The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Teged mindenhol mindeni lehulyez 😊 Vajon miert..."
A másik, hogy a halottak iszonyat merevek. Oblivionban mûködött egyfajta fizikai motor és sokkal valósághûbben zuhantak össze, mint most. Esetleg létezik olyan MOD, ami ezeket javítja?
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Azt azert hozzatennem, csak a pontossag kedveert, hogy nem nagyon szoktam lehulyezni senkit sem, talan egyszer ha megtortent, es az is Habar ur volt, par honapja talan. Soha, senki mast. Ellentben a tobbi topikban levo emberekkel, akik konyorognek a modiknak, hogy tiltsak mar le Habar urat, mert nem lehet birni azt, amit eload. Legutobb lasd az X Rebirth topik, premier utani egy hetben. Ami azert is vicces, mert amit itt szajkozik evek ota a Skyrim es TES topikokban, ott szembekopve magat, teljesen mashogy ervel.
Az, hogy folenyeskedo, gunyos es leereszkedo a stilusom, azt alairom. Sajnos ez regi hibam, jellembeli hianyossagom, emiatt volt mar gondom eleg, es meg lesz is. Sajnos en ilyen vagyok. De majd igyekszem, igerem.
En tiszteletben tartom mindaddig a masik fel velemenyet, ameddig nem sullyedunk le egy ovodas hajcibalos, vagy parlaminti jobb vs bal oldali szintre, ahol csak writeonlyban megy a kommunikacio. Ha pedig rosszindulat es direkt szarkavaras is vegyul ezekbe a monologokba, akkor igen, visszaszolok, pedig tudom, hogy nem kellene. Ez van.
Azt látom te se a célközönségbe tartozol. Érdekes elképzelések, megállapítások, és van ami igaz is. Megint mondom ez is elég volt több mint 10 millió eladott példányhoz.
Amit írsz az a filmeknél is megfigyelhetõ. Fantáziátlanságának hívják. Vagy annak hogy egyre nehezebben tudnak új ötletekkel elõállni. Mivel egyre kevesebben olvasnak, mûvelõdnek ezen irányon nincs kényszer sem, hogy jobb legyen.
Igen megfigyelhetõ volt már a megjelenés elõtt, alárendeltek pár elképzelésnek alapvetõen mindent. Ilyen a római kori páncél visszahozása, a dark elf menekülttábor Windhelmben. Ezt úgy hívják ismerõs dolgokkal való hatás. És még a lore folytatását is ennek rendelték alá. De mûködött. Volt is vita ebbõl ebben a topicba még a megjelenés elõtt. De a többség számára ez mûködik. És a Beth ebben zseniális. Ezt látom a TESonál is felmérni mi eladható igazán. Persze vannak viták ott is és itt is voltak. Pl. kezdet kezdetén úgy volt nem ez a fõhõssel együtt fejlõdõ világ lesz hanem amit az rpsek kértek a fallout nv változat. Aztán ez lett. Mert ez az ami az emberek 90% számára élvezhetõ. De ezt reggelig folyt. feleslegesen. Közeljövõben ez a folyamat nem fog megváltozni.
De már ezeknek a kategóriáknak se lesz sokáig értelme. Ha egy Batman arkham city történetben simán ver egy rpg-t. Vagy egy Tomb raider. Ott már lassan elfelejthetjük a hivatalos piacon, mit írnak rá a játékra. Meg elemezni se nagyon kell mert csak csalódott leszel.
Elnezesedet kerem, de epp raid kozben alttabzogatok, es hat most csak ennyire futotta. Igyekszem jobban teljesiteni legkozelebb.
Ami a tobbi reszet illeti, elfogadom. Akkor tobb tizmillios eladas, a tobb szazezer osszszavazat alapjan elnyert dijak, az ujsagok altal kiosztott elso helyek, mind-mind az emberi butasag es csordaszellem termeke.
Es akkor ezek utan csodalkozunk, hogy a fejlesztok "ezeknek" a birka embereknek ilyen szinten leegyszerusitett jatekokat fejlesztenek? Hat onallo gondolatuk sincsen, hogy akarnak ide 15-20 evvel ezelotti osszetett rendszereket? Csoda, ha el tudjak inditani a jatekot, mar ott tartunk.
Azt meg azért nem biztos hogy el kell várni egy ekkora játéknál hogy mindent egyedi elembõl rakjanak össze.
Sokmindenel egyetértek amit írsz. De úgy érzem nem jön le mekkora meló egy ilyen félig mmo méretû játék még a Bethnek is. Telhetetlenek se legyünk 😊
Tudod volt egy kísérlet a 20. században skandináv tonhalhalászokkal, ahol arra keresték a választ, hogy miért azok a halászati szokások, amik, és hogy ezek milyen módon vannak társadalmilag kódolva, mivel az volt az alap megfigyelés, hogy a halászati szokások következtében kisebb az eredmény, mint lehetne. A tonhalhalászok ugyanis folyamatosan egy területre, egy csapatban mentek ki halászni, miközben az egymástól minél távolabbi elhelyezkedés lenne az ideális. A falvakban összegyûjtötték az emberek vélekedéseit az életükrõl, benne a halászatról, és a vizsgálatnak az lett az eredménye, hogy mindenki tudta, hogy így nem hatékony a halászat, és mégis így csinálták, mégpedig azért, mert a halászat nem a kajaszerzésrõl szólt, hanem a társadalmi státuszokról. Úgy volt a közösségben elgondolva a dolog, hogy aki nem fog elég halat, az ügyetlenebb, és alacsonyabb státuszú. Viszont a "kevesebb hal", az mindig a többihez képest értelmezhetõ csak. Ezért az történt, hogy senki nem mert kockáztatni azzal, hogy a többiektõl külön megy, mert ha nem fog semmit, az õ szégyene. Viszont ha együtt maradnak és úgy nem fognak semmit, akkor az nem valakinek a szégyene, hanem mondjuk az idõjárás hibája vagy a szerencse kérdése.
Na pontosan ezért lett a skyrim az év játéka. Mert minden szaklap és orgánum õrzi a tekintélyét, és így két dolgot nem akarnak. Egymáshoz képest külön véleményt megfogalmazni (a többiektõl külön menni halászni), illetve a kikristályosodott halászhelyet elhagyi, ami jelen esetben a Bethesda. Ezen kívül van még egy szociológiai jelenség, ami ráhúzható a helyzetre. Mégpedg az, hogy az "ízlés" hatalom által vezérelt. Ez azt jelenti, hogy az emberek a hatalom felõl, jelen esetben a szaklapok felõl, érkezõ kultúrális ingerekre sokkal nagyobb mértékben reagálnak eleve elfogadó, vagy elfogadásra törekvõ módon, mint a máshonnan érkezõ ingerekre. (pontosan ezt a viselkedési programot mutatod be te is, amikor itt arra célozgatsz, hogy biztos mi vagyunk a hülyék, ha az összes véleményformáló újság felpontozta. Meg mutattad be pár hete is, csak akkor ráadásul jobban elõadtad visszataszító, fölényes, gúnyos, és leereszkedõ stílusodat. )
A kérdésre tehát röviden az a válasz, hogy a skyrim senki szerint nem volt az év játéka soha, és hogy mégis megkapta ezt a címet az a fenti folyamatok eredménye, és alapvetõen nem a skyrimrõl szólt, hanem a különbözõ orgánumok önmagukról gondolt szerepérõl.
Azt kellene mar megerteni, hogy hiaba szamolod ossze a cimborakat itt-ott, ha a tomeges igenyek nem ezt mutatjak. Konyorgom, a Morrowindben ket hetig kerested az adott dungeont, amig megtalaltad, mert a naploban csak annyi volt, valahol Ashlandi torzsek kozeleben. Skyrimban meg spellt is kaptal ra, amely mutatja az utat. De ez mind csak az kovetkezmeny. Az ok ennel prozaibb, ezt kellene mar megertened, hogy a vilag ide sullyedt, ezek az igenyek.
Majd ha egyszer valaha dolgozni fogsz, rajossz, hogy a piac ellen dolgozni nem lehet. Illetve lehet, de akkor megszoptad. Vagy olyan k*rva gazdag vagy, hogy megteheted. Harmadik eset, ha nem a sajat penzedet kockaztatod, lasd Kickstarter projektek. De amig a sajat borodet viszed a vasarra, a sajat penzedet, addig kerlek alassan, figyelni kell az igenyeket.
A Witcher a legjobb pelda erre. Azt mondod nem valtoztak? Konkretan teljesen uj felfogasban keszul az uj resz. Miert? Mert erre van igeny. Ha nem lenne ra, kapnal egy ugyanolyan csojatekot, minimalis szabadsaggal, mitn a W1-2 volt. Nagyon bizok benne, hogy tudjak, mit csinalnak a lengyel barataink, mert nagyon kar lenne azert a sorozatert. Kell a TES-nek egy eros konkurencia, mert csak ugy fog fejlodni az ipar, ha van motivacio, ha van ellenfel. Sportban, fejlesztesben, egyarant. Egyedul uralkodni jo dolog, de belefasul es belelustul idovel az ember.
Lenne egy kis gondom a játékkal. Egy ideje már nem játszottam vele, gondoltam most folytatom. Ahogy nézegettem az inventorymat, észrevettem, hogy van nálam 2 fehér kõ, a.k.a kagrumez resonance gem. Utánanéztem wikin, hogy mi is ez és mire jó. A 2 mellé szereztem még egy harmadikat Fahlbtharz-ból (az elsõ 2 Nchardakból és egy kereskedõtõl volt meg, leellenõriztem). Miután legalább 4 kõ kell az 5-bõl, hogy kezdeni lehessen velük valamit, ezért a 3 kövem még semmire nem jó, de ahogy olvastam, Kagrumezben lesznek banditák, akiknél lesz még kettõ.
Igen ám, lementem Kagrumezbe, de egyetlen magányos bandita nõn kívül senki nem volt ott, és nála is csak ruha és kaja volt. A leírtak alapján a kristályoknak egy bandita vezérnél kellett volna lenniük, de ilyen nem volt a teremben.
Másnál is elõfordult már ilyen? Mit csináljak ilyenkor?:S
Na oké, de ugyanazok készítették, mitn az istenített Morrownidet. Nem lehet, hogy a játékosok igényei változtak meg, és nem a készítõk lettek butábbak, hanem a világ? Mint minden más játék esetében?
Nekem mindezek arról árulkodnak, hogy kevés a képzelõerejük a készítõknek.
Mindezek ellenére teljesen jogos a felháborodásod, mindenki tévedett, és valószínûleg csalás történt.
Az ESO-ba bele se kezdj, mert valószínûleg meztelenül fogsz te is kikötni arccal a betonban, ha meglátod, ott mi folyik... skandallum. Fel kellene venni azt a két csajt, akit futtatsz, hátha azok rendberakják az egész TES sorozatot. Megadod a számukat?
Mindössze azt sajnálom ez lett az év rpgje. Holott pont amit te is írsz anélkül, tök mindegy sandbox vagy sem, nem lehetne.
Pont ez jutott eszembe most, nézegettem a 3dnpc oldalát, olvasom a karaktereket, de mondhatom a harcrendszereket is amit a moderek csináltak. A moderek porba döngölték minden téren a Beth-et. Ez a CD Projektel sose fog megtörténni 😊 Ez mindent elmond arról mennyit ér ma egy év rpgje cím.
Ha gondolod állj neki az inrteresting npc questeknek, companionoknak, vagy figyeld a shadow of morrowind oldalt, hátha õk jobb sztorit adnak bele. Most olyan apróságokat nem is említek az interestingesek beépítették a párbeszédekbe, alapszinten a skillek adta válaszolási lehetõségeket. anno ez jutott eszembe, nekem is hogy lehetne a hiányzó attribok helyett, mégis életképes párbeszéd rendszert csinálni. Ez a csapat meg is csinálta.
Pár hete vettem észre ezt is! lehet emiatt indítok egy karit. Meg kell tanulni tojni az alapra. Mert a moderek elõbb utobb tényleg felemelik a proból ezt a játékot minden téren. Pedig istenuccse, a legtöbb jó moder mint arcane, Xarrian, vagy a blood and glory írója már rég lelépet. De ha ilyenek állnak a helyükre mint ez a két csajszi, akkor nem lesz gond 😊 Tales and tallows
Hangulatosabb úgy a játék, ha magad tapasztalod meg, s nem mással mesélteted el a várható küldetéseket, feladatokat, a "mi lett volna ha" vonalon pedig végig mehetsz egy másik karaterrel.
Alapvetõ, más küldetésekben érintett NPC-ket nem kell megölni a D.B. küldetéseiben.
Egy bérgyilkos szervezet nem kimondottan szeretetszolgálat jelleggel mûködik, bár nem minden célszemély törvénytisztelõ polgár - van egy megbízás, amit teljesíteni kell, nem kérdezõsködni a miértekrõl.
Próbáltátok már ?
Ki kell nyírnom a testvériség tagjait utána ?
A testvériség pozitív vagy negatív társaság,úgy értem akiket eltesz láb alól azok hasznos hogy nincsenek ?
Skyrim Script Extender röviden SKSE kibõvíti a Skyrim scriptelési lehetõségeit (egyszerûbb programozás modoláshoz), közvetlenül nem csinál semmit a játékkal. Modok használják, mert így tudnak olyasmiket csinálni, amiket enélkül nem.
An Uncapper kitolja az elérhetõ szinteket 100-ról magasabbra.
A készítõ felhoz két dolgot, hogy ez meg ez nem fog akkor menni, de ezek szerintem csak kiemelt dolgok, rengeteg egyéb dolog nem mehet, ha kihagyod ezeket.
Azt meg csak megjegyzem, hogyha páncél, fegyver, hasonló modokat akarsz használni, amik nem csak külsõleg módosítanak valamin, hanem pl új fegyvereket adnak a játékhoz, akkor SkyRe-vel is van még szórakoznod az úgynevezett ReProccerrel.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
"First and foremost, the current (1.3) version requires Dawnguard and Dragonborn.
Besides that, get these mods:
Skyrim Script Extender
Skyrim -Community- Uncapper"
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Emlékszem az Oblivion topicban rendszeresen visszatérõ kérdés volt, hogyan lehet csatlakozni a Thieves Guildhoz, vagy a Sötét Testvériséghez...
Logikai feladványokat végképp nem nagyon tesznek már be játékokba, erre is jó példa a Skyrim, sokaknak bonyolult kinyitni egy-egy ajtót, pedig ott van a kulcs a kezükben.
Szerepjáték szempontból valóban bosszantó, hogy titkos szervezetekbe szinte erõszakkal akarnak bevinni, akkor is, ha a karakter nem oda való (Thieves Guild), de a Sötét Testvériséghez vezetõ út sem tetszett nekem sem, véleményem szerint nem egy gyereket kellett volna erre felhasználni, viszont, ha a cél az akció-horror játékok felé hajazás volt... errõl nyilatkozzon olyan valaki, aki szereti azt a mûfajt.
Félreértés ne essék, összességében egy jól sikerült játék a Skyrim, sajnos a minél egyszerûbb játékmenet igénye a felhasználói oldalon kerül többségbe, a Bethesda ennek próbált megfelelni
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
A Sötét Testvériség bérgyilkosok, orgyilkosok gyülekezete, egy céhes küldetéssor, amit vagy csinál a játékos, vagy nem.
Ugyanez vonatkozik a többi céhes küldetésekre, de még a fõszálra is: lehetõség, de nem kötelezõ
Szóval ez modtól lehet,vagy ezt nevezik esetleg után húzásnak és gyenge hozzá a kártyám?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
Szerepjáték, döntened kell, mit akarsz.
Nem kötelezõ minden küldetést megcsinálnod, amivel, megbíznak, lehet közöttük olyan, amivel esetleg nem akar azonosulni a karaktered, de ebben a helyzetben valamit lépned kell (ezt a helyzetet csak úgy kerülheted el, ha nem ölöd meg a nyanyát az árvaházban)