The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megcsináltam a küldit Faendal-nak mind a két féleképpen, de nem tudom felvenni követõnek.. Vagy másik küldirõl van szó? Mit csesztem el?
Hogy mûködik a méhészet srácok ? Lakeview manorban van egy méh kaptárom 5 méheskével és benne egy léppel, de e már vagy több hónapja így van és nem gyarapszik, mit kell tenni?
Calver
ha valakit érdekel ennek a javított verziója, ollé. (csak az esp, a két másik fájl is kell hozzá az eredetibõl)
sokkal szebbé és rendezettebbé teszi Breezehome-ot, valamint bedob egy enchanter asztalt is alkímiás mellé - csak eredetileg egymáson voltak a padló lapjai, amitõl villogott az egész, ezt kijavítottam, meg bedobtam enchanter asztal fölé két strongbox-ot soul gem tárolásra.

modos dokumentumhoz btw kitõl kell hozzáférést kérni/mi kell szerkesztéséhez? bõvíteném én is egy kicsit <#hawaii>

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
btw íjász trainerekre még:
van az elõbb felsoroltakon kívül Aela is, õ expert trainer (75-ig), viszont tõle "visszakérheted" a pénzedet, lásd a hominger wood elf Faendal, viszont végig kell ehhez vinni Companion küldetéssorozatot - de kapsz mellé egy rakás másik trainert is, kb light armoron kívül minden harci képzettséghez.

a rossz hír az, hogy ha unofficial patchet használsz, õk "kijavították" ezt a "bugot". a jó hír, hogy kreatív emberek kijavították ezt a "javítást". (mert retardáltság volt pl az, hogy ha a kétlábú felhúzza a light armor skilljét Grelka-nál, képtelen eladni neki cuccokat h visszaszerezze a pénzét)

Épp a lassú újratöltés miatt nem fekszik nekem. A karakteremet úgy építem fel, hogy a gyors támadások legyenek az erõsségei mind távol mint közelharcban. Illetve íjjal elõször mindig sneak attack aztán ha már csak kevés élete van a célpontnak nem akarok lassú újratöltéssel tökölni mert mondjuk egy kétkezes kard van nála amivel egyet csap, és végem van hanem felhúzom az íjam, és leveszem azt a kis életét. Ha kissé sok élete marad (értsd: nem szedem le egy lövésbõl) akkor jöhet egy mérgezett vesszõ majd a közelharc vagy esetleg megidézem a farkasom ami leköti egy darabig. Meg most kacérkodom illúzió varázslatokkal is. Sztem nem veri az íjat mindkettõnek megvannak az erõsségei, és a gyengéi, szvsz egy számszeríj nem minden helyzetben állja meg a helyét, ahogy egy íj sem. Kb mint a két, és egykezes kardok. Szerintem ez is játékstílus, és helyzetfüggõ.

Fantusz: Igen a Dawnguard oldalon tervezek végigmenni, kösz a tanácsokat. Épp megérkeztem Riverwoodba. 😊
Fantusz
Nem követeli meg, csak egy lehetõség.
Nem szeretem én sem a számszeríjat, bár szerencsére nem is voltam rászorulva, az említett wood elfnél megfelelõ alapra szert téve nem volt gond a lövészettel
A crossbow elõnye a nagyobb sebzés, illetve vámpírok ellen tüzes vesszõt is lehet használni, de lassabb, mint az íj, és nekem a célzás sem volt bejövõs vele.

Íjászként én kifejezetten eröltetném a Dawnguard küldetéseit, fõleg, ha a vámpírvadászok oldalán tervezed a kalandozást.
Az ok egy másik íjász tréner, Sorine, aki mester szintû, s mellesleg kereskedõ - nem tréner díjmentesen, de a kifizetett összeget vissza tudod tõle szerezni árucserével.
Ha még nem csináltad meg Riverwoodban a "szerelmi háromszög" küldetést, érdemes azt Feandal-nak kedvezõen megcsinálni, s viheted magaddal kisérõként...
Nem egy erõs karakter, max szintje is csak 25-ös lehet, de kisérõként adept szintig díjmentesen lehet nála tréneltetni az íjászatot (kifizeted, és vissza veszed az aranyat) - akkor igazán hasznos, ha a játék kezdetén kihasználod ezt a lehetõséget.

PiszkosFred
Ingyen kap mindenki xbowt, azt erdemes enchantolni valami fire alapu sebzessel, es hajra, nincs is gond a vampirokkal. Csak a boltokat kell osszegyujteni elotte, mert az fogyoeszkoz (es a kezdeti szakaszban meg gyartani sem tudsz az erodben)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Calver
nem vámpírok miatt szokik számszeríjjal rohangálni, hanem mert jobb mint a sima íjak 😊
mármint sokkal. jobban lehet vele sneak attackolni, gyorsabban repülnek nyílvesszõk (már ha számszeríj lövedékét is nyílvesszõnek hívja a magyar nyelv), nem kell felhúzni, nincs olyan íve nyílvesszõknek (bár ez SkyRe nélkül szerintem nem játszik) és baszomnagyot csíp - cserébe lassú az újratöltése, de még így is üti íjakat. ráadásul dawnguard oldalán kapni fogsz majd táposabb kiadásokat is.
vámpírokra btw semmi extra sebzésük sincs.

Értem, köszönöm. Akkor egy darabig még hanyagolom, a vámpírok miatt viszont nem fogok crossbow-al rohangálni. Ez olyan mintha lenne egy tolvaj karim, és kétkezes fegyvert kéne forgatnom mert a játék megköveteli (mármint azon a szinten).
Fantusz
Az ellenfeleket a szintedhez igazodva kapod, s a tizenpárszintes karakternek nagyon nem mindegy milyen képességekkel lépte meg a szinteket.
Elrontani nem igen lehet egy karaktert, de lehetnek átmeneti nehézségek, illetve annak is lehet szerepe, hogy az alapjátékban sokan szóvá tették a kicsi kihívást jelentõ ellenségeket.
A két DLC-ben (Dawnguard, Dragonborn) erõsebb rosszarcúak kaptak helyet, amelyek nagyobb kihívást jelentenek ugyan, de nem legyõzhetetlenek.
Sokszor esett már róla szó, hogy íjászoknak érdemes Riwerwoodban összehaverkodni s vén wood elffel (Feandal), aki gyorsan felhúzza 50-es szintig a lövészetet, kb. 8-as 10-es szinten már adept szinten lehet az íjászat.
Másik fontos képesség a sneak lesz, de visszatérve a Dawnguardhoz, a küldetés kezdete a nehezebb, de a gyógyital ivászat nincs korlátozva, ha gyengének érzed a karakteredet, tárazz be megfelelõ lötyikbõl, illetve kell egy jó fegyver (crossbow?).
Nagy gondok akkor adódnak, ha többnyire jelentéktelen skillekkel lépted meg a szinteket, s ezt tetézheti az alacsony HP.
Miután Serena csatlakozik hozzád, némileg könnyebb dolgod lesz, nem lebecsülendõ mágus (nercromanta+destruction) a leányzó - alapvetõ NPC, kidõlhet a csatából, de nem hal meg soha, nem kell külön figyelned rá is.

genndy
78-as szinttõl jönnek. De ritkák. Wiki szerint itt van egy, és odamenve tényleg meg tudtam vele küzdeni, meg is kaptam az achit:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Arcwind Point

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Én 48-on mentem oda, az bõven elég. Experten. Masteren nem próbáltam még a dawn-t.
Más:
Ti találkoztatok már legendary dragonnal? Am is szeretek mindent megcsinálni, ha valami képzettség kimaxolódott akkor veszem elõ a következõt, szóval most mindenképp arra hajtok h találkozzak eggyel, elvileg 70-valahanyas szinttõl lehet csak összefutni vele.
genndy
10. a minimum szint. Viszont erõsek a vámpírok, lehet hogy érdemes csak késõbb belefogni. Én az alapjáték alapos kivesézése után mentem csak oda.

Öhm a Dawnguard-hoz hanyas szinttõl érdemes csatlakozni? Mert most megkért az ipse, hogy csatlakozzak miután a falusiakkal legyûrtünk egy sárkányt Riftenben (szerencsére nem engem támadott) de az elsõ küldetés iszonyat nehéz. 10-es szintû íjász karim van 13 damage-os fegyverekkel meg van néhány mérgem, és Elf íjat használok acélhegyû nyilakkal. Most ott vagyok, hogy meg kell nyomni valami gombot de ha a Vampire Thrall észrevesz lecsap egy ütésbõl, a másik meg idézi a csontvázait. Nekem meg van egy gyenge ghost wolfom ellenük már ami a varázslatokat illeti.
Fehercsoki
Szerintem valami gyerekrákos nyomorék lehet aki egész nap ráér... Ne segíts neki, ne is válaszolj.

joceruza
Igen. Az elején még segítõkész voltam (már amihez hozzá tudtam szólni),de kezd besokallni. Egy kérdést feltesz háromféleképpen...

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

Fehercsoki
Neked is priviben írogat?😄

cSuwwi
pasas 😄D ez nõi szó 😊
tiltsd le, sokan azt tettük, azóta nem zaklat

shit happens

joceruza
Ez eléggé kínai számomra. <#fejvakaras> Hogy ilyen a lista, ennek lehet valami következménye?

Más:

Ismeri valaki a Skyrim nevû pasast? Kezd az agyamra menni...

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

Igen. Azérr, mert az esp-k "masterei" nem abban a sorrendben vannak a töltési sorban, ahogy azt a modder használta a mod készítésekor. Válaszd ki csak az egyik ilyet és jobb oldalt a Masters "ablakban" látni fogod, hogy mely más esp-k vagy esm-ek sorrendjét kellene felcserélni.

Ha jól emlékszek volt egy olyan mod régebben, hogy az embereknek a testalkatát variálja. Dagi, vékony, alacsony, magas stb. Valaki nem tudja melyik ez?
genndy
Akkor a játék fõkönyvtárában kell lennie.

Igen kiírja mindig.
joceruza
Meg tudná mondani valaki hogy ez miért narancssárga?

Jó ez? Köszönöm!

genndy
És kiírta hogy készült kép? (bal felül)
Ha nem, akkor nincs is engedélyezve. Skyrim.ini-ben: bAllowScreenshot=1

Tört játékom van, és a játék a C megajtón van egy külön mappában, és Print Screen-nel csináltam képeket. Fõkönyvtárat átrágtam már. My Games-t megnézem.
genndy
Lehet. Játékban PrintScreen. Ekkor a Skyrim fõkönyvtárba teszi.

Vagy Steammel csinálod, alapból F12. Így meg ide: e:\Jatek\Steam\userdata\<hosszú szám>\760\remote\72850\screenshots\
De ekkor a Steam képkezelõjével birizgálhatod, abban van olyan is hogy 'Lemezen lévõk megnézése', ekkor beugrik a képmentéses könyvtárba.

PiszkosFred
A jatek gyokerebe, de egyszerubb steamen kliens keplopojat hasznalni, vagy FRAPS-t.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Calver
lehet egyáltalán screenshotot csinálni alapból Skyrim-mal? amúgy dokumentumok\My Games\Skyrim lenne a tippem.

Hova menti a játék a képeket? Sehol sem találom..
Redoran house
sokaknak kedvence volt régen Giskard úrfi, itt egy újabb modja

genndy
Visual C++ hibára is gyanakszom. Skyrim mellett ott van a segédprogramoknál, próbáld meg (még egyszer) lefuttatni.

rendszergazdaként van futattva....

cSuwwi
a kiírt hiba alapján nem az a gond, hogy nem rendszergazdai jogosultsággal futtatod? ha nem rendszergazdai fiókod van, próbáld meg jobb klikk->rendszergazdaként futtatni az skse_loadert

shit happens

fura... elvileg mennie kéne !

wesker24
Hát én használok semmi ilyen Mod Organizer progit nekem is a legújabb van fennt és teljesen jól megy !
1.06.11 SKSE eddig ezzel az egyel volt csak hajlandó elindulni ! Ha nem az organizer-bõl inditom ugy megy a loader ..... csak igy nem ...

wesker24
A legfrissebb SKSE van fennt ? Jah és a fájlokat a fõkönyvtárba másold ahol a Skyrim.exe is van !

Valaki tudja mi lehet a bibi.. mikor SKSE akarom futattni ezt dobja ki.. illetva zok a modok se akarnak nagyon bejönni 😊

köszömön a segítséget Skyrimnek !!

kaptam egy üzit benne linkekkel h azokkal probáljam meg.... cSuwwi vagy 10 videot néztem végig nem értem miért nem fut....

cSuwwi
skse-vel direkt indítva is mennie kéne.
most jött ki egy frissítés, ha nem 1.9.x-es skyrimed van, akkor az elõzõ skse-vel próbáld meg.
simán odamásolod a gyökerébe és az skse.bat-al indítod

ahogy látom már van az skse oldalán egy tutorial video is, az se segít?

shit happens

3 féle SKSE tettem fel egyikkel se indul a játék... minden létezõ tutorial videot megnéztem ugy csináltam ahogy õk ... próbáltam nexus mod managerrel,Mod organizerrel... állandóan azt irja h frissitsem a skyrimet.. a legújabb patch van fent.. persze próbáltam másik patchhel is. Valakinek van valami ötlete ??😊

tibor16
Köszi mindenkinek,
Lydia elbocsátása után, simán folytatódott...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Kezdõ vok sorry a gyenge kérdésért😊 Honnan tudom ha wgy nód sikeresen fent van?😊
Mod Organizetr használok... SKSE.BOSS telepitve....

én is elakadtam ott kicsit, mert Serana nekem folyton azt magyarázta, hogy csak ketten mehetünk, úgyhogy dismisselni kellett az összes followerem akik relaxoltak, bárhol...de az se segített csak a "set playerfollowercount to 0" ha neked is hasonló a helyzet, akkor egy próbát megérhet.
Fantusz
Mondjuk olyankor próbálkozz, amikor nincs ott (éjjel).
A gyûrû nem a zsebében van, hanem az egyik tárolóban.