The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

genndy
Vigyél társat, õ majd lefoglalja õket. Rifteni kocsmában van pl. egy mágus.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Én Kharjot vittem magammal nagyon sokáig anno, mondjuk már elég magas szinten vettem fel, de õ halandó létére nem igen halt meg soha. Noha szénné tuningoltam a srácot, értelmes szinten belül, de hihetetlen volt néha hogy én megittam az összes potimat, neki meg alig hiányzik az életébõl. És hozzáteszem nem gyógyult, nekem kellett mindig gyógyítgatni ha odáig süllyedt a dolog. Lydia kézenfekvõ de már az agyamra megy a monoton szarságaival. Valaki igazán összedobhatna egy dragon age-re hajazó követõt: állandóan pofázik, története, küldetései vannak, humoros megjegyzései. Vagy van ilyen esetleg?
Fantusz
Szerintem pedig mondja a problémát: ne használj a gyakorláshoz semmiféle mágiával felruházott fegyvert, rád kíváncsi, nem a fegyvered erejére.

Ha ennyire meglepõdsz rajta, nyilván nem akarod hogy ennyire nehéz legyen. A legegyszerûbb ha visszább veszed a nehézséget, fejleszd a páncélod és a fegyvereid, bûvöld õket + életerõvel, nagyobb sebzéssel, aggass magadra gyûrût, nyakláncot ugyancsak életerõ tuninggal. Ha van nehezítõ modod, vedd visszább vagy kapcsold ki. Ezekkel amit leírtam, alap játékban, 20-as szinten - úgy hogy harcosnak gyúrtad magad, szóval életerõ+staminát húztad - már hero vagy. És a mérgeket még nem is említettem.

Apropó, még soha nem tapasztalt hibába futottam. Companion elején, megyek ki Vilkasszal gyakorolni, és folyamatosan elõveszi, elteszi a fegyverét, és akármit teszek õ csak folytatja és így nem tudok tovább haladni a küldetésben.... nem találok erre videót, csak másfajta hibákról
Fantusz
A képességek a megfelelõ perkekkel teljesednek ki, pl. a nehéz páncélnál is elõnyösebb végig rakni a perkfát, mint az alapra 5 pontot, s természetesen a perkekehez igazítani a páncélviselést (pl. összeillõ darabok)
Hasonló a helyzet a támadó (kétkezes) képességgel, ott is érdemes osztani pontokat a magasabb perkekre.
Következõ hiba lehetõség: a minõség.
Eléred majd azt a szintet, hogy egy vas páncél, vas fegyver is elegendõ lesz, de most próbálj minél erõsebb cuccokat összeszedni.
Harcoshoz passzol a kovácsolás, csak azzal kezdeni nem ajánlott a karakter fejlesztést, de így 20-as szint környékén már érdemes legalább az ork páncélok, fegyverek készítését megtanulni, s fel is javítani a viselt darabokat.
A FUSH-RO-DAH alapvetõen nem sebzõ kiáltás, de hátralöki, megtántorítja az ellenfelet, s mire magához tér be lehet vinni neki néhány ütést, csak ugye itt jön vissza az, hogy mekkorákat is tud oda sózni a karaktered.
A FUSH-RO-DAH sebzésre sem utolsó, ha az ellent lefújod a magasból, a zuhanás meg is ölheti.
A másik kötelezõ kiáltás, a Sprint is jól jöhet, ha villámgyorsan az ellenfél közelébe szeretnél kerülni, de összességében szerintem ne akarj eltérni a harcos útjáról, pl. mire az illusiont használható értékre fejleszted, amihez elég sok perk is szükséges, amit a combat skillek rovására tudsz építeni, már rég túl leszel a nehezén, ha céltudatosan haladsz a harcos útján tovább.

Cél: 70-es kétkezes+a perkek, 70-es nehéz páncél+a perkek.
Ehhez most már igénybe veheted a kovácsolást, javítsd fel a páncélokat, fegyvereket.

Harcosnak manára nem érdemes gyúrni, sok életerõ, elegendõ kitartás a cél, s nagy könnyítés lesz a Conditioning perk (a viselt nehézpáncélnak nincs súlya, s a mozgást sem lassítja, több kitartáspont marad a harcra, cipekedésre)

Ott van még a kisérõ felvételének lehetõsége, bár többségük halandó, némelyikük ráadásul idegesítõ is.
Lydia a legkézenfekvõbb, Serana talán a legjobb, de nem feltétlenül a legszimpatikusabb (alapvetõ, nem halhat meg, nem kell vigyázni rá)

Zeller01
medve kizárt, de egy sárkányt simán leszedek 😊

. : Z E L L E R : .

Zeller01
nem könnyû. találtam 1 bárdot 50+10et sebez. most ezzel egész jól elvagyok. csak sajnos azonnal mindenki leszed. kb 4 íjvesszõ és végem. védelemre kell rámenjek. kardfogúakról és medvékrõl ne is beszéljünk. meglátok egyet röhögve szaladok. ha, nincs velem valaki esélytelen.

Myselor
nekem is szopókavolt leather armorba 1kezessel elõször pár mágus és a nehéz páncélosok,de aztán kicsit erõsödtem mostmár elbírok velük 30as vagyok😊
ha más nem vedd meg a lesser ward és a steadfast ward varázslatokat azokkal védekezhetsz...rakd be a kedvencek közé. Bár, ha a magickád 100-on áll 0% renegerációval akkor az sem ajánlatos...

igen a nehézpáncélosok, kétkezesek élete bitang nehéz az elején én is megszenvedtem jó pár résznél azután pedig már 1 csapásra mindenkit lecsaptam és a staminára gyúrtam mindent az életerõn kívül...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Zeller01
na ez az, 2 fireball és végem. az ellen kell védekezzek valahogy.

Zeller01
nehéz páncélok védõértékének növelése 5/2 szinten van 40%kal erõsebb páncél.

hmm az érdekes...

mindenesetre szerezd meg gyorsan a láthatatlanság varázslatot és problem solved😄DD bár ahhoz érdemes fejleszteni az expert illusiont. Attól a pillanattól kezdve, hogy én megszereztem azt a varázslatot abszolút nincs gondom...mindenkit leverek, átverek Fireballal kiütök majd megint eltûnök...Már a dwemer robotokat és a Draugrokat is tudom manipulálni eskü a legjobb ág😉

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Zeller01
íjászat. ha egyáltalán eltalálom, mert amint egy picit ellép már mellé megy. ha el is találom max 10%ot sebez az is. 1 ellenfél vagy 10 íjvesszõ.

a karakterem az 19es. a kétkezes képesség 68.
kovácsolás 19 alkímia is kb annyi. a ruháim össz védõereje 140 azt hiszem.
páncél skillek... na ez már érdekes lehet 😊 van ilyen a képességeknél? na, be is lépek megnézem azzal mi a helyzet 😊
FUSH-RO-DAH tökéletesen semmit nem ér. hátralöki az ellent, de NULLÁT sebez. mind a három szót használom (nyomva tartom).

Fantusz
Valamit elcsesztél, ha ennyire nem bírod a strapát.
Ilyen lehet, pl. ha kovácsolással, alkímiával, enchanttal húztad a karaktert a kezdeteknél - késõbb egyenesbe jön, de lehetnek idegesítõen gyenge idõszakok (mert gondolom nem a karaktered 68-as, hanem a two handed képesség 68, ami esetleg kevés is lehet a szintedhez mérten)
Páncél skillek, perkek?
Mágia ellen ajánlom az Atronach Stone bonuszait (50% absorb magic), szólóban lévõ ellenfél ellen meg FUSH-RO-DAH (ha mind a három szótagot ismered, nincs az a mágus, aki talpon marad a lehelletedtõl)

az íjászatot nem használod?pedig nagyon hasznos,sõt..
Zeller01
most már meg kell kérdezzem, mert nagyon idegesítõ.
jön valami arc (legyen egy fosfejû útonálló) , aki tüzet lõ vagy jégcsapokat. max 2 lövés és végem. oda sem érek hozzá, esélyem nincs. szarrá lõ. hogy van arra idõm, hogy megüssem? leszarja, ha iszok egy fagyálló löttyöt, vagy tûzsebzés ellen, telibe szarja a fejem. odalõ és szevasz. vagy a fejszém... ááá nem unalmas egy- egy ember ütni. ütöd, lemegy az életébõl 5%kb. 10 év mire egyet leverek. jön a másik azt meg 1 csapás és kirepül a pályáról. 68.as szinten vagyok kétkezes fegyvereknél. de ez a 2 lövéssel után megdöglök, ezzel nem tudok mit kezdeni...
hogy kell azok ellen védekezni?

Az Oblivion-hoz volt egy részletes végigjátszás és e mellé nagyszerû leírások is melyek sokat segítettek nekem a játékban, nagyon elégedett voltam vele!
Köszönöm szépen, a térképpel már találkoztam, mentettem és alkalomadtán "használom" is csak néha mikor megakadok jól jön(ne) az eredeti helységnév is.
-és ehhez szorosan kapcsolódik a köv. kérdésem: komplett, részletes magyar nyelvû végigjátszás van-e már ill. készül-e már?
Részemrõl nem találtam csak olyat ami a fõvonalat követi.
genndy
Az áldóját, be szíp lett az elsõ link <#falbav>
Elder Scrolls Lapok

genndy

Éppen a napokban gondolkodtam el rajta hogy nincs-e valami lista amely tartalmazza az eredeti neveket és a kétféle magyarítás neveit is?
Nagyon hasznos volna pedig...

Pl: Whiterun = Fehérvágta / Fehércsermely
Hát még ha mindez valami térképen is lenne, az volna az igazi...
igen köszi, így is volt 😊

gáz is, hogy magyarosították a település neveket, mert nem mindenütt a szószerinti fordítás van...

Fantusz
Az is lehet a magyarítás következménye, hogy akik magyarítás nélkül játszottak, játszanak, egy ilyen kérdésre nem nagyon tudnak érdemben reagálni.

Dead Men's Respite rémik, ahol mágikusan lezárt ajtó van...
Belépés után egy szellemmel találkozik a játékos, föl kell venni az asztalról a rubin sárkány karmot, s követni a szellemet.
Elmegy a mágikus ajtó mellett jobbra, a legutolsó helyiségben van a porhüvelye, föl kell venni a nála lévõ könyvet (King Olaf's Verse - küldetési tárgy a bárdok kollégiumában kell leadni).
Vissza a mágikus ajtóhoz, a szellem átmegy rajta, deaktiválódik a mágikus védelem, mögötte kinyithatod a sárkány karommal a kör alakú ajtót, sok draugr, egy kis harc (segít a szellem), szófal, bazár... és kész

Igen ilyet raktam fel. Mondom segg vagyok hozzá, nagyjából tudom mi hogy mûködik modoláskor, de ezt egyáltalán nem tudtam h így van ahogy írtad.
Azt hittem hogy minden kell hozzá, szóval most kitoltam magammal. Fõleg hogy elõtte én már kicseréltem egy csomó mindent nekem tetszõlegesre, ez meg fölöslegesen felülírta. Na mindegy, akkor visszamásolom az eredetit, vagy egyesével kitörölgetem a fölösleget ahogy Genndy is írta.
Köszi a válaszokat
üdv ujra, elakadtam sajna .. lementem valami "halottak gyughelye" barlangba ahol egy ajtót mágikus erõ tartja zárva.. viszont másfelé nem tudok kijönni mert ugy ugrottam le oda.. ezt hogy tudom megoldani ,hogy kinyissam? 😊

PiszkosFred
Szerintem két különféle dologról beszélünk.

Van az ENB, amely lényegeben egy .dll, és amely extra effekteket rak bele a játékba úgy, hogy kvázi meghekkeli a directx mittoménmijét 😊 Ezért is kell a .dll-nek a játék gyökerében, vagy esetleg a windows mappában lenni.

Vannak viszont olyan modok (nexuson), amelyek ENB-re epítve változtatnak a látványvilágon, de ezek az ENB változásokat csak felhasználják, és kiegészítik azokkal a változásokkal, amelyeket a mod készítõje eszközölt. Pl, fényforrások cseréje, ingame füst, stb effektek cseréje stb. Ehhez már kell sokszor textura meg mesh is. Te valószínûleg ezt/ilyet raktál fel.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

genndy
Akkor is mûködnie kell annak, hogy megnézed mi van a letöltött fájlban és az alapján törölsz. Akármilyen mappamélységig mûködnie kell.

Hát azt hittem ennyire hülye nem vagyok, de lehet mégis.
Szóval, amit feltettem, az nem csupán pár fájl, hanem eléggé komplex mappák, több mélységnyi almappával, azokban különbözõ kiterjesztésû fájlok. Részletezés nélkül ugyan de már ezt írtam. Nem olyan egyszerû uninstallálni.
1. Ha csak nem úgy értitek, hogy elég az enb-vel kezdõdõ fájlokat és mappákat törölni.
2. Vagy eleve rosszul raktam fel, és fölösleges volt a meshes, textures stb mappákat bemásolnom, elég lett volna az enb-ket, a binary és helper file-t. Ezt pedig ti nem tudtátok eddig
3. Lehet h nem tudtok róla - mert régebbi verziókban ha jól emlékszek ez a pár gyökérbe másolandó, valamint a boris oldaláról szükséges megfelelõ bizgentyû volt és kész - de most leszedtem 4 db tetszetõsebb ENB-t, és mindegyikhez sokkal összetettebb rendszer volt. Ezek közül is sajnos beleszaladtam abba amit nem lehet nmm-el ki-be kapcsolni....

Fred, ha jól emlékszek ilyesmi dolgokon alapult a pár napja feltett kérdésem is, és én is úgy emlékeztem hogy hip-hop cserélgethetem õket ha éppen nem tetszik, de a sharpshooter, az unreal cinema, és ez a puripuri is rengeteg fájlt tartalmaz. Na most ez mind szócséplés, ha tényleg a 2-es pontban írtak igazolódnak be. Azon kívül meg akkor marad a biztonsági másolat verzió
Fantusz
A település neveket véleményem szerint nem kellett volna "magyarítani", maradhatott volna az eredeti elnevezés, picit bekavarhatnak ezek az átnevezések, ettõl függetlenül a magyarításért köszönet jár a készítõknek.

Whiterun az egyik verzióban Fehérvágta, a másikban a Fehércsermely nevet kapta.
Visegrádot nem nevezzük Magasvárnak, pedig erre lehetne "magyarítani" :-)

PiszkosFred
"Hétszûnyû kapanyányimonyók", "Festéktüsszentõ Hapci Benõ", "Lesbõl támadó ruhaszárítókötél", wtf? 😊

Fehérvágta.... sodrásd... Wtf? 😄

genndy
99% hogy szar a d3d9.dll hozzá. Pontosan azt a verziót szedd le Boris oldaláról, ami az adott ENB-nek kell.
Eltávolítás? Mi sem egyszerûbb: Skyrim fõkönyvtárból törölni minden fájlt, aztán "fájlok ellenõrzése". Na jó, kicsit finomabban: minden enb-vel kezdõdõt, és persze a d3d9.dll-t.
De nem is nagyon értem. Meg kell nézni, mi van a Nexusról leszedett tömörített állományban, és azokat a fájlokat törölni a könyvtárból.

#25466 Azeriel: ugye át is nevezted enblensmask.png-re, ahogy írja?

Malakai
Én is ezt említettem az elõzõ körben, egyszerûen fogalmam nincs, hogy lehet szétcseszni vele a játékot.
Max driverrel, meg AA beálítással akadhat még össze, de a játékot akkor se kéne tacsra vágnia, ha végképp nem megy kiszeded és minden a régi elméletileg. Hacsaknem valaki annyira figyelmetlen, hogy pont a dll-t felejti bent és kitörli a konfig fileokat, de feltételeztem, hogy nem ennyire butaságról van szó.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

PiszkosFred
Az a baj, hogy nem értem ezeket a korábbi napokban/hetekben felmerült problémákat, pedig részemrõl segítenék, ha tudnék. Sok ENB kipróbáltam, SweetFX-t, de nekem sose volt belõle gondom. Bemásoltam azt .iniket, .fxeket, stb az ENB-bõl, leszedtem Boris oldaláról azt a .dll-t, amely kellett nekem (és amely újításokat a gép elbírja), aztán hajrá. (http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/18941/ - jelenleg ez van fenn már jópár hónapja)

Ha meguntam, vagy le akartam cserélni, simán csak delete az adott 5-6 fájlt, közte a dll-t, és már ment is újra a játék. Savegame meg modokhoz pedig aztán semmi köze sem volt, egyik sem lett korrupt, vagy hibás vagy ilyesmi.

Én csináltam egy biztonsági másolatot az enb telepítése elõtti mappámról. Ha valami szarul sül el, akkor csak visszamásolom az érintett mappákat, fájlokat.
Csak ugye ésszerûbb lenne megoldani az alább említett verziók egyikével, ha az nem megy, akkor vissza az egész. De újratelepíteni nem fogom, 3-4 napom ment rá mire átnyálaztam a modokat részletesen, kategorizáltam õket, mindhez csináltam egy szimpla telepítési útmutatót, elég igényesen összeraktam ahhoz képest h a laptopomon "szenvedek" vele. Erre elkúrom az enb-vel. Ami nem az elsõ volt, de utánanéztem és úgy gondoltam h ez végre jó lesz, annyi bibivel h a srác kiemeli h nem lehet semmilyen mod managerrel telepíteni, csak kézileg. Ok gondoskodtam biztonsági mentésrõl.
Nem is lett jó persze, homályos és csúnyán sötét még nap közben a szabad ég alatt is. Hát ráfaragtam, kurva nagy lator dolog ez amúgy, mert a képeken neki szépen össze van ám rakva, dof blur élek textúrák meg minden tökéletesre csinálva.... én meg felteszem és alap beállításokkal ronda mint a bányarém 😊 és segg is vagyok hozzá hogy tip top beállítgassam. Szóval segítségre szorulok, bár mostanában "süket szemekre" találok a fórumban, de hátha valaki mond okosakat...
Azeriel
Engem az érdekelne, hogy ezt hogy kell megcsinálni ? Azt írja enblens.fx kell meg ez a kép, leszedtem ezt az enblens.fx-et, meg ezt a képet beraktam a helyére, de nem akar mûködni. (van már fent enb)

Azeriel
Én ezért telepítettem pár napja újra az egész játékot 😄

Hali!
Feltettem egy új ENB-t pechemre, mert sehogy sem jó, olyan sötét mindenhol mint a fene, homályos, köd az egész, pedig nexuson a képeken elég szép, nem olyan ködös. A Poupouri-ról van szó, Morning Star ED. Sajnos nem lehet NMM-mel telepíteni, úgyh elég húzós az eltávolítása. Ezért azt szeretném kérdezni nem e tud valaki performance-barát, és normális - nem sötét, ködös, abszolút színtelen, amilyen jelenleg - beállítást hozzá? Én nem találtam. Másik lehetõség h valaki tudná esetleg h kell uninstallálni maradéktalanul. Harmadik ami szerintem nem lesz jó, hogy felülírom a fájlokat egy másik moddal...? SOS 😊
Prince23
Nem volt meg az állás, de amúgy visszamentem a templomba és ott egybõl leszólított. szóval van Lydia most már 😊

genndy
Bugos a házasodás 😞 Az igenek után még a templomban el kell kapni az arát és megmondani neki hová menjen, különben köddé válik... Tölts vissza állást, remélhetõleg megvan még.

Prince23
Elvettem Lydiát, és a házban, fehárvágtában nem találom õt. (amit vettem a jarl emvberétõl) Hol lehet? Sodrásddban házasodtunk, de az ottani házamban sincs.

Fantusz
Kísérõd néhány nap várakozás után megunva a semmittevést, elindul haza (Lydia Whiterunba).
Nem érdemes megfeledkezni a kísérõdnek kiadott parancsokról, mert ahogy már megtapasztaltad, lehetnek kellemetlen következmények.
Lydia meghalhat hazafelé, vagy bug miatt eltûnik, s ilyen esetben ráadásul még másik kísérõd sem lehet.
Jó esetben napok múltával ismét megjelenik Lydike a whiteruni házadban, vagy, ha még nincs, a jarl palotájában

roolandsan
Sziasztok!
Female karakterhez milyen modokat ajánlanátok?Eddig az SG Female Textures Renewal,Natural eyes és AOF Believable Hair van felrakva,de nem igazán vagyok elégedett(fõleg a hajjal).
Más: ha egy katakombába Lydiának azt mondtam hogy várjon,majd elfeledkeztem róla és otthagytam,most sehol nem találom.Hogy tudnám újra visszakapni?

V has come to!

Azeriel
Ráér 😄 Csak találtam ezt a windowed mode relocatort amirõl fogalmam sincs micsinál, kipróbálni, hogy jó-e az ablakos problémámra.

genndy
Mindegy. Ma nem fogsz tudni belépni, legalábbis nagyon döcögõsen.

Azeriel
Nem találom a fõöldalt XD

genndy
Tervezett karbantartás van ma, fõoldalon írja.

Azeriel
Csak én nem tudok bejelentkezni a nexusra...?

a könyvespolcot nem javíja az unoff pach? Csak mert nekem ugyanúgy kösszeborogatja a könyeket, mint nélküle.