat keresni ha mar nagyon unalmas esetleg.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ami miatt szerintem nagyon meg kell gondolni a skyre más overhaullal való együtt használását, a srác visszaállította a skillek 5,10-es értékrõl indulását ez 15 kevesebb mint a vaniia vagy akár a skyre. Ráadásul nagyon eltér koncepcióban. Míg a skyre csak a perk rendszerre gyúrt, ez tényleg amit lehet átír. És nem fog leállni ezt írta 😊 Várható e hónapban meglesz a Dragonborn is. Koncepcionálisan olyan nagy különbség van e mod között meg az összes többi között hogy nem érdemes kombinálni. tényleg csak az avid rpseknek jó, vagy azoknak akik meg akarják tapasztalni milyenek szerették volna a skyrimot ezek a játékosok.

Kombináld 😊 De lehet nézni kell quest modokat is hozzá meg plusz tartalmakat 😊 Nem értem hogy akadhattál el vagy talán mégis. Nos a különbség ami jelentõs köztünk egyedül az hogy vámpírt faragtam a karimból, pokoli nehéz volt mert kikapcsolta a véletlenszerû vámpíráválást is, ami lehet nem lore friendly de miután jelentõs bónuszok vannak rajta így érthetõ. Csak erre tudok gondolni. Tényleg olyan a rendszer hogy ha használja a fejét az ember akkor tovább tud menni. ezt sokan beírták a modhoz. Szóval ne add fel.

Malakai
A kettõ nem kompatibilis, vagy SkyRe, vagy Requiem.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Huu bocs a dupla postért de itt :

http://gamekapocs.hu/tag/kerub/blog/3291/skyrim_realizmus_mod_gyujtemeny

Nagyon ajánlja a srác a Skyre-t viszont nem lesz az túl kemény a Requiem-mel együtt? 😄 Meg mintha mondtátok volna lejjebb, hogy nem valami jó. Viszont nekem ez a faj újraértelmezés kéne meg az, hogy ne lehessen mindenes karit csinálni.
Értem, nos a helyzet az, hogy nemigen tudok angolul de azért el-elboldogulok vele viszont félek, hogy átsiklok pár lényeges dolog felett, vagy félreértelmezek valamit, és esetleg bekavarok a játéknak úgy, hogy csak a reinstall segít 😄 De azért köszi.
Ha beszélsz angolul, akkor a requiem nexus oldalán megtalálod a mindenre kiterjedõ readme-t abban benne van a válasz az összes kérdésedre. A requiem alapvetõen mindenen változtat, apró és nagy dolgokon egyaránt, de leírni mindent nagyon-nagyon hosszú lenne 😊
Ott van a kompatibilis modok listája is, a Frostfall pl simán használható vele, a modok nagy részét a requiem elé kell rakni a load orderben, mert különben, lehet felül írnak valamit amit nem kéne 😊 (ha valamit a requiem után kell betölteni, az rajta van a listán, pl realistic needs and diseases)
Az a helyzet, hogy a tegnapi nap folyamán a khajiitommal, semmi ötletem nem volt mit csináljak, ezért asszem jegelem a karaktert és kezdek egy mágust 😊
Beköltözöm a college-be és szerintem kitalálok magamnak valami beteg napirendet, napi 2 óra spell gyakorlás, 2 óra könyv olvasás, stb stb. heti egy apró quest a guildnek, és havi 1 hét szabi, amikor el lehet menni kalandozni, vagy csak inni egy fogadóban 😄
Az egyetlen bibi az, hogy így nem tudom mibõl fogok venni spelleket 😄
Hali! Mondhatni kezdõ Skyrim-es vagyok, bár az Oblivionnal játszottam párszáz órát. A kérdésem az lenne az érintettektõl, hogy ez a requiem mod amit használnak min változtat pontosan? Csak annyi, hogy erõsebbek lesznek a szörnyek ill. nem veled együtt fejlõdnek? Ja, és ezt a modot hogyan kell feltelepíteni? Bonyolult vagy elég ha "simán" Nexus Mod Manager-rel csinálom, nem kell variálni? Leszedném még hozzá a Frostfall-t meg néhány ilyen nehezítõ modot. Nem tudjátok mely modokkal ütközik biztosan? Vagy nektek melyekkel ütközött? Amúgy 1.8.151-es patch van fent. Köszönöm.
Szaruman
Bah, vmi gyökér könyv kell hozzá. Amiket én persze eladtam.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Szaruman
A requiemben csak én nem tudok smithinges perkeket választani? Vagy összeakad vmelyik moddal?

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

genndy
Ez így is van, meg a konzolos tmm-et én is végigbújtam, de nekem az kéne, hogy meglegyen hogy hol voltam már és hol még nem. Olyan parancs meg nincs, és úgy tûnik ezt visszaállítani se lehet. Ja, és akkor újraszámolná a már fölfedezetteket is, úgyhogy így lenne vagy 700 felfedezett helyem 😊
Mindegy így jártam. Megyek inkább Solstheimre.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

PiszkosFred
Hat az uesp alapjan ha jol ertem, kikapcsolhatod oket, az osszeset, aztan ha "kozel ersz" akkor talan egymas utan ujra megjelennek a terkepen.

genndy
Sajnos úgy tûnik, egyik sem tudja amit én szeretnék, de nem is igazán számítottam rá.
A Character Editor egyébként konzolparancsokkal operál (a végén csinál egy .bat fájlt, amit a konzolból le lehet futtatni, és beállítja a skilleket, perkeket, ilyesmit). A másik többet tud, de bonyolultabb is, a rengeteg érték között nem igazodtam ki, úgyhogy inkább nem piszkáltam.
Amúgy hasznosak, elteszem õket, köszi a tippet.

a.carkey
Character Editor

TESV ESS File Editor

Ez a két editor van ami save gamet kezel, nézd meg nem lehet-e benne mást is. Jelzem, hogy egyiket se próbáltam.

A medve nem játék.

genndy
CK-mesterek! Következõ a gondom: valamikor ügyesen nyomtam egy tmm-et, tehát minden helyszín föl lett fedezve a térképen.
Tudtommal savegame editor nincs. CK-val lehet olyat csinálni, hogy átvinni a felfedezett/nem felfedezett helyeket egyik mentésbõl a másikba?
Azóta már sokat mentettem tehát az állásvisszatöltés nem jó megoldás. Nem halok bele, ha nem lehet, csak jobban szerettem volna mindent én felfedezni.

tibor16
Sziasztok
feltettem az új SkyUi-t. Oldalt megjelent egy + meg egy >> jel, amirõl nem tudom, hogy mi a fene. Ha volt is a korábbi verzióban, akkor bizonyára le volt tiltva, mert ez nekem újdonság. Letiltani le tudom, rájöttem, - de azért mégis érdekelne mire is való...
Nem tudja valaki?

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Hát én is örültem volna ha ilyen alapból, de egyszer megcsinálták a morrowinddel, nem hiszem, hogy most ne tudták volna, a lényeg inkább az, hogy el tudják adni, és a Skyrim óriási siker lett, és ez jó. Így garantálva van a folytatás, ha pedig alapból ilyen lett volna, sokkal kevesebb ember vette volna meg valószínûleg. Ha meg ez kell, hogy életben maradjon a széria akkor legyen, lelkes modderek mindig lesznek, csak türelmesen kell várni😊 Na jóccak mindenkinek, aztán holnap jó pihenést!

@Zozo a sárkányos kommentedtõl majdnem leestem a székrõl 😄
Mára ennyi, egy kicsit visszahoztad a kedvem mindig jól jön az ilyen. Persze ez igaz Fredre is meg zozora is.
A lotro nagyon jó mmorpg ezt tudom, de nekem mindig a conan lesz az elsõ 😊

Ráadásul nem is ugyanez mert nincsenek egyedi ellenfelek, baromi jó tes rendszer, kurva jó perk rendszerrel.Így kellett volna eredetileg kiadni. Frászt kaptam idõnként tõle. 😊
egyébként Xarrian 19 éves és a Planescape Troment az egyik kedvence 😄

Hát igen, meg ez nem ad semmi háttértörténetet igazán a karakternek, és az vagy aki akarsz, nem tuszkolják le a torkodon, hogy márpedig te ki vagy, és ennek is megvan a szépsége. Persze annak is megvan a szépsége ha egy kiforrott karakterrel játszod a játékot mint pl Geralt a witcherekben. De a far cry-os némabobokat utálom. (jó a skyrimban sincs szinkronizálva a karakter de nem így értem)
Dolgoznak rajta ogrebosal erre a hónapra ígérik. Ha jól tudom sokan várják 😊 "After many hours of playing I just got to level 10 and this mod keeps amazing me at every turn. It even brought my girlfriend (who is an avid old-school RPG player) back to Skyrim after she was terribly disappointed by the over-simplified gameplay of vanilla."
Ezt láttad nem ? 😊

Ez a dutyibna kezdés már egyfajta védjegye a TES játékoknak. Nekem bejön, hogy mindig valami balhés helyzetbõl kell kimászni kezdetnek😄
Meg ami nekem még nagyon szimpatikus, azok az egyedi lootok, és elhelyezett dolgok. Másrészt az, hogy pl a nordic armor fel van skálázva alapból, úgy hogy a mod nincs is még megcsinálva a Dragonborn-hoz, hanem valahogy megoldották, hogy ha beleraksz új tárgyakat, akkor igazítsa az értékeket a requiem szinthez, SkyRe-hnek meg compatibility patch, Reproccer meg anyámkínja kell, ugyan ehhez...
annyira vigyáz hogy ne nagyon gyere ki a sneakból csak a célnál. Mert nagyon tele van a terület és nagy számban lehet veled is végeznek.

Viszont akkor te letudnád a soul carint is ha egy ütésbõl ment persze lv30-on ennek már mennie kell ha jól fejlesztesz és mivel elszóltad magad ,lotros vagy 😊, nem is kérdés 😊
Bátran belevághatsz.
A gond az nekem 50 skillekel nincs olyanom ami elég lenne amit idézek az csak leköti õket de még a gargolyesekhez képest is gyorsan gyógyulnak. Fõleg van velük egy kis rohadék ami mágia alapú támadást használ. szóval neked egy jó kis kihívás lenne. szerénykedsz itt mikor a razorral a gargolyeket is hazavágod az daedra fegyvernek minõsül 😊

Hát ezzel nem tudok vitatkozni😄 Akkor max "családként" játszatod végig.
De elég nagy gazfickó lenne az arc vagy baromira peches, hogy minden rész elején dutyiban kezd.
A gargolyesek az uton oda vannak az erõdbe. azokkal végeztem a soul carin a probléma Xarrian nagyon felturbozta.

Hehe. 😊 Gratula.
Szóval ezt a szintet jelenleg csak a requiem tudja. A skyre is jó csak azt a fickót nem izgatják az ilyen átalakítások és sajnos úgy látom a lore se.

PiszkosFred
Ertem. Akkor ez a rekviem mod miatt nem ertettem, mert ott - ha a Soul Cairn nevu helyre gondolsz - nem nagyon van gargoyle, csak rakas undead meg egy porul jart sarkany. De igy mar vilagos.

Soul Carin szerintem
Az bizony és õ már a Morroban megmondta, hogy léteznek még sárkányok csak nagyon magasan a felhõk fölött élnek😄DD Emlékszem vagy 10 percig lebegtem felfelé hátha...<#nevetes1>
Találkoztam én is valami láthatatlan genyóval, idéztem egy spectral assasint, és mehrunes razorral hátbaszúrtam, meg is halt, amúgy egy ütésbõl fektetett, jól nézett ki a killcam úgy hogy nem is láttam mi öl meg, aztán meg úgy hogy hátbaszúrom keményen a levegõt 😄 Na de majd oda viszek magammal lisztet és rájuk szórom! 😄
Úgy gondolom az említett részt a dawnguardban, biztos tudod melyikre gondolok, annak az ihletét a Dragon Age origins enyészete adta, sajna angolul nem tudom 😊 Az origins magyarul játszottam .

PiszkosFred
Enyeszet alatt mit ertesz? Mert a DA magyaritott szovegeben oke, de itt mi lenne az angol megfeleloje?

Hát akkor marad a follower, van elfekvõben két darab kétkezes daedra harci pörölyöm amit tulajaik nem forgattak elég jól. Na jó igazából, nagyon is jól forgatták, de a méreg nem és az ebony nyilak kellõ mértékû koncentrációja nem tett jót az egészségüknek😄 A rohadt draemoráknak volt vagy 2000 Hpja.
PiszkosFred
M'aiq nagy zsivany, az egesz sorozat legjobb karaktere 😊

De a gargolyesek kismiskák ahhoz képest amik az enyészetben vannak. 😊 Az a szar egy részüket nem is látom, nem is tudom hol vannak éppen próbálom követni Serenát mert õ látja õket de vele is gyorsan végeznek .

Ebben a világban az összes faj nagyon hosszú életû tud lenni egyáltalán nem ritkák a többszáz éves figurák, és nem csak dunmerek. Bár jellemzõen a nagyhatalmú mágusok szoktak több száz évet megélni. Jó példa erre Neloth mester aki már a Morrowindben sem volt fiatal😊 Ezeken kívül pl az õsvámpírok már mind többszáz évesek...Seranát még az 1.érában börtönözték be ha jól emlékszem😊 Maiqról is azt hittem, hogy többszáz éves a macsek, de az egyik szövegébõl kiderül, hogy az apját és a nagyapját is Maiqnak hívták😄DD

Tehát elméletileg meg lehetne csinálni a Morro-Oblivion-Skyrim történetfonalat egymás után😊De belegondoltam és vannak bökkenõk:

1. Nerevarine az Oblivion krízis elõtt elhajózik Akavirba.( az utcán bezsélgetnek errõl az emberek az Oblivionban)
2. Az Oblivion hõse nem lehet sárkányszülött, mert akkor fel tudtuk volna vele venni a királyok amuletjét, de ha ezt megpróbáltuk kiírta, hogy nem lehet.
3. A Nerevarine és az Oblivioni hõs nem lehet ugyanaz, mert akkor a császár felismerte volna õt.Ugyanis a Morroban is a császártól kapunk személyesen kegyelmet, és a pengék folyamatosan jelentenek neki.
Na lv23-on már ment feltornásztam lv50-re a alterationt meg az idézést. És kaptam daedra arrowot 😄 idézni tudsz nyilat is és lõni vele 😄 Na az zabája a hpját 😊 meg vettem ghostly archerst 😊 Nyilván ez neked nem segít 😞
De a megoldás ott van daedra weapons 😊 Legyen már értelme nem 😊

Arról, hogy a Gargoyle-okat, hogy fogom megölni még fogalmam sincs, de persze egy életre keltett kõszobor, jogos, hogy erõs, de mi a gyengéje? Pickaxe? Kõmûves Kelemen? Találkoztam már 2-vel a vadonban éjjel, és lóról próbáltam megölni õket, de 15 perc után inkább otthagytam õket, mert alig ment le valami az életerejükbõl, ha meg megütnek visszatöltik... Írtam is nexuson hogy valaki tud-e valamit ellenük, de nem kaptam még használható infót. Ha más nem marad a mehrunes razor, az elõbb utóbb mindent megöl, csak éljem túl😄
Ezek szerint assa vagy thief vagy, azt mondják zseniális lett a sneak rendszerre a requiemnek. Majd egyszer kipróbálom. A gond az én nem tudom ennyire beleélni magam mint te ehhez kellenének a jó sok jó quest. Legyen miért csinálni a witcher 2 szerû játékok nagyon elkapattak 😊

Hát igen, a könnyû páncél nem véd túl sokat, de ez így is a reális, hiába vagy tökös, egy csatabárdot nem fog megállítani 4 cm bõrpáncél, de még a nyilakat sem. Viszont az elven armor meg a Glass az már részben igen, de egy guildmaster armort nem fogok lecserélni holmi hegyesfülûek által összeeszkábált kacatra 😊
:-)
hát ja 😊 ne tud meg miket csináltam azért hogy végezek azokkal akik õrzik Serenát futás kapu leengedés idézés a másik oldalra. És három órán keresztül 😄 A fõ boss az nagyon durva volt kb 5 sec alatt nyírta ki a lv19-es karim. ott is kapu leenged ha nem lett volna 10 db flame lény idézésem nem is tudom És elhasználtam rá két nagyerejû scroolt is ami önmagában meg kellett volna ölje. Na a Gargolyesekkel már nem is próbálkoztam láttam hogy meg se mozdul a hp. gyorsan idéztem egyet lekötni õket és futás ki. Szóval téged olvasva most már nem is vagyok rá büszke. ennek semmi köze már az rphez amit csináltam. De nem akartam heteket tölteni vele márpedig a gyerek úgy felépítette hogy , na mindegy úgy is érted...

Nem, lvl 30-on kaptam meg a dawnguard questet egyáltalán. De a khjaiitom nem akar szerintem vámpír lenni mert már így is kezdenek sorba állni a lelkéért, ott van már Sithis és Noctrunal, nem kell még Molag Bal is a listára...😄
Amúgy a dunmerek élhetnek akár 600 évig is nem? Akkor elvileg "ugyanazzal" a karakterrrel végig lehet játszani a morrowindet az obliviont meg a skyrimet is.
😄
Hát igen ebben hasonlít a skyre-ra nagyon megkülönbözteti a light és nehéz páncélt. ezt tudom. Nyilván ezen a téren nem tudok segíteni mert alapból az ilyen dolgokat mágus conjuratonal tesztelem elsõre. Harcossal nehezebb lehet és láthatóan jobban boldogulsz mint én a mágusommal trükközve szóval respekt 😊

Nem felesleges😊 Olvasom én.
De amúgy meg direkt olyan játékstílust erõltetek magamra amit amúgy nem szoktam játszani, nekem alapból a nehéz páncél és a kard ami szimpatikus, az íjászokat mindig is utáltam😊 De a változatosság gyönyörködtet, ahogy mondják, szóval, ki kell próbálni mást is😊
A followereken én is gondolkodom erõteljesen, jól jönne egy nehézpáncélos tank aki elvonja a figyelmüket, csak a khajiit akivel most játszom, nincs nagyon odáig a csupaszbõrûekért, az egy khajiit aki meg follower lehetne, hálistennek solstheimbe adott questet, ahová mega khajiitom nem akar menni még értem sem, mert krónikus porallergiája van 😉