22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Pares
    Hát nem tudom, hogy mit és hol olvastál, de én pont ellenkezőleg olvastam... Bár tudom, az egyes a legjobb, hiába csinálnak akár mit is. Már most szar a ME3. Bah.
  • MerlinW
    Ahogy olvasom, a harmadik résszel teljesen megszűnnek az RPG elemek és kaland akció lesz belőle. Mondjuk már ME2-ben is feleslegesek voltak az RPG elemek.
  • SZEG007
    remélem Ashley-böl nem fognak Miranda potlékot csinálni:/
  • bendáj17
    köszi már olvasgattam, meg nézegettem.
  • Fpocok
    Köszi.
  • sherlock1

• Pares
    Igen, érdekes videók. Van egy korábbi interview is vele, ott a Biowarehez való csatlakozásáról, a Bioware játékfejlesztési módszereiről meg a történetükről mesél.
  • Kopiati
    Nm, rohadt sok apró érdekességet árul el, honnan van Shep neve, a bolygóké, rajongói vélemények bedolgozása stb...
  • bendáj17
    köszi
  • Kopiati
    Riport Casey Husonnal, hogy miért lesz ilyen-amilyen a ME3, sok-sok apróság, érdekesség.

ITT!
  • Kopiati
    A Mattock nagyon OP, de én azért szeretem:)
  • Ryder62
    Igen, az Inventory tényleg egy szutyok, csak omnigéllé lehet alakítani mert eladni semmi értelme. Mert a pénz ömlik de az is felesleges, minek vásárolni mikor minden bolygón (Pl Feros) több száz fegyver, modot, kiegészítőt, ruhát lehet találni. Így a csere-berének nincs semmi érteleme egyedül a speciális fegyvereket vettem meg a turiántól a C-sec nél. A bolygók no comment. Én most így hatodik végigjátszás során le se szállok sehova.

A ME2 sokkal jobb, kijavítottak egy csomó mindent de viszont a inventory teljes hiánya illetve az a ratyi szintlépés miatt olyan mintha nem is rpg lenne a ME2.

Bízok benne hogy a 3 teljes ráncfelvarrással érkezik amiben lesz normális inventory, 1-hez hasonló szintlépés, kereskedés, részletesebb mellék küldetések stb. Olyan KOTOR szintet várok minimum hogy a játékidőt ne ilyen hülye rallyzással meg szkenneléssel akarják már húzni.
  • Kopiati
    Adept+pisztoly= TERMINATOR
    A soldirrel legalább lehet taktikázni:)
  • SZEG007
    az ME1-ben azért nem tüntek fel sok embernek a ujrafelhsznált bunkerek, mert eleve mellékküldetések voltak félreesö bolygokon, a játékosok többsége nem is nézte meg ezeket, csak föküldietést tolta végig. DA2-ben eleve az egész játék föküldetésektöl kezdve a mellékküldetésekig ezekbe az ujrafelhasznált pincehelységekbe, meg tárnákba játszodik.
  • Pares
    Soldier + Master Overkill + HMWA VII + akár milyen modok = Shepard egy Isten.
  • Pares
    A Makoval semmi bajom nincs (mondjuk egy kicsit furán reagál néha). A bolygók azok, amik idegesítenek. Igen, van kb. 5-6 bolygó, amin látszik, hogy dolgoztak vele egy kicsit (ide nem számolom a főküldetés bolygóit), de a 70%-a a bolygóknak egyszerűen röhej. Az égbolt az szépen meg van csinálva, de a terep az elront mindent. A felfedezés tetszett úgy az első 10 bolygóig, aztán kezdtem unni, hogy a kopár bolygón 10 percekig barangolok, hogy aztán semmit ne találjak. Igazán lehettek volna érdekesebbek is. A végén a nyersanyagok meg a hülye medálok keresését is csak azért folytattam, hogy csak azért is befejezem azt a küldetést. Én nem így képzelek el egy jó kis bolygófelfedezős minijátékot.

Aztán ott vannak az újra felhasznált bunkerek. A DA2 esetében mindenki rinyált, hogy jajj Istenem nem lehet ezt a szart játszani, közben a ME1-ben ezerszer rosszabb a helyzet. A DA2-ben is sokszor ismétlődtek a pályák, de először is jól ki voltak dolgozva, másodszor meg eleve egy kis területen játszódott a játék. Ezzel szemben a ME-ben akár hova megyek, a fél galaxis ugyan azzal a 2 fajta bunkerrel (felszíni és földalatti) van beépítve, az összes csak annyiban különbözik, hogy máshogy vannak a ládák benne... Eleinte nem zavaró, de a játék végére rettentő unalmas már...

A harcrendszerrel az a baj, hogy bizonyos modok segítségével vagy 1-2 lövéssel szétlövök mindent, vagy a végtelenségig tudok lőni, mert nem melegszik a fegyver. Semmi értelme a végén. A fedezékrendszer is sokszor furán működik.

Az inventory, amint mondtam, egy szemét, ezen nincs mit tárgyalni, ők is beismerték, hogy semmit nem ér. Ez nem azt jelenti, hogy én nem szeretnék inventoryt, csak nem ilyet. A két részben a megoldás két szélsőségét találták el pont, de a kettesben legalább nem volt minek idegesítenie. Remélem a hármasban megtalálják az arany középutat.

Ezt nem flamelésből írtam le, csak muszáj volt kiadnom magamból a feszültséget, ami a ME1 alatt felgyülemlett bennem.

Igen különbözőek vagyunk. Szerintem a kettes mindenben felülmúlta az elődjét.

Ui.: Azért legalább a főküldetés pályái nagyon jól sikerültek.
  • penge96
    Köszi :) Inkább könnyítek, mint hogy cheateljek.
  • Fpocok
    Mármint úgy értem, hogy mivel van egy ilyen opció, nagyon sokan kussolnának erről, és hazudnának. De te nem. Ezért...
  • ZSOOLT2
    Soldier + Mattock/Collector AR + Dominance => Insanityn olyan, mintha Veteranon tolnám
  • Fpocok
    De legalább bevallod.
  • penge96
    Az a hülye csótány.. bevallom, én ott lejjebb vettem a nehézséget, ezért nincs is meg az egyik acsim :(
  • ZSOOLT2
    Az ME1 feléig-kétharmadáig nem volt nagy gondom a makózással, csak utána jöttek olyan pályák, ahol nagyon durva hegyek voltak, de addig szórakoztatóbb volt, mint csőpályán végiglebegni a Hammerheaddel.

Inventory rendszerben is elég lett volna annyi változtatás, hogy kevesebb fegyver (mondjuk úgy az eredeti 1/5-e), de lehetőség lett volna egyszerre több elemet kijelölni eladásra. Plusz rangsorolni a fegyvereket, kiegészítőket pl. tűzerő, vagy pontosság, ilyesmik alapján.

De a 3. részben ígérik, hogy lehet majd kiegészítőket, modokat aggatni a fegyverekre, és nekem igazából ez volt ami nagyon hiányzott a 2. részben.
  • Fpocok
    A 2-ben Instanityn igazából csak pár rész volt, ahol szívtam/vért izzadtam.
    -Az elrablós bolygón, amikor jött a lebegő csótány.
    -A börtönösön, amikor jött a két mech.
    -Collector hajó, szintén lebegő csótány (Itt legalább egy órát szívtam, mert mindig meghaltam).
    -Utolsó küldin, amikor jön a púpos bogár meg a sok zombi.
  • Bhalage
    a masik dolog amit irtam mar korabban 5szor az a mako UTEGE.
    nem ilyen hokovetos ?miniraketta mint a szaros hovertanknak,

mako loveggel belelottem egy adag gethbe azoka repultek a picsaba a szelrozsa minden iranyaba! priceless volt!

hovertank mozgasa, a felizzo hajtomuvek nagyon latvanyosak, de a fegyverzete viccesen szar volt szvsz. -.-

no mindegy ez cska maganvelemeny
  • Bhalage
    volt egy két igencsak faszául megcsinált bolygo!!! foleg a nagoyn rideg kornyezetek tetszettek. meg volt egypar amin olyan hegyvonulatok voltak hgoy agyhugykovet kaptam meg felkapaszkodtam vagy korbeautoztam rajtuk.

amugy ez a felderitos dolog mindig is tetszett, hogy nem jelent meg a terkepen minden, de talalhattam eztazt (leginkabb nyersanyagokat)

nekem tetszett a mako tereprally stilusa is, mondom egyedul a nagyonmeredek hegyektol kaptam agyfaszt.

de pl a holdon rallyzni, priceless +like

bring back the mékó pliiz
  • MrAndree
    Hát nemtom, nekem insanityn se fogyott el soha a medpack. A harc meg az elsőben annyiből állt, hogy kihajoltál a fedezékből és rátenyereltél a bal gombra. Mivel a lőszer nem fogyott. A 2ben meg lehet felgyógyultál fedezékben csak éppen tizedannyi idő alatt le is darálnak nehzezebb fokozaton. Legalábbis itt nem tudom insanityn megcsinálni, hogy ledarálok 5-6 Geth-et úgy hogy még a pajzsom se megy le teljesen, míg az elsőben ez simán ment.
  • furgelab
    Már csak két nap és meg ered az infóáradat a Mass Effect 3-al kapcsolatban,
    remélem lesz/lesznek videók is a játékról.
  • wedge31
    Nekem ilyen gondjaim sose voltak az elsövel, tökéletes persze az se volt de a második résznél szerintem minden téren jobb volt.
    A második rész harcrendszerét az idióta öngyógyitás nekem teljesen haza vágja annál már a medpack ezerszer jobb és talán ezért tünik nehezebbnek mert ott nem elég fedezékbe bújni hogy meggyogyulj. Az elsö részbe ha elfogyott a medpack szopacs volt, szvsz sokal izgalmasabb ugy a harc.

Nem vagyunk egyformák...
  • penge96
    Úgy értem arról beszélek, amit Pares írt...
  • penge96
    "A bénaság sose a játék hibája." -.-'

Én is pont erről beszélek, annyira idegesítő a ME1 sajnos, az inventory az no comment, komolyan. Egy fegyver megvan 40x... és nehogy már az is az én bénaságom legyen, hogy harc közepén besül a fegyver (ez is egy baromság) és ÚGY MARAD! És eredeti játékkal is volt ám ilyen! Szóval ez a sose a játék hibája szöveg erősen érvénytelen, mivel rengetegszer a játékok faszságai miatt szívok... egyébként ME2-ben volt egy idegesítő dolog, mikor az Assuming Controlled begyűjtő kiköpte azt a fekete valamit, az meg ellökött engem a fedezékemből és mire észhez tért a karakter, 10x kinyírtak -.-' Ez rohadt idegesítő, és ezt direkt ilyenre csinálták... ezt utáltam egyedül a ME2-ben
  • Snexi
    nekem hiányzik a makó meg az inventory,persze nem teljesen abban a formában ahogy az 1ben volt
    a makó által sokkal jobb képet kaptál egy-egy bolygóról mint amikor az űrhajó bevisz egy bányaüregbe a 2-ben
    fejlődési rendszer is sokkal jobb volt szerintem az 1-ben
  • Pares
    Nem volt nehéz az ME1. Talán eddig kétszer haltam meg Veterán szinten. Abból az egyiket mostanáig nem értem... Fullosan teli volt a pajzsom (modokkal együtt úgy 500-600 lehetett), a damage protection meg 50-es volt a páncélomon. Erre amikor beléptem az ötezredik copy-paste földalatti bázisra, az egyik sniper kapásból, egy lövésre megölt... Mondom mi van? Néztem, mint borjú az új kapura. Másodszorra meg még csak meg se karcoltak. Mindezt valahogy a 30-as szint környékén... A másik eset meg elég simán történt, a Makoval kocsikáztam, amikor a Tresher éppen a Mako alól akart feljönni a felszínre, és kapásból felrobbantam.

Ami engem nagyon, nagyon zavart az egyesben, az az, hogy kurva unalmas 100%-ban ugyan abban a bunkerben harcolni, annak ellenére, hogy mindig más bolygón vagyok. Nagyon illúzió romboló. A másik, hogy 5 percet nem szántak a bolygót terepének megtervezésére. Tudok vezetni, nem vagyok béna, a térképet is nézem a megfelelő útvonalért, na de azért valamikor olyan a terep, hogy szóhoz nem jutok... Aztán most a vége felé meg a kurva szar inventory miatt szívok. Minden küldetéskor kapok 50+ új itemet, amik jóval gyengébbek a jelenlegi felszerelésemnél, szóval mindet adhatom el vagy omnigélezhetem... Persze a pénzem is már 9 millió 700 ezer környékén van... szóval abszolút semmi értelme az egésznek. A történet persze fasza... de a játékmenet...
  • Ryder62
    Srácok, egy fontos dolgot kihagytatok: Azért nehezebb a ME1 mert itt még a hagyományos sérülésrendszer van. Ha le lövik a fél életed az úgy is marad és csak elsősegély csomaggal tudod visszagyógyítani magad míg a 2-ben csak elbújsz pár másodpercre és hopp full egészséges vagy. Legutóbb a 2-t beszivárgóval vittem végig és ott volt egy képesség hogy pár másodpercig láthatatlanná válhatsz. Nah mondanom sem kell milyen könnyű volt. Mikor tiszta piros volt a képernyő akkor láthatatlanság be és lehetett békében gyógyulni :D Legtöbbször még fedezéket sem kellett keresnem.
  • penge96
    Honnan veszed hogy béna voltam? Nem sokszor haltam meg a ME1-ben, de a ME2-ben még annyiszor sem... a ME1 csak nehezebb, de nem nehéz. AHol meg nehéz, az tényleg a játék hibája, amikor pl hiába próbálok bebújni egy fedezék mögé mindent csinál, csak éppen azt nem. Ne mond már, hogy ez az én hibám
  • Renjike
    ME 1 ben a nehéz egyedül Saren...
  • wedge31
    A bénaság sose a játék hibája.
  • Sir Quno Jedi
    Jah, ha alacsony szinten megy nem megfelelő helyre az ember az szívás... :D
  • Kopiati
    Sztem nem volt nehezebb, csak több volt benne a szar tervezésből adódó szívás:) (Holdon a VI, 7-es szintű karakterrel "öröm" az a pálya)
  • Sir Quno Jedi
    He?! Nehéz volt az ME1??+?++?? Hát nekem nem tűnt fel ez gyerekek?!?!?!??
  • bendáj17
    az tuti az 1 jóval nehezebb volt. Legalább a 3-ban is lesz elég kihívás.