30713
TES
  • genndy
    Ez nem magyar, de itt aztán szerintem megvan az összes:
    http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Easter_Eggs_%28Skyrim%29
  • Kalandpark
    Sziasztok! A következő iránt érdeklődnék:
    Régebben olvastam egy magyar cikket amibe le volt írva a 10 vagy talán több legjobb easter egg vagy a játékba úgymond oda nem illő fun dolgok térképestül mindenestül. IGN weboldalán találtam egy ilyen részt, hogy easter eggek de ott kb semmi értelmes nem volt. Nem emlékszik véletlenül valaki ennek a cikknek az írójára/linkjére?
    Egy dologra emlékszem ebből a cikkből az a fürdőző pár volt valamelyik forrásnál.
  • Malakai
    Spec szerintem Nexus Mod Manager jobb annak, aki nem igazán ért hozzá és az angol hiányában valószínűleg, nem fogja ezt a hátrányt már holnapra leküzdeni.
    Mod Organizer többet kínál, de pont emiatt problémásabb is lehet vele.

Volt valami különösebb oka, hogy váltottál, vagy csak mert valaki említette?
  • RoboKutya78
    hülyeséget ennek így kell működnie?
    feltelepítettem nexussal a skyui-t elindítottam vele és jó volt
    majd vissza modoriginbe és megtaláltam benne a skyuit és mükszik végre:)
  • RoboKutya78
    Ehh nexuxon keresztül feltelepedik a UI de ha modorggal indítom nem látja:(
  • RoboKutya78
    Segítség valami nem kóser nem tudom feltelepíteni a SkyUI modot de miért nem sikerül a múltkor nexuxal simán ment.

• Panzeradler #26469
    sorrendhez én BOSS-t használok, eddig nem volt vele gondom.
  • Panzeradler #26468
    Nah látom nagyon benne vagytok a mod témában, akkor én is kérnék egy kis segítséget.

Varázsláshoz ki mit ajánlana, eddig 1db! rpg-t se toltam le varázslós karival(dual wield ftw:D), ugy érzem itt az ideje. Szóval a kérdés adott ki mit ajánlana?(leginkább ilyen necro féle, idézős lenne jó, de bármi más is jó ami sokféle, nem szeretnék ilyen faceroll fireball karit összerakni)

Kiegek vannak, max bodymodot meg ruha tervezek mellé felrakni, meg alternatet life start

Köszi előre is.
  • genndy
    Feltétlenül? Notepad, hogy a modsorrendet be tudd írni a plugins.txt-be
    NMM nagyon hasznos, főleg kezdő modosoknak, de azt is tudni kell ésszel használni meg próbálgatni. A modolás időigényes dolog.

Nem modoláshoz, hanem modokhoz:
    SKSE: script-kiterjesztés, sok mod igényli. Ha kéri, akkor a leírásban említik (illetve most már a Nexus is szól miatta). Egyébként felesleges felrakni.
    ENB-khez kell a d3d9.dll, amit szintén be szoktak linkelni, mert a készítője csak a saját oldaláról engedi tölteni.
    Unofficial Patchek: nevükben benne van. Amilyen DLC-t használsz, az ahhoz valót tedd föl. Rengeteg játékbeli hibát javítanak, és könnyen lehet hogy mod is támaszkodik rájuk.
    Érdemes a nexus all-time Top 100-at is nézni, mert ezek abban mindig benne vannak.

Mi lenne egyébként ha te írnál neveket, hogy tudjuk merre indultál el?
  • RoboKutya78
    Tudsz nekem gyorsban mondani olyan kiegészítőket amiket modoláshoz feltétlenül kellenek Találtam párat de nem tudom jó úton haladok e.
  • Kheled
    Köszi!
  • Malakai
    Nincs.
  • Kheled
    Sziasztok! Bocsi a hülye kérdésért, de jórég nem játszottam a játékkal, kérdés van e esetleg már valami online mod, vagy legalábbis olyan, amivel egy barátommal tudnék együtt játszani? Köszi a válaszokat!
  • Malakai
    Kiterjesztés szót azt hiszem nem használod megfelelően. :)

Egyébként azok test csere modok, van kiscsillió féle, legtöbb a "nyálazz tinédzser" jeligével készült. Amit alább nézegettél BodyChange mod az arra való, hogy a játékos váltogathassa magának játék közben az ilyen testeket.

Amikor egy páncél nevében van benne, vagy leírásában feltétel, akkor az a páncél ahhoz a testhez készült.
    Ha valamikor illesztési problémák voltak a páncél és a test egyéb részei között, akkor az eséllyel amiatt volt, mert nem az a test van fent neked, amihez a páncél készült. Egyébként sok páncélból van több alternatíva a különböző test modokhoz.
  • RoboKutya78
    Na most megint uninstall lesz.
    Meg akartam kérdezni mi a különbség a cbbe unp hcsbhc meg a többi kiterjesztés közt?
  • genndy
    Bepipálod az esp-jét.
    Van a karakternek, de az NPC-knek is. A karaktereset rakd föl.
  • RoboKutya78
    Feldobtam az Apachiihair modot hogy kell aktiválni eme hajtömeget?
    a racemenuig eljutottam de ott még midig az alap csomag látható
  • Malakai
    Ha a questet érintő mod nincs az nem jellemző (vagy néha azt az NPC-t, de nem a külsejére gondolok), hogy bekavarna, persze vannak béna, nem tiszta modok, de az olyan szinten rossz az manapság már viszonylag ritka szerencsére.

Tippre fent vannak a DLC-k, amik már inkább bekavarnak ilyesmiben.
    A DLC-ket is meg lehet egyébként tisztítgatni egy picit, hogy kisebb legyen az ilyen esélye, de ez nem tudom fordítás terén számít-e egyáltalán.
  • Fantusz
    A magyarítással nincsen semmi gond, ha az megfelelően van telepítve, az általad leírt hiba is arra utal, hogy szétmodoltad a játékot.
    A magyarítás az alapjáték minden szöveges részére kihat, ott nem kellene angol szövegnek megjelenni, patchek a DLC-k, illetve a modok kavarhatnak be, de a hivatalos DLC-k sem kevert szavú mondatokat eredményeznek, ott az egész mondat angol.
  • RoboKutya78
    :)
    Van esetleg olyan magyarítás ami a kérdésekre leadott választ is kiírja magyarul?
    Mert csak kapiskálom hogy mi a feladat néha:)
    a Skyrim oldalon levő magyarítás se tökéletes. Néha van magyar szöveg néha nincs olyan is van hogy ami magyar volt az máshol nem az pl ha az eladóknál a vásárlást előhívó szöveget lesem néha magyar néha angol.
    Ha meg nagyon elszúrom kezdek új karaktert:)

• Fantusz
    Talán, ha a párbeszédekre is figyelnél, tudnád, hogy mibe keveredtél bele
    Megölted a rifteni árvaház gonosz vezetőjét, elhappoltál egy megbízást a Sötét Testvériség elől, és magara irányítottad a figyelmüket.
    Azt neked kell tudnod, mi volt a célod valójában, de ha egy nyamvadt ruháért legyilkolsz NPC-t, akciójátékot, nem szerepjátékot játszol.
    Kinyírtad a Sötét Testvériség vezetőjét, ezek után nincs módodban csatlakozni a bérgyilkosok szervezetéhez.
    Az is lehet megoldás, hogy Astrid-ot ölöd meg, de a D.B. kiirtása nem különösebben érdekes küldetés.
    Szerepjátszó szempontból, aki nem bérgyilkos a vénasszony megölésére sem hajlandó, ha megölte meg a bérgyilkosok céhében otthonra találhat
  • RoboKutya78
    au :) na majd modolunk valamit rá::
    azt vajon lehet valahogy javítani ha mondjuk a karakter bokájánál ahol a lábbelije véget ér ott olyan mintha semmi se lenne pár pixel semmi tartja a cipőt a helyén ugyanígy a karján a kesztyű végén is gond van.
    Ha lefekszek szunyálni többször elő fog fordulni ehhez hasonló álom küldetés vagy mi is ez ?
  • genndy
    Akkor ez valami olyan mod ami a sima bérgyilkos ruhát cseréli gondolom. Megkaptad volna utána a Testvériségben is. Viszont hogy kinyírtad a csajt szerintem buktad ezt a küldetésszálat.
  • RoboKutya78
    csak az íj nincs meg
  • RoboKutya78
    Ez a ruci volt a csajon most kiegészítettem egy köpennyel ami fekete meg rátettem egy tör tartót a combjára, csak a kesztyű nem az ami rajta van

• RoboKutya78
    Mivel én inkább a mágus és a távolba lövő jellegű harcot kedvelem így egyértelmű volt számomra hogy a szellősebb könnyed öltözetet választom és ha már ez van akkor értelem szerű hogy a külsőt is ki kell hozzá finomítani.
    Most volt egy olyan hogy álmomban megjelent egy csajszi aki valami gyilkosságra akart felbujtani 3 emberke közül kellett választanom meg is tettem, majd végeztem a csajszival is mert felismertem rajta az egyik telepített rucimat Gondolom ölés nélkül más módszerrel nem lehet leszedni róla a cuccot?
  • PiszkosFred
    Illetve sok modnal a problema utolag, tobb oranyi jatekidovel a hata mogott jelentkezik. Rengeteg olyan eset volt mar, amikor "corrupt" lett egy savegame, es akkor mar hiaba kapcsolta ki az ember az adott modot, a mentesei mar menthetetlenek voltak.
  • Fantusz
    Minél több hasonló modot (páncél, fegyver, stb) használsz, annál sanszosabb, hogy bug lesz belőle... nem törvényszerű, de lehetséges.
    Különböző szempontok szerint válogatjuk a használt modokat, nekem nem jönnek be a tangában kalandozó csinababa-modok, azok megbízhatóságáról nem tudok nyilatkozni.
    Realisztikusabb páncél modok közül az Immersive Armors-t használtam.
    Megfelelő kovácsolás szakértelemmel el lehet készíteni az öltözéket, de NPC-k is viselik az egyszerűbb darabokat - nem mondanám szépnek, inkább praktikusnak, egy vadászhoz inkább a bőrpáncél illik, egy lovagon nem mutat rosszul a paladin páncél.

• RoboKutya78
    minimálisan meg tudom azért fejteni a leírásokat
    Gondolom ha elindul a játék a mod feltelepítése után akkor már nagy bajok nem lehetnek vagy tévedek?
    Teljesen kezdő vagyok ezen a területen sok modot nem is teszek fel max ruha fegyver azok meg általában vagy megjelennek vagy nem, ha nem akkor gondolom vagy szint kell hozzá vagy extra kihelyezett ponton van elrejtve ha meg megjelenik és probléma van vele lyukas a karakteren a cucc vagy eltolódik a skin rajta ezek már fogósabb gondok nálam.
  • Malakai
    Őszintén? Ha nagyon nincs angolod ne modolj, max ha fixen tudod x-y modokat felrakhatod együtt és esetleg hogyan kell. Lehet picit negatív hozzáállás, de a mod leírások / readme-k elolvasása szerintem nagyon alap, ha nem akarsz szétcsesződött játékot.
  • RoboKutya78
    újabb kérdés telepítéssel kapcsolatban
    Ha nexuson egy modnál van fent mondjuk 10 letöltés és ha azt mid felteszem működni fog a mód?
    Vagy ha nagyon nincs angolom akkor figyeljem a letöltések mennyiségét és az alapján vagy esetleg a final illetve legújabb verziót töltögessem?
    Vannak kivételes letöltési ablakok amik külön felhívják a figyelmet kiegészítő modokra azt is le kell tölteni?
    Szeretnék némi felvilágosítást kérni ezzel a mod kezelővel kapcsolatban.Pl használat jelek a mod mellett mi micsoda, honnan tudom hogy valamivel gond van.Bár ugy tűnik mintha kevésbé lenne gondom az összeakadást illetően mint a nexux mode managerrel.
    itt tudok olyat csinálni hogy saját mappát kreálok és abba beletenném az aznap feltett modokat hogy a másnap felrakott modok ne keveredjenek egymással?
  • IXEMGabeo

impressive Dragon Priest;)
  • RoboKutya78
    :)
  • PiszkosFred
    Azért azt tegyük hozzá, hogy Cara kissé "ritkított" a felszerelésén később (főleg a dekoltázsa környékén), a modban a Mord Sith standard egyenruha van :)
  • RoboKutya78
    Ja sajna közbe rájöttem csak a ruhát hajlandó levenni a cipó kesztyű fent marad.
    Kahlan cuccát kéne kiderítenem merre pakolták le:) kísérőnek nem lenne rossz összeállítás
  • genndy
    Nem tudod, mert cserélős. Egyszerre csak az egyik lehet nálad/rajtad.
  • RoboKutya78
    Hogy tudom elérni hogy a fehér és a fekete is nálam legyen?
  • Fantusz
    A különböző modok használata lehetőség, nem kötelező, és nem kevés modot raknak föl megfelelő előkészítés nélkül a nexusra.
    Ez is olyasmi lehet, a távol-keleti feliratok mondjuk csak figyelmeztető jelek, de a textura minőség, kompatibilitás is kétségessé válik, összességében ez a mod nem tűnik készre hangoltnak.
    A színeket azért nappali fényben próbáld beállítani, a képen látható rossz világítás arra nem igazán alkalmas.
  • RoboKutya78
    Heuréka:)
    Na most már csak azt kéne elérnem hogy a fehérret és a feketét is ki tudjam szedni:)

• genndy
    Nem. Ott ahol most vagy, ott menj be a hegy oldalába a lyukon. Az a két sátor egymás mellett, abból a bal oldali. A forsworn-tábor fölött kell hogy legyél, látod magad alatt a tábort, onnan vezet föl egy lépcső a barlanghoz.