22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
sanya200 #1200 Ez tényleg nagyon butál de ez mmo volt vagy mi?Hogy érted hogy megszűnt?
Csak mert ha még működik akkor leszedem és megcsinálom a mass effectes karakteremet:) -
jah, kár h megszűnt a játék
-
bendáj17 #1198 ez tényleg elég brutál. -
Az etalon karaktergeneráló, az All Points Bullettinben van, nem játszottam vele, de videón, OMG hatása van.
-
Előre aggaszt, hogy a harmadik rész megjelenése előtt napokig az első két résszel kell játszanom. :DD Lehet, hogy még szabira is szükség lesz :< -
Pares #1195 A karakter kreáló az első részben roppant idegesítő tud lenni (a 2-esben még nem próbáltam). Van, amikor egy arcot 1 órát csinálom, aztán amikor elindítom a játékot, valami egészen mást kapok. Eleve a kreálás közben nem lehet alaposan szemügyre venni minden oldalról, nehéz pontos képet kapni, hogy hogyan is néz ki valójában, plusz a megvilágítás is elég érdekes. Sajnos ez a része a játéknak lehetett volna sokkal jobb is... -
sanya200 #1194 ja a gyári elég gyér a sajátomat vagy fél óráig csináltam:) -
ZSOOLT2 #1193 Majd a gethek, The Illusive Geth-el az élen. -
Szthomas #1192 Jaja, de még nagyon az elején járok vele. Nem rossz! A "gyári" női arc nem jött be, de mivel magamnak nem volt kedvem csinálni, töltöttem egyet a http://www.masseffect2faces.com oldalról... -
sanya200 #1191 Na elkezdted az új karakterrel? -
Szthomas #1190 Az sem rossz, az tény :) -
sanya200 #1189 Nekem annyira nem jött át sajnos shep nem szól egy szót se szinte, mosolyogtató ugyan de valahogy nem az igazi.A szextelefonos harbibgeres jobban tetszett.
shepard -
Szthomas #1188 Ez a videó szerintem brutál! Star Wars és Mass Effect rajongóknak kötelező! Én is csak most találtam, de van egy érzésem, hogy nem csak egyszer fogom megnézni... -
sanya200 #1187 Ezzel csak az az egy gond van hogy már nem lesz 2 év múlva aki felélessze:) -
Szthomas #1186 Addig is egy kis Harbinger-es kedvcsináló:
http://www.youtube.com/watch?v=03BDtVHgvzA -
Szthomas #1185 Mass Effect 3, alternatív kezdés:
EDI: azonosítatlan hajó kilépését észleltem a hitperűrből...
Joker: csak nem már megint azok az idegesítő begyűjtők? Úgy emlékszem megölted őket Parancsnok!
Shepard: nekem is ilyesmi rémlik...
EDI: a hajó méretéből következtetve ez egy Dreadnaught osztályú hajó.
Shepard: ez csakis Harbinger lehet!
EDI: azonosítatlan adás érkezik a hajóról
Harbinger: ez most fájni fog Shepard...
Shepard: jaj ne, már megint?
Harbinger (precíziós lövés után): ezúttal remélem nem lesz senki olyan bolond, hogy felélesszen...
2 év múlva:
Shepard: mi a franc történt? Hol vagyok?
Illusive Man: nem ismersz meg egy régi barátot, Shepard? Úgy érzem van még egy kis elintézetlen dolgunk...
Shepard: na ne! Nem akarom ezt újra... -
mikor kiszabadult, akkor nagyobb harag volt benne:) olyan, mint a Dragonballban Gohan, mikor legyőzi Cellt:D olyan is csak 1x volt, mert véletlen előjött belőle -
sanya200 #1183 Így van nem fognak rajta változtatni csak egy kicsit elmerültem a dologba. Mi lenne ha...De ezzel szerintem nincs gond ha íylen lett volna nekem nem az év játéka hanem az évtized játéka lett volna.De semmi sem tökéletes csak majdnem, vannak hibái ugyan de hát minek nincsenek a játékélmény meg a történet meg sokszor annyira magával ragad hogy az ember észre sem veszi a kisebb hibákat.Csak azt amikor a levegőben beragadok eehh, vagy néha lefagy ha a képességeket fel akarom dobni a számokhoz:( -
Szthomas #1182 Az tény, hogy ilyen jellegű változtatásokra vajmi kevés esély van, de mondjuk hátha ránk cáfolnak a BioWare-os srácok...
Ha pedig mégsem, akkor sem leszek elkeseredve. -
Pares #1181 Az a Jack-es jelenet engem is meglepett, főleg azután, hogy láttam az igazi erejét (bár lehet hogy akkor eresztette ki az összes dühét)... Az összjáték az meg szerintem csak a Te irányításodon múlik. Csak jó az a csapat, amit az egész galaxisban számtalan misszió során senki nem tudott megállítani! :P
Az alább felsorolt játékelemek szépek, meg jól hangzanak, de gondoljatok csak bele. Az egész alkalmazásához teljesen más játéktér és játékmechanizmusok kellenének, az AI-t jó alaposan fel kéne turbózni, és nem utolsó sorban az előre bescriptelt jeleneteknek is elő kéne jönnie, ami szerintem nem valami jó megoldás.
Véleményem szerint kicsi az esélye, hogy ilyen drasztikus változásokat hozzanak a harmadik részre, főleg hogy ez a befejező rész, és kötve hiszem, hogy megkockáztatnák a sikerét az új rendszerek bevezetésével. Szerintem az ME1+ME2 rendszereinek tökéletesített változatai fognak előjönni.
De nagyon remélem, hogy lesz még játék ebből az univerzumból, és azokban majd benne lesznek ilyenek meg még sok más dolog is. -
Pares #1180 Hát az ilyen dolgokhoz azért kicsit más fajta pályák kellenek, meg főleg egészen más játékmechanizmusok. Nem hiszem, hogy ilyeneket beletennének, esetleg majd csak egy másik ME univerzumban játszódó játékban... -
sanya200 #1179 Talán imáink meghallgatásra találnak:)
Csak érdekes mert elvégre mindig csapattársakkal az oldalunkon harcolunk de nem müködünk együtt csapattként.Erre a bw is figyelhetett volna kicsit, jó lehet írányítani a társakat valamilyen szinten, de nem jön át hogy most aztán baromi jó csapat vagyunk.Amúgy csak érdekességképp jacket kicsit túltápolták pl mikor megszökik a börtönből 3 nehézmechet kiüt de ha mellettünk harcol akkor semmivel se jobb mint mi.Magától nem is igen használlja a biotikát, persze van mikor igen de sokszor kell utasítgatni hogy emeld má meg vazze. -
Vagy a biotikus társunk fenntart egy pajzsot ami alá húzódhatunk gyógyulni, vagy túl nagy túlerő esetén, vagy ha fedezék nélkül maradunk stb. De az is vicces, ha elesett társainkat be tudja húzni telekinézissel a fedezékbe és a doki karink meg meg tudja gyógyítani. Pl. az ME1 ezért finomabban kidolgozott, mert ott volt pl. Tali spéci gépész képessége, aminek igen jó hasznát vettem nem1x, szal. volt komoly difi a karik között és volt is értelme őket használni aszerint, hogy milyen kasztú a főkarid. EZ a ME2-ben úgy nagyon elfelejtődött...
Én jobban differenciált és egyedibb képességekkel megálodtt NPC-ket várok magam mellé a harmadik részre (bár ez szerintem nem így lesz sajnos, inkább még jobban uniformizálni fogják őket), akár egyedi fegyókkal!!! -
Szthomas #1177 Látom benned is szép emlékeket hagyott a Republic Commando. A mai napig meghatározó darab, kár, hogy elég rövid volt. A Mass Effect-re visszatérve az egymást fedezős, sérültet fedezékbe juttatós gondolat nagyon helyén van. Ilyen elemekkel sokat dobhattak volna a játék menetén, mellesleg sokkal jobban meggondoltuk volna, hogy hogyan is akarjuk likvidálni az ellent... -
sanya200 #1176 A republic commando nagyon jó példa az tényleg taktikus.Emlékszek mennyire profinak éreztem magam benne.A 2. kampány hajós küldetése tetszett a legjobban és annak is a vége.Berontunk a hangárba 3 pillanat alatt kiosztom a parancsot hogy te az ágyúba ülj te gránátozz közben fél kézzel szórom az emp gránátot ááhh.Ez hiányzik a me2-ben a csapat nem dolgozik össze csak lőnek pegig sokkalta jobb lenne.Meg ezt a medigel-es megoldást nem szeretem nagyon hülyén lett megoldva.Hogy a rákba kelted fel a társad 50 méterről úgy hogy használod a saját mindenesed?Jobb lenne tényleg az ha valaki elesik akkor valaki odarohan a másik meg fedezi őket amíg fedezékbe húzzák a társukat.Így egyrészt nehezebb de egyben hihetőbb is lenne a szitu. -
Szthomas #1175 Arról nem is beszélve, hogy ha valamelyikük (legrosszabb esetben én) elesett a csata hevében valamelyikük odasietett és orvosi segítséget nyújtott. Olyan parancsok sem ártanának, mint zárótűz, valamint légi támogatás is jól jönne.
Shepard: Joker, "tüzérségi" támogatást kérek a xy koordinátára!
Joker: érkezés egy perc múlva!
Még egy ötlet:
több jármű, például két Mako (bocs hogy mako, de az a kedvencem), a másik jármű vezetőjét parancsokkal tudnánk irányítani, például kövess, támad ezt, biztosítsd ezt a pontot, zárótűz, felderítés... -
Szthomas #1174 Ez az egymást segítő csapattársak gondolata bejön nekem. Mármint oké, jelenlegi formában is segítenek minket, de csak a harcban. Jó volna, ha más feladatokban is részt vennének, például számítógépek, zárak feltörése (utolsó küldetésben erre láttunk is példát, mondjuk csak a bejátszásban), terület elaknásítása, illetve aknamentesítése. Jármű javítása, másodlagos fegyverének (amennyiben van) kezelése. A Republic Commando szerintem jó példa erre, igaz az sem tökéletes. Ott tényleg úgy éreztem, hogy én vagyok a parancsnok és mindenki teszi a dolgát, ajtót tör fel, vagy robbant be, fedez, megtisztítja a területet mesterlövészként, vagy éppen egy ágyúból semlegesíti az ellent... -
Szthomas #1173 Bocs, nem ide akartam a hozzászólást. Ideje lenne felébrednem... vagy talán lepihennem. -
Szthomas #1172 Mit szóltok ahhoz, hogy probléma lépett fel a PS3-as Mass Effect 2-vel kapcsolatban:
http://www.pcguru.hu/pcguru/hirek/hibas_a_ps3_as_mass_effect_2
Kisebb FPS értékek után itt az újabb "büntetés" szegény ps3-as tulajoknak! -
Az a gond, hogy még ez a cső rendszer is bonyolult. (nem nekem) De hány olyan ember volt, aki írt ide-oda fórumba, hogy itt elakadt ott elakadt...meg hogyan ne halljon meg a csapat, könyörgöm a játék lassan magát végigjátssza:D
Néha sírnék, ha benéztem Risen fórumra, hogy hány ember akad el olyan küldetéssel, mint a menj ide-menj oda... egyértelmű és mégsem... (a végén azért én is szívtam a fogam a Risenben, mert rpg-ben olyan taktikus harcot nem láttam még)
Van egy riport film pl a crysis alkotóival, vagy a warhead-esekkel, hogy van egy funkció, hogy megnézik, a tesztelők, hol haláloznak el, és ilyen heat-map szerűen megjeleníti, és ez alapján lövik be a cső nehézségét (ez csak érdekes volt számomra) az a legnagyobb, gond, hogy akció orientált lett a játékipar, és bejött a húzás:), és ehhez az kell, hogy kiszámítható legyen a szereplő cselekvése, csőben megy..., pl crysisban én tudtam hogy cső, de 1001 féle módon meg tudtál egy szitut oldani. CoD, csak 1 megoldás van:D ME az osztály alapján nyújt változatosságot..., annak örülnék, ha lennének alternatív útvonalak egy-egy mapon, ilyen splinter cell jelleggel, vagy amikor egy bázisra lemegyünk, ne csak 3an menjünk, hanem a többiek, is jönnek, de megvan a saját küldetésük, nekünk ajtót nyitogatnak, vagy csapdába kerülünk, és ők mentenek ki, ebből a szempontból elég fantáziátlan szerintem a küldetés struktúra, de így is az egyik legjobb, mert minden missziónak van valami története, hiába uncsi, vagy lő-lő-lő, lehet a 3. részben egy-két dög unalmas küldetésen (a 2ből) múlik majd valami fontos. -
Szthomas #1170 Nekem a Mass Effect első részének grafikája is megfelelt. Mármint nemrég vettem elő és szerintem egyáltalán nem rossz. Igaz a textúrákat ultra magasra kellett állítanom ahhoz, hogy igazán élvezhetőek legyenek, de ettől eltekintve nekem bejön. A grafika fontos, de nem a legfontosabb. Ha jól van felépítve a játék, akkor az ember hajlamos is megfeledkezni a kisebb-nagyobb grafikai hiányosságokról. Arról nem is beszélve, hogy néha annyira realisztikusra próbálják megcsinálni a grafikát, hogy épp ettől válik kicsit un realisztikussá. Amikor másodpercenként kapod a különböző fény és egyéb effekteket akkor úgy vagyok vele, hogy ez talán már több is, mint ami a valóságos kategóriához kellene, illetve beleférne. -
sanya200 #1169 Hát nekem nem kell hogy hiper szuper graf legyen én elsősorban a történet miatt szeretem de néha illuzioromboló tud lenni mikor az arc kidolgozása kicsit gyér.De majd talán a tech 5 motor megoldja a problémát egyetlen nagy textura az egész pálya és a gépigény fix a részletesség pedig csak a fejlesztőkön múlik.Vagyis ugyanakkora lesz a gépigénye ha iszonyat részletes lesz mintha ronda lenne.Legalábbis ezt hallani róla.De egyébként nem véletlen volt nagy siker a plant vs zombi hiába a rajzolt grafika a játékélményre gyúrtak rá és ez meg is látszott rajta, én ugyan nem toltam vele de láttam milyen és nagyon sikeres is lett.Ebből is látszik hogy már talán kezdünk abba az irányba menni ami elsősorban a játékmenetre hajaz és nem a grafikára.Előbb utóbb úgyis elérünk egy szintet aminél már nem lesz tovább és akkor ki kell találni mást.Ezért is vannak egyre jobb játékok konzolra mert ott fix a hardver és a játékmenetre mennek inkább rá, pl mario galaxi 2 jó dedós game de nagyon sokan szeretik.És nem véletlenül, meg ezért vannak az új kontrollerek is valamit ki kellett találni hogy el legessen adni az xboxot(natal). -
mike01010101 #1168 Én személy szerint jobban preferálnam, hogy a grafika helyett a játékmenet fejlődjön, de a mai irány nem ez. A mass effect egyértleműen a moziszerű átvezetőkre a kidolgozott arcokra és persze a zseniális háttérvilágra koncentrál. A RPG-ség (szép kifejezés) háttérbe szorul kicsit. -
sanya200 #1167 Hát ez van sajnos.És ez így is marad egy ideig.Addig legalábbis igen még nem találnak ki egy újfajta motort ami az erőforrásokat jobban kezeli mert.Mert elhiheted nem lenne cső játék de egy mai gép se bírna el jobbat.Minden játéknál úgy megy hogy meg van adva hogy mekkora gépen kell menjen és ahhoz igazítják osztják el az erőforrásokat, és meg kell találni az arany középutat a grafika, az AI , fizika meg egy csomó más dolog között.Ha a grafikára gyúrnak jobban akkor valamiből áldozni kell pl az AI-ból vagy Fizikából...stb.Remélem érthető.Egyszóval vagy kapsz egy k*rva szép grafikájú de rövid és buta ai-val rendelkező játékot vagy egy hosszú okos ellenfelekkel teli de nem olyan szép játékot.Csak 1 példa crysis vs halo 3.Crysis k*rva szép viszonylag jó mi átlagos játékidő-Halo 3 nincs olyan szép DE hatalmas pályák-rengeted ellenfél akár 30 is egyszerre(cryisisban max 10-11)okos AI hosszú játékidő bazi nagy csaták. -
Szthomas #1166 Erre nem lehet nemet mondani! -
mike01010101 #1165 Ez igaz, de ez nem azt jelenti, hogy ez jó, vagy, hogy nem kéne megpróbálni ezen túllépni, történetvezetéssel, AI-vel, stb. Ha tudnám a jó megoldást most nem itt fórumoznék:) -
bendáj17 #1164 ez nagyon jó lenne nekem is :D szívesen elfogadnám. -
Pares #1163 Ez a "cső" rendszer elég sok játékban jelen van. Sőt, nehezemre esik mondani olyan (nem sandbox jellegű) játékot, ahol ez nem így van. -
mike01010101 #1162 Köszi, nekem igen jól jönne:) -
sanya200 #1161 Gyerekek olvastam az utolsó 10-15 hsz-t hát annyit mondok hogy.
Én kérek elnézést mindenkitől más helyett is.Legyünk túl ezen elég, inkább irány a google és keressetek valami jót.Képet videót infót...stb mert így nem sok értelme van a topicnak ha csak veszekedtek.Nem foglalok állást senki mellett de csak azért mert nem akarok megbántani senkit.
És kérek mindenkinek egy ilyet karácsonyra:)
Miranda te drága:)