22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
ZSOOLT2 #1401 Jack-et eltalálta a részecskesugár (nem volt páncélzat fejlesztés)
Kasumi felrobbant a gépházban ( nem volt pajzs fejlesztés)
Jakob ment a csőbe
Zaeed kísérte vissza a túlélőket, de mivel nem volt lojális, otthagyta a bakancsát
Gruntot elvitték a bogarak (Miranda tartotta a biotikus pajzsot)
Mordin tartotta a vonalat Mirandával, miközben Garrus, Tali és Shepard bossfight-olt. -
ZSOOLT2 #1400 Ez volt kb. a nyolcadik végigjátszásom, már untam, hogy mindig mindenki túléli az öngyilkos küldetést: már a legelejétől úgy alakítottam, hogy ne legyen sok túlélő, de Garrus-Tali-Legion túlélje, a többiek pedig nem.
Végülis Garrus, Miranda, Legion túlélte, felvettem Talit. A Gibbed Save Editor nevű programban beállítottam, hogy Miranda is legyen a veszteségek között.
A legénység teljes egészében túlélte (kellett Kelly, hogy etesse a halakat), minden történet-DLC megvolt, az összes fontosabb mellékküldetéssel, "Paragát" stílusban -
ferenc001 #1399 Ezt hogy sikerült összehozni? :D -
elég jó. -
ZSOOLT2 #1397 Nekem van egy jó mentésem Mass Effect 3 importra:
-
cdr74 #1396 100% -
nekem ami hiányzott a 2-ből az a makó,de nem maga a jármű hanem a hozzákapcsolodó viszonylagos szabadság.nyílt terepen sokkal jobban el lehetett megismerni a bolygót,2ben kb 10 leszállható bolygóból 8 egy bányaüregben játszódott ahova csak épp le tudott szállni a sikló
nem tudom,hogy mennyire érthető -
cdr74 #1394 fanbase ha még nem volt :) -
cdr74 #1393 Én már azon se lepődtem volna meg :) A "tánc" után meg főleg :) -
Most így elképzeltem, hogy leült, és lépett egyet. xDDDD (Igen, sikerült kiemelnem a lényeget :D) -
mike01010101 #1391 Azért olyan nagyon sok bolygó nincs benne ahol élet és város van. Pont a játék strukturájából adódóan - egyszerre csak egy terület van betöltve - lehetne azokat kidolgozni. -
cdr74 #1390 Sokféleképpen lehetne "élőbbé" tenni a játékot.
Pl. a hírek lehetnének normális videók, nem emléxem de lehet az 1.ben az volt, de lehetne kidolgozottab nagyobb képernyőn "élő" képekkel, nem csak egy bemondó.
Meg ahol lehet tágas kilátás, többszintű pályadizájnnal, a távolabbi alsóbb\felsőbb szinteken egyszerűbb lenne megcsinalni a hihető mozgolódást, pl. egy Blade Runner-ös hömpölygő tömeg stb...
Vagy pl. a "taxizások" is meg lehetnének csinálva, elrepül a script itt-ott és kész, közben beszélgetsz, inkább mint egy töltőképernyő.
Azt sajnálom még, hogy nem lehet leülni sehova a társakkal, pl a bárban igazán be lehetne ülni, és nyomnák a társak a "liftes" szövegeket.
Konkrétan majdnem idegbajt kaptam mikor a nagy interaktív beszélgetés Aria-val abból állt, hogy fel állt, le ült, fel állt, le ült, lépett egyet.... tiszta gáz, gyújtott volna rá egy szivarra vmi finom szesz mellett Shep..:)
A MAKO meg kilőve. :)
-
sanya200 #1389 Igen ez az oka hogy nincsenek élő városok, gondolj bele pl fallout vagy épp da.Mind egy nagy helyszínen játszódnak de a me több bolygón és nem lehet azt megcsinálni hogy mindegyikre legyen élő várost-kolóniát rakni.
Bár legalább a citadellát megcsinálhatták volna normálisan.
Az hogy az emberek többsége katonával tolja eléggé sajnálatos.Eléggé lapos egy kaszt semmi élmény nincs benne ugyanaz mint bármelyik más lövöldés játék, de a többi kaszt nem kevés pluszt ad, nekem az élharcos és a beszivárgó a kedvencem, mindegyik más más taktikát igényel. -
Mert itt nem fantasy tartalom van egy kis területen, hanem egy egész galaxis:D sok-sok-sok-sok bolygó városait kéne megcsinálni, nem is egyet.... -
Igaz még csak az adeptust próbáltam ki a katonán kívűl és nekem ott nagyon hiányzott a rifle,a shuriken és egyéb pisztolyok nem pótolják azt,képességeid gyorsan töltődnek,de az én játékmenetem inkább a fegyversebzésen van és nem a cooldownokra való várakozáson.De természetesen létjogosultsága van a többi kasztnak is -
bendáj17 #1386 jah ne is mond meg neki mennek azt beragadnak, tényleg jobb lett volna ha az emberek mozognának nem kell mindenhol de legalább a fő helyszíneken. -
Evoluti0N #1385 Az AI-t tényleg nem ártana javítani. Sokszor azon kapom magam, h ha nem terelgetem a társakat, mint a bárányokat, akkor egy olyan fedezékben állnak meg, ahonnan nem is tudják lőni az ellent és csak állnak és állnak ott anélkül, h bárkire is lőnének. -
... azok az emberek jó esetben, ha egyszer végig tolták a ME-t... -
Evoluti0N #1383 Én még 1 dolgot hozzátennék az itt leírtakhoz. 1 valamit hiányolok, de azt minden Bioware játékból. Az élő, lélegző városokat, ahol az emberek a napi feladataikat végzik. Elég gáz a ME2-ben, h egy 2010-es szerepjáték és minden városban az egész játék alatt egy helyben állnak az emberek (vagy az idegenek) és mindig ugyanarról beszélgetnek. Maximum 1-2 ember mászkál fel és alá, de azok is céltalanul. Miért nem lehet mondjuk Oblivion, Witcher szintű városokat csinálni? -
az emberek nagyrésze csak alap katonával tolta a játékot örülj hogy egyáltalán benthagyták a biotikus képességeket -
mike01010101 #1381 Ez telitalálat:) -
sanya200 #1380 Igazad van az kimaradt, egy fejlett AI nagyon sokat dobna a hangulaton, meg a biotikának lehetne több értelme.Hogy tárgyakat is dobálhassunk, vagy akár a társak vagy az ellenség is.Alig van pár eszköz a pályán amit fel lehetne használni fegyverként is.Én a F.E.A.R.-t tudnám felhozni példaképp, na nem a biotikára hanem az AI-re, ott tényleg kihívás legnehezebb fokozaton, és nem csak azért mert hamarabb halunk, hanem ott tényleg olyan volt mintha ember ellen játszanál, mindig megpróbáltak bekeríteni vagy mögéd kerülni, a pályán található mozdítható eszközöket használták fedezékként is.Pl felrúgott egy kanapét vagy asztalt vagy arrébb húzta a szekrényt...stb.Nem mondom hogy a biotika menjen át star wars-ba de lehetne nagyobb szerepe is.Pl a könyvben is, mármint a felismerésben a krogan arrébb dobott egy egész páncélozott járművet.Itt is lehetne így taktikázni hogyha olyan fedezék van ami mozdítható akkor azt ellökni előle...stb -
cdr74 #1379 Hol van Pares, hiányzik egy kis flame...:) -
cdr74 #1378 Hát lassan már Shep is csak egy script lesz...:) -
mike01010101 #1377 Ez mint jó lenne +kevesbé lináris és kiszámítható lövöldözés is dobna a hangulaton. -
cdr74 #1376 Igazából, ha nagy arcok lennének, akkor az egyes karakterek\népek játék végi\utáni sorsa tőlünk függne. Tehát hogy a döntéseinknek -- a való életnek megfelelően -- kisebb-nagyobb elkerülhetetlen hatása lenne rájuk. Legtriviálisabb pl. hogy hagytad-e Garrus-t ölni.
Ezzel elég szépen lenne lehetséges befejezés. A Fallout egyik részét se játszottam végig, de mintha ott is ilyen lenne. Van egy összefoglaló videó, hogy hosszútávon a döntéseink mit eredményeztek. Így pl. a rövid távon tuti jó döntés vezethetne a legrosszabhoz is. Ezeket megvalósítani elég egyszerű, és elég jól lehet őket mixelni egymással.
A fejlődésrendszerrel nekem sok bajom nincs, egyedül a lőszer skill..lol!, nah az gáz..
Moduláris fegyverfelépítés és moddolhatóság kéne, de úgyse lesz.
A társaknak csak páncél kell. A többibe nem kell beleszólni, miért is mondanád meg egy amerikai Delta tagnak, mivel lőjön, mit hordjon. Az egyéniség a lényeg.
Mellesleg a Cerberus szál is sokkal többet tartogatott az 1 végén, és egy elég béna változatot kaptunk...
Shep megölése szintén elég érdekes húzás, de a kifejtése az ebből következő szálaknak is elég gyatra...
Meg a begyűjtős sztori Terminátoros véggel....
Mindamellett ott vannak a háttérsztorik a kódexben, meg pl. az új képregényben. Már így is túl nagy az egész. Eléggé kezelhetetlen.
Remélem nem az lesz a 3 vége, hogy kapunk sok levelet, sőt DLC sora fog e-mail halmazokat tartalmazni...:) -
sanya200 #1375 Szóval az elvárásaim a 3-al szemben.
-Az első részből átemelni a történetvezetést, a párbeszédek minőségét, több érzelmet, drámát.És ne csak az egész galaxisra kiható nehéz döntések legyenek hanem ami csak pár emberre van hatással.Pl zúgjon az ég dlc vége..stb
-Az első rész fejlődési rendszere, a társak felszerelhetősége, ne csak skin legyen.
-Bolygó felfedezés, akár mékóval vagy hasonló kerekes járművel.
-Nagyobb nyitott területek amikben van növényzet vagy akár folyó..stb, települések ha lehet.Pl az egyben és a 2-ben is írták hogy xy ember lakik a bolygón de soha semmi erre utaló jelet nem lehetett látni a leíráson kívül.
-A 2-ik részből továbbfejlesztett párbeszédrendszer, paragorn-rendegade lehetőségek finomítása, továbbfejlesztése.
-Nagyobb hatás a környezetre a csapattagokra, bár ez csak a "forgítókönyvön "múlik.Pl ha nem tetszik nekik amit csinálunk akár ott is hagyhatnának...stb.És fordítva a csapattagok is legyenek hatással a karakteredre.Gondolok itt arra pl ha mirandával szimpatizálsz akkor pl idővel átveheted a stílusát egy bizonyos mértékig.Pl mivel ő olyan jégkirálynő típus, akkor idővel a válaszlehetőségeid között megjelenhetnek olyan lehetőségek is.
-Javított grafika és arcmimika, de főleg arc mimika, és főleg a fej kidolgozására menjenek rá szerintem,az effektek helyett.
Kb ennyi -
"Amit a 3-ra remélhetünk, hogy az "elvakult\eszetlen" fanokra nem hallgatnak, és értelmes, konzisztens, méltó befejezést kap a dolog."
Na ez az amitöl félek hogy megint beleszolnak a bioware forumon tevéenykedö eszement emberek a fejlesztésbe. -
sanya200 #1373 Szerintem az első 2 rész erősségeit kéne egybegyúrni akkor kapnánk egy "szerintem" nagyon jó, szinte tökéletes játékot.
Lássuk csak az egyből át lehetne emelni a párbeszédek színvonalát, sokkal több érzelem van benne mint a 2-ben.és ez nem csak szerintem van így.Sokkal élőbbnek tüntek a társak.Szerintem a 2-ben a mennyiségre mentek elsősorban és nem a minőségre.Az egyben feleannyi társ volt de azok ki voltak dolgozva rendesen.A 2-ben csak tartozékok, pl katsumi, zaeed... 0 szerepjáték szinte.Az egyből át lehetne emelni még a fejlődési rendszert és hogy a társakat mi szereljük fel.Az egyben talán kicsit túlzásba vitték mert annyi minden volt benne hogy a vége fele már átláthatatlan volt, erre a 2-ben meg totál eltűnt ez a lehetőség.Kapnak egy ruha skint ami semmire nem jó a látványon kívül.Plusz az egyben szinte minden társ kapott egy civil kinézetet is a hajón.Vegyük a 2-ből pl mirandát.A hajón jól mutat a short de harc közbe hát elég érdekes, mert lófasz védelmet nem nyújt, az új skin jó de az meg a normandyn néz ki hülyén, minek hordja ott is a visort?Meg a páncélt?jó egy-két társnál maradhatna a páncél pl grunt, legion de az embereknek lehetne egy civil és egy katonai ruhája is ahogy az egyben is volt, pl ashley, kaiden, liara.A 2-ből át lehetne emelni a fedezékrendszert,grafikát,még a párbeszédrendszert is.Szerintem jobb megoldás a 2-be hogy nem pontokért kell venni renegade vagy paragorn válaszokat.Nem úgy mint az egyben. -
cdr74 #1372 A másik fórumba linkelt rövid interjú alapján nekem ez jött le:
Természetesen volt az 1 előtt a trilógiára vonatkozó elképzelésük, egy íve a dolgoknak. Elindultak az 1-ben egy irányba, úgy hogy még az XBOX360 nem volt 100%-os.
Az 1. részben elég sok dolog még érintetlen\kidolgozatlan maradt. Volt egy pozitív alaphangulata, stílusa, de még elég kiforratlan volt.
A 2-vel elindultak EGY lehetséges irányba, azt alaposan kidolgozták, ezzel megteremtve EGY lehetséges Mass Effect univerzum adaptációját, leírásmódját.
Ez a folyamat olyasmi, mint amikor egy fa nő. Ezzel arra akarok célozni, hogy reménytelen sokat várni tőlük olyan tekintetben, hogy visszakapnánk az 1 stílusát. A koncepciójuk legalább 90%-ban kész, és most fog az egész kikristályosodni, egy két plusz hajtással.
Amit várni lehet tehát a finomított 2, semmi képpen sem egy feljavított 1. Amit ebben legjobban sajnálok, azok a tágas külső helyszínek, a kilátás, és az szellemi\érzelmi szempontból sekélyesebb történetmesélés. Ráadásul az új Hammerhead jármű a MAKO feladatára szerintem alkalmatlan. A játék többi elemét, azok arányati be lehet a 3-ra valamelyest hangolni, de a MAKO által megtestesített hozzáadott érték végleg elveszett.
Amit a 3-ra remélhetünk, hogy az "elvakult\eszetlen" fanokra nem hallgatnak, és értelmes, konzisztens, méltó befejezést kap a dolog.
Mindenkinek helyén kell kezelni az elvárásait, megpróbálni élvezni az utolsó részt mert több, hasonló valószínűleg nem lesz.
Nekem személy szerint a 2 nagyon nem tetszett, és természetesen nem a minősége miatt, csak az 1 annyi jó lehetőséget nyújtott\ígért és nem igazán sikerült beváltania mindazt.
Aza tény, hogy egy ennyire összetett dologra, gondolok itt a döntéseinkre pl., ugyan annyi időt adnak, mint a félkész 2-re, nekem nem jön be... Az utólagos DLC-k meg már közel sem nyújtják, nyújthatják az egész szempontjából azt az élményt, mintha szerves részei lennének a megjelenő játéknak.
Várjuk a 3-at, de hogy az még jobban megosztja majd az embereket az biztos. -
bendáj17 #1371 meglátjuk biztos fenomális lesz. -
az első 2 rész is nagyon epic volt kíváncsi leszek milyen vicces lesz pl london utcáin lövöldözni a héjakat meg egyéb érdekes dögöket. több száz kaszás a földön hurrá hát akkor szépen egyesével beslisszolunk a kaszásba aztán SUPRISE!....BUMM!!!
-milyen szép kis gombafelhő :) -
pedig kb csak 7 hsz-al elötte szurtam be:P -
Evoluti0N #1368 Juj! Ezt most hallom először. Nagyon állat.
-
Am az jutott eszembe h vajon ez shapardos szám
( http://www.youtube.com/watch?v=HeY-2ovpF9c&feature=player_embedded )
vajon szerepelni fog e vmilyen fomrában a 3. részben :D. Eddig is voltak bennfentes poénok, bírnám ha ezt is beleraknák. -
Pares #1366 Megtiszteltetés. -
Kétlem, hogy lenne :D -
vg #1364 Fizetés? -
Shirani #1363 Sziasztok
A masseffect.hu szerkesztőket keres tartalom és hírek frissítésére.
Üdv
IMP
Masseffect.hu főszerkesztője. -
zseniális :D