The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Vagy "setstage MQ104 90", bár sanszos, hogy így újabb sárkányt kell megölnöd a lelke miatt, de az is lehet, hogy úgy veszi, hogy sikerült és meglesz a rel.force kiáltás.

Vagy, kapcsold ki az unnofficial skyrim peccseket pár percre, csináld meg a sárkány gyilkolást az õrtoronynál, bugázd el a lelkét, majd mielõtt mennél vissza a Jarlhoz, save és aktiváld újra az Unofficialokat.

vagy esetleg:
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/31685/?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

genndy
Kapcsold ki a Dragonborn DLC-t, vagy tedd föl hozzá az unoff. patchét.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

köszi a segítséget de nem léptem elõrébb. letöltöttem a nexus modot, belõttem betöltési sorrendet. nem volt kitörölendõ file. ugyan az. egyéb ötlet?
hi! megakadtam. most kezdtem a alap játékot és a nyugati õrtoronynál vagyok elsõ sárkányt gyilkoltam le már 25x és nem lép tovább "vizsgáld át a sárkányt" ez megtörtént de nem történik semmi, nem lép tovább. magyarosítással játszom. valaki tud ebben segíteni mi lehet? köszi
Azeriel
(amúgy a kurzorosra találtam fixet, jól jött. 😄)

Azeriel
Nem töltés hosszabbodás miatt van kifagyás, hanem kifagyás miatt tölt sokáig, úgy mondanám, hogy inaktívvá válik az ablak.

PiszkosFred
"Olyanom" már volt, hogy ablakban futtatva a kurzor mozgását túl "szélesre" vettem, és emiatt dupla kurzor lett, de ilyen töltés-hosszabbodás és emiatt lefagyás még nem volt, sorry.

Azeriel
Mert normálisan csak úgy jó nekem, de egyetlen bökkenõje van, hogy minden alkalommal amikor átmegyek egy ajtón, vagy tölt, akkor mindig befagy a kép és kiírja, hogy "program nem válaszol" ilyen 2-3 percig, teljes képernyõn meg ilyen töltések csak pár másodpercesek. Ez másnál is így van? (fixet kerestem rá, de csak olyat találtam, ami ablak módból megmutatja, hogy rakjam teljes képernyõre...)

PiszkosFred
Stream esetén maximum, miért?

Azeriel
Játszik valaki ablak módban?

Azeriel
Az inibe volt valami gebasz, szal újra beállítottam. De érdekesen néz ki 😄

Azeriel
Ez még az eltûnõ textúrák kategória csak ez mozogva tûnik el, nem hirtelen. Leszedtem minden módot de így is csinálja, meg néha ilyen pár másodpercre marhára elkezd akadozni.

ja lehet amúgy hogy ez csak side quest, de akkor sem tudom lezárni

nekem meg bebugzódott a companions elsõ küldetése. Farkas adta, hogy menjek Falkreath közelébe lecsapni egy spiggant, és most vissz kéne hozzá térnem, de amikor belépek Whiterunba, akkor a nyíl a kapura mutat, hogy menjek ki, amikor kimegyek, akkor meg menjek vissza a városba. Ha elmegyek Farkashoz, akkor új küldetést ad, viszont ez a régi nincs lezárva. Ezzel együtt bekerült a teljesített küldetések közé, ahol ha rákattintok, akkor teljesítetelnnek jelzi azt a részt, hogy térjek vissza Farkashoz. Ezzel együt pedig a marker ot van a térképen, és nem tudom levenni. Ilyenkor most mit kéne csinálnom?

ok köszi
De a börtönben ? Vagy valahol kint .
genndy
Meg kell szöknöd, a végén persze igen.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

ki tudod venni majd egy ládából, ha jól emlékszem

Sziasztok
A bánya börtönben vagyok, a cuccaimat visszakapom valahol ?
Myselor
hát ez bizony így van,beraktam én is textúra modot és oké az én karakterem egész szép lett több móddal együtt de a többi karakter arca tök sima lett és semmilyen😊 béna.
Alak eltûnés nekem akkor volt, amikor szex modot próbáltam ki 😊 Textúra pakkokat oblivionnál sem használtam, mert még ha képen szép is volt az eredmény, a játékban ocsmány mindegyik. Nem hiába, ez mûvészet. Amit te linkeltél képet, az meg így 2D-ben nézve is ritka ronda. HD textúrákhoz (az officialhoz biztos) van patch, javítás.
jaja, megnéztem a neten, ahol a mamut van grandnak írva az óriás meg graternek, és nekem a játékban pont fordítva van

- A skyre volt az elsõ igazán jók egyike. Talán máig a legjobb perk rendszer a requeim mellett. Teljesen átalakítja az illusion fát pl. Hasonlót csak a requiem tud. igazából azt mondanám az alap játék nekem 25 órát nem tett össze. Ha jól valahol 80-100 óra között van összesen. Ez csak a módoknak köszönhetõ. Szóval, viszont emberünk elég harc centrikus csak és mindenhez hozzányúl ahhoz is amihez nem kellene. Írtam is neki de kb. annyit válaszolt na és, nincs ott hogy nem lehet. kétkezeseket adott a forswornak és pl. nord páncélos dark elf ancestort csinált.És még volt pár dolog ami nem jön most. Nagyjából szart az egészbe. Épp elég amit a Beths csinált, nem kell még egy ilyen is szerintem 😊
- Requeim. Na ez az, ahogy a hard core õs rpsek elképzelték a játékot, szerintem túlzás egy tes világhoz, de ettõl függetlenül Xarrian és Ogerboss gyakorlatilag lenullázták a Bethet ezzel a moddal. Teljesen ellentéte az eredeti szellemének ahol mész és agyonütsz mindent ha elég ügyes vagy. itt csak és kizárólag ésszel boldogulsz nagyon sokáig. A nyilak azonnal megölnek ha nem heavy armorod van. Ráadásul pont elég íjász van egy alap dungeonba is hogy ne tud elillanni mellettük. Tehát pl. idézel valamit, ami leköti õket és gyorsan a közelükbe mész. Vagy te is range weaponnal nyomulsz. Tehát alkalmazkodni kell. De szerintem ez ehhez a fajta karakterfejlõdésre írt sztorihoz nem jó mert még unalmasabb az egész történet. Mivel lassabban fejlõdsz és még többet kell használnod a monoton radiant questeket.
-ERSO-SPERG +ACE harc modul. Szerintem a játékhoz ez a legjobb. Kicsit oblivionos feeling ahogy haladsz elõre, az ellenfelek megjelenõ elit egységei is durvábbak. Összehangoltan támadnak, a nyilak szintén halálosak. És használnak mindent ami van náluk. 😊 De nem requiem azért. itt tudsz variálni te is. Ha jól fejlesztesz meg igyekszel te is mindent felhasználni gyorsítókat, eszközöket és a classodnak megfelelõen játszol akkor menni fog. Ez és a requiem ténylegesen létrehozza a fajspecifikus tulajdonságokat amennyire lehet egy már nem létezõ karakterlappal.

Egy közös bennük, mindegyik a lehetõségeken túlmenõen amit el lehetett képzelni, kihozni ebbõl a rendszerbõl, azt kihozták. Persze zömmel törölték az egészet amit a Beth csinált.
Ezenfelül immersion dolgokat lehet még felrakni szerintem. Pl itt ugye mezei kardal is lecsapod a ghostokat. Van ami ezt is javítja. Komolyan szinte mindent javítani kell. Hogy bele tud élni magad. De ezt már te is leírtad.

jó is, hogy írtátok épp akartam kérdezni mely lényektõl lehet lopni grand és greater gemet, de megkaptam a választ...

láthatatlansággal simán le fogom az óriást ölni pláne úgy h van paralysis botom is

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

nekem greaterbe rakja. Ez teljesen biztos.

a modolgatásba még nagyon nem ástam bele magamat, mert ezzel a karakterrel már eléggé a végé vagyok a dolgoknak. 60-as szinten már nem lehet átvariálni a karaktert az új körülményekre. Viszont ha esetleg újat kezdek, akkor majd megnézem ezeket a dolgokat. Jeleneg még grafikai modot sem raktam be, csak unoff patcheket. Tipikusan az a helyzet, hogy nem tudom eldönteni, hogy melyiket kéne használni. A harcrendszeres modokkal ugyanez.

Fantusz
Akkor mi nem ugyanazzal a játékkal játszunk :-)

a mamut nem grand, hanem csak greater, viszont az óriás grand. Én azt szoktam csinálni, hogy ha van grand vagy black soul gemem, akkor külön elmegyek megtöltögetni, aztán kipakolom az inventoryból.

atyaúristen😄 megszereztem a láthatatlanság varázslatot befejlesztettem az expert illusiont és azóta méginkább cicázom az ellenfelekkel😄 Már a master of the mind is megvan szóval az automatonok, undeaded és deadrakra is hatnak a varázslatok😉 sneak 1 híján így is ki van maxolva így a játék pofonegyszerû lett😉 bárhova be tudok jutni feltûnés nélkül...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Köszi az infókat és külön köszi a lélekkõ mod-ot! 😊
Malakai
Acquisitive Soul Gems – Mindegyikbe kizárólag a méretének megfelelõt rak, feketébe csak emberfélét.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Solid Snake
Term. mivel garis, de csak akkor ha még bontatlan a fólia rajta <#buck>
Csacsi
Valaki tudja linkelni azt a modot, hogy ne rakjon nagy lelket kis kõbe?

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Fantusz
Petty, lesser köveket nagyon olcsón meg lehet vásásrolni, fõleg Winterhold-ban elég sokat össze is lehet gyûjteni a mágusoktól.
A lélekvadászat fõleg az enchant fejlesztéséhez elõnyös, plusz elég jól jövedelmet is.
Grand méretû üres lélekköveket ki is teheted addig az inventory-ból, amíg el nem éred azt a szintet, tudást, hogy célzottan is meg tudod tölteni, megfelelõ lélekkel.
Nem mondanám, hogy rengeteg lénynek van grand méretû lelke - NPC-ket kivéve, de nekik fekete kõ szükségeltetik - a néhány magas rangú draugh, sárkánypap, wishpmother miatt nem érdemes fél kilós kavicsokat cipelni, mikor az egyszerûbben is megtölthetõ: mamut vadászat...
A mamut nem kimondottan ritka, arra készülj fel, hogy a giantok is morcosak lesznek, s azok lelkének mérete csak greater, vagy legyen nálad olyan kõ is, vagy azok lelkét ne vadászd le.

Fantusz
Rajtad utólagosan már nem segít, de érdemes úgy belevágni a DLC kalandjaiba, hogy legyen a játékosnál legalább egy fel nem használt sárkány-lélek, úgy küldetést érintõen nem tud kellemetlenkedni Miraak a lelkek ellopásával.

PsyhoApu
Nem kell a válasz. Közben utánanéztem. Van sansz rá, hogy ne jelenjen meg. (25%)

http://kutyuszoba.blog.hu/

PsyhoApu
Nekikezdtem a Dragonborn dlc-nek. Most járok ott, hogy Miraak folyton lenyúlja a sárkánylelkeket. Így viszont nem tudom megtanulni a szükséges mágiát a továbbjutáshoz. Elõbb utóbb marad nekem egy lélek, vagy van valami trükk ilyenkor? Köszi a segítséget.

http://kutyuszoba.blog.hu/

Malakai
Ha van nálad kissebb soul gem, akkor a kis lelket abba rakja, ha nagyba rakta akkor azért volt, mert nem volt megfelelõ kissebb.
Ha csak nagy van nálad és nem akarod elpocsékolni, akkor ahogy mondod, ne használj olyasmit, ami begyûjti a lelket.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Köszi, olyan mod-ot nem használok ami ezt módosítaná.
De akkor mi a megoldás, mi a teendõ ha azt akarom hogy optimálisan legyenek elhelyezve a lelket. Pl: ne használjak minden patkánynál lélekcsapdás fegyvert?
Malakai
A soul gem fajtája / mérete csak a felsõ határát szabja meg, hogy mit tehetsz bele, attól még lehet benne kissebb, legalábbis az alapjátékban (modok közül sok módosítja ezt, hogy nagyokba ne rakjon kissebb értékû lelket).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jut eszembe: az miért van hogy pl egy hatalmas léleköven csak egy apró lélekkel van töltve?
Nem úgy volna logikus hogy apró kõbe apró lélek, közönségesbe közepes etc-etc...
Köszi a válaszokat, maradok akkor gyalogosan inkább. Vajon visszaveszik tõlem a pacit az istállónál? Zsír új, alig van benne pár km, nem sérült, nem karcos...
Az is feltûnt mintha a modok is sokkal jobban mûködnének korábban nem látott hatások pont az ERSO, elkezdett nagyon durván mûködni. az a gond egy elemet több mod is felûlír ezt az alap data kezelõ vagy a NMM egyszerûen nem tudja kezelni, szinte minden modder felírja, készíts merge patchot, de az fárasztó mindenhez. Ez viszont nekem olyan 3 modot összeillesztett tökéletesen amit merge patchel se tudtam megcsinálni!
Szóval ez kötelezõ mod organizer. Befolyásolhatja a behaviort is szerintem. Nem emlékszek rá bármi is hülyén ment volna mondjuk az vagy requiem vagy erso vagy skyre volt fennt mindig fogalmam sincs már milyen az eredeti.

*mod organizer

Nézegesd azokat a modokat amik az ellenfél viselkedését meg a companionét változtatják. Általában úg látom a cégek az AI-t már nem nagyon fejlesztgetik. Most olvastam a rome topicot a modderek ott is félelmetes mit kihoztak az AI-ból.

3-4 hete próbáltam le a SPERG-ERSO párost. Az erso változtatja a társ npck viselkedését is. és az ellenfelekét is.Nem tom, a shadowmeret is de majd ránézek.
Egész ledöbbentett még lv18-on is sima bandita lefejezte a karimat két mozdulatból. Azt láttam ahogy ment elõre a szintezés az ellenfelek is egyre kreatívabbak lettek. Egy dark elf faji hatásokat használva támadott le, kis tolvaj ha jól emlékszem, gyakorlatilag, persze ez is vissza volt állítva azt hiszem az eredeti oblivionos hatásokra, szóval tûzsebzést kaptam, ha csak közel mentem, pont azt csinálta amit én is használtam volna. Egész meglepi dolgok vannak. De a requiem is jó lehet.
Nem tudom milyen modokat használsz. De téged eddig olvasva, nagyon nagyon fel kell töltsd modokkal a játékot, jól megválogatva.
Komolyan mondom Ilyenek mint ERSO vagy hasonló,SPERG, better ai for followers, bár ez nem annyira mûködik ha jól eml., Interesting npc, Inconsequential NPCs, Enchanted Skyrim faction, unofficial patchek egyszerûen alap. Enélkül nekünk ez a játék kicsit is élvezhetetlen. Vagy tedd fel a requiemet. Az egyedül elég a kiegészítõ módjaival. De szerintem ez neked túl nehéz lesz. Szóval kezd el tesztelni a az AI modokat, van már elég. Össze se lehet hasonlítani fejlettségben az alap skyrimmal.

Ami új Enchanting Awakened ez egész érdekes rendszert csinált. Tedd fel a mod managert törölj ki minden modot a a skyrim könyvtárból. Ezzel a cuccal mindenfajta beírod törlöd nélkül, sima kapcsolgatással tudsz modokat telepíteni, bsa archiv kezelõje is van. Emiatt úgy láttam gyakorlatilag a korábbi elhanyagolható 1-2 fagyás is megszûnt és gyorsabb is lett a játék. Most várom hogy javítsák a Fallout NV-hez is, elképzelhetõ az is jobban fog futni a javításokkal.

Hali. Tudom már volt párszor, de hova kell másolni azt a 3 sort a skyrim.ini-ben a Sharpshooternél? Találomra bemásoltam, mûködik is, de valami nem stimmel sztem mert zorall belassul a játék. Ha kilövöm tovább szalad 30 körüli fps-el - az elején a hintózásnál vagyok. Újra raktam az egész gammát, de ez most alapon megy 30-al, tegnap meg mindennel - ugyanezt az enb-t is beleértve - ment ennyivel. Azt nem néztem ugyan, de lehet h már tuningolva lett maga az enb azóta és zabálja a gépet. Ötletek?
Sziasztok! Lenne két kérdésem:

Az normális hogyha felteszem a RealVision ENB-t 20 FPS-el kevesebb van? (~60-ról ~40-re) Sejtettem hogy valamennyit esni fog de ezt kicsit soknak tartom sõt ami még inkább zavaró az hogy pár másodpercenként be is akad a kép. Gyenge lenne a gépem vagy valamit rosszul csináltam?

A másik kérdésem pedig a Monster Mod-hoz kapcsolódik. NMM-el feltelepítem automatikusan de kb 5 perc után mindig lefagy a játék. Biztos vagyok benne hogy ez a mod okozza a hibát mert miután letörlöm nem fagy. Szóval nálatok is ilyen vagy valamit rosszul csinálok?

illetve a ló egy idõ után elfárad, és akkor nincs vágta

Az én karakteremnek Shadowmere van, és nagy hasznon hasznos, mert túlterhelve lehet vele fast travelezi, valamint döbbenetesen sok hp-je van, gyakorlatilag semmi nem tudja megölni (kikéve a zuhanás). Ami viszont nagyon idegesítõ, hogy rágyalogol a hullákra. Vagyis lóról történeõ lekaszabolás után egyszerûen nem lehet olyan messze állni a hullától, hogy ne gyalogoljon rá miután a karakterem leszáll róla. Még akkor is rágyalogol, a tökre nem is abba az irányba állt. Ilyenkor megfordul és úgy gyalogol rá. Vagyis rohadt nehéz átnézni a hullákat, mert az E gombbal visszaül a Shadowmere-re. A másik ami idegesítõ, ha mondjuk sárkány van valahol, és röpköd egy terült fölött. Mivel ilyenkor megtámadja az összes ott lévõ élõlényt, vagyis a közeli banditákat, óriásokat, farkasokat meg bármit. Így viszont Shadowmere folyamatosan rohan keresztül a területen, hogy nekimenjen a sárkánynak, és közben magára gyûjti a környék öszes ellenségét.