The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DOBERMAN1993
Találtam egy módot amit részletesen elolvastam/tanulmányoztam. Szeretném tõletek megkérdezni, hogy valaki használja ezt a módot? És ha igen, mennyire éri meg letölteni?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Paid Perk Reset

Az álmod valósággá válik. Tartozol azzal, hogy megéld!

xblades
Köszi a választ kipróbálom így.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Calver
már megvolt <#bohoc>
az tuti, hogy ha valami elvetemült kinyomtatja, simán használható kisebb testû kutyák... "távol tartására" <#vigyor1>

"The trees move. Do you not see it?"

Különben ha van kedved olvasni vagy többet akarsz megtudni a Skyrerõl, akkor ebben a dokumentációban szerintem mindent megtalálsz... <#nyes><#mf1>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Hát szerintem várd meg, de ha betöltöd a skyre után, abból sok rossz nem származhat, gondolom csak felülírja a skyre perk változtatásait. Különben meg úgyis reproccer kell a skyrehez.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Calver
SkyRe kismágusai mennyire használhatóak? ráakadtam erre, megnéztem, beleszerettem, de kétkezes pallost lengetõ redguardhoz nem igazán illik, szóval kell egy mágus <#bohoc>

és akkor már duplázzunk: valaki futtatja együtt SkyRe + Apocalypse Spell Package modokat? mennyire kompatibilis a kettõ, mennyi zavar lesz belõle? elvileg jövõ héten alkotja a készítõ a kompatibilitási patchet, de én meg nem a türelmemrõl vagyok ismert <#idiota>

"The trees move. Do you not see it?"

Felvett küldetést nem lehet eldobni. De van egy jó mod, ami korlátozza a véletlenül felvett vagy ráderõszakolt questek mennyiségét: The Choice is Yours.

Orichalcum Ore-t nagy mennyiségben a Bilegulch Mine nevezetû bányában találsz. Kis erõdítményszerûség, néhány banditával, kovácsmûhellyel és egyéb finomságokkal. Érdemes meglátogatni.

genndy
Küldetést 'eldobni' nem lehet (alapjátékban legalábbis nem).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

PiszkosFred
X-eld "ki" a naploban, hogy ne mutassa.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Fantusz
Egyszerûbb kovácsoktól megvenni, mint futkosni utána.
Nem teljesen világos az "enchantoláshoz kell" - enchantot, kovácsolást húzni legjobb a vas tõr.
Más kérdés, ha viselni szeretnéd az ork páncélt, fegyvereket - lesznek sokkal jobbak is, de akár vas cuccban is meg lehet élni magasabb szinten is.

Igen, azt értem, hogy az Ignot részét tudom majd felhasználni, de elõtte kell szereznem Ore-t 😊

Acer Aspire E5-571G (I3-4030U, 12GB RAM, Nvidia GT 840M)

Ha felvettem egy küldetést, de el akarom dobni, akkor mit kellene csinálnom?Mert pl eléggé zavar, hogy jelzi, hogy felvettem, de nem akarok vele semmit kezdeni.

genndy
Az bizony enchantoláshoz nem kell. Még kovácsoláshoz sem, mert úgyis ingotot kell belõle csinálni.
Egyébként kovácsoknál érdeklõdj (Whiterunban van három is).

PiszkosFred
Ugyanugy banyakbol, mint a tobbi ercet.

Eléggé kezdõ Skyrimes vagyok, az lenne a kérdésem, hogy hol és hogyan lehet "Orichalcum Ore"-t szerezni?Mert ugye kellene az enchantoláshoz.

Oda semmit. Ha a skyrim-es wrye bash telepítõt szedted le, azzal csak a skyrimhez érdemes felrakatni, az oblivionhoz vagy a Fallout 3-hoz nem. Nem túl nagy, de van köztük eltérés, amit az egyes verziók nem biztos, hogy jól kezelnek.
Arra vigyázz, hogy van a csomagban "standalone" és Pytrhon verzió telepítõ. A pythonosnak van egy halom elõfeltétele, hogy mûködjön. Pl a python 2.8 telepített volta, a hozzá tartozó kiegészítésekkel. Jobban jársz a standalone verzióval, ha egyébként nem akarsz más pythont használó cuccokat is felrakni.
Amúgy meg a %skyrim%/mopy könyvtárban van az indítható program, ha sikerült a telepítés. Vagy egy exe, vagy egy python fájl.

Az ork-táborokban amikor leállok öklözni a helyi menõ csávóval, 2-3 ütésváltás után elõkapja a fegyverét, és azzal kezd tovább csépelni. A vége csak az lehet h megöl vagy megölöm. 3 táborban próbáltam ki, mind a 3-ban ez történik. WTF?
xblades
Na Boss-t megoldotta hogy a Skyrim mappába tettem.

De a Wrye Bash csak egy Uninstall file-t tesz fel egy általa generált mappába még variálni sem tudtam.
Mondjuk lehet az "Install to extra locations" résznél mit kell megadni pontosan azt nem tudom biztosra.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

MEGVAN mi volt a hiba, már írtam is a mod készítõjének!

TESVeditben megnéztem, és a Keywordnél a Grey Linenbõl (meg az összes standard craftolt linenbõl) hiányzik, hogy armor material leather! Az egyedi város logósaknál ott van, azok mûködnek is, de a saját magad craftoltaknál ez hiányzik, és a Frostfall ezért nem ismeri fel.

Négy fajta van, és mindegyik másmilyen minõségû, elvileg:
Burlap: röviden legszarabb
Hide: a legjobb az esõ ellen
Fur: a legjobb a hideg ellen
Linen: balanszolt

Na most itt az az érdekes, hogy lootoltam egy Cloack - Whiterun Linen nevezetû köpenyt (sárga színû, Whiterun emblémájával), ez tökéletesen úgy mûködik, ahogy az le van írva. Aztán van ez a másik, ezt én gyártottam az új Spinning Wheelnél (ezt a Cloaks of Skyrim új verziója teszi bele, linen minõségû köpenyt csak itt lehet gyártani, egyet fent Dragonsreachben találni a térképeknél a sarokban). Elméletileg ez is ugyan úgy linen minõségû, csak nem Whiterunos, hanem szürke színû (Cloack - Grey Linen), csakhogy hiába veszem fel, nem írja ki az értesítõ üzenetet, hogy ez a köpeny véd az esõ és a hideg ellen, mint például a Whiterunosnál vagy a többinél. Lehet az a baj, hogy ez az új verzió nem kompatibilis?
Mellesleg azt is észrevettem, hogy néhány NPC-nél van ún. Travel Cloak, ez ugyan úgy nem ad semmi védelmet. A Fur, Hide és Burlap közül az összes mûködik egyébként. Nézem TESeditben is, és semmi különbséget nem látok...

A sima köpenyek (van vagy 20 féle, mindegyik 3 színben) gyakorlatilag csak dísznek vannak, ahogy én látom. Ami ténylegesen védelmet ad az a fur (szõrme) és a hide (irha). A fur ad hideg és esõ ellen, a hide csak esõ ellen.

genndy
Ha ez következetesen így van, akkor könnyen lehet hogy szándékos.
Egyik readme sem ír errõl semmit?

Nem tudom, hogy itt közületek ki játszik a Frostfall + Winter is Coming + Cloaks of Skyrim kombinációval, de nekem valahogy nem mûködik 100%-osan. Minden egyes fajta köpeny megjelenik, aminek meg kell, csak az a baj, hogy nem mindegyik ad Exposure Resistance-t meg ellenállást az esõre. Mintha a Frostfall felismerné az egyiket, de a másikat -ami ugyan olyan típusú (cloak - whiterun linen amelyik mûködik, és cloak - grey linen amelyik nem), csak más színû- azt meg mintha fel sem vettem volna. Elõbbinél a Magic menüben az active effects tab alatt ott a Cloak és hogy milyen védelmet nyújt, az utóbbi esetében pedig nincs ott semmi. Nem értem mi baja lehet. A töltési sorrendet már mindenhogy variáltam, semmi sem változott. A compatibility patch is fent van rendesen...

Akkor ezt nem olvashattad:

Az Su_crafting.esp teszi bele a játékba a refinement plans nevû tervrajzokat, csak ezekkel tudsz bármit is kovácsolni. Ez opcionális.

DOBERMAN1993
Részletesen nem szoktam bele túrni, csak felszínesen informálódok róla és ha tetszik felrakom!

Szóval felteszel egy modot, és fogalmad sincs róla, hogy valójában miket is változtat... Az szép.

genndy
Kár 😞 Aztán majd megy itt a sírás hogy ez nem megy meg azzal összeakad.

Malakai
Így elég sok gondod lehet még majd a modokkal.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

DOBERMAN1993
nem szokásom...

Unleashed... Ezek szerint el sem olvastad a readmet...

genndy
Mod: Skyrim Unleashed

genndy
Biztos hogy mod. Játékban alapból nincs ilyen, még DLC-kkel sem legjobb tudomásom szerint.

DOBERMAN1993
Sziasztok.
Éjszaka csinálgattam a testvériség quest sorozatot és rá bukkantam egy érdekes dokumentumra:

Refinement plan of Deadric és emellett a Whiteun-i kereskedõnél vettem egy bizonyos Refinement plan of Dwarven Armors tekercset, nézegettem youtube-on, hogy mi lehet ez és semmit sem találtam beírtam wikibe hátha valami quest item de semmi....mellesleg a questet leadtam és ugyan úgy bent volt a batyumba.Valaki találkozott már ezzel az itemmel vagy, hogy kell felhasználni ezt? Mert ez nekem kész rejtély

Fehercsoki
Akinek olyan problémája volt, hogy sok harcoló NPC esetén kevés volt az fps annak ajánlom hogy rakja fel az ASIS nevû modot, okosabbak is lesznek az AIk plusz kevésbé terhelik a CPU-t.

xblades
Na igen de nekem bent a játékban fagy ki, vagy dob ki ha egy adott ponthoz közeledek, ahol a mod befolyásolt.
(ami már betöltéskor fagyasztott a leírt modszerrel kiszûrtem)
Régebben azt hiszem a Boss a betöltési sorrendet is rendbe rakta és akkor se az elején se bent nem fagyot.
Bíztam benne hogy ezek valamelyike rendbe rakja.

cSuwwi
nekem másik meghajtón van a boss és mûködik...
ki kell sakkozni, de nem egyesével (hacsak nincs sok idõd). nekem is volt többször hogy már a menü elõtt leállt.
kikapcsolsz mindent, ha megy akkor 10-et be (mondjuk sorban), ha megy, akkor újabb 10-et, ha rossz, akkor 5-öt, utána egyesével. 150 modnál 10 perc alatt megtaláltam a rosszat

shit happens

genndy
Mindenképp ott van a tuti, bár erõsen idõigényes módszer: kikapcsolni mindent, aztán egyesével vissza. Amelyiknél fagy, ott a gond.

Fehercsoki
BOSS mappája a Skyrim mappájában legyen, Wyre Bash szintén, ha máshova rakod nem fogja megtalálni. Fel lehet ismerni a könyvtárstruktúrát, szóval elég könnyû rájönni hogy hova kell tenni!

xblades
Hello

Elégé lefagy a játék valamely mod-om miatt.
Feltettem a Wrye Bash installert, de csak egy Uninstallt telepit a mappába és nem csinál semmit.
Mit rontok el?

A Boss pedig nem ismeri fel hogy telepítve van a játék 😞

tibor16
Sziasztok
- nem fogjátok elhinni - azért nem volt/láttam aktívnak a Markert, - mert a Solstheim szigeten volt a hely...
Teljesen elfelejtettem, hogy nekem van az is...
Csak a tanulság miatt... :/

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

DOBERMAN1993
Sziasztok!
Lehet sok embernek nem újdonság, de találtam egy nagyon jó modot amit szerintem sok kezdõnek érdemes leszednie.

Dungeon Quest Awareness

tibor16
Ok, köszönöm mindenkinek a help-et.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

genndy
Nincs más feltétel.

tibor16
Szóval - én vagyok a hunyó - szerintem nem értettem ezt a Tescos lélekcsapdát, de most ezt választottam, és rendben megcsinálta.
Az van, hogy visszamentem, Soul Cairn, a vámpírság elé, de itt sincs cél jelölve ennél a küldetésnél. E nélkül, viszont, alighanem nem jelenik meg az irat sem a ládában...
Az nem lehet, hogy a "nem lehetek vámpír", ezen kívûl is van még valami feltétel ahhoz, hogy ez a küldetés lemenjen?
Ha nem születik valami megoldás, elõröl kezdem az egész DLC-ét. Persze, ebben az is benne lehet, hogy újra elõ jöhet ez a hiba...

tibor16
Na ez az amit nem csinált meg Serena, a részleges lélekcsapdát.
Ott álldogálltam, és nem történt semmi, ezért arra gondoltam, vámpírrá kell lennem, hogy beengedjenek.
A resetquest-es megoldás nem mûködik - bár eltûnik a küldetés listából, de nem lehet újra indítani. A többi megoldást most próbálom.

genndy
Amikor megpróbálsz elõször bemenni a Soul Carinbe, és Serena fölajánlja, hogy vámpírt csinál belõled. Ekkor vissza kell utasítani, és akkor megcsinálja a részleges lélekcsapdát.

PiszkosFred
Serena nyom rad egy soultrap tescos valtozatot (csokken a hpd, staminad es talan magickad is, meg lehet par stat is, nem emlekszem mar), es ezzel a letsikot iranyito "mesterek" beengednek a Soul Cairnba, leven meghoztad az aldozatodat - bar atveres az egesz, mert nem vagy halott, es csak halottak lelkei lephetnek be oda. Megcsinalod benn amit meg kell, beszelsz a mamival (esetleg a bent ragadt sarkannyal), majd kifele menet van egy oltar a boneyard kornyeken, ahol megtalalod a lelkedet tartalmazo soulgemet. Azt ha felveszed akkor visszakapod a teljes eleterodet, staminadat, stb, majd mehetsz is vissza raportra Isranhoz. Barmikor visszaterhetsz a SC-be a kesobbiekben is, ha esetleg vissza akarnal menni ingyen lelkeket (harvest soul) gyujteni.

tibor16
szerintem, itt rontottam el - tudom, olvastam, hogy vissza lehet szerezni a lelkem, de ez (rossz angol) elkerülte a figyelmem...
Hogy is van ez?
Mert ha minden kötél szakad, akkor lehet, hogy addig kell visszamennem a mentésekkel...

PiszkosFred
"amivel a lelked egy részét Selena csapdába ejti"

..es amit siman vissza tudsz szerezni kifele menet SC-bol, igy nincs csak apro, ideiglenes gyengules a ket esemeny kozott.