30713
TES
  • zorrobomber
    Ez is csak személyes preferencia, de én szeretem kicsit megpakolni lore-friendly fegyverekkel, páncélokkal, tárgyakkal. A balance nem borul mert alap dolgok, leginkább csak a kinézetük más, a hangulaton viszont sokat dobnak.
  • PiszkosFred
    A topik fejleceben ott egy "modok" pont, az egy lista amit erdemes atnezni. Nem a legfrissebb, de mindegyikhez van valami magyar szoveg, rovid ismerteto.
  • penge96
    Értem, igazad van, így teszek.
  • genndy
    Hát a grafikát az egekbe lehet turbózni, ha az fontos... De egyébként igen, modok nélkül is teljesen élvezhető a játék. Több millió konzolos eladás is ezt bizonyítja.
    Ha végigvitted, akkor vannak quest modokat amiket majd még fölrakhatsz. De addig azokat is felesleges.
    Meg először játssz az alapjátékkal jópár órát, és döntsd el hogy mi tetszik vagy sem. Az alapján már lehet modot keresni. NINCS olyan hogy 'jaj, ez nélkülözhetetlen, enélkül nem is játék' - illetve egy van, a Skyrim.esm. Anélkül azért tényleg nehéz.
  • penge96
    Akkor ha modok nélkül játszok, akkor is közel teljes játékélményt kapok? Ezt más játéknál lehet meg sem kérdezném, de a Nexuson amennyi és amilyen cuccukat összeraktak páran, szerintem érthető a kérdésem.
  • genndy
    Nincs. Még a SkyUI is csak opcionális, nekem tetszik az eredeti felület is. Esetleg SKSE, de az is csak akkor ha mod igényli.
  • penge96
    Srácok, tudom, hogy valszeg ezerszer át lett eszélve ez a dolog, meg külön fül is van a dologra, de itt konkrétan a személyes tapasztalatokra kérdeznék rá: az unofficial patchen, és a modolt interfészen kívül van olyan kiegészítő, ami "nélkülözhetetlen" lenni? Őszinte leszek, annyi féle van, hogy abszolút el vagyok veszve közöttük.
  • PiszkosFred
    A pancelok fejlesztesehez (improvement) is hasznalhatod majd oket, nem csak a gyartasukhoz, de ennyi, sima alapanyagok. Ha megvan a Dawnguard kieg/DLC, akkor fegyvert is lehet majd csinalni beloluk, nem csak pancelt.
  • dezfafara81
    A sárkánycsontokat és pikkelyeket érdemes felhalmoznom? Mert eléggé foglalja a helyet, ha magammal viszem... Az oké, hogy a házamban tudom tárolni, de visszaszaladgálni vele mindig kicsit zavaró... A kovácsolást fejlesztem, hogy majd ezekből valamikor páncélt csináljak, de ezeken kívül van valami haszna? Olyan 30 darabom van csontból meg pikkelyből is, pedig még csak a főküldetés talán negyedénél vagy ott sem tartok :)
  • Maak
    Durva, hogy a dlc-k darabja majdnem annyi mint a Legendary edison...nem gondoltam, hogy valaha ilyet mondok de Isten aldja a Tesco-t
  • genndy
    Nem bug. Olyan helyen kell megidézni ahol van helye megjelenni, le kell tudnia szállni. Beltérben nem működik. A Soul Cairnban nem rontottál el semmit.
  • horthy
    Summon Durnehviir kiáltásra Skyrim-be miért nem jelenik meg a sárkány csak szertefoszlik a semmibe kiáltás ? Mit rontottam el vagy ez egy Bug ?? Egyszer kiprobáltam Soul Cairn-ba amikor megtanultam ez okozta a hibát nemtom ?? Hogyan orvosoljam ?
  • blackcalibra
    Jaja, tényleg. Kösz!
    A RealLike ENB működik is, egy fájl, de azért csak javult a dolog, szebb, mint az alap, de gondolom ha a RealVision ENB minden "összetevőjét" pakolnám be, az még durvább lenne.
  • genndy
    Hagyd az NMM-et, másold be a dolgait a Skyrim főkönyvtárba. Kell hozzá a d3d9.dll, azt külön oldalról tudod leszedni, mod leírásában linkelve van.
  • blackcalibra
    Tudna segíteni valaki a RealVision ENB mod beélesítésében?
    Használtam már régebben is modokat, de csak egyszerűbb grafikai és egyéb modot, akkor ha jól emlékszem könnyen megoldottam a Nexus Mod Manager progival, és több működött is megfelelően.
    De ezzel most valahogy nem bírok, hiába nézem a leírást róla, nem akar aktiválódni, már próbáltam sokféleképpen, már-már kezdem magam belekavarni a dolgokba.
  • dezfafara81
    Oké, köszi szépen, így már minden tiszta :)
  • genndy
    Amíg vissza nem mész a parancsnokhoz letenni az esküt addig válthatsz.
  • Fantusz
    Ez jó kérdés, menj el Windhelmbe, s jelentkezz Ulfic-nál, s ha ad küldetést a csatlakozáshoz, csináld azt addig, amíg a másikat (csatlakozz a légióhoz) el nem veszi a játék.
    Persze ez akkor áll, ha neked a felkelők szimpatikusabbak, náluk is van egy bevezető küldetés (északra küldenek valami jelentéktelen feladattal, a semmi közepére), a következő feladat viszont már mindét oldalon közös, ott az ellenség már a másik oldalt képviseli.
    Röviden: ne beszélj a küldetésadóval, ha nem szeretnél csatlakozni a légióhoz.
  • dezfafara81
    Értem. Most ott tartok, hogy kipucoltam a banditák lakhelyét, amely feltétel volt a Légióba lépéshez. Azt írja a napló, hogy jelentkezzek a Légiós főhadiszálláson. Ekkor még nem kezdtem el a polgárháborús szálat? Csak ha beszélek a főmufti nővel?
  • Fantusz
    A polgárháborús küldetéssort két különböző karakterrel csináltam végig, stílszerűen a felkelők oldalán egy norddal, légiósként egy imperiallal.
    Nem különösen érdekes a küldetéssor, a feladatok szinte ugyanazok, a különbség csupán annyi, hogy az erődökben az ellenfelek mások (viharköpenyes vs. légiós), illetve értelem szerűen a végső csata helyszíne különböző, (Soltitude, vagy Windhelm) más a végkifejlet.
    Egyik oldal sem volt szimpatikus, a felkelők oldalán még egy nord tud is azonosulni az eszméikkel, de egy másféle karakternek elég furcsa úgy harcolni az északiak szabadságáért, hogy közben időről-időre lekezelő, olykor rasszista megjegyzéseket tesznek rá, és a többi, nem nord NPC-re, a légiós vonalon meg a thalmor-talpnyalás zajlik.
    Szimpatikusabb volt nem bele keveredni a nyílt harcokba, a béketárgyaláson lehet fricskázni a kevésbé szimpatikus felet a területek elosztásánál, s városokban sem kell utána kerülgetni a romokat, barikád-maradványokat.
  • genndy
    Ha nem akarod a játék végéig nézni a romosabb városokat, akkor igen.
    Mindkét oldalt sehogy sem tudod végigcsinálni, és az egyik elkezdése után már nem lehet átállni.
  • dezfafara81
    Tehát akkor elsőnek csináljam meg a főküldetést, meg a többi mellékküldetést, a végére hagyjam a polgárháborús szálat?
  • Fantusz
    A kettő kizárja egymást, ha valamelyik félhez csatlakozol, később nincs lehetőség átállni a másik oldalra.

Magánvélemény: "Egyik kutya másik eb" mindkét oldal mellett lehetnek érvek, ellenérvek, igazándiból egyik oldal sem volt szimpatikus, de megcsináltam minkét küldetéssort.
    Kb. azonos küldetés feladatok után a végeredmény egy felforgatott tartomány, romos városok, néhány városlakó is áldozatul eshet a harcoknak, s az ellenérdekelt városok élén jarl csere, akik nem feltétlenül szimpatikusabbak (pl Riftenben Maven Black-Briar, ha a légiós oldalon harcolsz)
    A polgárháborús küldetéssor megkerülhető a főküldetéssel, a béketárgyaláson van némi lehetőség befolyásolni a városok hovatartozását, de csak némileg, ugyanis vannak fix követélések: pl Ulfic kéri Markartot, ez fix, cserébe a császáriak kérik Riftent, itt már a Dragonborn szava dönt, mondhatja, hogy Riften marad, Markartért cserébe Winterhold lesz a császáriaké)
  • dezfafara81
    Sziasztok!

Választás előtt állok, birodalmi légió vagy viharköpenyesek... Most megcsináltam az első légiós küldit, hogy tagja lehessek a légiósoknak, viszont inkább a viharköpenyesek felé húz a szívem, de az ő városukban még nem jártam. Szóval a kérdésem: ha csinálom tovább a légiós küldiket egy darabig, aztán úgy döntök, inkább a másik oldalt választom (a viharköpenyeseket), akkor lehet-e azokat is elkezdeni? Vagy akkor inkább ne is csatlakozzak a légióhoz?
  • genndy
    Ilyen küldetés nincs.
    Ha arra a kis golyóra gondolsz, ami a lépcsőt nyitja az meg küldetéstárgy, el se tudod dobni. Lehet hogy a külső lift már zárva van, de akkor mondjuk Alftanon kersztül vissza tudsz jutni Blackreachbe (meg van még jópár bejárata különféle dwemer romokból).
  • do2
    Kellene egy kis segítség. dwarven mechanism emlékszik még valaki erre a küldetésre? Na ezt én már megcsináltam. Viszont most csinálom könyvbeszerző küldetéseken vagyok, és az egyik könyv dwarven mechanismnál van, viszont amivel korábban ki lehetett nyitni az nekem már nincs meg. Tudja valaki mi a fenét lehet ebben az esetben csinálni ?
  • RoboKutya78
    http://www.gamestar.hu/faces-of-skyrim.html
  • RoboKutya78
    Juj szerelmes lettem!!
    Milyen mód ez vajon? csak emiatt csinálnék egy varázslót:)
  • Fantusz
    Félreértés van
    A Mayheim alap erősségel 25-ös szintű ellenfelekre lehet hatással, ezt a perkekkel lehet erősíteni...

A 18-as szint nem a Mayheimre érvényes, hanem a kezdő szintű varázslatra, a Fury (düh) perkek nélkül max 6-os szintű lényekre hat, de perkekkel (Animage, Kindred Mage, Hypnotic Gaze, Aspect of Terror, Rage) ez a kezdő szintű spell is felerősödik.
    Az illusionistának ajánlott a Master of the Mind tudásig kirakni a perfa két oldalát, a manacsökkentés megoldható enchantól (nem szükségesek a mana felező perkek)

Pontos adatokat nem tudok, nem ástam bele magamat a részletekbe, de a Mayheim perkekkel 40-45-ös szintig demoralizál, vannak magasabb szintű lények is a játékban, de viszonylag ritka.
    Gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a 60-as szintű karaktereddel elsütsz egy Mayheim varázslatot egy falmerek lakta helyen, azok bevadultan egymást kezdik csépelni, de a Falmer Warmonger-re (54-es szintű) nem hat a spell.

Az elnevezésekből lehet következtetni egy-egy lény kb milyen szintű lehet, de ezzel sem foglalkoztam különösebben...
    Falmerek
    Banditák
  • do2
    Mi van abban az esetben amikor én már 60-s szinten vagyok, akkor az ellenfeleim is kb olyan szinten mozognak nem? Így akkor nem éri el a Mayheim
    azt a hatást mit kellene, mert 18 felett vannak már?
    Azt hogy tudom megnézni hogy egy ellenfél mekkora szintű?
  • genndy
    A három, jó, négy master közül egyet ad random. Ez lehet éppen a Mayhem is. Válaszolás előtt néztem meg direkt wikin.
    És nincs benne "i"
  • Fantusz
    Nem a Mayheim a jutalom a ritual spell küldetésért, de ez mellékes, ha megvan a küldi, meg lehet vásárolni Nelorentől.
    Ama talán érdekes lehet még a kérdező számára:
    A Mayheim egy területre ható, alapvetően nagyon magas mana igényű varázslat (mana csökkentésre vannak lehetőségek), de csak akkor igazán hatékony, ha az illusion perkfa megfelelően ki van rakva (ez esetben a kezdő "düh" varázslat is 18-as szintű ellenfelekig hat, nem csak 6-os a max)
    Az illusion varázslatok a követőkre is hatással vannak, talán csak Serana az, akire nincs hatással (rá is hat a mágia, de ő erősebb, ellenáll a befolyásolásoknak)
    Néhány erős, magas szintű ellenfél szintén nem demoralizálható, de ők a kisebbség.
    A mayheim effectje egy kisebb robbanást idéz elő a területen, az asztalokon, polcokon lévő tárgyak gyakran szétszóródnak
  • do2
    Hát akkor ez igen nagy meló:) köszi a választ
  • genndy
    Hát az bizony Illusion master level varázslat. El kell érned a 100. szintet Illusionból, aztán elmenni az Akadémiára Drevis Neloren-hez, és ő adja az Illusion Ritual Spell küldit. Végigcsinálod, visszamész hozzá és kapsz egyet a három mesterszintű varázslatból. Ha nem a Mayhemet adja, akkor a másik kettő megvehető tőle.
    Tessék, wiki link, mert úgyis az lesz a következő kérdés, hogy hol vannak a könyvek.
  • do2
    Mayhem varázslatot hogyan tudnám megszerezni tudja valaki hogy mi szükséges hozzá?
  • Risu Führer
    rendben köszönöm szépen :)
  • genndy
    Ilyet nem lehet. Felszereléseket lehet csoportokba osztani, és azok között váltani egy billentyűvel. Tehát lehet mondjuk egy nehézpáncélos-kard-pajzs, mágusköpenyes-csuklyás-varázslatok, settenkedős, stb. stb. szetted, és azok között lehet váltani.
    Amit be akarsz állítani, azt fel kell venni Kedvencnek, mert csak abból a menüből lehet groupolni. Menete (az alapértelmezett billentyűkkel írom):
    "Q" - "F" a tárgyon - alul valamelyik group - "E". Eltávolítás groupból: "F"
    A Mod.Conf menüben lehet beállítani a gyorsgombokat, alapeset az F1-F4.
  • Risu Führer
    sziasztok! egy olyan kérdésem lenne hogy a skyui-ban hogy lehet azt beállítani hogy a gyorsbillenytűket csoportokba ossza? mert már így is 1-6 ig tartok a számokban, de nem találom sehol hogy hol tudnám csoportokba rendezni a dolgokat.
  • Jaqen
    Hali. A Requiem a harcrendszert is megváltoztatja? Csakmert nekem kéne a Duel Combat realism is. Szeretném ha élethű lenne a harcrendszer, de szeretném azt is ha nem fejlődnének velem együtt a szörnyek. Elég akkor csak a requiem? Vagy nem üti a kettő egymást?
  • PiszkosFred
    "Egyébként az idézet rosszul írja:"

Trollsztar cikk, ne csodalkozz. :) Olvasta volna "nalunk", ott van az altalad is letesztelt folyamat leirva szepen, erthetoen...