30713
TES
  • genndy
    Igen. Akkor esik vissza a szintje 15-re és kapod vissza a perkeket, ha Legendássá teszed, és akkor alapról indulsz. De ez nem kötelező.
    Egyszerű: ha eléred valamiből a 100-at, ments, és tedd Legendássá. Akkor látod hogy mi történik. Ha nem tetszik, visszatöltöd.

Egyébként az idézet rosszul írja: van a Legendary nehézségi szint, ami a Master fölött van, és van ez, hogy a képességeket Legendássá lehet tenni. A kettő egymástól független.
  • horthy
    Közeledek egy pár képességben a 100 felé . Egykezes kardozás stb .

" A szokásos hibajavítások mellett lehetőségünk lesz kipróbálni egy különlegességet is: megkapjuk a Legendary nehézségi szintet , ami a keményebb körülmények mellett annyit jelent, hogy minden képességünket, amely eléri a 100-as szintet, legendássá tehetjük. Ekkor a skill 15-ös szintre esik vissza, majd nullázódik az összes perk is, így sokkal tovább fejleszthető a karakter. A Bethesda szerint ezzel meg is szűnt a szintlimit fogalma. " Copy paste !

Tehát ha kovácsolásbol elérem a 100-as szintet és van rajta egy csomó perkem akkor mondjuk nem fogok tudni Ork fegyvereket fejleszteni csak alapgázon ha legendássá teszem a kovácsolási tudásom ? Vagy kardozni is csak amatőr szinten a Daedra-k ellen ? Vagy marad valami tudományom kritikus találat , kovácsolási tudás stb terén ??

Ez nem teljesen világos ? Segitsetek !!!
  • Fantusz
    Ilyen szempontból komoly visszalépés a Skyrim...
    A Morrowind főhősének tettei valamilyen reakciót váltottak ki, egy-egy cselekedete hatással lehetett a különböző céhek, frakciók, nagyházakon belüli megítélésében.
    Még az Oblivionban is volt némi jelentősége a jó-gonosz cselekedeteknek, a Skyrim kalandorának már nem kell erkölcsi normákkal számolni, csak azokkal, amit önmagának állít.
  • genndy
    Semmi hatása nincs a világra hogy megcsinálod vagy sem.
  • horthy
    Arra céloztam a kérdéssel hogy a program nézi-e a gonoszkodást pl: Boethiah's Calling-ot megcsinálom valakik nem-e fognak utálni és nem álnak velem szoba nem üzletelni velem stb vagy nem kapok meg bizonyos dolgokat küldetéseket van-e ok-okozati összefüggés nem ismerem ennyire a programot vagy nincs jó és rossz csak megoldás ???
  • Fantusz
    Azokat a küldetéseket csináld, amelyek nem ellenkeznek a karaktered stílusával, habitusával.
    Nem kell, sőt talán nincs is értelme olyan küldetéseket teljesíteni, csak azért, hogy az teljesítve legyen és a végén megkapj valami használhatatlan kacatot jutalmul.
  • horthy
    Skyrim-ben érdemes-e Daedra-s küldetéseket csinálni pl: Boethiah's Calling . Mi a hátránya ha megcsinálom a küldetéseket ? Nem akarok feleslegesen gonoszkodni .
  • PiszkosFred
    Valoszinuleg keso banat mar, de pont ezert szoktam "csalni" annyit, hogy essential karaktert csinalok belole es a ferjebol.
  • Fantusz
    Konzollal feltámasztott NPC-kel sokaknak volt gondjuk, legalábbis olyan esetekről számoltak be a fórumokon, hogy a feltámasztott árusokkal nem tudtak kereskedni, sőt beszélni sem...
    Ebből nem tudom konkrétan mennyi az igazság, nem próbáltam konzollal NPC-t visszahozni, viszont arra volt példa, hogy visszatöltöttem a játékot, mert nem voltam hajlandó elveszíteni a kereskedőt...
    Lehet csalásnak is minősíteni az ilyen "újra játszást", a városba lépés után érdemes figyelni, hogy lesz-e vámpír-attack, a karakter távollétében soha nem fordult elő, hogy vámpírok tizedeljék a lakosságot, az viszont eshetőség, hogy a városban tartózkodva, a karaktertől távolabb dúl harc (Whiterunban a bejárat és a piactér között)
    A visszatöltés jobb megoldás, mint a konzol, ha figyelmesen játszol, igazából játékidőt sem vesztesz sokat.
    Az Adventurers and Travelers mod kalandorai nálam sokszor segítettek, hisz ott vannak a városban, s ha vámpírok támadnak, mire a védtelen, de vakmerő városlakók akcióba lendülnek, a kalandorok már le is verték az élőholtakat.
  • Jacky
    Whiterun-ban (Fehérvágta) az éjjel támadó vámpírok sikeresen megöltek 2 npc-t. Az a gond, hogy az egyik fegyver/páncélkovács, a másik meg fegyver/páncélárus (rögtön az első ház jobbra a bejárattól).
    Hogyan lehet őket visszahozni? Konzolparancs?
  • Fantusz
    Nem törvényszerűen bugosodik be, s azt is érdemes megnézni a nexuson, hogy erre a hibára van-e valami patch.
    Soltitude-ban hatalmas házat lehet szerezni, igaz csak az épület 25ezer arany, plusz a berendezés, de ott már minden elfér: alkímiai labor, enchant, gyerek szoba... kérdés a város mennyire szimpatikus.
    Nem szükséges a polgárháborúba bele keveredni, a házhoz a lehetőség némi necromanta irtáson keresztül vezet (Farkaskoponya barlang Potema-probléma), no és segíteni a városlakók problémáin
  • dezfafara81
    Akarom mondani, a legnagyobb probléma :)
  • dezfafara81
    Szóval akkor erre a gyerekszobás dologra nincs mód Fehérvágtán, meg más megvett háznál, csak ha építek majd új házat magamnak? Na mindegy, ez legyen a legnagyobb dolog a végigjátszás során :)Ezért biztosan nem kezdem újra...
  • Fantusz
    Bug, de hogy mi okozza, azt nem tudom.
    Whiterunban az alkímiai labor helyén lehet a gyerekszoba, enchant ott nem lehet, Riftenben az enchant szoba helyett lehet gyerek kuckót kérni.
    A sok végigjátszás alatt nekem is volt egyszer, hogy Whiterunban nem tudtam rendesen berendezkedni.
    A Heartfire-manorok nekem nem jöttek be, elég jól felszerelt házikókat lehet építeni, de mind a három messze, kint a vadonban, távol a kereskedőktől...
    Az sem tetszett, hogy haza érve sokszor a küszöbön banditák, óriás, sárkány, vadállatok vártak - nem volt gond a leverésük, de valahogy hangulattalanná tették a lakhelyet.
  • genndy
    Breezehome valamiért az unoff.patch miatt is bugos. A rifteni ház is. A saját magad építette házak jók.
    Esetleg próbálj Nexuson bugfixet keresni ehhez.
  • dezfafara81
    No fölraktam a no vámpíros modot, meg is van a medál... De most belefutottam még egy bugba, megvan a házam, a gyerekszoba és az alkímiai labor kivételével be van rendezve, de a sárkánytömlöcben hiába venném meg valamelyiket, kifizetem, de hűlt helye, amikor hazamegyek... Így meg örökbe se tudom fogadni a gyerkőcöt :( Ez egy bug? A heartfire unoffi patch is fent van...
  • RoboKutya78
    srácok erre a steamgiftes puzzlera mondjon valaki megoldást:)
  • genndy
    Semennyire nem kavar be. Nem jönnek a vámpírok a városokba amíg rajtad van az amulett. 250 órája használom hibamentesen.
  • dezfafara81
    Ez jól hangzik, köszönöm. Ha fent van a Legendary Edition, a magyarítás + a DLC-s patchek, mennyire kavar bele a játékmenetbe azon kívül, hogy nem támadják a városokat a vámpírok? Bugmentesen játszható vele az alap játék és mind a 3 DLC?
    Ha jól látom, ezt is elég a játék data könyvtárába másolni?
  • genndy
    Minden halandó NPC veszélyben van a támadásoknál, és a mellékküldiket adók is nagyrészt azok. Illetve az árusok is előszeretettel halnak, én emiatt utáltam a vámpírokat.
    Általában akkor támadnak amikor te is éppen a városba érsz (de nem tudom biztosra, mert elég gyorsan felraktam a javítást, kb. az első támadás után).
    Dawnguard no Vampire Attacks
  • dezfafara81
    Ezeket nem is szándékozom fölrakni... De ez a kellemetlenség, ami a Dawnguardnál van a fontoas NPC-knél (nevezetesen, hogy ezeket is írtják a vámpírok), mennyire zavaró? Mert azért a mellékküldiket szeretem csinálni, és ha az őket adó karaktereket kinyírják.... :( És ez a vámpíros támadás általában abban a városban történik, ahol éppen tartózkodok, vagy ott is halnak, ahol éppen nem vagyok, és elvileg nem is tudok róla?

Egyébként felraktam a DLC-s patch-ket, találkoztam a második sárkánnyal valahol út közben, és a mamutok kinyírták előttem, de el tudtam szívni a lelkét... :)
  • SaGa
    Az Adventurers és travellers kellemetlen mellékhatása viszont, hogy gyakran hamarabb kitakarítják az egyes barlangokat, mint hogy odaérnél, illetve egy nagyobb pofozkodásba ha beszállnak, néha nem lehet elég gyorsan eldönteni, hogy akkor most az a tag ott a sötétben veled na-e vagy ellened. Ebből már volt néhány félreértésem és nem tervezett verekedésem.
  • Fantusz
    Gyereket örökbe fogadni akkor lehet, ha a házadban van berendezett gyerekszoba.
    Városi házikóknál a lakberendezéskor erre érdemes lehet figyelni, pl. a whiteruni házikóban vagy gyerekszoba, vagy alkímiai labor lehet a kettő együtt nem.
    A gyerkőcöknek lehet adni ajándékot (ruha, fakard, mesekönyv, tőr, édesség) cserébe jótékonysági bónuszt (+10 speech) kap a karakter, az otthoni ágyban pihenve pedig 8 órán keresztül a gyógyitalok hatékonyságára ad bónuszt a játék, ha van gyerek a háznál.
    A házastárs is bónusszal jár (+10% skill növekedés 8 órán keresztül), ha otthon alszol, illetve kereskedő lesz az otthon ülő társ (ha kísérőnek viszed magaddal nem kereskedik)
    Nem tudok arról, hogy ebben a lehetőségben hiba lenne, az árvákkal lehet beszélni már a játék elején az örökbe fogadásról, akkor is amikor még nincsenek meg a feltételek (gyerekszoba).

A vámpír támadásokból adódhatnak kellemetlenségek, bár az sem nevezhető bugnak - oda kell figyelni a városlakókra, a városba lépés után gyorsan megbizonyosodni arról, hogy nincsenek-e ott vámpírok (városkapun belépés, gyorsutazás).
    Kellemetlen, ha kiirtják az élőholtak a kereskedőket, de a többi NPC elhalálozása is érinthet mellékküldetést (elakadni nem lehet, de a küldetés sikertelenségét okozhatja)
    Mivel a játékban a gyereke védett karakterek, ha este, éjjel gyerek mászkál a környéken, valószínűleg nyugalom van...
    Van mod arra, hogy a városi vámpír támadások megszűnjenek, de én nem használom, igaz használok egy másik modot: Adventurers and Travelers
    Ennek annyi a jelentősége, hogy utazókat, és kalandor csoportokat rak be a játékba.
    Az utazók mondjuk nem a legrealisztikusabban lettek megalkotva, mert egyedül, páncél nélkül járják az utakat, a kalandor csoportok már jobban illenek a világba.
    5-6 fős társaságok, alacsony szinten nem ajánlott beléjük kötni, alkalmanként viszont jól jön a segítségük (nem lehet erre megkérni őket, de ha mondjuk egy banditák lakta erődön keresztül vezet az utad, s arra jár egy kalandor-csapat, ott csata lesz...
    A vámpír támadásokhoz ennek a modnak annyi a köze, hogy a városokban is kalandor tartózkodik, akik egyrészt magukra vonják a támadó vámpírokat, így a városi NPC-k némi biztonságot kapnak, s a kalandorok le is tudják csapni az élőholtakat (ha meg meghalnak a harcokban, gond nincs belőle, elég jó a loot)
  • dezfafara81
    Akkor elég a DLC-k nem hivatalos javításait felraknom? Mert pont ott tartok, hogy megkért egy kislány, fogadjam örökbe, és házam is van, ez bekavarhat? Még csak az első sárkányos küldi után vagyok, főleg a mellékküldiket csináltam. Igen, 10. szintű vagyok, és Fehérvágtában már át is változott vámpírrá egy általam kedvelt személy, és meg is halt :( Szóval a főküldi teljesítését nem kavarja be, ha a Dawnguard DLC miatt megjelennek a vámpírok, és írtják az NPC-ket? Egyébként köszi a bő választ. :)
  • Fantusz
    Tudomásom szerint a Dawnguard nem okoz bugot a játékban, igaz kellemetlenségek érhetnek, mert 10-es szint fölött véletlenszerű vámpír-támadások érhetik a városokat, s azokra érdemes oda figyelni, mert esetenként hasznos NPC-k is bele pusztulhatnak.
    A Dawnguard-nak van pozitív hozadéka : vérfarkas, és vámpír lord perkfa, illetve (ha a küldetésben elérsz odáig) Serana nem egy gyenge segéd.
    A Heartfire DLC néhány árva gyereket ad a játékhoz, akiket megfelelő feltételekkel (ház, berendezett gyerek szoba) örökbe lehet fogadni, illetve három, a vadonban felépíthető manor (plusz a személyzet) lehetősége - kézműves mod, lehet szeretni (nekem szimpatikusabbak a városi lakhelyek), játékmenetet befolyásoló bug ennél a kiegészítőnél sincs.
    A Dragonborn DLC okozhat hibát - feltételes mód, nem törvényszerű, hogy hibás lesz, de lehetséges - ami a sárkányok lelkének elszívását akadályozza, s ez esetenként küldetés-gátló is lehet.
    A Dragongorn küldetései egy másik térképre viszik a játékost, hiba esetén (nincs sárkány lélek) ki is lehet kapcsolni, de érdemesebb inkább javítani, hisz előbb-utóbb vélhetően úgyis szeretne a szigetre átmenni a játékos.
  • genndy
    Nem a magyarítás a probléma, hanem az USKP+Dragonborn, emiatt tehát felesleges leszedni a magyarítást.
    Vagy tedd föl az unoff.patchet mindenhez, vagy kapcsold ki addig a Dragonbornt amíg el nem kezded azt a küldetésszálat (úgyis átmész a szigetre, szóval az alapjátékban sok mindenbe nem szól bele).
  • dezfafara81
    Azt olvastam, csak érdekelne, hogy később akkor mennyit fogok szívni főszállal, meg tudom-e csinálni, vagy töröljem le az egész magyarosítást.
  • genndy
    morrohun magyarítás GYIK
  • dezfafara81
    Sziasztok! Nálam is felmerült ez a magyarítás okozta bug, a steames Legendary Editionnál. Az első sárkányos küldit át tudtam úgy ugrani, hogy kikapcsoltam a DLC-ket. Utána visszakapcsoltam ezeket és úgy játszottam tovább. De 1-2 vámpírt már le kellett csapnom, igaz a Dawnguard küldit még nem kezdtem el. Most jönne majd a következő főküldi, a szürkeszakállas, eddig a mellékküldiket csináltam. Szóval a kérdésem, érdemes e a DLC-kel tovább nyomnom, vagy kapcsoljam ki ezeket (és ekkor pár dolgot elveszthetek). Van már házam is Fehérvágtán.
    Ami fent van, a következő: steames Skyrim Legendary Edition (alapjáték + Dawnguard, Heartfire, Dragnborn DLC), Unofficial Skyrim Patch és az a progi, amelyet a magyarosítás felrakott. Ez utóbbi kettő a magyarosításban volt. Szóval csak az Skyrim LE és a magyarosítás van feltelepíve.

Előre is köszi a segítséget!
  • horthy
    Pár Easth Empire Pedant-ot eladtam más kereskedőknek igy nem lesz meg a 33 db Fethis Alor-nak későn vettem észre hogy neki kell nem beszéltem mindenkivel amikor a szigetre hajoztam . Mit irjak be a cheat parancsba beirtam player.additem 00024fa4-et és nem fogadta el az első számot 09-ig változtattam . Vagy hogyan tegyem a questet completre cheath bármi .
  • cikasz
    Sziasztok.
    Tudtok valami modot ami kicsit változatosabbá teszi a városokban a lakosságot? Mind kinézet mind öltözködés szempontjából!?
    köszi
  • do2
    Fred okés köszi, akkor ez lesz a megoldás. Most hogy emlékszem tényleg keresett már több alkalommal fejvadász, csak nem volt eddig rá pénzem hogy kifizessem, ezért kénytelen voltam őt is lekaszabolni:) Akkor ez lesz a megoldás:D
  • PiszkosFred
    1000 arany felett meg kell varni amig felkeresi egy fejvadasz, azt lefizetni (talan duplaja?), es meg is van oldva, torlodik a verdij, igaz nem keves penzert, de hat valamit valamiert.
  • genndy
    Mert az 1000 arany vérdíj már sok.
    Tolvajoknál lehet ilyet, de is meg végig kell csinálni a szálukat. Az se rövid.
  • do2
    Rendben, ezeket értem, csak azt nem hogy miért nem lehet valakit lefizetni úgy miont az oblivionba hogy töröljék az ügyemet:D
  • Fantusz
    "az se zavar túlságosan hogy le kell kaszabolnom vagy 20 katonát"

A Sötét Testvériség elvárja a tagjaitól, hogy lehetőleg diszkréten hajtsák végre a megbízásokat, s ha nincs rá különösebb ok, nem ámokfutó módon tömegmészárlást rendezve teljesítsd a feladatot.
    Ismétlem: amikor megbíznak egy küldetéssel, kérdezd meg a többieket, mit javasolnak, hogyan célszerű teljesíteni a megbízást, de lehetnek más alternatívák is.
    Erre példa, hogy nem is te ölöd meg a célpontot, hanem illusion varázslattal kiprovokálod (düh), s végeznek vele az őrök (persze a varázslatot is megfelelő helyről kell elcastolni)

A Sötét Testvériség küldetéseit meg lehet csinálni vérdíj nélkül, csak ki kell várni a megfelelő pillanatot, a vámpíros gyilkolászásnál is inkább az a gond, hogy céltalan a küldetés, ha kiírtod a kereskedőket, nem lesz helyettük másik.
  • genndy
    Sötét Testvériséges küldiknek mindig van olyan megoldása hogy el lehet őket intézni szemtanúk nélkül (kivéve amikor éppen ez a cél, de akkor meg segítenek ők is). Nem kell rögtön a nyílt utcán legyilkolni a delikvenst, ahogy meglátod... ki kell figyelni mikor megy néptelen helyre, haza aludni, stb.
  • do2
    Ja, de már elkezdtem a sötét testvériség küldetést. A Börtönt mindenképp ki kellene hagynom mert az hogy levon pontokat az nem tetszik, az se zavar túlságosan hogy le kell kaszabolnom vagy 20 katonát, az viszont igen hogy van egy varázsló akit hiába kaszabolok le az feléled, és vszinű azzal is lesz majd valami küldetés, és amíg vérdíj van a fejemen azzal nem tudok beszélgetni
  • Fantusz
    Ilyen küldetéseket két helyről kaphatsz.
    1 - Sötét Testvériség.
    A tagoktól lehet érdeklődni, hogyan érdemes teljesíteni a feladatot, adnak tippet arra, hogyan csökkentheted a lebukás veszélyét, illik a megbízás végrehajtásakor a szemtanúk jelenlétét kizárni, vagy legalábbis megpróbálni.
    2 - Dawnguard vámpírok.
    Ez egy melléküldetés-sorozat (ölj meg a városban valakit, lehetőleg ismert legyen, és lehetőleg tanúk is legyenek, amikor a Dawnguard-páncélba öltözve végre hajtod a meggbízást)
    No ez az a küldetéssor, amit nem érdemes elkezdeni sem, teljesíteni meg pláne nincs értelme.
    Kisebb gond az, hogy gyűjtöd magadra a vérdíjat, de a "perfect" teljesítésekhez többnyire a városi kereskedőket kellene kiirtani, s cserébe tulajdonképpen nem kapsz semmit a megbízótól.
  • benőmenő
    Úgy kell csinálni, hogy ne lássák, vagy legalábbis ne maradjon szemtanú (még ki is írja a játék)