The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha lusta vagy megnézni a fordítók honlapját... már egy ideje kint van a végleges...
Tatyla
hogy áll a honosítás még mindig béta?

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Szaruman
Ha udvartartás alatt engem értesz, én annyira vagyok az udvartartása, h 1-2 éve még küldözgettük egymást ide-oda, amikor pl a bethesda/zenimax/kutyafasza üzletpolitikájáról vitatkoztunk.
Itt szimplán arról van szól, h 1-2 balfasz balfaszként viselkedik.

De a bölcsesség itt is megállja a helyét:

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Nem kell, amit Austin írt abba már egy folyamat is benne van ha elolvastad. Miközben nyomod, hogy én szegényke nem tehetek róla próbálom védeni a mundért a trollokkal szemben. Aközben te azért csinálod mert élvezed ezt a kötekedést. És ezt mû attitûdnek hívják. Nem vetted észre? jó darabig nem válaszoltam amit írtál te meg rendszeresen írtad a véleményed mintegy sajnáltatva magad? Nem tûnik fel se neked se Calvernek,szarumánnak fantusznak nem írok, vagy válaszolok, próbálom kerülni a konfliktust? Te viszont nem kerülõd. Austinak ez feltûnt.És közbe úgy csinálsz...és ez csak egy példa. Nem sok embernek, neki igen. És õt, nem tudod félrevezetni ennyi. Ne aggódj ezentúl se fogok semmit írni arra amit írsz a témában. Csak nem szeretem ha rászállnak valakire. Ti meg ezt csináljátok.

PiszkosFred
Udvartartás, mi? 😊 Érkezett egy kérdés. Adtam rá két választ. Egy vicceset, és egy konkrétat. Elsõt poénból, a második reális megoldásként. End of story.

De mégsem, mert a drága AB, azzal a ménkû sok tudással a fejiben az elsõ választ valami érthetetlen oknál fogva zokon vette, és rákérdezett, hogy szivatom é az illetõt. Amire én válaszoltam és kialakult egy teljesen felesleges beszélgetés két júzer között. Ebbõl az egyik (hint: nem én) vagy nem érti a viccet, vagy érti de paranoiás, ez döntse el õ. Én pedig, mivel vagyok olyan hülye, válaszolgattam.

Ha kéritek, le is rajzolom a szituációt, ha úgy könnyebb. Nem probléma.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Köszönöm a válaszokat 😊
Pedig van igaza. A hosszú kommentek sorra is azzal kezdõdõt, hogy beleszóltál, pont úgy ahogy Austin leírta. És utána, számomra is feltûnõ módon, jön ez a mártíromság. ó én szegény milyen hülye vagyok hogy trollokkal vitatkozok pl. És persze az "udvartartásod" is rögtön jön, szép magyar szokás szerint, mikor egyszerre rávetjük magunkat a koncra. Ami elég undorító. Nem tudom mi kellene már hála az égen -50-en vagyok, elvileg alapbeállítás szerint csak annak kellene elolvasni amit írok akit érdekel.Ha ez két ember akkor annyi. De nektek valami beteges késztetésetek van erre. Foglalkozok én a személyeddel meg, írom azt milyen hülye vagy a véleményed miatt? Annyi látszik profi újságíró vagy. Jól forgatod a szavak. Ha Austin kicsit túlbonyolítva ír le dolgokat. Ettõl függetlenül ugyanazt látjuk. Nem tartozunk közétek, csak mi nem fikázunk titeket. Jó lenne ha te is eljutná idáig.

PiszkosFred
Ember, túl sokat gondolkodsz, és teljesen feleslegesen. Ne láss minden mögé valamit (lásd a politikára írt kommentedet, vagy ezt), mert nem biztos, hogy minden mondat mögött van valami "manipulatív" dolog. Jézusom, ez már szinte beteges.

elõször nekem sem tûnt fel

már többször kivittem ezt a küldit ismertem csak nem rémlett, hogy a vért kell követni😊

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

nem akartam megmondani a nevét, ha esetleg elõször csinálnád

Egyáltalán nem érzem úgy, hogy elégtételt kellene rajtad venne, hanem unalmasak a kis játékaid. A kérdés arra irányult, hogy szüksége lenne egy bizonyos NPC-re, aki meghalt. Erre nem jó a reanimate corpse. Ha nekem az elsõ pillanatban átjött, hogy ez a kérdés, akkor valószínûleg neked is, és erre jött ez a komment Szerintem itt megint csak azt láthatjuk, ahogy játszod a kis maipulatív játékaidat, és valójában te csináltál sok hozzászólást ebbõl a helyzetbõl a hülye álszent mentegetõzéseddel. Nékülem a helyzet akár úgy is folytatódhatott volna hogy jön az újabb komment "nagy nehezen szereztem egy reanimate corpse varázslatot, visszahoztam az npc-t, de 30 másodperc múlva eltûnik, most mit csináljak" (miután nyilván ha a játékon belül valamit lehet, akkor senki nem akarja konzollal) Ekkor végre kiderült volna a válasz, csak közben leírtunk volna egy felesleges kört, aminek az volt a lényege, hogy te humorizálsz, és ezzel a másikat akadályozod. Vagyis azt hiszed, hogy minden rólad szól. Önmagában persze ez egy tök pitiáner ügy, ami már így is bõven túl lett rágyalva, csak amikor naponta 20 ilyet megeresztesz, az azért már rohadt idegesítõ. Az egész viselkedésedet átitatja egy rájátszott mû attitûd amit folyamatosan kerülgetni kell.

jaj persze a Hjerim😄

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

aha nem emlékeztem rég volt😊 kössz lehet jó lesz így

nem megvizsgálni kell, hanem végigmenni az úton egy bizonyos házig. Egyszerûen csak végigmész az úton, és akkor meg van vizsgálva

tudod ha pajnak akara volna használni, akkor nem azt kérdezte volna, hogy fel lehet-e támasztani, hanem azt, hogy lehet-e pajzsnak használni.

ha te tényleg azt hitted, hogy ezért kérdezi, akkor egyrészt meglep, hogy egyáltalán valami eszedbe jutott, másrészt meglep, hogy nem magaddal kapcsolatban.

Ez van...Blood in the Ice küldetésért kár lenne:S ez az egyik legjobb

Fantusz
Jobbat nem tudok, vissza kell tölteni, a Conjuration ritual spell küldetés elég rövid.
A sok végigjátszás alatt én is belefutottam néhány bugba, s az volt a tapasztalatom, nem szabad továbblépni "majd késõbb visszatérek" jelszóval, mert késõbb sem lesz jobb, valahogy le kell küzdeni.
Nem elég a menübe kilépni, ki kell lépni a játékból, újra indítani, s jó esetben nem lesz bugos.
Szerencsére nem volt gyakori eset a bogár, de nem is teljesen mentes tõle a játék, s rá kell készülni, hogy 15-20 perces visszatöltésekre bármikor szükség lehet.

Igen csakhogy azóta képtelenség megidézni a dremorát nem jött elõ az 1. halála után...pedig ott halál pontosan a körben a gyertyák körül idézem fent...

Blood on the iceon nem lehet vizsgálni a vérnyomokat oda mutat a nyíl, de semmi interakció😮OO

Fantusz
Nem biztos, hogy bug, de elég régen csináltam a küldetést, s csak halványan rémlik, hogy a holtak házában a papnõ kb semmit nem mond, a holtestet megvizsgálod, majd a vérnyomokat kell követned a városban...

A Conjuaration ritual spell küldetésbe talán bezavar a sárkány, akkor és ott nem mondhatni, hogy jókor érkezik, ugyanis a megidézett demora rád támad (ezzel tehát nem volt gond), le kell verni, ismét megidézni, szintén megtámad, ismét lepofozni, s majd a harmadik megidézés után lehet vele csevegni a sigil kõrõl.
A sigil követ Gestor visszaadja, ha van kedved hozzá, elõbûvészkedhetsz a Atronach Forge-bõl különbözõ tárgyakat, s a teljes kapacitáshoz kell a sigil kõ.

A mester szintû idézõ varázslatok nekem nem igazán voltak bejövõsek, körülményes a thrallokat megidézni, s hajlamosak elkóborolni, sokkal egyszerûbben kezelhetõek a dremora lordok. (thrallok közül ráadásul csak a vihar elementál érdemel említést, a másik kettõ gyenge)
Necromantánál természetesen más a helyzet, neki megfelelõ alany kell, nem Oblivionból rángatja elõ a segédeket.

Fantusz
Ki az, akinek halála kellemetlenül érintett?
A nevesített NPC-k többsége halandó, ráadásul több irányból is veszélynek vannak kitéve.
Sárkány támadások vámpír támadások, polgárháborús csetepaték veszélyeztetik a városlakókat, s nem kivételek a kereskedõk sem (általában a kereskedõk halála miatt problémáznak játékosok).

Több lehetõséged van:
1 - elfogadod, hogy az illetõ kimúlt, és tovább lépsz.
2 - figyeled az eseményeket, s ha sárkánytámadás, vámpír támadás ért egy települést megnézed az esetleges veszteséget, s szükség esetén azonnal visszatöltöd az állás s megpróbálod megmenteni a polgárokat.
Nem egy dicséretes szereptájszós stílus, de elfogadható.
3 - vámpírtámadásból adódó falu-kiirtás ellen van mod, a Dawnguard vámpír támadásai sokaknak bosszantóak.

Konzollal feléleszteni megpusztult NPC-t rizikós, volt régebben téma itt is, ha jól rémlik Belethor (kereskedõ) halálozott el valakinél, s a konzolos parancs után is csak egy zombi lett, ott volt a boltban, de sem beszélni, sem kereskedni nem tudott vele a játékos.

pff ez az update 13 csinált volna 2 bugot is?😄 nemhogy kijavítottak volna mindent...

Blood on the ice küldetés amirõl beszéltünk nem tud továbbhaladni. Ha az õrrel beszélek azok után h Jorleif engedélyezte a helyszíni szemlét azok után nincs mit nem enged semmit megvizsgálni a gyilkosság színterén és az õr sem mozdul. A pap csajjal beszéltem lent a Holtak házában semmire nem reagál.

Másik pedig Winterholdban Phinis küldetése mégpedig az, hogy idézzek meg egy dremorát a tetõn. Igen ám csak jött egy sárkány bezavart és egyszer a Dremorát le kellett puffantani, mert megtámadott majd azóta nem tudom újra megidézni hiába mutat rá a nyíl.

Na most akkor nincs mit tenni console vagy van-e rá megoldás? Régebben ezek nem bugzottak be:S

PiszkosFred
Sajnos nem, a halál végleges és már nem lehet õket visszahozni/visszaállítani eredeti funkciójukba.

És elnézésedet kérem, amiért ilyen hosszú és fárasztó lett a válaszok sora, de ilyen, amikor két idióta egymásra talál. Sorry még egyszer.

Az npc alatt olyan npc-ket értettem akik falukban laknak és konkrét nevük és életük van.De ahogy hallom nem lehet belõle cheat nélkül újra rendesen élõ npc-t csinálni.
PiszkosFred
Nem-nem, AB értelmes ember. Csak dacos, mint egy hatéves. Mert ismét volt egy havi rendszerességû összezörrenésem Habár Úrral, õ most úgy érzi, elégtételt kell vennie rajtam. amiért bántottam a cimboráját. Ami lehetne jogos is, hiszen tényleg egy paraszt f*sz vagyok Habár Úrral szemben, belátom, nem tagadom, és vállaom a következményeket is akár (mert ugrok a hülyeségére, õ meg ki is használja 😊), de most olyan dologba kötött bele, amelyet a lehetõ legjobb szándékkal, némi viccel, de mindenképpen teljes értékû választ adva csináltam. Bármi másba bele lehet, de ebbe most nem kellett volna. De, ez a dolgot már a végletekig kell húzni, mert egyik fél sem enged. Ennyi. (IRL egy sör mellett egészen másként jönne ez le, csak itt fest baromi hülyén)

Szaruman
A reanimate corpse PONTOSAN azt csinálja, hogy feltámasztja (újraéleszti) az npc-t. Mivel a kérdése nem specifikálta a körülményeket (hogy questhez kell neki az npc, vagy csak meatshieldnek használni) ezért a válasz ezen része helyes volt. A másik rész pedig az 'egyéb okból feltámasztani' részre válaszolt.

Ez ugrott be AB utolsó pár hszérõl egyébiránt.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

PiszkosFred
Édes drága jó Istenem. Ez már több, mint abszurd. Fel lehet támasztani vele az NPC-t, igen vagy nem? 30 másodperc gondolkodási idõd van, óra indul. Igen, vagy nem?

pont azt magyarázom, hogy a reanimate corpse nem lehetséges verzió a kérdésre

PiszkosFred
Ellenkezõleg, így volt kimerítõ a válasz, a lehetséges verziókat messzemenõkig figyelembe véve.

vagyis semmi értelme ezt a választ addnod a kérdésére.

PiszkosFred
Ez se kérdés, se feltétel nem volt. Következõ?

a reanimate corpse semmilyen olyan mûveletre nem teszi alkalmassá az npc-t, amit holtan nem tud.

PiszkosFred
A kérdés nem tért ki arra, hogy mit akar az adott npcvel... Azért írtam oda a console megoldást is, mert igazad van, sejthetõ volt, hogy olyan halt meg, akire szüksége lett volna, DE, nem volt egyértelmû.

Felõlem folytathatjuk ezt napestig, de most tényleg felesleges volt ebbe belekötni 😊 Percig se aggódj, adok én még rá okot, de ez most, sajnálom, nem olyan szituáció volt.

nagyon jól tudod, hogy a reanimate corpse nem azt csinálja, hogy feltámasztja a halottat és utána megy veled tovább a küldetésen meg interakcióba léphetsz vele.

Az unoff. pach-ek fent vannak ,most azt csináltam,hogy a launcherben a sorrendeket állítgattam és ,és innen is indítottam el, visszatöltöttem egy régebbi mentést, és az sikerült,hogy a sárkány megölése után begyûjtötte a lelket látszólag,de amikor kiáltani akarnék nem tudok,mert azt írja hogy be kéne gyûjteni,de hát elvileg megvan nem?
Mi megy itt.. 😄 Nos. A dovakhiin hideout mindig is eszenciális alapját képezte a játékomnak. Valahogy mégis teljesen elfelejtettem felrakni, és most hogy felment, sehogy sem mûködik. Régebbi sem. Akármilyen sorrendbe rakom. Biztos unjátok az ilyesfajta szarságokat, de fingom nincs mi baja lehet. Ha aktív a mod, minden alkalommal kihajít a picsába az asztalra, amikor benyitok Breezhome-ba. Mi kínja lehet?
genndy
Pont az a baj. Kapcsold ki a Dragonbornt vagy tedd fel hozzá az unoff.patchét.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Köszi,olvasgatom,de nem értem,mert nekem nincs fenn mód,csak a kiegek vannak beleépítve.
genndy
Hahó! <#wave>

Akkor mi a fenét csináljak???? Mi lenne akkor ha leszedném a magyarítást és vmi korábbi mentéstõl folytatnám,az nem lenne jó?
PiszkosFred
Két lehetõség van, mindkettõt leírtam. Eldönti, melyikre van szüksége. Miért átverés ez? Attól, hogy veled és Althoughhal szemben egy beképzelt, nagypofájú geciláda f*sz vagyok (remélem pontosan fogalmaztam), akinek egyébként is a "k*rva anyját", attól még másoknak segítek, ha tudok. Ha hiszed, ha nem 😊

Azért mert az a tapasztalat, hogy a magyarítástól bebugzódik az elõ küldi. (meg nemcsak a magyarítástól, hanem egy csomó mindentõl. Ez a legtipikusabb hiba, hogy az elsõ sárkány lelkét nem kapod meg) Ez nem morális ítélet akart lenni, hanem technikai közlés.

Nem értem,miért gond ha magyarosítva van a játék??
genndy
Nyugodtan használd el a lelkeket, végtelen sok sárkány van. Leginkább a fészkeken, de útközben is jöhetnek. Soha nem fogynak el.

joe38: MorroHun magyarítás GYIK

dalmar
Az a hiba hogy magyarítással játszod,és így nem tudod elszívni a sárkány lelkét ezért megakad a történet.

\"Ha a cápa a kezedből eszik a lábadból is fog\"

át akarod verni? <#hehe>

Én úgy olvastam valahol, hogy 99 olyan hely van a játékban, ahol folyamatosan újratermelõdik a sárkány, illetve az biztos, hogy a sárkányfészkekben újratermelõdik. (azok a helyek, amiket sárkányfejjel jelöl a térkép)Az egyik, ahol tutira újratermelõdik és nem sárkányfészek az mágus akadémia, a másik meg Falkreath.

PiszkosFred
"Reanimate Corpse" varázslat, bár abban sok köszönet nem lesz.

Valószínûleg console parancsot kell keresned, ha olyan embert halt meg, akinek nem kellett volna.

Hello, egy npc-t cheat nélkül fel lehet támasztani valami mágiával vagy fõzettel?