Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Pares
    A Makoval semmi bajom nincs (mondjuk egy kicsit furán reagál néha). A bolygók azok, amik idegesítenek. Igen, van kb. 5-6 bolygó, amin látszik, hogy dolgoztak vele egy kicsit (ide nem számolom a főküldetés bolygóit), de a 70%-a a bolygóknak egyszerűen röhej. Az égbolt az szépen meg van csinálva, de a terep az elront mindent. A felfedezés tetszett úgy az első 10 bolygóig, aztán kezdtem unni, hogy a kopár bolygón 10 percekig barangolok, hogy aztán semmit ne találjak. Igazán lehettek volna érdekesebbek is. A végén a nyersanyagok meg a hülye medálok keresését is csak azért folytattam, hogy csak azért is befejezem azt a küldetést. Én nem így képzelek el egy jó kis bolygófelfedezős minijátékot.

Aztán ott vannak az újra felhasznált bunkerek. A DA2 esetében mindenki rinyált, hogy jajj Istenem nem lehet ezt a szart játszani, közben a ME1-ben ezerszer rosszabb a helyzet. A DA2-ben is sokszor ismétlődtek a pályák, de először is jól ki voltak dolgozva, másodszor meg eleve egy kis területen játszódott a játék. Ezzel szemben a ME-ben akár hova megyek, a fél galaxis ugyan azzal a 2 fajta bunkerrel (felszíni és földalatti) van beépítve, az összes csak annyiban különbözik, hogy máshogy vannak a ládák benne... Eleinte nem zavaró, de a játék végére rettentő unalmas már...

A harcrendszerrel az a baj, hogy bizonyos modok segítségével vagy 1-2 lövéssel szétlövök mindent, vagy a végtelenségig tudok lőni, mert nem melegszik a fegyver. Semmi értelme a végén. A fedezékrendszer is sokszor furán működik.

Az inventory, amint mondtam, egy szemét, ezen nincs mit tárgyalni, ők is beismerték, hogy semmit nem ér. Ez nem azt jelenti, hogy én nem szeretnék inventoryt, csak nem ilyet. A két részben a megoldás két szélsőségét találták el pont, de a kettesben legalább nem volt minek idegesítenie. Remélem a hármasban megtalálják az arany középutat.

Ezt nem flamelésből írtam le, csak muszáj volt kiadnom magamból a feszültséget, ami a ME1 alatt felgyülemlett bennem.

Igen különbözőek vagyunk. Szerintem a kettes mindenben felülmúlta az elődjét.

Ui.: Azért legalább a főküldetés pályái nagyon jól sikerültek.