The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt pedig mod csinálj szerintem. Másold be a mod listát, és meglátjuk...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Esbern hang fix. Az ajtóra a quicksave - quickload a megoldás.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

http://skyrim.nexusmods.com/mods/24020
Ez lehet megér egy próbát.
Calver
Esbern-re:
Adding/correcting this line in your Skyrim.ini (dokumentumok\My Games\Skyrim) to the section may cause the game to correctly identify the archive with the voice file:
sResourceArchiveList2=Skyrim - Voices.bsa, Skyrim - VoicesExtra.bsa
If your ini-file has no such section, just add it.

"The trees move. Do you not see it?"

Pont ugyanerre gondoltam amit írtál. De megvárom hátha kapok valami okosságot. Nem szivesen raknám újra, 20 Gb. A komplett mappa másolgatása nekem nem jön be, az összes modot végigzongorázni megint meg hát...nem igen akarom.
Egyébként megpróbáltam h alaphelyzetbe álltam. Jött tovább. 😞
PiszkosFred
Hat passzolok. Probaltad, hogy amikor kiutod/padlozik, utana "elrakod a kezed", mint a fegyvereknel? Vagyis visszavaltasz harci allasbol normal allasba? (R betu nalam, nem tudom default hirtelen melyik az).

Ha ez sem, akkor bug lesz. Nem biztos, hogy eleg a modot leszedni, ha alig hasznalsz mar modokat, erdemes ujrarakni a jatekot, mert lehet, hogy a savegame vagy a jatek 1-1 scriptje megbolodnult, amelyet a mod letorlese nem mindig orvosol.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Nem.
Ez így zajlik, minden egyes alkalommal:

Megbeszélem amit kell, kezdõdhet a box.
Meg is indulunk, csak ököllel, és kb a 3-4. ütés után elõkapja az ellenfél a fegyverét. Itt be is indul a zene, mint amikor megtámadnak. De az õrök és mindenki más is továbbra is úgy nézi mintha mi a kis ügyünket rendeznénk.
Próbáltam végigvinni úgy hogy én csak kézzel csépelem, de ugyanúgy meghal. Illetve normál esetben ugye padlózik, aztán meg nyomja a nyalizós szöveget vagy amit hallani akartam. Na nekem baszik, feláll és jön tovább, amíg meg nem ölöm.
Egy alkalommal sem üvöltöttem le, se más rendelleneset nem csináltam. Csak elkezdtem ököllel ütni ahogy kell. Kipróbáltam h mentek közbe, és visszatöltöm, de semmi. Régen nem volt ilyen, de szerintem egy mod miatt is lehet. Bár se duelt se más ilyesmit nem használok, igazából fingom sincs melyik miatt lehet mert szinte csak textúrajavítóim vannak... Nem mod miatti ilyesmi bugról meg én még nem hallottam mióta kijött a játék...
PiszkosFred
Nem lehet, hogy veletlenul hasznaltal mas tamadast is? (sarkanyuvoltes, varazslat, fegyver?). Mert csak es kizarolag bunyonak kell lennie, ahogy bevetsz mast is, azonnal nekedugrik mindenki - es persze jon vele a bounty is, mert civiliek elleni tamadasnak veszi a rendszer.

Hali! A múltkor írtam h a táborokban nekemállnak fegyverrel a fõnökök, amikor bunyózni kezdünk. És onnantól halálig megy, ami nagyon nem jó. És most az egyik küldiben öklözni kellett az öcskössel, hát ugyanúgy elõkapta pár ütésváltás után a disznóölõt. Nem lett gond, mert amit el kellett volna mondania - miután elgyepálom - az egy nála lévõ levélben is benne volt, elvettem, elolvastam, ment tovább minden szerencsére. Na de ha késõbb lesz ilyen, és valami fontos emberrel akadok így össze, az elég coki, meg am is akit nem muszáj én nem szoktam megölni. Mitõl lehet a gond, senki sem találkozott ezzel?

Másik, hogy elérkeztem az Esbernes részig, és nekem megint süket, szar, nem enged be, az ismert fosság. Rémlik hogy kell megcsinálni majd utánanézek, de ha idõ közbe valaki leírná pontosan azt megköszönném. Azt hittem ezt a dolgot már kijavították vmelyik foltban.
cSuwwi
torokelvágós/ledöfõs karinál nem hátrány, ha nem vesznek észre, mielõtt odaérsz
ez némiképp könnyítés, de több fokozatban állítható

shit happens

Nem is tudom, a képek, amik fel vannak töltve róla... Azért ilyen szögbõl illik meglátni vagy észrevenni, ha mozgás van. Természetesen ha realisztikussák szempontjából nézzük... ám mivel ez egy szerepjáték skill pontokkal és egyebekkel...

cSuwwi
Közben megtaláltam: Binocular Vision. Az alap ~190°-os látszöget veszi realisztikusra, így nem szúrnak ki kvázi a hátuk mögül se. Ajánlott lopakodós kariknak.

shit happens

cSuwwi
nem tudja vki véletlenül annak a modnak a nevét, amivel az npc-k látómezõjét módosította realisztikusra? (azt hiszem a távolságot csökkentette, és nem láttak a hátuk mögé). nem találom. köszi

shit happens

Fantusz
Nekem a heavy armorok közöl leginkább a nord "faragott" páncél (nordic carved armor)tetszetõs, amivel eléggé kicsesztek (vagy nem)
Nordic carved armor kovácsolásához az advanced armort perk szükséges, amit a light oldalra raktak be (stel plate armorhoz is ez a perk kell).
Heavy armorosok alapvetõen az ork, ebony daedric vonalon fejlesztik a kovácsolást, nagyon ritka, aki úgy gondolkozik, hogy gyorsan felhúzza a skillt 50-ig, s a light oldalon eléri az advanced perket, s ezzel kitart a 100-as skillig (dragon smithing) - lemond az ork, ebony, daedric kovácsolásról, de spórol egy perket.

Ja, mert én az Userlist Manageren keresztül használtam azért nem láttam ezt az opciót. Köszi.

Boss Log

Kiemelt modok, amik nélkül nálam nincs Skyrim:
Climates of Tamriel
Frostfall
Realistic Needs and Diseases
Wet and Cold

zozyk
BOSS GUI-t ha elindítod,ott lehet állítani,hogy milyen formátumba mentsen.

[GYLK] GY?ri Lepattanók Köre

Ezt a txt-s boss logot honnan szedted? Nekem csak html-ben nyissa ki, nem látok semmi opciót txt-ben való kiíratásra. Különben betehetem az enyém, azon megnézheted a válogatott modjaimat, amiket jelenleg használok, és válogathatsz, 86db. Volt több is, de inkompatibilitás miatt, meg mert nem illettek az összképbe, letöröltem õket.

zozyk
<#worship> Köszönöm,megcsináltam mindent,amit ajánlottál.

Én úgy vagyok ezzel mostanában, hogy inkább kinézetre megyek, pont ez miatt a könnyû armor cap elérés miatt. Legjobban az Orcish meg a Steel Armor tetszenek, meg még az Elven elmegy. A Dwarven az valami bûnranda, ugyan úgy a Glass... Immersive armor mod hozzáad a játékhoz pár nagyon elvetemülten murva jó armort, mint az einherjar armor, warchief armor, meg a vagabond armor, ezek nagggyon faszán néznek ki. Az akaviri samurai armor is elég jó, csak elég béna a sisakja.

Ja és a Cloaks of Skyrimnak is van Dawnguard patch-ja.

A Winter is Coming modnál csak az egyik .esp-t használd!!!

1nivWICCloaks.esp - köpenyek mindenhol
1nivWICCloaksCRAFT.esp - csak craftolhatod õket
1nivWICCloaksNoGuards.esp - mindenhol kivéve az õröket

Plusz ha a Cloaks of Skyrim modot és a Winter is Comingot is egyszerre használod, akkor a Nexuson a Winter is Coming oldalán a letöltéseknél az Optional Files alatt töltsd le a WIC Cloaks of Skyrim Patch 2_2 nevû fájlt (ezen belül is több verzió van, attól függõen válasz, hogy a fenti három .esp közül melyiket választottad.)

A töltési sorrend meg igy ajánlatos, hogy kinézzen:
Cloaks.esp
1nivWICCloaks.esp
1nivWiCCloaksPatch.esp

Mellesleg a CoT és az RLO nem tudom mennyire compatibilis. És a többi modnál is ajánlom, hogy alaposan nézd át a Readmet. Ha van Dragonborn DLC-d, akkor a Wet and Cold - Ashes modot is letöltheted nyugodtan. És ha már itt tartunk, akkor a Frostfallt nagyon ajánlom.

zozyk
Pár napja kezdtem a játékot,de egyre jobban kezd magába szippantani a skyrim világa.
Alig várom,hogy a magyarítás elkészüljön,addig csak az elsõ falu és a Riverside Lodge körül kalandozok...

Ezek a modok vannak fenn (Bosslog
) esetleg ha valaki még ajánlana 1-2 modot,megköszönném...

2-3 kép az éjszakából nálam :
Kép1
Kép2
Kép3
Kép4
Kép5

Fantusz
A helyzet az, hogy mire odáig fejleszted a kovácsolást, hogy deadric cuccokat gyárts, a gyengébb minõségû páncéloka, fegyvereket is fel tudod javítani annyira, hogy azok is tökéletes védelmet adnak (feltételezve, hogy azért a páncél skilled is fejlõdött).
Daedra szíveket nem különösebben nehéz találni, ha elõrelátóan gyûjtögeted, egyszerre, azonnal persze nem lehet sokat találni.
Van néhány küldetés, ahol lootban vannak szívek, illetve alkímistáknál szokott lenni néhány darab, ezeket érdemes felvásárolni, ha késõbb céljaid vannak vele.
Oszton azt a nézetet, hogy a deadra cuccok dizájnosabbak, szebbek, mint a dragon, de nagyobb védelmet legfeljebb csak akkor ad, ha nagyon alacsony az armor skilled, a fegyver sebzésekben lehetnek különbségek.
Abban sem vagyok biztos, hogy valamelyik dlc nem nyúlt-e bele a páncélok sorrendjébe, de ennek a leírtak miatt nem is tulajdonítok nagy jelentõséget.

Solstheimben lehet szert tenni stalhrim páncélokra, fegyverekre...
Talpig dragonba öltözött karakterrel (100as heavy armor, 100as smithing skill), kíváncsiságból megcsináltam egy teljes szetet, a páncél védelmi értéke ugynannyi (max érték) volt mindkét szetnél, a kardnál volt egy százas eltérés a dragon javára.

Calver
daedra szívet összeszedni nagyon könnyû, companion-éknál van egy ami respawnolnol, azura's star küldi közben is szerezhetsz hármat, alkimistáknál is lehet venni, egy teljes vért + fegyver röhögve összejön.

külseje nekem se jön be nagyon, bár dragonscale-é sem, de hát... erre van a creation kit <#smile>

én most spec így nyomulok extrém mód anti cicavirág karakteremmel, mind enyém mind Serana-é dragonscale, saját páncél ebbõl mercenary külsejét, másik innen a fehér robe-ot használja, és mindkettõ szvsz kurvajól néz ki <#hawaii>

szerencsére ez a könnyen armor cap fölé mizéria SkyRe-ben már *annyira* nem játszik (iron-ban pl nem fogja az ember az életben sem elérni), bár így is simán páncélban 723 armorom van, egy varázslat és kacagva 830+ is lesz, messze az armor cap felett...

De nem is neki válaszoltam. Amúgy ja. Ha Heavy, akkor érdemesebb a Daedric cuccokra menni, ha statbarbárok vagyunk, bár nemtudom mennyire nehéz a Daedra sziveket összegyûjteni a full sethez, lehet fura, de mióta megjelent a játék, még sose kovácsoltam daedra cuccokat, heavy ágon egyszer se jutottam el odáig, light oldalon meg már többször is. Am nem tudom, sokan mondják, hogy milyen faszán néz ki... Nekem ilyen stílusúból inkább a Dragonscale jön be. Különben meg 100-as smithing környékén gyakorlatilag egykutya, hogy mibe öltözik az ember, mivel mindent úgy fel lehet tuningolni, hogy bõven túlmegy az armor cap-an az armor rating...

Calver
ez biza így van, de ebony-ról beszélt a srác, abból elég egyértelmû volt, h heavy armort használ <#smile>

Hát ez nekem sem jön be...aki daedricet akar hordani gyúrjon nehéz páncélra ne vicceljünk már😄 A Morroban 90 kilós volt a daedric mellvért...de azthiszem még az oblivionban is 45! Mivel fõként ébenbõl készül a daedric abból meg kb lehetetlenség könnyût kovácsolni...mindenhol szajkózzák, hogy hú daedrikus meg ében páncélok a nehézpáncélzatok legjobbjai erre most kitalálják ezt...na mind1 az viszont bejövõs, hogy újra lesz medium armor kategória.
PiszkosFred
Ezt mondom en is. De a heten nyilatkoztak a Devek az ESO-nal kapcsolatban, hogy midnen armor tipusnak lesz light-medium-heavy valtozata. Remelem kitalalnak valami jo nevet, ami illik majd a jatekhoz.

Akkor hivjuk Scale Armornak, vagy amit Pares is emlitett, Viking Armornak, de ne az Iron Armor, amely husz eve heavykent szerepel kapjon egy light elotagot 😊

Ezek szerintem pont azért nehezek vagy könnyûek, mert az anyag is, amibõl készültek, hasonlóan nehéz vagy könnyû. Jellemzõen az elven és glass armorok könnyû anyagokból készülnek, ezért maguk is könnyûek. Ezért elég nagy marhaság ez a light daedric meg heavy glass, lehetne akkor már heavy leather vagy heavy hide is... :-D

As immersive armors modban van hozzá hasonló, light viking armor

light iron-> láncing?😄
PiszkosFred
Majd az ESO-ban lesz. 😊 (bar nagyon remelem, hogy meggondoljak magukat, mert nonszensz, light iron vagy lign daedric, esetleg heavy glass armor)

Leszámítva, hogy Daedricbõl nincs könnyû páncél...

a.carkey
Hehe

A medve nem játék.

Calver
véletlenszerûen kapod, 32-36-os szint körül kezdi el a játék dobálni.
sárkánycsontból akkor tudsz te saját magadnak páncélt/fegyvert csinálni, ha 100-as smithing-ed (azt hiszem), illetve SkyRe esetén perk is kell hozzá. alapból fejleszteni is tudod, ha megvan hozzá megfelelõ perk, sokkal erõsebbre is. néha találsz lootban is, de nagyon kicsi az esélye, és amúgy is jobban nála daedric cuccok.

Helló!
Kérdésem az lenne,h Ebony tárgyakat hol tudok felszedni mert eddig van egy ilyen heavy armore-om és nyilaim
elég erõsnek tûnnek,de nemtalálok sehol többet :S
a másik kérdésem,h a sárkány csonttal meg pikkellyel mit lehet kezdeni eladáson kívül?
láttam ilyen pikkely csont heavy armore-t a betöltési képekben
azt találni lehet vagy csinálni ezekbõl?
köszi
genndy
Az oké, én csak arra írtam a tai-t, hogy akkor nem hal meg, ott marad a házban, de nem akadályoz, és még hasznos is egy vámpírnak.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Calver
pontosan, de Better Vampires megadja mindenkinek a Vampire's Seduction-t, szóval kb az egész világ a gyorsbüfém <#vigyor1>

közben (3 oldal sexy lydia mod végiggörgetése után <#wow3>) találtam egy ilyet, majd kipróbálom, reményeim szerint bugmentes is lesz.

genndy
Ha eszel is belõle akkor ezek szerint vámpír vagy. Várd meg amíg lefekszik, aztán konzolból nyomj rá egy 'tai' -t (Toggle AI). Így talán ott marad az ágyban, és lehet hogy még enni is tudsz belõle (Heimskren használtam csak próbából amikor már nagyon zavart az üvöltözése, õ ott maradt felemelt karokkal, ebbõl gondolom).

Calver
ez az, hogy annyira nem zavar, csak jó lenne egy "takarodj vissza Dragonsreach-be" opció <#smile>

genndy
Használd Lydián az Ebony Blade-t ha ennyire zavar a csaj. A kardnak is jó lesz <#vigyor1> Vagy mutasd be Boethiának.
Bladesekhez lehet beállítani, vagy egy küldetés során 'elveszejteni', esetleg elküldeni az egyik Hearthfire-ös házhoz.

Calver
könyörgöm, mondjátok h van valami lehetõség kiirtani a Blades frakciót mint olyat... már Oblivion-ban sem szerettem õket (egy rakás pöffeszkedõ, inkompetens idióta volt mind, akik még a létezésük egyetlen értelmét és feladatát sem tudták ellátni), de amit itt mûvelnek az a régi testvéreikhez képest picsafüst... nem spoilerezek (bár kétlem h bárkinek is új lenne már), de hiába futottam már végig fõküldin régebben és tudtam h mi fog jönni, szerintem F3-as Little Lamplight óta nem viszketett ennyire a mutatóujjam <#vigyor1>
Bethesda, miért teszed ezt? megfogod a lehetõ legseggfejebb karaktereket, majd megölhetetlenné teszed õket... miért? miért?! <ökölrázás az ég felé>

Lydia eltakarítására Breezehome-ból van valami opció, vagy konzolból nyomjak rá simán egy disable-t? élelemforrásnak jó, de hobbija folyton beleütközni a karakterembe a drágaságnak...
eredetileg arra gondoltam, h lepasszolom elõbb emlegetett idióták csipet csapatának, de akkor már kegyesebb dolog lenne simán megölni (na meg nem akarom azokat a marhákat gyarapítani).

Belenéztem a DB-be is. (megkaptam egy conanos emberékétõl ajándékba egy kódot. hiába na ilyenek ezek)
Kicsit, kicsit mintha a párbeszédek az npck nem csak megjelenésben és háttérzenében adnák vissza a világot ami a morriwndbe volt..
Olyan hosszú történetre quest linera nem számítok mint a DG mivel az teljesen történet alapú volt. Ez meg inkább területi kiegészítés.

Az npc rendben levõnek tûnnek bár kicsit hiányzik a házak közötti halálos verseny ami a morrowindbe volt, elég jól megcsinálták anno.
Talán a fõmufti ruháját kellene tradicionálisra cserélni például, nem hinném hogy az életbe maradt legerõsebb klánok egyikének vezére ennyire megváltozott volna. Persze lehet ez a lényeg.
itt már nem érzem azt annyira amit az alapjátéknál, miszerint nem a játékban levõ könyvek világát látom hanem egy álmos kis amerikai kisváros problémázó emberkéit. Vagy a ubderwold pc-s változatát. Persze tudom ez a trendi de kicsit unalmas mert a tv is ezt a szart adja állandóan. 😊
Szóval nem annyira rossz ez már. Jelenleg ennél többet a Bethesdától úgyse kaphatunk.

DOBERMAN1993
Igen azt vágom, csak most nem akarom ilyen kis szinten(46) leölni mirrak-ot, mint az elõzõ karimmal. És azért kérdezem, hogy valaki próbálta-e vagy valami, hogy mik az észre vételek.

Az álmod valósággá válik. Tartozol azzal, hogy megéld!

PiszkosFred
Szegeny Mythos modja kozel 10 ev utan is alapnak szamit, jo ezt latni.

genndy
Meg a legújabb patchben, ha elérte a 100-at (oké, nem ugyanaz, de addig miért is kellene resetelni, hiszen az a lényeg hogy fejlõdjön).

Dragonborn DLC-t végigtolva mod nélkül is resetelheted a perkjeidet.

Fehercsoki
Az animációk nagyon gyengék viszont, engem legalábbis nagyon zavarnak=/

Igen elég jó küldetések vannak benne😉 Ha szeretted a Morrowindet akkor mindenképp érdemes visszanézni Solstheimre.
Egyébként én épp Morrowindezek - Overhaul 3.0 + magyarítás + 1-2 apróbb mod 1-2 nagyon alap kunyhó mod az elejére + egy bútorboltos mod + DEMONFORCE ami nélkülözhetetlen. Na most ezt azért írtam le mert egyszerûen vitathatatlan h ez a legjobb rész az egész sorozatból és mostmár gyönyörû is! Jobb mint a Skyrim. ÉS ezt úgy mondom, hogy a Skyrimre is 10 pontot adtam.😊
Calver
Durrgonborn DLC élvezetes küldetéseket ad hozzá a játékhoz? Dawn-kórosok (höhöhö) küldetéseit lezúztam, csomó kis mellékküldit is, sõt már nekiestem fõküldetésnek kínomban (és gyorsan emlékeztetve is lettem h mennyire rühellem Blades-ék elképesztõen buta csipet csapatát), de már erõteljesen pislogok afelé is... oldal alján nézelõdtem, de nem nagyon találtam pár soros "kritikát" errefelé <#fejvakaras>

btw emelem kalapom Bethesda elõtt, senki más nem tud ilyen vehemenciával összerakni szembenálló frakciókat, akik közül mindkettõ... elképesztõen unszimpatikus. DG paraszt seggfejek gyülekezete, kisvámpírok még fennköltek is hozzá, tiszta Imperial vs Stormcloak meccs, ott is mindkét oldal komoly mentális retardációban szenved. <#smile>

elõbbiektõl függetlenül:

1) minden íjász csinálja azt a kis játékot, h néha íjjal a kezében spontán elkezdi püfölni a levegõt, vagy ez csak Serana magánszáma? mélyen belegázoltam a kicsi ártatlan karakterébe, CK-val megpiszkáltam kasztját/perkjeit (gyak Durak-ká változtattam), kiirtottam varázslatait (a scriptjébõl is, mert a drágaságnál még az is van, nem csak ami CK-ban megjelenik), majd letiltottam Amazing Follower Tweaks modban a varázslását (mert még így is maradt valami drain life varázslata), de ha a seggemet a földhöz csapkodom, a levegõvel bokszolást akkor sem tudom megszüntetni nála, és rá se tudok jönni h pontosan MI okozza...

2) létezik valami mod, ami egygombossá teszi fegyverek feltöltését, vagy legalább Oblivion stílusra vált, ahol be lehetett rakni soul gemet hotkey-re? tököm tele van már mindig inventoryban túrkálással, ráadásul ugye eldobás és feltöltés két egymás melletti gombra van pakolva, és közel sem okoz elég nagy meglepetést unszimpatikusokban amikor véletlenül az arcába vágok egy üres kétkezes kardot <#idiota>