The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ez azért lenne lényeges h a sárkány lelkeket nyugott osztogathatom e szét vagy csak a fontosakat fejlesszem?
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
jelezze már ugyan rajtam kívül is pár kedves kétlábú a modtopicban ezt az aranybogárvirágot, hátha talán valami csoda folytán akkor eltakarítják innen...
"The trees move. Do you not see it?"
Egy ideje felfigyeltem erre a fickóra. Egy kis video, a Beyond Reach.
szerintem a fickó utánanézett hogy kell kinézni ennek a területnek, még nincs kész de a Shadow of morrowind mellett ez is érdekes lehet.
Nem akarok veled vitatkozni, se túl sokat kommunikálni, mert ami az én szememben Although, az a te szemedben én vagyok. Ilyen ez a popszakma. DE, azt engedetessék meg nekem, hogy a kedvenc dakota mondásommal élve (sic!), szóval volt ott két milliós részvételû szavazás, amelyeken szerintem userek szavaztak és nyert a Skyrim, illetve, amelyeken szerinted scriptelt botok, és/vagy csalás utján jött ki ez az eredmény. Vagyis, lehet, hogy buták az emberek, hogy megvették a 15 millió példányszámot, de rá másfél évre azért csak megszavazaák a játéknak pár igen rangos címet, több fordulós rendszeren keresztül. De tudom, számodra mindez csak a gonosz háttérben ügyködõ emberek mocskos játéka. Ne haragudj, de ebbe nem mennék bele.
Attól talán nem kell rettegnem hogy beleszaladok egy Hakonba vagy esetleg egy Whitrun jarl szintbe meg a segítõibe. 😊 Nekem már ennyi elég is ha nagy hülyességeket nem kell benyelni 😊
Hagyjuk, tényleg unalmas már. Én nem tudom megakadályozni, hogy szidd a játékot, a céget és a fejlesztõket. Te sem tudsz meggyõzni arról, hogy ez nem egy szórakoztató szerepjáték, vagyis tényleg nincs értelme.
Elnézést mindenkitõl, majd az ünnepek után folytatjuk az ESO topikban, mert tartok tõle, hogy az a következõ állomás... 😊
Ezt a flémet már sokadszorra megint...<#wilting>#wilting> marha unalmas ám.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
1. Ne legyen bugos!! Ezt hihetelen milyen szinten tudták teljesíteni ahhoz képest mekkora világ!
2. Ne keljen gondolkodni rajta lehetõleg. Kipipálva!
3. Lehetõleg szép, nagyon szép legyen kipipálva! Ma ennyi kell ahhoz hogy sikeres legyél.
De lehetsz olyan is mint az Obsidian aki a kickstarterig hátrált. Nem mondom hogy nem minõséget tesz le az asztalra mert nem lenne igaz. Csak rpgként ez már egyértelmûen lefelé tendál. Nem azért mert én mondom hanem mert szerintem a gamebanshee akik még maradtak minõségi rpg itészek õk is így látják és mert sok kis rpg-t készítõ cég is leírta nagyon kevés rpg elemel rendelkezik a skyrim. Ettõl ez még lehet év játéka kategória is. Csak az nem év rpgje.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Tudod, hogy hány kérdésre válaszoltam én személy szerint a kapott emailekben és faszbúk üzenetekben, vagy mennyi kérdés jött ezzel kapcsolatban a hivatalos oldalra, hogy MERRE VANNAK A SÁRKÁNYOK AZ ESO-BAN?. Amikor, ha bárki is elolvasott volna akár egy könyvet is a Skyrimban - ahol minden errõl szólt -, akkor tudnák, hogy b*zdmeg, nincsenek sárkányok egy jó ideje a játékban, és nincsenek 1000 éve sem. (vannak, de mégsem).
Na most minden tiszteletem a TES közösségé és a játékosoké, de ha ennyire szarik bele mindenki a loreba, a történetbe, a mesékbe, és a játékosok 90%-a nem olvassa el ezeket/leszarja, akkor mégis mirõl beszélünk? Ha nincs rá igény, akkor nem lesz mélysége. És itt visszatérnék a kezdeti mondatra, amelyet a Doom évforduló kapcsán idéztem, nem véletlenül.
Én nem tudok...Eidos volt anno, akikbõl Square Enix lett és az addig minden Hitman sorozatot tökéletesen összehozó csapat (pályák, zenék a küldetések egy kaptafa) hirtelen a mai igényeknek megfelelõen összehoztak egy olyan bérgyilkos szimulátor játékot, ami egyrészt olcsó Batman utánzat lett másrészt kiveszett belõle a legfontosabb dolog, ami a Hitmanek védjegye volt. Ez nem más, mint a kreativitás. Gyakorlatilag csináltak egy lopakodós, instict móddal felruházott összegányolt pályákkal aránylag ugyan tûrhetõ történettel rendelkezõ darabot, amit végig se vittem, mert keserû arccal vettem tudomásul, hogy ennek a Hitmannak (Absolution) semmmi köze a régi darabokhoz.
Tomb Raider is úgy indult, hogy tele volt fejtörõvel amiben gondolkodni kellett majd egy csapásra csináltak belõle egy csicsás, ámbár hihetetlen történettel rendelkezõ darabot amiben Lara minden második videóben visnyog a fájdalomtól. A történet is bugyuta lett. Nem lett rossz ezzel nem azt akartam mondani, mert a mai igényekhez képest élvezhetõ lett és tetszett az is, ahogyan és amilyen módszerrel a fegyvereinket lehetett fejleszteni titkos tárgyakat keríthettünk elõ ez így jó volt. Valahogy a kreativitás és a gondolkodtatásra késztetés hiányzott ennek ellenére pont úgy csinálták meg, hogy élvezhetõ legyen.
Lényege a dolognak, hogy egy cég csakúgy élheti túl, ha kész és hajlandó a társadalom általi igényeknek eleget tenni. Ha az igényeket teljesítik abból jön a profit...És azért nehéz úgy összehozni egy játékot, hogy közel tökéletes és világos legyen a játékos számára. Akkor van gond Ha a kettõbõl egy kritérium nincs meg...
Mai mércéhez viszonyítva a Skyrim abszolút a játékipar egyik fénypontja. Idesorolom a Portal 2-t is pl...
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
És minden megismétlõdik ami megtörtént a Skyrim megjelenése elõtt. A lore mastert már nagyon ritkán látom hiába keresek rá. A classok között megjelenik egy dragon nevû is amit anno még nem láttam. A felületen kiûl egyre több minden, ahogy folyamatosan alakítják át a játékot, skyrimes már mélyésgben is nem csak felületben. És végül Frednek 100%-ig igaza lesz ez skyrim lesz online modon 😊 Ez az ami nem tetszik profi nagyon ahogy folyamatosan változtatnak a marketing osztály elvárásai szerint csak ez szerintem nem dicséretes. A játékosok sose fognak tudni fejben össze rakni egy jó játékot, én se szerintem más se nagyon. El tudjuk dönteni ez most jó vagy nem jó. Amit a Beth csinál most annak egyszerûen nem lehet jó eredménye. A quanity az quality.
Azokat a játékokat, amiket az ember hirtelen felindulásból elõvesz, mert megjön a kedve hozzá én azokat tartom all time bestnek. És e közé kell sorolni a Skyrimet is. Nekem pl FPS-ben a James Bond 007 Nightfire a Medal of Honor Allied assault is olyan darabok voltak melyeket mindig elõvettem és kitoltam õket 3-4x. Ma pl leülök végigjátszok tegyük azt Call of duty Black opsot mondom magamba ez jó volt végigjátszom 4-5 óra alatt azt már törlöm is...Megvenni abszolút nem éri meg, mert tucatjáték lett és ebbõl látszik az is, hogy már nem tud adni új élvezetet. Csak mivel a Call of duty egy név egy franchise lett, ezért megpróbálja az Activison kisajtolni belõle a profitot, amig az embereket érdekli. NFS sorozat is ilyenné vált...
Skyrim nem tartozik ezen tucatjátékok közé véleményem szerint, bár én mondom ezt úgy, hogy tényleg nekem ez az elsõ Elder Scrolls játékom...Igazából, akik az 1. rész óta játszanak a sorozattal azoknak az embereknek lehetne joguk mély véleményt alkotni és kritizálni. Ugyanez az eset áll fent a Resident Evil 6-nál is. Ránézésre jó és élvezetes játék, de hangzatos vélemények vannak, akik azt mondják ez már nem ugyanaz a sorozat...
Nem is ez történt. Velem beszélt, és a moddereket védte meg. IXEMGabeo csatlakozott be a témába. Neked valami rögeszméd lehet, hogy mindenáron Although-val akarsz csatát vívni.
Két fajta drukker/rajongó/érzelmileg kötõdõ ember van. Van, aki valami mellett kardoskodik, a pozitív dolgokra fókuszálva, és van, aki mindnig valami ellen, csak a negatív dolgokat fröcsögve. Az elõzõ örül mások örömének, a másik nem, képtelen elfogadni ezt az állapotot és mindent megtesz, hogy ne lelje benne örömét.
Folyamatosan párhuzamokat állítasz játékok között, és rangsorolod. De úgy, hogy van a topübergame - idén nálad a Witcher, jövõre majd kitalálsz mást -, és minden más játék szar. Pedig, a legtöbb játékos mindegyikkel tud szórakozni, jól érezni magát, csak te nem, te vagy az, aki rakattansz egy címre, és onnantól az az isten.
Sokkal egyszerûbb lenne az egész, ha a pozitív dolgokat néznéd, és nem a negatívokra koncentrálnál. (lásd Gabeo küldetés példáit a jó küldetésekre, csak az lett a végén a kommented lényege, hogy jók, de egyébként szarok, mert....).
Relax, a békesség és a pozitív gondolkodás jobb. Szerintem.
Ugyanilyen csõjáték bármely más rpg, ahol a helyszínek és az események egymást követik, változatlan sorrendben, ahol A pontból D-be jutsz mindig, csak egy mondjuk A-B-D útvonalon, máskor pedig A-C-D útvonalon. De a végén mindig D-ben kötsz ki. Attól még kiváló a játék, csak nem openworld. Ahogy az alma sem körte, és a körte sem dinnye.
2. Van munkám, tehát benne se akarok élni. Annyi kell hogy bele tudjam élni magam, és ebbe nehéz. Nyilván az igényszintem megnõtt. Köszönhetõen a Biowarenak, Obsidiannak a fallout NV-nek. Ez így igaz.
Nézd meg a Witchert, ha már folyamatosan ezt emlegeted. Istenjó sorozat, rengeteg érdekességgel, és bár az elsõ két rész csõjáték volt, de a harmadikra már nyitott világot ígérnek. De, most nyilatkozták az eurogamernek, hogy muszáj nyitniuk a casual réteg felé, emiatt sokkal könnyebb lesz a játék alap fokozaton, mert a játékosok sírtak, hogy nehéz. Mindez arra a harcrendszerre, amely minden volt, csak épp nehéz nem egy átlagos játékosnak. És mégis... Akkor mirõl is beszélünk? Ha fenn akarsz maradni a mai világban, muszáj az igényeket kielégíteni, mert különben ennyi, lehúzhatod a rolót.
Azt felejted el, hogy nagyon sok játékos a játékot a szórakozásért játsza, ki akar kapcsolódni a meló és a család után. TE benne akarsz élni, a hétköznapok helyett. Ezt nem tudod megtenni, ezért haragszol rá. De a többieket szórakoztatja, benyomja a konzolt, játszik 1-2 órát és kész, kikapcsolja és lefekszik aludni. A játékok alapjaiban erre kellenek az embereknek, nem arra, hogy napi 6-7 órát ülsz a géped elõtt, és kvázi benne élsz az adott világban, mert az érdekes. Lehet erre is használni, de manapság más irányba haladnak a dolgok. Azok a gamerek, akik az egészet elkezdték a 80-as években, már nem rendelkeznek ennyi idõvel, és nem is ez a céljuk.
Majd egyszer megfordul újra a dolog, a következõ 1-2 generációban, talán.
HA ilyet akarsz akkor egyértelmûen Requiem mod adja. Ott elveszik tõled az alap spelleket is iindulásnál. És mindent meg kell tanulnod.
De ez egyértelmûen öngyilkosság lett volna a Bethtõl ha erre indult volna el. Te meg pár ember benyelte volna de a többség nem. 😊