30713
TES
-
#26555 Srácok 2 kérdés
1. a képen látható (5/15)ben levő beállítást hogy tudom átléptetni?
2. a nyakon azt a bizgentyűt milyen módon tudom eltávolítani
ha jól emlékszem azt mondtátok hogy rossz testet használok hogy tudom lecserélni?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
SaGa #26554 Amiket felsoroltál, "overhaul" modok, azaz a harcrendszert, a szinteződést, a játék "karakterét" módosítják, de nem adnak be új területeket, feladatokat. Persze ezektől is úgy érzui az ember, hogy egész más játékot kapott, mert a bevált sémák nem működnek, de ha az új feladatokat keresed, ezek pont nem kellenek.
Azokat a Fantusz által felsoroltak adják.
Az overhaul-okat és a "quest" modokat keverni csak óvatosan szabad, ha nincs a megfelelő quest modhoz kompatibilitási patch az overhaulhoz, akkor probléma lehet belőle.
De akár az egyes quest modok keverésével is. Az overhaul-okat sem jó egymással keverni.
Össze lehet rakni sok modot, ami teljesen átformálja, alaposan kibővíti a világot, de az nem a magyarítással játszók világa. Érteni kell hozzá az angolt annyira, hogy a modok leírását, telepítési feltételeiket, összehangolási problémáikat megértse, a különböző modoló (nem készítő, csak kezelő) toolokat is értse kezelni, mert általában egy nem elég ahhoz, hogy nagyobb akadások nélkül összerakhatók legyenek ezek a modfajták. Néha még az esp-kbe is bele kell kotorni, de legalább egy "bashed patch"-et összerakni.
Több hétbe is telhet mire az ember kialakítja a "saját Skyrim"-jét, amivel aztán hónapokat tud játszani, míg valamelyik modder úgy frissíti a maga modját, hogy szétrúgja vele a jól bejáratott, belakott világot és kezdődik az egész elölről. -
#26553 Számomra nem behatárolható a "nagy mod", vagy a "modcsomag" kifejezés annak ismerete nélkül, hogy mit szeretne megváltoztatni a játékos az alapverzióhoz képest.
Lehet ez a változtatás a játék nehézségére irányuló, harcrendszeren módosító, textúra pack, küldetéseket, új területeket a játékhoz illesztő, s még sok egyéb változtatással élő módosítás.
Felmerülhetnek kompatibilitási problémák is, nem elegendő a modnak az alapjátékkal partiban lenni, fontos a mod-mod harmónia is: több lehetőség közül olykor csak egyet választhat a játékos.
Nagyobb küldetés modok:
Falskaar
Helgen reborn
Undeath -
TomStorm #26552 Rendben,rákeresek mindegyikre,köszi szépen! -
steweee #26551 ACE
Unleashed
SkyRe
Requiem
Redone
tudtommal ez az összes "'nagy" mod
remélem segítettem -
TomStorm #26550 Üdv.
Olyanról ne is álmodjak,hogy valami nagyobb mod pakkot találnék valahol?:)
Eddig konzolon volt Skyrim és most meglett PC-re is.Végülis a modok miatt+grafika tértem át de több 100 apró modot találtam csak,nem ismerek egyet sem -
horthy #26549 Mit jelent az hogy ha valami eléri a 100-as szintet legendássá tehetem ? Megmarad a tudás és ujra számol ? Még nem értem el semmiböl a 100-as szintet . -
Lesusius #26548 Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy valaki tudna e nekem segíteni a nexus mod-okkal (több játékkal is)? -
#26547 jahm megoldottam
Ezen a magyarosításon kibuktam nem lehet rátelepíteni a modok telepítése után újra a magyarítást. Kicsit vicces hogy egy része magyar azt átmegy angolba.
Közbe megoldottam kicsit gyorsan forogtak az események a követőm még így is meghalt feltámasztottam vagy mi, de beragadt és csak teleport után tért magához.
egy kicsit innen egy kicsit onnan :) -
#26546 Miért lenne csak egy lövésed? Annyi van amennyi a töltete. Addig lődd amíg be nem csukódik a gömb. Ha kifogy, után is tölthető mint bármelyik másik bot.
Ha gyengus az angolod, akkor játssz magyarul. Alapjátékhoz kijött a magyarítás, morrohunról tölthető. Mondjuk azon majd ne csodálkozz hogy a cicababa modok miatt majd jópár dolog visszaangolosodik (vagy koreaiasodik. Vagy kínaiasodik. Vagy oroszosodik. Ki tudja miket raktál föl). -
#26545 jaa.. az stimmel volt hogy mit kéne csinálnom, de van nálam 3 bot is az egyik kizárva mert az ha igaz a felélesztés
A bottal csak egy lövésem van?
Amúgy néha tényleg gond a dolgok helyrerakása mivel angolom igen csak gyengus.
:)
És előre bocs ha nyilván való dolgokra kérdek rá:)
-
#26544 Nem tudom mennyire figyelsz oda a párbeszédekre, illetve a feladatokra, de már volt több olyan kérdésed, amiből az sejlik, hogy nem nagyon...
Használd Magnus botját, csak arra kell pluszban rájönnöd, hogy Ancano, vagy a gömb legyen a célpont -
#26543 a mágust aki a gömbbel szórakozik hogy a rókában teszem el láb alól? A követőmet meg az öreget is kicsinálta már körülöttem és csak egy centi élete van csak.
-
#26542 Könnyen meglehet! Igyekeztem a fegyverek, páncélok egyhangúságát lore friendly modokkal kicsit felturbózni. -
#26541 Nem, akkor nem lép ki feltétlenül. Attól is függ mire vonatkozik az .esp, textúrás/meshes dolgok hiányát jobban elviseli, scriptekre érzékenyebb.
Immersive Armorsra gyanakszok hogy az volt fönt neked. -
#26540 Elég sok páncél és fegyver modot szedtem le anno, így arra gyanakszom hogy valami ilyesmi páncél lehetett rajtam. -
SaGa #26539 Ha esp hiányzik a mentett állapothoz képest, azt ugyanúgy díjazza a játék, mint a master nélküli eps-t. A betöltés közben kilép.
Ha elindul, csak épp a karakteredről hiányzik a ruha, akkor valami más gond van, esetleg valami textura vagy nif hiányzik... -
#26538 Vissza nem lehet lépni, csak előre. -
#26537 Van lehetőség egy küldetést valahogy újra kezdeni? Van egy olyan küldi ahol 3 személytől adósságot kell behajtani az első kettő sikerült de a harmadiknál elfajultak a dolgok és elvileg nincs olyan mentésem amivel visszaléphetnék a küldi elejére:)
-
#26536 Köszi!
Betöltöttem a mentésem és pucér a karakter :) -
#26535 Belenézel a mentése Total Commander F3-al, és rákeresel hogy .esp -
#26534 Sziasztok, lenne egy kérdésem. Van valami módszer arra, hogy kiderítsem milyen modokkal használtam egy adott mentésem? -
SaGa #26533 Ha a főmenü után azonnal kilép a program, akkor fenn van egy olyan esp, ami egy másik esp-től függ (az a mastere), de ez utóbbi hiányzik. Ez az összes TES játékra igaz.
Már akkor is előfordulhat, ha az esp ugyan megvan, de a függő esp-t a mastere elé tetted a sorrendben.
Ha jól emlékszem, a ModOrganizerből hívott BOSS szokott arra figyelmeztetni, ha valaminek nincs fenn a master esp-je. Illetve az ilyen problémák elkerülésére a legjobb a Wrye Bash, de azt nem triviális összeházasítani a MO-val. Fel kell külön telepyteni, kipróbálni, hogy működik-e, majd fel kell venni a MO által indítható programok közé, ahogy a Boss-vagy az SKSE starter van.
A Wrye Bash színekkel jelzi, ha valami hiányzik és ki is írja, hogy pontosan mi. Meg a sorrendhibákat is szinezéssel jelzi a listában.
A TES játékokba modokat tenni és azokat összehangolni egymással nem egyszerű feladat, több tool is kellhet hozzá. -
#26532 Akkor ezért fordulhat elő olyan hogy úgy fest minden stimmel a moddal rendben a helyén van és amikor legyártod felteszed a karakterre egyszerűen kidob a játék? Tegyük fel minden kiegészítő karaktermodell fent van hozzá rendesen.
Juj de egy bonyolult cucc ez :)
-
SaGa #26531 Az opcionális azért opcionális, mert vagy kell, vagy nem.
Azt neked kell eldöntened, hogy szükséged van-e rá vagy nincs.
Vagy valami feltételhez kötötten kell valamelyik (pl: ha van sky ui-d akkor igen, ha nincs, akkor nem, ha fennvan valami kapcsolódó mod akkor kell, ha nincs, akkor nem is szabad betenni, stb...). A telepítő (ha a modder rendesen összerakta a scriptjét) annyiban segít, hogy ha valami modfüggő opció van, akkor ha telepítve van az adott mod, akkor azt az esp-t pakolja oda, ami kell hozzá, ha nincs, akkor nem. A modorganizer ebből a szempontból kicsit zavaró tud lenni, mert a telepítő script a data könyvtárban keresi az adott esp-t, de a modorganizer nem ott tartja őket, így lehet, hogy a telepítés során hibaüzenetet kapsz, pedig az adott mod ott van a csomagban. Ilyenkor pl biztosan neked kell kézzel aktiválni a megfelelő opcionális esp-t.
A másik eldöntendő probléma, hogy az adott mod opcionális esp-je az "alap" esp mellé (utána a betöltési sorrendben), vagy helyette kell. Első esetben mindkettőt be kell kapcsolnod a megfelelő sorrendben, a másik esetben le kell cserélni a megfelelőre az alap esp-t.
Ezeket az adott mod telepítési leírásából lehet kibogarászni.
-
#26530 egy kérdés a modorgban ha egy mod információs részét nézem és ott az optional esps fület azt az esp filet amit az available esps ablakban van azt nem kell nekem átdobnom az optional esps ablakba hogy működjön a mod? -
#26529 Lehet nem ugyanahhoz a testhez/animációhoz van elkészítve, amit használsz, de lehet nem az, csak nincs jól megcsinálva. -
#26528 arra nincs javítás hogy ne lógjon át a lába keze felszerelése a karakternek? kicsit gáz hogy mozog és közben átlukassza a ruháját a térdével.
-
#26527 -
#26526 enyhe távol keleti beütés :) -
#26525 oks. -
SaGa #26524 Hidd el, hogy nem könnyű. Alapos angol tudás kell hozzá és még úgy is könnyű lábonlőni magadat, csak a szövegek cserélgetésével is. Már az sem triviális, hogy a javítandó esp-t meg tudod nyitni és nem mentesz bele egy halom felesleges scriptet, csak úgy véletlenül.
Vannak kisebb esp javítgató toolok, azok használata egyszerűbb, sima megnevezés cserékhez lehet, hogy jók is, de tartok tőle a kínait/koreait átírni valami másra azokkal sem egyszerű, csak ha mindkét nyelvet alaposan ismered. Illetve nem kizárt, hogy másba is bele kell nyúlni, nem csak a tárgyak nevébe.
Vagy nyeld le, hogy ilyen a mod, vagy ne használd. Nélküle is jót lehet játszani... Vagy keresd meg az angol változatát. Ha tényleg jó mod, előbb-utóbb valaki csinál belőle olyat is. -
#26523 Nem tudok, nem használom. -
#26522 ha adsz hozzá némi útmutatót rálesnék egy elnevezés átírása és a mod újra csomagolása nem lehet valami über nehéz feladat:)
szépek az orosz kínai oldalon levő cuccok volna pár amit szívesen meglesnék.
-
#26521 :) -
#26520 Dehogynem, CK-ban. De annak te nem fogsz nekiállni. -
#26519 Tényleg nem lehet valahogy átírni az orosz kínai oldalakról leszedett ruha fegyverneveket mielőtt telepíteném őket? Tényleg zavaró ez a sok kriksz kraksz a fegyvermenüben. Azt még kiheverem hogy vannak olyan ruhatípusok amik nem látszanak rendesen a kiválasztásnál a kovácsnál.
Elvileg volt van lehetőség feltuningolás után átnevezni a fegyvert ruhát de nem mindig engedi.
-
#26518 -
#26517 Követőt nem akasztanak a nyakadba, igaz van néhány küldetés, amikor csatlakozik hozzád valamelyik NPC, de ők nem nevezhetők követőnek.
A Companions küldetéssorban Farkas, Aela, Vilkas még nem követő, nem lehet nekik felszerelést adni, stb.
Van lehetőség megkérni NPC-ket, hogy tartsanak veled, segítsenek, de bármikor el lehet őket küldeni, s ilyen esetekben haza megy...
Biztonsági okokból az elküldést célszerű abban a városban megejteni, ahol az aktuális követő él, nem érdemes kockáztatni, hogy valahol a vadonban elkallódjon.
Lydia Whiterunba, a jarl palotájába tér haza, illetve, ha már ott megvetted a házat, oda megy, hisz ott ő a housecarl.
Követőkkel játszva előnyökkel és hátrányokkal is lehet számolni, ha a karaktered nincs rászorulva, jobb egyedül kalandozni.
A követők többsége halandó, esetenként erre is kell figyelni (főleg destruction mágus mellett vannak veszélyben), szűk helyeken meg idegesítően tudnak viselkedni (útban vannak).
Az előnyük is elvitathatatlan, főleg, ha a karaktered harci képességekben nincs topon, egy jó kisérő sokat tud segíteni a harcban, jelentős mennyiségű cuccot tudnak cipelni, de inkább arra érdemes rászokni, hogy nem szedünk össze minden haszontalan, olcsó szemetet. -
#26516 Sajna a haja az a fejfedővel együtt jár.
és lehet a test nem stimmel a fejhez bár kitudja.
ha bemászok a racemenübe és mokolok valamin akkor elméletben helyreteszi de ahogy valamit feldobok rá máris leugrik a feje.
Ez a karakter generátor érdekelne micsoda mit kell leszedni hozzá?
Szerintem első próbának nem olyan rosszra sikerült.
A merev műanyag struktúrát meg tényleg nem szeretem én se találtam pár rucit ami tök jó meg minden de vagy átüt a lába a karakternek rajta azaz pl átlép a fátylán vagy egyszerűen olyan merev hogy az már rontja az összhangot.
A követő meg szörnyű ai vel rendelkezik sose azon az úton jön ahol én
néha percere eltűnik :)
Meg a követő se kóser ruccit hord elvileg ugyanaz van rajta mint a sajátomon mégse vette le a ruháját a karakternél meg csak a fegyverek vannak bent a ruha olyan mintha a skin lenne.Ez az a követő amit az első sárkány megölésénél akasztanak a nyakamba.:)