30713
TES
-
do2 #26635 Hát az cumi, tisztességesen meg nem tudsz nyomulni, ha az van a küldetésben hogy a városban le kell gyilkolni valakit, akkor gyilkosság miatt már 1000 arany fejpénzt kapsz. Oblivionba volt olyan ember aki ezt elintézte a megfelelő fizetsség ellenében. Kicsit érdekes ha a Skyrimben kihagyták volna az ilyesmi megoldásokat. Börtönbe menni azért mert küldetésből gyilkoltál? -
#26634 Lopott cuccokat elveszik, lehet hogy képességed csökken (pont nem, csak két pont közötti előrehaladás). A többi cuccodat vagy automatikusan visszakapod, vagy egy ottani ládából kiveheted.
Meg legalább nem üldöznek tovább az őrök. Nehéz úgy kereskedni meg küldiket fölvenni hogy közben ott liheg a városőrség a nyakadban... -
#26633 A nem quest itemeket elveszik, meg talán vmilyen skillek csökkennek.
Én mindig békés, törvénytisztelő kalandor voltam, amikor meg nem, sűrűn használtam a quicksave-quickload kombót :D -
do2 #26632 Na és mi lesz ha börtönbe vágnak? Milyen hátrányok érnek? -
#26631 Igen az nekem is rémlik, hogy volt vmi küldi, ahol kötelezően menni kellett a bányába. Akkor ez lehet a tényállás :D -
#26630 Akkor menj börtönbe. Vagy kiirtod az összes város összes őrét.
Pár nap után kiengednek, nyugi. Ha meg Markarthban nem, az se gond, az küldi. -
do2 #26629 Hiába megyek oda fegyver nélkül, van opció a lefizetésre, de válaszba azt mondja hogy esélyem sincs rá, és hogy hátralévő életemet a bányába töltöm majd, és megtámad.
kép:
itt a kép -
#26628 Pedig ha van nálad elég arany, akkor működnie kell.
Az obliba is a tolvajcéhbe bekerülve lehetett alacsonyabb összegért levetetni a vérdíjat. -
do2 #26627 Az a baj hogy kisebb bírságokat letudok rendezni az őrökkel, de ahol már 1000 arany a vérdíj, ott még sosem sikerült lefizetni az őröket. Itt nincs olyan ember mint az oblivionba akik elintézik hogy ne legyen gáz az őrökkel? -
#26626 Ha bemész egy városba/közelébe, akkor odajön az őr, megszólít, és felajánlja, hogy kifizeted/mész a börtönbe/harcolsz.
Érdemes elrakni a fegyvert, hogy szóba álljanak veled.
A másik pedig, hogy craftolhass egyre jobb és jobb cuccokat szintlépéskor a megfelelő perkeket kell feloldani. Természetesen a jobb perkekhez nagyobb skill is szükséges, ezért kell az alacsony szintű olcsó vackokat gyártani, hogy fel tudd húzni. -
do2 #26625 Segítségeteket kérem két témában.
AZ egyik hogy több városban már 1000 arany a fejpénz rám. Hol tudom ezeket elintézni hogy nyugodtan mehessek a városokba harc nélkül? Pontos helyet vagy nevet aki elintézi tud valaki?
A másik téma hogy a köszörűnél hiába van meg a kellék a fegyverhez vagy a páncélhoz nem engedi hogy erősebbé tegyem a tárgyakat. Talán azért mert nem nyomkodtam a kovácsolásnál a szintlépésnél? Tud valaki olyan helyet ahol képezhetem a kovácsolási technikámat? -
#26624 Gyógyitalokat általában használnak (kivéve Serana, de ő nem is halandó, ellentétben a többi lehetséges kísérővel).
Gyógyitalokon kívül más lötyit nem isznak meg, s mérgeket sem használnak tudomásom szerint.
Felszerelések átadásakor is érdemes végig gondolni mit adsz oda a kísérődnek, mert nem biztos, hogy hatékonyabb lesz egy elvileg erősebb páncéllal, fegyverrel, ha ahhoz nincs megfelelő képessége.
Pl. a housecarl-ok nehéz páncél+egykezes+pajzs alapképzésük ellenére, ha kétkezes fegyvert adsz nekik azt használják, vagy az alapvetően könnyű páncélos karakterek (Feandal, Alea) is nehéz vasba öltözik, ha heavy armort, kétkezes fegyvert adsz nekik.
Lélekvadászatra jól használhatóak a kísérők, pontosabban a harcosok, ha adsz nekik üres lélekköveket, és egy olyan soul trap enchantos fegyvert, amit hajlandó használni.
Serana, aki amúgy egy kellemes kísérő, - vámpír, de nem kell rá külön vigyázni - nem fog neked lelkeket gyűjtögetni, mert főleg varázslatokkal harcol... nekromanta, aki destruction mágiát is elég hatékonyan használ, de lélekcsapda varázslatot nem, s hiába adsz neki enchatolt fegyvert, azt legfeljebb akkor veszi elő, ha kifogyott a manából.
A kísérőknél lévő mágikus fegyvereket viszont neked kell úja tölteni, azzal nem foglalatoskodnak, igaz úgy emlékszem, meglepően lassan merült náluk a fegyver -
horthy #26623 A Skyrim-ben a follower-nek ( társ-nak ) mit érdemes adni a cuccok cseréjénél ? Most probálgatom azért kérdezem . Láttam páncélt , fegyvert használja ha jobb mint az övé ami alapbol rajta van ( attol fűgg könnyü vagy nehézpáncélos karakter ), egészségjavitó potiont használja ha kicsi az életereje nemtom erőnlétpotion a harcosnál vagy manapotion a varázslonál használja-e vagy milyen egyébb potionokat használnak még meg milyen egyébb cuccokat vanakinél láttam sört , kupát , civil ruhát , furulyát stb ennek mi a jelentősége ? Milyen ötleteitek vannak ? Pl: lelekkövet használnak-e ha lemerült az " akkumlátor " ? -
SaGa #26622 Én is csak megnéztem, mit tud, pár napig elvoltam, aztán ment a kukába... -
Although #26621 Azt nem használtam, mert a csávó még a Bethez képest is sok hülyeséget csinált lore szinten :) -
Although #26620 Van egy lock kapcsoló is az espkre ha jól emlékszem, az rögzíti a helyzetet. egy biztos egészen egyedi amit a csávó csinált és működik a new vegassal is bár ott írtam neki a achievement file nem műk. -
SaGa #26619 Ezt tudom, sokat pakolásztam ide-oda modokat, meg beizzítottam a SkyRe "kiegészítőjét", amivel fel lehetett turbózni pl a mindenféle lények texturáit, meg a fegyverekből létrehozott egy tonna variációt (nem ugrik be a neve, egy java-s cucc, ami esp-ket generált). Na azzal már nem triviális megetetni a ModOrganizert. Kell hozzá valami olyan fájlkezelő, ami elfogadja és képes kezeli a ModOrg virtuális fájlrendszerét és még egy command ablakot is lehet belőle indítani. Aztán lehet a különböző texturák összepasszításával játszani, meg az Overwrite mappával...
Nem egyszerű, néha tovább tart, mint maga a játék. Gyakorlatilag egy új, saját világot alkot meg vele az ember.
Az biztos, hogy az esp-k sorrendjének állítgatását néha érdekesen csinálja a ModOrg. Van, amikor makacskodik és hiába akarsz áttenni egy esp-t feljebb vagy lejjebb, nem engedi, csak ha valamit átállítasz valahol máshol, de ez az, ami már kiesett. Ha újra használni kellene, biztos eszembe jutna, de most így nem emlékszem, mi volt a varázslat... -
Although #26618 Texture fájloknál lényeges a baloldali sorrend ott kell figyelni mi mit ír felül. Meg esetlegesen érdemes hasonló sorrendet tartani mint a pluginoknál. Ha a háromszög felkiáltó jellel aktív, akkor kapsz listát a sorrend problémákról is. -
SaGa #26617 Valami köze van a bal oldali listában lévő sorrendnek hozzá, de meg nem mondom, hogy pontosan mi. A jobb szélső szám a MOD index, az a baloldali lista sorrendje, a Priority meg az esm-ek esp-k betöltési sorrendje. Az előbbi hat valamiképp az utóbbira, de valahogy felül lehet bírálni. Rég használtam már ezt a programot, de mindig sikerült a megfeleő sorrednbe rakni mindent.
Igaz, én a WryeBash-t is használtam ehhez, mert az, hogy melyik esp melyiktől függ (melyik után kell feltétlen kerüljön), az mutatja meg a legjobban... -
#26616 Ja, hogy az előző csak a modlista volt, ez a betöltési sor.
Akkor ez így oké (csak azt a USP-t kellene az elejére tuszkolni. Ha máshogy nem megy, akkor nyúlj bele kézzel Notepad-el a plugins.txt-be). Meg a UDAP is mehetne az UDRP elé. És a Hearthfire-hoz is van UP. -
#26615 őő most lehet hogy csak a dlck frissítését raktam vola fel csak?
-
#26614 Ezt a verziót használom jelenleg
1.9.32.0.8(skse 1.7.0 rel 45)
Én azt hittem az benne van már ebbe a verzióba vagy nem?
Ha nem mit kéne leszednem még?
-
#26613 Hol van az Update.esp? Meg a hivatalos három DLC?
Egyébként ez így elég, sőt még a Racemenu-t is hanyagolhatod. -
#26612 Na akkor kezdjük elölről
Először is mik azok a dolgok amik alapban fontosak hogy működjön Pl skse racemenü dlc pach stb alkalmazás ezek fent vannak más mi kell még?
vagy ezt így nehéz meghatározni? Lebutítottam magam eddig.
-
#26611 az mért van hogy egyes esp esm a jobb oldalon ha megfogom és átmozgatom akkor valamelyiket meg tudom mozdítani valamelyiket nem?
például a
Unofficial Skyrim Patch. esp
Unofficial Dragonborn Patch. esp
nem tudom megcserélni pedig a listában pont fordítva kellene lenniük.
de ettől még működik az erőelszívás.
-
#26610 Ah ertem :D Azert ebben a verzioban van valami muveszi egyszeruseg. Jatszani nem biztos, hogy 2 percnel tobbet tudnek vele, de igy kepeken jol fest. -
SaGa #26609 Még egy kieg: a lentebb leírt viselkedés miatt érdemes a modok telepítésekor a bsa-k kicsomagolását megengedni az organizernek. Ezzel több helyet foglalnak ugyan a modok, de a fájlokat könnyebb így kezelni. Az ütközések a bsa-kon belül kicsit macerásan kezelhetők, mert azokat - ha csak mást nem mondasz a telepítéskor - nem csomagolja ki, így a lejjebb leírt ütközésfeloldás nem biztos, hogy összejön. -
SaGa #26608 Kiegészítés: a bal oldali ablakban a modok sorrendje azt határozza meg, hogy az erőforrás fájlok (model, textura, hang, stb, mindenm ami nem esp vagy esm) milyen sorrendben legyenek feldolgozva. Ha ütközés van, az lesz az érvényes, ami a sorban lejjebb van. Ez igaz a kicsomagolt(loose) fájlokra és a bsa-kban lévő becsomagoltakra is. Ez alól tudsz kivételt tenni, az adott mod tulajdonságainál láthatod a "conflict" fülön, hogy mi ütközik mivel és kézzel beállíthatod, hogy melyik "írja felül" a másikat. Ez igazából nem felülírás, csak a mod saját könyvtárában kicsit átrendezi a fájlokat, és ha valamelyik a sorrendben később van, mint az, amelyiknek a fájljával a később betöltődőd "felüliratod", a később töltődő modban egy be nem olvasandó almappába pakolja át azokat a fájlokat, így az ütközést elkerüli. -
SaGa #26607 A ki-be pipálással ki-be kapcsolgatod az esp-ket, de ha valamelyiket nem akarod, jobb, ja a bal oldali ablakban magát az adott modot kapcsolod le.
A sorrend változtatásához a legegyszerűbb módszer, hogy egérrel áthúzod az esp-t a megfelelő helyre. -
#26606 Nem a gaming evolved egyik fórumában találtam a csóka direktben butította a grafikát
-
#26605 Legalabb az fpssel nem lesz gond :) (ha ez sajat screenshot, akkor vmit nagyon elcsipaztal) -
#26604 LOOL
-
#26603 na sikerült megoldottam huh..:)
-
#26602 Akkor is fontos hogy az UDP az USP után legyen. -
#26601 Betöltési sorrendben legelöl legyen az összes ESM, és csak az esm-ek után az esp-k. Akkor megjavul a lélekszívás. ;) -
#26600 ModOrganizer -
#26599 Fogalmam sincs mi ez a program, de gondolom a jobb oldali a modsorrend. Állítsd be úgy ahogy írják. -
#26598 Ez a sorba állítás is kicsit zavaros nekem
a plugin ablakban ha ki be pipálom az esp esm filokat azzal változtatom a prioritást vagy hogy?
-
#26597 Ezt találtam de egy kicsit óhéber a frissítést feltettem de hol mit kell kapcsolgatni modoriginen keresztül passzolnám.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A fennakadást a legfrissebb patch hiánya (1.9-es) vagy pedig az Unofficial Skyrim Patch (innentől USP) okozza, ha modoltad.
- Ha fent van a legfrissebb patch, és az USP-t is használod, akkor deaktivált a modot. Ezután töltsd le hozzá a Unofficial Dragonborn Patch-et (innentől UDP), és sorban kapcsold vissza az USP-t a UDP-vel.
A problémát az okozza, hogy a Dragonborn kiegészítő a sárkányok Script-jébe belenyúl; ergo átírja azokat a javításokat amiket az USP végzett benne. Az UDP ezt orvosolja, de valami mágikus oknál fogva muszáj deaktiválni a USP-t az UDP-vel való frissítés előtt.
FONTOS: A sorrended szigorúan ez legyen:
Skyrim
Update
Dawnguard.esm
Dragonborn.esm
Unofficial Skyrim Patch. esp
Unofficial Dragonborn Patch. esp
FONTOS 2:
- Bármely mód, ami bele nyúl a sárkányokba, azaz a scriptjükbe lehetetlené teszi a lélekszívást.
-
#26596 Tedd föl az unoff.patcheket. A morrohun oldalán is van FAQ.
SKSE-nél egyébként nem kell az src mappa, az csak a forráskód ha valakit érdekel a működése, de a használatához nem kell.