30713
TES
  • sanya200
    Tudtok ajánlani esetleg karakter generátorhoz módokat,haj stílus szem..stb
    Lehetőleg valami szép haj (női) nem ilyen egybehányt.
  • Malakai
    Tök mindegy hol alszol, én pl legelső alkalommal pont akkor volt az első vérfarkas átváltozásom és az ugye azzal jár, hogy beájulsz, na a beájulás miatt jött is Astrid. :)
  • genndy
    Meg a legtöbbjének köze nincs a lore-hoz. Csipkében, lakkcuccban meg egy szál tangában a mínuszokban, aha persze. Nekem elég volt az UNP +az alap páncélok és ruhák ahhoz átdolgozva. Meg némi mesh+textúra az archoz, hogy ne legyen olyan szögletes a fejük.
    A haj meg legtöbb esetben szépen clippingel a páncéllal vagy a ruhával, az is elég kiábrándító (Apachiit ezért nyírtam ki, pedig az még elég jó).
  • Fantusz
    Alapvető problémám a "csinibaba modokkal", hogy sok inkább erősíti a műanyag jelleget, s nem csökkenti az alaphoz képest.
    Vannak jól, és kevésbé jól sikerült karakter szépítő modok, a kavalkádból nem könnyű kiválasztani a minőségi munkákat, s az már játékosfüggő kinek-milyen megjelenésű NPC-k, öltözékek tetszenek.
    Karakterszépítő modokat persze én is használtam:
    Bijin Warmaidens (Iona, Jordis, Lydia, Mjoll, Ria, Uthgerd pofikáját szépíti meg)
    Seranaholic (Serana arcán csinosít)
    Haj modoknál főleg akkor jön elő a "műanyag", ha hosszú hajú karaktert választ a játékos, a hosszú séró mozgás közben is mozdulatlanul áll a karakter fején, mint valami sisak - lehet csinos, de természet ellenes.

• genndy
    Nem stimmel a test-és a fejmod. Vagy a test és a csuklya.
  • RoboKutya78
    csak azt nem vágom miért válik el a fele a testétől?
    a második képen jól látszik az a fekete csík a nyakán
  • RoboKutya78
    Alakulgatok :)

• genndy
    Aha, a bérgyilkosok. Aludj, aztán majd jön futár. Ha városban vagy könnyebben megtalál.
  • Marinecorps
    Aludj egy ágyban.
  • pirdi
    Az árvaházi tanító megölése.
  • genndy
    Mi az a "fejvadász küldi"?
    Egyébként lehetsz bármi, vagy több is egyszerre, céhek nem zárják ki egymást.
  • pirdi
    Helló. Egy kérdés: Még az elején megcsináltam a fejvadász küldit, de aztán a tolvajcéhez csatlakoztam és csalogány lettem. A fejvadászok azóta se keresnek. Se előtte, se utána. Nem lehetek fejvadász?
  • Fantusz
    Readme - el kell olvasni a mod leírását, s ha nincs hozzá mellékelve, el kell gondolkozni rajta, hogy biztosan kell-e neked (readme nélkül megbízhatatlannak minősül a mod)
  • RoboKutya78
    azt honnan tudom hogy egy ruha vagy fegyver a kovácsnál aktiválódik vagy külső rejtett helyszínen?
  • RoboKutya78
    és ezek automatán aktiválódnak?
  • SaGa
    Az első 3 kell, a másik kettő csak akkor, ha a karakter lebeg a szék fölött, amikor ül.
    Ezek a pózok a saját karaktered ülésmódjára vannak hatással csak. Arra jó, ha külső nézetből látni akarod magad és a screenshotokkal akarsz villogni valahol. Más értelme nincs.
  • genndy
    Amit beraktál a Kedvencekbe, hozzárendelhetsz számot 1-8-ig. Lehet fegyver, páncél, ruha, varázslat, kiáltás, stb. Tehát ami Kedvencekbe tehető, ahhoz a számot is hozzá lehet rendelni. Ha rajta állsz, nyomd meg és akkor hozzárendeli.
    Játékon belüli Helpet ajánlom tanulmányozásra alap kérdésekben.

Kheled: régi, befejezetlen, használhatatlan.
  • Fantusz
    Kedvencek (Q) és az ott lévő tárgyakat képességeket hozzá tudod rendelni gyors-gombokhoz: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.
    Váltáskor így elegendő megnyomni a megfelelő számot a billentyűn
  • RoboKutya78
    Srácok animáciok összeakadhatnak egymásba?
    egy ülési modot szeretnék fel dobni de nem aktiválódik.
    ezt itt mind az 5 filt fel kell tenni vagy csak azt a pózt amit szeretnék?

A másik mod kicsit fifikásabb
  • Kheled
    Ezt a modot ismeritek? Kiprobálta valaki? Elvileg multiplayer
    Skyrim Online
  • sanya200
    pár apróságban tudtok segíteni ?Most kezdtem el de pl nem tudok valamivel váltani a képességek és a fegyverek között? Annyit sikerült hogy beraktam a kedvencek közé a varázslatot meg a fegyvert és q-val-kattintással tudok váltani.Más módja nincs?
  • RoboKutya78
    Elvileg mod organizerrel lehet de azt hiszem kell hozzá ez a kiegészítő ha nem tévedek.
  • sanya200
    sziasztok ezt lehet telepiteni?Elég ha csak a data mappába másolom a fájlokat?Meg hol tudom megnézni milyen verzió(patch) van meg?
    charakter
  • RoboKutya78
    Na ezek jó tanácsok köszi
    Lehet nagyon sokszor fogom újraindítani a karimat vagy csittel kinullázni a dolgokat ha lehet ilyet.
    Most farkasember lett a karakterem:)
  • Fantusz
    Az íjászat mellé egy nem direkt harci képesség illik: a lopakodás.
    A lopakodás perjeit böngészve pedig arra irányulhat a figyelmed, hogy, lesből támadva íjjal háromszoros sebzést lehet bevinni, közelharci fegyverre orvul támadva hatszoros sebzés, sőt, ha tőrre specializálod a karaktered, tizenötszörös a sebzés.
    Ehhez természetesen kell a megfelelő perk, és a sikeres hátba támadás.

Az íjászatot a legkönnyebb 50-es szintre feltornázni (Riverwood, Faendal - csak a küldetést kell neki tetszően megcsinálni, s ki sem kell menned a faluból, trébeltethetsz nála, ha van kevés aranyad)
    Íjász lehet kalandor, vagy vadász, nem kötelező céhekhez csatlakozni.
    Céhes feladatok közül a Tolvajok Céhe, a Sötét Testvériség (emlékszel a csajra a kunyhóban, akit kinyírtál a ruháért?), illeve, ha fönt van a Dawnguard DLC, a vámpírvadászok adnak képességhez illő feladatokat.
    A vámpírvadászokhoz csatlakozva lehetőség lesz számszeríjra is szert tenni (plusz egy mester szintű tréner is lesz az erődben).
    A Sötét Testvériség "munkaruhája" is érdekes bónuszokat ad, a kesztyű pl. megduplázza az egykezes-settenkedős sebzést, ami tőrrel akár harmincszoros szorzót jelenthet.
    Céhen kívüliként mester szintű trénerek nélkül marad az íjászod, a két mester a tolvajoknál, illetve a vámpír vadászoknál található, a bérgyilkosoknál könnyű páncélt, alkímiát tréneltethetsz 90-ig, az egykezes mester egy ork, őt egy strongholdban találod, hozzá nem kell céhtagság.
    Nincs tiltva, hogy minden céhbe belépjen a Sárkányszülött, de egy íjásznak nem sok keresni valója van a mágusok, de még a harcosok között sem (utóbbiak küldetései során sokszor kényszerül közelharcra, hacsak előbb nem lesz mestere a lopakodásnak, ami ugye egy vérbeli harcosnál nem feltétlenül erényes viselkedés)
  • RoboKutya78
    uh.. ahm:)
  • genndy
    Akkor szuperül megoldották. Mod-próbálgatáshoz pont jó. Lehet hogy ránézek.
    (a lose az "loose" )

'RoboKutya78': íjászoknak nincs külön céhük, beállhatsz a hadseregbe valamelyik oldalon, vagy a Companionshoz. Esetleg tolvajok, de akkor már lopakodással is érdemes kombinálni. A többi ahogy SaGa írja.
  • SaGa
    Az íj, íj, külön perk fája van. A kétkezes fegyverek a nagy kétkezes kardok, az egykezesek a sima rövid kardok és a "másfélkezes" aka "fattyúkardok". Egyiknek sincs köze az íjakohoz. Íj mellé egykezes kard, egykezes balták vagy tőr való. Fe az egy- vagy kétkezes képességek az íjászatra semmilyen hatással nincsenek.
  • SaGa
    Ha bsa-fájlban vannak a testurák, azokat külön lehet sorbarakni, esp-ktől függetlenül.
    Ha "lose files" (azaz nincs bsa-ba csomagolva), akkor jelzi a konfliktust és eldöntheted, hogy melyik fájlt kell használnia.
  • RoboKutya78
    újabb kérdés
    ha íjjász szeretnék lenni hova csatlakozzak illetve jól tudom hogy az íj kétkezes fegyvernek számít? ha igen az íjászat mellé a kétkezes fegyverhasználatot okosítsam a pontozásnál?
  • RoboKutya78
    save modot hogy aktiválok? úgy általában?
    ha mindent feldobtam hozzá ami kell?
  • RoboKutya78
    ehhez a ModOrganizer nincs véletlen magyar nyelvi file?
  • genndy
    És sima textúracsere hogy van megoldva? Annál ugye nincs .esp, hogy betöltési sorrendet lehessen variálni. De MO-ben van valami sorrend ami meghatározza hogy mi töltődjön utoljára?
  • Malakai
    Én is Mod Organizert használom, még anno én is reklámoztam itt a topicban.
    Én arra utaltam, hogy egy kezdő jobban elveszhet benne, meg lehet ki se használja egyáltalán. De ezt is írtam, meg emiatt kérdeztem őt is. Mindegy, lehet rosszul látom.
  • SaGa
    Az NMM valóban könnyebb, emiatt könnyebb is vele elrontani az egészet és lehet elölről kezdeni újratelepítéssel. A ModOrganizer pont azért jó, mert nem ír felül soha semmit. A játék könyvtárát érintetlenül hagyja, így bármelyik mod kikapcsolható bármikor és vissza. Gond nélkül próbálgathatsz többféle modkészletet, bármikor váltogathatsz a profilok között, nem kell semmit leszedni, felrakni közben. A profilokat úgy kell beállítani, hogy a mentéseket saját könyvtárba tegye, akkor semmi sem keveredik össze.
    Azaz egyidőben fent lehet egy harcos karakter a maga mentéseivel, modjaival, egy mágus ugyanígy, stb. Amennyi jólesik.
  • SaGa
    Látom már megoldottad, de a jegyzőkönyv kedvéért. A ModOrganizer leírásában benne van, hogy a skíui-t hogyan kell vele felrakni. Annak a telepítője (az a bizonyos external) ugyanis keres egy fájlt, amit így nem talál. Ha a telepítés közben (ModOrganozer alatt) azt mondod a hibaüzenetre, hogy nem érdekel, felrakja rendesen és a szükséges fájl is a helyére kerül.
  • RoboKutya78
    most azért volt gondom vele mert a múltkor a nexussal kezdtem a telepítgetéseket és sikerült átültetnem a telepített cuccokat és azért nem volt probléma.
    Elképzelhető hogy ez a ModOrganizer valami másféle módon telepíti a modokat? Mert volt olyan mod ami nexuxon kuka volt ezen meg simán jó.
  • bekecs
    Sziasztok
    Korábban raktam egy-két perket olyan helyre, amit most így utólag megbántam és most szeretném máshova tenni. Találtam leírást a neten, hogy meg lehet oldani a parancssorban. Namármost nekem ez valamiért nem működik ez a módszer. Amúgy így néz ki a dolog:
    https://www.youtube.com/watch?v=PqfBFq_MknE
    Magyarosítva van a játék, de nincs fönt semmi kiegészítő. Egy-két mód...: UI meg valami apróságok, de semmi extra.
    Miért nem működik nálam, tudja valaki? Valaki próbálta már?
  • RoboKutya78
    Valaki itt említette kíváncsi voltam rá gondoltam kipróbálom.Meg jobban látom rajta hogy ha gond van valamelyik kiegészítővel.
  • Kalandpark
    Ez mind szép és jó (egyébként amit linkeltél az volt az első amit kiadott szóval már láttam) de azért köszi.
    De még mindig a magyar cikket keresem amely képekkel illusztrált értelmes leírással el volt látva.